Belépés
bzsuzsanna.blog.xfree.hu
"Az emberek kevésbé szégyellik bűneiket, mint gyengéiket és hiúságukat!" - La Bruyere L. Burda Zsuzsanna
1943.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Képtáramba néhány új kép!
  2010-07-31 14:05:17, szombat
 
  Feltöltöttem néhány új képet a képtáramba., " Az unokáim nálam" című albumba. A Szántód-i ünnepi rendezvényen készültek, a többi még feldolgozás alatt van. Csorba Károly fotósbarátomtól is várom az igért képeket. Ő és Erzsike a felesége, sok felvételt készítettek Szent kristóf festményemről és a könyvtári beszélgetésünkről.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Július utolsó napja.
  2010-07-31 13:41:46, szombat
 
  Mindjárt meg is köszönöm a kommenteket, amit e hónapban kaptam írásaimra. Külön külön nem írok, hiszen az olvasóim a választ mindig itt kapják. Ilona éppen nyaral a sósvízű tengerparton. Károly talán már kezébe vette könyvemet. Terike kedvesen invitált pihenni az otthonába. Többen jelentkeztek a felhívásomra, mely "Őrizzük meg a multat" ! Ennek ez a lényege, a júliushavi blogomban 3-4 részletben is közöltem kérésemet.
Még mindig nagyon sok munka vár rám auguszusban. Néha megállok egy percre, mert ezt követeli a szervezetem. Ma lazítok egy kicsit, holnap főzök a Fiamnak, talán csak ketten leszünk az ebédlőasztalnál.
Jövőhét még mindig a kötelezettségeké, el kell vinnem a könyveket a "Ponzoraimnak". Azután vannak még barátok, alkotótársak, majd egyszer ezt is teljesíteni tudom. Böröndi Lajoshoz készülök, talán jövőhéten megtalálom Őt is. Hétfőn temetésre megyünk a testvéreimmel Kimlére.

Végre kisütött a Nap! A hangulatom ilyenkor kezd a helyére állni. A kert viszont gyönyörűen zöldel az esőtől. A mályva fehéren szirmol a hatalmas kaspókban, amfórákban. Mimike a macskám lustán, elégedetten nyújtózkodik a lépcsőalján. Ma már megnyugodott, hogy visszajöttem, de pár napnak el kell telnie, hogy ezt észrevételezze. Mindenkitől félt, még azt sem tollerálja, ha telefonálok. Képes megtámadni a láthatatlan hangokat.
Augusztusi nyár, talán túl sokat várok még tőle. Szeptembertől kezdődnek ismét a kiállításaim, a kötetbemutatók.
Reggel megint üreslapra ébredünk!
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A fáradtság jele...
  2010-07-30 21:02:11, péntek
 
  Már többször is nekiálltam, hogy írjak, valahogyan az első írásom elszállt. A mehet-re kattintottam azután eltűnt. Nem volt kedvem újra írni, azt gondolom nem is lehet.
Sok könyvet bocsátottam útjára, borítékcimzéssel ment el a tegnapi napom, de még vannak tartozásaim. Bevásároltam egy regiment borítékot, most még az Aranypor irodalmi folyóirat postázása is rám hárult. Marika, Londonban van még szeptemberig, ezért rámbízta ,amit nem lehet már távolról intézni. Sajnos a lap megsínylette a "távirányítrást" Sok a szerkesztési hiba, a versek is el-el csúsztak, vagy mondhatom egybecsúsztak. Reagálnak, mérgelődnek a szerzők, alkotók. Igazuk van.
A Győr Palatia Nyomda viszont az én könyvemet, tökéletesre készítette el és még ponos időre is.
Radek József Úr, a Nyomda igazgatója, Neki külön köszönet jár ezért, persze mindenkinek aki így dolgozik.
Nagy érdeklődésnek örvend a "Kikötő lelkemnek" című verseskötetem a Dél -Balatonnál. Szántódtól Siófokig kaptam a visszajelzéseket, de ugyanezt írta Maurer Teodóra a szántódi könyvtáros kedves stílusában. Már csak a fáradtság jele lehet, hogy nem tudok még annyira örülni, mint illene.
Ez nálam mindig késik egy kicsit.
Lányomért izgultam, Hamburgba repült boxmérkőzésre, de éppen hívott, hogy már leszállt a gép és a szállodafelé viszi a limuzin. Ilyenkor megnyugszom egy picit, de igazán akkor amikor újra itthonról hív.
Nyáron a családom szerte szét található, vagy nem található. Mindenki utazik vagy érkezik valahova.
Örülök amikor jelentkeznek, hogy rendben van minden körülöttük.
Ma a Kisalföldben olvastam egy Nagynéném haláláról, hétfőn temetésre megyek, sajnos.
Hamarosan felteszek néhány képet a Szántódi ünnepélyről, a Szántódpusztai Szent Kristóf kápolnáról és az ottani miséről ,amit a Zalai Megyés Püspök celebrált. Borzasztóan hideg nap volt, esett az eső és hatalmas szél fújt ott fenn a dombtetőn. Ennek ellenére sokan voltunk.
Ez a hetem csak úgy elszállt! Szokatlan nekem ha nincs a megszokott ritmus. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden nap egy új nap!
  2010-07-26 21:12:46, hétfő
 
  Hazaérkeztünk Szántódról! Jó volt az utunk, a Kompra sem kellett várni folyamatos a közlekedése.
Több balesetet láttunk, még a helyszinelés tartott némelyiknél. Beborult az ég fellettünk, talán kettős fronthatás volt. Szinte kisértek a felhők.Nekünk szerencsés utunk volt, velünk volt az utazók védőszentje "Szent Kristóf" medálom.
Szent Kristóf Napja Szántódon! Az egész délutáni programban benne voltunk. Szombaton megáldották a festményemet. Kicsit meghatódtam!
A könyvbemutató nagyon jól sikerült. Teltházat tudhattunk magunkénak. A kibirhatatlan melegben rendkívül fegyelmezett közönségünk volt. Hét versem hangzott el, mármint saját előadásomban.A két versforditó: Farkas János és Maurer Teodóra német nyelven adtak elő néhány verset. Elég sok német vendég is eljött. Jó volt a szervezés! János nagyon jól vezette a Kikötő lelkemnek, című verseskötetem bemutatóját.
Jöttek Budapestről is barátaim. Ott volt Hefkó Mihály belsőépítész tervező művész, aki éppen egy évvel ezelőtt nyitotta meg a kiállításomat M.óváron. A testek arcát.
Eljött Csorba Károly fotós a feleségével Erzsikével, Róla én írtam, amikor Jánossomorján volt az "Ausztrália" című közös kiállításuk: a Jánossomorjai Naplóban. Elhozta a gyönyörű albumát. Kaptam egy díjnyertes nagyméretű fotót Tőle. Vasárnap délután Velük beszélgettünk a szántódi könyvtárban. Sok felvételt készített a Szent Kristóf festményemről.
Azt gondolom felejthetetlen marad örökké a szántódi ünnepi napok emléke.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Szent Kristóf Napja.
  2010-07-22 13:54:35, csütörtök
 
  Elkészült és keretben várja a holnapi utazást "Szent Kristóf az utazók védőszentje" című festményem.
Tegnap sokan megnézték, ismerőseim, barátaim.
A Nyomda is időre készítette el a verseskötetemet. "Kikötő lelkemnek" címmel. A borítója akár egy utikalauz a Balatont látogatóknak.

A kötetet három ciklusra terveztem, így azt gondolom mindenki megtalálja azt a verset ,amit akár Ő is leírhatott volna. Szólok az Olvasókhoz, vagy megszólítom Őket! Írok szívemhez közel álló lakóhelyemről Jánossomorjáról, a Hanságról, emlékezést azokról, akik elmentek mostanában tőlünk az örök hazába. Írok a szeretetről, szerelemről, az érintés fontosságáról. Talál az is kedvére valót, aki szebbé, jobbá tenné az emberekközti kapcsolatokat. A Hazámról, mert Magyarnak születtem, ezt az érzést senki sem veheti el tőlünk.
A Balaton szépségéről a Magyar Tengerről, írtam miért szeretem, miért szóllítom meg olyan gyakran a Balatont.
Talán az elmúlásról, a bucsúzásról mint egy végrendeletet.
A könyv végén felsorolom munkáim sokaságát, csak említésszinten. Nem írtam le mindent ,amit szerettem volna, mert itt véget ért a könyv, az utoló lap betelt. Képzőművészeti munkáim egy másik könyvet kívánnak.
A kötetben 100 versem és két barátom versfordításai is megtalálhatók: Farkas János német nyelvtanár a Rajkai Iskola igazgatója, Jánosommorján él, Ő a könyvem tördelőszerkesztője, Ő végezte a korrektúrát és 11 versemet fordított német nyelvre. Maurer Teodóra német nyelvtanár, aki Szántód Község könyvtárosa ugyancsak német nyelvtanár. Szántódi lakós. 10 versemet fordította német nyelvre.
A könyv megrendelhető: e-mail címemen is.
Az ünnepi rendezvény: Szent Kristóf felszentelésével kezdődik, majd Farkas Jánossal, Maurer Teodórával bemutatunk a versekből néhányat, beszélgetünk a kötet születéséről, annak indítatásáról. Majd az Olvasók kérdezhetnek tőlünk. dedikálással fejezzük be az ünnepi találkozót:
2010. július 24-én szombaton délután 16-órakor, Szántód, Pálóczi Horváth Ádám Közösségi Ház, Iskola utca 9.sz.
Mindenkit szeretettel várunk!
L. Burda Zsuzsanna író-képzőművész

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A világ szép és csúnya is!
  2010-07-21 07:59:32, szerda
 
  A világ rossz, jó, szép és csúnya is, izgalmas és unalmas, lehangoló és ígéretes, elutasító és segítőkész.
Egyszóval: csodálatos!
Ez a változatosság annyira hat rám, hogy nem vagyok képes mindig egyformát kihozni magamból.
Gondolataim sora egy-egy villanás az emberek felé érzett csodálatomból, amit persze sohasem tudok tökéletesesn visszaadni.
Ezért Szokoly Tamás költőt hívom segítségül: "Nem vagyok annyira büszke magamra", de a kétségek között mégis a kiteljesedés felé megyek-
L. Burda Zsuzsanna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balatonfüreden két nap!
  2010-07-19 10:00:46, hétfő
 
  Lányomtól kaptam ezt a kétnapos pihenést, bekukkantást egy másik világba.

A Flamingó Hotel : Balaton-partján, "tengerre"- néző szobát kért a lányom. Klímás, tágas, kényelmes hotelszoba, mindennel ellátva.
Szombaton érkeztünk a kánikulába. A parton annyi ember, hogy csak lábakat láttam. Mindenki takarta magát a tűző naptól. Befészkeltük magunkat egészen egy partközeli pázsitszögbe, ahol még relativ tágabb teret találtunk. A hattyúk azonnal meglátogattak amint mozgást észleltek. Új jövevények új morzsák.
Egésznap alkoholmentes koktélokat ittunk, sok citrommal, ezt váltottuk a túsolóval, a hideg víz adta felfrissülés reményével. Így töltöttük a napunkat a pihenőágyon forgolódva, az ernyők adta némi árnyékban. Embert próbáló hőség. A víz közelsége mégis megnyugtató. Némán álltak a hajók a kikötőben, néhányan azzal töltötték idejüket, hogy a hajójukat fényesítetették naphosszat." Micsoda idill"! A gazdagok kiváltsága.
Volt időm nézegetni, meg persze írói vénám is kényszerített, hogy ki hogyan viseli a Társadalom rétegeibe elhelyezett önmagát. Majd ha leüllepedik bennem a két nap adta látottak tükrébe az adott téma, leírom egyenként a tollvégre kínálkozó külömbségek külömbözőségét.
A héten erre kevés lehetőségem adódik. Várom mikor hív a Nyomda, hogy mehetek a könyveimért. Küldözgetem a meghivót ismerőseimnek, barátaimnak, akik éppen a Balaton közelségében töltik hétvégéjüket, meg hátha éppen ráérnek átjönni Szántódra megnézni a Szent Kristóf védőszent felszentelését. A könyvbemutatómat meghallgatni.
Közben én ápolgatom a felégett bőrömet, amire nemvigyáztam eléggé.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Füredre megyek egy picit!
  2010-07-16 19:49:27, péntek
 
  Balatonfüredre hívott a lányom a hétvégére. A Flamingó Hotelba megyünk, remélem minden elvárásnak megfelel, 4 csillagos.
Én nehezem viselem a klímát, de a lányom kedvéérte kibírom!
Hétfőn remélem a Nyomda e-mailje vár, hogy elkészült a könyvem. Izgalmas napok!
Szent Kristóf festményem itt szenved velem a kánikulai melegben a dolgozószobámban. Gyönyörű keretben, tegnap hozta a lányom a keretezőtől, csepegett a melegben a Kristóf arca .
Most nyugodt megállapodott a festmény, szinte él. Sokat emel rajta a gyönyörű antik keret.
A hasonmását is elkészítettem kisebb ikonban, fára. Nem érzem melyik a jobb!?

Még lefixáltam a kicsi ikont, kellemes finom fényt kapott.
Hétfőn ismét munka!
Mimikét az Öcsémékre bíztam, Ő a cicám. Etetik ,és friss vizet adnak neki többször is naponta.
Öcsém és Bátyám a kertszomszédjaim. A Leonbergi Király vigyáz a portáinkra, no meg egy Spániel.
Egyben egyet értenek! Nem szeretik a póstást!
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Balaton...
  2010-07-15 10:54:03, csütörtök
 
  Balaton

Hiányzik nekem
a tenger csendje,
hullámok
a parton.
Minden, ami a
hűvös víz nyugalama:
Csónakok
hullámzó tarajon.
Komor hangulat
szomorú délután,
vidámságok a
Hold tükrében,
hiányzik a tenger zenéje
a morajlás,
amikor partra döng.
A zúgás, a kavicsos part
zsibongása.
Itt szárnyal bennem
lelkem kikötője
Balaton.

Ez a vers már nem került a könyvembe, ma éjszaka született.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Vanessza.
  2010-07-14 15:01:26, szerda
 
  Már besötétedett. A távolból a fák takarása felől zene szűrödött a csendbe. A kavicsok adtak némi zajt a léptek nyomán. Csárli megszorította az asszony kezét, majd felemelte a szájához és lágyan megcsókolta. Vanessza úgy érezte ez a perc a boldogságé. Át kell adnia magáta az érzésnek. Tudta, hogy vigyázni kell a percre, mert elillan, mint a parfümje illata. Belehajolt a férfi tenyerébe a száját ott tartotta egy ideig. Magába szívta Csárli illatát.
Ettől az illattól tudott gyenge lenni, engedékeny és felejteni tudta a magamögött hagyott életét.
Csarli jól ismerte az asszony gyenge oldalát, és próbálta kihasználni annak minden pillanatát. Vanessza kacér volt, simulékony és ennivaló. A dal ritmusára, melynek szövege már jól kivehető volt, az asszony magafelé fordította a férfi arcát, majd a szájába csókolt. A férfi szája nedves volt.
- Vanessza natúr szája. - Lehelte Csárli.
Vanessza már nem volt fiatal, de korát meghazudtolóan gyermeki tudott lenni. Ajkai teltsége, fehéren kivillanó egészséges fogai, még vonzóbbá tették Csárli számára. Egy padhoz értek a sétány felénél, Vanessza leült a padra úgy, hogy átvette a lábát mintegy lovagló ülésbe. Könnyű ruhája felcsúszott és az egyik combja fedetlen maradt.
- Ülj ide Te is Csarli! - Hivta csilingelő hangján a férfit. Csárli szemben ült Vanesszával. Ekkor az asszony mindkét lábát átemelve a férfi combjain, közelebb csúszott az egész testével.
- Így szeretném! - Súgta Csárli fülébe. A férfi érezte az asszony lüktetését, testének jólismert finom páráját. Beszippantotta Vanessza testének illatát.
- Vanessza te bűnös asszony! Gyere menjünk a szobánkba, mutatott a szállodájuk felé.
A hotel ablakain még világosság szűrődött az éjszakába.
- Itt, most Csárli......nem akarok hazamenni. - Mondta Vanessza, majd megfogta a férfi kezét és a szoknyája lokniai között bevezette combjai közé. Forró és nedves volt Vanessza combjaiközt.
Az asszonyon nem volt alsónemű. Mindig sikerült a férfit meglepnie. Vanessza már Csárli nadrággombjain matatott, amit feszessége miatt nem volt könnyű kigombolnia. Vanessza az egyik lábát felemelte és a pad szélén a férfi mellé csúsztatta. Csárli már egyáltalán nem ellenkezett. A kigombolt nadrág nyílásán kiszabadult vágya, szorosan simult Vanessza forró combjaihoz.
Körülöttük az éjszaka nyugodt csendje. Csárli és Vanessza csak egymás erein keresztül érezték vérük zubogását, majd a langyos májusi esttel egyesült Vanessza szoknyájának egyenletes ringása.
A Hold éppen egy felhő takarását használta menedékül.
Vanessza felkacagott, miközben visszabújt a cipőjébe és a szoknyáján igazított egyetlen mozdulattal.
- Látod Csárli! Gyönyörű este van. - Nagyot szippantott a májusi levegőből.
- Minek is bújtunk volna ilyen korán ágyba?
Csárli megköszörülte a torkát, de így is rekedt volt a hangja, amikor megszólalt.
- Késő van Vanessza, menjünk aludni.
(Az író: a blog tulajdonosa.)
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2010.06 2010. Július 2010.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 235 db bejegyzés
Összes: 2095 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 42
  • e Hét: 406
  • e Hónap: 976
  • e Év: 976
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.