Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 317 
Vegyes viccek:
  2010-07-31 22:06:10, szombat
 
  Egy idős úriember évek óta hallási problémákkal kűzködött. Elment az orvosához akinek sikerült számára egy olyan készüléket felszerelni,
mely 100%-os hallást biztositott.
Egy hónap múlva elment ellenőrzésre az orvoshoz aki azt mondta : "Az Ön hallása tökéletes. Gondolom a családja is nagyon örül ennek."
Az idős úr válaszolt: "Még nem mondtam meg a családomnak. Csak ücsörgök, és hallgatom a beszélgetésüket. Már háromszor irtam át a
végrendeletemet!"
Két idős ember egy öregek otthonából egy fa alatt üldögél és beszélget. Az egyik azt mondja a másiknak: "Slim, én már 83 éves
vagyok és mindenem fáj. Tudom, hogy Te is az én koromban vagy, Te hogy érzed magad?
"Én, mint egy újszülött! "
"Tényleg?"
"Igen!. Se fogam, se hajam és azt hiszem éppen bepisiltem."
Egy idős házaspár vacsárorázott egy baráti párnál. Vacsora után a feleségek a konyhába vonultak.
A két férj az asztalnál beszélgetett. Az egyik azt mondja a másiknak:
"Tegnap egy nagyon jó étteremben vacsoráztunk. Nagyon ajánlom Nektek is."
A másik kérdezi: "Mi a neve az étteremnek?"
Az első férj sokáig gondolkodik, végül megkérdezi: "Mi a neve annak a virágnak, amit szeretteidnek adsz ajándékba? Tudod az ami piros és szúr?"
"Rózsára gondolsz?"
"Igen, ez az!" kiált fel az ember. Ekkor a konyha felé fordul és bekiált: "Rózsa, mi volt annak az étteremnek a neve ahol tegnap este vacsoráztunk?"
Kórházi szabályok szerint minden távozó betegnek tolószékben kell elhagynia a kórházat. Mikor még tanuló nővérként dolgoztam, egy idős
bácsit találtam az ágy szélén felöltözve, kis börönddel a lábánál, aki közölte, hogy ő neki nem kell tolószék.
Egy idő után meggyőztem a szabályokról, és végre megengedte, hogy a liftig eltoljam. A liftben megkérdeztem, hogy várja-e a felesége a
kórház bejáratánál? Erre azt válaszolta: "Nem tudom, szerintem még minding fennt van a fürdőszobában ahol átöltözik a kórházi hálóingből."
Egy idős házaspárnak problémája van az emlékezéssel. Egy orvosi ellenőrzés alatt azt a tanácsot kapják, hogy ugyan fizikailag semmi
problémájuk, de jobb lenne, ha mostantól mindent felirnának, hogy könnyebben emlékezzenek dolgokra.
Este - amig TV-t néznek - az idős ember feláll a székéből. "Kérsz valamit a konyhából?" - kérdezi a feleségét.
"Hoznál nekem egy tál fagylaltot?"
"Igen."
"Nem kéne felirnod, hogy emlékezzél rá?"
"Nem, erre fogok emlékezni."
"Kérnék néhány epret a tetejére. Szerintem ezt fel kéne irnod,egyébként el fogod felejteni."
"Ezt nem felejtem el. Egy tál fagylaltot kérsz, eperrel a tetején."
"Tejszinhabot is szeretnék. Ezt biztosan el fogod felejteni. Ird fel,légy szives."
Dühösen a férj válaszol: "Ezt nem felejtem el! Fagylaltot kérsz,eperrel és tejszinhabbal a tetetjén! Értem én!"
Ezután elmegy a konyhába. Kb. 20 perc múlva visszatér és a feleségnek átad egy tányéron sült sonkát és tojást. A feleség ránéz a tányérra és
megkérdezi: "Hol van a piritósom?"
Egy nyugdijas ember mondja a 80 éves barátjának:
"Szóval megnősülsz?"
"Igen."
"Ismerem a hölgyet?"
"Nem."
"Ez a hölgy, csinos?"
"Nem nagyon."
"Jól főz?"
"Nem igen."
"Sok pénze van?"
"Nem. Olyan szegény, mint a templom egere."
"Akkor jó az ágyban?"
"Nem tudom."
"Akkor miért akarod elvenni feleségül?"
"Mert neki még van érvényes jogositványa."
Három idős ember sétál.
Az első azt mondja: "Szeles, igaz-e?"
Második azt mondja: "Nem, ma csütörtök van."
Harmadik válaszol: "Én is, menjünk és igyunk meg egy sört."
Egy ember meséli a szomszédjának: "Éppen most vettem egy új hallókészüléket. 4 ezer dolláromba került, de ez a legjobb. Ezzel a hallásom
tökéletes!"
"Igazán?" - mondja a szomszéd - "Milyen gyártmányú?"
"Fél kettő."
Nemzetközi borfesztivál alkalmával tesztelik a borokat. Kiválasztanak hármat. Egy franciát, egy olaszt és egy jó öreg magyart.
A teszteket laborkörülmények között végzik, így vesznek egy tálkát és beletöltik először a francia vöröset. Majd fognak egy egérkét és belehelyezik.Az egérke úszik két kört, majd kortyol egy jó mélyet. Ekkor kiveszik, tántorog előre kettőt, hátra kettőt, majd eldől és elalszik.
Következik az olasz muskotályos. Fogják a tálkát beletöltik a bort, majd belehelyezik a következő egérkét, aki úszik két kört, majd nagyot kortyol belőle. Kiveszik a szegény párát, aki tántorog előre-hátra, aztán eldől és elalszik.
Következik a magyar bor. Beletöltik a tálkába, belerakják a kisegeret. Az úszik egyet, majd jó mélyet kortyol. Amikor kiveszik, tántorog előre, majd hátra, mint a többiek is, aztán mindenki csodálatára elüvölti magát:
-Na hol az a Qrva macska, megbaszom az anyját is!
Miért a zsidók kapták a Tízparancsolatot?
Először az Isten az arabokhoz ment:
- Arabok, itt van a parancsolatom.
- Mi az?
- Ne lopj.
- Az nem jó, mi szegények vagyunk, nekünk is élni kell.
Ekkor ment a perzsákhoz.
- Perzsák, itt van a parancsolatom.
- Mi az? - kérdezték a perzsák.
- Ne kívánd meg felebarátod feleségét.
- Az nem jó, mi megkívánjuk.
Ekkor ment az Isten Mózeshez.
- Mózes, itt van a parancsolatom.
- Mennyibe kerül?
- Ingyen van.
- Jó, akkor adjál tízet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdekes Amerikai perek
  2010-07-31 22:04:21, szombat
 
  Amerika hatalmas és furcsa ország, érdekes emberekkel. Sok mindent elárulnak a következő perek, amelyeket valódi személyek megtörtént bírósági eseteit tárják fel. A valóság ismét túlnő a képzeleten, avagy ügyvédeké a világ.

Egy férfi beperelte a bankot, amelyet megkísérelt kirabolni. Az alkalmazottak rájöttek, hogy emberünk süket, így egymással kommunikálva könnyen feltartóztatták, amíg a rendőrség megérkezett. A bankrabló bírósághoz fordult, diszkriminációval vádolja a pénzintézményt.

Hat mozgássérültek otthonában dolgozó hölgyet azért bocsátottak el, mert nem voltak hajlandók eleget tenni az új megyei szintű rendelkezésnek, mely értelmében szexuális segítséget is kell nyújtaniuk az ápoltaknak. A munka olyasmiket foglalt volna magában, mint maszturbációs segítség, kondom felhúzása. Az ápolónők a bírósághoz fordultak.

Két szörfös azért ment bíróság elé, mert az egyik azt állította, a másik ellopta a hullámát. A bíróság végül is nem foglalkozott érdemben az üggyel, de csak azért, mert nehézségekbe ütközött meghatározni egy hullám pénzbeli értékét.

Egy nyugat-virginiai hölgy 2 millió dollárt nyert egy per során, miután a munkahelyén egy savanyúságos üveg felnyitása során megsértette a hátát.

A floridai Ed O' Rourke beperelt néhány kocsmát, mondván, nem lett volna szabad őt kiszolgálniuk. Rourke-t ugyanis az italozás után egy transzformátorháznál megcsapta a 13 ezer volt, s az elszenvedett sérüléseiért szeretne kompenzációt kapni a kocsmáktól.

Egy diák azért perelte be a főiskoláját, mert kiesett a szobája ablakán. A diák szerint a főiskola nem adott korábban megfelelő információt a felsőbb emeleti ablakok potenciális veszélyeiről.

Egy férfi 5,4 millió dollárra perelte San Diego városát, miután egy súlyos lelki traumán ment át egy, a városi stadionban zajlott Elton John-koncerten. Tanúja volt, hogy a férfi vizeldét egy nő használja, s ez okozta a milliókat érő megrázkódtatást.

Tulsában egy építőipari munkás kezét levágta a körfűrész. A kórházban nem engedte az orvosnak visszavarrni a testrészt, mondván, az nem az ő keze. Most perli az orvost, mert nem varrta vissza a testrészt, és az orvosnak tudnia kellett volna, hogy a páciens pszichológiai problémákkal küszködik.

Egy nő 150 ezer dollárra perel egy kutyaiskolát, mivel ez az iskola oktatta annak a vaknak a kutyáját, aki az utcán rálépett a lábára.

A 10 éves Philip Garner a főbérlőjét perli. Szerinte 10 millió dollár jár neki azért a lelki megrázkódtatásért, hogy a bronxi lakásában szétdurrant alatta a vécé.

Egy a Death Row-n (a kivégzésre várók folyosóján) élő ember 60 millió dollárra beperelte a könyv szerzőjét, amely az ő gyilkosságát taglalja. A rab szerint a könyv hátrányt jelent majd az álláskeresésnél. A bíróság elutasította a keresetet.

Egy kaliforniai nagymama Disneylandet perli, mert unokái meglátták Mickey Mouse-t, amint az leveti jelmezét a színfalak mögött. Szerinte a gyerekeket sokk érte.

Egy szex-telefon munkatársa peren kívüli megegyezéssel pénz sajtolt ki a cégéből azzal a panasszal, hogy a munkájával összefüggő, ismétlődő mozgások miatt mindkét keze megfájdult. Kezének ismétlődő mozgásai abból fakadtak, hogy naponta hétszer velük segítette magát orgazmushoz, miközben a telefonon kuncsaftjaival beszélgetett.

Egy teherbeesett hölgy Pennsylvaniából egy gyógyszercéget perel, akiktől a fogamzásgátló zseléjét vette. A hölgy nem olvasta el a használati utasítást, s a pirítósra kente a krémet.

Egy kanadai férfi egy New York-i kávézót perel 1 millió dollárra, mert maradandó seb esett a férfiasságán. A férfi pénisze ugyanis becsípődött a vécékagyló és az ülőke közé, miközben papírért nyúlt. Mellesleg a feleség is perel 500 ezer dollár erejéig, mivel a férj nem tudja ellátni házastársi kötelezettségeit.

Robert Lee saját magát perli egy börtönben: azt állítja, megsértette emberi jogát, amikor hagyta magát letartóztatni. 5 millió dollárt szeretne kapni magától, de mivel a börtönben nincs önálló jövedelme, úgy gondolja, az államnak kellene kifizetni a pénzt.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Nagydíj, időmérő edzés
  2010-07-31 19:08:58, szombat
 
 
A Magyar Nagydíj időmérője az előzményeknek megfelelően a Red Bull totális fölényét hozta, a csapat Sebastian Vettelnek köszönhetően a Hungaroringen megszerezte idei 11. pole-ját. A német körrekordot teljesített.

Bár a mclarenesek és Michael Schumacher ijesztően sokáig húzta a továbbjutásra elég gyors kör megfutását, végül a Q1-ben a szokásos szereplők búcsúztak, azaz a három újonccsapat pilótái, valamint a sauberes Kamui Kobayashi. Érdemes megjegyezni, hogy ezúttal a Virgin elkapta az eddig egyértelműen legjobb Lotust, valamint azt, hogy a Hispaniába Silverstone-ban beültetett Sakon Yamamoto csapattársához viszonyítva kiválóan szerepelt, hajszállal maradt csak el Senna idejétől.

Ami a Q1-ben még sikerült, az már nem ment a második szakaszban: Button és Schumacher sem tudta továbbküzdeni magát - az angol négy, a német nyolctizedet kapott csapattársától -, mellettük a két Toro Rosso, a két Force India és Rubens Barrichello búcsúzott.

A lapok tulajdonképpen már le voltak osztva a Q3-ra, a kérdés mindössze annyi volt, Webberé vagy Vettelé lesz-e a pole, azonban erre a válaszra sem kellett sokáig várni, a német egy 1:18.773-as körrel Schumacher 2004 óta álló 1:19.071-es rekordját megdöntve bebetonozta a pole-t, amit aztán még csapattársa sem tudott fenyegetni. A harmadik helyen záró Alonso 1,2 másodperccel maradt el Vetteltől, mögötte Massa, Hamilton, Rosberg, Petrov, Kubica - az újonc idén először verte meg a lengyelt -, de la Rosa és Hülkenberg végzett.

Bár a verseny más tészta, a Red Bullok tempója alapján egy sima futam esetén elvehetetlennek látszik a vasárnapi győzelem.

Magyar Nagydíj, időmérő edzés, Hunagroring, 2010.07.31.

* 1 * Sebastian Vettel * Red Bull Racing * 1:18.773 * 21

* 2 * Mark Webber * Red Bull Racing * 1:19.184 * 20

* 3 * Fernando Alonso * Ferrari * 1:19.987 * 23

* 4 * Felipe Massa * Ferrari * 1:20.331 * 25

* 5 * Lewis Hamilton * McLaren-Mercedes * 1:20.499 * 25

* 6 * Nico Rosberg * Mercedes GP Petronas * 1:21.082 * 21

* 7 * Vitalij Petrov * Renault * 1:21.229 * 25

* 8 * Robert Kubica * Renault * 1:21.328 * 22

* 9 * Pedro de la Rosa * BMW Sauber * 1:21.411 * 23

* 10 * Nico Hülkenberg * Williams F1 * 1:21.710 * 26

* 11 * Jenson Button * McLaren-Mercedes * 1:21.292 * 19

* 12 * Rubens Barrichello * Williams F1 * 1:21.331 * 14

* 13 * Adrian Sutil * Force India * 1:21.517 * 18

* 14 * Michael Schumacher * Mercedes GP Petronas * 1:21.630 * 15

* 15 * Sebastien Buemi * Scuderia Toro Rosso * 1:21.897 * 17

* 16 * Vitantonio Liuzzi * Force India * 1:21.927 * 17

* 17 * Jaime Alguersuari * Scuderia Toro Rosso * 1:21.998 * 16

* 18 * Kamui Kobayash * BMW Sauber * 1:22.222 * 10

* 19 * Timo Glock * Virgin Racing * 1:24.050 * 10

* 20 * Heikki Kovalainen * Lotus F1 Racing * 1:24.120 * 9

* 21 * Jarno Trulli * Lotus F1 Racing * 1:24.199 * 9

* 22 * Lucas di Grassi * Virgin Racing * 1:25.118 * 10

* 23 * Bruno Senna * Hispania Racing * 1:26.391 * 9

* 24 * Sakon Yamamoto * Hispania Racing * 1:26.453 * 9

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ceruzahegy szobrok
  2010-07-31 15:38:19, szombat
 
  A45 éves Dalton Getty évek óta használ ceruzát miniatűr szobrok létrehozására. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csodálatos papír szobrok
  2010-07-31 15:36:36, szombat
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Justin Wilson autóversenyző
  2010-07-31 15:35:34, szombat
 
  Justin Wilson (Rotherham, 1978. július 31. - ) brit autóversenyző, volt Formula-1-es pilóta, jelenleg a Dreyer & Reinbold Racing színeiben, az amerikai IndyCar bajnokságban versenyez.
Justin Wilson

Állampolgárság: brit
Formula-1-es pályafutása
Aktív évei: 2003
Csapata(i): Minardi, Jaguar
Nagydíjak száma: 16
Világbajnoki címek: 0
Győzelmek: 0
Dobogós helyezések: 0
Első rajtkockák: 0
Leggyorsabb körök: 0
Első nagydíj: 2003 Ausztrál Nagydíj
Első győzelem:
Utolsó győzelem:
Utolsó nagydíj 2003 Japán Nagydíj 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Július 31. évfordulók mára
  2010-07-31 15:34:06, szombat
 
  Július 31. az év 212. (szökőévekben 213.) napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 153 nap van hátra.

Névnapok: Oszkár, Adeodáta, Bató, Batu, Batus, Dea, Deodáta, Elen, Elena, Eleni, Elin, Fábió, Fábiusz, Fabríció, Fabrícius, Fabríciusz, Germán, Heléna, Hella, Ignác, Ignácia, Ila, Ilka, Illa, Ilon, Ilona, Ilonka, Ilus, Léna

Események

* 768 - Philippus ellenpápa megválasztása és lemondatása.
* 1527 - A Magyarországra bevonuló I. Ferdinánd a köpcsényi esküben ígéretet tesz a magyar törvények és az Aranybulla megtartására.
* 1849 - Segesvári csata.
* 1914 - I. világháború: Az antant flandriai offenzívája elakad a sárban.
* 1914 - Párizsban meggyilkolják Jean Jaurès francia pacifista politikust, a világháborús részvétel elleni tiltakozó mozgalom vezetőjét.
* 1922 - Csehszlovákiában befejezi működését az utolsó magyar főiskola, a kassai jogakadémia.
* 1924 - Lengyel Nyugat-Ukrajnában kitiltják az államhivatalokból az ukrán nyelvet.
* 1948 - Lemondatják Tildy Zoltán köztársasági elnököt.
* 1954 - A K2 (tszf. 8611 m) hegycsúcs első megmászása;
* 1964 - A Tonkin-incidens kezdete.
* 1987 - Mekkában a szaúdi biztonsági erők tüzet nyitnak a lázongó iráni zarándokokra. Megölnek 400 személyt, köztük 275 iránit.
* 2005 - A 20. Forma-1 Magyar Nagydíj megrendezése Mogyoródon.
* 2006 - Fidel Castro ,,ideiglenesen" átadja a hatalmat öccsének, Raul Castronak.

Sportesemények

Forma-1

* 1977 - Német Nagydíj, Hockenheimring - Győztes: Niki Lauda (Ferrari)
* 1994 - Német Nagydíj, Hockenheimring - Győztes: Gerhard Berger (Ferrari)
* 2005 - Magyar Nagydíj, Hungaroring - Győztes: Kimi Räikkönen (McLaren Mercedes)

Születések

* 1803 - John Ericsson svéd feltaláló és mérnök (+ 1889)
* 1841 - Kuncz Ignác jogtudós, az MTA tagja (+ 1903)
* 1843 - Peter Rosegger osztrák író (+ 1918)
* 1883 - Karafiáth Jenő politikus, miniszter, Budapest főpolgármestere (+ 1952)
* 1905 - Kocsis András magyar szobrászművész (+ 1976)
* 1909 - Halassy Olivér kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, versenyúszó († 1946)
* 1910 - St John Horsfall brit autóversenyző (+ 1949)
* 1912 - Milton Friedman magyar származású amerikai közgazdász, Nobel-díjas († 2006)
* 1913 - Kosáry Domokos magyar történész, az MTA tagja (+ 2007)
* 1914 - Louis de Funès francia komikus, színész (+ 1983)
* 1921 - Bánki Zsuzsa magyar színművésznő (+ 1998)
* 1923 - Ahmet Ertegün az Atlantic Records török származású alapítója és ügyvezető igazgatója (+ 2006)
* 1935 - Antal Imre zongoraművész, televíziós személyiség, színész, humorista (+ 2008)
* 1941 - Ernie DeVos kanadai autóversenyző (+ 2005)
* 1944 - Geraldine Chaplin amerikai színésznő, Charlie Chaplin leánya
* 1962 - Wesley Snipes amerikai színész, producer
* 1965 - Joanne Kathleen Rowling angol írónő, a ,,Harry Potter" regények szerzője
* 1978 - Justin Wilson brit autóversenyző
* 1985 - Czingli László magyar tornász
* 1986 - Kelemen Zoltán romániai magyar műkorcsolyázó
* 1986 - Jevgenyij Malkin orosz születésű amerikai jégkorongozó
* 1986 - Szöllősi Szabolcs magyar gyorskorcsolyázó
* 1987 - Brittany Byrnes ausztrál színésznő

Halálozások

* 1784 - Denis Diderot francia filozófus, író, a Felvilágosodás képviselője (* 1713)
* 1849 - Petőfi Sándor magyar költő (halálának feltételezett időpontja) (* 1823)
* 1949 - Zeyk Domokos honvéd százados (* 1816)
* 1875 - Andrew Johnson, az Amerikai Egyesült Államok 17. elnöke, hivatalban 1865-1869-ig (* 1808)
* 1886 - Liszt Ferenc magyar zeneszerző, zongoraművész (* 1811)
* 1907 - Károlyi István politikus, országgyűlési képviselő, az MTA tagja (* 1845)
* 1914 - Jean Jaurès francia szociáldemokrata politikus (* 1859)
* 1926 - Hauszmann Alajos magyar műépítész (* 1847)
* 1937 - Zala György szobrászművész, az MTA tagja (* 1858)
* 1954 - Onofré Marimon argentin autóversenyző (* 1923)
* 1971 - Devecseri Gábor író, költő, műfordító (* 1917)
* 1979 - Issekutz Béla Kossuth-díjas farmakológus, gyógyszervegyész, az MTA tagja (* 1886)
* 1993 - I. Balduin, Belgium ötödik királya (felesége Fabiola királyné), (* 1930)
* 2001 - Vásárhelyi Miklós kommunista újságíró, 1956-os elítélt, sajtótörténész, politikus (SZDSZ), a Közép-európai Egyetem (CEU) egyik alapítója (* 1917)
* 2001 - John McNicol dél-afrikai autóversenyző (* 1942)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Nagydíj szabadedzés
  2010-07-30 22:45:44, péntek
 
  Sebastian Vettel bizonyult a leggyorsabbnak a Magyar Nagydíj pénteki második szabadedzésén is, amikor a nyitóedzést domináló Red Bullokra felzárkóztak Ferrarik. Egyelőre úgy tűnik, hogy Hockenheim után a Hungaroringen is ez a két alakulat vív majd egymással a győzelemért.

Megtartotta a legelőkelőbb helyet a Red Bull istálló a Magyar Nagydíj pénteki második szabadedzésén, az energiaitalos alakulatot a délelőtti edzésen is elsőként záró Sebastian Vettel tartotta az élen. A nyitógyakorlást hatalmas fölénnyel domináló Red Bull párosra ezúttal felzárkóztak a Ferrarik, így nem kizárt, hogy Hockenheim után hazánkban is ez a két istálló meccsel majd a győzelemért.

Vettel 1:20,087-es idővel végzett az élen, így közel fél másodperccel bizonyult gyorsabbnak a legutóbbi fordulót megnyerő Fernando Alonsónál. A spanyol negyedórával a tréning vége előtt szorította a 3. helyre a másik Red Bullt kormányzó Mark Webbert, míg a 4. pozícióba Felipe Massa iratkozott fel a Ferrarival.

,,Úgy gondolom, hogy a mai eredmények nem adtak tiszta képet az erőviszonyokról, délután viszont már szorosabb idők születtek. Úgy tűnik, hogy a Ferrarik nagyon erősek, mind a hosszabb, mind a rövidebb etapokon. Holnap is gyorsak lesznek, ráadásul nem szabad megfeledkeznünk a McLarenekről sem" - fogalmazott a nap legjobbja, Vettel.

Alonso abban reménykedik, hogy szombatra, az időmérő edzésre a Red Bull fölénye méginkább mérséklődik: ,,Ma lassabbak voltunk, mint a Red Bull, de figyelembe kell vennünk azt is, hogy milyen körülmények között futottak ők és mi. Nekünk a legfontosabb köreinkben mindig problémánk volt a forgalommal, így bízunk benne, hogy a különbség nem lesz olyan nagy, mint amilyennek tűnik. A Red Bullok itt erősebbek, mint Hockenheimben, de tudjuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy harcolhassunk a pole pozícióért."

Bíztató eredményekkel zárta a hungaroringi nyitónapot a Renault is, a franciáknál megfordult a házon belüli erősorrend. Vitalij Petrov, a különítmény újonc az 5., míg Robert Kubica a 7. pozícióban végzett. ,,Jól ismerem ezt a pályát és az itt bevetett újításoknak köszönhetően sokkal jobbnak érzem az autót" - mondta előretöréséről a sportág első orosz versenyzője, Petrov.

Lewis Hamilton, a McLaren vb-listavezetője a két Renault közé beékelődve a 6. helyen végzett, míg a wokingiak másik menőjét, a vb-címvédő Jenson Buttont a Williams ifjonca, Nico Hülkenberg a 9. helyre kényszerítette.

Michael Schumacher a 10. helyen zárt a Mercedes-szel, a másik Ezüstnyíl azonban nem tudta beverekedni magát a felső házba: Nico Rosberg némi meglepetésre csak a 13. helyen végzett. ,,Nem zavar különösebben ez az eredményt, ugyanis a forgalom miatt egyszer sem tudtam igazán jó kört futni. Úgy gondolom, hogy jelen pillanatban elég jól állunk az élmenőkhöz képest" - fogalmazott a német szupertandem ifjabbik tagja.

Az újoncok között Jarno Trulli 19. helye révén a Lotus bizonyult a legjobbnak, de a csapat nem lehet egészen elégedett: Heikki Kovalainen autója hidraulikai probléma miatt 5 forduló után megadta magát.

Alonsót is megbüntették. Több büntetést is kiszabott a versenybíróság a Magyar Nagydíj nyitónapján. A Force India istállónál Hockenheimhez hasonlóan ismét gumikavarodás támadt: a nyitó edzésen Liuzzi autójával köröző tesztpilótát, Paul di Restát egy olyan szett abronccsal küldték ki a pályára, amit szombattól használhattak volna, így a csapatot 5000 eurós pénzbírsággal sújtották. Fizethetett Heikki Kovalainen és Fernando Alonso is: a finn 600, a spanyol 1200 euróval lett rövidebb, miután a második gyakorláson átlépték a boxutcai sebességhatárt.

A második szabadedzés végeredménye:

1. - Sebastian Vettel - Red Bull Racing - 1:20.087 - 33 kör

2. - Fernando Alonso - Ferrari - 1:20.584 - + 0.497 - 34

3. - Mark Webber - Red Bull Racing - 1:20.597 - + 0.510 - 36

4. - Felipe Massa - Ferrari - 1:20.986 - + 0.899 - 33

5. - Vitaly Petrov - Renault - 1:21.195 - + 1.108 - 33

6. - Lewis Hamilton - McLaren - 1:21.308 - + 1.221 - 30

7. - Robert Kubica - Renault - 1:21.375 - + 1.288 - 37

8. - Nico Hülkenberg - Williams - 1:21.623 - + 1.536 - 41

9. - Jenson Button - McLaren - 1:21.730 - + 1.643 - 33

10. - Michael Schumacher - Mercedes GP - 1:21.773 - + 1.686 - 31

11. - Pedro de la Rosa - Sauber - 1:21.809 - + 1.722 - 38

12. - Rubens Barrichello - Williams - 1:21.844 - + 1.757 - 36

13. - Nico Rosberg - Mercedes GP - 1:22.039 - + 1.952 - 28

14. - Kamui Kobayashi - Sauber - 1:22.212 - + 2.125 - 37

15. - Jaime Alguersuari - Toro Rosso - 1:22.469 - + 2.382 - 43

16. - Adrian Sutil - Force India - 1:22.507 - + 2.420 - 22

17. - Sébastien Buemi - Toro Rosso - 1:22.602 - + 2.515 - 38

18. - Vitantonio Liuzzi - Force India - 1:23.138 - + 3.051 - 36

19. - Jarno Trulli - Lotus F1 - 1:24.553 - + 4.466 - 37

20. - Timo Glock - Virgin Racing - 1:25.376 - + 5.289 - 35

21. - Lucas Di Grassi - Virgin Racing - 1:25.669 - + 5.582 - 32

22. - Bruno Senna - HRT F1 Team - 1:26.745 - + 6.658 - 33

23. - Sakon Yamamoto - HRT F1 Team - 1:26.798 - + 6.711 - 32

24. - Heikki Kovalainen - Lotus F1 - 1:27.705 - + 7.618 - 5 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak képek-37.
  2010-07-30 20:13:11, péntek
 
  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak képek-36.
  2010-07-30 20:11:42, péntek
 
 
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 317 
2010.06 2010. Július 2010.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 317 db bejegyzés
e év: 4750 db bejegyzés
Összes: 38183 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4337
  • e Hét: 9381
  • e Hónap: 93728
  • e Év: 93728
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.