Belépés
tundihugi.blog.xfree.hu
Mindig mosolyogj!!!! Hornyák Tünde
1981.12.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/61 oldal   Bejegyzések száma: 603 
Vaníliás csiga
  2010-07-31 12:18:11, szombat
 
  hozzávalók 4 főre

A tésztához:

* 60 dkg liszt
* 6 dkg cukor
* 9 dkg olvasztott margarin
* 1 mk só
* 3 dkg élesztő
* 3 dl tej

Töltéshez:

* 10 dkg olvasztott margarin
* 8-10 dkg cukor
* 2 cs vaníliás cukor



elkészítés

1. Fél dl langyos tejben, melybe 1 tk cukrot tettünk, felfuttatjuk az élesztőt.
2. A liszthez keverjük a sót és a cukrot, a megkelt élesztőt, és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz (ez kb. 3 dl), közepesen lágy tésztát dagasztunk utoljára hozzákeverve az olvasztott margarint.
3. Letakarva, langyos helyen jó 1,5-szeresére kelesztjük. Ez kb. 30 perc.
4. Ha megkelt, ujjnyi vékony, nagy téglalappá nyújtjuk.
5. Vastagon megkenjük olvasztott margarinnal, majd egyenletesen eloszlatva rászórjuk a vaníliás cukrot és a cukrot.
6. Lazán feltekerjük, majd éles késsel kb. 16 darabra vágjuk.
7. Tepsibe rendezzük, és a csigák oldalait megkenjük olvasztott margarinnal, tetejüket pedig tojással. (Lehet a tetejüket tojás helyett olvasztott margarinnal kenni, akkor nem sülnek olyan pirosra, viszont teljesen tojásmentes lesz a süti. ) Legvégül kristálycukorral jól megszórjuk őket, és mehet az előmelegített sütőbe.

sütési hőfok: 180 °C
tepsi mérete: 35x35x3 cm
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Fűszeres rántott paradicsom
  2010-07-31 12:16:40, szombat
 
  Fűszeres rántott paradicsom és rántott patiszon

hozzávalók 4 főre

* 1 közepes patiszon
* 3 paradicsom
* liszt
* 3 tojás
* zsemlemorzsa
* szezámmag
* só
* bors
* szárított bazsalikom

Sütéshez:

* napraforgó olaj



elkészítés

Fűszeres rántott paradicsom elkészítése:

1. A paradicsomot mossuk meg, vágjuk kb. 1 cm-es szeletekre.
2. Fűszerezzük sóval és borssal.
3. A zsemlemorzsát keverjük össze a bazsalikommal, a szezámmaggal.
4. A szeleteket forgassuk egymás után a lisztbe, a felvert tojásba és a fűszeres zsemlemorzsába.
5. Majd forró olajban mindkét oldalát kb. 1 percig süssük.

Rántott patiszon elkészítése:

1. A patiszont vágjuk kb 1 cm vastag szeletekre. A szeletekről vágjuk le a héját, szedjük ki a magrészt.
2. Sózzuk, borsozzuk.
3. A szeleteket forgassuk egymás után a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába. A zsemlemorzsába lehet szezámmagot keverni (én a patiszon egyik felét sima zsemlemorzsával, a másik felét szezámmagos bundával készítettem).
4. Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, és a patiszonszeletek mindkét oldalát süssük ropogósra.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Chile con queso
  2010-07-31 12:15:52, szombat
 
  hozzávalók 2 főre

* kb 20-25 dkg reszelt sajt vegyesen (Cheddar, Monterrey Jack)
* 1 paradicsom húsa héj nélkül
* 1 db jalapeno paprika felaprítva
* chili ízlés szerint
* 1/4 tk oregánó
* kb 8 cl tej
* 3 ek hagyma apróra vágva
* 1,5 ek vaj



elkészítés

1. A vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd ráöntjük a tejet, felhevítjük.
2. A felhevített tejbe tesszük az oregánót és a sajtokat, alacsony tűzön (vagy gőz fölött) megolvasztjuk, és alaposan összekeverjük. (A sajt és a tej mennyiségével állítjuk be a sűrűségét.)
3. Hozzákeverjük a paprikákat és a paradicsom felkockázott húsát.
4. Melegen, tortilla chips-szel tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Glitteresek
  2010-07-30 23:08:10, péntek
 
 
































 
 
0 komment , kategória:  Csajok  
Nő és a zongora
  2010-07-30 23:04:25, péntek
 
 







 
 
0 komment , kategória:  Csajok  
Kapros-juhtúrós csirkecomb
  2010-07-30 22:54:09, péntek
 
  hozzávalók 2 főre

* 2 csirkecomb
* só
* bors
* 1 ek olaj
* ½ fej vöröshagyma
* 1 tk liszt
* 100 ml tejföl
* 2 ek apróra vágott friss kapor
* 50 g juhtúró



elkészítés

1. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük.
2. A tejfölt összekeverjük a liszttel és 100 ml vízzel.
3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős lángon átsütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és egy pár percig tovább sütjük.
4. A combokhoz hozzáöntjük a tejfölös keveréket, megszórjuk a kapor felével, és fedő alatt gyakori kavargatás mellett puhára pároljuk. Ha szükséges, a levet egy kis meleg vízzel pótoljuk.
5. A puha combokat egy tűzálló tálba rakjuk. A megmaradt mártást, ha szükséges, utána ízesítjük sóval és borssal, majd a combokra öntjük.
6. Rámorzsoljuk a juhtúrót, és előmelegített sütőbe toljuk, amíg a juhtúró ráolvad.
7. Majd megszórjuk a maradék kaporral.

sütési hőfok: 200 °C
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Sóskás-paradicsomos rizsleves
  2010-07-30 22:52:42, péntek
 
  hozzávalók 4 főre

* 10 dkg sóska
* 3 db paradicsom
* 1 ek aszalt paradicsom
* 5 dkg vaj
* 6 dkg rizs
* 2 erőleveskocka
* 2 dl tejföl
* 1 evőkanál liszt
* frissen vágott petrezselyemzöld



elkészítés

1. 2 liter vízben feltesszük főni a sóskát, a paradicsomot és az aszalt paradicsomot az erőleveskockákkal.
2. Vajon pirítjuk a rizst, pohár vizet adunk hozzá, majd mikor azt elfőtte, felöntjük a leszűrt levessel (felvilágosultabb világban, ahol nincsen kamasz gyerek: pirítjuk a vajon a rizst, felöntjük 2 l vízzel, adjuk a sóskát, paradicsomot, aszalt paradicsomot, leveskockát).
3. Főzzük, míg a rizs megfő.
4. A liszttel kevert tejföllel behabarjuk.
5. Összeforraljuk.
6. Petrezselyemzölddel szórjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Sült saláta
  2010-07-30 22:51:27, péntek
 
  Sült saláta füstölt mozzarellával

hozzávalók 2 főre

* 8 db bébirépa
* 8-10 db kelbimbó
* 8-10 db brokkolirózsa
* 4 db retek
* 8 szelet cukkini
* 8 szelet spárgatök
* 1/2 sárga kaliforniai paprika
* 1/2 piros kaliforniai paprika
* 8-10 szem koktélparadicsom
* 1-2 marék vegyes bébisaláta
* só
* őrölt bors
* oregánó
* 25-30 dkg füstölt mozzarella

Mézes-mustáros vinaigrette-hez:

* 8 ek extraszűz olívaolaj
* 1 ek balzsamecet
* 1,5 ek méz
* 2 ek dijoni mustár
* 1 gerezd zúzott fokhagyma
* só
Sütéshez:

* olívaolaj



elkészítés

1. A megmosott zöldségeket felaprítjuk, azaz a cukkinit,tököt,és a retkeket vastag karikára vágjuk, a kaliforniai paprikákat nagyobb falat méretűre daraboljuk, a kelbimbónak levágjuk a száraz végét, esetleg külső leveleitől megfosztjuk.
2. Miután ezzel megvagyunk, a zöldségeket -a cukkini a tök,és a paradicsom kivételével- egy pici olívaolajjal, sóval, borssal, oregánóval összekeverjük, majd előmelegített sütőbe tesszük.
3. 10 perc elteltével hozzárakjuk a szintén ízesített paradicsomot,tököt és a cukkinit, majd tovább sütjük kb 8-10 percen keresztül.
4. Mindeközben kikeverjük a mézes-mustáros öntetet, és a hűtőbe tesszük felhasználásig.
5. Amikor a zöldségek elkészültek, félretesszük, a mozzarellát vastag szeletekre vágjuk, és 1-2 ek olívaolajon pár perc alatt pirosodásig sütjük.
6. A sült zöldségeket és a vegyes bébisalátát tányérokra rendezzük, meglocsoljuk a vinaigrette-el ízlés szerint, sült mozzarella szeletekkel melegen tálaljuk.

sütési hőfok: 175 °C
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Zsuzsi szelet
  2010-07-30 22:39:42, péntek
 
  hozzávalók 8 főre

Tésztához:

* 15 dkg cukor
* 2 tojás
* 5 ek méz
* 10 dkg vaj
* 3 ek kakaó
* 40 dkg liszt
* 1 kk szódabikarbóna

Krémhez:

* 1 l tej
* 3 cs vaníliás puding
* 2 ek liszt
* 3 ek cukor
* 15 dkg vaj
* 15 dkg porcukor
* 2 cs vaníliás cukor

Csokimázhoz:

* 6 ek cukor
* 3 ek víz
* 2 ek kakaó
* 1 ek liszt
* 3 ek olaj
* pár csepp ecet



elkészítés

Tészta készítése:

1. A hozzávalókat, a liszt és a szódabikarbóna kivételével, gőz fölött kb. 5 percig főzzük.
2. Majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és összegyúrjuk.
3. 2-3 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.
4. 4 db kb. 25 x 30-as lapot nyújtunk.
5. Sütőpapíron, tepsi hátulján egyenként 8-10 percig sütjük.

Krém készítése:

1. A pudingot a liszttel, cukorral, a tejjel megfőzzük (mikroban is lehet, 6-7 perc alatt, 2-3 szor megkeverve tökéletes).
2. Közben a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
3. A kihűlt pudingot összekeverjük a vajas krémmel.
4. A lapokat egyenletesen megkenjük krémmel, a legfelső lap kivétlével, amit csokimázzal vonunk be.

Csokimáz készítése:

1. A hozzávalókat, az olaj és az ecet kivételével, felfőzzük.
2. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk az olajat, s az ecetet és gyors mozdulatokkal rásimítjuk a süti tetejére.

sütési hőfok: 170 °C
tepsi mérete: 30x25 cm
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Erdei gyümölcstorta
  2010-07-30 22:38:22, péntek
 
  hozzávalók 8 főre

* 1 piskótalap
* 2 zacskó fagyasztott erdei gyümölcs
* 3 csomag tortazselé
* 8 dl víz
* tejszínhab a díszítéshez
* étkezési keményítő

A vajkrémhez:

* 1 liter tej
* 3 csomag főzős vaníliapuding
* 20-25 dkg cukor
* 50 dkg margarin
* 2 cs vaníliás cukor



elkészítés

1. A pudingport kikavarjuk 3-4 ek hideg tejjel. A többi tejet felforraljuk. Folyamatos keverés mellett beleöntjük a pudingport, és készre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
2. Miután kihűlt a puding, a margarint a cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a pudingot, és habosra keverjük.
3. A piskótalapot 4 egyenlő részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük vajkrémmel, és megszórjuk az erdei gyümölccsel, majd rátesszük a következő lapot. Addig folytatjuk, míg rá nem kerül a 4. lap is.
4. A legfelső lapot vékonyan megkenjük vajkrémmel, vékonyan megszórjuk étkezési keményítővel, és kirakjuk a gyümölcsökkel.
5. A tortát körbepapírozzuk, és nyomózsákkal vékonyan tejszínhabbal keretezzük, hogy ne folyjon le a zselé. Hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a zselét.
6. A zselét és a 8 dl vizet egy edénybe öntjük, és folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd lehűtjük. Ha már langyos a zselé, kivesszük a tortát a hűtőből, és szép óvatosan leöntjük a zselével.
7. Ha megkötött a zselé, óvatosan lehúzzuk a torta oldaláról a papírokat, és bekenjük vajkrémmel a torta oldalát úgy, hogy eltakarja a piskótát. Végül a torta tetejét nyomózsákkal díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
     1/61 oldal   Bejegyzések száma: 603 
2010.06 2010. Július 2010.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 603 db bejegyzés
e év: 3331 db bejegyzés
Összes: 5560 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 143
  • e Hét: 2312
  • e Hónap: 6112
  • e Év: 184423
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.