Regisztráció  Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Magyar a világ legnagyobb
  2010-07-30 18:05:39, péntek
 
  A világ legnagyobb panorámafotóját készítették magyar fiatalok: Link

70 milliárd pixeles a világ legnagyobb panorámafotója, amivel egyszerre két rekordot döntöttek meg a magyar fiatalok.




A kép eredetiben a Link-en nézhető meg.

(SG.hu)
 
 
1 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Amerikai krumplisaláta
  2010-07-29 00:24:45, csütörtök
 
  Amerikai krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg salátakrumpli vagy újkrumpli
3 tojás
1 tubus majonéz
1 nagy lilahagyma
2-3 szál zöldhagyma
1 zöld kaliforniai paprika
2 szárzeller
só, frissen őrölt bors

A krumplikat főzzük meg héjában majd hagyjuk kihűlni és kockázzuk fel.
A tojásokat is főzzük keményre, hámozzuk meg és ezeket is vágjuk kockára.
Egy nagy salátástálban keverjük össze a tojást a krumplival, majd a többi tisztított, felkockázott zöldséggel. Keverjük bele a majonézt, sózzuk, borsozzuk és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára! Aki esetleg töménynek tartja csak majonézzel, készítheti fele-fele arányban majonéz-tejföl keverékkel is.



(network receptklub)
 
 
2 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Rakott palacsinta
  2010-07-29 00:19:56, csütörtök
 
  Rakott palacsinta, Oli fiam kedvence :)

Hozzávalók:
12-14db palacsinta

Töltelék:
1-2 dl tejszín
kb. 20-25 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg kristálycukor
3 tojás
1 dl tejföl
25 dkg tehéntúró
fél csomag vaníliás pudingpor
bőven kakaópor és baracklekvár

Így rétegezzük:
- Az első palacsintát megkenünk diótöltelékkel (a tejszínt 10 dkg cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a darált diót, és éppen csak felfőzzük.)
- Erre egy másik palacsintát helyezünk, amelyre az elkészített túrókrémből kenünk.
(Az áttört túrót elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a tojássárgájákat,10 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, majd a fél csomag vaníliás pudingport, és az egészet ismét jól összekeverjük.)
- Jön a következő palacsinta: ezt kakaóporral és cukorral hintjük meg,
- Erre újabb palacsintát borítunk, amit baracklekvárral kenünk meg.
Ezt így ismételjük egészen addig, amíg az anyagokból futja.
Az így összeállított palacsintát kb 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjéből kevés cukorral kemény habot verünk. A rakott palacsintát kivesszük a sütőből, a cukros tojáshabot a tetejére kenjük, majd most már csak 120 fokon kb 20 percig szárítjuk tovább, míg kissé megpirul a hab.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd úgy vágjuk fel, mint a tortát.





További ételfotóim a Picasa albumomban: Link
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Tarator - Bolgár uborkaleves
  2010-07-29 00:14:53, csütörtök
 
  Tarator - Bolgár uborkaleves

Hozzávalók:
1 nagy kígyóuborka
5 dl hideg zöldségalaplé
5 dl hideg joghurt (a folyékonyabb fajtából)
2 gerezd fokhagyma
3 ek darált dió
ízlés szerint kapor
2-3 szál karikára vágott újhagyma
só, frissen őrölt bors, olívaolaj

Az uborkát magozzuk ki, kockázzuk fel és tegyük egy turmixgépbe. Tegyük bele a fokhagymát, a joghurtot, az alaplevet, a diót és a kaprot, majd turmixoljuk össze teljesen. Ha kész, öntsük hűtött tálkákba, a tetejét szórjuk meg a karikázott újhagymával és locsoljuk meg egy evőkanál olívaolajjal. Barna kenyérből készült pirítóssal tálaljuk.




(network receptklub)
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Mézes-mákos baracklekvár
  2010-07-29 00:09:17, csütörtök
 
  Mézes-mákos-citromfüves baracklekvár recept

Hozzávalók: 3,5 kg sárgabarack, 30-45 dkg méz, 1 csokor friss citromfű, 2 ek darált mák, zselésítő.

A barackokat mossuk meg alaposan, magozzuk ki, vágjuk kisebb darabokra és mehetnek a turmixba.
A leturmixolt sárgabarackokat egy fazékban felforraltam az aprított, friss citromfűvel együtt.
Amikor már bugyborékolt, forrt, hozzáadtam a mézet és a zselésítőt is.
2-3 percig főztem, majd lehúztam a tűzről, és belekevertem a darált mákot is.
A lekvárokat kigőzölt üvegekbe töltöttem.
Amikor rátekertem a kupakokat, fejükre fordítottam picit a lekvárokat, majd mehettek a száraz dunsztba.
TIPP: A méz nagyon aromás, természetes édesítő. A kristálycukornál sokkal ízletesebb, karakteresebb, és elég belőle kevesebb mennyiség is. 1 kg gyümölcshöz, a gyümölcs saját cukortartalmától, és az ízlésünktől függően, 1-1,5 dl méz hozzáadása szükséges. Zselésítésre használhat szokásos zselésítőt, de ha valami reformosabb megoldásra vágyik, használhat stabarkot. Ezt a növényi zselésítőt reform boltokban lehet beszerezni, és 1 kg gyümölcshöz kb. 10 grammra van belőle szükség.



(ritakonyhaja.hu)
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Az IMF jelenti a veszélyt !
  2010-07-28 23:25:11, szerda
 
  Meglepő vélemény: az IMF jelenti a valódi veszélyt? : Link

(PORTFOLIO.HU)
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Hústorta
  2010-07-03 20:42:09, szombat
 
  Hústorta

Hozzávalók:

1kg csirkemellfilé
2 nagy csomag szeletelt bacon szalonna
20 dkg szeletelt csirkesonka
1 csomag szeletelt kolbász
liszt
4 db tojás
25-25dkg reszelt trapista és füstölt sajt
1 nagy pohár tejföl
só,őrölt bors, fűszerek ízlés szerint

Egy nagyobb tűzálló tálat kibélelünk bacon szalonna szeletekkel úgy, hogy az edényen túllógjon, hogy később a rakottas tetejére hajtogathassuk. A húst előzőleg vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiverjük, sózzuk, borsozzuk. Fokhagymás tejben legalább fél órát pácoljuk. Lisztbe,tojásba majd a kétféle sajt keverékébe forgatjuk, egy sort a szalonnával bélelt tálba rakunk. Erre néhány szelet sonka kerül, pár kanál tejföl, kevés reszelt sajtot szórunk rá, arra kolbászkarikákat rakunk, majd ismét a bundázott csirkemell következik. A rétegezés addig folytatódik amíg a hozzávalókból tart,de a tetejére hús kerüljön. A maradék tejfölt rácsorgatjuk,a lelógó szalonnát ráhajtjuk. A jénai tetejét rátesszük és közepes lángon pirosra sütjük. Amikor kihűlt, kiborítjuk és hidegen tálaljuk. Szépen szeletelhető. Köretnek bármi illik hozzá.
Jó étvágyat :)



 
 
2 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Kínai tojásos sültrizs
  2010-07-03 20:10:15, szombat
 
  Gyorsan elkészíthető egytálétel

Tojásos sült rizs

Hozzávalók (2 főre)

1 csomag gyors rizs
10 dkg húsos szalonna vagy sonka
1 db piros paprika
2 tojás
10 dkg zöldborsó
2 evőkanál olaj
1 csokor újhagyma (vagy egy kis fej vöröshagyma)
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kínai fűszerkeverék

A rizst megfőzöm, a zöldborsót megpárolom és a kész rizshez keverem. Az olajon pár perc alatt megsütöm az apróra vágott szalonnát és hagymát. Miután a szalonna megsült, hozzáadom a kis kockákra vágott paprikát és a zúzott fokhagymát. Egy-két percig pirítom. Összekeverem a rizzsel, kínai fűszerrel ízesítem és pár percig még pirítom.
Közben felverem a tojásokat. A rizses keverék közepébe beleöntöm a tojást, és addig sütöm - közben többször jól átkeverem az egészet -, amíg megsül a tojás.
(Húsos szalonna helyett sonkát, vagy akár apróra vágott és kevés olajon átsütött, majd készre párol csirkemellet is használhatunk.)
Jó étvágyat :)


 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Tonhalas tésztasaláta
  2010-07-01 19:23:54, csütörtök
 
  Tonhalas tésztasaláta

Egy csomag körettésztát a szokott módon kifőzök és kihűtöm.
Egy doboz tonhal konzervet (nem aprítottat !), 1-1 doboz lecsöpögtetett kukoricát és vesebabot, valamint egy csomag magozott olívabogyót (félbevágom a szemeket) összevegyítek a kihűlt tésztával.
Vegyes salátával, vagy uborkával, paradicsommal (épp mi van itthon) tálalom.
Jó étvágyat :)



 
 
1 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Kínai édes savanyú
  2010-07-01 19:00:50, csütörtök
 
  Kínai édes savanyú sertés, ahogy én készítem

Fél kg sertéscombot vagy karajt felkockázok. Pár kanál olajon hirtelen átpirítom, majd kevés vizet aláöntve, sóval és csipet borssal puhára párolom. Mielőtt megpuhul, hozzá darabolok 1-1 vastaghúsú piros és zöld paprikát és 1 kisebb szál vékonyra szelt sárgarépát, majd együtt készre párolom (a paprika és a répa maradjon kicsit ress). Néhány evőkanál paradicsom pürével (vagy ketchup) összekeverem, hozzáöntök egy doboz aprított ananász konzervet (a levéből is öntök a raguba) és egy üveg bambuszrügyet. Kevés szójaszósszal, mézzel, esetleg citromlével ízesítem. Rizzsel tálalom.
Jó étvágyat :)



 
 
1 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2010.06 2010. Július 2010.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 606 db bejegyzés
Összes: 8083 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1525
  • e Hét: 4375
  • e Hónap: 25768
  • e Év: 498217
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.