Regisztráció  Belépés
tundihugi.blog.xfree.hu
Mindig mosolyogj!!!! Hornyák Tünde
1981.12.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/36 oldal   Bejegyzések száma: 350 
Gyümölcsnyárs
  2010-08-31 15:09:35, kedd
 
  hozzávalók 6 főre

* 1 db ananász (lehet konzerv is, de jobb a friss)
* 2 db banán
* 2 db tojásfehérje
* 3 ek cukor
* fél citrom leve



elkészítés

1. A gyümölcsöket tisztítsuk meg, majd vágjuk a banánokat vastagabb szeletekre (kb. 2 cm szélesre), az ananászt pedig nagyobb (kb. 2x2 cm) kockákra.
2. Bambusznyársakra, vagy hurkapálcákra húzzuk fel a gyümölcskockákat felváltva.
3. Keverőtálba tegyük bele a tojásfehérjét, a cukrot, a citromlevet, és verjünk belőle félkemény habot.
4. A habbal vonjuk be egyesével a nyársalt gyümölcsöket, majd forrasztólánggal pörköljük meg a tojáshabot.
5. Sárgadinnyébe, vagy tetszőleges nagyobb termetű gyümölcsbe szúrva a nyársakat azonnal szolgáljuk fel.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Baconnel-sajttal töltött karaj
  2010-08-31 15:07:30, kedd
 
  Baconnel-sajttal töltött karaj rántva

hozzávalók 4 főre

* 8 szelet 1 cm -re szeletelt csontos karaj
* 8 szelet bacon
* 8 db 1x3 cm -re vágott trappista sajt
* liszt
* zsemlemorzsa
* tojás
* só

sütéshez

* olaj



elkészítés

1. A karajszeleteket picit sózzuk és zsebeket vágunk késsel, mindha két szeletet szeretnénk vágni belőle, de csak kis rést csinálunk a szélén és belül tágítjuk ki egy kicsit a húst, hogy majd beleférjen a sajt és a bacon. Vigyázzunk, hogy ne szúrjuk át a hús oldalát!
2. A baconbe tekerjünk egy darabka sajtot és dugjuk be a nyíláson. Egy fokpiszkálóval zárjuk le a szélét és a szokásos modón panírozzuk be (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
3. Forró olajban lassú tűzön süssük szép pirosra.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Pikáns fűszerolaj
  2010-08-31 15:05:34, kedd
 
  hozzávalók 4 főre

* 2 dl napraforgó olaj
* 2 dl olívaolaj
* 3 db chili paprika / pici, hegyes erőspaprika
* 1 ág friss rozmaring
* 1 szál bazsalikom
* 1 fej fokhagyma
* 1 kk köménymag
* 1 kk színes egészbors
* 1/2 kk mustármag (elhagyható)

egyéb:

* 1 db 500 ml-es szép üveg, celofán/ parafadugó



elkészítés

1. Egy 500 ml-es, szép, üres üvegbe tesszük a paprikákat, zöldfűszereket, gerezdekre szedett fokhagymát.
2. Az apró fűszereket is beleszórjuk.
3. Feltöntjük a két olaj keverékével.
4. Parafadugóval lezárjuk, hűvös helyen tartjuk 1-2 napot, amíg összeérik.
5. Felhasználása sokrétű, felbontás után hűtőben tároljuk!
 
 
0 komment , kategória:  Savanyúság,befőtt  
Uborkasaláta- joghurtos
  2010-08-31 15:04:26, kedd
 
  hozzávalók 4 főre

* 1 nagy kígyóuborka
* 1 kis pohár joghurt
* 2 gerezd fokhagyma
* 1mk majoranna
* só
* bors
* cukor
* 1 ek 8%-os ecet (elmaradhat)



elkészítés

1. Az uborkát (ha szeretnénk) meghámozzuk, és legyaluljuk.
2. Gyengén megsózzuk, nagyon pici cukorral megszórjuk.
3. A joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, a borsot és a majorannát, esetleg 1 ek ecetet, s az egészet lazán összekeverjük az uborkával.
4. Fél órát állni hagyjuk, közben többször átforgatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Húsos káposzta
  2010-08-31 15:02:35, kedd
 
  hozzávalók 4 főre

* 80-100 dkg savanyított káposzta
* 25-30 dkg lapocka
* 10 dkg füstölt szalonna
* 1 közepes fej vöröshagyma
* 2 nagyobb gerezd fokhagyma
* só
* őrölt bors
* őrölt kömény
* majoranna
* pirosarany
* pirospaprika



elkészítés

1. Az apróra vágott szalonnát kicsit zsírjára sütjük, majd beletesszük az apróra vágott vörös-, és fokhagymát. Kis ideig dinszteljük.
2. Rádobjuk a kockára vágott lapockát. Mikor kicsit kifehéredik a hús, megszórjuk pirospaprikával, majd pirosarannyal és a többi fűszerrel. (A fűszerekből mindig keveset teszek, majd a végén szoktam készre fűszerezni, így jobban megmarad a fűszerek íze.)
3. Annyi vizet öntök alá, hogy épp ellepje, és készre főzöm.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Csirke „popcorn”
  2010-08-31 15:01:21, kedd
 
  hozzávalók 4 főre

* 1/2 kg csirkemellfilé (vagy pulykamellfilé)
* 5 ek liszt
* só, bors
* pirospaprika (édes/ csípős, ízlés szerint
* majoránna
* fokhagymapor

sütéshez

* étolaj



elkészítés

1. A húst apró, kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
2. A lisztbe belekeverjük a fűszereket.
3. A húskockákat alaposan beleforgatjuk a fűszeres lisztbe úgy, hogy minden kis darabka körben lisztes legyen.
4. Bő, forró olajban megsütjuk. Igyekezzunk úgy beletenni az olajba, hogy minél kevesebb kocka legyen összetapadva (a legjobb kissebb adagonként sütni) a liszt miatt. Egy szűrőlapáttal kevergessük, hogy a darabkák szétváljanak.
5. Kissé ropogósra sütjük, és konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy a fölösleges olajat felszívja. Gyorsan megsül.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Ez+Az
  2010-08-30 21:51:54, hétfő
 
 




















 
 
0 komment , kategória:  Ez+Az  
Pizzakoszorú
  2010-08-30 21:37:05, hétfő
 
  hozzávalók 4 főre

* 3 tojás
* 20 ml tej
* 1,5 dkg olvadt vaj
* 10 dkg liszt
* 1/2 zacskó sütőpor
* 7 dkg mozzarella
* 2 kocka Medve sajt (csípőspaprikás)
* 1 db közepes paradicsom
* 10 dkg paprikás szalámi (vagy sonka)
* 1 tk oregánó
* csipet só
* frissen őrölt bors



elkészítés

1. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra (légkeverésen).
2. Egy keverőtálban habosra verjük a tojásokat a tejjel és a pici olvadt vajjal.
3. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és fakanállal jól elkeverjük.
4. Kisebb kockákra vágjuk a kétféle sajtot, a paradicsomot és a szalámit, majd a fűszerekkel együtt ezeket is jól elkeverjük a tésztában.
5. Szilikonos kuglófformába öntjük az egészet és 25-30 perc alatt készre sütjük.
6. Melegen kiborítjuk a formából és azonnal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Tojáslikőr-parfé forró málnáva
  2010-08-30 21:35:32, hétfő
 
  Tojáslikőr-parfé forró málnával


hozzávalók 6 főre

* 50 g csokoládé
* 15 g kész habcsók
* 2 tojás
* 2 vaníliás cukor
* 25 g + 25 g + 50 g cukor
* 50 ml tojáslikőr
* 125 g tejszín
* 375 g - ½ kg fagyasztott málna
* negyed liter cseresznyelé



elkészítés

1. A csokoládét és a habcsókot durvára vágjuk. A tojássárgákat, a vanlíliás cukorral és 25 g cukorral körülbelül 10 perc alatt habosra keverjük. A tojaslikőrt belekeverjük.
2. Tojásfehérjét 25 g cukorral és a tejszínt külön-külön habosra keverjük. A csokoládét és a habcsókot a tojáskrémbe keverjük. Egy hosszúkás formába (pl egy 0,9 l űrtartalmú szilikonformába) öntjük és egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.
3. A málnának a felét, 50 g cukorral és a cseresznyelével felfőzzük. Pürésítjük.
4. A többi málnát hozzáadjuk és felforrósítjuk.
5. A parfét kb. 10 percre kivesszük a fagyasztóból, majd szeleteljük. A forró málnával tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Curtido
  2010-08-30 21:33:19, hétfő
 
  hozzávalók 2 főre

* 1/2 fej káposzta
* 1/2 fej vöröshagyma
* 1 db sárgarépa
* 4 ek ecet (fele sime, fele alma-)
* 1 ek olívaolaj
* 1/2 tk oregánó
* 1/2 tk cayenne bors / pirospaprika
* só
* víz



elkészítés

1. A káposztát vékony csíkokra vágjuk, besózzuk, picit állni hagyjuk.
2. Közben a répát lereszeljük, a hagymát csíkokra vágjuk.
3. Összekeverjük az eceteket a vízzel, az olívaolajjal és a fűszerekkel, majd a káposztával, hagymával, és répával.
4. Legalább 4-5 órán át a hűtőben tartjuk tálalás előtt.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
     1/36 oldal   Bejegyzések száma: 350 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 3331 db bejegyzés
Összes: 5560 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 242
  • e Hét: 242
  • e Hónap: 27531
  • e Év: 131450
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.