Regisztráció  Belépés
bubszi.blog.xfree.hu
"A mosollyal fizetni lehet.A mosollyal kárpótolni lehet.A mosollyal életet lehet adni.És van mosoly, melyért meghal az ember." Antoine de Saint-Exupé... Babóthné Bátki Ildikó
1968.05.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/556 oldal   Bejegyzések száma: 5556 
Sajttal sütött rizs
  2010-09-30 21:18:00, csütörtök
 
  Sajttal sütött rizs
...... ..............

Hozzávalók: 1 csésze rizs, 2 db tojás, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál
curry, 5 dkg trappista sajt, fél csokor petrezselyem, 1 késhegynyi
őrölt bors, 1 teáskanál só, panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa,
a sütéshez: olaj, vegeta.

Elkészítése: A rizst puhára főzzük a vegetával, a sóval, a fûszerekkel,
majd összedolgozzuk az egész tojásokkal, az apróra metélt petrezselyemmel,
a reszelt sajttal, a liszttel és a zsemlemorzsával. Vizes kézzel lapos
korongformákat készítünk belőle, a szokásos módon bepanírozzuk és bő
olajban, mindkét oldalát barnára sütjük. Köretként, feltétként is
ízletes.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Zöldségtorta
  2010-09-30 21:17:27, csütörtök
 
  Zöldségtorta
...... .......

Hozzávalók: 3 db sárgarépa, 20 dkg friss vagy fél csomag mirelit
zöldborsó, 1 db fehérrépa, 2 db burgonya, 3 db tojás, 2 evőkanál
liszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 dl tej, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál
vaj, vegeta.

Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
Lobogó sós vízben - a zöldborsó kivételével - kb. 5 percig főzzük,
majd leszûrjük. A tojássárgákat eldolgozzuk liszttel, 1 evőkanál
morzsával és a tejjel, majd a zöldséghez adjuk. Beletesszük a
zöldborsót és az ízesítőket is. A tojásfehérjéket kemény habbá
verjük és a masszához adjuk. A kivajazott és morzsával meghintett
őzgerincformába öntjük, és sütőben közepes lángon addig sütjük, amíg
a beleszúrt pálcikára nem tapad rá a massza. Hagyjuk kihûlni, majd
kiborítjuk a formából. Felszeletelve, köretként és feltétként egyaránt
fogyasztható.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Burgonya bundában
  2010-09-30 21:16:46, csütörtök
 
  Burgonya bundában
...... ............

Hozzávalók: fél kg burgonya, 3-4 evőkanál liszt, 1 db tojás, 1 dl tej,
1 kávéskanál só, néhány szál petrezselyem, a sütéshez: olaj, vegeta.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és kb. 1 cm vastag szeletekre
vágjuk. Kb. 3 evőkanál lisztből, a tojásokból és a tejből sóval,
vegetával és az apróra vágott petrezselyemmel sûrû palacsintatésztát
készítünk. A burgonyaszeleteket először lisztbe, majd palacsintatésztába
mártjuk, és forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük.
Köretként fogyasztjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Burgonya bundában
  2010-09-30 21:16:43, csütörtök
 
  Burgonya bundában
...... ............

Hozzávalók: fél kg burgonya, 3-4 evőkanál liszt, 1 db tojás, 1 dl tej,
1 kávéskanál só, néhány szál petrezselyem, a sütéshez: olaj, vegeta.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és kb. 1 cm vastag szeletekre
vágjuk. Kb. 3 evőkanál lisztből, a tojásokból és a tejből sóval,
vegetával és az apróra vágott petrezselyemmel sûrû palacsintatésztát
készítünk. A burgonyaszeleteket először lisztbe, majd palacsintatésztába
mártjuk, és forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük.
Köretként fogyasztjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Padlizsán fokhagymás tejföllel
  2010-09-30 21:16:10, csütörtök
 
  Padlizsán fokhagymás tejföllel
...... ........... ........... .....

Hozzávalók: 2 db padlizsán, 2 gerezd fokhagyma, 1 db tojás, 1 teáskanál
olaj, 1 teáskanál só.

Elkészítése: A padlizsánokat megtisztítjuk és kb. 7-8 mm vastag
karikákra szeleteljük. Egy széles serpenyőben felforrósítjuk az
olajat, ráhelyezzük a padlizsánszeleteket, és közepes lángon, mindkét
oldalát megsütjük. Eközben elkeverjük a tejfölben a felvert tojást,
a lisztet, a sót és a zúzott fokhagymát, majd a padlizsánra öntjük.
Fedő alatt átsütjük. Köretként tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Túrós pofézni
  2010-09-30 21:15:14, csütörtök
 
  Túrós pofézni
...... ........

Hozzávalók: fél kg tehéntúró, fél csokor kapor, 3 evőkanál zsemlemorzsa,
2 evőkanál liszt, 2 db tojás, 1 teáskanál só, a sütéshez: olaj, vegeta.

Elkészítése: A túrót burgonyanyomón áttörjük, majd hozzáadjuk a
tojássárgákat, 2 evőkanál morzsát, a lisztet, az ízesítőket és az
egészen apróra metélt kaprot. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,
majd óvatosan a masszához tesszük. Vizes kézzel lapos korongokat
formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban mindkét
oldalát barnára sütjük. Feltétként fogyasztjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
]Zöldségropogós
  2010-09-30 21:14:47, csütörtök
 
  Zöldségropogós
...... .........

Hozzávalók: fél kg burgonya, 2 db sárgarépa, fél csokor petrezselyem,
2 db tojás, 20 dkg liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál curry, 1
késhegynyi őrölt bors, a sütéshez: olaj, vegeta.

Elkészítése: A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, és nagy lyukú
reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojásokat, az
apróra metélt petrezselymet és a fûszereket. Lapos korongokat formázunk
a masszából, és forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Feltétként és köretként is tálalhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Burgonya, tükörben
  2010-09-30 21:14:17, csütörtök
 
  Burgonya, tükörben
...... .............

Hozzávalók: fél kg burgonya, 4 db tojás, 2 fej hagyma, 5 dkg füstölt
vagy trappista sajt, néhány szál petrezselyem, 1 evőkanál olaj, 1
teáskanál só,

Elkészítése: A burgonyát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk.
Egy nagy fenekû serpenyőben az olajon megpirítjuk a felkarikázott
hagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát és fedő alatt puhára pároljuk.
Beletesszük az ízesítőket és ráütjük a 4 db tojást egymás mellé.
Egészen kis tûzön sütjük, amíg a tojások meg nem merevednek és
tükörtojásokká nem válnak. Ekkor megszórjuk a reszelt sajttal és
az apróra vágott petrezselyemmel. Néhány részbe vágva, feltétként
tálaljuk
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
]Spenótlepény
  2010-09-30 21:13:41, csütörtök
 
  Spenótlepény
...... .......

Hozzávalók: fél kg friss vagy 1 csomag mirelit spenót, 2 gerezd
fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál búzadara, 2 tojás, 3 dl
tej, 1 kávéskanál vaj, 1 teáskanál só, 1 evőkanál olaj,

Elkészítése: A spenótot összevágjuk és az olajon a sóval fedő alatt
puhára pároljuk. Közben a tojásokat összedolgozzuk a darával, a
liszttel, és felöntjük a tejjel, majd a spenóttal elkeverjük. A
kivajazott tepsire terítjük a masszát és forró sütőben, kb. 15
percig sütjük. Köretként szervírozzuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Kapros, juhtúrós galuska
  2010-09-30 21:13:14, csütörtök
 
  Kapros, juhtúrós galuska
...... ........... .........

Hozzávalók: 3 db tojás, 10 dkg juhtúró, 30 dkg liszt, fél csokor
kapor, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál só.

Elkészítése: A felvert tojásokhoz hozzáadjuk a burgonyanyomón
áttört juhtúrót, a sót, az egészen finomra vágott kaprot, majd
simára dolgozzuk a liszttel, és kevés vízzel, szokásos sûrûségû
galuskatésztát készítünk. Lobogó sós vízben kifőzzük, leszûrjük,
és a vajon átforrósítjuk. Köretként, szaftos főételekhez tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
     1/556 oldal   Bejegyzések száma: 5556 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5556 db bejegyzés
e év: 43672 db bejegyzés
Összes: 105468 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1663
  • e Hét: 11609
  • e Hónap: 174850
  • e Év: 780334
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.