Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
talaj menti fagyok?????
  2010-09-30 21:24:41, csütörtök
 
  Hej , megint miket jósolgat a média. Talaj menti fagyok???? Mikor? Október 1-én. Na ezt azért. Kénytalan voltam becipelgetni a meleget szerető növénykéimet. Mint a citrom fák, mandarin, jutka...közismertebb nevén Yucca pálma, meg még amiknek nem tudom a nevüket. Nehogy megfázzanak, ja meg a banán fa. Azért kíváncsi vagyok meddig bírja nálunk a banánfa. Állítólag 8 éve nevelkedik, és nem nagyobb ám mint én!!!!
Igaz nálam nehéz nem nagyobbnak lenni, na de 8 éves pálma.
Szóval beköltöztek, és a kaktuszok is. Riasztgattak, hogy ideje lenne behozni a babért, meg a muskátlikat,a leandervölgyiket....Leander-bocsi- de arra ma apszolút nem volt idő.
Nem tudom mit fog szólni a frissen vetett, belocsolt fű a fagyocskáklhoz. Mi lesz ha megfagynak a fűmagok. Még jó hogy a zacsira az van írva: Vetés ideje augusztus, szeptember,október.
Még javában tombolt a szeptember, mikor elvetettük, és már keledeznének,és a nap is jó hogy süt, de az éjszakai fagyok tutira nem jön majd be neki....pedig nagyon szép lenne. El lehet képzelni, kb 60 méteres kocsifeljáró,a két szürke betoncsík körül a friss zöld szín. Na ezt vártam volna. Nem tudom mi lesz. A közepe
már szép zöld, igaz a kutya csak azon jár, biztos neki is jobban tetszik, mint a beton.
Ma volt az első nyírás.Na nem a kutyának, a fűnek. Ilyenkor illik sűrűsödni, de ebben a hidegben. Pedig biztos hideg lesz, mert a csillagok gyönyörűen ragyognak az égen.
Aputól tanultam, ha télen tiszta az ég és ragyognak a csillagok, akkor hideg várható.
Nagyon tuti, csak hát még nincs tél ugyebár. De ez van.
Ó a ház mögött gyönyörű a fű, és már a ház előtt is sikerült egynegyedét elvetni és az is szépen zöldellget.
Nem vagyunk nagy kertészek, de a gyep az tutin működik. Nem tudjuk nagyüzemben nyomni a gyepesítést, mert rengeteg a gaz.Nyáron nyírással védekeztünk ellene, mert tavaly a totál gyomirtás kb 1 hónapig bírta aztán megint beindult, a porról nem is beszélve, hiszen a szél vitte magával ezt a homokos talajt.
van ahová termőföld kerül a fűmagvak alá, de van, hol nem érdemes,hiszen maga a kert képe még képlékeny. Vannak gyönyörű tervek, csak hát az idő hiánya....mert bizony sok mindent szinte fillérekért meg lehet valósítani, csak idő és hozzáértő kéz kell.
Én nagyon szerencsés vagyok ebben. Amit megálmodok, a kedvesem megcsinálja. Azért egy-két pasi nem semmi, mit meg nem tud csinálni. Nagyon díjazom!
Én nem lennék képes rá, én mondjuk a konyhában tudok fantasztikus dolgokat,de ezt majd máskor!
Viszont ha már itt tartunk egy gyors ötlet, ha éppen nincs nagy kedv a főzőcskézéshez, de a családnak enni kell valamit...ma én, baconba tekert csirkemájat tettem a sütőbe. Nem kell eltúlozni fűszerekkel, kis majorannát, ha valaki szereti, vagy 1-2 gerezd foghagyma és fóliástól sütőbe kb 30 percre, majd pirítani 10-20 percig, hogy átsüljön és kész is egy remek főfogás.Én rizst csináltam hozzá, mert az kuktában pik-pak elkészül.
Na ennyit a talaj menti fagyokról.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cúg....
  2010-09-29 23:16:12, szerda
 
  Miféle megnevezés,hogy cúg. Miért nem zúg vagy fúv...
Huzatos. huzatos ház, terem, szoba...most mindenki érezheti, hiszen az elmúlt napok minden pillanatát őrizte a szél. Most is érzem, hogy odakinn átjár mindent a hideg. Pedig még mindig csal szeptembert írunk. Na jó, holnap is, de hamarosan október és már éjszakai, fagyokkal rémísztgetnek minket.Milyen lesz a tél?
Az előző tél nem volt túl hideg, sőtt, elég enyhének mondható, bár a csapadék ott sem hiányzott,. Volt 1-2 nagyon zord hét, de nem mondahtó hosszú, hideg télnek. Hát bizony, ez év hosszú hideget akar hozni nekünk. Miért jó? nem is tudom, talán az influenza nem ragad be sehová hosszabb időre, a hideg fertőtleníti de megnedvesíti az orrokat. Mit célszerű ilyenkor tenni? Felkészülni a télre, és a szélre.
Mi fával fűtünk, nem szeretem a gázt. Miért??? Hát csak.
Szeretem az igazi meleget. A kályhát, bár még nincs itthon kályha, de a mellett nőttem fel, a nagymamám szobájában a hideg téli estéken.
És s ötét. Kezdődik a tv korszak. Egész jól el voltam tv nélkül. Kertészkedtünk, tettünk, vettünk....de a hidegbe már nem annyira akaródzik ki menni.
Ilyenkor meg lehet nézni mindent mi kimaradt a nyáron. Jól ellustítja az embert. Előtérre lép a tunyaság.
Mi az a tunyaság,mikor tudod mit kellene tenned, de mégsem teszed.
Ilyenkor torlódnak a dolgaink.
Elkezdtem futni, na nem mondható futásnak a dolog, inkább kocogás, kocog-gatás.
Nem vagyok hű de gyors, és rugalmas. Hogy is lehetnék 3 iskolás emberke mellett....de ha muszály akkor bizony oda kell figyelni. Hogy miért?
Mert számít rád a gyerek!!! Sokáig!!!
És bizony el kell gondolkodni mi a fontosabb, a pillanatnyi élvezet, vagy a hosszú, kellemes idő velük.
Mikor? Mindenkor!!!
Lemondtam új szenvedélyemről, a zéró-ról. Nehéz volt, de bizony gixert tud csinálni az emberben.
Lemondtam róla, a nagyon rossz tapasztalatok miatt, és igen a kicsi,mérsékelt sport, ami anno oly boldogított, most kezd visszatérni a mindennapjaimba, reggeleimbe.
Csak 10-12 perc és a motor működik. Hajrá, mindenki fel, és hupsz....bármit, mi nem megerőltető,de életető. És a cólát lecseréltem egy víztisztítóra....hülye húzás? Nem nem az , ilyenkor pont jó...jön a tea szezon, és a tisztított vízzel bizony téányleg édesebb a tea. Hogy milyen tea? Gyümölcs vagy zöld,vagy menta....sorolhatnám, imádom, egy kis méz vagy nyírfacukor és a mennyekben vagy.
AZ ősz,a zservezet felkészülése a télre. Én fázom,és álmos vagyok,de minden pillanatot kihasználok a napsütésből, mert a fény éltet,és vidít,.és erőt ad.Na azért azzal nem tudnék jól lakni.
És a hús...azt mondják,heti 2x lehetne enni....nehéz megoldani. Egy darabig eleszegeti a zöldséget és a gyümölcsöket az ember, na de amikor kifogy az ötletekből???
Igen, a húshoz nyúl!
Nem kéne!
Nem kéne?
Mit egyen az ember? Már a paradicsombak is hús ára van...hát még a citromnak???
És a többi zöldségről nem beszélve.
Kipróbáltam sok mindent az elmúlt hetekben. Volt ami bejött, volt ami kiment a halógödörbe, mert valahogy nem kellett senkinek. No én azért már ha elkészítettem, ettem is meg nem is....és én vittem kidobni.
Sok folyadék? Igen,az is fontos, de én hiszek abban, hogy bizony kell a c vitamin ebben az időben és a kalcium sem jön rosszul. Van amikor erősíteni kell az immun rendszert, mert a járványok itt vannak.
Nem hittem benne, de tavaly a kisfiam nagyon beteg volt, 2-3 nap alatt át ment rajta, de megmozdulni nem tudott, a száját alig bírta kinyitni. Megbolondultam hogy nem tudok segíteni, és nincs gyógyszer.
Most erősítünk. Séta, folyadék, vitamin, gyümölcsök, és valamennyire változatos étrend. Segít? Csak bízni tudok benne.
De mindent megpróbálok ebben a hideg szeles időben.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Terheléses felmérés...
  2010-09-22 20:03:54, szerda
 
  Ma egy nagyon jó orvosnál voltam, kicsit vacakolgat,ez,az...és az EKG után biciklizni küldött.
ó mi nekem ez, hiszen szoktam ugrálni több mint fél órán át, úgy hogy énekelek közben, meg hát a turbo jam-et is sokszor végig csináltuk ujdonsült barátnőmmel...de ez kicsit kicsinált. Kétpercenként nehezedett a tempót viszont tartani kellett,hát 10 perc után már nagyon ki voltam. Különösebb dolog nem történt,és gond sem volt ezzel, csak a borzasztó nagy fáradtság az ami nagyon idegesítő. Hát ki gondolt volna a Q10-re? Azt gondoltam drágább ez a csoda szer, hiszen már nem egy helyen hallottam róla hogy bizony 30 felett már szüksége van a szervezetnek erre az energetizáló bogyóra.
Viszont még egy jó tanácsot kaptam amit úgy gondolok, tényleg érdemes lenne megfogadni.
Napi 10-12 perc futás, ami az állóképességnek is jót tesz, az idegrendszert erősíti és még a szabadban is lehet csinálni. Főleg hogy a szomszéd utcánkban van egy focipálya.
Miután elvittem a gyerkőcöket a suliba, hazafelé megállni és lefutni, mert jól tudta a doktor úr, délután már sem idő sem energia nincs már ilyesmire. Ja és heti 5x.
Szóval ha tuom, hogy egy nap kimarad, akkor nem 2 hanem 3 km-t kellene kocogni. Persze most ezt nem úgy kell elképzelni, hogy kimegyek a pályára és lefutok 2 kilcsit. Na nem, elsőre biztos nem fog menni, de a kocogás és séta váltogatásával bizony gyorsan rááll a tüdő, a láb és minden, remélem hamar menni fog megint gond nélküól a fél óra kocogás is akár. Hát hajrá ,mindent bele. Holnap lesz a nagy nap. Jól is jön, hiszen van egy kis időm még a fodrász előtt.
Ja nagy változtatásom ez évben, szinte már rendszeresen járok fodrászhoz. Ez azért furcsa, mert eddigi éveim során újjaimon meg lehetne számolni hányszor voltam fodrásznál.
Mivel 2-3 kiló már lecsúszott valahogy, hát remélem a következő 2-3 kilótól sem lesz nehéz megszabadulni.
Na meglátjuk hogy alakulnak a dolgok :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vártam hogy kezdődjön a hét!
  2010-09-19 22:02:43, vasárnap
 
  Mindenki a hétvégét várja, én meg a hétfőt...hétvége meló és bulik tönkelege...milyen jó annak aki mindig fesztiválokon és rendezvényeken, partykon dolgozik...és nem is munka , hanem szórakozás. Ja ja, nincs is ezzel semmi gond és tök jó, de amikor már a 3 nap végén este ide kerülök a gép elé már alig várom hogy végre holnap reggel legyen és induljon új erővel minden. Várom mit rejt a következő hét, mit hoz magával és milyen csodák várnak rám. Mert meglepiből van bőven, főleg amiket a postás hoz, na de szegénykéim ők sem tehetnek róla hogy szinte a csekkek teszik ki leveleink 50 %-át. Biztos ők sem kedvelik. Na de Hétfő. Mostanában nyitott füllel és szemmel élek. Hallgatom a rádiót és gyűjtöm az infókat. Pl szeptemberben 50 %-os engedmény van a fürdő helyeken É-magy-on. Vizeskeddj! vagy mi. Na ezt nem lehet kihagyni, és mivel az iskola kezdés nem nagyon tette lehetővé hogy eddig igénybe vegyük e akciót, szerintem a mostani hét keddje, megfelel erre. Na de ,ha most ilyen jó idő várható, a kirándulástól sem kellene megfosztani magunkat. Hogy hová kiránduljon a család? Ó mindenhol van valami lehetőség, egy közeli tó, erdő, túraösvény, kilátó,folyó part egy kellemes korai vacsival egybekötve, vagy egy rögtönzött pik-nik amit persze mi előre kiterveltünk és elkészítettünk. A gyerekek imádnak a szabadban egy pokrócon eszegetni. Persze ilyen kis sétákat és egyebeket csak azok ejthetnek meg, akiknek csemetéjük nincs egész nap a suliban, és nem dolgoznak késő estig. Nekik ott van a hétvége.
Én fordított életet élek, mindíg így képzeltem el a dolgot. Igaz vannak meglepő fordulatok, de imádom minen pillanatát a napnak. Most például azt fogom nagyon szeretni, mikor bebújok a nagyágyba,3 csemetém közé, mellé....szóval ahol helyet hagytak nekem, és összekucorodva velük reggelig szundi. Nagyon várom, mert tegnap...illetve ma elég korán sikerült lefeküdnöm. Mire hazaértem és ágyba kerültem,2-3 órára rá meg is jött az éjszakai szolgálatból kedves párom. Szóval nem volt hosszú pihenés, inkább csak ejtőztem. Na ez a szemeimen meg is látszott.
De holnapra már ki leszek cserélve, ha a csöppekkel alhatok.
Jaj nagyon hiányoztak. Micsoda boldogság megölelni ilyenkor, mikor hazaérek este és a gyerek kezecskék ölelése, simogatásában itthon lenni,tudni hogy most már jó helyen vagyok. Biztonságban ők is és én is velük.
Holnap HÉTFŐ. Nehéz nap hiszen minden nehezen indul, de mégis egy új nap, amikor ismét van lehetőség megmutatni mire vagyunk képesek és mit tudunk mi igazán.
Szeretem a hétfőt és a keddet is, de a szerda a kedvencem, a csütörtökkel el vagyok a péntek meg már régi ismerősként várom, szombat vasárnap pedig a munkatársam :-) Én így vagyok ezekkel a napokkal.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Depis hangulatnak annyi
  2010-09-17 16:50:03, péntek
 
  Végre elállt az eső, itthon édes otthon. Jön a hétvége. Ki mihez kezd? Hát vannak akik 1000-el nekilátnak a házi teendőknek. De igazából fontos az időbeosztás. Nekem nagyon könnyen megy hiszen évek óta tanulom,hogyan lehet 24 óra mindenre elég. Teljesen felbuzdulok magamon, mikor mindennel sikeresen végzek és még mindig van energiám és ég bennem a tenni vágyás :-)
Mindig alaposan átgondolom ,mik azok a teendők amiket meg kell csinálnom, és mik azok,amiket jó volna csinálni, és mivel kényeztessem magam, mert ugye egy igazi nőnek erre mindig szüksége van.
Átgondolom, mi mennyi időbe tart, reggeli készítés, főzés, mosás, takarítás, munka, kert,egyébb teendők....amik még várnak rám. És hipp-hopp kiderül hogy vannak olyan dolgok amiket ha bekészít az ember már megy is magától és közben belekezdhetek egy újabb feladatba,míg a másik csak úgy elvan. Hogy mit is jelent ez valójában? Hát ami fontos, hogy tartani kell magunkat a tervhez. Mi van ha netán csúszna az idő, és mi is csúszunk vele. Na ez akkor történhet meg, ha túl sokat vállalunk be egy napra. Először annyi dolgot kell betervezni ami biztosan belefér, aztán bővíteni egyre több mindennel. Eztán eljönnek azok a napok, mint nekem is , hogy ha mindent megcsinálok egy nap,akkor a következő olyan laza hogy azt csinálok amit csak akarok.
Gyakorlatban? Reggel ahogy felkelek, beindítom a mosógépet,és ha kell a mosogató gépet is, no igen, könnyű nekem,hiszen mosogatógépem van, de manapság már kinek nincs. Ha valaki rendelkezik nagy családdal, annak jó ha van, rengeteg energiát és bizony pénzt is megtakarítunk vele.
Aztán felteszem a levest mert az elvan magának egy jó darabig, és felteszem a tésztának a vizet. Közben megetetem az állatokat.majd mikor feltettem a levest és a vizet elkezdek takarítani, pakolni. Lehet hogy hülyén veszi ki magát így, de nagyon hasznos. Hiszen az ember elveszti a fonalat és leragad időközben,mert jó műsor megy a tv-ben. De ha tartjuk magunkat a tervhez,akkor másnap már azt csinálhatunk amit akarunk.
Szerintem megéri!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
őrjítő napok....
  2010-09-11 00:42:47, szombat
 
  Nem hiszem el, hogy szeptember hónapot jegyzünk. Hihetetlen ez a 15-18 fokos hűvösség. Didergek. Nemrég ...elsem merem mondani mihez hasonlítottak, úgy remegtem a hidegtől....mikor lesz már vége ennek a bolond időjárásnak? És mikor kapcsolnak az emberek?
Ez az eső!!!! Na ezért nem élnék Angliában, vagy egy esőerdőben. Nekem napfény kell,és kinek nem?
És persze meleg, na meg évszakhoz illő idő.
Hogy miért nem vagyok elégedett???
Mert nem működök úgy ahogy kellene, a gyermekeim is érzik ezt a tunya időt. Bár őket még lelkesíti az iskola . Tuti,féltem kicsit mi lesz , de iszonyúan bevált a napi rendszer...és a szakkörök is sikert hoznak kis életükben. Még valami mozgást kell találni és teljes az öröm.
Csak hol a söröm....azaz a borom.
Ilyen időben csak az nyugtatja meg az embert , egy pohár jó bor.
Na jó, lehet 2 is :-)
Holnap megint nap, és lehet ugyanilyen szottyos lesz az időjárás. Mi lesz?
Szétfagyok, megázok, mint mindenki más. Ja kérem nekem is van jobbnál jobb esernyőm, de én nem az esőcseppecskéktől tartok. Kérem nekem veleük nincs gondom, csak hát a cúg meg a hűs....na arról már tudnék mesélni.
Bár ma is , ez a cipő ami rajtam volt...tuti kiképzés,minden f...a, csak hát a tócsát másként mérlegeltem és ügyesen a lábfejemen landolt egy nagyobb mennyiség a pocsolyából. Na ez hogy ment? hogy lehet?
Belenyugszom, de hideg volt :-(
És most? Na jó most épp nem esik, de szegény Beni kutya szőre, bőre átázva. És nincs meleg.
Mikor jön a beígért vénasszonyok nyara? Szerintem ezt nem csak vénasszonyoké, mindenkié. És jár még egy kis kósza tünemény nekünk a nyár emlékeiből, hiszen ha ki kell bírni a zord,rideg telet, akkor kell valami fagymentes emlék és gondolat ami felmelegíthet minket a forraltboron kívül. Mert a léleknek is kell az a kis energy.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 64 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 39
  • e Hét: 319
  • e Hónap: 711
  • e Év: 711
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.