Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
Ne feledd: a sors hálóját eleven lelkek szövik, s nem valamiféle hivatal kötelező határidői. (Müller Péter) Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 177 
Alföldi zúzapörkölt
  2010-09-30 14:58:54, csütörtök
 
  10 dkg füstölt szalonnát ,apró kockára vágjuk ,ki olvasztjuk,1 nagy fej, kockára vágott vöröshagymát,
megpirítjuk rajta,meg hintjük pirospaprikával,és a felolvadt,meg tisztított zúzákat bele forgatjuk.1 fokhagyma gerezddel,én ezt ki felejtem,sóval,borssal,köménnyel,szájíz szerint ízesítjük,és annyi vízzel öntjük fel
amennyi éppen ellepi.1 paradicsomot ,és zöld paprikát is teszünk bele,fedő alatt,fél puhára főzzük,ekkor rakjuk bele, az 50 dkg meghámozott,cikkekre vágott burgonyát,ha szükséges,pótoljuk egy kevés vízzel,
le fedve együtt megpuhítjuk,rövid lével tálaljuk,ha már nincs paprika, és paradicsom,akkor piros arany krémmel,sűrített paradicsommal helyettesítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Saját recept   
Norman csirkemáj
  2010-09-30 14:35:50, csütörtök
 
  1 csomag mélyhűtött ,vagy 50 dkg friss csirkemáj,itt is szintén lebontjuk, a szíveket,ezeket másra használjuk fel,10 dkg húsos szalonnát,vékonyan felszeleteljük,a felső részüket,becakkozzuk,és miután ropogósra kisütöttük,a pörcöket kivesszük .A visszamaradt zsírban ,egy nagy fej ,karikára vágott vöröshagymát ,
pirosra sütünk,majd a cikkekre vágott, 40 dkg almát is beletéve, néhány percig pároljuk.A hagymás almát a serpenyő széleire húzzuk,közepére a lisztben megforgatott,májat rakjuk,majoránnával ízesítjük,és erős
lángon, hirtelen megsütjük ,végül a májat, összekeverjük ,a hagymás almával,rá öntjük a fél dl bort,és 1-2 perces forralás után,tálalhatjuk,petrezselymes burgonya illik hozzá,evés előtt, enyhén meg sózzuk.
 
 
0 komment , kategória:  Saját recept   
Szalonnás májacska
  2010-09-30 09:41:52, csütörtök
 
  1 csomag ,kb fél kg fagyasztott csirkemáj, a szíveket leszedni róluk,ezt majd máshoz használjuk fel,
én pl borsó levesbe,meg mossuk,szűrőkanálba téve, alaposan le csepegtetjük,szalonna,20 dkg, kell kb, a becsomagoláshoz.Egyenként, vékony szelet ,húsos szalonnába göngyöljük,és tűzálló tálra ,szorosan egymás mellé fektetjük,ha szeretjük, göngyölés előtt majoránnával meg hintjük,sózni nem szabad,mert a szalonna ízes,és a sótól megkeményedik.Forró sütőben, addig sütjük,amíg a szalonna piros ropogós nem lesz,ez alatt
a máj is átsül.Kiváló ízletes reggeli,és vacsora ,finomabb mint a felvágottak.
 
 
0 komment , kategória:  Saját recept   
Radnóti-pulykamell
  2010-09-30 07:48:08, csütörtök
 
  1 kicsontozott,pulykamell,felszeleteljük,és a rostjaira merőlegesen, bevagdosva kissé kiverjük,besózzuk.Legalább fél napig ,állni hagyjuk,majd először lisztben,utána 1 kanál lisztből,2 tojásból,
kevés tej,só keverékéből,lágy palacsintatésztát készítünk.Ebben megmártjuk ,az elkészített húst,forró olajban
úgy sütjük meg, mint a párizsi szeletet,majd egy mély tűzálló tálba-ami egy lábosunkba belefér-egymásra
fektetjük.A lábasban vizet forralunk,és a tűzálló tálat beleállítva 10-15 percig gőzöljük,hogy a hússzeletek összeérjenek,megpuhuljanak.Én csirkemellből is készítem,burgonyapüré ,és befőtt illik hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Saját recept   
Udvari felfújt
  2010-09-29 19:07:56, szerda
 
  3 tojássárgáját,3 kanál cukorral,habosra keverjük,3 tojásfehérjét ,felverni kemény habbá,és 3 kanál liszttel
felváltva, hozzá adagolni, a kikevert tojássárgájákhoz.Sütő papírral, bélelt tepsibe simítjuk.
Megsütjük,azon forrón deszkára borítjuk,le húzzuk róla a papírt,ha kihűlt,kockára vágjuk.
Kivajazott tűzálló tálba, rétegezve,málna vagy barack ízzel,egymásra halmozzuk.2 tojássárgáját, 3 kanál cukorral,meg a 3 dl tejjel ,gőzön sűrű krémmé főzzük.Azon forrón, a rétegeltre öntjük.
1 kanál cukor,1 tojás fehérje, felverni habnak,és olyan lekvár,1 kanál,amilyennel rétegeltünk.Ezeket össze keverjük,és be vonjuk a tetejét,sütőbe rózsaszínre sütjük,azon forrón tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Saját recept   
Piskótatáska
  2010-09-29 16:41:14, szerda
 
  30 dkg liszt,3 tojássárgája,1 kanál rum,egy kevés tejföl,csipet só,
a hozzávalókat összegyúrjuk, és 1 órát pihentetjük.
2 tojássárgáját,1 kanál porcukor,1 csomag vaníliás cukor,,2 kanál liszt,ezeket simára keverjük,
2 tojás fehérjét, felverni habnak,az előző masszához keverni.
A pihentetett tésztát ,késfoknyira kinyújtjuk,felére egyenlő közökben,úgy mint a derelyére, kis halmokat
rakunk a töltelékből,majd a tészta üres felét ráhajtjuk.Az üres tésztaközöket összenyomkodjuk,majd derelyemetszővel,rádlival,ezeknél a részeknél, kockára vágjuk.Olyan formájú ,legyen mint a barátfüle,népies nyelven,derelye.Ezután bő forró olajban, szép pirosra sütjük,és azon forrón,vaníliás porcukorral meghintve
tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Saját recept   
Tejfölpiskóta
  2010-09-29 16:15:34, szerda
 
  3 tojást, 1 csomag sütőport ,25 dkg porcukrot,,alaposan kikeverni,majd kanalanként, adjuk hozzá a tejfölt.
Végül a 30 dkg lisztet,még 5 percig keverjük,majd kizsírozott,kilisztezett ,közepes nagyságú tepsibe tesszük,
úgy sütjük, mint a piskótát,tűpróbáig,deszkára borítva kihűtjük,bármivel tölthetjük,kockára vágva ,rakjuk tálcára.
 
 
0 komment , kategória:  Saját recept   
Isi-szelet
  2010-09-29 12:23:28, szerda
 
  20 dkg cukor,1 csomag vaníliás cukor, 5 kanál kakaó, 6 kanál olaj ,3 kanál híg 5% ecet,2,5 dl víz,25 dkg liszt, 1 csapott mokkás kanál só, 1,2 kiskanál szódabikarbóna,a tésztához valókat alaposan kikeverjük,a
legjobb elektromos habverővel verni,majd alaposan kizsírozott közepes nagyságú, tepsibe töltjük,és forró sütőbe toljuk,pár perc múlva, a tűzet mérsékeljük.Úgy sütjük, tűpróbáig a süteményt.
Nem tévedés: nem kell bele tojás! Végül deszkára borítjuk,kihűtjük,és meghintjük,vaníliás porcukorral,de
tölthetjük is, csoki krémmel,lekvárral.
 
 
0 komment , kategória:  Saját recept   
Sváb nudli
  2010-09-28 15:19:24, kedd
 
  1 kg burgonyát ,meghámozunk,sós vízben puhára főzzük.Ez után leszűrjük,majd a tűzre vissza téve, kissé kiszárítjuk.Burgonyanyomon,áttörjük,20 dkg lisztel,a 3 tojássárgájával, 5 dkg puha margarinnal,1 csipet só és szerecsendióval összedolgozzuk.Kisujjnyi darabkákat sodrunk belőle,és bő forró olajban ,erős lángon szép pirosra sütjük.Azon forrón,fahéjas porcukorral,meg szórjuk,úgy tálaljuk  
 
0 komment , kategória:  Saját recept   
Kapros sertéscsülök
  2010-09-28 14:52:29, kedd
 
  2 kicsi, mellső csülök,be sózzuk,és kuktában ,a betétre fektetve,másfél dl vizet aláöntve,a jelzéstől számított kb,45 percig puhítjuk.Aztán a puha csülköket,tűzálló tálra fektetjük,és a sütőbe, szép pirosra sütjük.
2 dkg vaj ,1 kanál liszttel világos rántást készítünk,belerakjuk a finomra vágott kaprot,majd a kukta aljába
maradt, húslével felengedjük.És pár csepp ecettel savanyítjuk,mártássá forraljuk,ha kell még egy kevés vizet
is öntünk hozzá.Végül 1 pohár tejföllel gazdagítjuk,és a megsült csülökre öntve ,ezzel épp csak átforrósítjuk.Rizs köret illik hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Saját recept   
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 177 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 177 db bejegyzés
e év: 1775 db bejegyzés
Összes: 39124 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5461
  • e Hét: 38242
  • e Hónap: 113973
  • e Év: 1842327
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.