Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Gyógyító kövek : obszidián (h)
  2011-01-10 19:08:29, hétfő
 
 


HÓPEHELY-OBSZIDIÁN

Találd meg a helyedet a világban!

Fekete, fénylő, átlátszatlan, lávaüvegnek is mondott obszidián változat fehéres-szürke, pehelyszerű zárványokkal, színezőanyaga a vas.

Lelőhelye: Mexikó, USA, Hawaii, Izland.

Az obszidián név állítólag félreértés eredményeként született, ugyanis Etiópiában bukkant rá a római Obsius, tehát obszián lenne a rendes neve. A XIX. századig a német neve Schwarzer Agtstein volt. Fekete, erős fénye a fehér tökéletes ellentéte.

Az észak-amerikai indiánok megérzéseik növelésére és áldozati késnek használták; a sebek gyógyítójának, a fájdalom csökkentőjének nevezték. A szombati naphoz és a Szaturnuszhoz, így a Vízöntő és a Bak jegyéhez kapcsolták. Éjszaka töltsük fel kozmikus energiával hegyikristályok között.

Óvatosan bánjunk vele, mint minden obszidiánnal. Az energiája miatt egymagában előszörre nem ajánlott.

Gyógyításhoz használjuk a fényt jelentő hegyikristállyal együtt, így kiegyensúlyozzuk a fehér világosságával a fekete sötétségét.

Erősíti a szervezet immunrendszerét, így ellenállóvá tesz. Segít fertőzések, vírusok, baktériumok, gyulladásos betegségek, a szervezet különböző helyein felbukkanó gombásodás, kanyaró, himlő, herpesz, influenza esetében.

Serkenti az emésztést, a bélrendszer működését, hasznos a gyomorfekélynél. Erősíti a hajat, a körmöt, a bőrt, a csontozatot, az izomrendszert, a gerincet, és a gerincvelőt.

Javítja a vérkeringést, oxigén-dússá teszi a vért, a szervezet minden pontját ellátja vérrel, így ajánlott az örökké fázósoknak, és alkalmazható vérszegénységnél. Sejtmegújító hatásának köszönhetően véd az érelmeszesedéssel szemben, szívinfarktus-megelőző, szünteti az alvászavarokat.

A láb csakráján át hat a visszérre. Minden felhasználás után alaposan tisztítsuk meg, mint minden fekete követ.

A Földet jelképező hópehely-obszidián segít talpra állni, a Föld biztonságot adó erejét magadhoz hívni. Nagy spirituális események után forduljunk hozzá, hogy visszatérhessünk a Földre, és ne feledkezzünk meg a földi mivoltunkról.

Az alacsonyabb rezgésű, finom szövetű testeket tisztítja. Földelő energiájával segít olyan embereken, akik a túlzott álmodozásaikból nem találják a visszautat. A legmélyebben meghúzódó szenvedélyeidet, a hamis vágyaidat ismered fel és küzdöd le általa. A régóta benned lakozó érzelmi gátakkal szembesülhetsz általa.

Visszaadja a valóságérzéket, megmutatja az igazi belső énedet, rávilágít az árnyékos oldaladra, és azt, ha elfogadod, beépítheted a személyiségedbe.

Életed mélypontjain a legjobb segítőd lehet, mert lelki erőt ad. A hópehely-obszidián által megnyitod magad a Fénynek, s bármilyen akadályok állnak eléd, a nehézségekben felismered a tanulás lehetőségét. Tudni fogod, hogy az utat te választhatod, és bárhogy is alakuljon, mindig talpra állsz. A hópehely-obszidián állóképességet ad, s ha megbízol benne, a helyes útra terel.

Fedezd fel, és küzd le a benned rejlő feketeséget, s ekkor feltárul előtted a fehér foltok összessége, maga a Fény.

Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyógyító kövek : hematit
  2011-01-10 19:03:16, hétfő
 
 


HEMATIT

Visszaadom a bátorságodat!

Meggypiros, alvadt vérre emlékeztető, kvarcszerű, átlátszatlan, de lehet : fekete, barnásvörös, olajzöld, sötétszürke, és általában fémes fényű. Vastartalma eléri a 70 %-ot, vérkőnek is hívják, mert a vizet vörösre festi.

Lelőhelye: India, Ausztrália, Brazília, Svédország, Románia, Kanada, USA, Új-Zéland, Norvégia, Spanyolország, Anglia, Németország.

A hematit nevét a haima görög szóból kapta, jelentése: vér. Az ősi egyiptomiak a múmiák feje alá tették, és belevéstek különböző jelmondatokat, hogy megkönnyítsék az elhunyt távozását a földi világból. Kr.e. 60-ból fennmaradt írásból megtudhatjuk, hogy aki hematittalizmánt visel, arra peres ügyeiben kedvező ítélet vár. Plinius szerint segítségével felfedezhetjük az idegenek hátsó szándékait. Az ókorban tükörként is használták.

Régi arab elbeszélésekből kiderül, hogy anyatejjel keverve szembetegség ellen alkalmazták. Már az antik orvosok ismerték vérzéscsillapító hatását, gránátalma lével együtt ajánlották gyomor-, tüdő- és méhvérzés esetén. Megkülönböztettek női jellegű hematitot vérömleny ellen, és férfi jellegűt a szembetegség ellen. Itáliában boszorkánykőnek is hívták, mert elriasztja a boszorkányokat, és megvéd a gonosz pillantásoktól.

Hegyikristályok közt tisztítsuk, majd ametiszttel töltsük fel.

A modern asztrológusok a Mars bolygóhoz, a keddi naphoz, a Kos és a Skorpió jegyéhez kötik.
Magas vastartalma miatt mindazoknak ajánlott, akik tartós vagy átmeneti vashiányban szenvednek vagy sok vért veszítenek: aranyér; mérgezés, menstruációs fájdalmak, erős vérzések esetén.

Segítségünkre lehet súlyos betegségek utáni lábadozásban, mivel segíti a vér oxigénellátását, sejtépítő, tisztítja a véredényeket, oldja a vérrögöket, gátolja a vérzést, javítja a vérkeringést, elősegíti a vörösvértestek képződését, így hasznos a vérszegénységnél, sőt a leukémiánál is. Segíti a sebgyógyulást, ajánlott az égési sérülésekre.

Méregteleníti az egész szervezetet, tisztítja az aurát, általános erősítő, mozgósítja az elraktározott energiákat, erősíti a szívet és a szemet, tisztítólag hat a vesére, a tüdőre, a lépre, a májra és a bőrre.

Segíti a nyakszirt- és a váll mellékcsakrán át a gerincfájdalmak, az izomgörcsök és a nyak merevségének oldását. A vádli görcseinél hordj hematit bokaláncot.

A hematit nemcsak a szervezetünket tisztítja, hanem a körülöttünk lévő energiamezőt javítja, mivel a káros sugárzásokat kiszűri, sőt ajánlott más kövek tisztítására is, mert a negatív energiákat magába szívja.
A babilóniai harcosok vérkővel dörzsölték be a testüket, hogy sebzetlenek maradjanak, s e kő bátorságot kölcsönzött nekik.

Ha hematittal álmodunk, képesek leszünk önmagunkat tisztán látni, ha hematit ékszer viselőjével álmodunk, eredményt fogunk elérni.
A gyökér-csakrát képviselő hematit bátorságot ad a földi bajainkhoz, az anyagi jólét megtestesítője. A Földdel köt össze, a jelennel. Ugyanakkor ráeszmélünk általa, hogy nem szabad önzőnek lennünk, kitartóvá, bátorrá, dinamikussá tesz, hogy földi küldetésünket sikerrel hajthassuk végre.

Segítségével megtanuljuk túlélni az élet csapásait, nehéz helyzetekben, amikor életünket veszélyeztetve érezzük, küzdelemre szólít fel.

Meditációnál feküdj hematitból kirakott ovális hely közepébe,ez védőpajzsként óv téged, hogy bátrabban nézz a feladatok elé, valamint egyszerűbben, céltudatosabban, értelmesebben élhess és fejlődhess. Ezzel tudatosul benned, mit szeretnél elérni, de ne feledd a mértékletességet!

Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyógyító kövek : gyöngy
  2011-01-10 16:04:36, hétfő
 
 


GYÖNGY


A bensőd tükre vagyok!
Nem ásványi eredetű, az áttetszőtől az átlátszatlanig terjedő, kalcium-karbonátot tartalmazó szerves anyag, a kagylók termelik. Rózsaszín, fehér, ezüstös, arany, zöldes, kékes, néha fekete színben pompázik.

Lelőhelye: Japán, Indiai-óceán partvidéke, Perzsa-öböl, Ausztrália partjai.
Őszidők óta nagy becsben tartják, latinul pilulának nevezték. Mások francia és angol eredetre vezetik vissza: az unió egységet, hagymát és gyöngyöt jelentett.

A gyöngy is rétegesen épül fel, akár a hagyma burkai. Plinius szerint unikum minden darabja, mert nincs két egyforma példánya. Porrá törve a heves szívverést és a szembetegséget gyógyítja. A XVII-XVIII. századtól egyértelműen peralanak hívják.

Egy arab legenda szerint a gyöngy Éva megbánó könnyeiből született. Más fennmaradt történetek égi harmatból, vagy az angyalok könnyeiből származtatják.

A legenda szerint Kleopátra a világ legszebb gyöngyének a birtokosa volt, s Antoniusnál egy ünnepi vacsora alkalmával borecetben oldotta fel a gyöngyét, majd megitta. A keresztények szerint a kagylóban feltáruló gyöngy Szűz Mária tisztaságát jelképezi, ezért készítettek belőle rózsafüzért.

Keleten azt mondják, hogy a tökéletes gömb alakú gyöngy az igaz szerelem jelképe, az ártatlan lányok szépségéhez illik. Sokáig élt az a hiedelem, hogy a házasoknak szerencsétlenséget hoz, mára a szeretet szimbóluma. A gyöngy az éj hercegnője, erős kisugárzása miatt ne hordjuk más követ társaságában.

Különleges bánásmódot igényel, mert végtelenül érzékeny: ajánlott selyemben tárolni, a nyakláncnál vigyázzunk, ne karcolják meg egymást, ne legyenek nedvesek a gyöngyszemek. Éjszaka töltsük fel a növekvő Holdnál. A gyöngy évszázadok óta a Rák jegyéhez tartozik.

Kalciumban és fehérjében gazdag, így erősíti a csontot, az ízületet, a körmöt és a fogat. Segíti az immunrendszert, az idegrendszert és a szöveteket is. Nyugtatólag hat izomgörcs esetén. Ápolja a hajszálakat, tisztítja a bőrt. Lápis lazulival együtt nyugtatja az agyalapi mirigyet.

A gyomor-csakrán át serkenti a hasnyálmirigy enzimeinek működését, elősegíti a tápanyagok felszívódását, javítja a bélrendszer működését, így hat a gyomorra, a bélcsatornára, a gyomornyálkahártyára és a gyomorfekélyre. Nagy segítség túlzott soványság vagy kövérség esetén.

Erősíti a mellékveséket, védi a lépet, a vesét, a májat és a beleket. Hűvös kisugárzása a forró betegségeket tompítja le: nimfománia, krónikus asztma, farkaséhség, reuma, hörghurut, köszvény, napszúrás, magas láz, gyomorégés, tüdőgyulladás, erős vérzés, gennyes sebek. Ugyancsak alkalmazzák a rákos megbetegedések felismerési szakaszában és fekélyeknél is.

Narancssárga kisugárzásával a hasi-csakrán át fokozza a nemi vágyat, de elűzi a szexuális perverziót, megszünteti az impotenciát. Évszázadokon át a meddő nők kérték a segítségét, a fiatal lányok pedig talizmánjától a menstruációs fájdalmak megkönnyítését várták.

A pajzs- és nyirokmirigy mellékcsakrájának fontos gyógyítója, elixírjét a fehérvérsejtek, a nyálkahártya és a nyirokrendszer szabályozására isszák. Ha a gyöngynyaklánc matt lesz, elveszti mágikus csillogását, az viselőjének betegségére utal.

A gyöngy a nők köve, bár Jézus idejében szent célokra használták, a római birodalomban pedig az uralkodók kiváltsága volt gyöngyöt hordani. A szépség, a tisztaság és az őszinteség szimbóluma. Megoldja lelki bajainkat, akár a gyász, hangulatingadozás, félelem, vagy az édesanyánkkal kapcsolatos megoldatlan helyzetben.

Finomságra, érzékenységre utaló, csillapító hatású ékszer, a jó szándékú, nagylelkű, békés, harmonikus, kiegyensúlyozott, csendes emberek vonzódnak hozzá, akik sokat vannak egyedül, de nem érzik magukat magányosnak.

A gyöngy India kilenc legnemesebb ,,drágaköve" (navratnas) közé tartozik, ősi neve: mandzsaram, virágkelyhet jelent. Indiában úgy tartják, hogy aki tökéletes minőségű gyöngy tulajdonosa, azt Lakszimi, a szerencse istennője megáldja, megóvja minden bűntől, viselőjének bátorságot, megvilágosodást hoz, mert a gyöngy a szerénység, a tisztaság és az ártatlanság jelképe.

Egyedisége abban áll, hogy kisugárzásával a mélyben gyökerező, elnyomott érzelmi bajokat tudatosítja. Utadon nem hagy egyedül, elkísér a megoldásig, s mindig megvéd. Továbbfejlődnek általa a gondolataink, új eszmék felé visz, a szellemi és a lelki szabadsághoz vezet.

Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyógyító kövek : fluorit
  2011-01-10 15:56:32, hétfő
 
 


FLUORIT


A szellemek üzenetét hallod!

Átlátszó vagy áttetsző, üvegfényű, kalcium-fluorid-tartalmú, vulkanikus folyamatoknál képződő kő. Lehet színtelen, sárga, piros, narancs, vörös, zöld, ibolya, halványlila, kék, fekete.

Lelőhelye: Spanyolország, Anglia, Ausztria, Mexikó, Kína, Délnyugat-Afrika, Svájc, Németország.
A XVIII. századtól kezdve tűnik fel fluoritként, azelőtt folypát néven ismerték. A fluor annyit jelentett, hogy folyó. Azt tartották, hogy a szivárvány egy darabja bújt el benne, mert a földön akart maradni. Nyugati asztrológusok az Uránuszhoz és a Neptunuszhoz, a Vízöntő és a Halak jegyéhez, a szombathoz és a hétfőhöz kapcsolják. A Napon töltsük fel az energiáját!

A szivárványfluorit éppen színpompájának köszönhetően azon kevés gyógykövek közé sorolható, amelyeket minden csakránkra használhatunk. Tehetjük a kiválasztott csakrára, hogy annak gátjait feloldja, ezután pedig a kezelendő betegségre való egyszínű fluorittal cseréljük fel.

Így például az érzelmi okokból keletkező gátakat feloldja a szív-csakrán át, majd rózsaszín és zöld fluorittal töltsük fel e csakrát. Kalcium- és fluortartalmának köszönhetően, erősítőleg hat a csontrendszerre; kisgyermekeknél elősegíti a csontnövekedést, előnyös e célból naponta fluorit-fürdőt alkalmazni.

Ajánlott a csontbetegségekre, ízületi gyulladásra, megmerevedett végtagokra. A fluorit szájvizet használjuk a fog megbetegedéseinél: erősíti a fogzománcot, véd a foghús gyulladásától. Salaktalanítja az egész szervezetet, így segíti a máj működését.

Tisztítja a bőrt és a tüdőt, erősíti a nyálkahártyát, feloldja az érzelmi okokból eredő asztmát. Támogatja az agy működését, segít a magasabb agyi hullámhosszak elérésében. Az artériák meszesedése ellen is használható a szervezet bármely pontján. Erősíti a látást és a hallást. Hívhatjuk segítségül a rákos betegségek első jelentkezésekor. Gyulladások, gennyes sebek esetén, kössük a beteg testrészre.

Elősegíti a vírusos megbetegedések gyógyulását is. A sárga fluorit a következő szervek betegségeit gyógyítja: lép, máj, vese, hólyag. A rózsaszín fluorit hatásterülete: szív, tüdő. A zöld fluorit allergiára, tüdőre, szívre, bőrre, méregtelenítésre való. A kék színű fluorit torok és homloktáji betegségekre. A lila az agyra, a fej bajainak feloldására, mint például a migrén.

Színváltozásainak oka, hogy más hullámhosszúságú sugarakat nyel el áteső és ráeső fényben. Ha a szivárványfluorit színeit sokáig nézed, összefolynak a szemed előtt, de gondolj arra, hogy e kő belsejében csodálatos szervezettségben felépített oktaéder kristályok kapcsolódnak egymáshoz, így alkotják a belső rendjét.

A fluorittal rendet teremthetünk az életünkben, a gondolatainkban. Az értelem kövének is mondhatnánk, hiszen bekapcsolja mindkét agyféltekét, a működésüket összhangba hozza, így kiszélesíti a tudatot, feloldja a szorongásokat, fokozza az értelmet.

Jól szolgál a magasabb szellemi képességek kibontakoztatásánál. Általa megérezzük, hogy felelősek vagyunk a tetteinkért, mégsem öncélú cselekedetre tanít, hanem az engedelmességre, a magasabb erők parancsaihoz való alkalmazkodásra.

A harmadik szemre téve, a korona-csakra felé vezet, megnyitja előttünk a kaput a kozmikus dimenziókhoz. Hasznos segítség meditáció közben, különösen ajánlott a spirituálisan már fejlettek számára.

Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyógyító kövek :
  2011-01-10 15:52:16, hétfő
 
 


CITRIN


A gondolat tisztasága!
A kvarccsoportba tartozó, aranyszínű, a sárgától a sötétbarnáig terjedő színű átlátszó ásvány, színadó anyaga a vas.

Lelőhelye: Madagaszkár, Spanyolország, Brazília, Skócia, Franciaország, Urál hegység.

A középkori eredetű citrin név citromsárgát jelent. Ám ekkor még e név alatt szerepelt az összes sárga kő. Így az egyik, XII. századból fennmaradt írás szerint a citrin nem egyéb, mint hiacint vagyis a cirkon sárgás változata. Nevezték valaha aranytopáznak is.

Egy 1546-os írás szerint: a citromsárga színben fénylő hegyikristályt citrinnek nevezik. Aki álmában citrint visel, nyitott lesz az új eszmékre. Hindi neve szunehla, Indiában a Jupiterhez társítják, az ájurvédikus orvosok a sárga zafír helyettesítőjeként említik. A nyugati asztrológusok a Merkúrral, az Ikrek és a Szűz jegyében születettekkel hozzák összefüggésbe. Lehetőleg langyos vízben mossuk, majd a gyenge napon töltsük fel. Ametiszt közelében érzi jól magát, feltölthető ametisztrögökkel is.

A ma található legtöbb citrin vörösessárga színű, amit az ametiszt égetésével nyernek, az igazi azonban halványsárga. Aranyló fényével tisztítja a gyomor-csakrát, s ezen keresztül a vegetatív idegrendszert, az emésztőrendszert, a hasi szerveket, a gyomrot, a májat, az epét és a lépet. Nemcsak általános erősítő, hanem a már említett szervek betegségeinél is segíti, rossz emésztésnél, székrekedésnél, a belek betegségeinél, vakbélgyulladásnál, gyomorgörcsnél. Kedvezően befolyásolja az anyagcserét, méregtelenít, segíti a máj, a lép és a vese működését.

Elősegíti és irányítja az inzulintermelést, ezért fordulhatnak hozzá a cukorbetegek is. Nyakláncként erősíti a szervezet immunrendszerét, a nyirokrendszert és a vegetatív idegrendszert. Gyomorfekély, bélrák, gyomorrák korai szakaszában, gyomorhurut esetén a topázzal együtt jobban fejti ki a hatását. Különösen ajánlott a kisgyerekek ágybavizelése esetén.

A borvörös madéracitrin a második csakrához tartozó betegségekre ajánlott, mert a hólyagot és a vesét erősíti, csökkenti az altesti fájdalmakat. Szúnyog és darázscsípésnél nyomjuk a citrin hegyét a sebfelületre, s a viszketés hamarosan elmúlik. Visszaadja auránk erőteljes színét, a mentál- és a spirituális testen keresztül hat.

A citrint a Naphoz kapcsolhatjuk. Nemcsak a testünket, hanem a lelkünket is felmelegíti. Ez az ásvány a jang jellegű energiájának kisugárzásával erősíti az egyéniségünket. Meleg, védettséget sugárzó ereje megszépíti a hétköznapjainkat, kellemes közérzetet biztosít. Erős rezgéshulláma fokozza a kreativitásunkat, határozottá, magabiztossá tesz, optimizmusra ösztönöz. Kisugárzása különösen ajánlott művészeknek, fantáziadús, magabiztos, bátor, különc embereknek, akik szeretik a kihívásokat, a változatosságot. Rezgése új ötleteket hív elő, elősegíti a művészi tökéletesedést.

Fénye megvilágosítja a gondolatainkat, elűzi a gondjainkat, a depressziót, pozitívvá változtatja a negatív érzéseinket. Lelki válság esetén vigaszt nyújt, segít feldolgozni a megrázó élményeket, külső és belső teljességet ad.

Eltökéltek leszünk általa, és erőinket jobban fogjuk tudni egyesíteni a cél elérésének érdekében. A napfonaton át segít földi terveink megvalósításában.

A bajok gyökerének megtalálásához a korona-csakrán vezet át. Érezni fogod biztonságot adó erejét, tűrőképessé, kiegyensúlyozottá tesz. Aranyló fénye a legalkalmasabb arra, hogy a korona-csakra isteni fényét a gyomor-csakrába juttassuk: a magasabb és az alacsonyabb gondolkodási sík összekötő hídja.

Meditációnál a korona- és a gyomor-csakrán a mélyebb felismerésekhez vezet, összeköti szellemünket a végtelen egységével, megvilágítja létezésünk értelmét.

Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyógyító kövek : chyta
  2011-01-10 15:48:21, hétfő
 
 


CHYTA

A karmád fénye!

A kíta az átlátszatlantól az átlátszóig terjedő olajzöld vagy sárgászöld szerpentinváltozat, sötétzöld, pontszerű zárványokkal. Kémiai összetételét tekintve magnéziumtartalmú nátrium-alumínium-szilikát.

Lelőhelye: Mexikó, Paraguay, Brazília.

Csak az elmúlt években terjedt el Európában, így a történetéről keveset tudunk. Folyóvízben tisztítsuk, majd a napon töltsük fel. A Mérleg és a Szűz jegyéhez kapcsolható.

Ez a különleges kő a gyomor-csakra és a szív-csakra között osztja meg a hatását.
Energiájával a lép, az epe, a vese, a mellékvese, a máj és a húgyhólyag működését segíti, azok betegségeit gyógyítja, csökkenti a kőképződést, így fordulhatsz hozzá epekő, vesekő esetén is. Irányítja a szervezet sav- és lúgháztartását, segíti a salaktalanítást, az anyagcserét.

A napfonatra téve nyugtatja az idegeket, oldja a gyomorgörcsöt. Támogatja a vérellátást, védi a szöveteket és a véredények falait. Szívpanaszokra a rózsakvarccal együtt használjuk.

Összekapcsolja a gyomor- és a szív-csakra tevékenységét. A gyomor-csakrán át segíti gondolataink feldolgozását, hogy megláthassuk a jót a hétköznapjainkban. A szív-csakrán át
kiegyensúlyozottságot, türelmet és nyugalmat áraszt.

Segít, hogy felismerd önmagad értékét, és ne érezd magad kiszolgáltatottnak, alárendeltnek, a komplexusaid eltűnhessenek, és felismerhesd magadban a kozmosz törvényeit. A kítát nézve hullámvonalak, sötét és világos pontok sokaságát láthatod, de rendezett egységben.

Ez a kő elgondolkodtat az életünkről, a megélt fekete foltokról, a világos szakaszokról és a félhomályról. Milyen csodás harmónia van benne! Fényében felismered, hogy semmi sem történt az életedben véletlenül, hogy kudarcaidat magadnak okoztad, de a lehetőség mindig megvan a tanulásra s az előbbre jutásra.

A kíta színei a karma törvényét juttatják eszedbe, s felismered, hogy testedet a föld, szellemedet az ég, lelkedet a mérleget tartó, egyensúlyozó erő törvényei uralják.

A mérleg serpenyője kileng, csak te hozhatod egyensúlyba a bensődet! Sorsod ellen nem lázadhatsz, hiszen te alakítod, minden jelenlegi mozdulatoddal a jövődet igazgatod. Minden kimondott szóért, minden cselekedetért felelős vagy.

Ha néha meggyötör a csalódás, jusson eszedbe, hogy lényed fejlődéséhez elengedhetetlen, mert ha nem szereznél rossz tapasztalatokat, nem kényszerítene semmi a továbbgondolkodásra és a következtetésre.

Az élet sohasem igazságtalan, és ha vállalod a felelősséget, ha az igazságot követed, ha őszinte leszel, akkor a sorsod is pozitívan alakul, a karmád nem büntetés, hanem az egyensúly és a harmónia visszaállításának örök törvénye.

Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyógyító kövek : borostyán
  2011-01-10 15:44:44, hétfő
 
 


BOROSTYÁN


Megosztom veled az élet sikerének titkát!

Nem ásvány, hanem őskori, tűlevelű fák 40-50 millió évvel ezelőtti megkövesedett gyantája.
A víz felszínén lebeg, éghető, szilánkosan hasad, könnyen faragható. Színe sárga, narancs, sötétbarna, néha ibolya, zöld, fekete, az átlátszótól az átlátszatlanig terjed.

Lelőhelye: Lengyelország, Románia, Burma, San Domingo, Perzsia, Dominikai Köztársaság, Kanada, Németország, Oroszország.

Az egyiptomiak már Kr.e. 3200-ban amulettként használták. Majd az antik időkben hiúzkőnek nevezték, mivel a hiúz megkövült vizeleteként tartották számon. Mágneses és elektromos tulajdonságát már a görög-római időkben ismerték.

A mágusok a termékenység, a siker és az életerő jelképének tekintették. A gyermekek köve, mert megoltalmaz a szemmel veréstől és a láztól, a fogzó kisbabák legnagyobb segítője. Általa a jövőbe véltek látni, a Naphoz kapcsolták. Európában szerelmi kőnek számított, úgy tartották, mágikus erejével visszatéríti a hűtlen szerelmest. Ha a borostyán vörös színűre, vagy átlátszatlanra változik, az a hűtlenség jele.

A rómaiaknál a forró nyári időben vették kézbe, mert az elekctrum lehűt. Arab neve: kahraba, és annyit jelent: szalmalopó, mert ha a szalmaszálat megdörzsölik vele, hozzátapad. A borostyán érzékeny mindenféle savra, erős nyomásra. Langyos vízben tisztítsuk, a reggeli órákban töltsük fel gyenge napsugárral, vagy tegyük feltöltött hegyikristályok közé. A Szűz és az Ikrek jegyéhez kapcsolható.

Nemcsak a gyomorcsakra elengedhetetlen köve, hanem az egész szervezet tisztítója, kimossa belőlünk a negatív energiákat. Már az antik időkben ismerték a gyógyító hatását: porrá törve és mézzel összekeverve ajánlották gyomor- és bélbetegségekre.

Valóban elősegíti az emésztést, minden , gyomorgörcsre, hasfájásra, gyomortájéki gyulladásra ajánlott. Erősítőleg hat a hólyagra, a májra, a vesére, az epére, harmonizálja együttműködésüket, fokozza az anyagcserét.

Az arabok hideg, száraz kőnek tartották, szerintük minden vérfolyást megszüntet, erősíti a szívet, gyógyítja az epebetegséget, a gyomorrontást, még a csonttörést, sőt az égési sérüléseket is. Indiában sárgaság és vetélés ellen védőkőként használják.

A kínaiak a hideg hatása miatt a párnájukba rejtették, hogy lehűtse őket. Plinius idejében a neve glaesum (üvegkő) volt, már ekkor mandulagyulladásra, toroktáji betegségekre használták, akárcsak manapság, hiszen több légúti betegségekre használták, akárcsak manapság, hiszen több légúti betegséget gyógyít: úgymint az asztma, hörghurut, mandulagyulladás, köhögés, torokfájás.

Erősíti a nyálkahártyát. Csillapítja a fülfájásokat, erősíti a belső fület, régen a süketséget orvosolták vele. Csillapító hatását kifejti az orrvérzésnél, a láznál, a szem- és fejfájásnál, migrénnél.

A bőrbetegségre szintén alkalmas: ekcéma, bőrgombásodás, pattanás, szemölcs, pikkelysömör, gyorsítja a seb gyógyulását, ilyenkor a beteg testrészre kell kötni. Indiában úgy tartják, a borostyán nem közvetít fertőző betegségeket, így a vírusos megbetegedések ellen, mint influenza, malária is jó. Ugyancsak enyhíti az allergiát, mint a virágporra való érzékenységet vagy a szénanáthát.

Lazítólag hat a nyak és a hát merevségénél, erősíti a csigolyákat, csökkenti a különböző csont-, izom- és ízületbetegségeket, reumára, köszvényre, ízületi gyulladásra, ínhüvelygyulladásra használják. Helyrehozza az idegrendszert.

Indiában a szent emberek a nyakukban jókora borostyándarabot hordanak, hogy biztosítsák vele a lelki egyensúlyukat. A borostyán erősíti a látóképességet, vagyis elősegíti, hogy bepillanthassunk önmagunkba, megtaláljuk az utat önmagunkhoz. Ez a megvilágosító erő nemcsak öntudatra ébreszt, hanem elűzi aggodalmunkat, félelmünket, szünteti a depressziót, az öngyilkosságra való hajlamot.

Erősíti tudásunkat, emlékezőképességünket, határozottabbá, erősebbé, öntudatosabbá, döntőképesebbé tesz.

Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyógyító kövek : aventurin
  2011-01-10 15:38:49, hétfő
 
 



AVENTURIN

Türelmessé teszlek!
A kvarccsoportba tartozik, átlátszatlan vagy áttetsző, sötétzöld, szürkészöld, aranybarnás, krómcsillámokkal.
Lelőhelye: India, Brazília, Délkelet-Ázsia, Urál, Szibéria, Dél-Afrika, Madagaszkár.

Nevét az olasz ventura (sors, szerencse) szóból kapta a XVII. század táján használatos muránói üvegfajta alapján. Őseink optimizmusnövelőnek, bátorsághozónak nevezték, úgy tartották, az aventurin segítségével felismerjük az igaz és a hamis barátokat.

Indiában a neve margaz, ott a merkúri energiák közvetítőjeként, a smaragd helyettesítőjeként ismerik. A nyugati asztrológusok a Holdhoz, a Rák jegyéhez, az Uránuszhoz, a Vízöntőhöz és az éter eleméhez kapcsolják. A Napon töltsük fel energiáját.

Az aventurin finom kő, hatását csak bizonyos idő elteltével érzékelhetjük. Ajánlott gyerekeknek is, mivel harmóniát teremt a testben és a lélekben egyaránt.

Nyugtató hatásával elősegíti a nedvedző bőrbetegségek elmúlását, a pikkelysömört és az ekcémát az elixírjével kell borogatni. Bőrbetegségek esetén ajánlatos a beteg bőr felett körkörös mozgást végezni vele. Mindenféle bőrbajra, szemölcsre, kiütésre, tyúkszemre, allergiára, zsíros, pattanásos bőrre is használ.

A rózsakvarccal együtt a szívcsakra leghatásosabb gyógyítója, ajánlott őket együtt hordani. Az aventurin erősíti, nyugtatja a szívet, kezelhetjük vele a szívpanaszokat is. Erősíti a kötőszövetet. Nyugtató hatását kifejti az ideg- és az izomrendszerre, hat a csecsemőmirigy működésére, segít a szembajoknál. A sötét aventurin különösen jó méregtelenítő máj- és epepanaszok esetében.

Elősegíti a vérömlenyek felszívódását. Fájdalomcsillapító, görcsoldó, gyulladásgátló. Igazán felfrissít az aventurin lábfürdő, majd a pihenő az aventurinból és rózsakvarcból kirakott ovális mezőben.

A test bármely pontjára helyezhető, ahol vissza szeretnénk állítani az egyensúlyt. Túlerőltetésnél hordjuk medálként. Feloldja a rossz érzéseket és gondolatokat, a mélyen lapuló gátakat, elősegíti pozitív gondolatokat. Nyugtató energiájával türelmet, örömöt áraszt, oldja a hangulatingadozást, az agressziót, a félelmet, a szorongást, vagyis a pszichoszomatikus betegségeket.

Nyugalmat árasztó rezgései külső és belső megvilágosodást adnak, megerősíti az érzelmeinket. Segítségével felismerjük, számunkra mi kellemes és mi kellemetlen; türelmesek, megértőbbek leszünk általa.

A szívcsakra és a napfonat feszültségét oldja. Ha malachitot teszel a napfonatodra, felszínre hozhatod az elnyomott érzéseidet, a rodokrozit továbbítja a felszabadított energiát a szívcsakra aventurinjához, s ez semlegesíti a felszínre hozott indulatokat.

Az aventurinnal olyanok meditáljanak, akik szeretnék pozitívabban látni a világot, akik kiegyensúlyozottabban akarnak élni, a szeretet megnyugtató, biztonságot adó rezgéseire vágynak.

Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyógyító kövek: ametiszt
  2011-01-10 15:34:08, hétfő
 
 



A szellemed felébresztője vagyok!
Átlátszó, vöröses-lila színű, a legkülönbözőbb lila árnyalatban előforduló kvarcváltozat, kristályainak ibolya alapszínét a benne rejlő vas, titán és mangán adja, csiszolva féldrágakő, színét hevítéskor elveszti.

Lelőhelyei: Brazília, Srí Lanka, Madagaszkár, Mexikó, Nyugat-Ausztrália, Délnyugat-Afrika.
Amethüsztosz görög eredetű szó, neve annyit jelent: a részegség gyógyírja. Már Arisztotelész is beszámolt róla, hogy a nyelv alá helyezve az iszákosok nem lesznek részegek, ezért a korsók fülét ametisztből készítették.

Az egyiptomi varázslók esőcsináló kőként tisztelték, Hildegard pedig a bőr szépítőszereként használta, azután gyermekáldás és szerencse reményében fordultak hozzá.

Őseink kutyahajszállal és fecsketollal nyakba akasztott, a Hold és a Nap jelével ellátott ametiszt amulettel védték magukat a varázslatok és a démonok ellen. Álmunkban megmutatja, ki az igaz barát. Így lett a barátság jelképe, s ha a bal kéz harmadik ujján hordott ametisztgyűrű elvész, megszakad a barátság is.

A XVI. században a lovasok és a lovaik szerencseköve volt, szkarabeusz alakzatú ametiszt védte őket a sebesüléstől. A Szaturnusz bolygóhoz kapcsolják, következésképp a Halak jegyéhez. Indiában a Szaturnusz-mantrával tisztítják meg e követ ( AUM Sham Shanaishcharaye Namah AUM). Nem kedveli a napozást, inkább nagyobb ametisztcsomó vagy hegyikristály közelében töltsük fel éjszaka.

Az ametiszt általános erősítő, így pl. erősíti az idegrendszert, az immunrendszert, a szívműködést, fokozza a vitalitást, ajánlott a szervezet nagyfokú gyengesége esetén. Erősíti a vörösvértesteket, vércukorképző, ajánlott a cukorbetegségnél, vértisztító, közvetlent hatással van a véredényekre és az artériákra. Ibolyaszíne az étertesten és a legfelső két csakrán át nem csak tisztítólag hat a vérre, érrendszerre, idegrendszerre, hanem rezgésével minden olyan alacsony kisugárzást visszatart, ami negatív hatással van a vérre.

Éppen ezért nagy hasznát vehetjük trombózis vagy embólia veszélyénél. Erősíti a szívet és segít a szívödémánál. Akinek erős, fájdalmas havi vérzése van, pár nappal a periódus előtt kezdjen el ametiszt hasláncot hordani. Vérzéscsillapító hatását a belső vérzések esetén is kifejti.

Mivel a korona csakrán át hat, ezért ajánlott a fej betegségeinél, vagyis mindenféle agyi betegségnél: epilepszia, emlékezetkiesés, olvasási zavarok, hat a középagyra, az agyalapi mirigyre, az agyféltekékre, migrénnél, erős fejfájásnál is forduljunk hozzá bizalommal. Pozitívan hat a szemre, színvakság esetén vagy kötőhártya gyulladásnál is.

Az ideggyulladások elviselhetetlen fájdalmait csillapítja. A légcső, a mandula és a melléküregek fájdalmait megszünteti. Energiája segítségével feloldja a görcsöket pl. tarkómerevséget, menstruációs görcsöt, gyomorgörcsöt.

Görög neve nem ittast jelent, vagyis a szenvedélybetegségek legjobb ellenszere, legyen az alkoholizmus, drog, dohányzás, vagy helytelen táplálkozás. Ilyenkor tegyünk a nyelvünk alá kis ametiszt darabot.

Pozitívan hat a hormonháztartásra, nemi betegségek esetén, befolyásolja a termékenységet is. Továbbá hat a mirigyekre, így a csecsemőmirigyen keresztül fokozza a test védelmét. Hat a hasnyálmirigyre, fokozza az anyagcsere-tevékenységet, csökkenti a elsavasodást, hatással van a vakbélre és a zsírszövetre.

Kedvező mindenféle bőrbetegségnél, ízületi gyulladásnál, allergiáknál, kullancscsípésnél, ekcémánál, pikkelysömörnél, nagy segítségünkre lesz égési sérüléseknél és herpesznél is. A terhességi időszak alatt stabilizálja a testalkatot.

Az ametiszt az igazmondók és a barátok köve. Ha ajándékozod, csak tiszta, nemes érzésekkel tedd, hogy nyugalmat sugárzó, bizalmat adó maradjon. Feloldja a diszharmóniát, megfékezi a gonosz gondolatokat, szenvedélyeket, a lidérces álmot, szünteti beteges félelmeinket, honvágyunkat, fokozza önuralmunkat. A józanság, az értelem, a tiszta gondolkodás köve, szerencsét hoz, megvilágítja zavaros ügyeinket, segít a képességeink kibontakoztatásában, az élet fontos döntéseinek meghozatalában, jó útra vezet. Ez a kő magában foglalja az isteni szeretet, gyengédség és megértés rezgéseit, általa felfedezzük belső szabadságunkat, őszintévé és nyitottá tesz, átszellemültséget, világosságot hoz.

Csodálatos élmény a kettévágott ametisztrög között meditálni, mert érezzük, hogy az egyik oldal meleg, a másik hűvös, vagyis az ametiszt különböző kristályformáinak köszönhetően jin és jang kisugárzású.
Ismerd fel, ki vagy, mi a feladatod, s engedd, hogy a Mindenható vezesse a szellemedet!

Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2010.12 2011. Január 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 1671 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 268
  • e Hét: 5509
  • e Hónap: 25371
  • e Év: 201246
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.