Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
Repedezik a hazugság fala?
  2011-01-15 22:21:55, szombat
 
  Repedezik a hazugság fala?
2011. 01. 15. szombat. - 10:53

Az újabban megnyílt (elsősorban orosz) levéltárak adataira alapozva olyan tanulmányok sora lát napvilágot, amelyek átértékelik a múltat, s ezzel részben a magyar katona szerepét is. Ezek a munkák egyelőre csak szűk körben ismertek. Végh Ferenc a honvédség vezérkari főnöke volt: tanulmányát a minisztérium folyóiratában, a Haditechnikában jelentette meg a közelmúltban. (A tábornok is többségében orosz forrásokra, elsősorban Viktor Szuhorovra hivatkozik.)

Ha majd a széles közvélemény előtt is ismertek lesznek ezek az elméletek, nyilván heves vitákat váltanak ki. Beláthatjuk, miért: lényegében a feje tetejére állítják mindazt, amit a világháborúról ismertünk tanulmányaink és olvasmányaink alapján. Vágjunk bele!

Végh Ferenc az összegyűjtött tények és feltételezések alapján nyilvánvalónak nevezi, hogy a szovjetek a német támadás előtt jelentős hadászati és hadműveleti intézkedéseket hoztak, azaz lefordítva: felkészültek egy támadásra Németország és Európa ellen. Sztálin stratégiai célja ugyanis a világforradalom kirobbantása, a kommunizmus világméretű elterjesztése volt, s ennek érdekében a földrész teljhatalmú urává kívánt lenni. Ezt mondta: Európának háborúba kell bonyolódnia - saját semlegességünk megőrzése mellett -, és csak akkor kell a Vörös Hadsereg összevont erejét a mérleg serpenyőjébe dobni. A Wermacht tehát csak megelőzött egy későbbre tervezett szovjet támadást. Ezt a hivatásos katona az egymással szemben álló erők mennyiségéből és minőségéből világosan megállapítja. Azaz Hitler 1941. június 22-én indított rohama nem egy (mint ahogyan hatvan éve halljuk) békeszerető fél ellen irányult, hanem egy erősen felfegyverzett, valamely későbbi időpontban szintén agresszorként fellépni szándékozó totalitárius nagyhatalom ellen. Keitel német tábornagy (Nürnbergben kivégezték): "Elhatároztuk, hogy megelőzzük Szovjet-Oroszország támadását..."

Tehát az új felfogás szerint Sztálin a Molotov-Ribbentrop-paktum segítségével belehajszolta Hitlert a Nyugat elleni háborúba, miközben saját fegyveres erőinek létszámát a meglévő háromszorosára növelte (a cél 3 millió katona hadba hívása volt). A szovjet vezérkar Magyarország elfoglalásával látta elvághatónak Németországot a nyersanyagokban gazdag Balkántól, tehát a tervezett támadás után azonnal megszállás alá kerültünk volna. Nagyon érdekes a válasz arra is, miért omlott össze teljesen a Szovjetunió védelme a német hadművelet megindulása után. Az orosz újhullámos történészek szerint mindez a Vörös Hadsereg csendes, senki által nem irányított felkelése volt Sztálin diktatúrája ellen, az ezer kilométer hosszú frontszakaszon ugyanis szovjet katonák százezerszámra adták meg magukat, vagy áltak át német oldalra. Kérdés, mi lett volna a világégés vége, ha Hitler a maga oldalára, és nem maga ellen fordítja ezt az elkeseredettséget?
Ami valódi honvédő háborúvá alakulva végül hazánk több évtizedes megszállásához vezetett, és másodrangú európaiakká tett minket a Nyugathoz képest.

(fmh.hu)


http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/repedezik-hazugsag-fala
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elégedetlen hazánkkal a náciva
  2011-01-15 22:20:07, szombat
 
  Sajnálatos hír: Elégedetlen hazánkkal a nácivadász központ
2011. 01. 14. péntek. - 15:22

A "náci háborús bűnösök" felelősségre vonása kapcsán több más országgal együtt Magyarország is gyenge osztályzatot kapott a Simon Wiesenthal Központtól, amely a 2009 áprilisa és 2010 márciusa közti időszakot értékelte legfrissebb jelentésében.

Efraim Zuroff, a zsidókat üldöző "háborús bűnösök" felkutatásán dolgozó központ izraeli irodájának igazgatója szerint Magyarországot azért értékelték kedvezőtlenül, mert nem vonja felelősségre a Budapesten élő, 1944-ben civilek meggyilkolásáért elítélt Képíró Sándort.

Kanada ugyancsak rossz osztályzatot kapott, mert nem ad ki nácikat akkor sem, ha megfosztja őket kanadai állampolgárságuktól. Először most fordult elő, hogy az Egyesült Államokon kívül még egy állam - Németország - a legjobb, A minősítést kapta a "náci bűnösök" felelősségre vonásáért a Simon Wiesenthal Központtól. A jelentésből az AP amerikai hírügynökség közölt előzetesen részleteket szerdán.

(Honvédelem)


http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/sajnalatos-hir-elegedetlen-hazankkal-nac ivadasz-kozpont
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tisztelet az igazmondónak!
  2011-01-15 22:14:26, szombat
 
  Tisztelet az igazmondónak!

2011/01/15

Szeretném kifejezni a legőszintébb elismerésemet és köszönetemet a szerzőnek, Bella Árpádnak, a ,,Civilek felhívásáról, avagy légy előbb magyar" c. cikkéért. És a hozzászólóknak is, akik a cikk tartalmához méltó észrevételekkel gazdagították a mondanivalóját. Egy dologban nem vagyok biztos: Érdemes-e, helyes-e kiállni az un. magyar kormány mellett? Megérdemli-e ez a kormány, hogy bárki szót emeljen mellette?

Én nem olvastam el a sajtótörvényt és nem is fogom. De ,,képmutatón" meghallgattam a róla szóló vitákat és elszörnyedtem a védői érveit hallván. Azt mondja az egyik főokos: ,,Várjuk meg, hogy vissza fog-e élni az a bizonyos médiahatóság a helyzetével és utána mondjunk véleményt és ne előre ítélkezzünk". Szegénykém még azt a jó öreg Parkinson törvényt sem ismeri, hogy ami el tud romlania, az el fog romlani. Amivel vissza lehet élni, azzal vissza fognak élni. Ez természeti törvény.

Még nem hallottam eddig, hogy valaki megkérdezte volna, vagy megmagyarázta volna, hogy a médiahatóságban, legalább a demokratikus látszat megőrzése céljából, miért nem engedték meg az ellenzéknek az arányos részvételt, amikor a kétharmad és a posztkommunista pártfegyelem és a pártokon belüli véleménydiktatúra miatt mindenkit le tudnak szavazni. Ennyi eszük sem volt, hogy a demokráciának, többpártiságnak legalább ezt a látszatszintjét megengedjék? Vagy ekkora volt a párton belüli tülekedés a húsosfazék körül, pl. annak a hatására, hogy megszűnt a progresszív jövedelemadó és emiatt még vonzóbbá váltak a sokadik pozíciók az önzetlen nemzeti polgárok számára? Csak nem hagynak egyet is az ellenzéknek, mikor csak a jó Isten tudja, hogy egy ilyen lehetőség adódik-e még az életükben?

Egy másik főguru - nem jegyeztem meg a nevét, mert minek? - álszent képpel megkérdezte, hogy baj-e az, ha a fiatalok által nézett műsoridőben nem fognak pornográf, vagy erőszakos tartalmakat bemutatni, vagy hasonlóan káros akármiket? Ha valóban ez a cél, miért nem engedtek be egy jobbikost? Biztos vagyok benne, hogy azoknál lelkesebb munkatársat és támogatót nem kaptak volna az efféle céljaik elérése érdekében. (Sajnos a kereszténydemokraták esetében ebben nem vagyok biztos.) Azt is megtehették volna, hogy önigazolásul felolvassák a tévében, a nagy nyilvánosság előtt, a törvény erre vonatkozó bekezdését, de azt sem tették. Miért? Talán nincs is ilyen a törvényben és majd menet közben fognak határozni arról, hogy mi a jó és mi a rossz, az időszerű rossz, az alkalmi rossz, mert honnan is lehetne azt előre tudni ebben a neoliberális, értékrelativista világban? Miért kellett ilyen utólag magyarázott, utólag beleképzelt ,,nemes célok" érdekében ilyen homályos tartalmú törvényt hozni, legalábbis a törvényt védő szakértők szavai alapján ítélve, amelyről majd utólag, a ,,gyakorlatban" kívánták megállapítani, hogy jól működik-e, vagy sem? Hogy ,,demokratikusan" alkalmazza-e a médiahatóság a sejtelmesen megfogalmazott paragrafusokat, vagy nem? Mert tehetnek-e a demokrácia felkent bajnokai bármit is, ami nem demokratikus? Vagy beszéljünk a kifinomult EU nyelven: ,,demokrácia deficites"? Micsoda gondolat! Ugye, hogy nem? Mint amikor a ,,munkásosztály megszerezte a hatalmat", fölöslegessé vált a munkásmozgalom és a munkások részvétele a politikában, mivel a döntéseket az ő ,,élcsapatuk" hozta, és ki tudta volna jobban képviselni az érdekeiket, mint a saját élcsapatuk? Nem így vagyunk-e most a polgári demokrata osztály élcsapatával?

Bennem azonban kialakult egy gonosz sejtés: a Fidesz most a saját strébersége áldozatává vált, mint annak idején Szakasvili. Az a szegény félmajom elhitte, hogy a ,,nemzetközi közösség" legfőbb ügye Dél-Oszétia felszabadítása a ,,putyini zsarnokság" alól. Szegény nagyemberünk elhitte, hogy a ,,nemzetközi közösség" legfőbb gondja a Jobbik és a Gárda eltaposása, ellehetetlenítése. Ennek meg akartak felelni. Csak az volt a bökkenő, hogy képtelenek voltak bármilyen jogcímet találni. Sehol semmi törvénytelenség! A láthatáron sem! Egyetlen módszer maradt tehát, az elhallgattatás. Erre a legjobb eszköz a médiatörvény. Egy olyan médiatörvény, amelyekben nincsenek meghatározva a törvénytelenség ismérvei, amely lehetővé teszi a ,,politikai inkorrektség" büntetését. Szegény ugyanúgy, mint Szakasvili, azt hitte, hogy a ,,nemzetközi közösség" társul fogadja őt. Erről azonban szó sem lehet, mert azok nem a Szakasvili és Orbán-féle Hübele Balázsokban bíznak meg a legjobban, hanem a Gyurcsányokban és a Kókákban. Ezért támadtak rá a kormányra sakálfalkaként, noha tudták, hogy az ő kedvükért alkották meg ezt a törvényt. De a Gárda és a Jobbik ügye nem volt olyan fontos, mint a kormány legitimációjának a gyengítése a teljes, gyurcsányi, kókai behódolásig. A bankok és a multik esetleges megadóztatását fenyegetőbbnek ítélték a Gárdánál és a Jobbiknál. A stréber tehát öngólt lőtt. A ,,szuverenitásunk egy kis darabkájáról" a nagyobb jó, az EU tagság kedvéért való ,,önkéntes lemondás" azzal járt, hogy a ,,független, szuverén Magyarország, az Európai Uniónak az európai népek ,,testvéri közösségének" büszke és egyenrangú tagja azon rimánkodik, hogy mondanák már meg a magasságos Uniónak az urai, hogy milyen törvényt alkosson, milyet szabad neki alkotnia, és megígéri, hogy akkor a javaslataikat fogja törvénnyé emelni. Tessék mondani, hogy akkor mi szükség van az országgyűlésre, a választásokra, a pártokra, a senkit sem, pontosabban csak a pártjuk központi bizottságát képviselő un. képviselőkre és a többi költséges és teljesen fölösleges EU-konform színpadi díszletre a globáldemokrácia színpadán? És Orbán, mindezt látva, még mindig nem ébred föl. Még mindig igazodik.

Ahogy Kádár igazodott a szocialista demokrácia moszkvai urainak az elvárásaihoz, úgy várja Orbán a globalista demokrácia brüsszeli alkirályainak a vállveregetését. Ezért mar bele azokba, akik sosem ártottak neki, akiket az állítólagos ellenségei a legádázabbul gyűlölnek, akik épp ezért a leghasznosabb fegyvertársai lehetnének, és ezért hozott egy olyan ostoba törvényt az ország ellenségeinek a szolgálatára, amelyből azok kutyapórázt készíthettek a számára. Ez a szomorú valóság, t. Olvasóim.

Dohán Mihály

Nemzeti InternetFigyelő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ügynökök és a szétrothadt K
  2011-01-15 21:54:31, szombat
 
  Az ügynökök és a szétrothadt Köztársaság

Nagy, kínos igazságot jelenít meg Dézsy Zoltán filmje, amiért el is fogja nyerni méltó büntetését a balliberális médiától.
2011. január 13. 10:37

Húsz évvel a ,,rendszerváltás" után aprópénzt tudott összekalapozni ehhez a filmhez Dézsy Zoltán, akit régóta megfojtanának egy kanál vízben sokan. Dézsy ugyanis kínos filmeket készített mér tizenhat évvel ezelőtt is. Az előző rendszer valódi haszonélvezőit kereste, eltitkolt bűneiket akarta megörökíteni. Meg az arcukat.

Nem sikerült. És most, első játékfilmjével sem sikerült.

De valamit mégiscsak nagyon tudhat Dézsy Zoltán, ha 18 évvel a ,,rendszerváltás" után sem jut(hat) pénzhez.

Annál is inkább, mert a ködszurkáló dokumentumfilmek után az új, fikciós térben mégiscsak megmutatja azokat a fránya bűnöket és arcokat.

Valamit nagyon tudhat Dézsy Zoltán, hogy a baloldal utálja őt és filmjét. Amelynek címe: Az ügynökök a paradicsomba mennek.

Juszt se mondjuk el a sztorit, legyen elég annyi, hogy az ügynökök tényleg a paradicsomba mentek a ,,rendszerváltás" alkalmából. Az ifjú, törekvő ügynök a Kossuth téri elektikus paradicsomba, az öreg, profi ágens Amerikába jutott. Az öreg munkásőr belehalt a ,,rendszerváltásba", ő ugyanis tényleg elhitte, hogy változik a ,,rendszer". A kádári elit meg szépen átváltozott - tőkéssé avanzsált.

És mindezt volt képe filmre vinni Dézsynek. Pedig ezekről a dolgokról ,,nem beszélünk". Nem illik szóba hozni. Majd bolondnak minősítik a Dézsyt is, mint az 56-os ,,vénembereket".

Megmondjuk egyenest: ez a film nem valami szakmai remek. E a film low budget kínlódás, kihozni a szűkös fillérekből valamit. Miközben a másik producer százmilliókkal nem tud elszámolni.

És a balliberális sajtó azt a másikat védi (hallgatással), emezt meg piszkolja, sározza.

És megdöbbentően tudatlan, bűnösen értetlen. A szerkesztőség meg hagyja kinyomtatni; például az egyik ,,kritika" szerint a főszereplő a Rózsadombon lakik. Ami szín hülyeség, a címe ugyanis többször elhangzik a filmben - és az Óra utca nem a Rózsadombon van. De ha már metafora volna a ,,Rózsadomb"), akkor miért süket a derék ítész az ,,Óra" utcára?

A balsajtó pont úgy érti (szándékosan) félre ezt a filmet, amint az Óra utcát is rózsadombinak titulálja.

Számon kérik a nem shakespeare-i árnyalású jellemábrázolást. És ezzel az ürüggyel akarják lenullázni a nagyon is shakespeare-i léptékű országárulást, amit a film ábrázol. És föl lehet róni ezer bakit meg technikai gyengeséget, de ép elméjű néző akkor is érzi, hogy mi a lényeg: a ,,rendszerváltás" nevű országos átverésben az SZDSZ társtettes és mint ilyen másodrendű vádlott a történelem ítélőszéke előtt.

A balsajtó és a ,,szürkeállomány" pedig önmagát leplezi le, amikor nem akarja megérteni, ami nyilvánvaló. A néző pedig plasztikus képet kap arról, hogy miért is rothadt szét ez a harmadik Magyar Köztársaság.

Dézsy (tán akaratlanul is) telibe találta a történelmi aktualitást: épp a legjobbkor mutatta föl, hogy a harmadik Magyar Köztársaság és az SZDSZ igencsak közös tőről fakadt. Az utóbbi lenullázásával a magyar nép jelezte: az előbbiből is elege van.

Csak ajánlani tudjuk mindenkinek ezt a filmet. Kivált a középiskolás korosztályoknak tenne jót, hogy lássák, értsék, miként vitték vásárra legszebb álmainkat is, már bimbó korukban azok, akik megannyi Júdásként árulták, ami szent: a Hazát.

Nyiri János

http://gondola.hu/cikkek/74736-Az_ugynokok_es_a_szetrothadt_Koztarsasag.html?honn an=Nemzeti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mécs nem mécses, hanem egy szá
  2011-01-15 21:51:53, szombat
 
  Mécs nem mécses, hanem egy szánalmas bohóc
2011. január 15. 18:11
Hunhír.info

Megtartotta közgyűlését a szélsőséges, ultraliberális, ország- és nemzetpusztító csillagváltó kozmopolita SZDSZ romjain fertőző formáció.

A küldöttgyűlésen Mécs Imre, a párt alapítója, korábbi országgyűlési képviselő bejelentette, hogy tagsági viszonyát visszaállítja, s reményét fejezte ki, hogy e lépése egy folyamat kezdetét is jelenti egyben. Ez a sunyi megélhetési bohóc, a parlamenti székért meg az extra juttatásokért lihegő, az igazi forradalmárok által a nagy senkinek tartott szánalmas figura gyorsan odahúzott a szocikhoz, amikor pártjából nem fért be a parlamentbe. Most, hogy nincs konc, meg visszamegy a libaólba.

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=36733
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tőkés László lesz az idei holo
  2011-01-15 21:48:17, szombat
 
  2011-01-15. 21:38
Tőkés László lesz az idei holoünnepély házigazdája az Európai Parlamentben

A január 27-i nemzetközi holokauszt-emléknapot ez évben január 25-én ünneplik hivatalosan az Európai Parlamentben. Az esemény helyszíne az EP-nek helyet adó épület Jehudi Menuhin Terme lesz, ahol megjelennek majd az EU törvényhozó testületének tagjai is.


Schmidt Máriával és Balog Zoltánnal - jó tanácsadókból nincs hiány

Az ünnepséget az Európai Zsidó Kongresszus (EJC), az Európai Zsidó Közösségi Központ (EJCC), valamint az Európai Koalíció Izraelért (ECI) elnevezésű szervezetek rendezik. Ott lesz a szélhámos Elie Wiesel hivatásos holokauszt-túlélő, valamint Juli Edelstein, izraeli (félre)tájékoztatási és diaszpóra-ügyi miniszter, valamint Meir Lau tel-avivi főrabbi, aki egyúttal a számtalan csalásáról elhíresült Jád Vásem Intézet igazgatója is. A holovallás központjában kiállítást is rendeznek ,,The Architecture of Murder" címmel, és zenei előadásokat is tartanak.

Hogy Magyarországnak mint az EU soros elnökének miféle feladatai lesznek a holo-megemlékezésekkel kapcsolatban, egyelőre nem lehet tudni, az viszont biztosnak tűnik, hogy a január 25-i holokauszt-ünnepség házigazdája a valaha jobb napokat látott Tőkés László lesz.

Perge Ottó - Ejpress nyomán


http://kuruc.info/r/6/72589/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Echo TV zuhanórepülése, ava
  2011-01-15 21:47:27, szombat
 
  2011-01-15. 19:17
Az Echo TV zuhanórepülése, avagy egy jobb sorsra rendeltetett médium végórái

A szép új ország első esztendejének évfordulója sem érkezett még el. S van már új médiatörvényünk, amelynek fejük fölötti, Damoklész kardjaként fenyegető veszedelme ellen a Konrád-, Fischer-, Schiff-félék és elvcimboráik telekürtölték a fél világot, itthon pedig szintén e rémség ellenében liberális és anarchista hülyegyerekek anélkül demonstrálnak, hogy ismernék, mi a tartalma, mi több - miként az a tudósításokból is kiderült -, egyáltalán tudnák, mi a fészkesért vonultak ki a Kossuth térre ordibálni néhány nappal ezelőtti tüntetésükön. Mondhatnánk a rájuk jellemző infantilis szellemi "nívóval": csak.
Persze, a puding próbája az evés, s amennyiben a Fidesz-hatalom médiahatósága ellenük, illetve kedvenc médiumaik ellenében fogja ezt az új törvényi szabályozást szankcióként felhasználni, egyetlen szavunk sem lesz ellene, hiszen az a gyűlöletkeltés, kirekesztés, kultúrmocsok, obszcenitás és pornográfia, amely belőlük árad, valóban minden józan emberi mértéken és tűréshatáron régóta túlmegy.
Ugyanakkor annak is tanúi lehetünk - egyelőre a médiahatóság beavatkozása nélkül -, hogy az indulásukkor színvonalas és kifejezetten figyelemre méltó repertoárral és televíziós személyiségekkel jelentkező televíziók - jelesül az Echo TV - miképpen szürkülnek el, s, kissé populárisan kifejezve, válnak mind nézhetetlenebbé. A még néhány éve a jobboldal első számú elektronikus hírforrásaként emlegetett, közkedvelt Széles-féle televíziós csatorna mára már vélhetően több tízezres nagyságrendben mérhető nézőszám-veszteséggel "büszkélkedhet".
Közhelynek számít, hogy 2007-2008-ban a virágkorát élő Echo TV volt az egyetlen, ahol a nemzeti radikalizmus legkülönbözőbb irányzatainak képviselői szinte napi gyakorisággal megjelenhettek, s ott - mindenféle előzetes, illetve utólagos cenzúra alkalmazása nélkül - ki is fejthették nézeteiket. Valamennyiünk előtt emlékezetes lehet például a nevezetes Budaházy - Kende Péter vita, amelynek első fordulójában a Budaházyn lévő póló Dávid-csillagjától vérig sértett Kende kirohant a stúdióból. Tudniillik az azóta lassan két esztendeje börtönben sínylődő hazafi a műsorvezető, Matúz Gábor mentő kérdésére - miszerint ezt a jelképet kétféle megközelítésben is lehet értelmezni - nemes egyszerűséggel közölte, hogy ő olyan kontextusban használja, hogy az Kendét sértse. Az Echo TV ettől függetlenül is rendszeresen tudósított a nemzeti radikális tömegrendezvényekről, a Magyar Gárdával, s a Nemzeti Őrsereggel kapcsolatos fejleményekről.
Aztán ez a médium is elkezdett "konszolidálódni". Mind ritkábbakká váltak a radikálisabb témájú és hangvételű tudósítások, valamint műsorok, sőt, a 2009-es júniusi EP-választásokat megelőző mintegy fél évtől kezdődően teljesen el is tűntek a képernyőről. Információink szerint a háttérben köttetett Orbán-Széles paktum okán. Egyes híresztelések szerint az akkor még csak leendő miniszterelnök tárcát ígért a nagyvállalkozónak majdani kormányában. Ennek fejében teljes egészében Fidesz-párti csatornává kellett az Echónak átváltoznia. Amiből persze - ma már tudjuk - nem lett semmi. Tudniillik Széles miniszterségéből... Kínos volt látni, hogy a korábban a betelefonálós műsorokban szabadon, cenzúrázás nélkül megfogalmazott radikális véleményeket a műsorvezetők miképpen igyekeztek "finomítani", "politikailag korrektté", fideszes szempontból elfogadhatóvá sterilizálni és transzformálni. No persze korántsem a Csintalanra jellemző agresszív, stílustalan és - nincs rá finomabb szó - faragatlan műsorvezetési "stílusban". Nyilván ettől ez még nem mentség. Aztán ez a monomániás, fideszes tendencia tovább erősödött a 2010 áprilisi parlamenti választásokat megelőző időszakban.
Ezzel párhuzamosan elkezdődött a leginkább nézett műsorok televíziós vezérszemélyiségeinek kirugdosása, illetve önkéntes-önkényes távozásra kényszerítése. A teljesség igénye nélkül olyan kiváló és népszerű műsorvezetők jöttek el az Echo TV-től, mint Pörzse Sándor, Tóth Gy. László, s most itt a legújabb - már régóta várható - információ: megszűnik a Siklósi Beatrix és Matúz Gábor nevével fémjelzett kiváló és egyben súlyosan hiánypótló Éjjeli menedék című műsor is. Siklósiék elévülhetetlen érdeme - mások szemében nyilván bűne -, hogy rendszeresen foglalkoztak - egyebek mellett - a 2006-tal kezdődő időszak rendőri vadállatkodásaival, állami terrorizmusával, valamint a megalázott és bebörtönzött, statáriális büntetőeljárás alá vont politikai foglyok sorsával, különösképpen a mai napig ártatlanul fogva tartott Budaházy Györgyével.
Csak remélni tudjuk, hogy a mára egyetlen kiváló remekként megmaradt Világpanoráma című, csak felsőfokú eposzi díszítő jelzőkkel illethető, Szaniszló Ferenc által szerkesztett műsort még sokáig megtekinthetjük, s holmi ostoba cenzori döntéssel nem fogja az Echo TV vezetése leparancsolni azt a képernyőről. Mert akkor valóban véglegesen televíziós csatornát kell váltanunk. Igaz, a kínálat, az elektronikus Lebensraum meglehetősen szűk és behatárolt. Maradnak az olyan antiszemita és "szélsőséges" médiumok, mint a katari pánarab al-Dzsazíra, az iráni Press TV vagy az orosz Russia Today. Már azon kiválasztottaknak, akik egyáltalán értenek angolul. A többi pedig hamleti, néma csend...

Lipusz Zsolt - Kuruc. info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Külföldi olvasóinknak tájékozt
  2011-01-15 21:44:37, szombat
 
 
Külföldi olvasóinknak tájékoztatásul annyit, hogy a magyar munkások közel fele MINIMÁLBÉR-en dolgozik, ami havi nettó 71800 Ft. Mit lehet venni ebből az összegből? Egy közepes TV-készüléket. Vagy 3 szerényebb minőségű öltöny ruhát. Vagy egy közepes mobiltelefon készüléket. Soroljuk még? Pesten egy szerényebb albérlet havi díja, rezsi nélkül 60 ezer Ft.

Ez a jövedelem most az egykulcsos szja miatt átlag 5000 forinttal csökken! A havi 300 ezer fölött keresőké ezzel egyenes arányban emelkedik. A törvényt megalkotóké 300-600 ezer forinttal nő, attól függ, hány gyermeket nevelnek. Simor András jegybankelnök 538 ezer forinttal többet vihet haza. A költségvetési szerveknél dolgozók jövedelemkiesését pótolni fogják, de az egyéb helyen dolgozókét NEM! Az a büdös kettős mérce itt is előjön, mint mindenütt!!! Az én kommunistám jó kommunista, a Te kommunistád büdös gazember! Lásd Csintalan Sándort, az MSZP volt ügyvezető alelnökét felvették egy budai kerületbe Fidesz tagnak. A Fidesz tévén meg néptanítóként tetszeleg!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rabbi és a plébános egymás m
  2011-01-15 21:37:31, szombat
 
  Szemet szemért...





*A rabbi és a plébános egymás mellett vettek telket.*



A rabbinak van egy gyönyörű fekete Mercedes-e a plébánosnak

pedig egy öreg, szakadt Trabija. Egyik nap gondolkodik a

plébános, hogy milyen jó cselekedettel lephetné meg kedves

szomszédját...

Kitalálja, hogy lemossa a rabbi autóját és úgy is tesz. A

rabbi a lakása ablakán kinézve döbbenten nézi, mit csinál a

plébános. Másnap reggel felébred a plébános, kisétál a háza

elé és meglepve látja, hogy a rabbi térdel a Trabi mögött és

egy fémfűrésszel a kocsi kipufogóját fűrészeli,odalép hozzá:

- Mi csinálsz testvérem a kocsimmal?

- Hát tudod testvér, ha te tegnap megkeresztelhetted az én

kocsimat, akkor én meg körülmetélem a tiédet!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Ha Hitler nem támad, a szovjet
  2011-01-15 16:45:37, szombat
 
  Ha Hitler nem támad, a szovjetek Párizsig mennek!
Átértékelik a múltat az új tanulmányok, miszerint nem Hitler volt az agresszor, hanem csak megelőző csapást mért az oroszokra.

Sat, 2011/01/15 - 14:09



Magyar katonák a Keleti Front híreit olvassák 1942 júniusábanMagyar katonák a Keleti Front híreit olvassák 1942 júniusában

Vannak azonban bőven fehér foltok a világháború történetének térképén. Az újabban megnyílt (elsősorban orosz) levéltárak adataira alapozva olyan tanulmányok sora lát napvilágot, amelyek átértékelik a múltat, s ezzel részben a magyar katona szerepét is.

A szovjet 40. hadsereg 1943. január 12-én az urivi hídfőnél rátámadt a magyarok állásaira. A helyzet válságosra fordult, a legnagyobb csapást elszenvedett hadosztályunk visszavonult, szomszédai kilátástalan helyzetbe kerültek. A dominó lapjait nem lehetett többé felállítani, a védők minden hősiessége ellenére összeomlott a doni front. A 2. magyar hadsereg januári és februári vesztesége 125 ezer főre tehető, 49 ezer volt a hősi halottak, nagyjából ennyi a sebesültek, és 27 ezer az eltűntek,a fogságba esettek száma. Mindezt tudjuk.

Vannak azonban bőven fehér foltok a világháború történetének térképén. Az újabban megnyílt (elsősorban orosz) levéltárak adataira alapozva olyan tanulmányok sora lát napvilágot, amelyek átértékelik a múltat, s ezzel részben a magyar katona szerepét is. Ezek a munkák egyelőre csak szűk körben ismertek. Végh Ferenc a honvédség vezérkari főnöke volt: tanulmányát a minisztérium folyóiratában, a Haditechnikában jelentette meg a közelmúltban (a tábornok is többségében orosz forrásokra, elsősorban Viktor Szuhorovra hivatkozik.)

Ha majd a széles közvélemény előtt is ismertek lesznek ezek az elméletek, nyilván heves vitákat váltanak ki. Beláthatjuk, miért: lényegében a feje tetejére állítják mindazt, amit a világháborúról ismertünk tanulmányaink és olvasmányaink alapján. Végh Ferenc az összegyűjtött tények és feltételezések alapján nyilvánvalónak nevezi, hogy a szovjetek a német támadás előtt jelentős hadászati és hadműveleti intézkedéseket hoztak, azaz lefordítva: felkészültek egy támadásra Németország és Európa ellen. Sztálin stratégiai célja ugyanis a világforradalom kirobbantása, a kommunizmus világméretű elterjesztése volt, s ennek érdekében a földrész teljhatalmú urává kívánt lenni. Ezt mondta: Európának háborúba kell bonyolódnia - saját semlegességünk megőrzése mellett -, és csak akkor kell a Vörös Hadsereg összevont erejét a mérleg serpenyőjébe dobni. A Wermacht tehát csak megelőzött egy későbbre tervezett szovjet támadást. Ezt a hivatásos katona az egymással szemben álló erők mennyiségéből és minőségéből világosan megállapítja. Azaz Hitler 1941. június 22-én indított rohama nem egy (mint ahogyan hatvan éve halljuk) békeszerető fél ellen irányult, hanem egy erősen felfegyverzett, valamely későbbi időpontban szintén agresszorként fellépni szándékozó totalitárius nagyhatalom ellen. Keitel német tábornagy (Nürnbergben kivégezték): "Elhatároztuk, hogy megelőzzük Szovjet-Oroszország támadását..."

Tehát az új felfogás szerint Sztálin a Molotov-Ribbentrop-paktum segítségével belehajszolta Hitlert a Nyugat elleni háborúba, miközben saját fegyveres erőinek létszámát a meglévő háromszorosára növelte (a cél 3 millió katona hadba hívása volt). A szovjet vezérkar Magyarország elfoglalásával látta elvághatónak Németországot a nyersanyagokban gazdag Balkántól, tehát a tervezett támadás után azonnal megszállás alá kerültünk volna. Nagyon érdekes a válasz arra is, miért omlott össze teljesen a Szovjetunió védelme a német hadművelet megindulása után. Az orosz újhullámos történészek szerint mindez a Vörös Hadsereg csendes, senki által nem irányított felkelése volt Sztálin diktatúrája ellen, az ezer kilométer hosszú frontszakaszon ugyanis szovjet katonák százezer számra adták meg magukat, vagy álltak át német oldalra. Kérdés, mi lett volna a világégés vége, ha Hitler a maga oldalára, és nem maga ellen fordítja ezt az elkeseredettséget?

Ami valódi honvédő háborúvá alakulva végül hazánk több évtizedes megszállásához vezetett, és másodrangú európaiakká tett minket a Nyugathoz képest.

(FMH, Kitartás nyomán Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_01_15_ha-hitler-nem-tamad-a-szovjetek-pa rizsig-mennek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 670 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 509
  • e Hét: 3611
  • e Hónap: 14722
  • e Év: 168218
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.