Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjt!
  2011-01-17 23:47:31, hétfő
 
  Köszönöm látogatásotokat, szeretettel kívánok



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Adagio - Az Operaház fantomja
  2011-01-17 23:33:32, hétfő
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Videók  
Adagio - Belle
  2011-01-17 23:29:30, hétfő
 
  Ők sem éneklik rosszul

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Videók  
Angyali üzenet
  2011-01-17 21:30:39, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-01-17 21:29:45, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Kedd menüajánlat
  2011-01-17 19:46:45, hétfő
 
  Kedd - Morzsálós Mirza napi menüje:


Előétel: Sajtos-petrezselymes édeskömény-krémleves
Főétel: Kelkáposzta főzelék marhapörkölttel
Desszert: Bagolyszemes túrós
Vegetáriánus ajánlat: Kelkáposztás krumplitorta


Sajtos-petrezselymes édeskömény-krémleves:

Hozzávalók:
1 édeskömény gumó
20 dkg tömlős sajt
1 liter erőleves
2 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
1.) Az édesköményt megmossuk, felaprítjuk, és 1 liter erőlevesben megfőzzük.

2.) A fazekat lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a lisztet, a krémsajtot és a felaprított petrezselymet, majd botturmix segítségével az egészet krémesre turmixoljuk. Picit állni hagyjuk, esetleg átforraljuk, és azonnal tálaljuk.

Pirított bagettet és reszelt sajtot kínálhatunk hozzá.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

További recepteket Mirza blogjában, a Morzsálóban találsz!


Kelkáposzta főzelék marhapörkölttel:

Hozzávalók:
A főzelékhez:
1 közepes kelkáposzta
50 dkg burgonya
víz vagy erőleves
4 evőkanál liszt
1 evőkanál pirospaprika

bors
A marhapörkölthöz:
1,5 kg marhahús
60 dkg vöröshagyma
olaj

bors
2 evőkanál pirospaprika
2-3 dl vörösbor
Elkészítés:
1.) Megtisztítjuk a vöröshagymát, és kockára vágjuk, majd egy kuktában, olajon üvegesre pirítjuk.

2.) Rátesszük a megmosott, felkockázott marhahúst, és megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzról, rászórjuk a pirospaprikát, alaposan összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Sózzuk, borsozzuk, majd visszatoljuk a tűzre, lezárjuk a kuktát, és 2 órán át takarék lángon főzzük.

3.) A kelkáposztát és a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk, és feltesszük annyi vízben vagy erőlevesben főni, ami épp ellepi.

4.) Amíg a zöldségek puhulnak, elkészítjük a habarékot: fél bögre vízbe 4 evőkanál lisztet és 1 evőkanál pirospaprikát keverünk, úgy, hogy csomómentes legyen.

5.) Amikor megpuhultak a zöldségek, óvatosan hozzájuk keverjük a habarékot, és hagyjuk, hogy szépen besűrűsödjön a főzelék. Sózzuk, borsozzuk.

6.) Ha a pörkölt főzési ideje lejárt, a kuktát a mosogatóba tesszük, hideg vizet engedünk rá, majd, ha kiment belőle a gőz, kinyitjuk, és megkóstoljuk. Ha szükséges, még sózzuk, és borsozzuk.

7.) Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a bort, majd takarék lángon további 30-60 percig rotyogtatjuk, hogy finom puha legyen.





Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!


Bagolyszemes túrós:

Hozzávalók:
a golyókhoz:
12,5 dkg sütőmargarin
20 dkg liszt
3 evőkanál kakaó
15 dkg cukor
2 tojás
fél csomag sütőpor
a masszához:
75 dkg túró
25 dkg cukor
12,5 dkg sütőmargarin
3 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
4 egész tojás
Elkészítés:

1.) A golyókhoz összegyúrjuk a szobahőmérsékletű margarint a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, kakaót, és diónyi gombócokat formálunk belőle. A gombócokat hézagosan lerakjuk egy margarinnal kikent, liszttel megszórt tepsibe.
2.) A masszához egy csipetnyi sóval felverjük a tojásfehérjéket. A massza többi alapanyagát is jól összedolgozzuk egy másik tálban, végül hozzáadjuk a kemény tojáshabot. A masszát a tepsibe, a golyók közé öntjük, így sütjük meg. Kb. 200 fokon 35-45 perc alatt sül meg.
3.) Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, felkockázzuk.
(Forrás: Horváth Mária: Feng Shui a konyhában)





Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!


Kelkáposztás krumplitorta:

Hozzávalók:
40 dkg burgonya
20 dkg liszt
10 dkg vaj + a formához
5 tojás
50 dkg kelkáposzta
1 nagy paradicsom
fél csokor kakukkfű
1,5 dl tej
2 dl tejföl
Elkészítés:

1.) A burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben, puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, és feldaraboljuk.
2.) A tésztához a lisztet összegyúrjuk 8 dkg vajjal, 1 tojással, 70 ml vízzel és egy csipet sóval. Cipóvá formáljuk, és fóliába tekerve betesszük a hűtőbe. (Fél órára.)
3.) A kelkáposzta külső leveleit letépjük, a többi részét ( a torzsa kivételével vékony csíkokra vágjuk, és megmossuk. A paradicsomot megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk. A kakukkfüvet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük a szárról és apróra vágjuk.
4.) A maradék vajat felforósítjuk, megpároljuk rajta a kelkáposztát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a krumplit, a kakukkfüvet, és félretesszük. A maradék 4 tojást felverjük, és elkeverjük a tejjel, tejföllel.
5.) A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát egy kivajazott, kb. 30 cm átmérőjű kapcsos formába simítjuk, úgy, hogy a tésztának pereme legyen. Beleöntjük a káposztás keveréket, és ráöntjük a tojásos masszát. Kb. 55 percig sütjük.

Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Mirza, Morzsálós blogja






 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Szeretetben eltöltendő hetet!
  2011-01-17 19:33:25, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak!

Szép estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 332 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 95
  • e Hét: 2309
  • e Hónap: 16214
  • e Év: 145921
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.