Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát!
  2011-01-18 23:55:27, kedd
 
  Köszönöm a látogatást, kívánok Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Templomok
  2011-01-18 23:47:23, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Áldások, imák, Istenes versek  
Angyali üzenet
  2011-01-18 22:49:12, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-01-18 12:04:23, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Szép napot!
  2011-01-18 11:53:07, kedd
 
  Nálunk most ilyen az idő:





ennek ellenére nagyon szép, a szívekben derűs napot kívánok szeretettel!
 
 
0 komment , kategória:  Szép napot, vasárnapot!  
Piros tunkolós
  2011-01-18 11:36:48, kedd
 
  Piros tunkolós:


Hozzávalók:
8 gerezd fokhagyma összetörve
2-3 evőkanál olívaolaj
2-3 evőkanál pörköltkrém
2 evőkanál gulyáskrém
1 kiskanál pirospaprika
2-3 evőkanál víz
2 evőkanál sűrített paradicsom

bors
szerecsendió

Elkészítés:
Mindent alaposan össze kell keverni, hogy egy sűrű, intenzív ízű, jó fokhagymás masszát kapjunk. Sült húsokra kenve nagyon finom, de sült burgonya szeleteket is mártogathatunk benne.





Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Szerda menüajánlat
  2011-01-18 11:23:42, kedd
 
  Szerda menüajánlat:

Előétel: Rántott leves pirított kiflikarikákkal
Főétel: Pulykafasírt rozmaringos sült burgonyával
Desszert: Banán
Vegetáriánus ajánlat: Gombafasírt rozmaringos sült burgonyával


Rántott leves:

Hozzávalók:
kevés olaj
liszt
köménymag

bors
pirospaprika
ételízesítő
víz
petrezselyemzöld
esetleg kívül tojás
Elkészítés:
Az olajból és a lisztből rántást készítünk, beleszórjuk a köménymagot, pirospaprikát, és rögtön felöntjük vízzel. Megfűszerezzük, forraljuk. A végén belefőzünk 1-2 felvert tojást (folytonos keverés közben öntjük bele). Pertezselyemzölddel díszítjük.

Megjegyzés:
A környékünkön ezt rongyos levesnek (a tojás miatt) vagy szoptatós levesnek is hívják. Néhányan kérdezték, hogy szénhidrátnapon paradicsomlevesen kívül milyen levest lehet enni, szerintem ezt nyugodtan, persze a tojás nélkül.

A receptet Neviemka küldte. Köszönjük!


Pulykafasírt rozmaringos sült burgonyával:

Hozzávalók:
1 kg darált pulykahús
15 dkg zabpehely
2 tojás
1 közepes sárgarépa lereszelve
1 közepes krumpli lereszelve
2 nagyobb vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
mustár

bors
majoranna
szerecsendió
pirospaprika
piros arany
A körethez:
kb. 1 kg krumpli
olívaolaj
rozmaring
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon rózsaszínűre pirítjuk, majd a reszelt fokhagymákat is megfuttatjuk rajta.

A pulykahúsmasszába adagoljuk a fenti hozzávalókat, a kihűlt hagymát, és saját izlésünkre fűszerezzük.

Kiolajozott tepsiben hosszúkás alakra formázzuk, zsemlemorzsával a tetejét megszórjuk, és kb. 1 dl forró olajjal (sisteregjen) meglocsoljuk. Előremelegített 200 fokos sütőben sütjük kb. 40-45 percig, szép pirosra, közben a szaftjával néha locsolgatjuk.

A körethez a krumplit meghámozzuk, hasábokra vágva sós vízben félig megfőzzük, majd tűzálló tálban összekeverjük kb. fél dl olívaolajjal, és megszórjuk szárított rozmaringgal. Forró sütőben pirosra sütjük.





Megjegyzés:
Melegen és hidegen is nagyon finom és kíméletes!

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!


Banán:




Gombafasírt III.:

Hozzávalók:
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
petrezselyemzöld
fokhagyma

ételízesítő
őrölt bors
Valamint:
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés:
A gombát ledaráljuk. A hagymát összeaprítjuk. Egy tálban a többi hozzávalóval jól összedolgozuk. Pogácsákat formálunk belőle, majd prézlibe forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.

Megjegyzés:
Ha kicsit lágyabb a massza (ami a gomba víztartalmától függ), akkor még zsemlemorzsát kell adni hozzá, hogy megfelelő állagú legyen.





A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja






 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 332 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 215
  • e Hét: 2429
  • e Hónap: 16334
  • e Év: 146041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.