Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Akaratgyenge ifjúság
  2011-01-18 22:16:29, kedd
 
  Akaratgyenge ifjúság





Egészen megdöbbentő adat látott napvilágot, egy felmérés szerint a 24 év alattiak körében a 2009-es évhez képest negyven (!) százalékkal nőtt az öngyilkosságok száma. Egy napilap arról ír, hogy a Magyarországon élő, mintegy kétmillió nyolcázezer gyermekből legalább félmillónak lenne szüksége mentális segítségre, illetve, hogy csupán tizennyolcezren vannak gyermekpszichiátriai gondozásban jelenleg. Tehát tizenöt gyermekre csak egy szakorvos jut.

További információ gyanánt tárja még elénk a lap, hogy számos alkalommal, ha időben felismerik, hogy a gyermek mentálisan sérült, nem tudják hová küldeni, hiszen akár száz kilométerre is el kell utaznia. Akad olyan megye, ahol neurológusok vagy felnőttpszichiáterek látják el ezt a feladatot, és így csak heti egy-két napot tudnak a gyermekekkel foglalkozni.

Egy szó, mint száz, a helyzet siralmas. Az emberi élet Istentől kapott ajándék. A Katolikus Egyház Katekizmusa az öngyilkosságról így tanít:

"Az öngyilkosság ellenkezik az emberi lénynek azzal a természetes törekvésével, hogy megőrizze és továbbadja az életet. Súlyosan ellenkezik a helyes önszeretettel is. Ugyanakkor sérti a felebaráti szeretetet is, mert jogtalanul megszakítja a szolidaritás kapcsolatát a családi, nemzeti és emberi közösségekkel, melyekkel szemben kötelességeink vannak. Az öngyilkosság ellenkezik az élő Isten szeretetével."

S felthehetjük ezek után a kérdést, a megoldás valóban az lenne, hogy bővítik az ezzel foglalkozó szakemberek sorát? Valóban eredményt érünk el akkor, ha a problémák gyökeréhez való nyúlása helyett csak tüneti kezelést hajtunk végre? A válasz természetesen határozottan nem. Alig kell a téma szakértőjének lennie valakinek ahhoz, hogy rá ne tudjon mutatni arra, hogy mi is vezethet ahhoz, hogy a fiatalok között egyre növekszik az öngyilkosok száma. A lényeg ott keresendő, hogy a fiatalság akaratgyenge, a gondokkal való szembenézés helyett elmenkülnek, a felelősséget nem merik vállalni, célokkal nem rendelkeznek, ideákért, eszmékért nem lelkesednek. Az a sátáni ideológia, mely nyugodtan nevezhető a halál ideológiájának, tehát a liberalizmus célja az, hogy egy ilyen embertípust hozzon létre. A fiatalok életének nem ad értelmet, csupán a beteges materialista-élvhajhász életmódot tartja eléjük példaként, mint követendő életmódot. Nem csoda hát, hogy boldogtalanok.

Való igaz, ha azt a megállapítást tesszük, hogy nem lenne ilyen magas az öngyilkosságok száma, ha nem a liberalizmus lenne az uralkodó ideológia hazánkban és Európában, azonban leegyszerűsítése volna a dolgoknak, ha csak és kizárólag erre fognánk. Akaratgyenge és selejtes emberek mindig is voltak, itt csak az arányokról lehet vitatkozni. Illetve azt kell kijelenteni, hogy a leendő Hungarista Munkaállamnak őrködnie kell afelett, hogy csak egészséges embernek szabadjon gyermeket nemzeni. Becstelen dolog a fogyatákosság és betegség ellenére gyermeknek életet adni, de annál becsületesebb az az ember, aki erről lemond, megkímélve a születendő gyermeket is azoktól a szenvedésektől, melyek életében várnának rá. De ha ezt kijelentjük, akkor az is igaz, hogy szintén becstelenség megfosztani a nemzetet az egészséges gyermektől. Tehát a nemzőképesség joga csak és kizárólag a testileg és lelkileg egészséges embert illeti meg!

Ezen elvek mentén egy olyan ifjúságot tudunk felnevelni, amely gyűlöli a hazugságot, a meghunyászkodást, a felelősség elől való kitérést, a férfiatlanságot, az akaratgyengeséget, az önzést, az anyagelvűséget. De bízik a maga képességeiben és erejében, a becsületes harc elől nem tér ki, azt büszkén vállalja, a közösségéért, nemzetéért, fajtájáért áldozatokat kész hozni, szellemileg és testileg is egyaránt képzi magát, hűséges és bátor.

Lantos János
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lefordított médiatörvény kor
  2011-01-18 21:38:09, kedd
 
  A lefordított médiatörvény kora


"Vidám lelkem senki se érti,
Se gyerek, se nő, és se férfi!
Senki-senki itt a világon!
Mi is az én titkos nagy álmom,
Jááááááááááááááááájj! "

Nem értik. Nem és nem. Vagy el sem olvasták. Vagy elolvasták, de a fordítás miatt nem értik. De, ha elolvasták és nem értik, miért hiszik, hogy értik? Ha valójában nem azt értik amit hisznek, hogy értenek, akkor hogy kritizálják? Aki meg tényleg érti, az szocialistakomenista, meg liberálbolsevik is. Bibi.

Ez a kommunikáció ment az utóbbi hetekben úgy, hogy a szavak egymást követő sorrendje szabadon cserélgethető volt ízlés szerint. Aztán jött a Nagy Médiatörvény Fordító Forradalom, ahol előbb pici hibákkal, utóbb teljes valójában ismerhette meg a Magyar Köztársaság Hivatalos Médiatörvény Fordítását a sok nemzetközi kíváncsi. A hivatalosnak elismert angol-magyar fordítás után pedig elkezdték nekünk is lefordítani magyarról-magyarra.

Ilyen előzmények után feltételezhetjük, hogy az EU médiaügyi biztosa, Neelie Kroes a hivatalos forrást olvasta, és ezt véleményezte a LIBE miattunk összehívott rendkívüli ülésén. A biztos asszony a sokat hiányolt konkrétumokkal is szolgált kormányunknak előzetes véleménye összefoglalása alatt:

1: a médiatörvény vonatkozik a más tagállamokban létesített médiavállalkozásokra is, megsértve ezzel az "eredetország elvét".

2: problémás, hogy a médiatörvényt kiterjesztették a lekérhető audiovizuális tartalmakra, és így az egyszerű videoblogok is a törvény hatálya alá esnek.

3: a konkrétumokat nélkülöző, korlátokat nem egyértelműen felállító törvényszöveg lehetőséget nyújt a médiaregisztrációs szabályok "túlterjeszkedő alkalmazásának".

Ezek mellett megjegyzést tett a Médiatanács összetételére, és ígérete szerint a lehető leghamarabb elkészíti az objektív, részletes írásos jelentését is. Mikor a küldöttségünk már fellélegezni látszott, még megpattogtatta Kedves Vezetőnk feje fölött az ajándékba kapott karikás ostort: A magyar miniszterelnök világossá tette, hogy kiigazításokat végeznek a törvényen, ha a bizottság hiányosságokat állapít meg. Ő maga a magyar hatóságokkal tárgyalás során ezekre a biztosítékokra támaszkodik.

Kroes asszonyt azért óvatosságra inteném azzal a támaszkodással. Nekünk is sikerült már mellé támaszkodni a biztosnak hitt falnak, mondjuk nyugdíjtörvény ügyben. Amikor nem hónapról hónapra vagy hétről hétre, de napról napra változtak a támasztékok. Azóta arccal tompítunk a betonon.

A kormány véleményezett, a Médiatanács nem megalapozottságról közleményezett, engem viszont mostanában jobban érdekel a törvény magyar-magyar fordítása. Mert a hatóság újkori megjelenéseit, magyarázatait ennek tekintem. Az új blog, mint megjelenési forma, a tagok sajtóban feltűnése, a beszéd és párbeszéd erőltetése szerintem jó dolog. Ha már a törvény nem tartalmaz túl sok konkrétumot, és a sorsa is minimum bizonytalan, legalább hallhassunk, értesülhessünk a tanács várható jogalkalmazásáról maguktól a tagoktól.

Itt most nem elsősorban Szalai Annamária kitárulkozására gondolok a bulvárban, hanem például a Koltay András interjúra a hvg.hu-n. A bevezetőn már felkaptam a fejem, mert a "Ha Brüsszel mégis elutasítja a törvényt, a következmények kiszámíthatatlanok" - mondat kísértetiesen egybecsengett a Kroes asszonyhoz intézett támaszkodós intelmemmel. Mi ez a kiszámíthatatlanság, mikor Kedves Vezetőnk, külügyminiszterünk, és számtalan hazai kisebb jelentőséggel bíró pártemberünk mondta meg a tutit: ha kell változtatunk?

Koltay kétségtelenül megvédi a mundért, de közben mond azért jó dolgokat is. Felismerték, ( ők már igen, Orbán még aligha) hogy a kialakult helyzet nem jó senkinek, "békés, rendezett állapotot kell elérni, sokat kellene beszélgetnünk azokkal, akik a törvényt nagyon élesen támadják, kifejteni, pontosan mi is a törvény tartalma, és mi is az elérni kívánt cél. " Mert Koltay szerint: "Nem lehet egy elefántcsonttoronyból ítélkezni, a valóság ismerete nélkül. "

A tartalom ellenőrzéssel kapcsolatban a blogszféra számára is tett egy kijelentést, amit írjunk fel, jegyezzünk meg, mert mit lehet tudni majd július elseje után. Az idézet:

"Ahogy egy utcasarkon terjesztett röplap sem újság, és a sajtótörvénynek nincs vele dolga, úgy egy internetes blog sem tömegtájékoztatást szolgáló, gazdasági jellegű, szerkesztett tevékenység, és a hatóságnak nem lehet vele dolga."

Koltay mondandójában van még egy rész amit kiemelnék, a sokat támadott függetlenségről:

"Azt gondoljuk magunkról a testületben, hogy függetlenek vagyunk, és bennünket nem irányíthatnak pártközpontokból, vagy kormány-közeli helyekről. Amikor az ember azt bizonygatja, hogy független, az mindig gyanús: csakis jövőbeni döntéseink alapján lehet bennünket megítélni. Ha olyan döntések lesznek, amelyekben felmerül a politikai befolyásolás vagy elfogultság gyanúja, akkor zúduljon ránk a kritika."

Ez nem hangzik rosszul kedves András. Én azonban jobban örülnék, ha júliusig változna még a törvény, és az írott és internetes sajtóban, blogokon nem kéne azt tesztelni, hogy egyik másik döntésetek után élesben mennyire bírjátok majd a kritika cunamit. Mert nem kell jósnak lenni hozzá, hogy tudjuk: abból hiányt szenvedni nem fogtok.


http://varanus.blog.hu/2011/01/18/a_leforditott_mediatorveny_kora
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A demokráciának jelentem
  2011-01-18 21:29:18, kedd
 
 

Gavallér János: A demokráciának jelentem




Elszaladt a ló a gátlástalan gazdasági hiénákkal. A spontán privatizáció, az off shore gazdagodás, a törvények semmibe vétele, az ügyvédek és az igazságszolgáltatás korrupt világa mind-mind hozzájárult a szombati diszkó tragédiához. Minden komolyan gondolkodó ember tisztában van az ország ,,disznóól" állapotával, a disznók viszont úgy gondolják a legnagyobb rend van.

A tragédia nem közvetlen, de megkerülhetetlen következménye annak, hogy a rendőrfőnökök a tulajdonosai így-úgy az őrzővédő társaságoknak, amelyek ellenőrzik, biztosítják az országban a különböző rendezvényeket. A fiatalok szórakoztatására specializálódott diszkókat azért nem látogatják a rendőrök, mert a szabadidős kollégáik biztosítják a szórakozóhely problémamentességét. Sajnos bármelyik vagányabb fiatal, bármelyik szórakozóhelyen tud szerezni úgynevezett gyorsítót, nem ritkán kábítószert. ( A rendszerváltás gané dombján felosztották a szerepeket, az alvilág tejföle jutott a bűnüldöző szerveknek, az ő tudtuk és beleegyezésük nélkül - azt mondják-, nem történik semmi. A kilencvenes évek legális jövedelem gyarapodásából, nem gazdagodhattak volna olyan ütemben a gazdasági vezetőink sem-)

A mi igazságszolgáltatásunk (amely egy kamion, hamisításra alkalmas pénzpapír útját biztosította az alvilág részére), olyan jogszolgáltatásra épül, amely a titkosítások törvényesítésével tisztázza az elvtársakat, akarom mondani a lebukottakat. Mi is itt a probléma? Mondhatjuk ilyen a világ? Vagy inkább alkalmatlan elitünk vizsgázott le?

Ha majd az emberek döntési helyzetbe kerülnek, sok mindenről kell majd dönteni!

2011. 01. 17.

Forrás: Gavallér János
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csökkennek a nyugdíjak 20 száz
  2011-01-18 21:13:17, kedd
 
  Csökkennek a nyugdíjak 20 százalékkal?



Egy szocialista politikus szerint 20-25 százalékkal csökkenni fognak a nyugdíjak, ha a nyugdíjakat a jövőben kizárólag a járulékbevételekből finanszírozzák. Elképzelhető-e, hogy drasztikusan csökkenni fognak a nyugdíjak? Félelemre leginkább a 2013 után nyugdíjba vonulóknak van okuk.


Kis Miklós
2011. január 18. 12:57

Nem fedi le a beszedett nyugdíjjárulék a kifizetett nyugdíjakat, mintegy 434 milliárd forinttal egészítik ki az alap bevételeit a magánpénztári vagyonból - derül ki a hatályos költségvetési törvényből. Orbán Viktor mégis azt ígérte a külföldi befektetőknek a Wall Street Journalban, hogy a jövőben a nyugdíjakat kizárólag a járulékokból fizetik. Ennek kapcsán vetette föl Korózs Lajos szocialista politikus, hogy 20-25 százalékkal csökkennének a nyugdíjak, ha valóban csak a befizetett járulékokból finanszíroznák majd azok kifizetését.

A svéd nyugdíjmodellben a nyugdíjak értéke a befizetésektől függően csökkenhet is - mondta lapunknak Simonovits András nyugdíjszakértő.

Az Orbán-kormány állami nyugdíjrendszert érintő reformtervei még nem ismertek, egyes feltevések szerint a magyar kormány a svéd modellben gondolkodik - legalábbis a választások előtt ez szivárgott ki, igen nagy viharokat kavarva, ám a ,,fülkeforradalmat" végül mégsem akadályozva meg.

Simonovits András szerint azonban abszurd a radikális nyugdíjcsökkentés fölvetése. Egyrészt a nyugdíjkassza hiánya immár nem is indokolna ilyen mértékű csökkentést, másrészt Orbán Viktor nyilvánvalóan csak végre egy pozitív jelzést akart küldeni a külföldi befektetőknek. Könnyen elképzelhető, hogy kivesznek a Nyugdíjbiztosítási Alapból bizonyos rehabilitációs jellegű ellátásokat, és azokat más forrásokból finanszírozzák majd - tette hozzá. A szakértő arra viszont fölhívta a figyelmet: logikailag ellentmondásos, hogy a nők 40 év szolgálati idő után nyugdíjba mehetnek, de senki nem mehet korhatár előtt nyugdíjba (Orbán Viktor ugyanis ez utóbbit is említette a Wall Street Journalban ).

A kormány 50 éves előretekintése szerint egyébként 2020-ban már éppen fedezik a járulékbevételek a nyugdíjkiadásokat, ugyanis azt feltételezik a számításaik során, hogy a foglalkoztatottsági arány addigra 78 százalékra nő (számos közgazdászban erősek ezzel kapcsolatban a kétségek.)

Az előretekintés szerint csak 2031-ben válnának a nyugdíjak inflációkövetővé, addig maradna a vegyes indexálás.


A előrejelzés azzal számol, hogy 2013-tól megadóztatják a nyugdíjakat (ami a hatályos nyugdíjtörvényben is - kifejtés nélkül - szerepel), a számok arra utalnak, hogy csak az újonnan nyugdíjazottaknak lesz adóköteles a nyugdíjuk. Az alacsonyabb nyugdíj miatt leginkább a 2013-ban, s utána nyugdíjba vonulóknak kell aggódniuk.
2013 után kevésbér meg nyugdíjba menni. Forrás: 1997. évi LXXXI. törvény.

2013 után kevésbé éri meg nyugdíjba menni a hatályos törvény szerint. Forrás: 1997. évi LXXXI. törvény.
A hatályos törvény szerint ugyanis jóval alacsonyabb nyugdíjra számíthatnak annál, mint ha 2013 előtt mennének nyugdíjba. Már csak hab a tortán nekik, hogy arról sem lehet fogalmuk, hogyan fog a nyugdíjuk adózni.

http://www.fn.hu//makro/20110118/csokkennek_nyugdijak_20_szazalekkal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki kicsoda ebben a multinacion
  2011-01-18 21:11:21, kedd
 
  Ki kicsoda ebben a multinacionális állatkertben?



Publicisztika

A multinacionális cégek elleni bojkottra szólítás okot adott arra, hogy utána nézzek, kik azok a "befektetők", akik saját hazájukban büszkék a tőlünk elcsórt javakra, a magyarok megsarcolására?

Alább összeszedtem egy kis gyűjteményt azokról a cégekről, akikről nem volt nyilvánvaló, mely gazdasági szektorokban ügyködnek, és miféle tulajdonaik vannak magyar cégekben...


Kereskedelem, szolgáltatás:



REWE CSOPORT Magyarországon:



- PENNY MARKET (üzletlánc)

- Dertour (turisztika)

- Meier's Weltreisen (turisztika)





Energia szektor:



CEZ CSOPORT Magyarországon:



- MOL - European Power CEZ Magyarország Kft.

Többek közt a Dunai Hőtermelő Központ (Százhalombatta) tulajdonosa Magyarországon a MOL-csoport stratégiai szövetségese. A MOL tette lehetővé magyarországi terjeszkedését. A CEZ érdekessége, hogy 69 %-ban a Cseh állam a tulajdonosa. Ott jó gazda volt az állam.....





EnBW Energie

Budapesti Elektromos Művek Nyrt. (ELMÜ) - 27,25 %

Eszak-Magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (ÉMÁSZ) Miskolc - 26,83 %





RWE AG kapcsolt vállalkozásai, és tulajdoni része (2009. októberi helyzet szerint)

BC-Therm Energiatermelő és Szolgáltató Kft. Budapest - 100 %

Budapesti Elektromos Művek Nyrt. Budapest - 55 %

ELMÜ Hálózati Elosztó Kft. Budapest - 100 %

ELMÜ-ÉMÁSZ Hálózati Szolgáltató Kft. Budapest - 100 %

ELMÜ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft. Budapest - 100 %

ÉMÁSZ Hálózati Kft. Budapest - 100 %

Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. Miskolc - 54 %

Kazinc-Therm Fűtőerőmű Kft. Kazincbarcika - 100 %

Magyar Áramszolgáltató Kft. Budapest - 100 %

Mátrai Erömü Zártkörüen Müködö Részvénytársaság Visonta/Heves - 51%

Ózdi Erőmű Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Kazincbarcika - 100 %

RWE Hungária Tanácsadó Kft. Budapest - 100 %

Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft. Budapest - 100 %

Tisza-Therm Fűtőerőmű Kft. Tiszaújváros - 100 %

Tisza-WTP Vízelőkészítő és Szolgáltató Kft. Tiszaújváros - 100 %

RWE IT MAGYARORSZÁG Kft. Budapest - 100 %

EL-Pöför Epitési és Üzemeltetési Kft. Budapest - 100 %

Magyar Elektrotechnikai Múzeum Közhasznú Társaság Budapest - 100 %

Mátrai Erömü Központi Karbantartó KFT Visonta/Heves (Ungarn) - 100 %

ROTARY-MATRA Kútfúró és Karbantartó KFT Visonta/Heves - 100 %

AET Alternatív-Energia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Budapest - 100 %

Börcsi Szélpark Alternatív-Energia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Budapest - 100 %

Lébényi Szélpark Alternatív-Energia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Budapest - 100 %

Levéli Szélpark Alternatív-Energia Kft. Budapest - 100 %

Mosonszentmikósi Szélpark Alternatív-Energia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Budapest - 100 %

Rajkai Szélpark Alternatív-Energia Kft. Budapest - 100 %

Zámolyi Szélpark Alternatív-Energia Kft. Budapest - 100 %

BC-Erömü Kft. Miskolc - 74 %

Budapesti Disz- es Közvilágítási Korlatolt Felelössegü Tarsasag Budapest - 50 %

Fövárosi Gázmüvek Zrt. Budapest - 50 %

Hungáriavíz Vagyonkezelö Zrt. Budapest - 49 %

TIGÁZ Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt. Hajdúszoboszló - 44 %

TVK Erömü Termelö es Szolgaltato Korlatolt Felelössegü Tarsasag Tiszaújváros - 74 %

Hochtief Hungária Facility Management Kft. Budapest - 25 %

Zugló-Therm Kft. Budapest - 49 %

ESMA Spanyol-Magyar Reklám Kft. Budapest - 17 %

Fövárosi Vízmüvek Zrt. Budapest - 1 %

Nabucco Gas Pipeline International GmbH 1011 Wien A - 17 %





A Magyar Állam (Medgyessy kúrmány) által a 2237/2002. (VIII. 9.) Korm. határozat alapján kiadott egyetértő nyilatkozatok az állami garanciavállalás nélkül megvalósuló beruházásokhoz:





- CEZ 350 millió euro hitel - 2010. 03. 10.

Az Európai Beruházási Banktól (EIB) 830 MW teljesítményű, többtengelyes elrendezésű (multi-shaft), kombinált ciklusú gázturbinás (CCGT) erőmű építésére és üzemeltetésére. A beruházás helyszíne: a MOL Nyrt. százhalombattai olajfinomítójának telephelye.



- RWE AG. 650 millió euro hitel - 2009. 10. 12

Az Európai Beruházási Banktól (EIB) az RWE AG (továbbiakban: RWE) számára egy 650 millió euró összegű, állami garanciavállalás nélküli hitelkeretet kíván létesíteni, mely keretet az RWE (azaz a tőlünk tolvaj-privatizáción megszerzett) elektromos távvezeték hálózatának és elektromos elosztó hálózatának modernizálására kíván felhasználni. A tervezett hitelből 150 millió euró Magyarországon kerül felhasználásra.



E-ON Csoport 200 millió euro hitel - 2003. 12. 11.

Az Európai Beruházási Banktól (EIB) az E-ON Csoport 200 millió euro hitel kis-, közép- és nagyfeszültségű hálózatok, valamint nagy/középfeszültségű alállomások felújítására és bővítésére



Mint látjuk, a fenti kormányhatározat 2002.08.09-án született. Az Orbán-kormány leváltása utáni egyik legsürgősebb feladata Medgyessy (III/III) Péternek az

energiaszektorban garázdálkodó multik befektetéseinek biztosítása volt. A libolsevik vezetés mindannyiunk terhére az extra adókedvezményeket megadta, hogy a privatizációnak nevezett nyilvános lopást folytathassa. Nevezett cégeken túl a többi multi cégek is jól megvoltak az elmúlt 8 évben. S most, amikor mindenki bajban van, ragaszkodnak a bolsiktól megszerzett előnyökhöz??? NA NEEE...



Az RWE az alábbit írja magáról:

"Gazdasági sikereink mellett, hosszú távon gondolkodó, stabil és megbízható partner vagyunk a magyar piacon."

PARTNER??? Miért nem inkább pénzszivattyú! Partner az, aki látva partnere nehéz helyzetét, segít. Ennek fejében fordított esetben teljes joggal várhatja el a segítséget...



KEDVES MULTIK!

Most bebizonyosodik, kik is vagytok ti valójában - partnerek, vagy fosztogató, kiűzendő rablók?


http://www.kerepes.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1 204


knocker
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jövő héttől arannyal is lehet
  2011-01-18 17:32:59, kedd
 
  Jövő héttől arannyal is lehet fizetni a benzinkutaknál

2011. január 18., kedd

Egy újrakiadott Ady kötet borítójáról csentük az illusztrációt

A benzináremelések hatására a MOL kútjain ezentúl aranyrudakkal, gyémánt ékszerekkel és kereskedelemre alkalmas szervekkel is lehet fizetni.

Próbaképpen a MOL budafoki úti kútjánál a személyzetet egy aranybecsüssel egészítik ki, aki törtaranyat, aranyrudakat és kisebb aranyrögöket is elfogad egy-egy tank benzin ellentételezéseként, de igény esetén aranyfogak- és erek eltávolítására is ki fogják képzeni.

Szintén megjelennek a MOL kútjainál hászid zsidó gyémántkereskedők, így a brillekkel érkező benzinvásárlók is nyugodtan fizethetnek kedvenc ékszereikkel.

A MOL székháza melletti kútnál helyezik üzembe azt a drive-through ambulanciát is, ahol a tankolásért felajánlott májakat, veséket, gerincvelőket távolítják el az autósokból. Figyelem! Hozott szerveket a benzinkutaknál nem áll módjukban elfogadni, így nem érdemes az autósoknak a közelükben élőket elkezdeni darabolni és benzintanknyi egységekben bezacskózni, amikor tankolni indulnak.

Ha a benzin ára tovább emelkedik, akkor lehetséges, hogy a bankkártyás fizetést is továbbfejlesztik oly módon, hogy magát a kártyát és a hozzá tartozó számlát kell fedezetként otthagyni, de egyes benzinkutak megkezdték a tárgyalásokat ingatlan értékbecslőkkel is, így nem lesz akadálya, hogy házzal vagy termőfölddel fizessünk az utózás élményéért.



http://hircsarda.hu/3-gazdasag/16475-jovo-hettol-arannyal-is-lehet-fizetni-a-benz inkutaknal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: "Vége a nagylelkű és ho
  2011-01-18 17:17:41, kedd
 
  Orbán: "Vége a nagylelkű és hosszantartó munkanélküli juttatások korszakának"


Ez kész röhej! A miniszterelnök úr sem gondolta komolyan. Vagy igen?

Szerintem csak az egész országot nézi tök hülyének!

A munkanélküli járadékot 3-tól 6-hónapig kapja a rászorult, aminek az összege 46 800 és 96 300ft között van, de 3 hónap után 46 800 Ft! Hatalmas pénz?

Vegyünk egy példát: Ilyen gazdasági helyzetnél az apa és az anya is munkanélküli. Keresetük 100 000 Ft. Az én esetemben 2 pelenkás kisgyermek.

Kiadások:

víz 3000 ebben a szennyvíz is benne van

villany 10 000

gáz 15 000

tv 3 000

pelenka 16 000 (olcsó)

összesen: 47 000

Ezek a legnagyobb kiadások, marad kb. 50 000 Ft, amiből négy főre ételt, italt kell venni, arról nem is beszélve, ha a gyereket orvoshoz kell vinni! Kiemelném csak a kenyeret és a tejet! A kenyér napi 200 Ft, ami havonta 6000 Ft, a tej átlag 160 Ft (közép ár), ez havi 4 800 Ft! Összeadva 10 800 Ft! Ez nem luxus! Marad 40 000 Ft, gondolom, hogy nem kell részleteznem, hiszen tudja a kedves olvasó ez mire elég? Semmire! Vegetálásra! Arra, hogy túléljük a mindennapok megpróbáltatásait.

Az ilyen kijelentések a semmibe szólnak, nem az emberekhez! A nyomor csak nő és jobb nem lesz. Legalábbis addig, amíg ilyen semmitmondó politikusok ülnek a bársonyszékben és ilyen semmitmondó, kicsinyes kijelentéseket tesznek megalapozatlanul.

Gyakorlatilag az ország 60-70 %-a éhbérért dolgozik, a hitelekkel elérték, hogy rabszolgává váljon az ember. Ne gondolkozzon és ne cselekedjen!

Így érték el a kamatrabszolgaságot, a nemzet a saját börtönébe van bezárva. Ennek a lényege, hogy annyi pénzt adj, hogy pont elég legyen, ne halj éhen, hogy a kölcsönöket tudd fizetni!

Vagyis: Zabálj és kussolj!

Kedves Orbán úr, kérem kapjon a hóna alá 100 000 Ft-ot és próbáljon meg létezni! Felhívom a figyelmét, hogy ez önnek nem fog menni!

Jordán Mihály - Jövőnk.info
2011. január 17


http://jovonk.info/2011/01/17/orban-vege-nagylelku-es-hosszantarto-munkanelkuli-j uttatasok-korszakanak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Interjút adott a nagy Kerál'
  2011-01-18 17:07:34, kedd
 
  Interjút adott a nagy Kerál'



Midőn Orbánia uralkodója, V. Viktórió kerál a Narancsvidéken sétált a pórnép között, megszólította egy parasztlegény:



- Mondd Uram Kerálom,...miért veszed el a megtakarított vagyonkám 3/4 részét?

- Hogy az ország rossz helyzetét enyhítsem!

- És mi lesz velem, ha megöregszem és nem lesz miből élnem?

- Akkorra már biztos más lesz a kerál, majd csak megoldja valahogy.

- És miért nem veszed el a segélyeket a szerecsenektől, akik lopnak, csalnak, ingyenélők és csak terhet jelentenek a népnek?

- Mit nem gondolsz, te paraszt? A saját fajtámat csak nem hozhatom ilyen hátrányos helyzetbe!

- Áruld el felség, tényleg ekkora a szegénység?

- Nem kell aggódnod, hiszen ami fontos, arra van pénz!

- És mi lenne az, Uram?

- Leghűségesebb talpnyalómnak adok 10milliárd forintot, hogy a Cívisvárosban arénát építtessen, amiből ő is busás hasznot húzhat! Így a nép is kap cirkuszt, hisz tudjuk, hogy a népnek cirkusz kell!

- És az Isten, Haza, Család? Az mit jelent, Jó Uram?

- Isten, az én vagyok! Haza, hogy addig kotródj haza, ameddig még van hová!

Család, hogy úgy szeresd szerecsen testvéreidet, mint a saját gyermekeidet! Végül is őket is te tartod el!!

- Nagy a te bölcsességed Uram! nagyobb, mint Jézus Krisztus urunké volt! Remélem rád is úgy fognak emlékezni, mint rá!

- Arra gondolsz, hogy ezer év múlva is imába foglalják a nevemet?

- Nem Uram! Arra gondolok, hogy majd ha rád emlékeznek, azt mondják, ő volt a második kerál, akit a saját népe feszített meg!

Forrás: Internet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elképesztő: még mindig halogat
  2011-01-18 16:47:25, kedd
 
  Elképesztő: még mindig halogatják a leányfalui gázoló kiadatását

barikad.hu
2011, január 18 - 15:26


Februárig elnapolta a dublini felsőbíróság a döntést Francis Ciarán Tobinnak, a két kisgyermek halálát okozó, több mint egy évtizeddel ezelőtti leányfalui gázolás ír felelősének kiadatási ügyében.
Cikk Front kép - 280x185:

Februárig elnapolta a dublini felsőbíróság a döntést Francis Ciarán Tobinnak, a két kisgyermek halálát okozó, több mint egy évtizeddel ezelőtti leányfalui gázolás ír felelősének kiadatási ügyében.

Az MTI-nek a dublini felsőbíróság sajtóilletékese kedden úgy fogalmazott: az eljáró bíró "február 11-ére halasztotta az eset elbírálását".

Az ügyről elhangzott korábbi beszámolók arról szóltak, hogy a tárgyalási folyamat a tavalyi év végén lezárult, és az ír bíróság első fokon akár már az első idei tárgyalási napon, vagyis kedden ítéletet hirdethet. Az eddigi, néhány hetente lezajlott rövid bírósági megjelenések során is jórészt csak az eljárás elnapolásáról és adat-kiegészítés elrendeléséről születtek döntések.

A 46 esztendős, Dublin közelében lakó Tobin, az Irish Life biztosítótársaság volt magas rangú tisztviselője, aki három évig dolgozott a cég képviseletében Magyarországon, 2000. április 9-én, Leányfalun Volvójával előzés közben felhajtott a járdára, és elütött két kisgyermeket, akik a helyszínen meghaltak.

Az egyik áldozat öt-, a másik kétéves volt; utóbbi babakocsiban ült a szerencsétlenség pillanatában. Tobint - aki 2000. november 30-án, kiküldetése lejártával távozott Magyarországról - 2002-ben, távollétében az eljáró magyar bíróság háromévi szabadságvesztésre ítélte.

Az ítéletet másodfokon megerősítették, azzal a kiegészítéssel, hogy Tobin legkorábban 18 hónap letöltése után bocsátható szabadlábra.

A baleset ír felelősét 2009 novemberében - a magyar hatóságok által kiadott európai elfogatóparancs alapján - Dublinban őrizetbe vették, de szabadlábon védekezhet. Ennek egyik feltétele, hogy a bíró által megszabott időpontokban meg kell jelennie a dublini felsőbíróságon, emellett hetente háromszor a lakhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon is jelentkeznie kell.

MTI - barikad.hu

http://barikad.hu/elk%C3%A9peszt%C5%91_m%C3%A9g_mindig_halogatj%C3%A1k_le%C3%A1ny falui_g%C3%A1zol%C3%B3_kiadat%C3%A1s%C3%A1t-20110118
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz – LMP nász Budape
  2011-01-18 10:52:08, kedd
 
  Fidesz - LMP nász Budapesten

barikad.hu
2011, január 18 - 09:15

Volt már ilyen. Olyan, amikor egy törpepárt, mint bohóchal a korallzátonyra, úgy tapadt a kormányzó erőre. 1994-et írtunk akkor, a parlamenti kétharmados, pufajkás Horn Gyulás MSZP-vel pedig frigyre lépett az SZDSZ. Jött Bokros Lajos, ment az állami vagyon, apadtak az átlag pénztárcák.
Cikk Front kép - 280x185:

Volt már ilyen. Olyan, amikor egy törpepárt, mint bohóchal a korallzátonyra, úgy tapadt a kormányzó erőre. 1994-et írtunk akkor, a parlamenti kétharmados, pufajkás Horn Gyulás MSZP-vel pedig frigyre lépett az SZDSZ. Jött Bokros Lajos, ment az állami vagyon, apadtak az átlag pénztárcák.

Megszorítások, elvonások, leépítések voltak. Amit egy nemzet ellen el lehetett követni - büntetlenül - azt elkövették. 2002-ben visszajöttek. Egy ideig lapultak, aztán mindent folytattak ott, ahol négy évvel korábban abbahagyták. Volt D-209-es ügynök, aztán KISZ vezér. Bemocskolt, megalázott magyarság, multikulturális társadalom, másság és deviancia-majmolás, bűnözésre felhatalmazott ingyenélők tobzódása, kórház bezárások, a gyermekek után járó kedvezmények megvonása. Budapesten ugyanez kicsiben. Vagy éppen nagyban: melegfelvonulás, Turul szobor gyalázás, iskolák összevonása, azaz szétverése. 2010-ben megint eltűntek. Az SZDSZ véglegesen. Gondolták sokan, naivan.

Az LMP kikérte magának, hogy ő lenne a 2.0 változat. Mások azért mondták, hogy igenis ők azok, csak új kivitelben, éppen zöldre festve. És elérkezett a nagy lelepleződés ideje. Megszavazták Budapest költségvetési koncepcióját. Nekik nem volt nehéz azonosulni vele. Atkári János, Demszky pénzügyi helyettese gyártotta. A baj az, hogy Tarlós kérte meg rá. A tartalmát, következményeit ismerjük: megszorítás. Kevesebb egészségügyre, szociális kiadásra, kultúrára, sportra, oktatásra. Leálló fejlesztések, építkezések. Lehet, hogy még a közvilágítás idejét is rövidítik. Az SZDSZ/LMP-nek ez jó. Talán azt nem merik mondani, hogy elfogadják, de megértik. Ilyenek. Inkább budapestiek, mint magyarok. Nagy testvérnek a Fideszt választották. Most azok vannak hatalmon. A hatalomra pedig szükségük van, hogy tovább rombolhassanak. Hogy szorongathassák a város lakosságát. Tarlóssal elfogadtatták a dugódíjat. Két legyet ütöttek egy csapásra: a megszorítások mellé újabb sarc.

Az egészben viszont az a legszomorúbb, hogy a főpolgármester ebbe belement. ,,A Pista" ugyanis konszenzuskereső ember. Csak rossz irányban keresgél. Mint kutya, vette magára a bolhát. Attól pedig nehéz szabadulni. Holott nem is kellett volna a zöldséges kufárok támogatása. Többsége van a városházán. Így viszont valószínűleg nyugodtabban alszik. Vagy talán nem is érzékeli, hogy Atkári tanácsaival és az LMP-t kézen fogva hová, mibe kormányozza a várost. Közben nincs elszámoltatás és számonkérés. A hosszú évek alatt lenyúlt milliárdok magánzsebekben virgonckodnak. Talán - a látszat kedvéért - majd bebuktatnak valakit. Vagy a Hagyóra kenik az egészet. Közben a liberális LMP zöld terror alá veszi a várost. Mi jöhet még a dugódíj után? Érdekes, hogy az elvtársuk, Atkári, milyen kéjesen nyilatkozott pár hónapja a csatornadíj emelés szükségességéről. Mint mondta volt, ,,sokba kerül a környezetvédelem." Ha mindehhez hozzávesszük, hogy Tarlós köszönetet mondott Demszkynek amiért ,,húsz éven keresztül bajlódott Budapest vezetésével", sajnálatosan meg kell állapítani, hogy a kép összeállt. Szerencsére a bolhás kutyát kevesen szeretik.

barikad.hu

http://barikad.hu/fidesz_%E2%80%93_lmp_n%C3%A1sz_budapesten-20110118
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 670 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3125
  • e Hét: 8857
  • e Hónap: 19968
  • e Év: 173464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.