Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
welcome 2011
  2011-01-02 18:50:21, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horoszkópom 2011
  2011-01-02 18:46:14, vasárnap
 
  A 2011-es év szép periódusnak ígérkezik, amelyben számos beteljesülés születhet. A legtöbb beteljesülés annak köszönhetően valósul meg, hogy az előző évben komolyan törekedtél minderre. A fő célod 2011-ben hogy megteremthesd a pénzügyi és materiális biztonságod. Teszel is mindezért, folytatod a múltbeli terveid és újakat hozol. Jól kijössz a környezeteddel, és amit teszel jókedvvel teszed.

Az egészségeddel is nagyszerűen állsz. Jobban tudod, mint bárki más, hogy hogyan oszd be energiádat. Teljességében éled az életed, nagy az életkedved és másokat is mindig jókedvre derítesz.

Horoszkóp 2011 Szűz - Szex és szerelem Szűz 2011

Érzelmi téren a 2011-es év az új dolgok éve. Az új dolgok különböző formában érkeznek majd. Azokra a kérdésekre, melyekre eddig nem kaptál válasz, most felelet érkezik. Biztosabb leszel önmagadban, mivel magadat is jobban ismered már. Tudod, hogy mit akarsz, mire van szükséged és ezt meg is mondod szerelmednek. Az egyedülállóak szép esélyekkel indulnak ebben az évben. Szerelmesek lehetnek és különleges pillanatokat élhetnek át.

Az év első felében kész vagy feladni a szabadságot egy komoly kapcsolat reményében. A házasságra kevésbé gondolsz. Ha egyedülálló vagy egy új ember megjelenése az életedben radikális változásokat hoz. Ha már kapcsolatban élsz, légy óvatos a szabadság utáni vágyakozással, partnered nem biztos, hogy értékein fogja ezt. Sok Szűz meg akar bizonyosodni partnere ragaszkodásáról.

Az év második felében minden percet kihasználsz. Számos kalandban lesz részed, és nem akarsz egyetlen kapcsolatba sem beszállni. Egyrészt a Szűz most érezni akarja, hogy maximálisan él, bármilyen formáról is legyen szó, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az idő nem csak elhalad mellette. A hosszú párkapcsolatban élők számára ez az időszak a stabilitás időszaka, amikor számos beteljesedés születik. Élvezd minden együtt töltött időt a pároddal.

Hoszorkóp 2011 Szűz - Karrier Szűz 2011

Szakmai téren a 2011-es év pozitív lendületet hoz. Első sorban ezek a hatások azokkal a szerződésekkel hozhatóak kapcsolatban, amelyeket most fogsz megkötni, valamint mindennel ami új az életedben. A nyitottság a kulcsszó karrier szempontjából. Légy nyitott, hallgass meg minden új ötletet, figyeld mi történik körülötted, repülés közben kapd el a dolgokat, és légy készen a döntések meghozatalára.

Az év első pár hónapjában különös státust vívsz ki magadnak munkahelyeden. Minden neked köszönhető, mivel remek eredményeket tudhatsz magadnak ebben a periódusban. Jó példa lehetsz mások számára is.

Az, ebben az évben szerzett kapcsolatok hasznosak lehetnek számodra. A nehézségek, amelyekkel most szembenézel nem akkorák, hogy ne tudd őket megoldani. Használd ki racionális képességeidet.

Horoszkóp 2011 Szűz - Pénz Szűz 2011

Pénzügyileg nagyszerűen állsz 2011-ben. A bevételek az év minden periódusában folyamatosan érkeznek, ez nem feltétlenül szerencse kérdése, inkább a befektetett munka eredménye. Ha lehetőséged van különböző projektekben részt venni, használd ki a lehetőségeket. Lehetőségek minden pillanatban adódnak majd. Jelentős szerephez jut pénzügyileg a már kialakított kapcsolatrendszered. Értékes dolgokba fektethetsz bele, ezzel pénzügyi helyzetedet is megerősíted.

Egy dolgok biztosra tudsz és azok a kiadások. Bankszámládon van bőven pénz, de néha ezt ki is használod, olyan dolgokra adsz magas összegeket, amelyek később hasztalannak bizonyulnak. Maradj két lábbal a földön, bármennyire is rózsaszín a pénzügyi helyzeted. Lassan lassan bankszámlád apadni kezd.

Az év vége felé gyümölcsöző periódusban lehet részed. A pénz több irányból érkezik, legfőképpen akkor ha több tevékenységben is részt veszel egyszerre. Munkád meghozza a gyümölcsét, így újabb tervekkel léphetsz elő. Megjutalmaznak azért amit teszel, így az évet pozitív élményekkel zárod. Az elégedettség nagy, és teljes mértékben megérdemled. Segítséget nem kapsz majd családtagjaidtól vagy barátaidtól.

Horoszkóp 2011 Szűz - Egészség Szűz 2011

Egészségileg jól állsz egész évben. Nagy kereteid vannak, amelyeket kellőképpen elosztasz. Ismerned kell a fizikai határaidat és nem szabad túlzásokba esned. Hatalmas munka-kedved túlzásokba kergethetnek. Végülis csak egy egyszerű ember vagy, nem kell a világot megváltanod, ezt hagyd másra. Ha úgy érzed ideges vagy, kérdezd meg magadtól megéri mindez?

Könnyedén kezded az évet, ne ugorj fejest a zsúfolt programokba, még akkor sem ha tele vagy projektekkel. Szánj magadra időt, élvezd ki az élet minden apró örömét, élvezd az életet. A nyár felé immunrendszered legyengülhet. Figyelj azokra a jelekre, amelyeket szervezeted küld neked, és meglásd minden rendben lesz.

Nem lesz semmi komoly bajod idén. Ha kisebb egészségügyi problémáid adódtak, keresd meg a megfelelő gyógymódot. Tartsd be a pihenés idejét és figyeld az étkezésedet. Meg kell kapnod a megfelelő relaxáció módszereket, legfőképpen este, amikor el kell szakadnod a mindennapi feszültségtől. Csak így lehet nyugodt álmod, és csak így lehetsz másnak tele energiával

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hol van az igazi szeretet
  2011-01-02 10:31:15, vasárnap
 
  Hol van az igazi szeretet?

Jártam az országot, gyűjtöttem a tapasztalatokat. Mit élnek meg a
kisgyermekek, az anyák, nagymamák, a szerelmesek s az elvált házasok? Mit gondolnak a különféle vallások hívei, s az ateisták? Nem elméletekre voltam kíváncsi, hanem amit valóban élünk. Mi jut eszedbe a legelső pillanatban, ha kimondod: szeretet? Hol élted meg igazán? Mikor villant föl benned: ez az?! Magamat is kérdeztem szüntelenül. És hát ott vannak az emlékeim. Ha a babakoromat is számítom (mert ott kezdődik a
szeretet) .... Megkérdeztem például magamat, hol láttam életem során a legtöbb valódi, mély és forró szeretetet. A válaszon magam is meglepődtem. A temetőben. Igen. A ravatalozóban. És a sírnál.
Utólag döbbenünk rá, hogy szeretünk.
Ott, a vesztés pillanatában szeretünk igazán, amikor szembesülünk azzal, hogy "nincs".
Jönnek az emlékek: a közönyös hétköznapok, a szürke reggelek, a fáradt fölkelések, morgások, veszekedések, a kellemetlen esték, amikor nem történt semmi, csak ültünk egymás mellett, bosszúsan, üresen - visszanézve, a hiány fojtogató érzésével hirtelen villámfényben látod a múltadat, s azt kiáltod:
- Milyen hülye voltam! Nem láttam, milyen kincset veszítek el minden percben s órában! Bár akkor tudtam volna, amit most tudok: hogy ajándék volt vele az élet! Bár visszatérhetne, akárcsak egyetlen percre! Másképp szólnék hozzá, másképp látnám, másképp ölelném!...És elmondanám neki, hogy... Mit is?... Amit nem lehet elmondani.
Látod, ilyen "cikis" mondatokat írok - mert igazak.
Hogy mit jelent szeretni valakit, akkor tudjuk meg, ha elveszítjük.
Amikor van, észre sem vesszük, mert "természetes". Mi történik ilyenkor velünk? Miért látunk hirtelen másképp?
Először is most, amikor már késő, meg tudjuk végre valósítani az igazi szeretet titkát: nem a hibáit látjuk valakinek. Hanem azt, ahol szeretetre méltó.
"Bárcsak veszekednénk! - gondoljuk. Bárcsak éjfélkor jönne a kocsmából, és még durva is lehetne és hangos és rendetlen - csak éljen! Csak legyen itt mellettem! Akárhogy: Minden elviselhetetlen hibájával, zűrjével, őrületével, rosszkedvével. Amitől valaha a plafonon voltam, s úgy éreztem: én ezt nem bírom tovább! - most észre sem venném. Csak legyen itt! Még azt is elnézném ...igen.. még azt is, hogy hébe-hóba megcsal. Csak legyen újra itt. Csak éljen, és maradjon velem."
Amikor az ember a szív szemével néz, így lát: messze-messze túllát a másik hibáin és gyengeségein, s mindent nemcsak megbocsát - nem is veszi észre!
Ha valakit szeretünk, ilyenkor jövünk rá - utólag, sajnos - hogy mennyi jó volt benne.
A szeretet mindent elmos, felold, átfesti hirtelen a másik képét, és retusálja is.
Ahhoz azonban, hogy ehhez a látáshoz eljussunk, nem elég a jó szándék, a szimpátia, a megértés - mindez kevés.
Katarzis kell hozzá.
Sajnos.
Az kell, hogy egész lényünk megrendüljön. Hogy összeomoljon a lelkünkben minden előítélet, megszokás, önzés, minden elválasztó fal - minden ami nem szeretet.
Ehhez a nagy fölébredéshez alapjaiban kell megrázkódnunk, összeomlás kell, széttépettség. Sajnos, ez legtöbbször a halál, mert ezek a falak roppant kemények és vastagok, s csak az elviselhetetlen fájdalom roppantja szét.
Ott, amikor a ravatalnál zokogunk, jövünk rá, hogy szeretünk.
A színdarab végén, amikor már nem lehet előről kezdeni s újraírni és játszani az egészet.
Csak most, a mese végén értem meg, hogy miről szólt ez az egész!
Hogy ki volt az ember, akivel éltem!
Most, hogy eljátszotta a szerepét, és végleg kiment a színről, utánanézek, és ahogy eltűnik, hirtelen megértem őt.
Utólag látom, hogy mennyire nem ismertem. Nem tudtam, mit jelent nekem. Alakja hirtelen nőni kezd a szememben. És megszépül. Megnemesedik. És a lassan emlékké váló alakja szívszorítóan közel kerül.
Nem is az a lényeg, hogyan hal meg valaki, hanem hogy a visszahozhatatlan múltba - vagyis életünk valóságába ilyenkor hirtelen belelátunk. Utólag szeretünk igazán. De más is történik a nagy csapás pillanatában. Lelkünk meghasad, s többé-kevésbé láthatóvá válunk.
És nemcsak másképp látjuk a múltat, hanem túllátunk a síron, és a halálon, egy más szemmel, egy érzékeny és látó tekintettel megpillantjuk, hogy miről is kellett volna szólnia az egész életünknek.
Ilyenkor kezdünk igazán szeretni.

Későn.

(forrás: Net)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szeretet a leghatalmasabb ..
  2011-01-02 09:36:51, vasárnap
 
  Életünk számos leckéje mély nyomokat hagy a szívünkön és a lelkünkben olyan fájdalmakat idézhet elő,
Amellyel nehezen birkózunk meg.
A szeretet a leghatalmasabb erő, amit birtokolhatunk.
Ezzel a gyakorlattal gyógyíthatjuk sebzett szívünket az angyalunk segítségével, hogy lelkünk temploma megtisztulhasson.

Ülj kényelmesen, csukd be a szemed.
Lassan és mélyen lélegezz. Lazítsd el a tested fejtetődtől egészen a lábujjadig,
Érezd, hogy megnyugszol és lecsendesedsz.
Majd szólítsd a szív gyógyító angyalokat:
A VAGYOK AKI VAGYOK NEVÉBEN és SZENT KRISZTUSI ÉNEM NEVÉBEN hivom szólítom a szívet gyógyító angyalokat, a szeretet angyalait és téged drága őrangyalom, és kérem , hogy gyógyítsátok be szívem sebeit.
A tét lassan megtelik angyali jelenléttel. Érezd az angyalok jelenlétét. Érezd, hogy veled szemben állnak.
Érezd, az angyalok szeretet energiáját és gondoskodó ölelésüket.
Most figyelmedet fordítsd szíved felé és érezd, hogy mellkasodban dobog. Helyezd kezedet a szívedre és érzékeld néhány percig a lüktetését
Hangolódj rá azokra az érzésekre a szívedben, melyeket be akarsz gyógyítani. Engedd meg magadnak, hogy teljesen átéld őket.
Vizsgáld meg, hol érzel fájdalmat, blokkot, szorongást. Próbáld látni lelki szemeiddel a szívedet és sebeit.
Az angyalok most pulzáló fényből egy gyógyító fénysugarat küldenek feléd, egyenesen a szívedbe.
Meleg csodálatos szeretetteljes gyógyító fény ez. Mint egy lézersugár minden sötét foltot, sebet varázslatosan eltüntet.
Figyeld meg, milyen színű. Érezd, hogy ez a fény szívedbe sugárzik, melengeti és megtölti azt.
A szíved teljesen megtelik ezzel a fénnyel. Szíved külső burka és mind a négy szívkamra fényben izzik már. A fény végig halad szívedben ott, ahol megsebeztek, felolvasztja védő páncélodat és begyógyítja régi sebeidet.
Ha van valaki, akinek szeretnél megbocsátani, akkor ezt a fényt sugározd felé. Lásd és érzékeld amint ez a személy vagy személyek, megkapják a gyógyító fényt.
Hagyd, hogy a benned lévő fény felolvassza azokat az érzéseket, amelyeket őrizgettél, és olyan állapotba hozzon, ahol meg tudsz bocsátani saját magadnak, a másoknak okozott fájdalomért.
Hagyd, hogy ez a fény kiömöljön szívedből és betöltse egész testedet. Az angyali szeretet fénye ez, és most teljesen átitatott téged, folyik tovább és kiömlik testedből, és csodálatos fénygubóval vesz körül. Mondj köszönetet angyalodnak gyógyító szeretetajándékáért.
Lassan testeddel és tudatoddal visszatérsz a mostba, végy egy jó mély lélegzetet és fújd ki, majd ismételd, meg mégy egyszer

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeretetteljes mondatok
  2011-01-02 09:23:18, vasárnap
 
  SZERETETTELJES MONDATOK


--Örülök, hogy találkoztunk!

--Már hiányoztál nekem!

--Sokat gondoltam rád!

--Te igazán jó barát vagy!

--Büszke vagyok rád!

--Mi a te véleményed?

--Ahogy szeretnéd.......

--Nagyon szépen köszönöm.

--Hálás vagyok Neked!

--Teljesen egyetértek Veled.

--Ez egy nagyszerű gondolat!

--Te nagyszerűen érted a dolgod!

--Amint a múltkor bölcsen megjegyezted....

--Rád gondoltam, milyen okosan tetted.

--Igazad Van....

--Nagyon ügyes kezű vagy.

--Hasznát vettem tanácsodnak...

--Légy szíves!

--Aranyszívű vagy!

--Tudom, hogy benned nem csalódom...

--Üdvözlöm a családodat!

--Kézcsókom az Édesanyádnak!

--Alig várom, hogy újra találkozzunk!

--CSAK PÁR SOROS TUDOMÁNY AZ EGÉSZ, DE FELÉR EGY DOKTORÁTUSSAL

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Müller Péter A szeretetről
  2011-01-02 09:21:46, vasárnap
 
  A szeretetről

Néha, akit a legjobban szeretünk,
úgy suhan el mellettünk az életben,
mintha egy szembejövő gyorsvonat lehúzott ablakában állna.
Te jobbra robogsz, ő balra,
éppen csak integettek egymásnak, dobogó szívvel:
- Szervusz!
...Szervusz!
... Vagy Még?
... Én is vagyok!
... Isten veled!
... Mikor találkozunk?
... A választ már nem hallod.
És élsz tovább egy olyan világban,
ahol nem a szíved rendezi az emberi kapcsolataidat.
Ez nem is baj.
Az igazi szeretet olyan, mint az atomenergia.
Nem lehet a közelében élni, és veszélyes, ha felszabadul.
A mi életünk szerényebb erőkre van berendezve.
Test melegre.
Megértésre.
Jóságra,
türelemre,
érintésre,
mosolyra.
Elfogadásra.
Barátságosságra.
Megbocsátásra.
Szövetségre.
Toleranciára.
Ez néha kevés, tudom, hogy kevés
- mégis a legtöbb, amivel élni tudunk még.
Mert a valódi szeretet meghaladja a harminchat fokos testmeleget,
s elégeti emberi viszonyainkat.
Tényleg jó példa erre az atomenergia.
Minden piciny atom magjában benne van.
De valami végtelen bölcsesség révén nem szabadul fel.
Ott él elrejtve, lekötve, lefokozva, leszigetelve
- és ezt a kozmikus energiát, mint durva anyagot,
a tenyerünkbe vehetjük.
Megtapinthatjuk, zsebre tehetjük, láthatjuk, szagolhatjuk.
Nem is tudjuk, hogy egy széndarabban vagy egy érckristályban olyan erők feszülnek, melyekkel egy egész várost hővé, fénnyé lehetne robbantani.
Az anyaggá sűrűsödött energia titka ez.
Ott szunnyad mindenben és csak egy szerény kis részét adja ki bődületes erejének, ha mondjuk elégeted.
Ugyanilyen titok, amikor a szeretet kozmikus ereje lefokozódik és földi szeretetté alakul át.
S lesz belőle emberszeretet, anyai szeretet, baráti szeretet, családszeretet, barátság, vonzalom, gyengédség, szimpátia, együttérzés...
lesz belőle szelíd sugárzás, ahogy néha nevezzük a szív melege.
De lelkünk atommagjában kozmikus erők feszülnek.
S ahogy az egész teremtést ez a "magenergia" és az elektromos és magnetikus erők játéka szüli, s a látható, tapasztalható anyagvilág nem más, mint megfagyott energia - úgy a szeretet is hűvösebb, lefokozottabb és élhetőbb, ha földi életünkben megvalósul.
S ez így van jól.
Harminchat fokos "láznál" többet nem bír el az emberi szervezet.
Egy világ hasad szét ott, ahol a szigetelésen átüt az Igazi Szeretet. Így rendült meg és omlott szét valaha a világ legnagyobb hatalma, Róma, így hasonlott meg magával Izrael, s változott meg gyökeresen a zsidó és sok-sok nép családjának története, sőt, az egész emberiség történelme.
De ennél jóval kisebb léptékben is hasonló történik, ha kiszabadul a mélységből ez a vulkanikus szereteterő.
Tudják ezt jól az írók, hogy mondjuk, egy Rómeó megtalálja ugyan örök szerelmét, Júliát, s közöttük eltéphetetlen vonzalom szövődik, szinte emberfeletti szerelem-energiából - lényük felizzik és egymásba forr - csakhogy körülöttük összedől a világ, családok, barátok s egy egész városállam sorsa megváltozik, sokan meghalnak, s ők is csak egy másik, nem földi síkon lehetnek boldogok.
Egy biztos: ez a Szeretet mely nem múlik el soha.
Mert túl van téren és időn.
Mindegy hol vagy és mikor látlak.
Ha életemben csak egyszer, akkor is szeretlek.
Nem kell veled élnem, nem kell naponta látni, érinteni, ölelni, simogatni téged.
Elég, ha megpillantlak a vonatablakban.
Vagy még annyi se kell.
Csak tudni, hogy vagy.

(Müller Péter)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az élet ilyen...
  2011-01-02 09:19:17, vasárnap
 
  Az ember életében vannak hullámhegyek- és völgyek. A sors néha kegyes és kegyetlen egyszerre. Túléled, vagy megadod magad? Vajon megbecsülöd-e a kis örömöket az életben vagy elmerülsz a sötét múltban? Az életemet írtam le, hogy mindenki megtalálja benne a saját tanulságát, és jobban tudja értékelni szeretteit, barátait, párját, ÉLETÉT!

Túlélni az életetA cím magáért beszél, de a válasz nagyon bonyolult. Sok tényező játszik közre abban, hogy egy emberből milyen személyiség lesz. Ezek között vannak a negatív és pozitív élmények is. Ha valakinek sok a negatív élménye, az egész életére kihat, még ha nem is tudatosul benne teljesen. Tudat alatt mindig ott van az óvakodás, a gyanakodás, a kétely. És gyakran felmerül persze az a kérdés: vajon valaha is lehetek-e boldog az életben?

Teljesen átlagos ,,családban" nőttem fel, boldog és gondtalan gyermekkorral. Bár szüleim mindig nővéremet dicsőítették: milyen okos, ügyes, én addig mindig ott voltam a háttérben, mint valami láthatatlan lény. Nem voltam betervezett gyerek és nem is lettem fiú, ami még egy csalódás volt a ,,család" számára. Mikor elkezdődött az iskola, akkor kellett igazán szembesülnöm az igazi megkülönböztetéssel. Nem tanultam valami jól.
Nyolc éves koromtól kezdve anyám egyre többet kezdett inni. Az elején csak zugivó volt és csak az üvegeket találtuk meg, amiből következtethettünk a dolgok súlyosabbá válására. Anyám vásárolt be mindig, ő vette meg a ruhákat nekünk, és tőle nyugodtan kérhettünk pénzt, nem kérdezte soha meg, miért vagy mire kell. Addig apám csak a számlákat fizette ki és a fizetése további részéről, hogy hová költhette, senki nem tud semmit.
Figyelmedbe ajánljuk még:
Vannak még hétköznapi csodák (cikk)
Az iWiW pszichológiája (cikk)
Emberismeret (cikk)
Nagy tomegu fogyas utani borfelesleg. Teged mennyire zavar? (tudásbázis)
Mért NE, NE, NE legyünk öngyilkosok?! (tudásbázis)
Mik a komoly depresszió tünetei? (tudásbázis)
Anyám mindig mellettünk állt. Mikor nővérem kamasz lett sokat veszekedett apámmal, aki nem tűrve azt, hogy valaki más mondja meg neki az őszinte véleményét, mindig meg akarta verni. Volt mikor pár pofon elcsattant, de mindig anyám védett meg minket. Ő is kapott nagyon sokszor, főleg mikor sokat ivott és belőle is kikívánkozott az, ami a sok év alatt felhalmozódott. Sokszor kellett végignéznünk hogyan veri össze apám anyámat, gyakran a jeges betonon, télvíz idején. Egy idő után kialakult bennünk az érzés, hogy utálunk apánkkal egy asztalhoz ülni, ebédelni, szóba állni vele vagy azt a tényt, hogy otthon tartózkodik. Anyám persze egyre többet ivott, és ha már egy közepessel állítottam haza úgy megvert, hogy a konyhapadlóról kellett feltápászkodnom. Persze ez idő alatt apám tudta nélkül anyámnak voltak szeretői is.
Gimnázium első két évében sem voltam jó tanuló, de akkor már nem nagyon foglalkoztak azzal, velem vajon mi van, vagy hogy tanulok. Jött az első ,,elsöprő" szerelem. Fél évig tartott. A srácot nagyon szerettem, csak éppen ő engem nem. Kiderült, hogy csak húzta az időt, mikor tudnánk szakítani. Egy világ omlott össze bennem, mikor szakítottunk. Azután összejöttem a barátjával, revans címén, de ebbe is én buktam bele igazán. A srác huszonnégy éves volt, én tizenhat. Csak a szexre kellettem neki meg hogy felvágjon, neki milyen fiatal és irányítható barátnője van. Akkor egy életre megundorodtam az orális szextől és magától a szeretkezéstől. Fél évig tartott.
Aztán szüleim elváltak, nagymamámat, akit a legjobban szerettem elveszítettem. Apám mikor megtudta, hogy anyám megcsalja, csákánnyal támadt rá. Nekem és nagypapámnak kellett lefognia, de abban a pillanatban és akkor fel sem merült bennem, hogy vajon mi is történhetett volna... Rendőrségi ügy lett belőle, apám meg a pszichiátrián kötött ki.
Akkor költöztünk papához, aki szomszédságban élt velünk. Mikor az egész múltam és a jelenlegi helyzetem tudatosult bennem, depressziós lettem. Itt vannak a szüleim, akik nem foglalkoznak a gyerekükkel, hátam mögött van két borzasztó kapcsolat, és még fogalmam sincs, hogy mi lesz a jövőben és mi lesz velem. Nyáron teljesen befordultam, nem érdekelt semmi és senki de nem is kerestem semmi megoldást, csak elmerültem az önsajnálatban. Nyugtatókat marékszámra szedtem, egész nap aludtam.
Volt pár reménytelen próbálkozásom a talpra állásra, de ezek nem sikerültek, ami még jobban súlyosbított a helyzeten. Már ott tartottam, hogy nem érdekel semmi és senki, nincs miért élnem. Egyik nap beszedtem egy doboz nyugtatót és felvágtam az ereim. Hála istennek, észrevették, mit tettem, és másnap a zárt osztályon találtam magam leszíjazva. Akkor láttam először szüleimen, hogy tényleg megrémültek. De nem az volt a célom, hogy megrémítsem őket, hanem hogy meghaljak! Miután hazavittek tovább folytattam a nyugtatózást, anyám ekkor azzal fenyegetőzött, hogy bedug a pszichiátriára.
Azon a nyáron, 17 évesen, rá kellett jönnöm, hogy van lehetőség arra, hogy boldog legyek, csak nekem kell irányítanom a sorsom és nem hagyni, hogy tönkretegyenek. Elhatároztam, hogy bebizonyítom, igenis értékes vagyok és tudom mire vinni az életben, sőt többre, mint ők. Megismerkedtem egy fiúval, akivel három évig voltunk együtt. Kezdetben minden jól alakult, majd jöttek a megcsalások részéről. Tiszta szívből szerettem, de be kellett látnom, hogy a becsületem többet ér annál, hogy ennyit tűrjek. Milliószor lebuktattam és megbocsátottam, de egy idő után elegem lett.
Nem vettek fel az egyetemre, mert nem volt elég pontom, hiába sikerült nagyon jól az érettségim. Ötödéves képzésre jártam, közben megszereztem a nyelvvizsgát, a jogsit és még utána egy pár hónapos kereskedelmi képzést is elvégeztem. Nagypapám mindig mellettem állt és segített, még ha azt is hittem mama halálakor, hogy soha nem fogom megismerni, hiszen annyira zárkózott volt. Múlt évben felvettek végre az egyetemre, megvalósult egy álmom. Most már csak rajtam múlik, hogyan bizonyítok. Nyolc hónapja van egy barátom, akit imádok és aki mindenben mellettem áll. Úgy érzem mellette végre révbe értem, van kiért és miért élni és hiszek benne, hogy valaha boldog lehetek saját családdal, egy hű társsal és egy aranyos és bogaras nagypapával.
Kicsit sok ez, huszonegy éves fejjel, de úgy érzem kellettek ezek, hogy tudjam, mit is akarok a jövőben, hogy kialakuljon egy értékítéletem. Mindig van remény, kiút a megoldhatatlan helyzetekből, még akkor is, ha minden veszni látszik! Mindig legyen meg benned a remény, hogy neked is jogod van a boldogsághoz!
Te irányítod a sorsod, és mindig van lehetőség arra, hogy változtass, hogy túl tudj lépni magadon és bizonyíts!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszöntelek 2011.01.02.-án
  2011-01-02 09:16:23, vasárnap
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves Látogatóm!
  2011-01-02 09:08:04, vasárnap
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
boldog
  2011-01-02 09:00:35, vasárnap
 
 

Fecske Csaba: Újévi köszöntő

Itt van már az új esztendő
Gazdag padlás, teli bendő
Kövér malac, pulyka, lúd
Hosszú kolbászt, kurta bút.

A kamrában száz zsák búza
Láb a csizmát el ne nyúzza
Teli legyen a fazék
Jusson nekem maradék.

Tojjék szaporán a tyúkjuk
Hogy a rántottát megunjuk
Sajtjuk legyen nagy, kerek
Hízzanak az egerek.
 
 
0 komment , kategória:  BUÉK   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 604 db bejegyzés
e év: 9223 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1399
  • e Hét: 11604
  • e Hónap: 51216
  • e Év: 280153
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.