Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
In-Kal helyett ugyanaz?
  2011-01-02 20:39:31, vasárnap
 
  In-Kal helyett ugyanaz?

2011. január 02. 12:48
Hunhír.info

Szolgálatba léptek az első önkéntes tartalékos katonák vasárnap a fővárosban. A katonák az ezidáig komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelentő, a jeruzsálemi rendőrfőnök magyarországi köreihez köthető magánhadsereg embereit váltották fel.
hunhír.info

Ennek ellenére vannak olyan hangok, hogy nem történt semmi változás, csak új mundért kaptak a
magánhadsereg tagja. Nyilvánosan is feltesszük a kérést a honvédelem vezetőinek: megfelel-e a valóságnak a suttogó propaganda által terjedő állítás, miszerint egy az egyben átvette a honvédség az In-Kalon szocializálódott bőrnyakúakat.


http://kuruc.info/r/34/71950/

--------------------------------------------------------------------------------- ------------

Egy pàr sorban megemlìteném mit is ìrt errôl a témàròl ezelôtt 498 éve, egy NICOLO MACHIAVELLI, aki a hatalom nagy specialistàjànak szàmìt azòta is!

XII. fejezet. (kivonatosan, és gyors fordìtàsban!)

"...Zsoldos és segéd csapatok haszontalanok és veszélyesek, és aki a hatalmàt ilyen toborzott csapatokra tàmasztja, az soha nem fog biztosan és feszesen àllni; mivel ezek nincsenek egységben, zabolàtlanok, hûtlenek; szemtelenek a baràtaikkal, gyàvàk az ellenséggel ...!"

"... békében ôk rabolnak ki, hàborùban meg az ellenség."
" ... a csekély zsoldért biztosan nem fogjàk neked az életüket reszkìrozni. Ameddig nem hàborùzòl (vagy nincsen valamilyen màs veszély!), addig szivesen, egytôl-egyig a te katonàid, de, ha kitör a hàborù, (vagy màs veszély!) akkor elfutnak és hazamennek!"

"Mégjobban bebizonyìtom a zsoldosok alkalmazàsànak kérdésességét! A zsoldosvezérek azok vagy jò férfiak, vagy nem. Ha rosszak, akkor nem lehet ràjuk szàmìtani. Ha meg jòk, akkor meg csak a sajàt nagysàgukat akarjàk növelni; méghozzà abban, hogy vagy téged, vagy màsokat a te akaratod ellenére elnyomnak." ...

"A tapasztalat azt mutatja, hogy csak azok az uralkodòk és köztàrsasàgok érnek el nagy sikereket harcokban, akik sajàt csapatokkal rendelkeznek, mivel a zsoldosok csak kàrt okoznak."

"Ròma és Spàrta sok évszàzadig (àllig!) felgyverkezve szabadok voltak. A svàjciak is nagyon harciasak és szabadok."
*************************
Azt hiszem, hogy Machiavellinek ezekhez a kijelentéseihez nem kell sok kommentàrt hozzàfûznöm. Inkàbb most kifordulok a WC-re és hànyok egyet a szégyentôl, és az aggòdàstòl, ha a Magyarok védelmi képességére, és az àllìtòlagos Magyar hadseregre gondolok.
Van valahol a KRETÈNSÈGNEK valami hatàra?
Ezek mind hazaàrulòk, akik ezt az egészet idejuttatàk, és ezt az egészet ebben a vàgànyban akarjàk tovàbb futtatni.
Èn tudom, milyen erôk dolgoznak itt, akik most màr lassan egész europàt
lefegyverezni akarjàk!
Nem érdekes, hogy az emlìtett svàjciak, meg mostanàban akarnak maximàlisan felfegyverkezni! (C-R)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ejnye, Fidesz! harcolunk az ál
  2011-01-02 19:18:47, vasárnap
 
  Rákay Philip és cégei mindenütt abszolút helyzetbe hozva
2011. január 02. 11:31
Hunhír.info

Rákay Philipet és Süveges Gergőt nevezte ki Medveczky Balázs, a Magyar Televízió vezérigazgatója az m1, illetve az m2 vezetőjévé. Feladatuk az átalakuló csatornák új profiljának megteremtése lesz. Ha jól csinálták, és a multikulti gagyi alternatíváját teremtenék meg, még jövőjük is lehetne. Egy ilyen fealdat betöltséhez két dolog kéne: magyar szív, és nemzetközi szaktudás.
hunhír.info

Rákay Philipet bízta meg az m1 intendánsi feladataival és a megújuló műsorkínálat kialakításával a Magyar Televízió vezérigazgatója. A csatorna közleménye szerint Medveczky Balázs azt várja tőle, hogy "irányításával a nemzeti főadó újra Magyarország mértékadó és kiegyensúlyozott információs csatornájává váljon, nézettsége pedig minden célcsoportban stabilizálódjon". A közlemény szerint ezen a csatornán hír- és hírháttérműsorokat, politikai és közéleti elemző, szolgáltató és vitaműsorokat, minőségi filmeket és szórakoztató produkciókat láthatnak a nézők.

Az m2 ez év őszétől a tervek szerint a 3-17 éves korosztály csatornája lesz, azzal a küldetéssel, hogy felélessze a hazai gyermek- és ifjúsági műsorgyártást. A csatorna a hagyományos tévéműsorok mellett internetes tartalmat is gyárt majd. "A magyar gyerektévé" profiljának kialakítása Süveges Gergőre vár, feladata, hogy " magas színvonalú műsorokkal töltse meg az új csatornát, hogy az a kereskedelmi gyermekcsatornák minőségi riválisa legyen, és rövid időn belül a gyermekek és fiatalok első számú médiaplatformjává válhasson" - írja a közlemény.

Süveges Gergő intendánsi feladatai mellett marad a köztelevízió műsorvezetője, és a következő hónapokban átmenetileg még folytatja munkáját a Ma reggel című műsorban is.

HunHír.info kommentár:
Ejnye, Fidesz! harcolunk az álláshalmozás ellen, vagy a jobboldal gyermekbetegsége játszik megint? Rákay úr cégei már mindenhez értenek, és mindent uralni akarnak a fideszes önkormányzatok kommunikációján át a városi, megyei lapokig? Még a végén kiderül, hogy sokkal pénzéhesebbek és befelé zártabbak, mint a blibsik.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=36356
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nemzet Philipje
  2011-01-02 19:17:44, vasárnap
 
  A nemzet Philipje

2011. január 02. 17:04
Falusy Márton - Hunhír.info

rakay-philip.jpgA Hunhír.info is hírül adta: a Magyar Televízió vezérigazgatója Rákay Philipet nevezte ki az m1 élére. Az új intendánst egykoron Kálmán keresztnévvel anyakönyvezték, amikor azonban a derék honfi elindult a celebbé válás útján, a Kálmán nevet levetve a feltehetően ősmagyar Philip nevet vette föl. Így ismerte meg őt ország-világ.

A székesfehérvári Szent István Művelődési Ház honlapján (mely szerint az intézmény ,,a keresztény szellemiség otthona") olvasható egy régebbi beszélgetés Rákay mesterrel. Az első kérdés így hangzik:

,,Az iskolatáskás lurkóból hogyan lett rádiós Philip, majd televíziós Philip, végül a nemzet Philipje?"

Kálmánunk ,,a nemzet Philipje" - ki hitte volna? Nem meglepő tehát, hogy éppen őt, a Fidesz nép-nemzeti-keresztény celebjét ültették az m1 intendánsi székébe. Ajánlom a kedves Olvasónak, olvassa el a beszélgetés teljes szövegét. Tanulságos.

Rákay például így vall mély, keresztény hitéről: ,,A feleségemmel együtt - noha nem vagyunk napi templombajárók - igyekszünk úgy élni az életünket, hogy hitünk minden pillanatban kontrollálja a tetteinket." S hivatkozik akkori televíziós műsorára (Dunakorzó), amely ,,keresztény értékrendet, szellemiséget" közvetített, majd elmondja, hogy éppen a beszélgetés utáni napokban egy keresztény ifjúsági rendezvényen fog ,,előadást tartani arról, hogyan is éljük az életünket, milyen értékek mentén".

Jó kezekbe került tehát az m1. Az új intendáns tagadhatatlanul független, egyetlen politikai erőhöz sem kötődik, egyedül mélyen megélt hitére, a tetteit állandóan kontrolláló keresztény értékrendre támaszkodik. A nemzet Philipje a keresztény-nemzeti értékrend letéteményese. Megérdemli hát, hogy felnézzünk reá, s nap mint nap imáinkba foglaljuk becses nevét.

Mert a nemzet Philipje - minő kegyelem! - zsenge ifjúságában sem tévelygett, értékrendjét soha nem tévesztette szem elől. S nemcsak a keresztény értékrend volt számára fontos: a magyar nyelv tisztaságának, a szép magyar beszédnek a védelme, anyanyelvünk ápolása vezette őt a média világába. Ezt bizonyítja az a két rövid felvétel, amelyet a YouTube őrzött meg számunkra. Aki ezeket a felvételeket megnézi, tényleg megnyugodhat: a nemzet Philipje számunkra nélkülözhetetlen. A felvételeken hallható szép magyar beszéd, a választékos stílus, s a beszélőből sugárzó keresztény értékrend a biztosítéka annak, hogy a nemzet Philipje áldásos munkát végez majd az m1 élén - az egész magyarság javára.

http://www.youtube.com/watch?v=40Hod9NE6DU&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=nodFEgtQbII&feature=player_embedded

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=36362
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Andor szerint nem lesz gond a
  2011-01-02 19:15:29, vasárnap
 
  2011-01-02. 17:51
Andor szerint nem lesz gond a német és osztrák rabszolgapiacon

Nem számít semmilyen zavarra a munkaerőpiacon Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és a társadalmi összetartozásért felelős tagja azután, hogy idén májustól korlátozások nélkül dolgozhatnak Ausztriában és Németországban az új keleti tagállamok munkavállalói.
A politikus az AFP hírügynökségnek elmondta, megalapozatlanok azok a félelmek, amelyek szerint a német és az osztrák munkaerőpiac májusban esedékes teljes megnyitása után nagy roham várható ezekben az országokban. ,,Nem számítok semmilyen zavarra a munkaerőpiacon" - mondta Andor László.
A magyar biztos visszautasította a szakszervezetek félelmeit is, miszerint a szabad munkavállalás bérdömpinget eredményez: utalt arra, hogy Kelet-Közép-Európában a bérek lassan, de biztosan közelítenek a nyugatiakhoz (Egy-két éven belül utol is érhetik - tehette volna hozzá, ha még ennél is nagyobbat akart volna lódítani - Kuruc.info). Andor László a munkaerőpiacát hamar megnyitó Nagy-Britanniát hozta fel példaként, mondván: a brit gazdaság profitált a kelet-európaiak beáramlásából (Főleg a fekete gazdaság, miután az ottani bérekhez képest éhbérért dolgoztatva jól kihasználták a keletiek munkaerejét - Kuruc.info).
Ausztria és Németország az a két régi uniós tagország, amely az EU 2004-es bővítésekor hét év átmeneti időszakot kért munkapiacának védelmére, és csak részben nyitotta meg piacát az új tagországok munkavállalói előtt.

(MTI nyomán)


http://kuruc.info/r/42/71953/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ingatlanadó a fülkeforradalom
  2011-01-02 14:58:11, vasárnap
 
  Ingatlanadó a fülkeforradalom előtt és után
barikad.hu
2011, január 2 - 14:32


Nyilván tudjuk, hogy sok ígéret elhangzott, amely ígéret is marad, a szegény magyarnak nincsenek már illúziói.


,,Az adórendszer terheinek csökkentésével és az adóbürokrácia egyszerűsítésével szövetséget kínálunk a polgároknak."

Ez a mondat a Fidesz programjából származik. Ezt ígérték a választási kampány hevében, no persze átgondoltan és határozottan.

2009 májusában még a Fidesz mérhetetlenül igazságtalannak titulálta az ingatlanadó 2010-re tervezett bevezetését. Akkori ígéretük szerint amennyiben a Fidesz 2010-ben kormányra kerül, eltörli ezt az adót. ,,Az államigazgatás nincs felkészülve az ingatlanadó bevezetésére, ráadásul nincs is rá feltétlenül szükség" - mondta akkor Kósa Lajos. Felháborítónak tartották, hogy a lakók által felújított, így értékesebbé váló egykori állami bérlakásokat az állam már a magasabb értéken kívánja megadóztatni. A politikus aggályosnak nevezte, hogy a nyugdíjasok által be nem fizetett ingatlanadót a házra, vagy lakásra jelzálogként terheli rá az állam.

Az akkori elképzelések szerint az önkormányzatok maguk jelölnék ki az övezethatárokat. Kósa Lajos azonban abszurdnak tartotta, hogy a települések elöljárói saját választóikat hozzák nehéz helyzetbe.

Ehhez képest 2011-ben, a fülkeforradalom után, változott az építményadó maximálisan kivethető mértéke: hasznos alapterület alapján történő számítás esetén négyzetméterenként 900 forintról 1100 forintra, míg a korrigált forgalmi érték alapján számított adó esetén 3-ról 3,6 százalékra.

Nyilván tudjuk, hogy sok ígéret elhangzott, amely ígéret is marad, a szegény magyarnak nincsenek már illúziói. Ám amikor az ígéretnek szöges ellentéte a meghozott törvény, az már mélységesen felháborító.

Mi a megoldás?

,,Eladhatja vagy kisebbe költözhet az, aki nem tudja fenntartani ingatlanját . Aki munkaképes korú és sokkal nagyobb házban lakik, mint amit fenn tud tartani, ott valami probléma van. Lesz majd méltányosság az ingatlanadónál, amelyet a rászorulók kérhetnek, illetve a nyugdíjasok külön elbánásra számíthatnak."

Kitől is származik a fenti ötlet? Bár kísérteties a hasonlóság, Bajnai Gordon mondta ezt 2009-ben az ingatlanadó kapcsán.

Vajon hány meglepetést tartogat még az amúgy is megkínzott zsebünknek a tisztelt kormány?



barikad.hu

http://barikad.hu/ingatlanad%C3%B3_f%C3%BClkeforradalom_el%C5%91tt_%C3%A9s_ut%C3% A1n-20110102
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
611 millió a Fidesz pártalapít
  2011-01-02 13:01:24, vasárnap
 
  611 millió a Fidesz pártalapítványának

Idén várhatóan 611 millió forint lesz a költségvetési támogatása a Fidesz pártalapítványának, a Polgári Magyarországért Alapítványnak, amelynek 2011-ben is a Közéleti Akadémia képzései jelentik a fő tevékenységét - közölte a kuratórium elnöke, Balog Zoltán.
2011. január 2. vasárnap 09:09 - HírExtra

Az alapítvány költségvetési támogatása 2009-ben 465,5 millió forint volt. 2010 első félévében a költségvetési forrás a 2009. évi összeg fele, 232,8 millió volt, a második félévben pedig a Fidesz választási eredménynek megfelelően 305,8 millió forint. Így összesen 73,1 millió forinttal több pénzt kapott a szervezet a büdzséből, mint 2009-ben.

Balog Zoltán az MTI-nek küldött tájékoztatásban emlékeztet arra, hogy a pártok költségvetési támogatását sújtó 15 százalékos elvonás a pártalapítványokat nem érintette. A 2010-es támogatás felhasználása még nem áll rendelkezésre.

A Polgári Magyarországért Alapítvány 2011-ben várható költségvetési támogatása 611,6 millió forint. Balog Zoltán hangsúlyozta: 2011-ben is a Közéleti Akadémiájuk képzései jelentik fő tevékenységüket, valamint közéleti-szakpolitikai műhelyek működtetése és támogatása.

Az alapítvány honlapján olvasható tájékoztatás szerint a szervezet a 2006-os önkormányzati választások után indította el a Közéleti Akadémia önkormányzati képzését, amelynek célja a helyi politikusok, a nemzeti-polgári oldalhoz tartozó polgármesterek, alpolgármesterek, a megyei közgyűlések elnökei, alelnökei és a képviselő-testületek tagjai felkészítése az önkormányzat és az önkormányzati intézményrendszer hatékonyabb működtetésére.

2008 februárjától az "Önkormányzati Alapismeretek" című képzés után a Közéleti Akadémia elindította a kisebb csoportokból álló szakpolitikai képzéseit, amelyeken kizárólag azok vehetnek részt, akik az alapképzést sikeresen elvégezték. A jelentkezők 16-féle programból választhatnak, amelyeknek egy része az önkormányzatok hagyományos bizottsági struktúrájára épül, más része a helyi társadalommal történő kapcsolatépítést segítik elő vagy speciális tréningek.
Forrás: MTI

http://www.hirextra.hu/2011/01/02/611-millio-a-fidesz-partalapitvanyanak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óriáscégek tiltakoznak a magy
  2011-01-02 12:41:41, vasárnap
 
 

Óriáscégek tiltakoznak a magyar különadók miatt
2011. január 2., vasárnap, 12:00


Tizenhárom európai nagyvállalat közös levelet írt az Európai Bizottságnak, hogy tiltakozzon a magyar kormány különadói miatt - írja a Die Welt című német lap. A tiltakozó multik között van a német Allianz, az E.ON és a Telekom, valamint az osztrák Spar, a francia Axa és a holland ING is.


Szankciókat követel tizenhárom multi vezetője az Európai Bizottságtól a magyar kormány különadói és a külföldi vállalatokra vonatkozó egyéb intézkedések miatt - írta a hétvégén a Die Welt című német lap online változata.

Az internetes újság birtokába került az ötoldalas dokumentum, amelyet az óriásvállalatok vezetői még december 15-én írtak. A levélben arra szólítják fel az Európai Bizottságot, hogy "győzze meg a magyar kormányt a befektetőket érintő törvényes keretek stabilitásának jelentőségéről és bírja rá Budapestet a jogtalan terhek visszavonására".

A lap értesülése szerint a tiltakozók között van a német Allianz, E.ON, RWE és a Deutsche Telekom vezetője is. A kezdeményezéshez a Die Welt szerint csatlakozott az osztrák Spar, OMV és Baumax, a francia Axa és a holland ING is. A vállalatvezetők szerint a magyar kormány intézkedései egyoldalúan diszkriminálják őket a magyar vállalatokkal szemben, ami ellentétes az Európai Unió jogszabályaival.



A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://www.origo.hu/uzletinegyed/20110102-oriascegek-tiltakoznak-a-magyar-kulonad ok-miatt.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kő és kenyér
  2011-01-02 12:12:45, vasárnap
 
  Gajdosné Nagy Tímea: Kő és kenyér*

barikad.hu
2011, január 2 - 10:25

Olvasom a híreket, hallgatom a hozzám forduló embereket, de magamon is tapasztalom a valóságot - és elönt a düh.

Aztán hallom egyik ismerősömtől az agyonidézett intelmet: ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel. Elnyomom dühöm, és megpróbálom. Újabb követ kapok. Aztán ismét kenyeret kínálok a körülöttem vicsorgóknak, de most már kőzápor a válasz. Lassan elfogy a kenyerem. Másoké is. Már csak a kövekkel szétvert életünk van, amit odadobhatunk - tán ezt akarják? Ezt. Vagy azt, hogy álljunk be kődobálónak - és lesz kenyerünk: másoké.

Én nem állok. Pedig kőzáporuk alatt veszélybe kerül beosztásom, állásom, fizetésem, jó hírem. Ellenállásomra káromló kőomlás a válasz, ami már családomra is zuhan. Fogjuk egymás kezét és imádkozunk. Hiszünk a kőmentes, szebb jövőben - és teszünk is érte.

Közben, aki intelmeivel próbál lenyugtatni, bénultságra, elfogadásra, csatlakozásra ösztönözni, az köszöni, jól van, ügyesen szlalomozik a kőzáporokban, hónalja alatt több veknyi kenyérrel, amiket a nagy dobálózásban cseles mozdulatokkal halászott magának. Milyen sokan vannak ők: egynapos túlélők, rafinált manipulátorok, behódolt erkölcsi hullák - nullák. Igaz, van (még) munkahelyük, fizetésük - de nincs lelkük, a szemkontaktust kerülik, lihegve hajtják végre a ,,gazda" parancsát egy-két szaftos műfalatért. Szolgák. Szegények.

Az igazság kenyerének ízét már elfeledték, ítéletek végrehajtása közben nem gondolnak arra, hogy az általuk manipulálásra használt Nagykönyvben más is meg van írva: egyszer mindenkinek el kell számolnia Őelőtte. Nem félnek, vizet prédikálnak, de bort isznak - a 2/3 erre is felhatalmazza őket, gondolják. Nem rettegnek eléggé, mert jól vannak lakva: sokan dobálgatják még feléjük kenyereiket gyermekeik, szüleik, barátaik, saját maguk szája elől, nem fizetve a hitelrészleteket, vakon - és éheztetve szeretteiket - bízva a fülkeforradalomban. A 2/3-os n(h)ullák pedig a beképzeltségtől nem érzékelik a veszélyt: mily szörnyű a nép, ha nem kér, hanem vesz, ragad.

Páncélom egyre nő, mind nehezebben ütnek rajta rést. Erősödöm. Általuk és ellenük.


*a szerző a Jobbik önkormányzati képviselője

barikad.hu

http://barikad.hu/gajdosn%C3%A9_nagy_t%C3%ADmea_k%C5%91_%C3%A9s_keny%C3%A9r-20110 102
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nő a fővárosi rezsiköltség
  2011-01-02 11:53:21, vasárnap
 
  Nő a fővárosi rezsiköltség

barikad.hu
2011, január 1 - 21:54



Január 1-jével emelkedik Budapesten a víz- és a csatornadíj, valamint a szemétszállítás díja, drágább lesz a temetés is, ám a távfűtés ára egyelőre nem változik.

A Fővárosi Közgyűlés decemberi ülésén döntött arról, hogy az ivóvíz ára csaknem 3 százalékkal, a csatornadíj pedig 19,5 százalékkal nő. A csatornadíj magasan az infláció feletti emelését a csepeli központi szennyvíztisztító üzemeltetésével indokolták.

Szombattól a szemétszállítás díja is magasabb, több mint 5 százalékkal. Így januártól a 110 literes tartály egyszeri ürítése 579 forintba, a 120 literesé 632, a 240 literesé 1.264, a 360 literesé 1.896 forintba kerül.

A kegyeleti díjak is nőnek, januártól átlagosan majdnem tíz százalékkal többet kell fizetni a különböző temetkezési szolgáltatásokért.

A távfűtés díja azonban nem emelkedik január 1-jével, miután a főváros decemberben fenntartotta a korábban meghirdetett moratóriumot. Várhatóan januárban kerül a Fővárosi Közgyűlés napirendjére a távhődíj kérdése.

György István főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közgyűlés ülésén azt közölte, a jövőben nem szeretnének jelentős emelésekről dönteni; a városvezetés célja az, hogy a díjak csak az inflációt követve növekedjenek.

A közműdíjak emelését a Jobbik fővárosi frakciója nem támogatta. A párt frakciója leszögezte: elvi alapon nem szavaznak meg olyan javaslatot, amely a multinacionális cégek extraprofitjának növelését szolgálhatja. barikad.hu

MTI - barikad.hu

http://barikad.hu/n%C5%91_f%C5%91v%C3%A1rosi_rezsik%C3%B6lts%C3%A9g-20110101
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kívánságműsor 2010
  2011-01-02 11:43:19, vasárnap
 
  Kívánságműsor 2010


2010.12.30. 19:15

Hát eljött idén is az év vége, a nagy bulik előtt a Gulyásdemokrácia pedig 2008 és 2009 után harmadszor is zenét küld az év legeslegpolitikusainak. Egyébként is különleges szilveszter lesz az idei, hiszen 2011 lesz az első történelmi év, amikor éjfél után néhány perccel személyesen a Nemzet Világító Fényoszlopa, Schmitt Pál fogja szóval tartani a két hányás közt fetrengő nagybetűs Magyarságot, ezt remélem, mindenki legalább annyira várja már, mint Pálffy István, hogy egyszer véletlen bezárják a borospincébe. Hosszú és kemény évünk volt, de egyben aranyos is, például most már sikerült elérni, hogy ne egy kis elfelejtett országocska legyünk Európa szélén, hanem ha külföldön meghallják a Hungary nevet, egy emberként kezd el röhögni rajtunk a kontinens, de például volt egy forradalmunk is, amiről csak utólag szereztünk tudomást, a legfőbb célkitűzés pedig változatlanul tartva van, a négyes metrón az első jegyért euróval fogunk fizetni. Szóval zenéljünk.


Az első köszöntött pedig ki más is lehetne, mint 2010 Selmeczi Gabriellát is kenterbe alázó nagyasszonya, Szalai Annamária. Az igényes erotikus kiadvány már a múlté, immár rend és fegyelem uralkodik a médiában. Sajnos azonban a Tilos Rádió hallgatása közben elsikkadt egy Ice-T-nél sokkal, de sokkal borzalmasabb darab, és bár tényleg élmény elképzelni, ahogy a Médiatanács dolgozói éppen diktálják a titkárnőnek, hogy aszongya, Marika, te csak egy rakás baszógép vagy, aki a prostikból él, most ezt a német szennyet ajánlanám azonnali cenzúrára. Mi kell még? Vér, gyilkosság, koncepciós per, erőszak, ráadásul mindez főszerepben egy olyan emberrel, akit bizonyíthatóan már a születésekor sem az apja nevelt, szóval ennyit az egészséges családmodellről. Undorító mocsok, még jó, hogy külföldi, úgyhogy most már kevesebbet játszhatja a Bartók Rádió. A színtiszta brutalitás: Johann Sebastian Bach - János-passió

http://www.youtube.com/watch?v=K_QAoanXntw&feature=player_embedded

Folytassuk az év negatív hősével, íme Hagyó Miklós. Az ő igencsak nagyra nőtt, bár egyre zsugorodó személyében az ország egyik, ha nem a legmegbízhatóbb politikusát tisztelhetjük, például már most teljes bizonyossággal tudhatja róla mindenki, hol fog idén szilveszterezni. Neki egyébként a most következő számot a Nokia is küldi, kevés magánember csinált eddig nekik puszta önszorgalomból ekkora publicitást. A zenét sajnos egy borzalmas szójátékkal sikerült kiválasztani, de ebben a négy szótagban benne van mindkét elem, amiről idén legszebb éjszakáin álmodott, és egyébként is gyanítható, hogy a cellatársai néhány újévi játszadozása ennél azért jobban fogja zavarni a következő boldogságos órákban. Dream Theater - Metropolis

http://www.youtube.com/watch?v=1Ise0Q71afE&feature=player_embedded


Orbán Viktor. Hát igen, egyértelműen az év embere. Ezúttal azonban elsősorban nem az újbóli megválasztásért jár neki a dal, hanem a magyar nyelv megműveléséért járó Schmitt Pál - Kontrát Nóra különdíj megszerzése mellé. Hiszen mennyivel szegényebb lenne népünk ezeréves kultúrája, ha nem lennének benne olyan betűszavak, mint NER (Nemzeti Együttműködés Rendszere) vagy NENYI (Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata), netán AVH (khm, ugye nem gondol senki rosszra, Alkotmányvédelmi Hivatal). Érthetetlen azonban, miért nem rövidítik a magyarsággal szintén általa megismertetett Forradalom A Szavazófülkékben terminust, pedig tényleg ezzel lehetne legpontosabban összefoglalni Űberorbán Űberviktor eddigi kormányzásának lényegét. A dalszöveg szinte pontosan passzol rá, nem is kérdés, mi a zene. The Beatles - Revolution


http://www.youtube.com/watch?v=Imb4tYOk8GE&feature=player_embedded

Lázár János a következő a sorban, a vásárhelyi pitbull, aki idén valószínűleg megnyerte a Ki tud méretesebb hülyét csinálni magából Orbán Viktor kedvéért? versenyt. Ráadásul az Alkotmánybíróság nagy barátja, akinél többet még soha senki nem tett azért, hogy a szegény bírák nehogy túlhajszolják magukat a munkában, és aki még azt is képes volt röhögőgörcs nélkül elmagyarázni, hogy a médiatörvény európai mintát követ, abban a szerencsés helyzetben van, hogy névre szólóan lehet neki számot küldeni. Bizonyám, ez egy ilyen szép világ. Egyben egy egész hasznosnak bizonyuló jótanács arra, mivel kéne foglalkoznia a közeli jövőben képviselősködés helyett. Nick Cave and the Bad Seeds - Dig, Lazarus, Dig!!!


http://www.youtube.com/watch?v=j4reV9SRMUY&feature=player_embedded

S legvégül az idei év abszolút győztese, Szijjártó Péter. Ugyan látszólag mintha háttérbe szorult volna, valójában messze felülmúlta önmagát, hiszen áprilisban rekordgyorsasággal megtanulta, hogy nem szabad a kormány lemondását követelni, és csak egyszer döntötte be majdnem a forintot, vagyis tényleg fejlődik. Zene azonban nem ezért jár neki, hanem azért, mert én egy végtelenül jószívű ember vagyok, és nem vagyok képes segítségnyújtás nélkül nézni mások kegyetlen szenvedését. Pedig nem lehet nem észrevenni azt a reménytelen szerelmet, amit Orbán felé sugárzik Péterünk tekintetében. Ő az, akinek a kedvéért minden hülyeséget elmond egy ország előtt, akinek egy kisujjmozdulatáért boldogan csinál bohócot magából egész Európa előtt, és aki kívánságára, ha kérné, talán még a német nyelvvizsgát is megszerezné. Úgyhogy kap egy tippet, ha ezt elénekli Viktornak, akkor utána már szavak nélkül is menni fog a nehéz vallomás, és a nemzet első embere számára is kiderül, hogy a pulóver mögött érző szív dobog. Iggy Pop - I Wanna Be Your Dog


http://www.youtube.com/watch?v=2OqP1fXKOPE&feature=player_embedded


Nagyon boldog 2011-et mindenkinek!


http://gulyas.blog.hu/2010/12/30/kivansagmusor_2021
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 670 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.