Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Jókedvet adj Uram
  2011-01-20 18:10:50, csütörtök
 
  JÓKEDVET ADJ

Jókedvet adj, és semmi mást, Uram!
A többivel megbirkózom magam.
Akkor a többi nem is érdekel,
szerencse, balsors, kudarc vagy siker.
Hadd mosolyogjak gondon és bajon,
nem kell más, csak ez az egy oltalom,
még magányom kiváltsága se kell,
sorsot cserélek, bárhol, bárkivel,
ha jókedvemből, önként tehetem;
s fölszabadít újra a fegyelem,
ha értelmét tudom és vállalom,
s nem páncélzat, de szárny a vállamon.
S hogy a holnap se legyen csupa gond,
de kezdődő és folytatódó bolond
kaland, mi egyszer véget ér ugyan -
ahhoz is csak jókedvet adj , Uram.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A .J Christian
  2011-01-20 17:58:59, csütörtök
 
  ,,Ha lenne egy új életem akkor
arra figyelnék, aki hallgat
s nem törődnék azzal, aki beszél;
akkor
hallgatnék, amikor te megszólalsz,
s csak akkor szólnék, amikor nem beszélsz.

Ha lenne egy új életem, akkor
megélném azt, mi szívemben táncol,
s lenyelném azt, mi fejemben tombol;
akkor
őszintén kimutatnám az érzéseimet,
s nem szégyellném megélni a tieidet.

Ha lenne egy új életem, akkor
megtenném azt, mit félek megtenni,
s elfelejteném azt, mit meg akarok tenni;
akkor
nem szégyellnék tőled tanulni,
s nem akarnék neked papolni.

Ha lenne egy új életem, akkor
sosem várnék, azonnal cselekednék,
s nem aggódnék a következmények miatt;
akkor
elfogadnám azt, mit az élet ad,
s enyém lenne a pillanat."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az úton végig kell menni
  2011-01-20 15:17:53, csütörtök
 
  "Az úton végig kell
menni, jóllehet nagyon keserves. És sem erővel, sem bölcsességgel nem
jutunk messze rajta. Az utat éppoly reménnyel keresheti a gyönge, mint
az erős. Nem ritkaság, hogy ez a tettek sora, amelyek a világ kerekét
igazgatják: kis kezek hajtják végre, mert közben a nagyok szeme másfelé
tekint."

John Ronald Reuel Tolkien
 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Hull a hó
  2011-01-20 15:05:35, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Intenzív osztályon
  2011-01-20 10:17:40, csütörtök
 
  "...és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok. (1Korinthus 13:2)

Folyton azt mondogatjuk, hogy a kapcsolatok fontosabbak számunkra, mint bármi más,de a cselekedeteink nem ezt mutatják. Minduntalan becsapjuk barátainkat és szeretteinket valami más előre jutás miatt, vagy éppen valaki másnak a kedvéért.

A kapcsolatok olyanok, mint a virágok; ha nem gondozod és oltalmazod őket, akkor meghalnak.

Ezért írja Pál: "Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is." (Filippi 2:3-4).

Néha egy szívrohamra vagy más krízisre van szükség ahhoz, hogy eszünkbe jusson, mennyire pótolhatatlanok az emberek az életünkben.

""Hosszú órákat töltöttem az intenzív osztály várójában, figyelve a gyötrődő embereket és hallgatva sürgető kérdéseiket: "Túléli a férjem?" "Tud majd újra járni a gyermekem?" "Hogyan lehet élni a nélkül, aki harminc évig a társad volt?" Az intenzív osztály várója különbözik minden más helytől a földön. És azok az emberek, akik ott várakoznak, szintén mások. Készek bármit megtenni egymásért. Senki sem goromba. Eltűnnek a faji és társadalmi különbségek. A kukás éppúgy szereti a feleségét, mint az egyetemi professzor az övét, és ezt mindenki megérti. Mindenki drukkol a többieknek. Az intenzív osztály
várójában a világ megváltozik. A hiúság és a kérkedés eltűnik.

A figyelem arra irányul, hogy mit fog mondani az orvos. Bárcsak valami javulás mutatkozna. Mindenki tudja, hogy az élet lényege az, hogy szeretünk valakit. Meg tudnánk tanulni így szeretni, ha ráébrednénk, hogy az élet minden napja olyan, mint egy nap az intenzív osztály várójában?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bűnösök útja olyan...
  2011-01-20 10:11:28, csütörtök
 
  -

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeretet és hűség
  2011-01-20 10:01:47, csütörtök
 
  A szeretet és hűség ne hagyjon el téged: kösd azokat a nyakadba, írd fel a szíved táblájára! (Példabeszédek 3:3)

Gondviselő jó Atyám vagy, ó én édes Istenem, látom én, hogy minden elhagy, e világon csak Te nem... Ismerősek e sorok? Egyik közkedvelt dicséretünk kezdő sorait idéztem. Nagy igazságot fogalmaznak meg: minden és mindenki elhagyhat bennünket, de az Úr soha! Elhagyhat erőnk, fiatalságunk, tehetségünk, nagy munkabírásunk, a földi létből való eltávozásukkal magunkra hagyhatnak szeretteink, de az Isten sohasem! Az Isten szeretete és hűsége soha nem fog elhagyni! Persze egy régi mondást idézhetnénk: Soha ne mondd, hogy soha! Ez azonban az Úrra nem vonatkozik. Miért? Mert az Isten szeretet, a szerető Isten pedig nem fog elhagyni senkit övéi közül. Azt megengedi, hogy mi hátat fordítsunk neki, de ő soha nem a hátát mutatja nekünk, mert nem stílusa, szeretetéből ilyesmi soha nem következhet!

Hűség dolgában is nézzük meg az Urat. Pál apostol ír egy csodálatos gondolatsort Timóteusnak. Íme: Igaz beszéd ez: Ha vele együtt haltunk meg, vele együtt fogunk élni is. Ha tűrünk, vele együtt fogunk uralkodni is. Ha megtagadjuk, ő is megtagad minket. Ha hűtlenek vagyunk, ő hű marad, mert ő magát meg nem tagadhatja. (2Tim 2:11-13) Minimum megnyugtató igék ezek!
Légy hű mindhalálig és neked adom az élet koronáját! Isten nekünk is üzen ezzel az ígérettel. Hűségesnek lenni nem divatos manapság: sem házastárshoz, sem baráthoz, sem Istenhez, sem elvekhez, sem hazához... Pedig a hűség a Lélek gyümölcse. De terem-e az életünk fáján? Ott látja-e az Úr emberi életünkben ezt a Szentlélek által munkált tulajdonságot?

Hűség az Úrhoz. Mindhalálig. Ezt kéri tőlünk Mennyei Atyánk. Nem egyszerű feladat, hiszen mennék olykor a saját fejünk után, s ilyenkor nem számít az Úr akarata, a hozzá való hűségünk.

A hűség ne hagyjon el. Vagyis ne legyünk hűtlenek. Nagy kérés ez, de erőt is felülről kapunk hozzá. Kérjük el ezt az erőt, ha pedig elbukunk, Istenünk kész megbocsátani hűtlenségünket. Ha tehetjük, ne éljünk vissza ezzel a kegyelemmel.

Bízd magad Isten szeretetére és hűségére, mert az Ő szeretete és hűsége nem hagy el soha!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mert Isten hallja fenn
  2011-01-20 10:00:14, csütörtök
 
  Mert Isten hallja fenn az égben...

,,Mielőtt kiáltanak, én már válaszolok, még beszélnek, én már meghallgatom."Ézsaiás könyve 65:24

Üres arcok, melyekről keményen visszapattannak a kimondott szavak. Nincs semmi értelme, mondhatsz bármit, nem hallják meg. Kiálthatsz, sírhatsz, átkozódhatsz, szelíden kérhetsz, mind hiába. Az ember füle csak maga felé hajlik, csak a saját szívdobbanásuk, a saját agytekervényeik kerregése-kattogása köti le őket. Úgy érzed, rád senki se figyel, és eltűnhetnél némán a sorok között, észre sem vennék, hogy hangod hiányzik a nagy kórus egyik szólamából.

Vagy túlontúl is rád figyelnek, csak éppen nem értik, amit hallottak tőled. Nem értik, nem akarják megérteni, és te ugyanúgy egyedül maradsz, mintha szavadat meg se hallották volna. Mintha a puszta közepén állnál, hangod már rekedtes a kiáltozástól, mert nem találod, merre van a hazafelé.

Süket ez a világ, de ma reggel azt az üzenetet hozom eléd, hogy tudd meg, van akinek a hallása nem romlott semmit az örökkévalóság ellenére. Valaki igenis hall téged, hallja kiáltásod, panaszod, sóhajod. Van, aki nemcsak meghallja, hanem oda is figyel szavadra.

Tudd meg, van Isten az égben, akinél már elkészült a válasz még azelőtt, hogy felkiáltanál hozzá. Van Isten az égben, aki már meghallgatott, mielőtt végére értél volna mondanivalód sorának. Van Isten az égben, akinek füle előtted soha sincs zárva. Hát vidd el ezt a rövid üzenetet az előtted álló hétre, és kiálts bátran Istenhez, mert Ő már meghallotta!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Én vagyok az Úr
  2011-01-20 09:25:31, csütörtök
 
 

,,Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem."(Zsoltárok könyve 32:8)

Vannak élethelyzetek, amikor különösen sokat jelent a bátorító szó. Amikor nagy a teher, amikor elfáradtunk vagy lelki mélypontra kerülünk esetleg nehéz döntés előtt állunk, akkor különösen.

Isten úgy törődik velünk, mint egy szülő, mikor elengedni készül gyermeke kezét. Elindítja, de közben figyeli, és ha baj van rögtön ott terem és segítséget nyújt. Tudja, hogy el fog esni, hogy lesznek kisebb-nagyobb sérülései, de egy idő után biztossá válnak léptei.

Istenünk arra is ügyel, hogy milyen úton járunk. Érdekes, de szinte egész életünkben gyakorlatilag úton vagyunk, haladunk valamerre. Iskolába, munkába járunk. A szerelmesek együtt járnak. Haladunk a fejlődés útján, vagy elindulhatunk lefelé a lejtőn. Éltünk folyton változik, és ezt jól szemlélteti az úton járás. Jézus is beszélt a széles és keskeny útról, mely vagy a pusztulásba vagy az örök országába visz bennünket.

De honnan is tudnánk az utat, ha Jézus - aki maga az Út, Igazság és Élet - nem mutatta volna meg nekünk? Honnan tudnánk, hogy jól vagy rosszul döntünk, ha nem lenne egy örök, ,,ősi" út, egy helyes irány, melyet Isten adott számunkra?

Sokszor átéltem már a fenti ige megerősítő tapasztalatát. Hálával tölt el, hogy Istennel járhatok, hogy rajtam tartja a szemét. -----NE FÉLJETEK, LEGYETEK ,,Ne féljetek, legyetek erősek!"Zakariás 8:13

Év elején rengeteg jóslatot olvashattunk a lapokban, láthattunk a tévében 2011-re. Valahogy jót nem szívesen ígérnek - annál több természeti katasztrófát, terrorcselekményt, szeszélyes időjárást, válságokat. Ha valaki ezzel az útravalóval indul el, mélységesen elkeseredik, és félelemében talán ki sem lép a lakásából. Hogy mi jön, azt nem tudhatjuk. De egyvalamit igen: 2011-nek is az az Isten az Ura, aki szeretetét megmutatta Jézusban! Nem ,,üresen csengő biztatás" a mai ige. Krisztus személye, az Ő szava tölti meg tartalommal - ezért, vagyis őmiatta nem kell félnünk, s általa erőnk is lesz az év minden napjára, amennyi kell
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurkovics Tibor
  2011-01-20 09:20:45, csütörtök
 
  Isten választottja

Akit az Isten rendel
azt soha ne engedd el
fogd a kezét a lábát
a fenekét a bokáját -
abba mindig kapaszkodj
ha lerúg is ragaszkodj
nézd a fogán a fények
futását szemöldökének
varázsát este hatkor
hogy milyen nagy ilyenkor
lesd a körmei ívét
hogy kikaparják ismét
a szemed hogy ne lássad
az elárultatásod
Föltündöklő nyakát nézd
ahogy sohase másét
becsapva és szelíden
ahogy rendeli Isten
Mindent megér a szobája
a melege a mohája
a dunyhája az ágya
az összerándulása
a bőre reszketése
a beleegyezése
a bögye a bibéje
a pihéje becézve
mindent megér ha Isten
elrendeli egyetlen
és szűzi szerelemnek
akit csak neked enged...
Azt soha el ne engedd
legyen kicsike kurva
vagy leány elárulva
akit az Isten enged
az legyen a szerelmed...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 604 db bejegyzés
e év: 9223 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7615
  • e Hét: 17820
  • e Hónap: 57432
  • e Év: 286369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.