Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Pénz-e az idő
  2011-01-20 21:23:22, csütörtök
 
  Pénz-e az idő



Elgondolkoztak e már egyesek azon, hogy mialatt a TV előtt ülnek, s tátott szájjal nézik a véleményalkotók pajzánságait, mennyi hasznos dolgot szalasztanak el vele ? Mint a tavaszi madárdal határtalan boldogságot árasztó énekét, a tücsök aláfestő ciripelését, vagy csak a mindennapi szél zúgását a fák között ? Néha amikor én is megbocsájtok e doboz gyártójának, leülök elébe néhány percre, akkor a rövid tűrőképességem hamar a végére ér . Ki nem állhatom a Mózesarcú színészek hamis topogását, állhatatos igyekezetét a semmittevés művészetét imitálva . Amikor hangversenyre megyek ugyanezeket az arcokat látom újra meg újra .

Idegenek kultúrája vett körül bennünket, nem csoda ha eltelik velük az ember . Ilyenkor menekülésnek ott van az erdő, virágos rét, tavasszal a csattanó rügyek, vagy csak a hangtalan hóesés . Patakokban folyik a vér híreinkből, állandóan háborúznak sivatagos tájakon, mecsetek előtt robbantanak, vagy éppen különféle zászlót égetnek . Hazai elrettentésül cigánygyilkosságokat látunk, számonkérés nélküli rablást, archív robbantási felvételeket, terroristákat, közlekedési balesetek sorát, majd politikusokat reánk ömlesztve . Mit nem csinált ez a kormány, s mit csinált az ellenzék az előző nyolc évben .

És ez így megy napról napra, éveken át, ezzel szórakoztatnak bennünket . Ilyenkor átkapcsolunk, szeretnénk valami épületest látni, netán külföldi filmet, amiben bőven lehet részünk ma, hiszen 99 csatorna közül kiválaszthatjuk az éppen nekünk tetszőt, hangulatunknak megfelelőt . Ekkor megint csak találkozunk e karakterarcok viselőivel holliwoodi bugyutaságok megfilmesítése során . Régebben még példát mutattak nekünk, fényes gazdagságot, erkölcsi tökéletességet, bátorságot, hazafiasságot, de mára csak az erőszak maradt .

Gyermekeinknek készített rajzfilmekben elrettentik a jövő nemzedékét, félelemre tágult szemekkel próbálják megérteni e kicsavarodott agyszüleményeket, felnőtteknek szóló mesék katakombáiból zavarodottan elénk kerülő nebulók . Ekkor odaültetjük számítógépünk elé e csöppséget, amit mellékesen a magyarnevű Neumann János dolgozott ki először, az atombombát követően . Néhány perc múlva ez az ártatlan gyermek megszégyenítően sokat tud hozzánk képest, ügyesebben kezeli nálunk saját mobiltelefonnunkat, TV távkapcsolóját, és mindenféle elektronikus kütyüt . Ilyenkor elszomorodom . Nehéz jövőt látok e virtuális világba érkező fiatalság előtt . Elutazhat egy gombnyomásra déli-sarki pingvinfigyelő állomásra, ahol a bálnák nyári vakációjukat töltik, vagy akár a szahara homokviharába keveredett beduinok násztáncát tevéikkel .

Minden az ember keze ügyébe került, boltjainkban olcsóbb a Mozart kugel mint a magyar Boci csoki, ha lehet még kapni egyáltalán . Meg kostolhatjuk a dán királyi család híres csokoládékészítőjének, Anton Bergnek marcipános remekeit is ha úgy kívánjuk . Vagy csak egyszerűen vehetünk Rolls Roice-t is a hitelkártyánkkal Budapesten, ha ehhez van kedvünk . Kicsi lett a világ, bár sokan még mindig fagyhalált szenvednek az első koratéli napon, amikor nem találnak haza néhány korty kannásbor után . Amíg régebben minden családnak meg kellett termelnie minden betevő falatját, vagy legalább is annak jó részét, addig ma néhány ügyesen helyezkedő csoport javára termel az egész ország .

Sportolni sem kell többet, elég ha bekapcsolunk néhány csatornát, és kívánságra karosszékből láthatjuk a világ leggyorsabb emberét, amint tizenkettedszer javítja meg egyéni csúcsát, vagy az olimpia döntőt, maratoni futásnak newyorki befutóját, vagy csak egyszerűen az UFC péppévert harcosait, amint a vérebszerű győztest leszedik a vesztesről . Ki mit szeret ... Forma Egy vinnyogást hallgathatunk, vagy Moto Cross versenyt, esetleg a Daytona 500 értelmetlen körözéseit karambolokkal fűszerezve . Úszás napokig, foci VB egy hónapon át, miközben a szünetben is csattogtatják a távirányítót egyesek, nehogy lemaradjanak valamiről .

Amikor Marathonnál hazaszaladt az a görög vitéz, győzelem hírét vitte magával, majd kilehelte hős lelkét, nem versenyzett ő senkivel, de elkellett mondania népének a diadalt . Afrikában néhol nincsen taxi, se busz, de cipő is keveseknek jut, így amikor eljut valamelyikük egy stadionba, hát alig tud megállni a szerencsétlen a végén . Ezeknek a veszteseknek engedik meg nagy ritkán, hogy nyerjenek nyomorúságukban . Háborúban edzett vitézeink könnyen nyerték meg a vívást korai olimpiákon, mivel akkor még párbajban döntötték el a becsület sorsát az emberek .

Ez a mai generáció szinte semmit sem olvas, talán a sztárolt Harry Potter könyvek, s az esemesek képtelen modern nyelvezetével megírt üzeneteken kívül . Mennyien hallnak meg amiatt, hogy képtelenségeket küldöznek egymásnak vezetés közben, és fának ütköznek . Ott van az a rengeteg klasszikus, nyelvünk csodálatos művészei fordították le őket, hazai irodalmunk nagyjai páratlan kincset hagytak reánk, sőt "felszabadításunk" után betiltott könyvek között remekműveket is találunk bőven . Elszomorít ha arra gondolok, hogy mi lesz az igényesen kiválogatott könyveim százaival, amikor senki sem olvas rajtam kívül a családban . Annyi mindent reánk dobálnak mostanában, hogy ember legyen a talpán, ki képes eligazodni ezek közt .

Mindenki diplomázni szeretne, nem törődve azzal, hogy már belvizet lehetne rekeszteni a hazai, vagy kétségbeesése folytán nyugatra távozott munkanélküli diplomásainkból . Elszorul szívem amikor a Disneyland magyar hórukkfiúját látom gépészmérnöki oklevélel zsebében, négerek mellett vállvetve robotolni kétszerannyi pénzért, mint amit itthon keresnének, ha egyáltalán kapnának munkát . Szinte teljesen felszámolták a szakmunkásképzést hazánkban, mert mindenki komputerén szeretné kisütni még a kiflit is, milliókról álmodik, miközben fedélre sem telik legtöbbnek .

Valamikor Wass Albert nagyapja azt mondta Albi grófnak, hogy várja meg a füzesnél este ötkor, elmennek vadkacsára vadászni, amit a fiatalember nagyon szeretett . Persze amikor tatája megjelent a megbeszélt helyen és időben, akkor hűlt helyét sem találta a fiatal úrficskának . Amikor hazaért látta, hogy ott játszik boldogan unokatestvéreivel, akik váratlanul betoppantak hozzájuk . Félrehívja a kis grófot nagyapja és azt mondja neki : látom élsz, nem lehet más kifogásod amiért nem jelentél meg a kijelölt időben a füzesben . Tudod eltörheted zsebórámat, vehetek helyette másikat Elveszthetsz értékes gyöngyöt, veszek másikat nagyanyádnak, elviheted lovamat, adhatsz helyette másikat, de az időmet nem adhatod vissza ! Azt az időt, mialatt reád várakoztam, soha senki sem adhatja vissza nekem . Amikor azt mondod valakinek, hogy ott leszel, akkor ha törik ha szakad ott kell legyél .
Mennyire megváltozott minden a napjainkra . Előkapom telefonom : jajj ne haragudj nagy a forgalom, dugóba kerültem . Hol vagy ? Elfelejtettem, de kocsiba ülök és mindjárt ott leszek ne haragudj . Felgyorsult a világ, s egyre többet szeretnénk kimarkolni belőle . Pedig napjaink most is csak 24 órát tartanak ! Gyalogosan ma is ugyanannyiba kerül lemenni a füzesbe, oda a Czegei tó partjára...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabadkőműves belviszály - str
  2011-01-20 21:09:12, csütörtök
 
  Szabadkőműves belviszály - strasbourgi színjáték

A fősodratú sajtó hosszasan foglalkozik a strasbourgi Európai Parlament mai ülésén történtekkel. Nemzetérdek szempontjából gyakorlatilag teljességgel lényegtelen, hogy mi és hogyan hangzott el a pedofil 68-as felforgató, Daniel Cohn-Bendit és a Soros-fiú, Orbán Viktor által előadott színdarabban.

Annyit azért el kell mondani, hogy a strasbourgi színjáték egy szabadkőműves belviszályról szólt, melyben a nyugat-európai cionisták a Soros György által felhízlalt Orbán-csapattal vitatkoztak. Lényegében itt egy zsidó belviszályról van szó: a 'baloldali' és a 'jobboldali' zsidók egymást nyírják, amolyan pozícióharc formájában. Hogy nekünk magyaroknak valójában mi közünk van ehhez az egész bolhacirkuszhoz? Nos, valójában nem sok. Akár hátra is dőlhetnénk és kérhetnénk egy kávét is, ha nem tudnánk azt, hogy közben a zsidó-betelepülés gőzerővel folyik, pontosabban nem csak folyik, hanem az állampolgársági törvény miatt most készül turbo-fokozatba kapcsolni. Bennünket ez a tény zavar elsődlegesen, nem a hazai és EU-s parlamenti bohózatok.

A szabadság nemes eszményeinek védelmében felszólalt nyugati cionista köröknek nem tetszik az Orbán-kormány izraeli betelepülést segítő tevékenysége. E témáról majd később, bővebben szólni fogunk. Itt most arra hívjuk fel a figyelmet, hogy amennyiben a törvényi szankció szigora a Jövőnk.info-t elhallgattatja, az alapvetően nem ráz meg minket. Folytatjuk munkánkat, hiszen a Magyar Nemzeti Arcvonalat nem az internet tartja életben, nem virtuális szervezet, mely szerveződési forma általában az úgynevezett nemzeti oldalt jellemzi. A Hungarista Mozgalom egyszer már átvette a hatalmat internet és számítógép nélkül is, így ha kell, ezek hiányában is elérjük célunkat, bármennyire is rosszul esik ez egyeseknek. Ha minden kötél szakad, a Mozgalom az interneten kívüli színtéren folytatja felvilágosító munkáját. Minket nem lehet elhallgattatni!

Szűcs Ferenc - Jövőnk.info
2011. január 19

http://jovonk.info/2011/01/19/szabadkomuves-belviszaly-strasbourgi-szinjatek

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megbüntetik Edelényt – b
  2011-01-20 20:51:27, csütörtök
 
  Megbüntetik Edelényt - bosszúhadjárat a polgármester ellen

Az árvízi védekezésre kiutalt összegek felhasználásával kapcsolatban nyomozás indult az edelényi önkormányzat ellen, és büntetéssel is fenyegetik.

Süketelés. Megint mellébeszélnek, és hazudnak! Az edelényi önkormányzat az árvízi védekezést illetőleg példásan teljesített. Némely önkormányzattal ellentétben kiválóan megszervezték a munkálatok különböző területeit. Szervezőkészségüket, helytállásukat elismerni, értékelni és díjazni kellene, tapasztalataikat pedig felhasználni a közelgő újabb vészhelyzetnél. Tegyük hozzá, hogy az edelényi polgármester nemcsak hogy kézben tartotta a dolgokat, de maga is kinn volt a gátakon.

Mondjuk ki a lényeget! A fenti vád mondvacsinált ürügy, nem ezzel van itt a probléma. Bosszúhadjárat folyik Molnár Oszkár polgármester ellen. Mert ki mert mondani tényeket, ragaszkodott az igazságossághoz, és nem hagyta, hogy emiatt háttérbe szorítsák. Volt mersze függetlenként indulni a Fideszes jelölttel szemben, és győzött is. A kevés hiteles ember egyike a parlamentnek nevezett zsiványbarlangban!

Többször írtunk róla, hogy a hasonlóképp kiálló településvezetők, önkormányzatok, szakmai szervezetek a népi ellenállás szikrái, akár alappillérei lehetnek. A velük való szolidaritás minden nemzetben gondolkodónak kötelessége!


Bükkfalvi Roland - Jövőnk.info
2011. január 19.

http://jovonk.info/2011/01/19/megbuntetik-edelenyt-bosszuhadjarat-polgarmester-el len
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A győztes hatalmak és az Európ
  2011-01-20 20:46:41, csütörtök
 
  Dr. Vinczeffy Zsolt: A győztes hatalmak és az Európai Unió, no meg ahol lakom


Dátum: 2011. January 16. Sunday, 02:53

Publicisztika A Győztes Hatalmak hagyták, hogy a szintén győztes Szovjetunió a Lajtától keletre minden országot megszálljon. Hagyták fél Németországot s egy ideig Ausztriát. Meghagyták a trianoni határokat. Isten ments, hogy beismerjék az 1920-as tévedést, amit egyébként Benestől Churchillig minden európai államfő elismert 1930-ig. Mindezt hagyták, annak ellenére, hogy tisztában voltak a kommunizmus lényegével. Tudták, hogy a kommunizmus lényege a szenny uralkodása az értékek felett, az ellenállók fizikai megsemmisítése, a tudatok átformálása, a nagyobb, és kisebb közösségek szétzúzása, a családok szétszakítása. Több, mint 100 millió embert hagytak cserben 2 emberöltőre, nem számítva a Szovjetunió által bekebelezett országokat. Különösebb ellenállás nélkül hagyták mindezt.

Nem tehettek mást.




Aztán jött a varsói felkelés, a magyar forradalom és szabadságharc, majd a '68-as prágai események. A hős nyugati világ a szavak szintjén nagyon ki volt akadva, mint a szurkoló a stadionban, ha a kedvenc csapata gólt kap. Jól megmondja a magáét, szidja a bírót, talán még káromkodik is, de aztán hazamegy ebédelni, megissza a söreit, mert végső soron neki mindene megvan, s a csapata veresége nem a világ vége. A hős Nyugat nekünk szurkolt, de nagyon, mégis kikaptunk.

Tehettek-e volna mást? Nem.

Tisztában voltak vele, hogy mi folyik Causescu Romániájában. Ezt aztán igen-igen-igen elítélték, olyannyira, hogy még azt is bojkottálták, hogy titkos dokumentumfilmeket készítsenek. De azután, hogy a diktátort és nejét kivégezték, igen bátor lett a fejlett nyugat, hiszen ezek az események nem egy filmben fogalmazódtak meg, hanem az életben, s a tényleges vér mégiscsak izgalmasabb. Vagy nem?

Ugyanis Sütő András szemét kiverték, Sok magyart megöltek Marosvásáthelyt a megtévesztett román bányászok. (Vajon őket ki tévesztette meg?) A hős és igazságszerető nyugat hallgatott, hiszen mégsem egy diktátorról van szó, csak egy íróról, meg pár ismeretlen emberről.

A hős Európai Gazdasági Közösség úgy döntött, hogy áttörő siker a diktátor halála (gyönyörű volt végignézni otthon a TV-ben, pár sör mellett, mert a csapat győzött), de egy ilyen heroikus ország belügyeibe nem szabad beavatkozni. Románia győzelme ugyanis az ő győzelmük, s az e feletti örömüket pár magyar ne akarja csorbítani.

Tehettek volna mást. Dehogyis. Egy ország belügyeibe nem szabad beavatkozni!

Aztán jött az egykori pufajkás magyar külügyminiszter, meghirdették a pán-európai pikniket (jaj de szép kifejezés), és megnyitották a határokat a keletnémetek előtt, Ausztria felé.

A Varsói Szerződés, a KGST, a szovjet birodalom, minden, ami volt pillanatok alatt összeomlott. A hős és mindig a helyzet magaslatán lévő fejlett Nyugatot meglepték az események, de a nyugati sajtó már ódákat zengett, hogy milyen előrelátóak voltak, hogy kivárásra spekuláltak. Azóta minden évfordulót pompásan megünnepelnek, meghívva az ünnepségre az éppen regnáló egykori párttitkár miniszterelnökünket, mert ők tudnak disztingválni, azaz a vörös és vörös között is tudnak különbséget tenni.

Tehettek volna-e mást? Dehogyis, ami igaz, az igaz.

Kitört a délszláv háború. Belügy. Aztán valakinek észébe jutott, hogy a Nagy Medve már nincs. Nem baj, belügybe nem avatkozunk bele, az nem illik egy demokratikus Európában.

De akkor elkezdték lőni Dubrovnikot, annak is az óvárosát. Ekkor kapott nagy hangot a hős nyugati sajtóban a műemlékvédelem. Más ország és belügy, de ez nem érdekes, ha műemlékek elpusztításáról van szó. Avatkozzunk be, döntöttek. És lőn. A hős, bátor, igazságszerető Nyugat beavatkozott. A Nyugat igen kemény volt. Abbamaradt Dubrovnik bombázása, igaz pár tízezer polgári személyt nyírtak ki a szövetségesek szeme láttára, de ez számukra nem róható fel, mert a szembenálló felek hasonló nyelvet beszéltek, s ilyenkor ki tudná eldönteni, kinek van igaza. Megvárták amíg ,,holt"-verseny lesz, aztán azt is megtudták, kik voltak a hibások. Ezért felállították a hágai rögtönítélő bizottságot, amely példásan jár el mindazokkal, akik még a haláluk előtt feladják magukat.

Tehették? Igen, tették.

Dubrovnik épületeinek nagy része épségben maradt. S ki törődik azzal a pár tízezer polgári személlyel, aki meghalt. Úgy kell nekik, miért fenekedtek egymással. Egyébként is ebből a fajtából jobb, ha kevesebb van, mindegy melyik oldalon.

Telt, múlt az idő.

Az EGK-ból EU lett. Szépen kigömbölyödött. Lett is egy közös pénze az EURÓ, amit egy magyar talált ki, bizonyos Lámfalusi. De az EURÓ csak annak jár, aki megérdemli. Így valahol lett, valahol nem lett. Mint a népmesékben.

Közben az Unión belül történt egy és más. A Székelyföldön elkezdték lecserélni a magyar vezetőket románra. Vajdaságban 80 év börtönre büntették azt az 5 fiatalt, aki egy szerb drogdílert megvert. Viszont több magyart is megöltek Szerbiában a tettesekre nem került fény. Szlovákiában R. Fico kormánya bevezette a nyelvtörvényt, aminek értelmében, ha egy magyar beteg, egy magyar orvossal magyarul beszél, akkor a büntetése 5000 EURO lehet. Malina Hedvig hazafelé tartva, tönkreverte saját magát, csak azért, hogy azt állítsa, szlovák nacionalisták verték meg, mert magyarul mobilozott. Emiatt a szlovák hatóságok félrevezetésért perelték be, de ebből nem lett semmi. A magyar emlékművekre, szobrokra szlovákul is ki kell írni, mit jelent, kiről szól. A pozsonyi várban felállították az első szlovák király, Szvatopluk szobrát. A köztársasági elnökünket, Sólyom Lászlót nem engedték át szlovák hatóságok Komárnóba, hogy ne avathasson fel egy emlékművet. R. Fico kormányfő egy golyóálló mikrobuszban jött át a magyarországi tárgyalására, úgy, hogy a mikrobusz oldalsó ajtaja nyitva volt, s mögötte csőre töltött fegyveresek lestek ki, hátha támadás éri szeretett elnöküket. A konvojuk meg is érkezett Szerencsre, ahol védelmi okokból nem hajtottak egészen a tárgyalások színhelyét szolgáló kastély bejáratáig. A kellemetlen helyzetet Bajnai Gordon (szeretett miniszterelnökünk és offshore bajnokunk) hamar megoldotta, mert futólépésben szaladt R. Ficó harci járműjéhez.

R. Fico egyszer kitört a szlovákiai cigányok ellen, minősíthetetlen módon.


Gyurcsány a 2006-os választásokat úgy nyerte meg, hogy meghamisította az államháztartás beszámolóit. Ezt később be is vallotta, igaz, hogy csak a csapattársainak, de az ügy kiszivárgott, óriási bomba robbant Ezt követően került sor a sorozatos tüntetésekre. Ez ellen kordonokkal védekezett, az egész Kossuth teret lezáratta, s az általa engedélyezett tüntetéseken még a cumisüvegek tartalmát is ellenőrizték.

2006. március 15.-ei ünnepségen Gyurcsány Ferenc ünnepi beszédét a Múzeumkertben mondta el, amit álarcos, felfegyverzett kommandósok a timpanon szobrai között hallgattak végig. Miért?

2006 október 23.-án az 1956-os események 50. évfordulóján az ünneplő civil tömeget a rendőrség a számára még nem engedélyezett gumikarabélyokkal, és a tiltott viperákkal szétverte, úgy, hogy a rendőrök azonosítója állítólag leesett a nagy izgalomban. Haláleset nem történt, de örök károsodások igen. Volt olyan, hogy egy, az ünneplésben részt sem vevő társaságot egy étteremből kizavartak és kint alaposan megverték őket.

Minden évben meghamisították az ország pénzügyi beszámolóját, ami rendszeresen ki is derült.

És az EU? Egyetlen egy esetben sem avatkozott bele semmibe. Az ország belügye, két ország belügye stb.

Bezzeg az ukrán és fehérorosz választások-, vagy éppen a tüntetések óriási visszhangra leltek az Unió sajtójában.

Kettős mérce? Igen. Miért?

Ki igazgatja az Uniót?

Az EU 27 szuverén államból áll. Mindenütt vannak választások, aztán az igazgatja az adott országot, aki megnyerte a választást. Ez valóban egy ország belügye. Azt eszik, amit főztek maguknak.

Ez így is van rendjén. Eddig mégis akadt 3 kivétel. Az osztrák Hayder (ha jól írom a nevét), a cseh elnök és Orbán Viktor. Egy németországi szocialista európai parlamenti képviselő, tavaly tavasszal kijelentette, hogy ízekre fogják szedni a Fideszt és Orbánt, ha ők nyernek. Hogy miért, még nem tudta, de majdcsak kitalálunk valamit, hangzott el.

És lőn.

Az Unió egész sajtója, még a konzervatívak nagy része is nekiesett Magyarországnak. Az első számú ürügy a médiatörvény lett. Igaz még egy sort sem olvashattak belőle, de már véleményezték. Állították, hogy Magyarország megszűnt demokratikus állam lenni, antiszemita és fasiszta, Orbán egyeduralomra törő despota.

És mindezt kik állítják? A sajtó, függetlenül, hogy mely országban van.

Kérem, az a helyzet, hogy amint azt a történelemből immár tudjuk az új baloldaliság és a neoliberalizmus egy tőről fakad, édestestvérek. A hangadó (vagy hangoskodó) sajtó pedig (mint ismeretes) nagyrészt az ő kezükben van (ugyanúgy, mint nálunk). Miről van hát szó? A (neoliberális és szocialista) sajtó vélt, vagy valós érdeksérelméről.

Az egyes országokat választott kormányok vezetik, de a sajtót ki választotta meg. Senki. Ők magukat termelik ki, nevezik ki, azaz a sajtó sehol sem legitim. A sajtó mindenütt állam az államban. A sajtó mindenütt önálló életet él. A sajtónak nem az az érdeke, hogy objektíven tájékoztasson, hanem az, hogy a neoliberalizmust szolgálja. Az uniós sajtó valósította meg igazán az uniós összetartozást, mert függetlenül attól, hogy melyik országban regnál, ugyanazt fújja. A nemzetközi sajtó úgy érzi, arra hivatott, hogy az egyes országok választott kormányait bírálja, netán vezesse. A sajtó internacionalista világhatalom. A sajtó az egyik legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy megtévessze az olvasókat, hogy rávegye őket a sajtó szemléletének vak elfogadására, mert így az olvasók formálhatóak, megtéveszthetőek és irányíthatóak lesznek. A sajtó (és a mögötte álló erők) érdeke egy politikai káosz folyamatos fenntartása, annak érdekében, hogy a gyeplőt sötét kezek tarthassák a kezükben. Ami nekik nem tetszik, az rossz, az üldözendő.

Na és kik tartják a fennhatóságuk alatt a sajtó hangadó részét? Nem írom le, mert antiszemitizmussal vádolnának. És kiknek az érdekében történik mindez? (A zavarosban könnyebb halászni, vagy orv-horgászni.)

Az Unió tehát nem független államok szuverén koalíciója, hanem az országok feletti, nem legitim nemzetközi liberális sajtó mögött megbúvó erőké.

(A magyar sajtótörvény egyik passzusát élesen bírálta egy spanyol, baloldali újságíró. Erre a magyar képviselő felolvasta az idevonatkozó spanyol rendelkezést, ami történetesen szóról szóra megegyezett a készülő magyarral. A spanyol újságíró szó nélkül hagyta el a termet.)

Az Európai Uniónak nem sokat jósolok. Egyrészt, ha a nemzetközi médiának nem szabnak határt, az előbb utóbb szétzülleszti az Uniót, mert az egyes országok, külön-külön könnyebben kezelhetőek.

Másrészt az Unió szabályzásai teljesen gyermekdedek (lásd. Gurcsány hazugságait elfogadták, pedig tudták, hogy hazugságok, lásd Görögország, Írország esete.)

Az Unió képtelen rendet teremteni, és tartani a tagállamai között

- pénzügyileg,

- politikailag,

- erkölcsileg.

Arról nem is beszélve, hogy a Németországot használják fejőstehénnek. Ha ezt a németek megunják, akkor borul az egész.

2002-ben az Orbán kormány 57 %-os államadóssággal adta át az országot a szociknak. Most 81 %-on kapta vissza. Ennyit sikerült összekalapozni 8 év alatt. Írország (az EU egyik leggazdagabb állama) megsegítésére több pénzt ajánlott fel az EU, mint amennyi a teljes magyar államadósság. Az írek mégsem akarják ezt elfogadni. Vajon miért? Mert a kölcsön fejében a neoliberálisok beleszólást kérnek az ország belügyeikbe, persze a kamatokon felül.

Az EU, már ameddig még megvan, a liberálisoknak jó, hiszen a segítség fejében a saját igényüknek megfelelően kívánják átalakítani az egyes országokat.

Zseniális látnok volt a magyar származású Lámfalusi, amikor megfogalmazta az Euró gondolatát. Így az egyébként hanyatló Európa ideig-óráig jelentős erőt képviselhet a világgazdaságban. De 30-50 év múlva csak integethetünk a kínai és az indiai vonatnak, mert elrobog mellettünk. Lehet, hogy korábban is, mert nem tartom valószínűnek, hogy az Uniónak van hátra még 20 éve.

Többek között azért is vagyok ebben biztos (a fentebb leírtakon túl), mert ahová Magyarország egyszer belép, az előbb utóbb szétesik (Monarchia, KGST, Varsói szerződés, szocialista blokk).

Mindenesetre fél évre Magyarország lett az EU soros elnöke. A váltóbotot attól a Belgiumtól vettük át, amelynek kormánya sincs. Egyébiránt nem értem, hogy miért kritizálnak bennünket a gazdaságpolitikánkért. Az őskáoszt, ami a szocik hátrahagytak olyannyira rendbe tette az új kormány, hogy Svédország után nálunk volt a legkisebb államháztartási hiánya 2010-ben (3,8 %, míg az ireknek ennek a nyolcszorosa).

Az egyik elit budapesti egyetemen megkérdeztek 1000 egyetemistát, hogy tudják-e mi az a soros elnökség, és januártól melyik ország a soros elnök. A leendő értelmiség 45 %-a tudta.

Azt is megkérdezték, hogy ki az a José Manuel Barroso. Itt már kevesebben adtak helyes választ, de sokan tudni vélték, hogy egy híres focista, csak azt nem tudták, melyik csapatban. Sajnos én tudom. A baloldaliban.

Na, az ilyen értelmiséget majd könnyen meg lehet vezetni.


Hogyan készült Gödöllő az Európai Unió soros elnökségére?

Szeretett városunk igazán kitett magáért, legalábbis a városvezetés szerint. Az EU-s elnökségre egyébként már évek óta készülnek, hiszen a 2009.-évi gödöllői ingyen naptár, már azokat a látványképeket mutatta be, amelyekről megtudhattuk milyen lesz a városunk 2011.-re.

Nézzük mi történt.

A Dózsa György utat újraaszfaltozták, s 8, vagy 10 lámpás kereszteződést helyeztek el arra a nem egész másfél kilométerre. A Kossuth Lajos utcát újra aszfaltozták a Petőfi tér és a Dózsa György út között (kb. 300 méter), s fizetős parkolókat alakítottak ki. A Tűztornyot mindenestől lebontották, helyére mélygarázs, irodaház, bank, üzletek és lakások kerültek, s a tornyot visszaépítették. A Petőfi tér sarkán a volt szabad parkoló helyén, mélygarázst, sok üzletet és 27 lakást adtak át. A Petőfi teret az áruház és polgármesteri hivatal előtti részt sétálóparkká alakították át, új kandeláberekkel, padokkal, szökőkúttal, sok virágágyással, és csemetefával, amelyeket december 1 és 17-e között ültettek el. Még nincs teljesen készen, de majd...

A TESCO mellett egy hatalmas bevásárlóközpont épült, rengeteg multival (és kínaival).

Valkó felé hatalmas bevásárló központ épült (SPÁR, Rossmann stb.) Szerencsére annyira nem látogatják, hogy én oda járok.

Ugyanitt épült vagy 120 kertes ház, egyenként 50-70 millió, de ezek magán beruházások voltak.

Az Arany János és Babati kereszteződés után, szintén magán beruházásból épült 80-100 kertes ház, darabja 60-80 millió.

Teljesen felújították az Úrréti tavat (Dr. Bucsi László állatorvos és önzetlen barátai magánerőből).

Gyönyörűen felújították a művelődési ház földszintjét, ez emeletet nem, még ablakot sem mostak, már ahol van még üveg. A függönyök szakadtak, koszosak.

Ahol a Kismuki járt, a jelenlegi Testvérvárosok útja tele van kátyúval. A Szabadság téren a nagy kereszteződésben kátyúk vannak. Lebontották a Szabi téren a Rézgombost, de paravánokkal el van kerítve ez a terület.

Besnyő felé a vasút melletti kiserdőt kiirtották, így a vonatok zaja élvezhetőbb. Az Egyetem körüli járdákat (annak idején még mint diákok, mi végeztük el a földmunkát 1971-ben) azóta csak toldozzák, úgyszint, mint az utakat. Az egyetem körüli úton 4 fekvőrendőr, és 10 nagy kátyú van.

Kedves egykori munkahelyemen a világ második legnagyobb mezőgazdasági szakmúzeumában, csak az omladozó falakat hagyták meg, egyébként mindent szétvertek, még a 8 évvel ezelőtt épített vadonatúj déli szárnyat is. Állítólag szeptemberre újjáépítik. Az egyetem fala több helyen omlik, szintúgy a polgármesteri hivatalé is az újjáalakított főtéren.

A város tele van kátyúval.

A Kastély ugyanolyan állapotban van, mint évekkel ezelőtt, a fel nem újított részeket (falakat) rózsaszín(!!!) necc hálóval takarták el a kandi szemek elől. A baj csak az, ha fúj a szél, a necc-háló leng, mint egy győzelmi zászló.

A kastéllyal szembeni volt huszárlaktanyát szintén körbevonták necc hálóval. Olyan, mint amit becsomagoltak, igen, mert így is van.

Mit tettem volna én, ha már fél éven keresztül idejár 27 ország miniszterelnöke, külügyminisztere, szakértő gárdája, újságírói stb.?

Legalább a főutakat aszfaltoztatom. A Szabadság teret teljesen felújítatom. A Gépmúzeumot tavaly újíttattam volna fel. A polgármesteri hivatalt és az egyetemet és környékét (legalább kívülről) rendbe tetettem volna. A kastélyt nem ártott volna befejezni. A huszárlaktanya is jól mutatna felújítva.

És a legfontosabb. Helyreállíttattam volna a Kastélyt, a Premeontreieket és a besnyői templomot összekötő földalatti alagutat, s odarendeltem volna néhány bérelhető hintót.

Az európai Unió képviselőinek leesett volna az álluk, főleg, ha megtudják, ez mikor épült.

Így viszont megállapíthatják, hogy vajon a többi városunk hogyan nézhet ki, ha ez számunkra a kirakat.

Más.


Ha már az alagutaknál tartunk.

A kis-földalattit 1896-ban adták át. Egy megállóval hosszabbra építették meg (ha már úgyis benne vannak a munkában). Mivel dolgoztak 1896-ban? Főként kézi erővel és szekerekkel vitték el a kitermelt földet. Gondolkozz el, vajon mennyi időre volt szükségük a munkálatokhoz!?

Kapaszkodj meg!

40 napra!!!!!!!!!!!!!!!!


http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4170
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Göncz megbocsátott, de mi nem
  2011-01-20 20:04:55, csütörtök
 
  Göncz megbocsátott, de mi nem

2011. január 10. 10:31
Hunhír.info

Göncz Árpád, államfőnöknek titulált rabmadár udvari bolond egy interjúban úgy fogalmazott vasárnap: mindent megbocsátott, és senkivel szemben sem érez haragot. Mondjuk vicces is lenne, ha a rabtársai által Patkánynak nevezett, az 56-os forradalmárok által kifütyült SZDSZ-csicska érezne haragot bárki iránt is.

A szélsőséges, az idegenek talpát nyaló vénember legutóbb pénteken szólalt meg nyilvánosan, amikor a "szabadságjogok számon kérhetőségét szorgalmazta a magyar demokrácia védelmében", az európai uniós intézményekhez és kormányokhoz intézett nyílt levélben. Maradtál, aki voltál, egy piti kis áruló.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Törvényellenes követeléseket t
  2011-01-20 19:24:51, csütörtök
 
 
2011-01-20 19:09
Törvényellenes követeléseket támasztanak a gazdákkal szemben

A Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult a Magosz az agrárpiaci rendtartásról szóló törvény megsértése miatt. Az érdekképviselet elnöke szerint egyes mezőgazdasági felvásárlók és kereskedők, illetve a termeltető cégek továbbra is kártérítésre - úgynevezett fedezetvásárlásra - kötelezik a vis maiort jelentő gazdálkodókat.



Jakab István azt mondta: a gazdálkodóknak olyan leveleket postáztak, amelyben felszólítják őket arra, hogy a fedezetvásárlás költségeit térítsék meg. A Magosz elnöke elmondta: előfordul, hogy a gazda az általa megtermelt mennyiséget leszállította, de a vételárat nem fizetik ki neki, sőt amit nem tudott leszállítani - mert megsemmisült a termés -, pluszban követelik tőle. (pr)

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Járai frontot nyitott a kormán
  2011-01-20 19:14:11, csütörtök
 
  Járai frontot nyitott a kormány ellen

MTI/Hírszerző bullet 2011. január 20. 17:15

Járai Zsigmond szerint kockázatos a jelenlegi magyar gazdaságpolitika. Véleménye szerint a "vállalkozói hangulatot, a befektetői bizalmat rombolták" olyan kormányzati intézkedések, mint a különadók, a konfliktusos kapcsolat az IMF-fel, a Költségvetési Tanács apparátusának megszüntetése, vagy legutóbb a médiatörvény elfogadása. A Fidesz holdudvarába tartozó közgazdász a jegybank fő feladatának az árstabilitás megteremtését tartja.

A magyar makrogazdasági számok nagyjából kedvezőek, de a befektetői megítélés továbbra is negatív, ezért a fő célnak a kiszámíthatóság és a bizalom erősítésének kell lennie a gazdaságpolitikában - mondta Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank felügyelő bizottságának elnöke csütörtökön, a Hungarian Business Leaders Forum budapesti rendezvényén. Kiemelte: a leggyengébb láncszem most a bizalom és kiszámíthatóság hiánya. Az euróval kapcsolatban elmondta: optimista forgatókönyv szerint is legfeljebb 3-4 év múlva lehet a euró magyarországi bevezetése céldátumának kijelöléséről beszélni.

Járai Zsigmond szerint kockázatos a jelenlegi magyar gazdaságpolitika. Számos kedvező intézkedés történt az elmúlt fél évben, kedvezőek a makrogazdasági adatok, mind a külkereskedelmi, mind a folyó fizetési mérleg egyenlege pozitív, de a negatív befektetői megítélésekhez a leminősítések is hozzájárultak. Kiemelte: ugyan beindult a gazdasági növekedés, az idén 3 százalékos is lehet a gazdasági bővülés, viszonylag jól áll az államháztartás is, de a befektetők megítélése kedvezőtlen.

Véleménye szerint a "vállalkozói hangulatot, a befektetői bizalmat rombolták" olyan kormányzati intézkedések, mint a különadók, a konfliktusos kapcsolat az IMF-fel, a Költségvetési Tanács apparátusának megszüntetése, vagy legutóbb a médiatörvény elfogadása.
A jegybank felügyelőbizottságának elnöke aláhúzta: Magyarország versenyképességének javítása érdekében is növelni kell az ország iránti bizalmat, a gazdaságpolitika kiszámíthatóságát erősíteni kell. Kedvezőnek ítélte az Új Széchenyi Terv elindítását, hozzátéve: " jó irányban haladunk, de lesznek nehéz évek".

A jegybank kamatemelési ciklusának folytatását firtató kérdése azt válaszolta: "nincs elég információ a birtokomban, hogy megítéljem, helyes volt-e kamatemelések meglépése". Egy másik kérdésre elmondta: most rendkívül konfliktusos a monetáris és a költségvetési politika kapcsolata, vissza kellene térni a kormány gazdaságpolitikájának és a monetáris politikának az összehangolására. "Én a jegybank fő feladatának az árstabilitás megteremtését tartom" - emelte ki, hozzátéve, az ő jegybankelnöki időszakában ez 3 százalék körüli, az alatti inflációt jelentett.

Az euróövezet helyzetéről megjegyezte: nem az euróval van baj, hanem néhány eurózónabeli ország fegyelmezetlen gazdaságpolitikájával. Ahhoz, hogy az euró továbbra is erős maradjon, előbb-utóbb az euróövezetbeli államok gazdaságpolitikáját is össze kell hangolni, nem elég a monetáris politika harmonizálása. "Szerencsére, Magyarország nagyon távol van az eurótól. Ahhoz, hogy közelebb kerüljünk, nálunk a maastrichti kritériumoknál erősebb, szigorúbb előírásokat kellene érvényesíteni" - húzta alá Járai Zsigmond.

A Fidesz holdudvarába tartozó közgazdász ezzel lényegében megismételte, amit a kormány által sokat támadott Simor András mondott hétfőn. Emellett Járai állásfoglalása az árstabilitás mellett azért különösen figyelemre méltó, mert kormányzati és fideszes politikusok az utóbbi időben folyamatosan bírálták a jegybank törekvését az árstabilitás megteremtésére.


http://hirszerzo.hu/profit/20110120_jarai_orban_gazdasagpolitika#utm_source=hsz_d aily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_01_20&utm_content=n ormal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
West-Balkán: -Én hoztam ki Kin
  2011-01-20 18:21:58, csütörtök
 
  West-Balkán: -Én hoztam ki Kingát, a bal oldalán egy 10 cm-es vágás volt-

2011. január 20. 16:02:50
Nem volt pánik szombat éjjel azon a szórakozóhelyen, ahol három lány vesztette életét a megindult tömegben - az egyik közeli szemtanú már nem tudott segíteni, de elárulta, hogy mit látott.

Számtalan verzió merült már fel eddig azzal kapcsolatban, hogy mi történhetett pontosan szombat éjjel a West-Balkánban, s mi indította el a bulizó tömeget. Az már biztos, hogy a hely kapacitásához képest sokkal többen tartózkodtak a szórakozóhelyen, de hogy ki tehető mindezért felelőssé, kérdéses, hiszen a hely egyik tulajdonosának, Sz. Győzőnek ügyvédje, dr. Papp Gábor azt nyilatkozta, hogy védence nem követett el bűncselekményt. Vele szemben viszont a 24 évesen elhunyt Rita szüleinek ügyvédje, Dr. Békefi László a TV2 Frizbi Hajdú Péterrel című műsorának felvételén kifejtette álláspontját arról, miért a szervezők tehetnek a tragédiáról, még akkor is, ha a fiatalok maguktól mentek be a szórakozóhelyre. Szóba kerültek a térfigyelő kamerák is, melyeken keresztül időben észlelhették volna a buliba kívánkozó és sorban álló tömeget, de mi történt bent?
Megszólalt az események egyik nagyon közeli szemtanúja, Szadai Tamás, aki kezében vitte ki Kingát, az egyik 17 évesen elhunyt lányt. A fiú a műsor felvételén elmesélte, hogy nagy nehézségek árán tudtak ők is közlekedni barátaival az egyes helyiségek között, ezért kitalálta, hogy biztonsági őrnek adja ki magát. Tamás azt szerette volna elérni, hogy a lépcsőn a korlátnak préselődő tömeg valamilyen irányba elinduljon.

A Frizbi adásának felvétele

"Hangos kiáltással, erőfeszítéssel megpróbáltam a tömeget felfelé irányítani, akkor hallottam, hogy szóltak, hogy már emberek kerültek a földre. Én három embert láttam a földön feküdni, két lányt és egy fiút, a fiút felsegítettem. A két lány közül az egyiken pedig valaki taposott, aki kétszeri felszólításra sem ment arrébb. Ezek után őt lelöktem, és segíteni próbáltam Kingának" - magyarázta Hajdú Péternek Szadai Tamás, aki amint a lány közelébe ért, érzékelte, hogy se pulzusa, se légzése nincsen, a szeme pedig félig nyitva volt.
"Próbáltam felemelni, de az emberek csak néztek vagy nem reagáltak. Segítségért kiabáltam, egy úriember segített, s mikor kivittük Kingát, vizet locsoltam az arcára, de az már nem segített. Az arca, szája, orra sérült, a bal oldalán pedig egy körülbelül 10 cm-es vágás volt" - mondta a szemtanú, aki mindezek után barátaival tanúvallomást tett a rendőrségen - számol be a műsorban elhangzottakról a Stop.
Mi pedig megjegyezzük: érdekes, hogy elmondása szerint tett tanúvallomást, a rendőrség mégis azt állítja, hogy egy tanú sem látott késelésre utaló vágást.
Egy másik videó: Nem kellett sokat szenvedniük a lányoknak:


http://www.youtube.com/watch?v=zr1YhrdNEDc&feature=player_embedded

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=75550
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak ami várható volt: családi
  2011-01-20 18:10:31, csütörtök
 
  2011-01-20. 07:08
Csak ami várható volt: családi szálak és holobiznisz tarkítják a "filozófus"-történetet

Vajda Mihály saját lányának is juttatott abból a kilencvenmillió forintból, amit a Magyar Bálint által felügyelt és Boda Miklós által elnökölt Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivataltól nyert el 2004-ben egy olyan pályázatra, amelynek témája köszönőviszonyban sem volt a kiírással.
A liberális filozófus témavezetésével megvalósult pályázat során a "holokauszt-túlélőkkel" készült interjúkért csaknem hárommillió forintot számlázott az a betéti társaság, amelynek kültagja Vajda lánya és unokája. A Magyar Nemzet szerette volna megtekinteni a Debreceni Egyetem filozófiai tanszékén őrzött interjúkat, ám munkatársukat személyiségi jogokra hivatkozva még abba a terembe sem engedték be, ahol az adathordozókat tárolják.

(MNO nyomán)

http://kuruc.info/r/2/72801/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Martfű ragaszkodik a kommunist
  2011-01-20 18:06:29, csütörtök
 
  Martfű ragaszkodik a kommunistákhoz

kiváló érzés tudni, hogy Martfűn ennyi sok jó elvtársunk és elvtársnőnk van, akik kiállnak Szamuely, Münnich és Lander elvtársak mellett még így 20 évvel a rendszerváltozás után... a kommunizmus kísértete járja át álmaikat mindörökre...




http://index.hu/video/2011/01/18/martfu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 670 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 336
  • e Hét: 675
  • e Hónap: 4420
  • e Év: 157916
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.