Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
A nép én vagyok!
  2011-01-21 20:51:48, péntek
 
  A nép én vagyok!

2011.01.19. 15:50

Igen csak fölháborító Magyar honban sokaknak, hogy jóformán egész Európa minket támad, piszkál, kritizál. Most mifelénk minden rendes magyar ember azon van kiakadva, hogy nem volt elég nekünk Trianon, de most még ez is, ez az állandó vegzálás.

Irigylik a kétharmadunkat?

Hogy jönnek ahhoz ezek a szeplős ánglusok, spagettizabáló taljánok (digók), kákabélű, csigaevő francúzok, betonfejű svábok, szőröstalpú tótok, fapapucsos hollandusok, szóval hogy jönnek mindezek ahhoz, hogy minket bírálgassanak, Magyarországot csak úgy ukmukfukk sértegessék?

Ki a fene ez a Daniel Cohn-Bendit is?

De az index online közvetítéséből tudom, Orbán nem hagyta magát Strasbourgban sem, ezzel a Dani gyerekkel is mily' jól elbánt, amikor kifelé menet nem fogott vele kezet.

,,Csak azért mert mi diktatúrában éltünk, nem lehet megkérdőjelezni a magyar nép demokratikus elkötelezettségét!"

Ezt vágta a szemükbe a komcsiknak és a liberálisoknak.

Aztán arról is szónokolt, hogy a magyar nép megsértése volt, amikor diktatúrával vádolták.

Orbán Viktor politikai felfogásával kapcsolatban már sokan idézték a XIV. Lajosra vontkoztatott híres kijelentést, miszerint: az állam én vagyok!

De azt talán még nem említették, hogy ő e mondás sajátos hatalmi filozófiáját lényegesen továbbfejlesztette.

Nála mindez már úgy hangzik: a nép is én vagyok!

Vagyis, ha őt bírálják, akkor ezt a bírálatot ráteríti minden honfitársára.

A logikája szerint mi megválasztottuk őt kétharmad arányban, ezért amit ő tesz, az olyan, mintha mi tennénk mindannyian, vagyis a nép.

Igazából egyébként nem érhettek senkit sem meglepetésként Orbán EP-beli kijelentései. Mondott ő már korábban is olyasmit, miszerint a nép nem lehet ellenzékben.

Pedig igencsak hibádzik ez a kétharmados többségre hivatkozás, hiszen az valójában csak a szavazáson résztvevők ötvenvalahány százaléka (a szavazásra jogosultak kevesebb mint fele), de azért sem fogadható el az Orbán =Nép elmélet, mert nem ő lett kétharmaddal megválasztva, hanem a drágalátos szocik lettek kétharmaddal elutasítva.

http://proszektura.blog.hu/2011/01/19/a_nep_en_vagyok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A TabuTV beszámolója a diszkót
  2011-01-21 20:08:10, péntek
 
 
A TabuTV beszámolója a diszkótragédiáról

http://barikad.hu/tabutv_besz%C3%A1mol%C3%B3ja_diszk%C3%B3trag%C3%A9di%C3%A1r%C3% B3l-20110121
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíj + megszorítás: miről b
  2011-01-21 20:03:17, péntek
 
  Nyugdíj + megszorítás: miről beszél Orbán Viktor?

Máriás Leonárd - Neizer Anita bullet 2011. január 21. 14:05
Frissítve: 4 órája

Nehéz bármit is kiszűrni abból az Orbán Viktor-i nyilatkozatból, hogy a jövőben csak annyit költenek majd nyugdíjkifizetésekre, mint amennyit erre a célja beszednek. Az már hónapok óta ismert, hogy a kormány a korhatár előtti nyugdíjjogosultásokkal és a rokkantnyugdíjazással járó kiadásokat 2013-tól átteszi egy új állami szociális alapba, a nyugdíjalap tényleges bevételeit viszont nem csökkenti. A kérdés, hogy mindez csak trükk, vagy egy erőteljesebb reform előkészítése.

Újra fellángoltak a kedélyek Orbán Viktor Dow Jonesnak adott interjúja után: egy év után újra központi téma az utcán a svéd nyugdíjrendszer, az ellenzék pedig drasztikus nyugdíjcsökkentést emleget.

A miniszterelnök ugyanis úgy nyilatkozott az interjúban, hogy február 15-ig többek között megvitatja a kormány a nyugdíjreformot is, amiről annyit lengetett be: "világossá kell tennünk, hogy a korhatár előtt senki nem mehet nyugdíjba, és azt is, hogy az állami nyugdíjalap nem fizethet több nyugdíjat, mint amennyit beszed (a nyugdíjjárulékokból)".

Az MSZP az Orbán-interjú után ismét előhúzta a svéd kártyát, amiről a köztudatban leginkább csak annyi terjedt el a választási kampányban, hogy nyugdíjcsökkentéssel és korhatáremeléssel jár. Korózs Lajos szocialista politikus azt mondta, hogy ha valóban annyit költ a magyar állam nyugdíjakra, mint amennyit beszed, akkor 20-25 százalékkal fognak csökkenni a nyugdíjak, valószínűsítették, hogy megszüntetik a korengedményes nyugdíjba vonulást, és szerintük a kormány szétverni készül a százhúsz éve működő társadalombiztosítási rendszert.
Trükközés vagy reform?

"Bárcsak jelente ez bármi is, bárcsak ki lehetne ebből venni a nyugdíjreform csíráját" - válaszolta a Hírszerzőnek egy közszférában dolgozó nyugdíjszakértő, amikor arról kérdeztük, mit jelenthet Orbán Viktor múlt heti nyilatkozata a Dow Jonesnak. A kormányfő szavaiban ugyanis valójában semmilyen újdonság nem volt, 2-3 hónapja ugyanezt kommunikálja a kormány. Elsőként Matolcsy György a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer szétverésének bejelentésekor mondta, hogy a jövőben csak annyit költenek majd a nyugdíjakra, amennyit erre a célra beszednek.

A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján még fellelhető az a november 30-i dokumentum, amely az erre vonatkozó részleteket tartalmazza. "A reformok reformjának" titulált csomag szerint a nyugdíjbiztosítási alapot két éven keresztül a magán-nyugdíjpénztári befizetésekből konszolidálnák. 2011-ben 530 milliárdos, 2012-ben 250 milliárdos lyukat tömnének be. 2013-tól viszont semmilyen egyéb költségvetési pénzt nem akarnak benyomni a nyugdíjbiztosítási alapba, a kifizetéseket csak a 24 százalékos nyugdíj-hozzájárulásból és a 10 százalékos munkavállalói járulékból fedeznék.

A trükk viszont ebben az, hogy az alapból számos ellátási formát áttennének egy másik alapba. A nyugdíjak köréből ugyanis - jogosan - kivennék a szociális típusú ellátási formákat, azaz rokkantnyugdíjakat és a korhatár előtti nyugdíjjogosultság köréhez tartozó kifizetéseket. Utóbbiakat egy új állami szociális alapból finanszíroznák.

Azaz a kormány egyik zsebéből áttenné a pénzeket egy másik zsebébe, az államháztartásra ez érdembe nem hatna, de Orbánék eleget tennének a befektetői elvárásnak, miszerint ne legyen hiány a nyugdíjbiztosítási alapban. "Ez az egész egy trükk, amely a külföldi befektetőknek szól, ám azért ők rafináltabbak ennél, hamar rájönnek, hogy nincs szó tényleges költségcsökkentésről" - mondta a Hírszerzőnek Simonovits András nyugdíjszakértő, hozzátéve, hogy ezzel a lépéssel akár szufficites is lehet az alap. 2010-ben ugyanis a korhatár alatti rokkantási nyugdíjakra és a korhatár alatti öregségi nyugdíjakra körülbelül 5-600 milliárdot költött az állam.
Mitől lehet mindez reform?

A kérdés az, hogy egyáltalán miért jó az eddigieket két alapba szétválasztani, és hogy egyáltalán miből fogják finanszírozni a nyugdíjhoz kötött szociális kiadásokat. A Hírszerző néhány nyugdíjszakértővel próbálta megfejteni, hogy milyen lépések követhetik a nyugdíjkiadások rendbetételét, és lesz-e igazi nyugdíjreform. Abban ugyanis mindenki egyetértett, hogy az még nem jelent reformot vagy nagy horderejű átalakítást, hogy egyéni számlákat vezetnek be, hogy szétválasztják a nyugdíjkiadásokat a szociális kiadásoktól.

Senki nem látja még pontosan, hogy a most felnövő nemzedékeknek miből, hogyan, mennyi nyugdíja lesz majd
Fotó: Túry Gergely

Azon túl, hogy a befektetők régóta elvárják, hogy nullszaldós legyen a Nyugdíjbiztosítási Alap, azt is régóta hangoztatják a szakértők, hogy az átláthatóság miatt meg kellene tisztítani a szociális alapú kifizetésektől. Akárcsak az egészségügyben - ebben az esetben is a magyarok többsége elvárja, hogy a pénzéért cserébe semmi esetre se engedje el a kezét az állam. Így a szerzett jogként értékelik azt, hogy ha baleset éri őket, vagy valamilyen okból előbb mennek nyugdíjba, akkor azt a nagy közösből, a nyugdíjas évekre szánt pénzből kell kifizetni.

Ráadásul bármilyen más nyugdíjrendszer bevezetésének - legyen az svéd, német - előfeltétele, hogy a szociális kiadásoktól megtisztítsák az alapot, mivel csak így lehet megbecsülni és előre kiszámolni, hány nyugdíjas lesz, hogyan alakulhatnak majd a kifizetések.

Merész ötlet, de néhány szakértőnek az is eszébe jutott, hogy a kormány akár egy ilyen kommunikációval előkészíthetné azt, hogy a nyugdíjaknál csak árindexálás legyen. A Bajnai-korszak előtt a nyugdíjakat az inflációval és a reálbéremelkedéssel összhangban emelték. A Bajnai-kormány viszont úgy szigorította mindezt, hogy az infláció indexálását vette alapul, de beígérte azt is, hogy ha az ország GDP-növekedése 3 százalék felett teljesít, akkor sávosan azt is figyelembe veszik. Három és négy százalékos gazdasági növekedés között a nyugdíjak 80 százalékban az inflációt, 20 százalékban az átlagkeresetek növekedését követik majd. 4 és 5 százalék közötti gazdasági növekedés esetén ez az arány 60-40-re változik, és csak 5 százalékot elérő vagy azt meghaladó GDP-növekedés esetén térhet vissza a jelenlegi, 50-50 százalékos nyugdíjemelési módszer.

Az biztos, hogy a gazdasági növekedés évről évre növekedhet, a kormány idénre 3 százalékkal számol, és ez fejtörést okozhat a kormánynak, hiszen nagyobb mértékben kell emelni. Az egyik szakértő szerint ebből a miniszterelnök kijöhet jól úgy, ha azt mondja, csak annyit lehet költeni a nyugdíjkifizetésekre, mint amennyit erre beszedett az állam, de abból ez a nyugdíjnövekmény már nem jön ki.

Szakértők szerint a nyugdíjcsökkentésnél és a svéd modellnél izgalmasabb kérdés, hogy miből finanszírozzák majd az új állami szociális alapot, és hogy mit kezdenek a rokkantnyugdíjakkal és a korkedvezményes nyugdíjba vonulással. Ezt egyikük sem merte megtippelni, mivel Orbán Viktor ez irányú bejelentése teljesen ellentmond a kormány eddigi intézkedéseinek. Arra ugyanis, hogy a nők 40 év szolgálati idő után kedvezményesen nyugdíjba vonulhatnak, máris több milliárdot költöttünk. A "régi" Költségvetési Tanács számítása szerint idén 11,6 milliárd, jövőre 22 milliárd, 2013-ra 36, és 2014-re 40 milliárd forintos egyenlegromlást jelent ez a büdzsének.
Már csökken a rokkantnyugdíjasok száma

Az is kérdés egyelőre, hogy a rokkantnyugdíjazást érintő szigorítások mennyivel mennek túl majd azokon a szigorításokon, amiket még a Gyurcsány-kormány vezetett be 2008 elején. Annak az átalakításnak is ugyanaz volt a célja, mint a jelenlegi kormány tervezett intézkedéseinek: a munkaerőpiacról kivezető menekülési útvonalak szűkítésével növelni a munkaerőpiacon töltött évek számát és csökkenteni az állami kiadásokat.

A 2008-as változások következtében évről évre csökken a korhatár alatti rokkantnyugdíjasok (és nő az elutasított kérelmek) száma, vagyis a jelenlegi kormány még akkor is egyre kevesebb rokkantnyugdíjast tud felmutatni, ha érdemi változtatást nem vezet be. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adatai szerint 2009-ben 422 ezer korhatár alatti rokkantnyugdíjas részesült ellátásban, 2010-ben pedig már csak 379 ezer.


http://hirszerzo.hu/profit/20110121_nyugdij_orban_dowjones#utm_source=hsz_daily&a mp;utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_01_21&utm_content=top
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország: Nyugat-Balkán
  2011-01-21 19:25:08, péntek
 
  Magyarország: Nyugat-Balkán

2011. január 21. 12:54:21

A vadliberalizmus faramuci szellemiségével átitatott jelenkompatibilis diszkóbirkulás újabb antiidillbe torkollot, három fiatalkorú lett a drogtól bódult agyatlan tombolás áldozata. Életellenes éránk, azaz a fogyasztói multikulturalizmus emberprototípusa a ténferegve tomboló ösztönlény, a hedonihilista hülyegyerek, aki egy kis fűért, piáért a saját édesanyucikáját is zálogba bocsátaná, miközben az ütemtelen "ándergránd" zajt valamiféle wágneri szférák zenéjének érzékeli rokkantnyugdíjas agysejtjeivel.

14-16 éves kisgyerekek spangliznak átszellemülten a Nyugat-Balkán nevű szórakozóhelyen, miközben a szefárdok bolondította felelőtlen szülő VV Puki kiszavazásán izgul, s nagyívben tojja le csemetéje csörömpölésre megvalósított előemberi tombolását a diszkóban. Persze nyilván csak jobbesetben van fogalma arról a kedves szülőnek, hogy merrefelé is birkul drog és szabadosság által beetetett, teknóra ténfergő agyigyagyás gyermeke.

Bajban van az európai civilizáció, az értékrendi deficit újra és újra jobb sorsra érdemes emberek halálához vezet, most épp egy 14 és egy 17 éves fiatal leányzó lett a liberalizmus áldozata. Magyar Bálint eközben nyilván triumphust tart nevelési elveinek sikere láttán...

Persze a különös körülmények és a liberális média himi-humi szerű susmogása és ködösítése is felettébb gyanús. Ahogy az '50-es években a Szabad Európa rádió jelentette az egyetlen igaz szót, úgy manapság is csak ilyesféle szamizdatokból lehet szemezgetni valós gondolatokat, hisz a mainstream média mindent megtesz a nem polkorrekt igazságok eltussolása érdekében, a Facebookos, Twitteres, Iwiwes szemtanúi beszámolókat is azonnal eltüntették a pár napja még "szólásszabadságért" tüntető Bakács Tibor és TGM-féle turbótoleráns liberálisok cenzor elvtársai.

A hajnali híradások még egyöntetűen késelésről értekeztek, tucatjával születtek az olyan helyszíni beszámolók, melyek egy 5-6 fős cigány társaság szúrószerszámmal megvalósított pimasz produkciójának tulajdonítják a kitörő pánikot, délben viszont már mindenhonnan eltűntek az ilyesféle értekezések. Az orwelli Novus Ordo Seclorum ismét jelezte, hogy itt csak egy szűk kör szava érvényesülhet az újságírásnak nevezett gondolatidomítási prodzsekt keretében, s nem a kristálytiszta igazságé. Sajnos ismét Paprikajancsi-szerű ugri-bugri figurának és egy komplett futóbolondnak nézik a magyar emberek kárpát-medencei sokaságát gyarmattartóink.

Akár cigányok késeltek azonban, akár csak bedrogozottak hallucinációi okozták a felfordulást és a haláleseteket, a liberális "értékrend", az individualista-hedonista őrület felelőssége elvitathatatlan. Jelenkorunk uralgó ideológiája a tiszta emberi szellem értékrendbeli devalválódásának biztosít teret, szépnek láttatja a fonákságot, s elmarasztalja az erényt, hisz olyan viselkedésmintákat és cselekedeteket propagál, melyek akár egy fent ecsetelt tragédiához is elvezethetnek. Elég a drogosan gázoló szélsőséges médiasztár, Stohl András ajnározással elegyített mentegetését megemlíteni.

Óriási a szülői felelősség nemcsak a gyermekek jövőjével, hanem az egész ország, e csodás Kárpát-Haza sorsával kapcsolatban! 14-16 éves kiskorúak bedrogozva tombolnak cigánymaffiózók társaságában, fűvel-fával meghemperegnek altesti örömszerzés céljából, lélekromboló zajokat hallgatnak, miközben az alpári beszéd és a tanulatlan butaság megannyi megnyilvánulása csak úgy ömlik belőlük.

Köszönjük, liberalizmus! Köszönjük, szabadelvűek! Köszönjük, csodás bűnözőmentegető banda!

Fel kellene már ébredni a megvezetettségből, hogy végre megértsük a kontrollálatlan, szabályokat elvető, mindenféle normalitáspárti megnyilvánulásra nácit és fasisztát kiáltó ideológia rákfeneszerű szerepét jelenünk tönkretételében. Ébredj, magyar!

Forrás: torsalqvist.freeblog.hu

Forrás: szebbjovo.jobbikdebrecen.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=75595
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánnak a Jobbikra kellett vo
  2011-01-21 19:22:24, péntek
 
  Orbánnak a Jobbikra kellett volna hallgatnia
2011. január 21. 12:44:48

A Jobbik a magyar Országgyűlésben már kérdést is feltett, miért tartja még mindig nagyköveti pozícióban a régi rend támaszait.

A Jobbik a magyar Országgyűlésben már kérdést is feltett, miért tartja még mindig nagyköveti pozícióban a régi rend támaszait.

Németh Zsolt külügyi államtitkár egy konkrét esetben szenvedéllyel védelmezte a volt SZDSZ-es vezető politikusnak, Szent-Iványi Istvánnak a ljubljanai nagyköveti posztját. Arról beszélt, hogy a külügy teljes bizalmát élvezi.

Az Orbán-kormány külügyi gépezete neuralgikus pontjain is - nemcsak a széleken és végeken - ott vannak a régi rend oszlopos emberei. Nagykövetként. Gyurcsány volt külügyminisztere, tanácsadója, Bajnai külügyi államtitkára és folytathatnánk a sort.

Hogy ők mennyire ártalmasak nemcsak az Orbán-kormánynak, hanem - és ez érdekel igazán bennünket - Magyarország külföldi imázsának, azt most láthattuk abban a fergeteges támadás- és vádegyvelegben, amelyet a magyar miniszterelnökre zúdítottak tegnapelőtt Strassburgban (mi német helyesírással írjuk, mert a magyar nyelvben ez vert gyökeret), az Európai Parlament hatalmas üléstermében.

Mindez csak azért történhetett meg, mert a támadásoknak a nemzetközi sajtó előkészítette a talajt, képtelen vádakat zúdítva az országra és kormányra, összevegyítve a szokásos antiszemitizmus/cigányellenesség vádjait a médiatörvénnyel. Hogy ezek a külföldi lapok mennyire egy srófra járnak és hogy ez a sróf milyen menettel működik, arra jellemző, közülük egyetlen egy nem említette, hogy a Jobbik szintén a médiatörvény ellen lépett és lép fel. Márpedig ha az újságírásra igaz, hogy a hír nem az, ha a kutya harapja meg a postást, hanem fordítva, mi lett volna nagyobb szenzáció egy nyugati lapban - amely a Jobbik minden mozgását árgus szemmel figyeli és arról folyamatosan beszámol természetesen a tényeket saját dogmái szerint torzítva -, mint ez a tény?

Az, hogy egy általuk szélsőségesnek ítélt párt a parlament többi ellenzéki pártjával együtt védi a sajtószabadságot? De ez csak mellékszál itt és most.

Martonyi még augusztus végén egy nagyköveti találkozón utasításba adta, hogy a nagykövetek lépjenek fel a Magyarországot és kormányát ért rágalmazások ellen. E helyett mi történt? Semmi. Miért? Mert a régi rend arrogáns híveitől mi sem áll távolabb, mint megvédeni azokat, akik luxuskörülmények között tartják őket.

Szíjjártó Péter kormányszóvivő ,,pofátlannak" nevezte a nagy végkielégítéseket. A régi rend nagyköveteinek magatartását miért nem nevezi ugyanannak?

Martonyi miért nem köt útilaput a talpukra?

A miniszterelnök miért nem utasítja külügyminiszterét ugyanerre?

Ha Németh és Martonyi kevésbé hevesen védelmezte volna a régi rend emberei iránti jobbikos - fínoman fogalmazva - kételyeket, és a megfelelő emberek képviselnék hazánkat külföldön, a kár igen jelentős részét meg lehetett volna előzni.

Az Orbán-kormánynak el kellene gondolkoznia azon, hogy a parlamentben melyik ellenzéki párt képviseli a valódi nemzeti érdekeket.


Ordosz műhely
Forrás: barikad.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=75594
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forradalom a cigányságnál?
  2011-01-21 18:58:21, péntek
 
  Forradalom a cigányságnál?

2011. január 21. - 01:33

Nem vitaindító és nem elemző lesz az alábbi bejegyzés, bár kétség kívül mindegyik elem keveredni fog benne. 2/3-os győzelmet aratott a kisebbségi önkormányzati választáson a Lungo Drom az MCF fölött. Úgy is mondhatnám itt is forradalom történt. Hurrá!

A mai napon megválasztották Farkas Flóriánt az OCÖ új elnökének. Hurrá! Örülhetnénk, hiszen a hazug és bűnöző korszak akár el is tűnhetne Kolompár Orbán bukásával, azonban én mégsem vagyok ennyire derűlátó.

A mi Kolompárunk ugyanis továbbra is ott lebzselhet és ,,dolgozhat" a nagy elszámoltatás jegyében, de ez a kisebbik gond. A nagyobb, hogy Kolompár örökébe Farkas Flórián lépett, s erre már azt lehet mondani, hogy az egyik 19, a másik egy híján 20.

Miért?

Egyszerűen azért, mert semmivel sem különb: ugyanazok a garázda bűncselekmények az egyiknél is, mint a másiknál következmények nélkül.

Ugyanaz a kétszínű megnyilatkozások az egyiknél, mint a másiknál: csak a jogok hangoztatása az egyetlen kommunikációs eszköz, a legkisebb felelősség nélkül. Nem tisztem ítélkezni és nem akarom elvitatni azt sem, hogy Farkas Flórián esetleg valóban megváltozott korábbi bűnöző életmódja után, de a jogos aggály engedtessék meg. Azt nyilatkozta a nagy győzelmük után, hogy ,,új szemléletű, erkölcsös politika indul el." Mivel néhány hónapig egy bizottságban ültem vele (kisebbségi- emberjogi civil-és vallásügyi), így magam valamelyest jó emberismerőnek tartván, nem vagyok túl jó véleménnyel róla.

Egyetlen egy esetben tudott hangos lenni: amikor jobbikozni, rasszistázni, gárdistázni, fasisztázni, nácizni, antiszemitázni és ,,trapistázni" kellett, egyébként - ha egyáltalán jelen volt - csak néma homály...

Nekem meggyőződésem, hogy a hazai cigányság legnagyobb ellensége a saját politikai elitje, vagyis a cigányvezetők egy jelentős csoportja. Kolompárostól, Farkasostól, Kállaistól, Mohácsistól, mindenestől. Ők azok, akik szándékosan tudatlanságban és nem utolsó sorban, mélyszegénységben tartják ezt a szerencsétlen népcsoportot a magyar társadalom még nagyobb szerencsétlenségére.

A tudatlanság és a mélyszegénység pedig folyamatosan és egyre durvábban generálja a bűnözést, amely egyáltalán nem ,,megélhetési bűnözés". Nekem az a véleményem, ha létezne megélhetési bűnözés, akkor hajléktalanokkal (akik a szegények között is a legszegényebbek) volnának tele a börtönök, de tudjuk, hogy nem így van.

A cigányság vezetői pedig továbbra is tehetik mindezt, mert a Jobbikon és néhány civil értelmiségin kívül nincs senki ebben az országban, akik kilépnének az évtizedes polkorrekt magatartásból és nevén mernék nevezni a tényeket. Nincsenek rajtunk kívül olyanok, akik nem kizárólag a magyar társadalmat tennék felelőssé a cigányság jelenlegi helyzetéért. Nincs aki rajtunk kívül valóban meg akarná oldani a lassan megoldhatatlant.

Juttassunk még több pénzt? Emeljük a segélyeket?

Hozzunk létre még több alapítványt? Vigyük le számukra a felsőoktatási intézményekben ponthatárokat? Vegyünk föl közülük minél többet rendőrnek? Adjunk még több ösztöndíjat?

És akkor mi van!? 20 éve ez a tendencia, csak a mértékek különböznek évről évre. A helyzet pedig egyre rosszabb! Mert az elsődleges szocializációs színtér hiányában, ezek egyike sem fogja megváltoztatni jelenlegi életvitelüket. Az elsődleges szocializációs színtér pedig a család. S ha az nem képes elemi szabályokat, írott és íratlan erkölcsi normákat belenevelni a gyermekekbe, akkor másnak kell átvenni ezt a szerepet, amely valljuk meg őszintén, a legfontosabb!

És ez már kapcsolódik ahhoz, amelyet Németh György szociológus-közgazdász is leírt több tanulmányában: ,,a cigányság társadalmi felemelkedésének kulcskérdése, hogy miképp lehet végigvinni egy olyan cigány kulturális forradalmat, mely a kívülállás kultúrája helyébe a 21. század követelményeivel harmóniában levő, belülállás kultúráját állítja." Igen, s ez mit is jelent? Hát azt, hogy az első lépés nem feltétlenül a miénk, hanem az övék: az akarat, a szándék, a készség a felemelkedésre, amely egyáltalán nem pénzkérdés...

Tudják ezt a mi cigányvezetőink nagyon is, hiszen ha társadalmuk valóban integrálódna, akkor kitermelne egy olyan új generációt közülük, akiknek egy csoportja az ő politikai hatalmukat nagy valószínűség szerint elsöpörné, és egyúttal megfosztaná őket legnagyobb ,,aduászuktól": a rasszizmustól, kirekesztéstől stb... Valljuk meg őszintén, ők nem ebben érdekeltek.

Mert mit akar a Jobbik?

Milyen ,,sátáni" indítványaink voltak a cigánysággal kapcsolatban? Biztos, hogy nagyon kegyetlen lett volna számukra az általunk kezdeményezett cigány-magyar együttélés lehetőségeit vizsgáló eseti bizottság, amely a problémák gyökereit tárná föl.

Biztosan nagyon kegyetlen volna, ha az élhetetlen körülmények közül jól felszerelt, bentlakásos intézetbe vihetnék az érintett cigánygyerekeket, ahol nevelni és tanítani lehetne őket stb. Biztos, hogy az egész társadalom bánná, ha a bűnözőket nem wellness-, hanem önfenntartó börtönökben dolgoztatnánk, s ha a jelenlegi szociális segélyrendszert úgy alakítanánk át, hogy alanyi jogon ne a munkaképesek, hanem csak a valóban rászorulók kapjanak pénzt, mert a többinek dolgoznia kellene. Hát igen, ez csak néhány részlet a Jobbik ,,ördögi" terveiből, amellyel a cigányságot billentenénk ki jelenlegi tarthatatlan helyzetéből, és ez néhány vezetőnek nagyon nem tetszik. Sőt úgy látom, ez rajtunk kívül egyetlen politikai erőnek sem tetszik... így pedig továbbra is váratni fog magára a cigányságon belüli ,,kulturális forradalom"!

Mirkóczki Ádám

egerjobbik.hu - jobbik.hu

http://szebbjovo.hu/node/6541
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Görögországi Orthodox Egyház S
  2011-01-21 18:44:29, péntek
 
  Görögországi Orthodox Egyház Szent Szinódusának felhívása
2011/01/21



A Görögországi Orthodox Egyház főpapsága, amely október 5-8-án összeült soros ülésére, kötelességének tartja, hogy a nyájhoz, Isten népéhez, valamint minden nem közömbös emberhez forduljon az igazság és a szeretet nyelvén.

Veletek élünk e súlyos és drámai időben. Mint ország, rendkívül súlyos gazdasági krízissel kerültünk szembe, amely az emberek többségét a bizonytalanság és a félelem érzésével tölti el. Nem tudjuk, hogy mit hoz számunkra a holnapi nap. Nyilvánvaló, hogy Hazánk már nem szabad, hanem ténylegesen a hitelezői irányítják. Tudjuk, hogy sokan közületek azt várják, hogy az Egyház megszólaljon, és állást foglaljon azon eseményekkel kapcsolatban, amelyeknek mindannyian szemtanúi vagyunk.

Az, amit ma Hazánk megél, precedens nélküli, és megrendíti a képzeletet. A szellemi, társadalmi és gazdasági krízissel lépésben halad előre minden alapunk lerombolása. Hagyományunk eltörlésének és megsemmisítésének kísérlete történik, annak, amit mindig Hazánk élete alapjának tartottak. A társadalmi szférában berendezkedésünk és jogaink megszüntetése folyik. Méghozzá mindezt a kormányzat soha nem látott indokkal teszi: “E lépésekre hitelezőink kényszerítenek bennünket". Tehát mi, mint ország, gyakorlatilag beismerjük, hogy megszálltak vagyunk és új (külföldi) kormányzóink akaratát teljesítjük. Ezzel kapcsolatban felmerül a következő kérdés: beavatkozási igényeik csupán a pénzügyi és szociális szférára vonatkoznak-e, vagy kiterjednek Hazánk spirituális és kulturális identitására és önállóságára is?

A kialakult helyzettel szemben minden értelmes emberben felmerül a kérdés: korábban miért nem hoztuk meg azokat a kemény intézkedéseket, amelyeket ma régóta szükségesnek neveznek? Társadalmi életünk mindezen patológiái, amelyeket most oly nagy erőfeszítéssel igyekszünk leküzdeni, miért nem orvosoltattak időben? Miért volt szükség arra várni, míg eljutunk a mai kritikus állapotba? Hiszen államunkat már több évtizede ugyanazok az emberek irányítják. Milyen politikai célszerűségből indultak ki ők, tudván, hogy az országot a katasztrófába vezetik, ma pedig biztonságban érzik magukat, mivel csupán idegen akarat teljesítőinek vallják magukat? Ma olyan radikális reformok zajlanak, amelyek a korábbi években felháborították volna egész Görögországot, ma azonban alig találnak ellenállásra.

Gazdasági krízisünk a termelés és a fogyasztás közötti egyensúlytalansággal kapcsolatos. Az általunk elérhető termelés lassú tempója és azon magas életszínvonal között, amelyet megszoktunk. Amikor a fogyasztás jelentősen meghaladja a termelést, a gazdasági egyensúly elkerülhetetlenül a kiadások oldalára csúszik el. Hogy ezt rendbe tegye, országunk kénytelen külső kölcsönökhöz folyamodni. Amikor a hitelezők elkezdik visszakövetelni az adósságot, eljön a krízis, azt pedig a csőd követi. De a gazdasági krízis, amely ma Hazánkat sújtja és nyomorítja - csupán a jéghegy csúcsa. Ez egy másik, spirituális krízis következménye és gyümölcse.

A fogyasztás és a termelés közötti aránytalanság nem csak gazdasági kategória, hanem - mindenekelőtt - a spirituális törés mutatója. Az erkölcsi krízis jele, amely mind a hatalmat, mind pedig a népet elérte. Azé a hatalomé, amely nem volt képes felelősen viselkedni a nép előtt, nem tudott - vagy nem akart - az igazság nyelvén beszélni, hamis ideálokat propagált, elősegítette a korrupciót, és egyetlen célja magának a hatalomnak a megtartása volt. A hatalom gyakorlatilag a nép és Országunk valóságos érdekeivel szemben cselekedett.

Másrészről mi (a nép) szintén felelőtlenül cselekedtünk. Istenítjük a gazdagságot, jóllakott és nyugodt életet keresünk, és nem vetjük meg a csalást és a könnyű jövedelemszerzést. Minket már nem izgatott, hogy mi folyik a világban és országunkkal. A szakszervezetek és a társadalmi csoportok önkényes követelései, jogaik betartására teljes közömbösséggel párosult aziránt, hogy mindez milyen hatást fejt ki társadalmunkra összességében, és ezek jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a mai helyzetbe jutottunk.

A spirituális krízis lényege az élet értelmének hiányában és az embernek az egydimenziós jelenben való leragadásában, egocentrikus önimádó ösztöneinek fogságában található. Ez a jövő, eszmék és víziók nélküli jövő. Unalomra és monotonitásra ítélt jelen. Az életnek a születés és a halál két eseménye közötti ideiglenes időszakba való átfordulását jelenti, amelynek egy ismeretlen tényezője van: mennyi idő telik el közöttük. Ilyen perspektívában a céltalan mindig verseng az értelmetlennel, és ezek következtében mindig a tragikus győz. És akkor a kérdés: “Fiam, miért fogyasztasz kábítószert?" kérdésre azt a választ hallod: “Mondjátok meg, miért ne fogyasszak? Nem reménykedem semmiben, nem várok már semmit. Egyetlen örömöm ez a kábítószer". Mi pedig ahelyett, hogy megtalálnánk az élet értelmét, a gazdagságra, komfortra, jólétre törekszünk. De amikor a fogyasztáson kívül nem létezik semmilyen más életcél, amikor az anyagi jólét és annak a környezet felé való demonstrálása az egyetlen módjává válik a társadalmi elismertség elnyerésének, akkor a romlottság az egyetlen lehetséges életmóddá válik, ellenkező esetben, ha nem romlasz meg, akkor butának tűnsz fel. Így gondolkodtak és tettek sokan, mi pedig eljutottunk odáig, hogy nem csak a hatalom emberei romlottak meg, hanem a nép többsége is. Az örök kérdést, Dosztojevszkij dilemmáját: “Szabadság vagy boldogság" annak teljes tragikusságában éljük meg. A látszólagos jólétet választottuk, de elveszítettük a szabadságot, mégpedig nem csak személyes szabadságunkat, hanem Hazánk szabadságát is. Ma az ember (lehetséges, jogosan) remeg jövedelme csökkenésének még a gondolatától is, de alig nyugtalanítja, hogy az állam nem fordít megfelelő pénzt az oktatásra. Nem aggódik gyermekei miatt, akik különféle függőségekben hunynak ki, nem aggódik az emberi személyiség és élet elértéktelenedése miatt. Ez a mai krízis valódi értelme és a gazdasági nehézségek forrása, amelyeket oly kegyetlenül kihasználnak a “világ irányítói".

A Szent Szinódus ülésén mi, a ti lelki atyáitok, kritikusan viszonyultunk saját tetteink iránt és szeretnénk magunkra vállalni a felelősséget, és megtalálni a mostani krízisben saját hibánk mértékét. Tudjuk, hogy elkeserítettünk benneteket, lehetséges, hogy kísértésbe is vittünk titeket. Nem reagáltunk azonnal és hatékonyan a klérus magatartására, amely megsebesített benneteket. Azok, akik szeretnék megszakítani a nép és az Anyaszentegyház kapcsolatát, kihasználták a valódi és kitalált botrányokat, igyekeztek lerombolni az Egyház iránti bizalmatokat.

Szeretnénk nektek elmondani, hogy az Egyház rendelkezik a fogyasztás kultuszának ellenmérgével - ez az aszkézis. Míg a fogyasztás: zsákutca (hiszen az életnek nincs benne értelme), addig az aszkézis: út (hiszen a valódi élethez vezet). Az aszkézis célja - nem az élvezetről való lemondás, hanem az élet mélységgel és tartalommal való megtöltése. Hasonlít a sportoló edzéséhez, amely elvezeti őt az érem megszerzéséhez, ez az érem pedig semmi más, mint a halált legyőző élet, a szeretettel gazdagított élet. Az aszkézis a felesleg rabságából a szabadságba vezető út. Azon rabságból, amely nevetség tárgyává tett ma bennünket.

Nyugtalanít bennünket oktatásunk állapota, mivel a mai oktatási rendszer a tanulóra nem személyiségként, hanem számítógépként tekint. Egyetlen funkciója - az információ “feltöltése". A tanuló személyiségét egyáltalán nem veszi figyelembe. Gyermekeink joggal vetik el az ilyen oktatást. Ezért nyugtalanít minket a készülő újabb középiskolai reform. Elismerjük, hogy a tankönyvek összeállítása az állam felelősségi szférájába tartozik, de tartalmuk érint minden állampolgárt, akik közül sokan várják az Egyháztól, hogy felemelje alázatos hangját ebben a kérdésben.

Azt szeretnénk, hogy minden templomunk nyitva álljon a fiatalság előtt. Azokat az egyházközségeket, amelyek ezt megtették, számtalan értelmet és reménységet kereső fiatal keresi fel.

Tudjuk, hogy tőlünk, lelkipásztoraitoktól hősies Egyházat vártok, élő és prófétikus szót, a fiatalságnak aktuális igehirdetést, amely ugyanakkor nem elvilágiasodott, kompromisszum nélküli, szabad és erős. Olyan Egyházat, amely nem fél ellenállni e világ bűnös rendszereinek, még akkor sem, ha ez üldöztetéshez és vértanúsághoz vezet.

Az Egyház az egyetlen olyan intézmény, amely képes az ember mellé állni és támogatni őt. De az Egyház: mi vagyunk mind, és ebben van az Ő és a mi erőnk is. A lelkipásztorok és a nyáj egységét mindenek előtt a “világ kormányzói" kívánják lerombolni. Tudják, hogy ha legyőzik a pásztort, könnyen szétszórják és rabságba hajtják a nyájat. Emlékezzetek a történelemre: mindenhol, ahol Istennel harcoltak, a csapás végső célja az ember volt, és annak teljes elállatiasítása. Ellenkezőleg, Isten emberré válása az ember legnagyobb felmagasztalása. Az Egyház nem az állam ellen lép fel, hanem azok ellen, akik mögötte állnak, megpróbálván megfosztani bennünket reményünktől és eszményeinktől. Emlékezzetek, hogy számos közgazdász értékelése szerint ezt a krízist művi úton váltották ki, azért, hogy eszközzé váljon azon erők világuralmának elérésére, amelyeket nehéz emberszeretettel gyanúsítani.

Krisztus Egyházának van álláspontja a mai kritikus helyzettel kapcsolatban, mivel nem szűnt meg a történelem és az emberiség részének lenni. Az Egyház nem hunyhat szemet semmilyen igazságtalanság felett, hanem késznek kell lennie a tanúságtételre és a vértanúságra. Tudjuk, hogy az emberek körülöttünk éheznek és szükséget szenvednek, lelküket pedig gyakran eltölti a kétségbeesés. Tudjuk, mivel az első hely, amelyet a remény és az értelem keresése során felkeresnek, az a templom. Célunk és feladatunk, hogy az egyházközségek olyan központtá váljanak, amelyeken keresztül a lelkipásztori gondoskodás eléri és átfogja az egész társadalmat.

Úgy döntöttünk, hogy létrehozzuk a társadalmi problémák elemzésének központját, hogy ne csak szemléljük, hanem sikeresen küzdhessünk azon nehézségekkel szemben, melyeket a jelenlegi krízis váltott ki. Feladatunk - hogy oly módon fejlesszük ki minden egyházközség jótékonysági tevékenységét, hogy ne maradjon egyetlen ember sem, aki ne kaphatna egy tányér ételt. Tudjátok, hogy az Egyház e tekintetben hatalmas munkát folytat. Tudjátok, mivel sokan közületek munkátokkal vagy anyagi segítségetekkel támogatjátok egyházközségeink erőfeszítéseit. Arra kérünk titeket, hogy álljatok közelebb egyházközségetekhez, hogy együtt képesek legyetek támogatni egymást e nehéz időkben. Népünk korábban is találkozott a szegénységgel és az éhínséggel, de kibírta és győzedelmeskedett, mivel rendelkezett eszményekkel és értékekkel. Mind együtt képesek vagyunk segíteni az egyénnek, az EGYHÁZ pedig mindenkit támogathat. Isten nem gyáváknak teremtett bennünket, hanem megadta nekünk az erő és a szeretet szellemiségét. E szellemmel eltelve, hibáinkat tudatosítván, egységesüljünk nagy családunk, Egyházunk mellett az élet értelme és a szeretet keresésében, és akkor túl fogunk jutni e nehéz megpróbáltatásokon.

A Görögországi Orthodox Egyház Szent Szinódusa



A görög eredeti szövege: http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/ ... o_2010.pdf



(közre adta: Nemzeti InternetFigyelő)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
West-Balkán-tragédia: ez vezet
  2011-01-21 18:37:56, péntek
 
  2011-01-21 15:21
West-Balkán-tragédia: ez vezethetett a három lány halálához

Sorozatos jogsértések vezethettek a West-Balkánban történt tragédiához - így foglalható össze a rendőrségi nyomozás pénteken nyilvánosságra hozott néhány megállapítása. Hamisították a bérlő nevét és pecsétjét a helyiség használatáról szóló szerződésben, illetve a hely biztonságos befogadóképességénél tizennégyszer több karszalagot rendeltek. A helyszín ráadásul építési területnek minősül, ahol eddig sem lehetett volna rendezvényt tartani, az eredeti bérlő pedig engedély nélkül végzett átalakításokat benne.



Mint ismert, szombaton éjjel a Nyugati téri West-Balkán szórakozóhelyen kialakult tömegben pánik tört ki, három fiatal lány meghalt. A rendőrség ,,kettőnél több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége és más bűncselekmények" miatt indított eljárást. Az ügynek hat gyanúsítottja van, mindannyian szabadlábon védekezhetnek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken nyilvánosságra hozta a nyomozásban eddig tett megállapításokat. A szórakozóhelyet bérlő gazdasági társaság nyilvántartásba vételi igazolása szerint 19 órától 22 óráig tarthatott nyitva a hely. A nyitvatartási időre vonatkozó korlátozás megszegése miatt a szórakozóhelyet egy korábbi ellenőrzéskor, 2010. december 11-én azonnal bezáratták.

Engedélyek hiánya

A szórakozóhelyet bérlő gazdasági társaság - építtetőként - az épület különböző szintjein átalakításokat végzett, de erre sem építési, sem használatba vételi engedélyt nem szerzett. A helynek kiürítési terve sem volt.

A társaság január 15-én tovább adta bérbe a szórakozóhelyet egy vállalkozásnak, zenés rendezvény céljaira. Annak ellenére adták bérbe a helyet, hogy tudták: a helyszín építési területnek minősül és azzal is tisztában voltak, hogy ott korábban sem tarthattak volna rendezvényeket. A szombati rendezvényt a rendőrség szerint így a hatóságokat és a jogszabályokat kijátszva tartották meg.

Tudtak róla

A szórakozóhely bérlője és azok is, akiknek bérbe tovább adták, tudtak arról, hogy a hely biztonságosan kiüríthető befogadóképessége 307 fő. A bérlő maga is 300 fő befogadóképességet írt le a kereskedelmi tevékenység folytatását kérelmező bejelentésében. Mindezek ellenére a tragédiába torkolló rendezvényre 4200 darab beléptetéshez szükséges karszalagot rendeltek meg. Ráadásul úgy, hogy a bérbeadónak azt jelezték, hogy maximum 1800-an lesznek ott. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a rendezvényen körülbelül 2800 ember vett részt.

Az eljárás során felmerült a gyanú, hogy a bérleti szerződés aláírásánál a bérlő nevét és pecsétjét aláhamisították. A gyanúsítások szerint a sorozatos jogsértés miatt kialakult helyzet vezetett a három fiatal lány halálához. (lm)

FH

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=359201
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A West Balkán-Noise Life tragé
  2011-01-21 18:32:53, péntek
 
  A West Balkán-Noise Life tragédia háttere és következményei

- 2011.01.21. 10:01

Ezt a cikket azért írom, mert a történtek fényében szükségét érzem az emberek felvilágosításának. Szakmai szemmel nézve egész más a történet, mint ahogyan azt a kommentelők java (tinik) látják, éppen ezért elsősorban nem is nekik szól ez a cikk (bár tanulságos), sokkal inkább a mérlegelésre képes, idősebb, de még aktívan bulizó korosztálynak, illetve a szülőknek és mindazoknak, akik válaszokat keresnek. Ahhoz, hogy lássuk a végkifejlet okát, látnunk kell a teljes sztorit, több szemszögből is, egészen az elejétől. Elnézést, hogy ilyen terjedelmes, de mivel emberek életéről van szó, nem spóroltam a sorokkal.

A Noise Life felemelkedése:
Mindenki tudja, hogy nincsenek csodák, csak hatékony marketinghúzások, de ezek nem feltétlenül jók, sőt van, hogy kifejezetten rosszak és etikátlanok.

A Noise Life (Kecskés Tamás) és a Robotrock csapata nem találta fel a spanyolviaszt, sőt, zeneileg egy már kitaposott úton indultak el, leutánozva működő, jól futó rendezvénysorozatok zenei világát és reklám stratégiáját. Ez a tinik szemében természetesen nem tűnt fel, de nem is kell, hogy feltűnjön, hiszen ők bulizni akarnak, nem a szakmát elemezgetni.

Kecskés Tamás semmi újszerűt nem tett le az asztalra. Egyetlen egy dolgot csinált máshogy a többi csapathoz képest, ez pedig a korhatár figyelmen kívül hagyása volt, sőt, kifejezetten a tiniket akarta elérni és ezt soha nem is titkolta.

Szakmai szemmel nézve ezzel több probléma is van. Egyrészt törvénytelen, másrészt nem etikus. Ezt a formulát minden rendezvényszervező ismeri, csak úgy, mint a hátulütőjét is. A képlet egyszerű, a klubokban (pontosabban sehol) nem szolgálhatnak ki alkohollal, vagy dohányáruval 18 év alattiakat, ezért a klubok vezetése nem is szereti beengedni a 18 év alattiakat. Hogy tartózkodhat e 18 év alatti fiatal a szórakozóhelyeken, azt Budapesten az adott kerület dönti el és foglalja rendeletbe, így ahol ez nincs rendeletileg tiltva, ott beengedhetőek a fiatalok.

Már meg is van a jogi hézag, amit ki lehet használni. Kecskés Tamás ezt pontosan tudta, hiszen a szülei mindketten ügyvédek (sőt befolyásos emberek, ami a történet vége szempontjából lesz fontos).

Technikailag hogyan néz ki ez a dolog? A klubnak nem kötelező, de joga van szűrni a közönséget korosztály szerint. Ha már a kapunál beengednek valakit azért, mert vélhetően, vagy bizonyítottan elmúlt 18 éves, akkor a bárpultnál már nincs szükség ismételt szűrésre, ami nagyban felgyorsítja a kiszolgálást. Ha valaki úgy hirdet meg egy rendezvényt, hogy 16 évesek is nyugodtan bemehetnek, akkor a bárpultnál minden alkalommal meg kellene győződni a vendég koráról, hogy ki lehessen szolgálni. Tehát ez nem csak, hogy nem praktikus, de teljesen lehetetlen helyzetbe hozza a bárpultosokat, így az üzemeltetést is. Ez a rendszer a gyakorlatban működésképtelen, így esélytelen, hogy a bárpultnál be legyen tartva a korhatár.

A budapesti szervező csapatok (a tini szerveződések kivételével) ezekkel tisztában vannak, csak úgy, mint a szórakozóhelyek üzemeltetői, és egyiküknek sem érdeke a tinik beengedése.

Üzemeltetői szemmel:
Egy klub üzemeltetése üzleti vállalkozás, amiben számtalan szabálynak kell megfelelni, közben arra törekedve, hogy profitálni lehessen a rendezvényekből. Minden klub minden rendezvény után elvégzi a pofonegyszerű számítást: elosztja a pult bevételének teljes összegét az eladott jegyek számával és már meg is kapta a vendégenkénti (fejenkénti) fogyasztás értékét. Ezzel a számmal mérik, hogy egy rendezvény az ő szemszögükből sikeres volt e, vagy sem. Így a kluboknak nem az az érdeke, hogy teltház legyen, hanem az, hogy maximalizálják a fogyasztást, hiszen a bárpult hozza a pénzt. A tinik saját egzisztenciával nem rendelkező, zsebpénzből bulizó gyerekek, akik kifejezetten kevés pénzt hagynak a szórakozóhelyen, így a kluboknak nem éri meg rájuk alapozni, sőt, csak a saját működési engedélyüket kockáztatják azzal, ha kiszolgálják őket. Egyszerűbben szólva túl nagy rizikó, minimális jövedelemért. Hogy egy példát említsek, a Noise Life rendezvényeken 400 forint / fő körül szokott lenni a fogyasztás, ami a többi rendezvényhez képest (1000 - 1500 Ft / fő fogyasztás) üzemeltetői szemmel kritikán aluli eredmény, magyarul nem éri meg. Egy 18+-os buli (saját keresettel rendelkező közönség) harmad annyi emberrel termel ugyanennyi, de inkább több pénzt, arról nem is beszélve, hogy felelősségteljesebben viselkednek, mint a tinik. Ennek és a kevesebb létszámnak köszönhetően kevesebb kárt is okoznak a wc-kben, és egyéb helységekben, melyek javítása szintén költségekkel jár.

Szervezői szemmel:
Egy szervező csak akkor tud bulit rendezni, ha van hol. A fent említettek miatt egy olyan szervező, aki köztudottan tiniket mozgat meg, egyszerűen nem kap helyet - magára valamit is adó - klubban, így a szervezőnek is érdeke egy olyan közönséget célozni, ami fizetőképesebb.
Van egy másik köztudott tény, ez pedig a tinik és az idősebbek közötti unszimpátia. Elég csak a fórumokon körbenézni, de szervezőként még inkább érezhető az ebből eredő feszültség.
Ha egy szervező kialakított magának egy idősebb közönséget, akkor a tinik beengedése elindítja az ördögi kört: A tini bejön, és pusztán a viselkedésével felidegesíti az idősebbeket. A következő bulira már híre megy, hogy tinik is vannak a rendezvényen, ami az idősebbeket távozásra készteti. A tinik között viszont futótűzként terjed a hír, hogy beengedik őket, ezért tömegével kezdenek el áramlani. Nem kell hozzá sok idő, hogy a (sokszor évek munkájával kiépített közönség) néhány hónap leforgása alatt lecserélődjön, egy fizetésképtelen tinik tömegére ... ami természetesen a rendezvénysorozat végét is jelenti, hiszen ezt az új közönséget már nem nézik jó szemmel a klubok. (pedig van olyan is, hogy maga a klub a kiváltó ok.)

Tehát a tinik beengedése a kluboknak, és a szervezőknek sem érdeke.

Itt jönnek képbe az írott és íratlan szabályok, amiért a klubok és a szervezők is idősebb közönséget céloznak, mert mindenkinek érdeke, a fennmaradás és fejlődés, hogy egyre jobb klubok, és minőségi klubestek lehessenek.

Sajnos van egy harmadik szemszög is a szervezőkön és üzemeltetőkön kívül, ez pedig a dealereké. Nekik nem az számít, hogy milyen a hely és a közönség, ők minden emberre potenciális vevőként tekintenek, sőt a felelőtlen tinik mindig jó táptalaj egy drogdealernek. Alapvetően olyan helyekre mennek, ahol tömeg van, de ha a tömeg tinikből áll, akkor az hatványozni tudja a jövedelmüket. Így az olyan klubok ahol a vezetőség nem fordít hangsúlyt a kor szerinti szűrésre (mint pl Almássy Hall, vagy Dürer Kert), a dealerek Mekkájának számítanak, ami szintén köztudott a zenei ,,szakmában" éppen ezért az értelmesebbek kerülik is ezeket a helyeket. Aki nem foglalkozik ezzel a kérdéssel (vagy netán érdeke is fűződik drogárúsításhoz), az tudatosan is szervez ilyen helyekre. A Noise Life vezetése nem tudom milyen viszonyban állt a drogokkal, ezt majd egy szakértő megmondja, de hogy a bulikban masszív kati szag terjengett mindenhol, azt megint sokan alá tudják támasztani.

Leegyszerűsítve: ha valahol beengedik a tiniket, az beindít egy olyan gépezetet, amit már nehéz megállítani, éppen ezért elindítani sem szabad.

Az utóbbi években kialakult egy rendszer, amiben a szervezők legjobb tudásuk szerint rendezték a bulikat, közben betartva az írott és íratlan szabályokat, tehát nem nyitottak olyan közönség felé, ami csak bajt hoz. Mindenki tudja - hiszen minden voltunk gyerekek - hogy a tinik (13-17 évesek) ki vannak éhezve a bulikra, viszont közben kiszámíthatatlanok is. Ez a korosztály kifejezetten felelőtlenül tud viselkedni akár magával, akár a környezetével szemben.

És akkor kanyarodjunk is vissza A Noise Life ,,sikeres" üzletpolitikájához.

Kecskés Tamás kimondottan a tiniket célozta, amit ráadásul sosem titkolt, a szórólapokon minden esetben kint volt a 16+-os beengedés, ami egyértelmű felkérés keringőre. (Más országban már önmagában ez is büntetendő lenne.) Egyszerűen csak minél nagyobb mennyiségű fiatalkorút akart megmozgatni, amire a tinik természetesen ugrottak, hiszen máshova nem nagyon mehettek.

A Dürer Kert laza szabályai megengedték neki, hogy több ezer főig dagassza a javarészt tinikből álló közönségét, ami végül a visszájára fordult. A NL kommunikációja szerint azért hagyták ott a Dürer Kertet, mert kinőtték azt. Nos, íme az igazi indok: a Dürer Kert már túlságosan rizikósnak találta a rendezvény kiszolgálását, a folyamatos balhékat, a 13-14 éves merev részeg gyerek veszélyes viselkedését, ezért a saját biztonsága érdekében kivonta magát a történetből és többé nem kívánt asszisztálni a Noise Life rendezvények ilyen jellegű működéséhez.

Kecskés ahelyett, hogy ezt intő jelnek tekintette volna (amit nagyon sokan említettek is neki szakmán kívül és belül egyaránt), folytatta a bulikat a jól bevált séma szerint, de szétszórva a város kisebb szórakozó helyein, még mindig karöltve a másik ugyanezen a mintán felállított csapattal, a Robotrockkal. Voltak jóhiszemű vezetőséggel megáldott klubok, mint pl az A38, vagy a Corvintető, akik megpróbáltak együttműködni, befogadni akár egy-egy rendezvényt, akár csak a DJ-ket, de egy pillanat után (az őket ért károk után, és felmérve a helyzetben rejlő veszélyforrásokat) kapásból kitiltották őket a szórakozóhelyről. Sok klub (mint pl. a Merlin) pedig esélyt sem adtak nekik, tudva azt, hogy ez mivel járhat.

A NL sikeressége inkább anyagi siker volt, mint szakmai siker. Nem tudok olyan fellépőt mondani, akinek ne lettek volna összetűzései, vagy kifizetési problémái Kecskés Tamással, ami megint csak azt támasztja alá, hogy semmibe vette a teljes szakmát és kizárólag a pénzszerzés lebegett a szeme előtt. Szóbeszédek alapján sokszor a saját barátait is átverte, bár ezt alátámasztani ők fogják tudni, ha akarják.

Az eleinte 30-40 kamu / kezdő / fetörekvő dj-vel futó bulik jó reklámnak bizonyultak, ahol szinte minden sarok és folyosó 1-1 ,,teremként" üzemelt, mellesleg megalázva ezzel sok fellépőt. Aztán láthatóan kezdett csökkenni a fellépők száma, mert senkit, vagy csak számára fontos embereket fizetett ki, amire sokan megorroltak. Ezzel a stratégiával, viszont átlendült a nehezén, összeszedett annyi pénzt, hogy már ki tudta fizetni a drágább neveket, pl. Palotait és Androt, illetve nem kevés pénzt nyomott az akkor még saját bábjaiként használt Robotrockba is, majd jöttek a külföldi fellépők is.

A West Balkán történetét szinte minden 20-30 év közötti bulizó ismeri, komoly múlttal rendelkező vállalkozás, ami sosem vonzotta a bajt. Mikor kitalálták, hogy a Nyugatinál felhúzzák az új WB-t, még nem sejtették, hogy túlvállalják magukat, illetve hogy a tervezettnél sokkal komolyabb tőkére van szükségük a klub teljes felépítéséhez, hangszigeteléséhez. Mindenki emlékszik az ,,építsük együtt" projectre, ami az anyagi fedezet kipótlásáról szólt. Sajnos ahelyett, hogy a város egyik legjobb klubja lehetett volna, végül a csőd szélére került.

Itt jött képbe Kecskés Tamás, akinek a rendezvényét már kizárták szinte minden szórakozóhelyről. Egyszerűen felkereste a méretében alkalmas, de köztudottan csőd szélén álló West Balkánt, hogy fogadja be a rendezvényét egy kellemes összegért, amire a WB vezetősége rossz anyagi helyzetében természetesen igent mondott, vállalva ezzel egy olyan rizikót, amit nem kellett volna. Ez mintapéldája a kihasználásnak, olyan, mint amikor egy éhező csövesnek pénzt adsz azért, hogy valami törvénytelent végeztess vele.

Szombat este:
A késelés pártiakat el kell keserítenem, mivel nem történt késelés, illetve felesleges a cigányüldözés. A kiszivárgott jegyzőkönyv szerint egy rendőrtiszti főiskolás srác miután barátnője rosszul lett, ki akarta menteni őt a levegőre. Mivel nem talált magának utat a zsúfoltságban, a jelvényét szorongatva elkiáltotta magát, hogy ,,késelés", azt remélve, hogy ezzel megnyílik előtte a tömeg és ki tudja vinni a barátnőjét. Sajnos a megrémült tömeg ettől elindult, maguk alá temetve a lépcső alján álló három lányt, akik miután több rétegben feküdtek rajtuk az emberek, a nagy nyomás alatt megfulladtak. Vélhetően ezért csúsztat a rendőrség a tömegpánik kirobbanásával kapcsolatban.

Meglehetősen rossz ötlet volt késelést kiáltani, de mielőtt a romák helyett most a rendőrök torkának ugranátok, azért nézzetek magatokba és gondoljatok bele, hogy ti mit tettetek volna ebben a helyzetben. Itt nem arról van szó, hogy ki hozta a rossz döntést, mert lehetett volna az egy gimnazista diák is. Nem kárt akart okozni, sőt, menteni akart valakit, csak épp nagyon rossz módszerrel.

Viszont nem fogy el a levegő és ájul el egy lány, ha ki van találva a beengedés, illetve, ha rosszul is lesz valaki, akkor kell, hogy legyen annyi hely, hogy ki lehessen őt vinni pánikkeltés nélkül is, ami amúgy nem lehetetlen a West Balkánban.

Vajon miért van az, hogy a zsúfoltság ellenére az ugyanitt megrendezett Kamionosok és Kurvák bulin nem történt ilyen tragédia? Pedig akkor kétszer ennyi ember volt bent órákon át. Egyszerűen azért, mert ott törődtek a szervezéssel, a beengedés ritmusával. Igen, ez a trükk, hullámokban szokás beengedni az embereket, nem egyszerre. Ezen múlt a 3 lány élete. Illetve volt még egy tényező: a Kamionosok és Kurvák bulin idősebb volt a közönség, akik sokkal türelmesebbek, és jobban reagálnak stressz helyzetben, mint a tinik. De miután a Party Zoo fotósa volt olyan rendes és megosztotta egy cikkben az infót, miszerint személyesen hallotta a Noise Life főszervezőjét (Kecskés), ahogy utasítja a beengedőket a non-stop gyorsított beengedésre, így már azt is tudjuk, hogy ki volt a felelős a beengedésért, függetlenül attól, hogy éppen ki szerződtette a biztonságiakat, ezért felesleges a papírokon lovagolni.

Mert ugye nem tudjuk pontosan, hogy ki szerződött a biztonságiakkal, mivel a Noise Life és a West Balkán egymásra mutogat, ráadásul mindketten szerződésre hivatkozva. Azt viszont több százan látták, hogy Facebookon a Kecskés azzal hirdette már a sokadik buliját, hogy saját biztonságiakat hoznak, nem az adott helyszín embereit használják, mert több helyen panasz volt már a kidobókra. Természetesen a kommentek, csak úgy, mint Kecskés Tamás saját profilja egy az egyben törlésre kerültek Facebookról, eltűntetve a bizonyítékokat.

Végeredményben a megalománia, a pénzéhes hozzáállás és a hozzáértés hiánya okozta a tragédiát, elhitetve a tinikkel, hogy ez nekik időszerű szórakozási forma, pedig nem az.
A West Balkán hibás volt abban, hogy engedély hiányában nyitott ki, de gyakorlatban már nem egyszer vizsgázott jól, bizonyítva ezzel, hogy elbír akár 4500 embert is problémamentesen. Tehát ne hagyjuk már, hogy az adminisztrációs vétségük miatt ők legyenek meghurcolva a Noise Life szervezője helyett, aki a tragédia valós felelőse. Nyilván elég energiát fordítanak az érdekeltek arra, hogy a West Balkánra terelődjön a felelősség, de ha józanésszel nézzük, akkor ott van a szemünk előtt az összes bizonyíték.
Kecskés Tamás nem egészen egy éve elindított egy lavinát, ami végül - szó szerint - három lányt temetett be, és ölt meg. De hála a befolyásos szülői háttérnek, nem fogják börtönbe zárni.

Következmények:

A Noise Life jelenség senkinek sem kedvezett, sőt csak mindenkinek károkat okozott. Működése alatt felrúgott minden szabályt és gátlástalanul gázolt át mindenkin, illetve vert át mindenkit. És gondoljunk csak bele, hogy most mi fog történni. Átvizsgálják az összes klubot (és párat be is fognak zárni), mindenhol megpróbálják majd betartatni a megítélt maximális létszámot... méghozzá valószínűleg a tűzoltói engedélyben szereplőt.
Ugyanis egy helyszínnek két módon szokás meghatározni a befogadóképességét. Az egyik, hogy hány ember fér be fizikálisan (ésszerű határok között), a másik pedig a tűzoltósági, amely a menekülési lehetőségek szerint van meghatározva. Adott idő alatt hány ember tud kimenekülni a helyszínről az adott menekülési útvonalakon. Gondoljunk csak egy Corvintetőre, ahol elfér 1000 ember is gond nélkül, de ha a menekülési útvonalat nézzük, akkor kb. 400 ember lehetne bent, ugyanez a Merlinnel és még sorolhatnám. Egy Kecskés Tamás miatt milyen jól fog kinézni a szerdai Rewind félházzal, ugye?

A szervezők meg kénytelenek lesznek hanyagolni a több ezer eurós külföldi fellépőket, mivel a létszámstop miatt nem lesz rentábilis ilyen bulikat szervezni, illetve az eddig megszokotthoz képest csak többszörös jegyárral, ebbe beleértve a magyar fellépős bulikat is.

De a tinik szintén rosszul jártak, mert ez után fix, hogy személyit kérnek majd a klubok ajtajában, nem lehet majd kikönyörögni, hogy 17 évesen bemehessenek. Azok a klubok, akik eddig figyeltek a kor szerinti szűrésre, már nem külső alapján engednek majd be, hanem személyi alapján. Hiába néz ki valaki 16 évesen 22-nek, nem fog bejutni.
Aki még mindig Noise Life rajongó, az gondolkozzon el ezeken a dolgokon, mert egy olyan embert tartanak menőnek, aki semmi tiszteletet sem mutat a közönsége, vagy a szakma és a DJ-k iránt.

A Robotrock (mondanom sem kell szintén anyagiak miatt) már korábban összeveszett K. Tamással, így nagy szerencséjükre a tragédia előtt kiléptek a bábjátékból, de ez azon nem válzottat, hogy a közönségük java azonos, ugyanazokból a tinikből áll. Így a klubok érthető okokból valószínűleg őket sem fogják nyugodt szívvel (vagy épp sehogy) befogadni, tehát nekik is meg lesz még a böjtje a történteknek.

Mindent összevetve:

Szakmai körökben mindenki tudta, hogy valami előbb utóbb történni fog, sőt sokan jelezték is, hogy ez így nem jó, de senki sem sejtette, hogy emberek életébe is fog kerülni Kecskés Tamás eszetlen törtetése. A brigád és pártfogoltjai működésük alatt több klubot leamortizáltak, DJ-ként az ,,én mindent megtehetek" hozzáállásukkal több klub berendezését is tönkretették, ami végül oda vezetett, hogy nemkívánatosak lettek, csak erről a közönség nem tudott semmit. A West Balkán anyagi helyzete miatt kénytelennek érezte az együttműködést, ami ahelyett, hogy segített volna rajtuk, talán végérvényesen is a vesztüket okozta.

A legszebb a történetben, hogy ezek után a normális szervezőcsapatokon és klubokon fog csattanni az ostor, mivel szét lesznek kapva a tragédia miatt. Kíváncsian várja mindenki, hogy a Kecskés mellett elköteleződött DJ-k most mit fognak lépni. Ha továbbra is csak a pénz érdekli őket, akkor a jövőben is asszisztálni fognak a parti kultúra szétbombázásához, de talán észhez térnek és nem járatják le magukat mégjobban...

Kecskés Tamás pedig szabadlábra kerül, mert apunak jók a kapcsolatai, és a szemét módon összeszedett pénzből gerinctelenül csinálja tovább amit eddig. Kérdés, hogy lesz e klub, ami engedi neki az ámokfutást? Lesz e fellépő, aki adja a nevét olyan bulihoz, amiben ott van a Kecskés? És persze kérdés, hogy a tiniknek felnyílik e a szeme, de erre van a legkevesebb esély.

A Shinobi Blog írója jól fogalmazott az üggyel kapcsolatban, csak idézni tudom: ,,Amíg a hippiknek az altamonti tragédia jelentette a szubkultúra végét, addig az egyre erősödő hazai elektronikus zenei életnek lehet a West Balkan lesz az utolsó tánca. Valami kibaszottul véget ért."

Gratulálok Kecskés Tamás, évek munkáját tetted tönkre alig egy év alatt. Ahelyett, hogy haladnánk a nyugat felé, megöltél három embert és visszarántottál mindenkit a balkánba.

(A cikket egy rendezvényszervező írta.)


http://vastagbor.blog.hu/2011/01/21/hattere_es_a_tortentek_kovetkezmenye
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jegyzet a főrabbi által a gyar
  2011-01-21 17:51:59, péntek
 
  Jegyzet a főrabbi által a gyarmaton végzett eligazításról

Nemrég a magyar gyarmatra látogatott és előadást tartott a helytartóinak és kiszolgálóinak Israel Meir Lau volt izraeli főrabbi.

Thu, 2011/01/20 - 15:25

Minden napra hollókoszt

Eligazítást tartott a magyar gyarmaton Israel Meir Lau volt izraeli főrabbi - a magyar politikai "elit" ájult hódolata közepette. "Az antiszemitizmus őrületté, ragályos betegséggé fajult, egyre jobban terjed és ha nem teszünk ellene most, több mint hatvan év után sem, akkor még tovább terjed".

Mindezt Israel Meir Lau, Izrael volt főrabbija a Dohány utcai zsinagóga előtti téren jelentette ki január 18-án, a budapesti gettó bolsevista megszállásának évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Ezzel persze nem mondott semmi újat, végtére is a zsidók mindig is igyekeztek őrültnek feltüntetni a világ előtt azokat, akik szembe mertek fordulni a túlzott hatalmat a kezébe összpontosító választott nép fiaival. A náci vezetőket éppúgy, mint a német és a velük szövetséges katonákat filmekben, könyvekben és más propagandakiadványokban korántsem véletlenül igyekeznek bolondnak, fanatikus őrültnek beállítani. Meir Lau tehát ezt a régi, jól bevált propagandafogást használta, ugyanakkor új elemként jelent meg a beszédében a "terrorellenes háborúnak" nevezett cionista gyarmatosítási művelet legfőbb PR-fogása, mégpedig az "aki nincs velünk, az ellenünk van" tézise. A szentséges főrabbi ugyanis a következő kinyilatkoztatást tette: "Aki ma hátat fordít a zsidóságnak, az kollaboránsnak minősül azokkal, akik az egész zsidóság ellen hirdettek háborút". Előzőleg Meir Lau arról beszélt, hogy a második világháború idején a zsidók ellenségei (vagyis a "nácik") és a nagyon kevés számú embermentő mellett a nagy tömegek "álltak és nem tettek semmit, hogy megmeneküljenek az áldozatok".

Világos beszéd és van benne rendszer. Kádár János szocializmusát annak idején az tette élhetővé, hogy az MSZMP főtitkára meghirdette az "aki nincs ellenünk, az velünk van" jelszavát. Rosszabb világ következik: nagyon úgy tűnik, a cionisták immár nem elégszenek meg a közömbös hallgatással sem, hanem nyílt színvallást követelnek mindenkitől. Magyarán: a zsidóság előtti feltétlen alázatot és engedelmességet. A zsidók hazai uralma illetve világuralma, vagy mondjuk úgy, hogy a Zsidó Világbirodalom ellen lázadozóknak - vagyis az antiszemitáknak - pedig nem lesz pardon. Ha nem sikerül az őrültté nyilvánításuk révén karanténba zárni őket - márpedig a főrabbi szavaiból az derül ki, hogy ez egyre kevésbé sikerül - akkor minden bizonnyal erőszakkal lépnek föl ellenük. Meir Lau nem kertelt, nyíltan ki is mondta, hogy több mint hatvan év után ideje végre erőteljesen fellépni az "antiszemitizmus vírusa" ellen.

A főrabbi szerint egyébként a Jád Vásem Intézetben számon tartott 23 ezer embermentő meglehetősen kevés, ha az "országok teljes népéhez viszonyítják". Közölte továbbá azt is - amit egyébként pontosan tudunk -, hogy a "holokauszt-megemlékezések" hozzájárulnak ahhoz, hogy "kialakuljon a kölcsönös tisztelet, barátság és esetleg a testvériség is" a zsidóság és más népek között. Mindezek a szavak a "szovjet-magyar barátság" erősítésének kommunista szlogenjére hajaznak, úgyhogy teljesen érthetők: miként egykor a november 7-i és az április 4-i ünnepségek révén igyekeztek a kommunisták a "szovjet emberek tiszteletére és szeretetére" nevelni bennünket, úgy akarják most a holokauszt-megemlékezések segítségével a most felettünk uralkodó faj iránti "szeretetet" beletáplálni a lelkünkbe. Akinek pedig ilyesfajta "szeretet" valahogy mégsem ébredne föl a lelkében, azt a régi jó szokás szerint bolondnak vagy őrültnek nyilvánítják. Ha pedig ily módon sem sikerül elszigetelni az illetőt az emberiség "jobbik felétől", akkor alighanem jó hosszú időre dutyiba zárják. (Vagy esetleg a Moszad közbejöttével rakják helyre a megátalkodott antiszemitát.) Szép kis új világrend épül itt.

Amelynek eljövetele ellen a jelek szerint semmi kifogása nincsen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, Rogán Tóninak, a Belváros cionista polgármesterének, a szélhámos Boross Péternek, Sz.rházy Attilának, Schiffer Bandinak, Pálinkás Józsefnek, az MTA elnökének, ugyanis ezek a jómadarak személyesen jelentek meg a szent ünnepen. De ott sertepertéltek a hazánkat vaskézzel uraló cionisták között olyan csúszómászó egyházi személyiségek, mint Mohos Gábor, a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia titkára, valamint Gáncs Péter evangélikus püspök.

"Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy a nemzeti érzelmű, keresztény magyarok között nagyon sokan szerették és tisztelték II. János Pál pápát, azonban meg kell mondanom: idős korában, finoman szólva, nem állt éppen a helyzet magaslatán." A diadalmas főrabbi felidézte, hogy a katolikus egyházfő egy személyes találkozásuk alkalmával azt mondta neki, hogy "a primitív antiszemiták alól akkor lehet kihúzni a talajt, ha egyazon képen kezet fogva látják a pápát és Izrael főrabbiját." Azért ez egy fokkal jobban hangzik, II. János Pál szemében ugyanis ezek szerint az antiszemiták csupán "primitívek" (vagy, még jobb esetben, azoknak egy része az), Meir Lau viszont egyértelműen közveszélyes őrülteknek tartja őket. Régi vita ez is a cionisták között, mármint az, hogy propaganda-szempontból melyik hazugság kifizetődőbb: az, ha a zsidóság elképesztő hatalma ellen ágáló személyeket "veszedelmes, fanatikus, újabb tömeggyilkosságra készülődő őröltnek", vagy egyszerűen csak tudatlannak és primitívnek nyilvánítják? Vannak persze, akik a kétféle hazugság vegyítését tartják célravezetőnek.

A főrabbi gyűlölködő, félelemkeltésre abszolút alkalmas beszédében azonban egy reményekre feljogosító megjegyzés is akadt, amely rám is lelkesítőleg hatott. Azt mondta ugyanis, hogy a "világban egyre nő az érdeklődés a holokauszt történései iránt, ami a fiatalok körében is tapasztalható". Persze, mondhatnánk, a folyamatos holokauszt-agymosás eredményeképpen tűnik úgy, hogy egyre több és több ember kíváncsi arra, mi is történt valójában a zsidókkal a második világháború idején. Talán így van, azonban az úgynevezett holokauszt-oktatás kétélű fegyver: erőteljes agymosással, fenyegetésekkel, holotörvénnyel lehet ugyan tévképzetek sokaságát kelteni, azonban, ha valaki alaposan belemélyed a holokauszt történetébe, könnyen az eretnekek táborában találhatja magát. A magam részéről ezúton is ünnepélyesen megígérem: minden lehetőt megteszek azért, hogy a holokauszt valóságos története iránti kíváncsiságot kielégítsem.

A zsidó őrjöngés a Hit Gyülekezete televiziója híradójának tálalásában

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sdZ5-1bzQk0

http://szentkoronaradio.com/publicisztika/2011_01_20_jegyzet-a-forabbi-altal-vegz ett-eligazitasrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 670 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2409
  • e Hét: 5511
  • e Hónap: 16622
  • e Év: 170118
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.