Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Saját gazdaságpolitikáját aján
  2011-01-24 22:17:52, hétfő
 
  2011-01-24. 19:36
Saját gazdaságpolitikáját ajánlja Európának az önfényező Matolcsy - gazdasági szabadságharcról, multik megadóztatásáról szót sem ejtett

A magyar fülnek néha meglepően hangzó és a hazaitól eltérő megfogalmazásokat használt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az illetékes brüsszeli bizottság előtti beszámolója után, a bizottsági tagok kérdéseire válaszolva. A miniszter többször is követendő példának nevezte a magyar gazdaságpolitikát, bár jelezte: nem akar magyar kalapban szónokolni.
Helyette az előző kormányfő, Bajnai Gordon cipőjébe lépett, és a szocialista kormánynak a Fidesz által földig alázott szigorú költségvetési politikájával dicsekedett, amelyet a második Orbán-kormány hatalomra kerülése után néhány hónapig teljesen fel akart adni.
Az erős Európai Uniót, az erős euróövezetet és az értékálló eurót nevezte meg Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a magyar uniós elnökség legfontosabb feladatának, tegnapi brüsszeli meghallgatásán a Gazdasági és Monetáris Bizottság (ECON) ülésén. Vele nyílt meg a sorozat, amelynek keretében valamennyi tárca vezetője az unió fővárosába utazik, hogy számot adjon az elnökséggel kapcsolatos feladatoknak a tárcájára jutó részéről, a magyar elnökség részletes, és az egyes területekre lebontott elképzeléseiről, terveiről.
A magyar miniszter a közös gazdasági szabályozást, az uniós- és a nemzeti gazdasági reformokat, a tervezett egységes pénzügyi szabályozást tartalmazó uniós feladatokat ismertette bevezetőjében. Majd összesen 14 kérdésre válaszolt.
Matolcsy a konkrét kérdéseknél is általában igyekezett kidomborítani a szerinte úttörő, vagy példamutató magyar megoldások előnyeit, bár jelezte, nem akarja felvenni a magyar kalapot, hiszen az EU szemszögéből kell megközelítenie a közös és az egyes tagországokat érintő problémákat. Mindenesetre szemmel láthatólag büszkén jegyezte meg, hogy az Európa-szerte napirenden lévő és tíz országban már bevezetett bankadó alkalmazásában a budapesti kormány az élen járt.
Hozzátette: a bankadók bevezetését minden országban rendkívül élénk vita előzte meg. Arról nem szólt, hogy ez alól egyedül Magyarország volt kivétel, ahol semmilyen vita, konzultáció nem volt, mielőtt a bankokat, a biztosítókat és a pénzügyi szolgáltatókat megadóztatták volna.
Arra a személyre szóló kérdésre, amely a magyarországi bankadó diszkriminatív jellegét firtatta, azt, hogy elsősorban a külföldi cégeket érinti, és ahelyett, hogy a spekuláns bankokat sújtaná, a kis- és középvállalatoknak hitelező pénzintézeteket sarcolja, továbbá versenyhátrányt okoz a magyarországi pénzügyi szektornak, Matolcsy azzal válaszolt, hogy az ország legnagyobb bankja egy magyar bank (az OTP) és ez a bank fizeti a legnagyobb bankadót is. Az a részlet természetesen nem fért bele a miniszter rövid válaszába, hogy a bankadó kivetésének alapját úgy sikerült meghatározni, hogy a legnagyobb magyarországi banknak ne kelljen annyival többet fizetnie az államkasszába, amennyivel nagyobb forgalmat és nyereséget ért el, mint versenytársai. Továbbá egyéb kedvező részletek sem (például a külföldi befektetések értékének levonása), amelyekkel szintén szinte csak az OTP csökkenthette az adóalapját.
A magyarországi bankoknak aligha fog tetszeni Matolcsy okfejtése arról, hogy a bankadó célja a nehéz gazdasági helyzetben a költségvetés rendbetétele, a jó időkben viszont tartalékok képzése a rosszabb időszakokra, ahogyan azt Keynes is javasolta. Magyarul ezt itthon úgy is lehet értelmezni, hogy mégsem lesz vége a bankadó intézményének 2012-ben, legfeljebb más nevet kap. Annál is inkább, mivel a miniszter jelezte: a magyar elnökség fontos feladatának tartja egy egységes európai bankadó bevezetését.
Arra a konkrét kérdésre, hogy ez tranzakciós, tehát a banki műveletek után fizetendő adó, vagy más adó, például a most Magyarországon érvényes, és a mérlegfő összegre számított adó lesz-e, a miniszter nem tudott konkrét választ adni. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a tranzakciós adó európai bevezetése versenyhátrányt okozna az európai bankoknak, ezért legalább a G-20-ak szintjén, vagyis a legfejlettebb húsz ipari országnak kéne ebben először megállapodni.
Csak az elmúlt hónapok magyarországi gazdaságpolitikai cikk-cakkok ismerőinek bántotta a fülét, amikor a miniszter a leghatározottabban kiállt a költségvetési hiánynak a 3 százalék alá csökkentése mellett, és nem tudta nem megemlíteni a példás magyar teljesítményt ezen a téren. Hozzátéve még az államadósság csökkentését is. Már korábban is világos volt, hogy Matolcsy miniszternek rendkívül jót tesznek a brüsszeli utak, mert ilyen kiruccanások következménye lett még tavaly a korábban hangoztatott és célul tűzött 6-7 százalékos költségvetési hiány végleges elvetése, majd a tavalyi 3,8 százalékos deficit betartása, és az idei 3 százalék alatti elvállalása.
Az pedig már különösen szépen hangzott Matolcsy György szájából, amikor a kamatpolitikára vonatkozó kérdésre (a magyar sapkát nyilván mélyen a pad alá dugva) azt válaszolta, hogy ez nem tartozik a kormányokra, hanem a jegybankok szuverén ügye, az Európai Központi Bank hatásköre. Itt - mondta a miniszter - neki semmilyen véleményt nem kell megformálnia. Simor András vélhetően tejben-vajban fürdik ma este...
A miniszter ugyancsak kérdésekre válaszolva részletesen kifejtette, és európai szintre emelte saját gazdaságpolitikai krédóját arról, hogy Európának elsősorban demográfiai fellendülésre (vagyis több gyerekre) magasabb foglalkoztatásra, a jelenlegi 65 százalék helyett az amerikai 75 és a kínai 85 százalékos foglalkoztatásra lenne szüksége, majd a költségvetések rendbetétele és az államadósság csökkentése mellett, gazdasági növekedésre.
Keynest idézte Matolcsy arra a konkrét kérdésre is, hogy a gazdasági válság idején az államnak többet kell-e költenie, vagy - ahogy most teszik -, takarékoskodnia érdemes a kiadásaival. Azt mondta a világhírű közgazdászra hivatkozva: amikor jól mennek a dolgok, akkor kell félretenni, és amikor rosszul, akkor kell többet költeni. Ez akár igaz is lehet, de sem Magyarország, sem pedig Európa nem hallgatott eddig Keynes-re, és Matolcsyról sajnos nem tudott.
A kis- és közepes vállalkozásoknak biztosított kedvező adófeltételek, a tavaly 10 százalékra csökkentett magyar vállalkozási adót 500 millió adóalapig kiváló példaként hozta fel. Megint előhúzva a pad alól azt a bizonyos magyar sapkát, amit le sem tett azonnal, mert a meghallgatáson jelen lévő Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz európai képviselőjének ügyes alákérdezésére, Matolcsynak módja nyílt néhány szerény dicsérő szót szólni az 1998 és 2002 között nevével fémjelzett Széchenyi-tervről, és a most induló Új Széchenyi Tervről is, amely szintén őt mondhatja szülőatyjának.
Matolcsynak Brüsszelben természetesen el nem hagyta a száját egyetlen szó sem a gazdasági szabadságharcról, sőt kifejezetten visszautasította a multinacionális cégek esetleges kiemelt megadóztatását, de azért sokszor hangsúlyozta, hogy az egységes uniós gazdaságpolitika nem jelenti, és nem is jelentheti azt, hogy az egyes tagországok egyforma megoldást kell találjanak a problémáikra, még ha azok egyébként azonosak lennének is. Inkább arról beszélt, hogy az Európai Unióban folyó gazdasági reformokkal egy időben kell a nemzeti reformprogramokat, és a strukturális reformokat kidolgozni és végrehajtani. Bár az angol nyelvű bevezetője után Matolcsy magyarul válaszolt a kérdésekre, nem félt használni - mint itthon - a reform szót, amit akár bizonyítéknak is elkönyvelhetünk: marad minden a régiben.

(Népszava nyomán)


http://kuruc.info/r/26/73102/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A liberalizmus elsöpri Hoffman
  2011-01-24 22:06:00, hétfő
 
 
A liberalizmus elsöpri Hoffmannt
barikad.hu
2011, január 24 - 20:29


Az új Orbán-kormánytól szavazóik keresztény-nemzeti hagyományokra épülő irányváltást vártak el az oktatáspolitika területén.
Cikk Front kép - 280x185:

Az új Orbán-kormánytól szavazóik keresztény-nemzeti hagyományokra épülő irányváltást vártak el az oktatáspolitika területén.

Azonban csalatkozniuk kellett, ugyanis Pokorni Zoltán, a párt ,,örökös kultuszminisztere" felőrölte az oktatási tárca kereszténydemokrata államtitkárának, Hoffmann Rózsának koncepcióját, amely szakított volna az előző nyolc esztendő gyökértelen, értékromboló neoliberális oktatási modelljével. Az első Orbán - kormány oktatási minisztere sem szabott gátat annak a folyamatnak, amelynek során az akkor már több sebből vérző magyar oktatási rendszert tovább gyengítette. Minisztersége alatt írták alá 1999-ben a Bolognai Nyilatkozatot, amelynek későbbi bevezetésével a magyar felsőoktatás színvonala zuhanórepülésbe kezdett. Kár lenne arra hivatkozni, hogy korábban mindent alá kellett írni, amit elénk tettek. Jelen pillanatban a Pokorni Zoltán által helyesnek tartott rendszerelemek megtartása várható, nem az a radikális változás, amiről Hoffmann Rózsa kereszténydemokrata oktatáspolitikus beszélt.

A szekértáboron belüli vita kommunikálása kifelé egyeztetési hibákról szólt, azonban az egyre hevesebbé váló - mosolygósnak látszó - összecsapások mást sugallnak.

A Hoffmann Rózsa által kidolgozott koncepció elemeiben megtalálhatóak a konzervatív értékek, amelyek alapján a jövő nemzedékeit lehet megerősíteni. Az oktatáspolitika a nemzetépítés egyik alappillére. Tudta ezt Klebersberg Kúnó és Hóman Bálint is. Ideje lenne nyomdokaikba lépve a tettek mezejére lépni. Vitázni lehet, de az oktatásban a mai liberális szemlélet helyett radikális változás kell.

Pokorni Zoltán nem engedné, hogy a gazt tövestől kiirtsák. Érdekes, hogy Réthelyi Miklós és Orbán Viktor sem avatkozott bele a két szakpolitikus vitájába. Mindössze az utóbbi napokban jelentte ki Harrach Péter közleményében, hogy az államtitkár elleni igazságtalan támadásoknak véget kell vetni. A fideszes többség várhatóan nem fogja engedni, hogy az oktatásügyben rendszerváltás következzen be. Akkor majd vége lesz a támadásnak, és kitör a hamis béke. Hoffmann Rózsa melletti kiállással elkésett pártja. Várhatóan marad az SZDSZ szellemisége az oktatás területén, miközben továbbra is hülyének nézik a társadalom jobbik felét.

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyomoznak a milliárdos FKF-es
  2011-01-24 19:25:01, hétfő
 
  Nyomoznak a milliárdos FKF-es sóbizniszben

2011.01.24. 10:50 - Tenczer Gábor

Információink szerint egy 1,3 milliárd forintos útszórósó-beszerzés után nyomoz a rendőrség a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél. A gyanú szerint a 2006 és 2010 közötti szállításoknál a leszállított mennyiségű sónál többet számláztak. Nem volt nehéz, az FKF-nél 2010 novemberéig nem volt hivatalos mérleg.


A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél zajló nyomozásban olyan információk kerültek a rendőrséghez, hogy a téli útszóró só beszerzésekor a valós mennyiségnél többet számláztak, ezzel vagyoni hátrányt okoztak az FKF Zrt.-nek, erősítette meg értesülésünket a BRFK sajtóosztálya. Az ügyet vizsgálják.


Értesüléseink szerint az FKF Zrt. 2006-ban hároméves szerződést kötött az Octopus Kft.-vel kilencvenezer tonna útszóró só szállítására 1,34 milliárd forintért. A szerződést 2009 végén meghosszabbították, mert az enyhe teleken nem fogyott el az összes só. Az útszóró sót egyébként 1992 óta az Octopus szállítja az FKF-nek. Furcsa módon más pályázó a biztos üzlet ellenére nem is nagyon indult az FKF tenderein.

Belső információk szerint az Octopus mögött az FKF Zrt. egyik volt vezetője áll, a cégadatokból azonban ezt nem lehet kideríteni. Viszont több dolgozó is utalt rá, hogy áttételes kapcsolat van az egykori vezető és a cég között.

Egy dokumentum szerint több FKF-es azt állította, hiába akarták elérni, hogy az FKF vegyen mérlegeket, és mérje meg az Octopus alvállalkozója által szállított sót, a szándék a volt vezetőn megakadt. Külön érdekes, hogy a volt vezető egyik közeli rokona az FKF-nek pont azon az osztályán dolgozott, ahol a só beszerzésével foglalkoztak.


Hiteles mérleg 2010 novemberig nem is volt annál a cégnél, ahova évente több tízezer tonna útszóró sót szállítottak. Úgy tudjuk, a sót az Octopus mérte meg egy olyan mérlegen, ami nem adott ki hivatalos bizonylatot, majd onnan szállította az FKF telephelyeire, ahol a mérési adatokat bemondásra elfogadták.

A mennyiséggel egyébként jó mérleggel is többféleképpen lehetett trükközni. A pályaudvaron parkoltatott nyitott vagonokban a só tömege akár húsz százalékot növekedhetett, ha esett az eső, és a só megszívta magát. A pályaudvar és a telephely közötti szállítást sem ellenőrizte senki.

A sót kiszóró célgépeket nem látták el GPS-szel, így nem lehetett ellenőrizni őket. Információink szerint a belső ellenőrzés fogott olyan sofőrt, aki sóval teli kocsijával beállt egy olyan udvarra, ahol öt-tíz kilós kiskereskedelmi útszórósós-zacskókat találtak, zacskózógéppel együtt.

A sót akkor is szórták - és olyan mennyiségben -, amikor nem kellett volna. Sofőrök számoltak be róla, hogy gyakran a hóesés legkisebb gyanújára is kiküldték őket sózni, mert az volt az érdek, hogy minél több só fogyjon, és az elavult, elkopott szóróberendezések is sokszor a kelleténél több sót szórtak az útra. Így persze a növények és az arra járó járművek is sokkal jobban károsodtak a szükségesnél.

Egy feljegyzés szerint 2009-2010 telén ötvenezer tonna sót szórtak ki Budapesten, ami meghaladja az útfelület alapján számított környezetvédelmi határértéket. 2010 tavaszán az FKF egyik egyik volt gazdasági vezetője kötelezővé akarta tenni a hivatalos mérést, és el akarta érni, hogy biztonsági szolgálat egy tagja kísérje a szállítmányt, de bevallása szerint megfenyegették.

BVK: novembertől hivatalos mérlegen mérnek

Megkerestük az FKF Zrt.-t felügyelő Budapesti Városüzemeltetési Központot, amelynek szóvivője, Szűcs Panni elmondta, hogy tavaly novemberben gyökeresen megváltoztatták a sószállítás gyakorlatát.


Az új menedzsment intézkedései nyomán 2010 novembere óta a beszállított tételeket a vagonból a teherautóra rakás után hitelesített, úgynevezett tappancsos mérlegen lemérik, és hivatalos mérlegjegyet állítanak ki és nyújtanak be a társaságnak. Ezután az FKF saját mérlegén is ellenőrzi a tételeket. Minden egyes beérkező szállítmányt az FKF biztonsági emberei kísérnek a raktárakig.

A BRFK-n kívül az FKF új belső ellenőrzése is vizsgálja az eddigi szóróanyag-beszállítási, -nyilvántartási, -tárolási és -felhasználási gyakorlatot. A vizsgálat eredményeit felhasználva az FKF olyan zárt rendszert alakít ki a következő szezonra, amely kizárja a visszaélés lehetőségét, és még idén minden telephelyre hiteles hídmérleget telepítenek, mondta el Szűcs Panni.

Az FKF 2011. január 21-én, egy közbeszerzési eljárás után - 1992 óta először - nem az Octopus Kft.-vel, hanem egy új beszállítóval szerződött, így az európai sóhiány ellenére is olcsóbban vásárol sót, mint a korábbi években. Szűcs Panni szerint ezek az intézkedések évente százmillió forintos megtakarítást hoznak a fővárosi tulajdonban lévő cégnek.

http://index.hu/belfold/budapest/2011/01/24/nyomoznak_a_milliardos_fkf-es_sobizni szben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Választójog határon túl
  2011-01-24 19:21:33, hétfő
 
  Választójog határon túl
E-one 2011.01.24. 01:44

Megy a kormánypárti bréjnsztorming, oda meg vissza röpködnek a normális és a teljesen elmebeteg ötletek a határon túli magyarok szavazati jogáról. Látszik, hogy valamilyen módon szeretnék megadni nekik, de az is, hogy tartanak az ezzel járó ellenvéleményektől. Mert azt meglepő módon sok mérsékelt jobboldali is elismeri: nem biztos, hogy a legjobb ötlet lenne teljes szavazati jogot adni minden nem itteni magyarnak. Egyszerűen mert aki nem a saját bőrén érzi a kormány minden egyes döntését, az ne is szavazzon róluk, másrészt mert olyan indulatokat képes szülni egy ilyen szabályozás magyar és magyar közt, amiért nem biztos, hogy megéri az egész hepaj.

A megoldás pedig ott van előttük, épp csak ki nem szúrja a szemüket. Egy olyan szabályozási lehetőség, ami teljesen meglepő, hogy nem jutott még egy komoly véleményformálónak sem eszébe, pedig aki magyar, mindenki jól járna vele. Pontosabban egyetlen magyart kivéve mindenki.

Van nekünk egy olyanunk, hogy köztársasági elnök. Róla elsősorban azt kell tudni, hogy nem csinál semmit, a presztízse nagy, de aktuálpolitikailag totálisan súlytalan. Nem tudja jelentősen gátolni a mindenkori kormány munkáját, cserébe legalább mindenki odafigyel, ha megszólal. És ahogy az alkotmány fogalmaz, kifejezi a nemzet egységét. Figyelem, nem az országét, a nemzetét! Miért ne mondhatnánk azt, hogy az országgyűlési választáson csak az szavazhasson, aki a Magyar Köztársaság területén él, de az elnököt válasszuk a Parlament helyett közösen, határon inneni és túli magyarok?

Egy ilyen megoldással jól járnának a határon túli magyarok, mert elmondhatnák magukról, hogy beleszólhatnak az anyaország politikájába - ha valakit ez a tudat boldoggá tesz, miért ne? Jól járnánk mi, itteniek, mert azzal, hogy egy politikailag súlytalan, de nagy presztízsű kérdésben megadnák a lehetőséget a külhoniaknak, azzal nekünk nem ártanak, az igazán fontos kérdésekben meg a mienk maradna a döntési jog, és ráadásul megszabadulnánk egy borzasztó undorító Ki a magyarabb? verseny veszélyétől is. Jól járna az ellenzék, mert nem kapnának a kormánypártok egy csomó határon túli szavazatot a parlamenti választáson - de bármilyen paradox, jól járna a Fidesz is, mert az egyik legkomolyabb támadási pontot tenné elérhetetlenné magán. Egyes-egyedül Schmitt Pál nem járna jól, mert egy olyan strómant, mint amilyen ő, még az összes külföldre szakadt magyar szavazataival sem választanának újra.

De ő meg kit érdekel?

http://gulyas.blog.hu/2011/01/24/valasztojog_hataron_tul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovas István: A kocka fordul
  2011-01-24 18:47:39, hétfő
 
  Lovas István: A kocka fordul

Dátum: 2011. January 24. Monday, 09:08

Jegyzet
A lassan támogatók nélkül maradó magyarországi balliberálisok - az anorexiássá vált MSZP és a távcsővel is nehezen kivehető SZDSZ - az utóbbi hetekben hatalmas reményeket tápláltak: ha már a hazai pályán kikaptak, majd Európa a helyére teszi a kormányt. Azaz megbuktatja.



Mindent beleadtak - mégpedig sikerrel -, hogy segítsék azokat, akik már az elfogadott médiatörvény magyar szövegének véglegessé válása előtt Nyugat-Európa és Amerika lapjaiban kimondják az ítéletet: Magyarországon elhantolták a demokráciát, a lapokat cenzúrázzák, és ami történik, az Weimart, a fehérorosz és venezuelai diktátorokat idézi, míg a miniszterelnök maga a pusztai Putyin. Közben tévedhetetlen uniós szakértőkké váltak, és naponta cáfolták meg önmaguk tegnapi szakértelmét is: miközben bejelentették, hogy holnap érkezik meg az Európai Bizottsághoz (EB) a médiatörvény hivatalos angol fordítása, másnap kinevették azokat, akik azt hitték, Brüsszel elfogad egy pusztai angol változatot egy Chávez-kormánytól, hiszen a bizottság csak a saját fordítói gárdájának hisz. Miután még ez a technikai értelmezés se jött be, főcímekben, fölényesen cáfolták lapunknak a világsajtóban elsőként megjelenő azon értesülését, hogy az EB-nek nem lesznek lényegi kifogásai a médiatörvény ellen.

Azután a balliberálisoknak eljött szerdán Strasbourgban, az Európai Parlament teljes ülésén a nagy nap, a V-Day, a Győzelem Napja, amikor Európa megleckéztethette végre a pusztai Putyint, akinek csak ordítozásra futotta. Hogy ordítani inkább Martin Schulz, a szocialisták frakcióvezetője és Daniel Cohn-Bendit, a zöldek társelnöke ordított, míg a magyar miniszterelnök történetesen rekedt volt, az mellékes, hiszen tény. Sokkal érdekesebb volt az az ott elhangzott vád, miszerint Magyarország a totális diktatúra útjára lépett, de az már kevésbé, hogy a testület legnagyobb frakciója védelmébe vette Orbánt és a magyar kormányt. Pedig a szocialisták még a magyar elnökség programjának előadása és a médiatörvény vitájává alakult ülés idején is keményen dolgoztak: az pusztán a magyar televíziók szocialisták iránti megértésének tudható be, hogy nem láthatták a nézők, amint Herczog Edit szocialista képviselőnő fürgén futott Schulzhoz, valamit még a fülébe súgni.

A szerdai ülés utáni értelmezési háborúban a szocialisták különösen arra hegyezték ki érvelésüket, hogy támadják a magyar miniszterelnököt, aki kikérte magának, amiért Magyarországot sértegetik azzal, hogy nem tartják demokratikusnak. Majd egy füst alatt azt mondták, Orbán lejáratja Magyarországot. Csakhogy a két érv egyszerre nem lehet igaz: ha a miniszterelnök Magyarországot járatja le, akkor a ,,lejárató" jogosan mosta össze demokratikus többséggel megválasztott önmagát az országgal.

Most azután kiderült, Európa olyan levelet küldött a magyar kormánynak, amely a médiatörvénynek csupán technikai jellegű tisztázására vár választ. A riadalom óriási. Jellemző erre a Pester Lloyd nevű német nyelvű lap, amely e címmel dühöng a szekuláris Európa Rómájának döntésén: ,,A magyar kormánypárt a gyűlölet prédikátorát tünteti ki, az EU papírtigrist küld." Áhá. Egyébként látjuk a jövőt. Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök is, aki nyilvánosan dörzsölte a kezét: babazsúr lesz a médiatörvény külföldi sajtója ahhoz képest, ami majd az új magyar alkotmány ürügyén várható. Előre tudjuk: Weimar, Kádár és talán Csou En-laj.

A dörzsöltebb MSZP-esek azonban már visszahőköltek. Kovács László arról beszélt, hogy sértők a kormány rágalmai, melyek szerint az MSZP szervezi a kormány elleni támadásokat. Késő bánat. A billog már a marha nyakára égett. Eltávolításához két Brüsszel sem lesz elegendő.

Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhallgatott történelmünkről
  2011-01-24 18:29:01, hétfő
 
  Elhallgatott történelmünkről



Köztudott mindannyiunk előtt, hogy az MTA történészei jobbnak látták európai rokonokkal dicsekedni, mintsem valós hagyományaink útját követve kutatgatni a magyarság eredetét 1850 óta . Széchenyi gróf forogna sírjában, ha megtudná azt, hogy a dicső múlt felkeresésére alakított Tudományos Akadémiát mire használta fel a Habsburg-ház országlása idején, majd a Horthy rendszert követő nemzetközi szélhámosok, tudományosnak nevezett garmadája egészen napjainkig .

Már Talleyrand, Napóleon belügyminisztere is tudta, hogy nagy múltú nemzeteket mint a magyar úgy lehet maradéktalanul leigázni, ha elveszik történelmét, átalakítják a múltját . Ezért lettünk rokonok a halszagú finnekkel egészen napjainkig, sőt később ezek a rokonoknak tartott emberek kérték ki maguknak azt, hogy róluk ilyen hamis történeteket találjanak ki . 2006 óta nyilvános Finnországban az, hogy rokoni szálak nem fűznek bennünket össze, mivel e két nép csak rövid ideig élt közel egymáshoz, mégpedig a nagyvadak északra vonulása előtt, a jégkorszak végén .

Rengeteg történész dolgozik szerte a világon, mivel a felszabadult akták nyilvánosságra kerültek a diktatúra elmúltával . Két évtizeddel az u.n. rendszerváltás után ezek a beidegződött reflexek megmaradtak, mivel neves akadémiánk tagjai jóval korábban szocializálódtak, abban a hazugságban nevelkedtek, érték el kiemelkedő státuszukat, amelyet most arcpirulás nélkül képtelenek feladni . Mi lesz velük, ha ezek az emberek tovább ragaszkodnak majd kitalációjukhoz ? Most, hogy északi rokonaink kitagadtak bennünket a halász-vadász családjukból, nem maradt más számukra mint nyelvünk bensejében kutakodva eljutni az eredendő állapotokhoz .

Minden jel azt mutatja, hogy megőrizték Erdély kisebb településein a magyarság ősi nyelvét, ami az ősnyelv egyenesági leszármazottja, amire rengeteg bizonyíték mutat a Kárpátmedencében . Ez a rovásjeles írás megegyezik a ma már többnyire kihalt korai nyelvekkel, amelyeknek eredetét szakemberek hazánkból eredeztetik . Szégyen, hogy a ,,foximaxin" nevelkedett tudós elvtársaink zömében kettős identitású magyarok, akiknek furcsa meggyőződését világbirodalom építő ambíciójuk is befolyásolhatja . Tudósaink felkészültségét kifogásolom, megkérdőjelezem azokat a tanokat, melyeket igaznak tartottak politikai befolyásoltságuk miatt . Mit kezdjünk ezekkel a túlképzett, sokszoros doktori címmel terhelt értelmiségivel, akiknek megfelelési szándékuk nagyobb, mint az igazsághoz való ragaszkodásuk ?

Ezek az emberek együttműködtek különböző diktatúrák vezetésével, sőt bérmunkát végeztek tudományosság jegye alatt, amelyekhez ma is foggal-körömmel ragaszkodnak . Lehet e rendcsinálás diktatúra után valódi forradalom nélkül ? Mikor cseréljük le a nemzetellenes sajtó, baloldali áltudomány, fogatlan íróoroszlánjait olyan becsületes magyar emberekre, akik félelem nélkül, tudományos megalapozottsággal, megfelelési kényszer nélkül végeznék a munkájukat ? Rengeteg igényes munkát tiltottak be a vesztes háborút követő tisztogatások után, ezek a cionista elkötelezettségű zombi csapatok, kiket halálukból visszatérve, csak a fakereszt szívükbe verésével lehetne örök nyugalomba helyezni .

Mi értelme van tanulmányokat kiadni addig, amíg ezektől a nemzetközi bűnözőktől meg nem szabadultunk teljesen ? Meddig folytathatják még az országromboló, ifjúságunkat félrevezető, reménytelenségbe kergető tevékenységüket liberálisaink ? Történelmi tanulmányok sora született az utóbbi két évtized alatt, amelyek alaposan megváltoztatták az eddigi manipulált világszemléletet, de mégsem történik egy valódi lépés a szebb jövendő felé . Mi sem változott az államilag eltartott történészcsapatok gondolatvilágában, sőt kimerem jelenteni azt, hogy nem is fog, mert ezek az emberek képtelenek megváltozni . Lehetőséget kell adni ennek a fiatal nemzedéknek, akiket útkeresés közben, nagy családok alapítására kell ösztönözni, erős nemzeti érzésvilágot kifejteni bennük .

Szomorú tragédiánkat is megelőzhettük volna a Nyugati mellett, ha megfelelő szórakozási lehetőséget dolgoztunk volna ki a fiataloknak, ehelyett az értelmetlen ,,drog, grog and rockandroll" helyett . Szívem összeszorul ennek a történetnek hallatán . Nem szeretnék azoknak a szülőknek a helyében lenni akik így, saját bőrükön tapasztalták meg a liberális nevelés szabadságeszményeit . Semmi sem veszedelmesebb az unatkozó fiataloknál ! Hormonális terheltségük az agyukra megy, meg kell védeni őket saját maguktól . Amikor elérik a 21-ik évet, akkor mondhatjuk csak óvatosan, hogy sikerült felnevelni őket, bár e nevelés kezdetben az Isten tenyerén folyik, majd amikor a földre leszálltak kell hozzáadni tehetségünk szerint azt, amit adni tudunk . Ezek után elragadja őket az emberré válás zsákutcája, ahol kitörési lehetőségeiket keresik egészen addig, amíg kezelni tudják önmagukat .

Rengeteg lehetőség rejlik a tanulás módszereiben . Az emberi agy csodákra képes megfelelő terhelés hatására . Példa rá Kőrösi Csoma Sándor, aki gyalogosan jutott el kétszer is a Himalája alá a magyarság bölcsőjét keresve . Ez a kiváló ember olyan képességeket fejlesztett ki önmagában, amelyekre csak nagyon kevesen képesek . Teavízbe morzsolt yakvajjal és birkafaggyúval erősítette fel italát, ami melegen tartotta, munkaképességre bírta az elképesztően hideg hegyek között még télen is . Akadémiánkra jellemző, hogy amikor hazaérkezett, és a kutatásának eredményeit megosztotta korunk magyar gondolkodóinak tartott honatyákkal, akik nem ismerték fel benne azonnal a géniuszt . Indiában temették el Darjeeling városának temetőjében, ahol nagyra becsülik mint a tibeti-angol szótár székely-magyar megalkotóját .
Rengeteg tudósunkat hallgattak el előlünk az utóbbi másfél száz év alatt különböző elméletek leple alatt . Nyelvünk viszont most is őrzi a benne rejtőző ősidők szavát : kezdetben vala az Ige, s az Ige Istentől való, s Isten vala az Ige ... Olyan ez mint a magyar nyelv eredete . Aki ezt megoldja, nagy titkok nyomába ered vele . Képzeljük el fiataljainkat, mi lenne ha értelmes cél felé haladnának ? Feltalálóink számarányukhoz képest rengeteg újdonságot adtak a világnak . Jól érzékelteti nyelvünk logikai felépítésének tisztaságát, amit George Bernard Show fedezett fel korábban, aki az angol nyelv korlátait képtelen volt legyőzni, mint mondta, a magyar nyelv segítségével tökéletesebbek, kifejezőbbek lehettek volna költeményei, s drámái mind .
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy öreg zsidó az alábbiak sze
  2011-01-24 17:43:00, hétfő
 
  Egy öreg zsidó az alábbiak szerint adja tovább a nagy zsidó titkokat:



"Létrehoztunk egy demokráciának elnevezett rendszert, amit az ostoba barmok szabadságnak hisznek. Nem ismerték fel, hogy a mindenkori jelölőé a hatalom. Azé, aki megmondja, kire lehet szavazni. Folyamatosan biztosítani kell, hogy a pártok vezetését, a mi rendszerünkbe tartozó titkos szervezetbe tömörítsük. Csak azok kaphatnak meg kulcsszerepet, akik a mi irányításunkat elfogadják, és tudomásul veszik"....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarlós Öcsi már most behódolt
  2011-01-24 17:40:20, hétfő
 
  Tarlós Öcsi már most behódolt a szigetes holdudvarosoknak

2011. január 24. 13:46
Hunhír.info

Demszky Degesz Gábor bukott városvezér milliárdokat lökött a SZDSZ holdudvarához tartozó szigeteseknek azzal, hogy ingyen odaadta a blibsi magáncégnek a főváros tulajdonát képező Hajógyári Szigetet a rendezvényeinek megtartására. Tarlós már most meghajolt a liberálisok előtt.

A Sziget fesztivál főszervezője szerint közeledtek az álláspontok a rendezvény megtartásával, illetve a fizetendő közterület-használati díjjal kapcsolatban a budapesti városvezetéssel tartott hétfői megbeszélésen. Pénteken az ügyben újabb egyeztetést tartanak.
hirdetés

Gerendai Károly közvetlenül a találkozó után azt közölte, hogy alapvetően pozitív hozzáállást érzékelt a városvezetés részéről.

A találkozóra azért került sor, mert Tarlós István főpolgármester korábban a főváros pénzügyi helyzetére hivatkozva arról beszélt, az Óbudai-szigeten tartott fesztivál szervezőinek díjat kellene fizetniük a terület használatáért, ahogy más rendezvényeknek is. A díj összege a városháza becslései szerint kedvezményesen egy-másfél milliárd forint lehet. A program szervezői azonban jelezték, ilyen nagyságrendű díjat biztosan nem tudnak kifizetni.

A városvezetés korábban utalt arra is, hogy a díjakra azért van szükségük, mert az idegenforgalmi adó elosztását a parlament megváltoztatta, így jelentős bevételtől esnek el, miközben például az V. kerület jelentős forrással számolhat.

Gerendai Károly, a rendezvény főszervezője úgy nyilatkozott, hogy a hétfő délelőtti vezetői értekezlet keretében tartott találkozón egyelőre az "elvekről" egyeztettek, konkrét számokról, a díj összegéről nem. Mint mondta, a megbeszélésen részt vevő városvezetők egyebek mellett azon gondolkodtak, hogy a nemzetközi rendezvényből a fővárosnak, illetve a város cégeinek hogyan lehetne hasznuk, bevételük.

Így például felvetődött, hogy a heti jegyet vásárlók belépőjébe be lehetne építeni a BKV-szolgáltatást is, így ez a fővárosi cégnek többletbevételt hozhat.

Gerendai Károly hozzátette, hogy a találkozón részt vevő városházi vezetők hozzáállása alapvetően pozitív volt, és ennek alapján megfogalmazása szerint már látható a fény az alagút végén.

Hunhír.info kommentár:
Nagyon várjuk, hogy a Jobbik reagáljon ez ügyben, de úgy látszik, alszik a sajtóosztály. Hol a közlemény, hogy a párt elutasít minden mutyit, és követeli, hogy az SZDSZ holdudvara ne legyen már a fideszes vezetés alatt is a kiemelten kivételezett. Elég pénzt húzott a Gerendai banda a Szigetből, fizessen!

Hozzászólás



fogadjokosan.hu - 2011.01.24. 17:09
Csak az beszéljen a Szigetről,aki volt már kint,mert aki nem volt,az csak az idióta híradásokból gondolja azt amiket itt összeírtok.Hol nincs ma már kábítószer?Minden szórakozóhelyet be kell zárni?Érdekes gondolat!A Sziget igenis egy nemzetközi szintű rendezvény,az persze fájhat,hogy nem neked jutott eszedbe.


Mama - 2011.01.24. 16:29
Kell nekünk drogos sziget? Nem kell.
Ellenben a Magyar Szigetet ezerrel próbálják ellehetetleníteni különböző koholt vádakkal. Még mindig nem értem, hogy a Magyar Sziget szervezői miért engedték be annak idején a TV2-t és utána pedig a zsidó újságírókat a Hetek c. laptól. Teljesen felesleges volt. Tudhatták volna, hogy provokálni és hazudozni fognak, ilyen a természetük.


Majjom - 2011.01.24. 16:20
Ha jól olvasom, akkor már nem csak a terültet fogják megkapni ingyen, hanem a karszalaggal ingyen BKV is jár majd? Nem baj, telik az adónkból.


antares - 2011.01.24. 16:14
Akarok látni egy politikust, aki nem a zsidók bábja!


Nyelvköszörűs - 2011.01.24. 15:54
Kiszállt a fejéből az imitált hazafias gőz, szivárognak vissza a simlis szadeszos haverok. Lesz ott még lopnivaló, elvtársak!


motoros - 2011.01.24. 15:09
Egy öreg zsidó az alábbiak szerint adja tovább a nagy zsidó titkokat:

"Létrehoztunk egy demokráciának elnevezett rendszert, amit az ostoba barmok szabadságnak hisznek. Nem ismerték fel, hogy a mindenkori jelölőé a hatalom. Azé, aki megmondja, kire lehet szavazni. Folyamatosan biztosítani kell, hogy a pártok vezetését, a mi rendszerünkbe tartozó titkos szervezetbe tömörítsük. Csak azok kaphatnak meg kulcsszerepet, akik a mi irányításunkat elfogadják, és tudomásul veszik"....

Ez a nagyon figyelemre való írás a drótpostákon keringd, de a belőle kiragadott idézet nagyon is életszerű!

Tarlós István főpolgármester pedig valamiért nagyon "fogott ember".

!postaimre.euroweb4you.eu/print.php?type=N&item_id=1228


Papi1 - 2011.01.24. 14:44
Ha elviszik a szigeti rendezvényt, akkor mi lesz a sok narkóssal? Meghalnak? Na meg a sok motozós in-kalossal? A beépített mocskokkal? Évente kaptak százmilliókat a rendezvényre, a bevételből semmi nem ment vissza, még a szemételszállításra sem. De a drogambulanciákat és költségeit sem ők fedezték. Csak úgy meg említem, hogy nem mindenkinek fog hiányozni a sok kábult drogos, és vonzata. Szerintem csak nyerünk, ha lemennek, mert nem szívják a társadalom vérét minden lyukon.

"Budapest világváros. költségek miatt."
Hááááát, talán ezért nem kellene azzá válnunk......


george - 2011.01.24. 14:37
Nem fog itt változni semmi. A Zsiget dübörög tovább 1000-rel, Müller meg Gerenda pedig számolgathatja tovább a dohányt, ahogy tette eddig is. "Multikulti" örgés, ahogy Müller mondta.


Misericordia - 2011.01.24. 14:24
Azért a mellényből vissza lehet venni!
Budapest világváros . költségek miatt.
Bratislavában -így írom!- nem kérnek belépőt a templomba, olcsóbb a közlekedés, olcsóbb a parkolás, olcsóbb az étkezés, stb.
Valszeg a bérleti díjak is olcsóbbak.
A regisztrációs adóra ráfizettünk már, -kinek is van szlovák rendszáma? Szidtátok.
Elviszik a szigeti rendezvényeket Szlovákiába?
Lehet.


http://hunhir.info/?pid=hirek&id=36972


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kaftánosok rendeztek vallási b
  2011-01-24 17:36:11, hétfő
 
  2011-01-24. 11:25
Kaftánosok rendeztek vallási bulit Ferihegyen


Jönnek!Jobboldali körökben ismert és elfogadott, a hivatalos pártsajtóban pedig állandó jelleggel tagadott tény az, hogy rendszeresen érkeznek zsidók hazánkba, akik, dacára a ,,tomboló fasizmusnak", remekül elvannak Budapesten és az országban.
Ezt bizonyítja az alábbi felvétel is, amelyen zsidók egy csoportja nyugodtan végzi el nevetséges vallási rituáléját a ferihegyi reptéren. Ismerve azt a tényt, hogy Izrael szeretné felvásárolni Magyarországot, valamint azt, hogy hazánkban oly erős a zsidó lobbi és a kaftános üzleti körök befolyása, ami már az állam biztonságát veszélyezteti. Kérdésünk: mit tesznek a magyar hatóságok, hogy megakadályozzák ezek országunkba történő beáramlását? A válasz: semmit. Orbán Viktor és kormánya ugyanúgy ezek érdekeit szolgálja, akárcsak az előző rezsim.

http://www.youtube.com/watch?v=RtQEygIZFzI&feature=player_embedded

http://kuruc.info/r/34/73065/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Örülnek a narancsosok - megdic
  2011-01-24 17:31:42, hétfő
 
  2011-01-24. 11:55
Örülnek a narancsosok - megdicsérte őket az IMF

A februárra ígért strukturális átalakítások iránya jó, s a tavalyi hiánycél teljesülése is pozitív, azonban fontos, hogy az intézkedések a fenntarthatóságot szolgálják - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Iryna Ivaschenko, számol be internetes oldalán az említett narancsos napilap, nem kis örömről téve tanúbizonyságot. Mintha azt sugallná: a balliberálisok véleménye ellenére, az IMF szereti a polgári kormányt. A magyarok inkább aggódnak emiatt, mi pedig keserűen rántjuk meg vállunkat: megmondtuk előre.
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyarországi képviselője szerint hazánk akadályok és büntetőkamat nélkül visszafizetheti határidő előtt a felvett hitel el nem költött részét. (Kérdés: ha nem költöttük el, akkor miért olyan nehéz és időigényes visszafizetni? - a szerk.)
- Az Euromoney bécsi konferenciáján egy befektetőcég képviselője azt mondta, hogy Magyarországnak államcsődöt kellene jelentenie. Nem elképesztő ez, amikor az ország minden makrogazdasági mutatója javul?
- Egy privát befektető kijelentését nem szeretném kommentálni. (Mennyire ,,privát", aki ilyen kijelentéseket mer tenni? És mennyire vehető komolyan egy befektető részéről, akinek érdeke, hogy olcsóbban jusson hozzá a magyar vagyonhoz? - a szerk.)
Ami Magyarország helyzetét illeti, a pénzpiacok bizalmát már 2009 szeptemberében visszanyerte az ország, (Éljen Bajnai, üzeni a gyarmattartók szóvivője - a szerk.) s azóta is képes finanszírozni önmagát a piacról. Ez az eset is jól mutatja, hogy a jelenlegi nagyon érzékeny befektetői hangulatban érdemes olyan gazdaságpolitikát folytatni, amely a gazdaság sérülékenységét kiküszöböli.

(MNO nyomán)

http://kuruc.info/r/42/73066/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 670 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 477
  • e Hét: 2135
  • e Hónap: 18928
  • e Év: 151845
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.