Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Szia!
  2011-01-25 17:17:00, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az érzelmi bizonytalanságról
  2011-01-25 15:15:29, kedd
 
  Ma utálja, amit tegnap még szeretett, szinte fénysebességgel száguld a szenvedély és a közöny között, belekezd valamibe, majd nem sokkal később megunja. Az érzelmi bizonytalanság, hullámzó kedélyállapot megkeseríti az ember életét, valamint azokét, akik keresztezik útjaikat.

Az érzelmileg instabil emberek hangulata, kedélyállapota, szinte ok nélkül vagy teljesen lényegtelen dolgok miatt folyton ingadozik. Az érzelmileg bizonytalan emberek élete leginkább a hullámvasúthoz hasonlítható. Néha nagyon boldognak tűnnek, ugyanakkor nyomasztja őket, hogy ezt az állapotot képtelenek megtartani. A szakemberek szerint a bizonytalanságban szenvedők öntudatlanul keresik a változást, hogy ne kelljen szembenézni önmagukkal, ugyanis a gyakori változás elvonja magukról figyelmüket. Egyesek szerint ez az állapot a mániákus depresszió "kistestvére".

A "tünetekről"

- Szomorúság, levertség, közöny, unalom és ingerlékenység, amely eufórikus állapottal, intenzív optimista időszakokkal váltja egymást.
- Gyakran illúziókat kergetnek, viszonylag könnyen létesítenek kapcsolatot, majd az idealizált lényt megunják.
- Állhatatlanság, kitartás hiánya a munkában.
- Különösen rosszul tűri a frusztrációt.
- Nagyon nehezen uralja érzelmeit.
- Szerelmes természetű, de többnyire csak fellángolásról van szó, ugyanakkor szeretne tartozni valakihez.
- Alacsony önbecsülés.
- Noha hajszolja a változatosságot, mindig szeret függeni valakitől, aki egyfajta biztonságot, támaszt nyújt számára. A bizonytalan emberek nehezen tudják szétválasztani az élet különböző területeit: ha munkahelyi problémájuk akad, a családján tölti ki mérgét, ha szüleivel van baja, a párjával veszekszik.

Az érzelmileg gyenge embereken sokat segíthetnek barátaik, környezetük, akik előbb észreveszik a bajt, egy kis önbizalom építés mindenkire ráfér. Ha komolyra fordul a dolog, érdemes egy pszichológust felkeresni.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
vince napja
  2011-01-25 15:08:18, kedd
 
  Január 22. Vince napja - a szőlősgazdák egyik védőszentjének a napja. Voltak, akik vesszőt vágtak, amit a meleg szobában hajtattak. Ebből az adott évi termés mennyiségére következtettek. Azt tartották, ha ezen a napon jó idő van, jó lesz a szőlőtermés is. Mondták is: "Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince."

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nárcizmusról
  2011-01-25 15:03:29, kedd
 
  A mitológia szerint Nárcisz egy gyönyörű fiatalember volt, aki megvetette a szerelmet. Rengetegen csodálták szépségét, számtalan nimfa belészerelmesedett, de ő mindig hideg és elutasító maradt. A nők az éghez fohászkodtak büntetésért, és szavuk meghallgattatott. Egy forró nyári napon az ifjú Nárcisz szomját oltandó a víz fölé hajolt, és amikor meglátta önnön arcképét azonnal beleszeretett. Próbálta elérni imádata tárgyát, a vízbe zuhant, és ott lelte halálát.

A mitológiai ifjúra hivatkozva Sigmund Freud alkalmazta elsőként a nárciszizmus kifejezést a szexuális fejlődés egy primitív állapotának megnevezésére, amikor a szexuális ösztön, a libidó tárgya maga az alany. Freud hangsúlyozza, hogy a nárciszizmus nem patologikus formája nem egyfajta szexuális zavar, hanem minden emberben valamilyen szinten megtalálható jellemvonás. Elmélete szerint az önimádat befolyásol a partnerválasztásban, mert mindenki saját magát keresi párjában.

Egyes személyekben túlteng az önimádat, jellemükben tipikus nárciszizmusra utaló megnyilvánulások hemzsegnek. Ezek az emberek folyton csodálatra, figyelemre vágynak. Kihasználják a környezetükben élőket, hogy növeljék saját fontosságukat, kielégítsék saját vágyaikat, anélkül hogy figyelembe vennék mások igényeit és jogait. Irreális fantáziákat szőnek pénzről, sikerről, hatalomról, szépségről, de ugyanakkor fontosságérzetük sokszor a másik végletbe csap át. Levertek lesznek, önértékelésük megzuhan, mivel az általuk mutatott felsőbbség alatt bizonytalanság, alacsony önértékelés, önbizalomhiány rejtőzik.

Úgy tűnhet, hogy érzelmi és szexuális életük nagyon intenzív, de az esetek többségében képtelenek őszinte örömet nyújtani, hidegek, elutasítóak, mert mások érzelmei nem hatnak rájuk. Nem képesek felfogni a többiek, megérteni mások lelki világát. Úgy gondolják, hogy amit ők éreznek, azt érzik mások is, éppen ezért bosszantja őket, ha más nem olyan reakciót viselkedésükre, mint ahogy azt ők elvárják. Kapcsolataik instabilak, könnyen esnek túlzásokba. Egyik pillanatban idealizálnak valakit, máskor ugyanazt megvetik, lenézik.

Az önimádó nem csak külsejével foglalkozik sokat, de bensőjét is megpróbálja határozottnak erősnek mutatni. Elhessegeti magától gyengeség, törékenység szellemét, néha arrogáns, néha túlságosan visszafogott, de mindezzel csak megpróbálja felhívni magára mások figyelmét, igyekszik kritikát kiváltani belőlük.

A nárciszista jellemzők nemenként eltérőek egyes pontokban. A nárcisz nő azt mutatja, hogy nincs gondja a szexuális életben, de valójában erős frigiditással küzd. Képtelen átadni magát a testi örömök élvezetének, nem tudja fogadni a gyengédséget. Az orgazmust legtöbbször csak színleli, és gyakran el is utasítja a szexuális kapcsolatot.

Az önimádó férfi nem tud tartós, mély kapcsolatot kialakítani nőkkel, mivel minden hölgypartnerében saját szexuális vonzerejének megerősítését keresi csupán. Kiváló szerető lehet, aki ismeri a szerelmi játékok minden csínját-bínját, de valójában nem vonzza a női test. Igyekszik bizonyítani szexuális képességeinek kiválóságát, ezért örömet tud adni a nőnek, de számára csupán a bizonyítás öröme a lényeg, nem maga az élvezetnyújtás.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó hogy benéztél!
  2011-01-25 11:18:44, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Férfiak tánca...
  2011-01-25 11:10:09, kedd
 
  Miről árulkodik a férfiak tánca? Honnan lehet eldönteni, hogy egy férfi vonzó-e a nők számára? Leginkább a táncból - állítják német és brit kutatók. Vizsgálatuk szerint a táncolás során különösen mozgékonynak és hajlékonynak bizonyuló férfiak számítanak a legvonzóbbnak a nők esetében.

A nőknél azok a férfiak indulnak a legnagyobb eséllyel, akik fejlettebb mozgáskultúrát igénylő mozgékonyabb és hajlékonyabb táncstílust képviselnek - állapították meg számítógépes szimulációk segítségével a Göttingeni és Newcastle-i Egyetem kutatói.

Tánc - illusztrációKísérletük megállapítása szerint a hajlékony nyak, a mozgékony derék és csípő, valamint a gyorsabb tempóban mozgó jobb térd számít a legvonzóbbnak a nők számára.

A kutatók abból a korábbi megállapításból indultak ki, amely szerint a férfiak mozgásuk során bizonyos jeleket adnak egészségükről, életerejükről, szellemi energiájuk szintjéről, illetve nemzőképességük fokáról is. Az említett tényezők mindegyike beleszámít az adott férfi vonzóságának mértékébe.

A kutatók összesen 19 férfi mozgását vették filmre táncolás során úgy, hogy a férfiak testén különböző szenzorokat helyeztek el, hogy aztán számítógépes eszközökkel olyan táncoló alakokká formálják a férfiakról készített videót, amelyen a férfiak egyéb külső tulajdonságai nem ismerhetők fel. Erre azért volt szükség, hogy amikor a felvételeket a kutatásban résztvevő nőknek levetítették, azok tényegesen a táncot pontozhassák, s ne a férfi egyéb külső tulajdonságai alapján ítéljenek.

,,Már korábbi kutatások is azzal az eredménnyel zárultak, hogy a nők inkább az erősnek tűnő férfiak táncát találták vonzónak, s nem azokét, akiket amúgy erős akaratúnak és határozottnak véltek" - mondja Bernhard Fink, a kutatók egyike. A friss kutatás további bizonyíték arra, hogy a tánc olyan fontos információkat árul el a nők számára a férfiakról, amelyek a párválasztás során nagyon fontosak.

A kutatók következő, hasonló módszerekkel tervezett megfigyelésükben a női tánc férfiakra gyakorolt hatását kívánják nagyító alá venni.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Féltékenység
  2011-01-25 11:06:30, kedd
 
  A kapcsolat halála a féltékenység.

A féltékenység zöld szemű szörnye valószínűleg mindenki számára ismert ,,lény". Ha az egészséges mértékben természetesnek számító féltékenység megszállottsághoz kezd hasonlítani, számos probléma forrása lehet.

Bár a féltékenységet a legtöbb esetben a párkapcsolatok esetén emlegetik, a jelenség nem kizárólag a férfi-nő viszony során jelentkezik: felütheti fejét testvérek között, ha a szülők folyamatosan az egyik gyereknek kedveznek, ám a munkahelyen is gyakran előfordul. Féltékenység-érzés során nem kell kétségbe esnünk: bizonyos mértékben teljesen természetesnek és egészségesnek számít; a baj ott kezdődik, ha nem tudunk gátat szabni neki. Ez esetben számos következménnyel járhat.

,,A féltékenység sok esetben akkor alakul ki, ha valakinek alacsony az önértékelése, s úgy érzi, hogy mások szebbek, jobbak, ügyesebbek nála" - magyarázza Maria El-Safti-Jütte, a Berlini Gyermek- és Fiatalkorúak A kapcsolat halála: féltékenységTelefonos Tanácsadó Szolgálatának párkapcsolati tanácsadója. ,,Ilyen esetben az érintett saját magában és képességeiben kételkedik, illetve úgy érzi, mások nem tartják szeretetreméltónak" - teszi hozzá a szakértő.

A párkapcsolatok esetében viszont gyakran arról van szó, hogy a féltékenység a partner iránti bizalomhiány miatt jelentkezik. A partnerben való megbízást már a kapcsolat kezdetétől kell folyamatosan építgetni, időre van szükség ahhoz, hogy a kellő szintet elérje, ám ez nem megy egyik napról a másikra.

,,Az emberek akkor reagálnak féltékenységgel bizonyos szituációkra, ha bizonytalanok, hogy a partner vagy más fontos személy (az anya vagy az apa) igazán szereti-e őket. Az érintettek attól tartanak, hogy elvesztik a szeretett személyt" - mondja Jutta Stiehler, szociálpedagógus.

Mindazonáltal a féltékenységet a szerelem egyik jeleként is lehet értelmezni. ,,Elképzelhető, hogy valakinek kifejezetten hízelgő az, hogy partnere féltékenységgel mutatja ki, mennyire fontos is számára" - hangsúlyozza El-Safti-Jütte. Ám amikor a féltékenység elhatalmasodik valakin, az csak problémákat jelenthet hosszú távon.

,,Ha a féltékenység aránytalan mértéket ölt, a féltékeny fél egyre erősebben kezdi ellenőrizni partnerét" - mondja Elisabeth Raffauf, kölni pszichológus. Ez megnyilvánulhat a társ mobiltelefonjának rendszeres ellenőrzésében: kiket hívott, őt ki hívta, illetve milyen sms-eket kapott és küldött. ,,Az ilyen jellegű féltékenység nem csak a féltékeny felet, hanem a partnert is az őrületbe kergethetik" - teszi hozzá a szakértő. Ennek viszont már nem sok köze van a szerelemhez, sokkal inkább a nagymértékű bizonytalanság, önbizalomhiány és - akár a gyermekkorból gyökerező - különböző félelmek jele.

Az egyik fél folyamatos bizalmatlankodása és az alaptalan vádaskodások egy idő után kapcsolati krízist idézhetnek elő, amely ahhoz vezethet, hogy a folyamatosan ellenőrzött fél kiszáll a kapcsolatból. Akit tartósan emészt a féltékenység, annak ajánlatos szakemberhez fordulnia. ,,A féltékenység nem velünk született jelenség, hanem tanult dolog" - mondja Stiehler - ,,ez azt jelenti, hogy megváltoztatja az egyén alapvető viselkedését." De ebből az is következik, hogy az is tanulható, hogyan ne legyünk féltékenyek, vagy legalábbis ne egészségtelen mértékben.

Féltékenység esetén sokat segíthet, ha az érintett egy hozzá közel állóval elbeszélget a problémájáról, de a legjobb megoldás, ha partnerével beszél a lehető legőszintébben. ,,Ki kell tudni mondani mindazt, ami kétségeket hagy bennünk, s lehet, hogy már ez elég ahhoz, hogy csökkenjen a féltékenység mértéke. Ez különösen igaz akkor, ha a partner ténylegesen okot ad a féltékenységre: ha például feltűnően gyakran és látványosan flörtöl másokkal" - mondja Raffauf.

A féltékeny félnek pedig ajánlatos mélyen magába szállnia és tisztában lennie saját értékeivel, amelyeket partnerének is értékelnie kell. Ha viszont a társ ezeket a jó tulajdonságokat nem tudja értékelni, akkor elképzelhető, hogy tényleg nem is illenek össze.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Örülök,hogy jöttél!
  2011-01-25 10:59:57, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Házasság
  2011-01-25 10:48:15, kedd
 
  A szerelem kevés, más is kell ahhoz, hogy egy házaspár együtt maradjon. Vajon mi az? - ezt vizsgálta egy ausztrál kutatócsoport.

.

A pár életkora, előző kapcsolataik, de még az is számít, hogy dohányoznak-e vagy sem - olvasható az ausztrál National University kutatóinak tanulmányában, akik 2500 pár - házas- vagy élettársak - életét követték nyomon 2001 és 2007 között, hogy megtalálják azokat a tényezőket, amelyek együtt tartanak egy párt.
A kutatók felfedték, hogy a feleségénél kilenc vagy annál több évvel idősebb férfi esetében kétszer nagyobb a válás valószínűse, csakúgy, mint annál a férfinél, aki huszonöt éves kora előtt nősült meg.
Elvált vagy szétköltözött azoknak a pároknak a húsz százaléka, akiknek a házasságkötésük előtt született gyerekük, akár egy előző házasságból, akár az aktuálisból, miközben a házasságkötés előtt gyermektelen pároknak csak kilenc százaléka ment szét. Valószínűbb, hogy elválnak azok a nők is, akik sokkal jobban szeretnének gyereket, mint a párjuk.
A párok együtt maradásánál, illetve válásánál szerepet játszott a szüleik gyakorlata is. Azon párok esetében, akiknek szülei elváltak, vagy szétmentek 16 százalékos volt a válás. Ahol viszont együtt éltek a szülők csupán 10 százalékos.
A második vagy harmadik házasságukat élők 90 százalékkal nagyobb valószínűséggel válnak el, mint az első házasságot élők.
A pénznek is van szerepe a válásokban: a jó anyagi helyzetben élő pároknak csak 9 százaléka vált el, a szegényeknél, vagy olyan párok esetében, ahol a férfi munkanélküli volt, ez az arány 16 százalék.
Miként befolyásolja a dohányzás a házasságok alakulását? Nagyobb valószínűséggel végződött válással az a kapcsolat, ahol csak az egyik fél dohányzott

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit vár el egy férfi?
  2011-01-25 10:40:53, kedd
 
  Szeretnéd tudni, mi kell egy férfinak? Mik azok a dolgok, amelyeket ha megkap egy nőtől, akkor teljesen odáig lesz érte?

.

1) Bókolj a férfinak!

2) Fogadd el a segítségét!

3) Bánj vele egyenrangúként!

4) Legyél a barátja!

5) Ne próbáld megváltoztatni!

6) Varázsolj mosolyt az arcára!

7) Ismerd el!

8) Az ambíció és a vezetői hajlam vonzóvá teszi a nőt!

9) Legyél jóban a baráti társaságával!

10) Kérkedj a pasiddal!

11) Higgy benne!

12) Fékezd a nagy szád!

13) Ne legyél nyitott könyv!

14) Ne legyél sírós kislány!

15) Légy büszke a testedre!

16) Légy őszinte!

17) Áraszd a szexualitásod!


Végezetül ne feledd: ha egy nő gyönyörű, és "dögös cuccokban" jár, az még nem fog magába szerettetni egy férfit, csak azt éri el, hogy mindenki le akarjon feküdni vele.
Ha egy nő szerelemre, csodás párkapcsolatra vágyik, akkor kinézet csak sokadlagos szempont!
Ezért aztán, ha a kinézeted miatt aggódsz, ne tedd! Persze mindig legyél ápolt, és igyekezz a maximumot adni magadból, de legfőképpen koncentrálj inkább a fenti dolgokra, és biztos lehetsz a "győzelemben"!

 
 
2 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 604 db bejegyzés
e év: 9223 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6197
  • e Hét: 16402
  • e Hónap: 56014
  • e Év: 284951
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.