Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Még szorosabbra fűzi kapcsolat
  2011-01-27 21:31:43, csütörtök
 
 
2011-01-27. 18:24
Még szorosabbra fűzi kapcsolatait a nemzetközi zsidósággal a "forradalmi kormány"

Ezentúl gyakrabban és rendszeresebben egyeztet a kormány hazai és a nemzetközi zsidó közösségekkel - derült ki a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón. A találkozókra negyedévente lehetőséget biztosít a kabinet.
Nagy Anna kormányszóvivő bejelentette: a kormány szerdai ülésének döntése értelmében "a jövőben több résztvevővel, szélesebb témakörben, gyakrabban és rugalmasabban egyeztet a kabinet a zsidó közösségekkel".
Az egyeztetéseken a kormányt Gál András Levente, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára képviseli, aki legalább negyedévente egyszer konzultál a hazai és nemzetközi zsidószervezetek képviselőivel - húzta alá a szóvivő.
Emlékeztetett: létezett egy tárcaközi bizottság e feladatkörrel, de ez gyakran évekig nem találkozott a zsidó szervezetek képviselőivel. A kormány azt szeretné elérni - fűzte hozzá -, hogy valódi párbeszéd alakuljon ki.
A lehetséges témákról azt mondta: a megbeszéléseken a pénzügyi kérdések mellett szó lehet az oktatásról is és a holokauszttal kapcsolatos témákról.

(MTI)

http://kuruc.info/r/2/73286/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mezőgazdaság röpíthetné Magy
  2011-01-27 21:27:28, csütörtök
 
  A mezőgazdaság röpíthetné Magyarországot
2011. január 27. 12:33


Magyarország élelmiszertermelése az önellátáshoz szükséges mértéket jelenleg 20 százalékkal haladja meg ez azonban 50 százalékra emelhető - hangoztatta Gyaraky Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszer-feldolgozó főosztályának vezetője csütörtökön egy, az élelmiszergazdaságról szóló szakmai konferencián.

Így értelemszerűen növelhető lenne a magyar élelmiszerexport, amely már jelenleg is jelentős mértékű, ám a kibocsátás emelésével lényegesen jobb piaci helyzetbe kerülhetne az ország élelmiszeripara. A belső piacon a magyar áruk arányát az importtermékek rovására növelni kellene a jelenleg mintegy 70 százalékról vissza a korábbi 80 százalék körüli szintre - tudósít az MTI.

A magyar élelmiszertermelés jelentős gondokkal küzd - hangsúlyozta a főosztályvezető. Az ágazatnak szembe kell néznie a csökkenő termeléssel, a romló jövedelmezőséggel, a gyenge versenyképességgel, az ebből adódó piacvesztéssel, valamint a rövid távú gondolkodással, a feketegazdaság jelentős arányával, és a kereskedelmi márkák piaci részesedésének növekedésével. Emellett a fogyasztók növekvő arányban vásárolják az olcsó élelmiszereket.

Gyaraky Zoltán szerint ebből a helyzetből csak úgy lehet kitörni, ha az élelmiszer-feldolgozást komplex folyamatként értelmezik, akik e szakterületen dolgoznak. A családi gazdaságok feldolgozó tevékenységét kell ösztönözni, támogatni kell a kistermelők élelmiszer feldolgozását is a kis- és közepes vállalatok kiemelt kezeléséhez hasonlóan - hangsúlyozta a szakértő.

Az élelmiszergazdaság és a mezőgazdaság együttesen jelenleg a GDP 4,6 százalékát adja.

A magyar gazdaságot tavaly a mezőgazdaság drasztikus visszaesése és az építőipar mélyrepülése húzta vissza igazán. Az árutermelő ágazatok közül az agrárium hozzáadott értéke 2010 első háromnegyed évében 14,3 százalékos visszaesést szenvedett el a 2009-es 15,5 százalékos éves zuhanás után.

Gyaraky Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország területének kétharmada mezőgazdaságilag művelhető terület. Ugyanakkor a mezőgazdaság egy hektárra jutó kibocsátási értéke kevesebb, mint a fele az európai uniós átlagnak: ez Magyarországon éves szinten 970 euró, míg az EU-ban 2.100 eurót tesz ki.

A magyar élelmiszeripar termelési értéke 2009-ben a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint valamivel több mint kétezer milliárd forint volt. A belföldi értékesítés 4,7 százalékkal csökkent, az export viszont ugyanilyen arányban emelkedett és 614 milliárd forintot tett ki.

Az élelmiszeripari vállalkozások száma meghaladta a 8.300-at, aminek 96 százaléka volt kisvállalkozás. A mikrovállalkozások aránya pedig az élelmiszeripari vállalkozások számán belül 80 százalékot tett ki. Az élelmiszeriparban tevékenykedő cégek adózás előtti eredménye 2009-ben elérte az 52,6 milliárd forintot.

A konferencián tartott előadásában a VM főosztályvezetője elmondta: annak érdekében, hogy a területen működő vállalkozások megfelelhessenek a követelményeknek javítani kell a vállalkozási környezetet, ki kell alakítani a termékpálya-stratégiákat. Ösztönözni kell a piacon jól eladható termékek előállítását, vagyis elő kell segíteni a szerkezetváltást, a korszerűbb termékszerkezetet, amiben jelentős szerepe lehet a kutatás-fejlesztésnek és az innovációnak. A magasabb hozzáadott érték az árukat jobban eladhatóvá teszi a piacon, de javítani kell a piacra jutás feltételeit is - tájékoztat a távirati iroda.

http://www.privatbankar.hu/cikk/vallalatok/a_mezogazdasag_ropithetne_magyarorszag ot_41065
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmadával lehet drágább a ken
  2011-01-27 21:24:06, csütörtök
 
  Harmadával lehet drágább a kenyér

2011. január 19. 14:46
Frissítve: 2011. január 20. 07:56


Jelentősen drágulhat a kenyér a közeljövőben, mivel nagymértékben nőtt a liszt és az energiahordozók ára is - közölte az MTI-vel Varga László, a Magyar Pékszövetség elnöke szerdán.

A szakember elmondta: tavaly május óta a liszt ára csaknem 100 százalékkal emelkedett. Akkor ugyanis még 50 forintért lehetett kapni egy kiló lisztet, most 94-96 forint között van az ára, ráadásul szerinte február végére akár a 110 forintot is elérheti kilónként.

Ehhez társul még a folyamatos üzemanyag-drágulás is, amely lényegesen megdrágítja a szállítást, és a sütéshez használt energia árának emelkedésével is kalkulálni kell. Emiatt a sütőipar a jelenlegi árakon már nem tudja adni a kenyeret a kereskedőknek - mondta Varga László.

A Pékszövetség elnöke ugyanakkor a várhatóan kialakuló konkrét árakról nem beszélt, mivel nem kívánt kartellgyanúba keveredni. Az MTI által megkérdezett - de magát megnevezni nem kívánó - szakértő úgy vélte, hogy az áremelés mértéke elérheti akár a 30 százalékot is. Vagyis: a mostani 190 forint körüli a átadási ár minimálisan 220-230 forint körüli mértékűre emelkedhet a nettó átadási ár.

Pótsa Zsófia, a Gabonaszövetség főtitkára jogosnak nevezte a pékek áremelési törekvését, mivel a búza ára igen jelentősen megemelkedett. Most tonnánként 70 ezer forint körül van - ez 10-15 ezer forintos drágulás néhány hét alatt -, ami szerinte is indokolja az áremelést.

Ezzel egyetértett Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke is, aki ugyancsak arra számít, hogy a közeli jövőben a liszt ára meghaladja majd a 100 forintot. Ilyen árú alapanyagból pedig már nem lehet a mostani áron kenyeret előállítani.

A szakember azt sem zárta ki, hogy esetleg a magyar gabonakészletek nem tartanak ki az új termésig. Így az ország akár importra is szorulhat. Ez utóbbi lehetőséről Varga László is beszélt, mivel a malmok a pékeknek jelezték, hogy akár import búzát is kell majd őrölniük, mivel nincs elegendő hazai készletük.

A készlethiányt a legtöbb szakember a gabona magas világpiaci árával magyarázza, azaz a kereskedők jó áron eladták, illetve adják el külföldre a magyar búzát. Ezért nem kizárt, hogy ez a hazai készletek megcsappanásához vezet.

A szakértő szerint a kenyér árából egyharmadot tesz ki a liszt ára, további egyharmad a szállítási költség és a sütéshez használt energia ára, a fennmaradó egyharmadot pedig az adalékanyagok ára, a munkabérköltség és a közteher együttesen adja.

http://www.privatbankar.hu/cikk/vallalatok/harmadaval_lehet_dragabb_a_kenyer_4093 9?honnan=Nemzeti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akik időben szóltak 1.: A nemz
  2011-01-27 21:18:53, csütörtök
 
  Akik időben szóltak 1.: A nemzeti összefogás szükségességéről (1996.)

2011/01/27
F E L H Í V Á S
A PARLAMENTI ÉS AZON KÍVÜLI ELLENZÉKI PÁRTOK ELNÖKEI RÉSZÉRE

A NEMZETI ÖSSZEFOGÁS SZÜKSÉGESSÉGÉRŐL

Tisztelt Elnök Urak !

Sorsdöntő órában szólok Önökhöz. Veszélyben a HAZA! A kenyerem javát sajnos már jómagam is megenni kényszerültem. A statisztikai számítások szerint a magyar férfi népesség életkora erőteljes mértékben megrövidült. Ki-ki számolja össze a magáét, mennyi idő áll még rendelkezésére?

Ha jól számolom Torgyán úrnak négy, Giczy úrnak huszonöt, Lezsák úrnak huszonegy, Orbán úrnak harminchárom /csúcstartó mázlista/, Csurka úrnak hat kemény éve van, hozzájárulván az ország rendbetételéhez, hogy csak a legismertebb személyiségeket említsem, a sértés legcsekélyebb szándékával élve, más, magukat legalább annyira igaz hazafinak érző és tartott harcostársaink jogos érzékenysége iránt, nevük elhagyása miatt.

A lényegek lényegére térve engedtessék meg nekem az alábbiak papírra vetése:

A II. VH.-t követő kommunista hatalomátvétel után, sokmillió sorstársunkhoz hasonlóan, a mi családunk sem úszta meg az államosítást. Mindenünket elvették, csak egyet nem tehettek meg, hogy tönkretegyék magyarságtudatunkat, töretlen hitünket, kiolthatatlan reménységünket abban, hogy lesz még életünkben újraépítési alkalom, szellemiségben, lélekben, anyagiakban. Tisztességes keretek között.

Amit -közel fél évszázad elteltével- közösen tapasztalhattunk, LETT! Csakhogy ez a "lett" olyanná vált, mint a LITVÁN-oké! Balul sikerült A link oldalinak tituláltak ott is, nálunk is visszajöttek. Minden maradt a ,,nagyérdemű" népnyomorítók kezében.

Ki lehet-e csavarni belőlük végérvényesen? Ez itt a kérdés Barátaim? Ez ügyben szeretnék most szólni Önökhöz. A megoldás kulcsa ugyanis részben az Önök kezében van! Akinél mindmáig nem esett le az a bizonyos TANTUSZ, az alkalmatlan a politikai pályára. Ezt bárkinek minden sértődöttség nélkül, tudomásul kell vennie!!!

Nos kérem, ne vegyék rossz néven, -s akinek nem inge az ne vegye magára- de ez a tehetetlenkedő műtaktikázás, amit évek óta az összmagyarság érdekegyeztetése körül zajlón tapasztalhatunk, az elképesztő! Mikor jönnek már rá -hangsúlyozom, ez az ébresztőnek szánt dorgálás csak azoknak szól, akik nem tudják mi a teendő, vagy nagyon is tudják- felnőtt ember létükre, hogy most nem X vagy Y párt és esetleg annak vezetője sorsáról van szó, hanem ,,egyszerűen" MAGYARORSZÁGRÓL!!! Akik nem így látják a kérdésre adott választ , azok jelentsék ki bátran! Nekik is könnyebb lesz a dolguk, nekünk is. Polgáraink többségének boldogulása érdekében egyszer s mindenkorra el kell felejtenünk a különféle címkézést, egymásra acsarkodást, bal, jobb, közép, ilyen-olyan szélső stb. Ezeket hagyjuk meg a futball edzőknek és a szurkolók díszhadának.

Mi csak egy célt tarthatunk szem előtt: a nemzeti összefogást! Ki az, aki a Magyar Ügyet óhajtja szolgálni, ezért áldozatokat hozni, és azt kész mindenkor kinyilvánítani? Valljanak színt!

Két PÓLUST-t kell szerintem kialakítanunk a közéletben. Az egyik a mi oldalunkat képviselje, a másikból pedig ki kell kényszerítenünk, hogy felfedje kilétét, igazi arculatát.

Ki-ki álljon be végre az általa választott sorba! Az idő rendkívül sürgető! Nyakunkon a következő választás, amire profi módon fel kell készülnünk! A megoldás érdekében még ez évben DÖNTENI kell, aminek kimenetele nem lehet kérdéses! Aki vagy akik, nem hajlandók megkötni a NEMZETI SZÖVETSÉGET, azokat ki kell szorítani a politikai életből! Vagy hozzánk tartozik, tartoznak, vagy a nemzetrombolók malmára hajtják a vizet! Az ország jövője szempontjából ugyanis, semleges álláspontot -magát komolyan vevő- politikus részéről, nem lehet elfogadni. Minden más megoldás a vesztünket jelenti! MÁS.

Külpolitikai offenzívánk beindítása elkerülhetetlen. Clinton győzelme szinte biztosra vehető. Az ő személyében kell tehát e kényes témában -a jövőnket pozitív irányba befolyásolóan- gondolkodnunk. Sajnos még mindig igen sok a fehér folt a közvetlen környezetében élők fejében M.o.-ról, a Kárpát medence térségéről, általában Kelet-Európáról. ,,Amis" lezserséggel léptek s lépnek át könnyed eleganciával embermilliók szenvedései felett! Pedig ez így nem lesz jó sem nekik, sem a küszködőknek. Minél tájékozatlanabbak -vagy csak annak tettetik magukat?- annál többe kerül majd az a számla, amit előbb-utóbb, nekünk is be kell nyújtanunk a részükre és Nyugat-Európa számára, valamint bebizonyítani, hogy a némelyek által a mai napig is pocskondiázandó magyarok, mit adtak a VILÁG-nak? Mit köszönhetnek a pázsitjaikat csendesen locsolgatók, balsorsra ítéltetett eleinknek -s ne legyünk szerénytelenek- e század második felében is a terheket még mindig vállukon cipelő népünknek! Még mindig a külpolitikánál tartva, a sokat vitatottan megkötött alapszerződéseket, érdemi korrekciókat követően érvényben tarthatjuk, ellenkező esetben időlegesen, sajnálatunkra, felmondani kényszerítődünk!

BELPOLITIKAI MÉRFÖLDKÖVEINK :

- új alkotmány, kétkamarás Parlament, média, közigazgatás megtisztítása, igazságtétel

- állami- egyházi oktatás, nemzettudat helyretétele

- pénzemberek, befektetők /hazai, külföldi/ felkutatása, meghódítása

- az ország újfenti Európa éléskamrájává tétele, mezőgazdaság felélesztése

- élelmiszer-konzervipar termékeinek újraindítása Kelet felé

- honvédelem megerősítése

- általános turizmus, gyógy-idegenforgalom fejlesztése, élni a páratlan, valóság adta, természetben meglévő lehetőségeinkkel

- egészségügy megmentése, testkultúra-tömegigény megoldása

- a széles tömegek által igénybe vehető HITEL BANK rendszer kidolgozása

- M.o. igaz történetének megismertetése a világgal /írásos anyagok, video, Internet stb./

- hazánk iránt rokonszenvet érző szimpatizánsok kezelése, kapcsolattartás öt földrésszel /követségek, külképviseletek részéről radikális szemléletváltás/ stb-stb.

Minden további indoklás mellőzésével megerősítem tehát az ellenzéki parlamenti és azon kívüli, magyar érzelmű pártok halaszthatatlan összefogását, érdekegyesítését! A terv megvalósítható, ha az emberi hiúságot, önzést, akarnokságot -más tulajdonságokat nem is említve- képesek lesznek a pártvezetők alárendelni, az ORSZÁG ÉRDEKEI-nek!!!

A tartalmában egységes alakulatot leghűebben a NEMZETI KOALÍCIÓ / NK / elnevezéssel fejezhetnénk ki! Ez úgy érzem, minden közreműködő számára elfogadható. Megegyezés esetén, a közös program kidolgozását követően a győzelem biztos tudatában készülhetünk az ország kormányzására!!!

A magunknak is köszönhető ,,POSVÁNY" felszámolása kiindulópontjaként, a legrövidebb időn belül, létre kell hozni a NEMZETI KOALÍCIÓ KOORDINÁCIÓS IRODÁJÁT, amelynek feladata elsődlegesen az országon belüli és a határainkon túli összmagyarság érdekeinek egyeztetése, integrálása. Folyamatos kapcsolattartás az anyaország és öt földrész magyarjaival és az ÜGYÜNK iránt elkötelezett külföldi támogatóinkkal!

A cél egyértelmű:

- az IRODA munkatársainak irányításával a választásokra való komplex felkészülés. A NEMZETI KOALÍCIÓ ennek érdekében bankszámlát nyit és gyűjtést indít a majdani kampány költségeinek fedezésére. Létrehozzuk a ,,HUNNIA JÖVŐJÉÉRT" Alapítványt. Kuratóriumot választunk, nem besározódott, tisztességes, korrekt, igaz magyar személyiségek részvételével. Nem kell megijedni, találunk még ilyeneket az ismertek és az önhibájukon kívül kevésbé neves honfitársaink köréből, itthoniakból és a külföldre szakadtak soraiból egyaránt.

- ez a TESTÜLET dönt minden jelentős kérdésben, szavazza meg többek között kis létszámú, ám annál hatékonyabban tevékenykedő munkatársait, stb.-stb. A miniszterelnök személyét -bármennyire is nehezére esik ez egyeseknek- közös megegyezés alapján, az életkor, a dinamizmus, előadó- és tárgyalókészség, az ügyünk iránti eltökéltség, a tántoríthatatlanság, magas fokú felelősségérzet, erkölcsi feddhetetlenség, valamint az egyáltalán nem másodlagos megjelenés kritériumai alapján tanácsos kiválasztani! A képviselő jelölteket természetesen 1998-ban a NEMZETI KOALÍCIÓ-hoz tartozó pártok, közös listán állíthatják!

- ezért NINCS MÁS VÁLASZTÁSUNK, ha életben akarunk maradni! Márpedig MI többségünkben ezt akarjuk és ekként is tartjuk célszerűnek cselekedni. Annál is inkább, mert erre kötelez bennünket a jelen történelmi pillanat -amit egyszer már elszalasztott az MDF vezette kormány- s amivel nekünk most élni, ŐSEINK TETTEI, tollal-fegyverrel vívott csatáik, ÁLMAIK, VÁGYAIK tiszteletben tartása és utólagos VALÓRA VÁLTÁSA okán is, SZENT KÖTELESSÉGÜNK !

Budapest, 1996. szeptember 29!!!

Péteri Attila Árpád

Budapest

Megj.: A fentiek sajnálatos módon eleddig nem sokat veszítettek aktualitásukból! (P.A.Á. 2010. április hava).

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/01/27/akik-idoben-szoltak-1-a-nemzeti-o sszefogas-szuksegessegerol-1996/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Borsod a polgárháború szélén t
  2011-01-27 21:13:39, csütörtök
 
  2011-01-27. 18:50
Borsod a polgárháború szélén táncol - Szegedi Márton intő szavai Schmitt Pálnak

Megkezdte országjáró körútját Schmitt Pál köztársasági elnök, melynek első állomása Miskolc volt. A borsodi megyeszékhelyen a látogatás tiszteletére ünnepi közgyűlést tartottak, ahol felszólalt Szegedi Márton, a Jobbik miskolci frakcióvezetője is.

A politikus elsőként felhívta a hallgatóság figyelmét Borsod-Abaúj-Zemplén megye páratlan értékeire, a tokaji bortól a gönci barackpálinkán át egészen a vizsolyi bibliáig. Ugyanakkor szintén a megye jellegzetességének nevezte, hogy sajnálatos módon a vizsolyi bibliát ellopták, a tokaji pincéket rendre feltörik, a gönci barackosokat pedig munkakerülő cigánybűnözők vágják ki, s tüzelik el télen. A képzett fiatalok külföldre menekülnek, a megye falvait, városait segélyeken eltartott, dolgozni nem akaró, bűnözésből élő ,,sötét tömegek" lepik el. Ennek köszönhetően ma a fiatalok nem tudnak úgy elmenni esténként szórakozni Magyarország egyik legnagyobb városában, hogy hordákba verődött gátlástalan cigányok ne zaklatnák, ne rabolnák ki, ne provokálnák őket. Miskolc és Borsod megye számos része közbiztonságilag egész Európa szégyenfoltjának számít, hangsúlyozta Szegedi Márton.
A Jobbik politikusa beszédében kiemelte, a cigánybűnözés mellett a térségben kirívóan magas a munkanélküliség, ami az elmúlt nyolc év szocialista városvezetésének köszönhetően 50%-kal nőtt. A munkavállalási korú népességnek csupán 48%-a dolgozik, ami annak is köszönhető, hogy a segélyt sokan valódi alternatívának tartják a munkával szemben.

Utalva a borsodi emberek harciasságára, a politikus hozzátette, nem a problémák megoldását várják a köztársasági elnöktől, csupán némi segítséget, amit az elmúlt 20 évben senkitől sem kaptak meg. Ennek részeként szorgalmazta a Miskolc-Kassa autópálya megépülését annak érdekében, hogy a Trianon által szétszakított több mint 1000 éves vérkeringés részben visszaállhasson megyében.
Beszéde végén Szegedi Márton arra figyelmeztette Schmitt Pált, hogy a térség társadalmi, szociális, etnikai és közbiztonsági helyzete odáig romlott (és ez ellen a Fidesz sem tett semmit kormányra kerülése óta), hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye ma már a polgárháború szélén táncol, ezért az eddiginél sokkal határozottabb fellépésre szólította fel a köztársasági elnököt.

(Kuruc.info)


http://kuruc.info/r/2/73287/

*********

Sehol nem szünt meg annyi munkahely, mint pld. Miskolcon. LKM, Digép, Drótgyár, bányázat, nagy-nagy foglalkoztatók. Hisz ipari "nagyhatalom" volt Miskolc... most csak a romjai. Nincs helyette semmi más, mintha szándékosan tették volna tönkre az elmúlt 20 évben...
sehol az országban máshol nincs annyi munkanélküli mint Borsodban és Szabolcsban... Nem ok nélkül...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levél a disznóólból
  2011-01-27 21:03:19, csütörtök
 
 

http://siegfried.blog.nlcafe.hu/?view=bejegyzes_oldal&bejid=153540

2011-01-16 09:33:40
Levél a disznóólból


Mérsékelten Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Önnek disznóól - nekünk a hazánk.

Ön a Széchenyi tervet ismertető beszédében a pályázati rendszer kapcsán disznóólat emlegetett. Vagyis bűzlő, trágyával teli helyet, amit majd Ön kitakarít. Merthogy, Ön mondta, származásából kifolyólag már személyesen is volt alkalma disznóólakat takarítani.

Mérsékelten Tisztelt Miniszterelnök Úr! Amikor Ön, előttünk ismeretlen - merthogy lényegtelen - származását emlegeti, még csak sejteni sem merjük, hogy panaszkodik-e, vagy dicsekszik.

Viszont, a takarítást kikérjük magunknak: Önt és párttársait nem takarításra szerződtették a választók, hanem kormányzásra. Ön ugyan a pályázati rendszert nevezte disznóólnak, de amit az elmúlt nyolc hónapban műveltek, abból joggal lehet arra következtetni: Önök számára az egész ország egy kitakarítandó ganédomb.

Ráadásul a takarítást is elkú...ták: eltakarítás lett belőle. Önök, ahol csak tehetik, rárontanak a demokráciára, és eltakarítanak mindent, ami magasztos, nemzetmentőnek gondolt terveik útjában áll. Csorbították az Alkotmánybíróság hatáskörét, felszámolták a Költségvetési Tanácsot, korlátozzák a sztrájkjogot. Tették mindezt annak ellenére, hogy sehol sem volt benne az amúgy csak jelszavak szintjén létező választási programjukban.

Visszamenőlegesen és diszkriminatív módon vetettek ki különadókat, változtatnának meg bírósági ítéleteket.

Soha, sehol, senki nem hatalmazta fel Önöket erre.

Önök azt ígérték, hogy megvédik a nyugdíjasokat, megőrzik a nyugdíjak értékét. Ehelyett védelmi pénzt ajánlottak a magán-nyugdíjpénztáraknak, ellopják a vagyont, hogy azután valóban megőrizhessék.

Maguknak, természetesen.

Mérsékelten Tisztelt Miniszterelnök Úr! Kikérjük magunknak, hogy disznóólnak tekintse a hazánkat. Mi szeretjük ezt az országot, hibáival, gyarlóságaival együtt. Itt születtünk, ,,s ha néha lábunkhoz térdepel egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudjuk".

Mi, magyarok, ennek az országnak a nyelvét beszéljük a legjobban. Ha úgy tetszik: anyanyelvi szinten. Jobban és szebben, mint az Ön által a köztársasági elnöki székbe pottyantott párbajtörőző, és hozzá nem értő korrektori csapata.

,,Nekünk szülőhazánk e lángoktól ölelt kis ország, messzeringó gyerekkorunk világa."

Számunkra Magyarország nem disznóól, még akkor sem, ha tényleg van mit javítani rajta. De mindezt nem a zemberekre, a csalárd ígéretekkel megszerzett 53 százalékos kétharmadra hivatkozva. Hanem valódi párbeszéd útján, amit még véletlenül sem neveznék nemzeti konzultációnak. Ez utóbbi kifejezést ugyanis Önök már alaposan lejáratták. Nemcsak ezt: az Önök által használt újbeszél nyelven semmi sem az, mint aminek látszik.

A nemzeti konzultáció például azt jelenti: nem egyeztetünk senkivel. Nem tárgyalunk sem az érdekvédelmi, sem a szakmai szervezetekkel - homályos, valószínűleg nem is létező válaszlevelekre hivatkozva tesszük azt, amit jónak látunk.

Önök azonnali és radikális adócsökkentésnek csúfolják azt a rendszert, amelyben a tehetőseket támogatják, újratervezésnek a megszorításokat.

Forradalomnak nevezik az önkényt, szabadságharcnak, hogy fejjel mennek a falnak. Utóbbi magánügy is lehetne, de a mi fejünk fáj maguk miatt. Önök, Mérsékelten Tisztelt Miniszterelnök Úr, a más szerszámával verik a csalánt, a maguk keresztes háborúja miatt bennünket sajnálnak le mostanában szerte a világban, dőlnek be a hitelek, szökik az egekbe az üzemanyagok ára.

Magyarország nem disznóól. Magyarország a mi hazánk és Önöket senki sem kérte fel arra, hogy itt takarítást végezzenek. Eltakarításról pedig végképp nem esett szó.

Takarodásról persze beszélhetünk - velünk, magyarokkal lehet tárgyalni. ( NOL, F.S.P. )
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sajtószabadság a szőnyeg szélé
  2011-01-27 20:13:16, csütörtök
 
  Sajtószabadság a szőnyeg szélén


A szerda a kínos kérdések és érdekes közjátékok napja a magyar diplomácia számára. A múlthéten még egy helyszínes, egyszereplős volt a dolog Orbán vitézkedésével, tegnap már két helyszínen számos közszereplő magyarázta a kormány bizonyítványát. Lassan de biztosan kijelenthetjük, Európa mostanában belőlünk egyetlen dologra kíváncsi: mikor módosítjuk a médiatörvényt?

Országunk második emberének, Navracsics Tibornak az EP állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága előtt volt jelenése Brüsszelben. Őszintén kíváncsi lennék mit érez egy politikus ilyenkor? Hétfőn ugye helyretették az "áh, nem is találtak valódi kifogást" mesét, és kikerült a netre a Kroes levél is teljes valójában. Most pedig tudja, hogy amint belép az ajtón a világon senki nem lesz kíváncsi az eredeti mondandójára, cserébe erre a történetre meg igen.
Milyen lehet a szemébe nézni olyan politikusoknak, akiket nem lehet némi pökhendiséggel és kétharmadozással leinteni, mint itthon? Milyen lehet olyanok kérdéseire válaszolgatni, akiknek a demokrácia felfogása - khmm- kevésbé sajátos, mint a Fideszé? Szerintem Navracsics politikusi pályafutásának nagykönyvébe nem kerül be ez a szerda, mikor a magyar elnökség igazságügyi feladatairól röviden, a médiatörvényről meg hosszan volt kénytelen beszélni. Annyira hosszan, hogy túlóráztak a kérdésözönben.

Navra igyekezett védeni a mundért, de bár ne tette volna. Ha csak tátog, mint Fresh Andi felcsúti búcsúban is jobban járunk ennél. Először kijelentette: ők a médiatörvénnyel a véleményszabadságot akarták erősíteni. Nem tudom hányan röhögtek fel ebben a pillanatban a bizottságban, de mi szögezzük le: ennek még a látszatát is sikerült elkúrni jó messzire. Másodszor ennél is messzebbre ment: szerinte felmerült, hogy a véleményszabadság magyarul értelmezett jelentését más nyelveken is ismertté tegyék.

Tehát a magyar kormány úgy gondolja, mi magyarok véleményszabadság alatt nem azt értjük, amit mindenki más. Ez a mi felfogásunk szerint olyan valami, hungarikum, akármi, amit Európa a maga begyepesedett szokásaival és felfogásával nem érthet. Így megmagyarázzuk, számunkra a véleményszabadság az, amit Orbán Viktor annak gondol. Itt azért már lehetett pár elfelhősödött tekintet, mert gyorsan hozzátette: megváltoztatjuk a törvény, ha az EB úgy dönt.

Köszönjük Tibor! Ezzel megint sokat emeltél a renoménkon.

Martonyi Jánosnak az EP külügyi bizottsága előtt volt jelenése. Ő legalább nem teketóriázott, hanem mentette a még menthetőt. Szerinte Magyarország felül fogja vizsgálni a médiatörvényt, és olyan megoldást fog találni, ami mindenki számára megnyugtató lesz. Iránymutatónak nevezte Kroes asszony levelét, ami Navra és Kovács Zoltán szerint még csupa technikai jelentéktelenséget tartalmazott.
Amíg kormányunk tagjai Brüsszelben vitézkedtek, addig országunk egyéb képviselői Strasbourgban az Európa Tanács előtt igyekezetek megvédeni minket. Talán ez a hakni sikerült mind közül a legszánalmasabban. Amíg néhányan általános monitoring eljárás alá vonnák a demokráciánkat, addig hazai "nagyjainktól" a vitában csak elmúlnyócévezésre és Gyurcsányozásra futotta. Értem én, hogy itthon ez az érvkészlet, és újat nem tudnak - meg nem is akarnak - a fejekbe installálni a hozzáértők, de nektek ezért teljesen felesleges volt kimenni, és minket képviselni.

Ugyanis, ha ez a két érv merül föl bennetek mindössze a demokráciánkkal kapcsolatban, akkor önálló gondolatok híján nem nektek kell beszélni róla.


http://varanus.blog.hu/2011/01/27/sajtoszabadsag_a_szonyeg_szelen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy mítosz születése nyomában,
  2011-01-27 20:08:28, csütörtök
 
  * www.nemzetihirhalo.hu *************

Egy mítosz születése nyomában, avagy mit láttak (és mit nem) a szovjet "felszabadítók" Auschwitzban?
2011-01-26. 18:26 Kuruc.info

Teljesen érthető és természetes, hogy a holokauszt nemzetközi emléknapja - január 27. - a szovjet hadsereg egyik "felszabadító" akciójával esik egybe. Végtére is a zsidók számára a szovjetek érkezése ténylegesen felszabadítást jelentett, hiszen szövetségesek voltak a második világháborúban. De mi is történt egészen pontosan 1945. január 27-én?


A "felszabadulás" pillanatai

Ezen a napon a szovjet csapatok megérkeztek Auschwitzba, ahol németeket már nem találtak, mivel azok jó pár nappal korábban már kiürítették a tábort. Mindamellett a hatalmas, ipari központként is működő lágerkomplexumba bemasírozó szovjet katonáknak alighanem halvány fogalmuk sem lehetett arról, hogy valamiféle "megszentelt", "mitikus" helyre léptek be. Végtére is emberek meggyilkolására szolgáló "gázkamrákat" már aligha láthattak (ruhák, matracok fertőtlenítésére szolgáló gázkamrákat viszont igen), mivel azokat - a hivatalos holokauszt-mítosz szerint - a "visszavonuló német csapatok felrobbantották". Így hát az 1943 tavaszán átadott négy birkenaui krematóriumnak (ezeket manapság Krema II, III., IV., V. elnevezéssel illetik) csak a romjai maradtak, a törzstáborban lévő "11-es blokknak" (fogolybarakknak is nevezték, ahol a hivatalos verzió szerint csak egyetlen elgázosítás történt, mégpedig a legelső, 1941 szeptemberében vagy októberében, amikor is "szovjet katonákon kísérletezték ki a gázkamrában történő gyilkolási mód hatékonyságát"), valamint a Birkenautól nyugatra található két, "gázkamrává" átépített "parasztháznak" ("vörös és fehér ház") pedig nyoma sem maradt. Amit ma Auschwitzban a turistáknak gázkamraként mutogatnak, az nem más, mint az Auschwitz I. törzstáborában található, viszonylag épen maradt krematórium (Krema I.) hullakamrája (kiegészítve az egykori mosdóhelyiséggel, ugyanis a hullakamra és a halottak lemosására szolgáló helyiség falát valamikor lebontották), melyben 1942 elejétől (egyesek szerint 1941 őszétől) zajlottak volna a kivégzések - a legtöbb holotörténész álláspontja szerint 1942 decemberéig. (A legkevésbé véresszájú hivatalos történész, Jean Claude Pressac - aki élete vége felé azonban igen közel került a revizionistákhoz - úgy vélte, hogy a Krema I-ben csak néhány hónapon keresztül zajlottak az elgázosítások, és összesen legfeljebb 10 ezer embert gyilkoltak meg ott. Szintén ő volt az, aki beismerte: semmiféle tárgyi vagy írásos bizonyíték nincsen arra vonatkozóan, hogy gázkamra működött volna a törzstábor krematóriumában. Lásd erre nézve Jean-Claude Pressac: Auschwitz. Technique and Operation of the Gas Chambers, 1989., 123. old.)

Maga a krematórium azonban a napjainkban hivatalosnak számító holokauszt-történet szerint 1943 közepéig működött (1942 decemberétől gázkamra nélkül) - vagyis lényegében mindaddig, amíg meg nem kezdték működésüket az Auschwitz II-es táborrészben, vagyis Birkenauban az új, modern krematóriumok (a beléjük épített "gázkamrákkal"). A törzstábor krematóriumát (Krema I.) pedig - az állítólagos gázkamrájával együtt - óvóhellyé alakították volna át. Ekkor több falat is fölhúztak, sőt, egy új bejáratot is beépítettek, a Ciklon B bedobására szolgáló, a tetőn található nyílásokat pedig elzárták - állítják a hivatalos holokauszt-történészek, természetesen bármiféle bizonyíték nélkül. (A háború után pedig az épület eredeti, vagyis 1941-42-es állapotát állították volna helyre - mondják az auschwitzi idegenvezetők a tájékozottabb látogatóknak, ugyanis a nagy többséget ilyen "lényegtelen részletekkel" nem fárasztják.) A revizionisták nem tagadják, hogy a törzstábor krematóriuma 1943 közepétől óvóhelyként szolgált, viszont álláspontjuk szerint, amit a holotörténészek gázkamrának neveznek, az valójában hullakamra volt, ahol az elhamvasztás előtt tárolták a halottakat. (Lásd erre nézve Carlo Mattogno: Auschwitz: Crematorium I. Theses and Dissertation Press, Chichago, 2005.)

Mármost bármi legyen is az igazság, egy bizonyos: amikor a szovjet csapatok január 27-én beléptek az Auschwitz-Birkenau-i láger területére, már csak az óvóhellyé átalakított I. sz. krematóriumot láthatták, továbbá a felrobbantott birkenaui krematóriumok romjait, melyekben egyébként - a hivatalos holokauszt-mítosz nagyon ritkán hangoztatott dogmája szerint - 1944 októberében vagy novemberében "végleg beszüntették az elgázosításokat". (Az erre vonatkozó állítólagos Himmler-parancs azonban természetesen "nincs meg", csak egy német katonatiszt "vallomása" létezik róla.)


Auschwitz lakói a "felszabadulás" napján - megkínzott, kiéheztetett emberek?

Így tehát az oroszok semmi esetre sem találhattak "gázkamrákat", "elgázosított holttesteket", "hullahegyeket" Auschwitzban - ezzel szemben találtak 7-8 ezer, többnyire beteg "túlélőt", akiket az elvonuló német őrség a "táborban hagyott". De vajon miért? Hogyan lehetséges, hogy a zsidókat állítólag vadállati kegyetlenséggel és módszeresen gyilkoló nácik - akik a feltételezések szerint "gondosan eltüntették bűncselekményeik nyomait", többek közt úgy is, hogy gondosan megsemmisítették a zsidók legyilkolására vonatkozó összes feljegyzést és iratot - a 7-8 ezer, többnyire beteg foglyot életben hagyták? Ami nem csupán a nácik feltételezett "népirtó szándékaival" és "brutális kegyetlenségével" áll ellentétben, hanem a saját szempontjukból ostobaság is volt, hiszen végül is a hátrahagyott foglyok bizony "szemtanúi" lehettek a táborban zajló állítólagos tömeggyilkosságoknak.

No de van itt még egy furcsaság is. Elie Wiesel, a holoszemtanúk koronázatlan királya a La Nuit (Éjszaka) című visszaemlékezésében (1958-as első francia kiadás, 129-133. old.) leírja, hogy a tábor kiürítésére készülődő németek a foglyoknak feltették a kérdést: hajlandók-e a németekkel együtt nyugatra menekülni, vagy pedig bevárják a szovjet csapatok érkezését? Nos, a láger lakóinak többsége - kb. 10 ezer fő - úgy döntött, hogy a gyerekeket élve tűzbe dobáló, gázkamrákban százezreket kegyetlenül legyilkoló náci őrökkel együtt nyugatra távozik, és nem várja be a felszabadító szovjet hadsereg érkezését! Wiesel leírása szerint ő is, apjával teljes egyetértésben a távozás mellett döntött, és az embereket élve elégető gaz nácikkal együtt elvonult. No ezt magyarázza meg, aki tudja! És Wiesel túlélte a borzalmas "halálmenetet", hiszen a buchenwaldi koncentrációs táborban kötött ki, ahonnan kiszabadulva a világ tudomására hozhatta az auschwitzi lágerben átélt borzalmakat! (De Buchenwald is szörnyű hely lehetett, ott ugyanis "mindennap tízezer embert küldtek a halálba" - jelentette ki Wiesel a Time magazin 1985. márc.18-i számában megjelent nyilatkozatában.)

Auschwitz-cal kapcsolatban még egy további rejtély is borzolja a holokausztozók idegeit. Hat nappal azután, hogy a szovjet csapatok felszabadították a "megsemmisítő tábort", megjelent az első sajtótudósítás Auschwitzról, éspedig a szovjet központi pártlap, a Pravda hasábjain. A cikk írója, Borisz Polevoj haditudósító a következőképpen tudósít "tapasztalatairól":

"Az állandó jelleggel gázkamraként működő épületeket a tábor keleti részén átépítették. Kis tornyokkal és építészeti díszítményekkel látták el őket, így ártatlan garázsoknak tűntek...(A németek) elegyengették a halmokkal borított úgynevezett régi sírokat a tábor keleti részén, eltávolították és megsemmisítették a futószalagrendszer nyomait, ahol emberek százait ölték meg egyszerre elektromos árammal..." (Pravda, 1945. február 2.)


Így nézett ki tehát a holokauszt-mítosz korai állapotában. Később alapvető változtatásokat hajtottak végre rajta, mert azóta már senki sem beszél "tornyokkal és építészeti díszítményekkel ellátott gázkamrákról", de idővel ejtették az "elektromos futószalagról" szóló történeteket is. De ami a legfőbb, a gázkamrákat a tábor "keleti részéről" (vagyis Auschwitz III-ból, más néven Monowitzból) áthelyezték, kisebb részben az Auschwitz I. néven jelölt törzstáborba, nagyobb részt pedig az Auschwitz II. elnevezéssel illetett Birkenauba. Soha a Pravda cikkének megjelenése óta nem állította senki, hogy az Auschwitz-komplexum keleti részén gázkamrák lettek volna. Vajon Borisz Polevoj haditudósító miért nem kérdezte meg a táborban hátrahagyott foglyokat, hogy hol zajlott az elgázosítás? A 7-8 ezer egykori lágerlakó egyike sem tudott volna pontosabb információval szolgálni? Vagy éppen arról van szó, hogy nem az igazság érdekelte az Európát bekebelezni készülő propagandistákat?...

Perge Ottó - Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Új Világrend: Ha csak annyi
  2011-01-27 19:41:26, csütörtök
 
  Az Új Világrend: Ha csak annyi lesz a tulajdona a rabszolgának, ahol 25 évig talán porladhat, mi uraljuk a Földet!


2011. január 25. 19:58
Koldus Kálmán - Hunhír.info

Az ultracion zsidó kirekesztők tulajdonában lévő németországi világlap, a Die Presse már a látszatra sem ad. Közli, miképpen lehet a világhatalmisták totális rabszolgájává tenni Európát, és természetesen a célországot, a gyógyvizes, termékeny földű, most még Magyarországot. Alább kiderül, hogyan, s ami a kísérteties: semmi újdonság nincs benne. Egy a lényeg. Ne legyen a belső vándorlásra kényszerített, dolgozó és fogyasztó rabszolgának egy röge sem, amihez ragaszkodhat.

A kormányoknak a jövőben a lakásbérlést kellene támogatniuk a vásárlás helyett a szegényebb társadalmi rétegeknél - derül ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) a Die Presse által közölt tanulmányából. Ezáltal ugyanis el lehetne kerülni az ingatlanbuborékok kialakulását, amelyek 2008-ban nagy szerepet játszottak a világgazdasági válság kirobbanásában - érvelnek a hipergyarmatosítók, de átlátszó tervük már a diktátorok sokasága által alkalmazott egyértelmű módszerekre mutat vissza.

Az OECD indoklásában emlékeztet arra, hogy ezeknek a buborékoknak a létrejötte részben azoknak a jó szándékú, ám végül végzetesnek bizonyult kormányzati törekvéseknek volt köszönhető, amelyek a szerény anyagi lehetőségekkel rendelkező fiatal családokat is saját lakáshoz szerették volna segíteni. Ennek érdekében adókedvezményeket adtak nekik, elhanyagolták a hitelek kihelyezésének ellenőrzését, és mesterségesen alacsonyan tartották azok kamatait.

Ezzel párhuzamosan egyre több családnak tették lehetővé, hogy önrész előzetes befizetése nélkül vásárolhassanak maguknak otthont: az ilyen megoldással élők aránya 2007-re 22 százalékra nőtt az Egyesült Államokban a 2001-es nyolcról. Ez a kormányzati politika felsrófolta az árakat az ingatlanpiacon, hiszen nőtt a kereslet, a kedvezmények általi költségelőny pedig beépült az árakba. A buborék azonban végül kipukkant, mivel a szegény családok nem bírták visszafizetni hiteleiket.

Emellett a munkaerő-piaci szempontok is a bérlés mellett szólnak - állítja az OECD. A saját lakással rendelkező dolgozók ugyanis kevésbé szívesen változtatnak lakóhelyet egy új állásért cserébe, mint az albérletesek, tehát utóbbiak támogatása csökkenthetné a munkanélküliséget is.

Hunhír.info kommentár:
Most ne menjünk vissza az évszázadokkal ezelőtt történtekhez, csak nézzük a világ legkegyetlenebb rendszerének és ideológiájának, a bolsevizmusnak korábbi térhódítását. Mi volt a lényeg? Megfosztani a parasztot természetes életterétől a városokba kényszeríteni, és a faluközösségek helyett eltérő kultúrájú, szellemi, erkölcsi szintű embereket bérkaszárnyákba költöztetni. Ezt akarta tenni az oláh diktátor is, hogy felszámolja az erdélyi magyarságot.

A bolsevikok szellemi utódai még továbbmennek. Már az is sok, ha a rabszolga, a termelő magának tudhat egy lyukat, ami az övé, amihez ragaszkodik, s ahol talán kialakíthat valami kezdetleges, de normális közösségi életet.

A világhatalmisták ezt akarták kiküszöbölni, hogy a rabszolgának semmi kötődése ne lehessen a röghöz, egy településhez, egy meghatározott helyszínhez, hanem irányítható, csak a mának élő, csak fogyasztó, de nem élet- és kulturális minőséget létrehozni akaró aligmber, hanem totál tudattalan robot legyen belőle.


Aki oda lehet deportálni, ahol éppen szükség van éhbérrel fizetett munkájára. Albérletekbe, idegen helyszínekre, ahol nem tud gyökeret verni, ahol gyermekei szempillantás alatt áldozatai, vagy haszonélvezői lesznek a devianciának, az identitáspusztításnak, a belső meghasonlásnak. Ahol mát csak az agymosó doboz az egyetlen útmutató, ahol természetes segédeszköz az alkohol, a narkó,
az első rossz szóra villanó kés.

Így lehet gázkamrák nélkül. azoknál sokkal kegyetlenebb módszerrel kipusztítani a nemzeteket, és meghagyni egy agytalan világhordát, amelynek létszámát a hipergyarmatosítók kiszolgálásához mérik. Ha túl sokan lennének, majd a drog, a deviáns magatartás, a fellázított kisebbségek bűnözése a megfelelő létszámszintre redukálja őket.

A hatalmon lévők, az uralkodók meg mindenütt megvásárolják az ingatlanokat, az erőddé alakított palotákat, és az ő utódaik élik azt az életformát, amitől megfosztják a többséget. Ők szellemiekben, gondolatilag, a közösség megtartásának módozataiban erősödnek, és a rabszolgatartás újabb lehetőségeit találhatják fel. Az ő közösségük összefogó kisebbség, amely teljesen uralni, adott esetben egymásnak ugrasztani tudja a vándorló, horda-szintre süllyesztett fogyasztó, kilúgozott agyú, irányítható tömegeket. És így épül az Új Világrend, és a Szép Új Világ!

Ébredj, magyar, az ősi föld veszélyben, s elvész a fajtánk is, ha...

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=37023
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Normalitáspárti nevelés a Hort
  2011-01-27 19:13:33, csütörtök
 
  Normalitáspárti nevelés a Horthy-érában

2011. január 27. - 02:06

Most, amikor magyarbálinti és hillerhaveri mélységekben mártózik az oktatásügy valaha szebb napokat látott valója, amikor Alföldi-féle alpári lumpenliberalizmust erőltetnek az ifjúságra a "fentebb stíl" jegyében, s amikor az EU Cohn-Benditjei befolyásolják a hazai gyermekcseperítési szellemiség alakulását Gender-ideológiákkal, szabadossággal és a deviancia pozitív diszkriminációjával, bizony nem árt felidézni, hogy milyen is volt a korrekt, normalitáspárti nevelés a Horthy-érában, amikor még egészséges lelkületű emberek kerültek ki az iskolapadokból, s nem a fűvel-fával végrehajtott altesti akciózgatás diszkós drogozás által csúcsrajáratott romlott életformája jelentette az ifjúság számára az öröm mámoros netovábbját.

A hedonihilista Gender-generáció torzzá tett társadalma persze fel sem fogja, hogy lehetne a gyermekseregek zabolázását másképp is csinálni, mint amit a hivatalos liberális kánon előír dogmatikai alapvetéseiben, hisz az ő papagájkórusuk szerint mindenféle szabadosságmentes eljárás a nácizmus szellemiségét hordozza magában. Node mégis miképp sikerült a Horthy-korban családcentrikus, patrióta, értékelvű és devianciától mentes lányokat és fiúkat kinevelni?

Az idilli eszmeiséget és rendpárti szemléletet gyermekfejekbe plántáló kor Klebelsberg Kunó (1921-1932) és Hóman Bálint (1932-1942) oktatási miniszterségének idejére tehető, az alapokat azonban a nácisággal és fasisztasággal nemigen vádolható Kornis Gyula piarista szerzetes, a budapesti tudományegyetem filozófiaprofesszora, az MTA tagja, továbbá a Vallás- és Közoktatásügyi Minisztérium államtitkára rakta le 1921-ben, amikor három pontban foglalta össze az éra korrekt és értékelvű nevelési irányvonalát:

1. A nemzeti érzés pozitív ápolása és az integer Magyarország gondolatának terjesztése

2. Az ifjúság lelkének megvédése az internacionalizmus szelleme ellen

3. A nemzet intelligenciájának visszamagyarosítása, eljudaizálásával szemben hungarizálása

A tanítás minden iskolában egy rövid imával, a Magyar Hiszekeggyel kezdődött, majd az anyag elsajátítása során mindvégig figyelembe vették a patrióta korszellem elvárásait, így a tanmenet részletesen foglalkozott a baloldali radikális eszmék - a szociáldemokrácia és a kommunizmus - elítélésével. Kiemelt helyen oktatták a történelemórákon a "zsidó Kun Béla vezérlete alatt kikiáltott proletárdiktatúra" történetét, illetve a trianoni gyalázatot. Az egészséges szellem mellett az edzett, s egészséges test fontosságát is felismerték a korabeli kultúrpolitikusok, így megduplázták a testnevelésórák számát.

Az iskola utáni tengés-lengés és a libertariánus félállati "szórakozás" helyett is kínáltak alternatívát a Horthy-korban az ifjúság számára. A közösségi szemlélet erősítését és a nemzeti összetartozás tudatának javítását célozták meg a cserkész- és leventemozgalmak. Előbbi szerveződés még Angliában jött létre a századelőn, ám Magyarországon 1930-ban már mintegy 45.000 fős taglétszámot tudott felmutatni. A cserkészet célja egészséges, spirituális beállítottságú, korrekt életvitelű fiatalok felnevelése, amihez közös táborozással, s egyéb természetbe szervezett programokkal próbált meg hozzájárulni.

A leventeszervezet egy tisztán magyar kreáció, célja nem is annyira az egészséges életmódra történő nevelés volt (bár megalakulásában nyilván ez az indok is komoly szerepet játszott), hanem inkább a trianoni békeszerződés által megtiltott hadügyi kötelezettség pótlására jött létre. Minden 12 és 21 év közötti magyar fiú a szervezet kötelékei közé tartozott, a közös programok mellett a fegyverhasználat és az önvédelem alapjaival is megismertették őket, így meg tudták védeni magukat akár a mindennapi életben rájuk leselkedő veszélyekkel szemben is. Hát igen, egy korabeli tini kulacsát nem tudta volna elemelni egy bicskával fenyegetőző cigánybűnöző sem, szemben a Fércbukon szocializálódó korkórfertőzött emósnyikhaj mobiltelefonjával.

A tanmeneten és a szabadidőn kívül foglalkoznunk kell még az oktatás számára elkülönített pénzekkel is, mert bár a Horthy-éra egy materializmusellenes, normalitáspárti időszaka volt Hazánk történelmének, de azt nagyon jól tudták abban a korban is, hogy korrekt célokra elkülönített zsetonok nélkül nincs zsiványságellenes generáció. Az állami összköltségvetésből a kultusztárca 9-13% közötti összeggel részesült a Horthy-korszakban, azaz minden tizedik adóforintot a gyerekek korrekt testi-lelki nevelésére fordítottak. Csak összehasonlításképp a XX. század elején, a dualizmus idején ez a szám 2-5% körül mozgott, manapság, a liberális érában pedig jó, ha eléri az 1%-ot.

Az 1920-as évek közepén az állam 3500 új tanterem, 1500 új népkönyvtár (220 ezer kötettel) és 1750 tanítói lakás (!) építését is elrendelte, s a korábbinál 22%-kal több tanítót képeztek ki ezentúl, csakhogy a fiatalságnak jobb körülményeket és elérhetőbb tudást tudjanak biztosítani. A nagy igyekezetnek meg is lett az eredménye! Az 1920-as 15%-ról a korszak végére 7%-ra csökkent - azaz megfeleződött - az analfabéták száma, míg a 8 középiskolát elvégző fiatalok aránya az 1930-as 3,6%-ról 1941-re 6%-ra emelkedett, azaz egy évtized alatt majdnem megduplázódott. Sikerült a judeoliberális túlsúly csökkentése is az egyetemeken, mert míg a héber dominanciájú Tanácsköztársaság évében a hallgatók 30-34%-a zsidó volt, addig az 1930-as években az agylúgozás fő kivitelezői már csak az összlétszám 8-10%-át tették ki.

Látható és belátható, hogy 2011-ben Magyarországot csak egy Horthy-rendszerhez mérhető oktatási reform tudná kihúzni a jelenlegi mocsárszerű állapotokból. A liberalizmus fals elveinek hangoztatása helyett itt az idő egy korrekt, értékelvű, nemzeti hagyományokra építő rendszer kialakításának, mert ahogy Klebelsberg Kunó mondta szívmelengető szózatában: "a magyar hazát ma elsősorban nem a kard, hanem a kultúra tarthatja meg és teheti naggyá."

Forrás: torsalqvist.freeblog.hu

http://szebbjovo.hu/node/6618
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 670 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.