Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Jó éjszakát, szép álmokat!
  2011-01-29 23:58:51, szombat
 
 



Köszönöm a látogatást.

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Ki minek gondol...
  2011-01-29 23:17:10, szombat
 
  "Ki minek gondol, az vagyok annak...
Mért gondolsz különc rokontalannak?
Jelet látsz gyűlni a homlokomra: te vagy magad ki e jelet vonja s vigyázz.
hogy fénybe vagy árnyba játszik, mert fénye-árnya terád sugárzik.
Ítélsz rólam, mint bölcsről, badarról: rajtam látsz törvényt saját magadról.
Okosnak nézel? hát bízd magad rám.
Bolondnak nézel? csörög a sapkám.
Ha lónak gondolsz, hátamra ülhetsz; ha oroszlánnak, nem menekülhetsz.
Szemem tavában magadat látod: mint tükröd, vagyok leghűbb barátod."

(Weöres Sándor)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Nyugalmat nem ad
  2011-01-29 23:14:55, szombat
 
  Domokos József - Nyugalmat nem ad


Nyugalmat nem ad az idő:
az elhangzó, megpendülő,
üresen kongó, csendülő,
édesen habzó, dermedő,
pihentető és kergető,

örök békére készülő,
tüskés bozótban csörtető,
aljat és piszkot görgető
patyolat tiszta csönd idő,
hűs pince mély, napos tető,
örök fagy, hőség: rekkenő,
mindig mindenen nevető,
napi gondokkal küszködő,
tunyán a földön heverő,
álmodón az égbe szökő,
selyem öltönyben kérkedő
sebzett és titkos jótevő,
a játszótér, a temető,
a nevelt és a nevelő,
egyszerre gyermek és szülő,

aki elesik s aki lő,
kunyhót, kórházat építő,
rájuk csóvát, bombát vető,
a szívbe vad tüskét verő
gyöngéd palánta öntöző,
vetkőztető, öltöztető,
megcsúfoló, felékítő,
Buddha-derűvel örülő
megszállott szent és bűnöző,
majom, tigris, galamb idő:

bölcsen, vigasszal szerető
mosolyos gyilkosod ő.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Talán semmi sincs...
  2011-01-29 23:11:48, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Szörnyű úgy élni...
  2011-01-29 21:51:37, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Magamban meglátom...
  2011-01-29 14:57:56, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-01-29 14:41:53, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Vasárnap - menüajánlat
  2011-01-29 14:39:01, szombat
 
  Vasárnap - menüajánlat


Reggeli: Franciasaláta kaszinótojással, zsemlével
Előétel: Húsleves gazdagon
Főétel: Sertéskaraj várkapitány módra burgonyalepénnyel
Desszert: Túrótorta
Vacsora: Melegszendvics
Vegetáriánus ajánlat: Borban érlelt zellerszeletek bundában, csemege uborkával


Kaszinótojás franciasalátával:

Hozzávalók:
Kaszinótojás hozzávalói:
10 tojás
mustár
sütőmargarin
majonéz
tejföl
petrezselyem

bors
Franciasaláta hozzávalói:
1 csomag (500 g) fagyasztott vegyes zöldség
1 kis doboz konzerv kukorica
1 fej lilahagyma csíkokra vágva
tartármártás

bors
ételízesítő
Díszítésnek:
1 fejes saláta / jégsaláta
tojás
paradicsom
kígyóuborka
majonéz

Elkészítés:

Kaszinótojás elkészítése:
1.) Megfőzzük és megpucoljuk a tojásokat, félbevágjuk őket, és egy kiskanállal kikotorjuk a belsejüket. A tojássárgákhoz hozzákeverünk egy kis mustárt, margarint, majonézt, tejfölt és egy kevés apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük, majd a masszát visszatöltjük a tojásokba.

Franciasaláta elkészítése:
1.) A tartármártás elkészítése: összekeverünk 4 dl tejfölt, 1 dl majonézt, 1 teáskanál mustárt, egy csipet sót és cukrot. Utólag sózzuk, borsozzuk - ízlés szerint.
2.) A franciasaláta elkészítése: Forró sós vízben megfőzzük a zöldségeket, majd lecsepegtetjük, és egy tálra rakjuk, hogy kihűljön. 3.) Hozzákeverünk egy kis doboz konzerv kukoricát, egy fej csíkokra vágott lilahagymát, és végül a tartártmártást.
4.) Egy tálat kibélelünk fejes saláta levelekkel, ráöntjük a franciasalátát, és a tetején szép sorban végigpakoljuk a kaszinótojásokat.
5.) Minden tojás közé félbe vágott uborka karikákat és minden tojás alá és fölé félbe vágott paradicsomkarikákat teszünk.
6.) A tojások tetejére egy-egy csepp tartármártást teszünk, és egy-egy szem kukoricát. (A tartármártás miatt nem csúszik le a tojásról.)





Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!


Húsleves gazdagon:

Hozzávalók 8 személyre:
60 dkg marhalábszár
60 dkg marhacsont
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kicsi zellergumó
2 közepes burgonya
3 paradicsom
20 dkg tisztított zöldborsó (konzerv)
15 dkg morzsolt kukorica (konzerv)
2 evőkanál olaj
2 babérlevél
5 szem fekete bors
10 dkg árpagyöngy (gersli)

Elkészítés:
A húst a hártyáitól megszabadítjuk, kisebb kockákra vágjuk. A csontot folyó vízzel lemossuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, szintén kisebb kockákra vágjuk, a konzerveket lecsepegtetjük.

Egy nagy fazékban felforrósítjuk az olajat, és a húst barnára pirítjuk benne, majd 2,5 liter vízzel felengedjük, és hozzátesszük a csontot, a babérlevelet, a borsot meg a hagymát. Lefedve, kis lángon 2 órán át főzzük. Utána a csontot kivesszük, a leves tetején lévő habot és zsírt óvatosan leszedjük. A gerslit egy szűrőben folyóvízzel leöblítjük lecsepegtetjük, a levesbe öntjük, és lefedve, kis lángon még 40 percig főzzük. A kétféle répát, a zellert, a burgonyát, a paradicsomot is a léhez adjuk, és lefedve, kis lángon még 35 percig főzzük. A végén a kukoricát és a borsót is beleöntjük, és az egészet jól összeforraljuk.





Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 adag: 382 kcal

Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.


Sertéskaraj várkapitány módra burgonyalepénnyel:

Hozzávalók:
70 dkg sertéskaraj
15 dkg csemege uborka
1 fej hagyma
10 dkg gépsonka
10 dkg trappista sajt

bors
majoránna
liszt
tojás
zsemlemorzsa
1 kaliforniai paprika
A burgonyalepényhez:
4 db burgonya
1 pohár tejföl

bors
fokhagyma
2 db tojás
10 dkg liszt
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A kiklopfolt karajt sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával. Minden szeletre ráteszünk 1 szelet sajtot, 1 szelet sonkát, csíkokra vágott csemege uborkát és kaliforniai paprikát, majd feltekerjük. Duplán panírozzuk a következő sorrendben: morzsa, tojás, liszt, tojás, morzsa, majd serpenyőben ujjnyi olajon, fedő alatt készre sütjük.

A maradék uborkából, paprikából és reszelt fokhagymából salátát készítünk.

A burgonyalepényhez a lereszelt burgonyát a többi hozzávalóval összedolgozzuk, és kevés olajon lepényeket sütünk.

Megjegyzés:
A receptet Lovilaci küldte. Köszönjük!


Túrótorta V.:

Hozzávalók:
A tésztához:
8 tojás
8 evőkanál viz
40 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
25 dkg túró
1 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg sütőmargarin
10 dkg porcukor
citromhéj
A díszítéshez:
gyümölcs
gyümölcszselé

Elkészítés:
A 8 tojás sárgáját 8 evőkanál vízzel és 40 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet és a tojások felvert habját. Kör alakú tortaformában, előmelegitett sütőben sütjük.
A vaníliás pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni. A túrót összetörjük, kikeverjük a porcukorral és a margarinnal, reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A kihűlt tésztalapot óvatosan félbevágjuk, közepét megtöltjük a túrókrémmel, de hagyunk a tetejére és az oldalára is. Azt is szépen bevonjuk a krémmel, majd ízlés szerint gyümölcsökkel és gyümölcszselével díszítjük.





Megjegyzés:
Szülinapokra és egyéb alkalmakra tökéletes torta, mert mutatós, finom és az elkészítése sem bonyolult.

A receptet és a fotót Anica küldte. Köszönjük!


Tonhalas-sajtos melegszendvics:

Hozzávalók:
4 zsemle
1 csomag Knorr Sajtszósz Rafinéria
2 dkg vaj
1,5 dl tej
1 doboz olajos tonhal
1 pici lilahagyma
8 db zöld olajbogyó
1 nagy paradicsom
reszelt sajt
bors

Elkészítés:
A zsemlyéket kétfelé vágjuk, megpirítjuk. Kis lábosban felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a Knorr Rafinériát, elkeverjük, felengedjük a tejjel, kevergetve 2-3 percig forraljuk, hogy sűrű legyen. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk. Belekeverjük a lecsöpögtetett tonhalat, a félkarikákra vágott hagymát és a felkarikázott olajbogyót. Összekeverjük, a zsemlyéket megkenjük vele. Paradicsommal díszítjük, kevés borssal és sajttal megszórjuk. Grillben vagy sütőben megsütjük a szendvicseket.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kránicz Zsuzsa küldte. Köszönjük!


Borban érlelt zellerszeletek bundában:

Hozzávalók:
2 nagyobb zellergumó
3-4 dl félszáraz fehérbor
A palacsintatésztához:
2 db tojás
liszt
tej

szódavíz
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A zellergumókat meghámozzuk, centis szeletekre felvágjuk, besózzuk, egy mélyebb tálba helyezzük, és felöntjük a borral. Körülbelül 2-3 órán át így pácoljuk.

Közben a hozzávalókból sűrű palacsintatésztát készítünk. A lecsurgatott zellerszeleteket ebbe a tésztába merítjük, picit benne tartjuk, majd bő, forró olajban kisütjük.

Azon melegében, tartármártással vagy fehérbormártással tálaljuk. Köretként friss zöld salátát adunk hozzá.

Megjegyzés:
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Szép hétvégét!
  2011-01-29 11:46:01, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Napsütéses, szép napot!
és







(Szeretettel meghívlak, nézz be ide, - ha tetszik regisztrálj és legyél a társunk: www.kassakkiado.hu Lélek-Világ lap - Fórum)


Link

Nézz be ide is, megéri:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2010.12 2011. Január 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 332 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 267
  • e Hét: 3072
  • e Hónap: 11338
  • e Év: 127991
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.