Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
3 nyugdíjas beszélget az öregk
  2011-01-03 21:48:10, hétfő
 
 

3 nyugdíjas beszélget az öregkorról.
Az első:
- Kimentem a kertbe kapálni, de csak lihegtem,nem bírtam semmit csinálni.
A szívem nem bírja, tudjátok, a szív, a szív már nem a régi!
A második:
- Kimentem én is a kertbe kapálni, de amikor lehajoltam, alig bírtam
felegyenesedni. Tudjátok, az ízületek, az ízületek már nem a régiek. A
harmadik:
- Fekszem az ágyban, ránézek mellettem a mamára, olyan kanos lettem, hogy
mondom neki: Te mama, nem dugunk egyet? Mire Ő: Hülye vagy papa? Most
fejeztük be 5 perce! -Tudjátok, a memória, a memória már nem a régi!

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Mindíg valahogy így kezdödik..
  2011-01-03 20:15:33, hétfő
 
  Mindíg valahogy így kezdödik...



A feleségem, mikor a tévé előtt ültem, megkérdezte:

- Mit nézel?

- A port ...

Ezután veszekedni kezdtünk.


A feleségem a tükörben magát nézegetve azt mondta: Rettenetesen nézek
Ki, öreg, kövér és ráncos vagyok. Most tényleg szükségem volna egy
bókodra!

Azt mondtam: De a látásod nagyon jó...

Ezután veszekedni kezdtünk...

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Elkísértem a feleségemet egy osztálytalálkozójára. Egyik volt
osztálytársa egyik poharat a másik után ürítette ki, és alaposan
berúgott. Megkérdeztem a feleségemet, hogy ismeri-e? Persze, felelte.
Együtt jártunk, és mikor vége lett, elkezdett inni, és azóta nem tudta
Abbahagyni.
- És még mindig ünnepli? - kérdeztem.

.Ezután veszekedni kezdtünk...

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
A Tescoban megkérdeztem a feleségemet, hogy NE vegyünk-e egy láda sört
15 Euroért. Azt mondta, nem, és anélkül hogy megkérdezett volna, vett
Valami beauty-krémet 65 Euroért. Mondtam neki, hogy egy láda sör
többet segítene abban, hogy szépnek lássam, mint a krém.

Ezután veszekedni kezdtünk

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Néhány napja megkérdeztem a feleségemet, hogy a házassági
évfordulónkon hová mehetnénk.
Azt felelte: Valahová, ahol már rég nem voltam.
Erre a konyhát ajánlottam.

Ezután veszekedni kezdtünk...









 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Tizenkét papjelölt áll felszen
  2011-01-03 20:12:51, hétfő
 
  Tizenkét papjelölt áll felszentelés elott. Még egy utolsó, de nagyon
kemény próbán kell átesniük: azt kell bizonyítaniuk, hogy nem érdekli oket a szex.

A próba abból áll, hogy meztelenül egy sorba állítják a jelölteket,
mindenkinek egy kis csöngettyut kötnek a szerszámára. Eközben egy gyönyöru meztelen no lejt táncot a jelöltek elott. A próbán az felel meg, akinek a csöngettyuje néma marad.

Tizenegy csöngettyu marad néma, de a tizenkettedik jelölt csengoje nagyon erosen kezd mozogni és hosszú trillákat hallat. A nagy mozgástól a csengettyu leesik a földre. A leleplezett jelölt kétségbeesve hajol le, hogy felvegye a csengot.

Ekkor megszólal tizenegy csengettyu...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A cigányember és cigányasszony
  2011-01-03 20:09:03, hétfő
 
  A cigányember és cigányasszony ül a tengerparton, nézik a szörfösöket.
Megszólal az asszony:
- Te Gazsi, volna kedved lovagolni a hullámon!
- Haggyá mán Romnyi, élve se kívánlak!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Gaudi-Nagy Tamás kemény EU - k
  2011-01-03 19:13:28, hétfő
 
  Gaudi-Nagy Tamás kemény EU - kritikája

Az Európai Parlament (EP) Alkotmányügyi bizottságának (AFCO) tíztagú delegációja 2010. december 8-10. között Magyarországra látogatott.
Cikk Front kép - 280x185:

Az Európai Parlament (EP) Alkotmányügyi bizottságának (AFCO) tíztagú delegációja 2010. december 8-10. között Magyarországra látogatott. A delegáció 2010. december 9-én találkozott az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság, valamint az Európai Ügyek bizottságának tagjaival.

A találkozó hivatalos összefoglalója most készült el. A tíztagú delegációt a bizottság elnöke, Carlo Casini (olasz, néppárti) vezette, tagjai Gurmai Zita (magyar, szocialista) és Rafal Trzaskowski (lengyel, néppárti) alelnökök, valamint Schöpflin György (magyar, néppárti), Constance Le Grip (francia, néppárti), Enrique Guerrero Salom (spanyol, szocialista), Andrew Duff (brit, liberális), Alexandra Thein (német, liberális), Gerald Häfner (német, zöldpárti) és Helmut Scholz (német, Egységes Baloldal) európai parlamenti képviselők voltak. Az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság részéről a bizottság elnöke, Dr. Balsai István, továbbá Dr. Vas Imre, Dr. Harangozó Tamás, és Dr. Gaudi-Nagy Tamás képviselők, az Európai Ügyek Bizottságától Mile Lajos alelnök és Gyopáros Alpár képviselők vettek részt a találkozón.

Az MSZP pártpolitikai hőzöngésre használta fel az alkalmat, a Fidesz az alkotmányozási folyamatok körében kényszerült magyarázkodásra, a Jobbik képviseletében Gaudi-Nagy Tamás kemény EU kritikát fogalmazott meg és egyúttal a székely önrendelkezési törekvésről is hangsúlyosan szólt:

Kifejtette: az integráció nem ad választ mindenre és a nemzeti önrendelkezési, érdekérvényesítési szempontokat nem veszi figyelembe. A képviselő kiemelte, hogy az Európai Bizottság az egyetlen jogalkotás-kezdeményező szerv, amely legitimitási kérdéseket vet fel. Úgy vélte továbbá, hogy a választójogi reformot a Lisszaboni Szerződés részeként kellett volna szabályozni. A képviselő szerint sokan gondolják úgy, hogy az EU nem adott választ bizonyos elvárásokra és kérdésekre, a csatlakozási folyamatban az új tagállamok tisztességtelen feltételekkel szembesültek, például a magyar mezőgazdasági termelők csak az uniós támogatás egynegyedét kapják. A képviselő utalt arra is, hogy a 2002 és 2010 között és különösen 2006 őszén az állam részéről a politikai szabadságjogokkal összefüggésben elkövetett jogsértéseket vizsgáló albizottság elfogadta jelentését az alapvető politikai szabadságjogokat érintő, 2002. május és 2010. április közötti (kivéve 2006 ősze) állami jogsértésekről. A jelentést ismertetve kiemelte, hogy 40 esetben durván megsértették az emberi jogokat vagy azok gyakorlását büntetőjogi eszközökkel akadályozták meg. Hozzátette, hogy a polgári kezdeményezést jegyző Gurmai Zita annak a pártnak a tagja, amelynek kormánya a jogsértéseket elkövette.

A képviselő a trianoni szerződésre és a határon túli magyarok helyzetére kitérve hangsúlyozta, hogy európai megoldásokat nem lehet a nemzeti önrendelkezési jog tiszteletben tartása nélkül alkalmazni, és kiemelte a Székely Nemzeti Tanács szerepét, valamint a dél-tiroli autonómia nyomán szorgalmazta az autonómia törekvések támogatását. Mint elmondta, bízik abban, hogy az EU nem felejti el, hogy Európa a keresztény, a nemzeti önrendelkezési és emberi jogok értékközössége. Az alkotmányozási folyamatot illetően kiemelte, hogy a Jobbiknak határozott elképzelései voltak a választások során. Az országra 1949-ben ráerőltették az orosz modellt, és 1989-ben nem volt visszatérés a gyökerekhez, a Szent Korona tanhoz. Hangsúlyozta, hogy az alkotmányozás jelenlegi folyamatában a Jobbik nem vesz részt, javaslatait nem támogatták. Hozzátette: a Jobbik népszavazást akar az alkotmányról. Elmondta továbbá, hogy támogatják az Unió csatlakozását az Európa Tanács Emberi Jogi Egyezményéhez, és úgy vélte, az Európai Alapjogi Ügynökség iránti bizalom nagyobb lenne, ha az európai emberi jogok védelmével foglalkozna.

Az euroszkepticizmust illetően az életszínvonalbeli különbségeket emelte ki, és úgy vélte, a termőföld védelme érdekli az embereket, amelyet nem lehet szabadon áruba bocsátani.

A találkozó teljes összefoglalója itt olvasható.

http://barikad.hu/gaudi-nagy_tam%C3%A1s_kem%C3%A9ny_eu_-_kritik%C3%A1ja-20110103


gaudi.jobbik.hu - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ANGOL KOHN NEM ÉRTI ALFÖLD
  2011-01-03 19:08:52, hétfő
 
  AZ ANGOL KOHN NEM ÉRTI ALFÖLDI BŰNEIT

http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/2011/01/januar-2-az-angol-koh n-nem-erti-alfoldi.html

AZ ANGOL KOHN NEM ÉRTI ALFÖLDI BŰNEIT


MI ALFÖLDI BŰNE?


A The Observer megírja, hogy karácsony előtt a Jobbik, amelynek a lap szerint a zsidókkal és a romákkal szembeni hozzáállása valódi újfasiszta jelleget ad, Alföldi Róbertnek, a Nemzeti Színház igazgatójának leváltásáért tüntetett. A demonstráción azt kiabálták, hogy a színházigazgató "buzi, perverz és zsidó", és ezért alkalmatlan tisztségére. Furcsamód azonban azt nem tudták meghatározni, hogy pontosan mi is Alföldi bűne. (Nick Cohen) (HVG, részlet)


Cohen (Kohn) úrnak azt javasoljuk, hogy nézze meg Alföldi zsidóbuzi kuplerájának a műsorait a gettószínházuk oldalán. De ha ez sem elég neki, akkor üljön be Alföldi zsidóbuzi műsorának bármilyik darabjára. Persze nemcsak Alföldinek van bűne, hanem a hazai zsidósajtónak is, amely elhallgatja ezt a szennyet és mocskot amit húsz éve művelnek. A Fidesz persze minden zsidóbűnözőt meghagy az állásában. Egy országban sem tobzódik ennyi zsidómocsok mint nálunk.


Kép: Závada darabja, ahol önkielégítést végeznek a katonák Alföldi rendezésében


http://1.bp.blogspot.com/_rjmVebhLPbE/TSCcGn81aBI/AAAAAAAAOPU/xx36M9MQfYw/s1600/z avadapal.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Irán légvédelme áttörést ért e
  2011-01-03 19:05:00, hétfő
 
  Irán légvédelme áttörést ért el


Szombaton jelentette be az iráni hírügynökség, hogy lelőttek két amerikai felderítő repülőt. A felderítők többcélú távirányítású repülők, elsődlegesen felderítési célokra, de 2 szállított rakétával korlátozott csapásokat is tudnak végrehajtani.

Irán két ilyen repülőt lőtt le egy nap alatt. Ezek roncsait begyűjtötték, lefényképezték. Az orosz és kínai mérnökök számára nagy értéket képviselnek ezek a roncsok, valamint saját céljaikra is felhasználhatják, hogy kiismerjék és lemásolják őket.

A mai napon Irán bejelentette, hogy hadrendbe állt az új iráni gyártású légvédelmi komplexum. Ennek alapját méreteinél fogva egész biztosan az S-300 adta, akár orosz, akár kínai háttérrel. Ezt a komplexumot Oroszország 30 éve fejleszti, képtelenség, hogy Irán fél év alatt megoldja. Tehát komoly technikai hátteret kellett kapnia. Cserébe Irán komoly megrendeléseket ad ezeknek az államoknak, Oroszország újabb atomreaktorok építéséről tárgyal Iránnal, Kína hatalmas, ötezer kilométer hosszúságú vasútépítést kezd meg idén. Nagy mennyiségű fegyver és technológiai megrendelést is kapnak Irántól.

Reméljük, az új légvédelem képes lesz kivédeni egy esetleges cionista behatolástól Iránt.


Gyártó István - Jövőnk.info
2011. január 03

http://jovonk.info/2011/01/03/iran-legvedelme-attorest-ert-el
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erdély erdélyivé tesz, benne m
  2011-01-03 18:52:33, hétfő
 
  Erdély erdélyivé tesz, benne még tiszta a szív és ártatlan a lélek


2011. január 02. 10:29
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

erdely.jpg1945. január 2-án hunyt el Budapesten Pálffyné Gulácsy Irén, huszadik századi szépprózánk évtizedeken át méltatlanul mellőzött nagyja, aki Csíkcsekefalvi Szabó Lászlóhoz és Hamvas Bélához hasonlóan joggal tekintette Erdélyt nemzeti megmaradásunk bölcsőjének.

Csíkcsekefalvi Szabó László (1905-1984) Észak-Erdély és Székelyföld visszatérésekor, 1940-ben erről így vallott: ,,Ezentúl a Királyhágóról jelentjük a hóesést s Gyergyóból a csapadékot. Visszatért a hamu, amelyben Arany Jánoska írt: a szőlődomb, amely Juhász Gyulát vendégelte: a kert, amelyben a két Ady sírokat mért: az udvar, ahol Wesselényi a lovait szemlélte: az ablak, melyből Petőfi a máramarosi bércekre látott: a tanácsterem, melyben Kölcsey fél szeme borongott: a kopjafák, amiken Jézust várják a megszelídült tatár magyarok: a szembenéző két ház, amelyben Mátyás és Bocskay bölcsője ringott: a temető, amely kibékítette az elaszott Apáczait s az üldözött Tótfalusi Kis Miklóst: a templom, amelyben Dávid Ferenc zúgott: a könyvtár, ahol Kazinczy összerázkódott az elálmélkodástól: a hágó, melyen a hunok visszavonultak: a búcsúhely, ahol Szent Ferenc megbocsát a székelyeknek: a falu, ahonnan a kis Csoma Sándort az enyedi főtanodába küldték: a tornác, amelyen Orbán Balázs írogatta a székelyek életét: a porta, amelyben egy képzelt nagynéni várta a bujdosó leveleit: a rét, amely Kriza szép 'kápolnavirágait' termette: a rengeteg, ahol Ábel az ördögre lövetett: a templom, amelyben pogány írással dicsérik Istent s a kúria, hol
Petőfi Segesvár előtt meghált." Hamvas Béla (1897-1968) az ,,Öt géniusz"-ban pedig arról értekezett, hogy Kemenesalja, Észak-Magyarország, a Felvidék és az Alföld után Erdély a magyar nemzetlétet fenntartó ,,ötödik géniusz", amiért itt a magyar szellem mágneses erővel vonz magához mindent.

Pálffyné Gulácsy Irén (1891-1945) ugyanezt ismerte fel (Erdély jogán és más dolgok, 1940):

,,E sorok írója két éve ezen a címen indított akkor még állandónak tervezett rovatot. A cél az erdélyi problémák Erdély érdekében való napirenden tartása volt. Később a rovatot le kellett zárni, éppen megint Erdély és Erdélyben lakó véreink nyugalmának érdekében. Isten kegyelméből ma már azonban nemcsak lehet Erdély Jogáról beszélnünk, de virágban gázoló honvédeink számos köteléke fel is állt azóta örök vártahelyeinek egész során, és a magyar fegyverek erejével őrzi a szent és elvitathatatlan jogot, melyről küzdelmeinknek hangtalanabb korszakaiban sem mondhatunk le soha.

Adódik a kérdés, hogy mertek »Erdély jogán« prókátorkodni emberek, akiknek bölcsője nem ott ringott, akik oda csak beszármaztak? De adódik nyomban a magyarázat is: az a sajátos légkör, mely nem hogy évtizedek, hanem évek, sőt hónapok alatt is képes a jövevényeket szívvel-lélekkel transszilván lényekké átvarázsolni. Erdély erdélyivé tesz.

Mi az a különös bűvölet, mely minden lármás és tolakodó önpropaganda nélkül is a legrövidebb időn belül befon, valami láthatatlan közös hálóba fog és örökre erdélyivé marasztal? Éppen Erdélynek sohasem erőszakos, mindig kíméletes, megértő és méltányos lelki magatartása. Regnum trium nationum et quatuor religionum! Három nemzet, négy vallás és minden emberi jó szándék békésen összeférő hona ez a föld. A türelem, az elfogulatlan tárgyilagosság, a kölcsönös meggyőződés-tisztelet földje, mint ez a bevonuló honvédeinket üdvözlő szónokok beszédéből érthetőleg ki is csendült.

Ne vegyük ezeket a megegyező szavakat a véletlen játékos összetalálkozásának mi, akik számára adatott Erdély megható, első önként jövő vallomását meghallhatnunk! Hanem tekintsük őket vademecumként, melynek birtokában azonnal a legotthonosabban mozoghatunk abban a titokteli tündérvilágban, melynek erdélyi lélek a neve. Ne akarjuk a sok évszázados transszilván hagyományokat megmásítani, mert - először - hitem szerint úgysem lehet, aztán pedig még ha sikerülne is, végzetes hiba volna. Erdély az ő e hagyományai alapján állta meg helyét és tette le magyarságának huszonkét éves mártírpróbáját, olyan dicsfényben, melynek tündöklő sugárzása elől szinte el kell takarnunk a szemünket. Még sóvár szeretetből se kívánjuk legjava testvéreink gondolatvilágát irányítgatni, eszményeiket a magunk eltérő körülmények közt, másformára alakult észjárásával egysíkúra gyalulni. A gerinces, férfias, öntudatos hazatérők között minden sugalmazás és bábáskodás fölösleges! Ma látható éppen Kolozsváron élő bizonyítéka annak, hogy az erdélyi másformaság semmiképpen sem különállás, hanem felbecsülhetetlen értékű magyar sokoldalúság.

Most elsősorban időre van szükségünk, hogy a boldog megrázkódtatás után, mi lehiggadva, az eggyé forradás tényét állandósult valóságként foghassuk fel, az egyetemleges magyar tisztulásból értünk is megvezekelten visszatérő véreinknek pedig, hogy kidörzsölhessék szemükből két évtized lidércnyomásos álmát. Aztán majd körülnéz, és egészséges ösztöneivel eligazodik Erdély! Látni fog mindent, tisztán, világosan. Bámulatosan fejlett gyakorlati, államalkotó hajlama azonnal megtalálja szerepét a magyar közösségben és a magyar közösség feladatát is a tágabb Európa-hazában, melynek az elnyomottság huszonkét éve alatt sem szűnt meg elevenen ható tényezője lenni, sőt talán a ható erők egyik leginkább fejlesztő kohója volt.

Erdélyben még tiszta a szív és ártatlan a lélek. Fogadjuk a nagy hazatérőt úgy, ahogyan jő és hagyjuk Erdélyt mindörökre erdélyinek maradni - Erdély Jogán. "

Ahogyan közismert dalszövegünk is hirdeti:

Nem lesz hazája senki másnak,
Erdély örökre Erdély marad.
Hiába dúlta hódító had,
Erdély szabad és szabad marad!
Erdély szabad és szabad marad!

Hűs vizű Réka-patak
A kövek közt messze szalad.
Medrében száz nemzedék
Itta magába az ősök hitét.
Hol ég tengerében együtt halad
Balról a hold és jobbról a nap.
A büszke Turul kitárt szárnya alatt
Állnak az erdélyi bástyafalak.
Erdély szabad és szabad marad!

Felrótta történetét
Völgyekét, bércekét,
S ha húzzák a vészharangot
Kezébe kardot s kaszát fogott, mert
Nem lesz hazája senki másnak,
Erdély örökre Erdély marad.
Hiába dúlta hódító had,
Erdély szabad és szabad marad!

Nem lesz hazája senki másnak,
Erdély örökre Erdély marad.
Hiába dúlta hódító had,
Erdély szabad és szabad marad!

Hol ég tengerében együtt halad
Balról a hold és jobbról a nap.
A büszke Turul kitárt szárnya alatt
Állnak az erdélyi bástyafalak.
Erdély szabad és szabad marad!
Erdély szabad és szabad marad!

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=36354
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Chicagoi per állásával kapcsol
  2011-01-03 18:42:54, hétfő
 
 
Kedves Barátaim!


Csütörtökön az MR1 TV-n 20:05-től dr. Bősze Ferenccel is interjut adnak a Chicagoi per állásával kapcsolatban!
dr. Bősze, veszprémi ügyvéd, nem arról híres, hogy szélmalomharcot folytat, de itt nagyon nehéz dolga lesz, ha nyer, ha veszít!



Dr Bősze Ferenc veszprémi ügyvéd úr beavatkozó igénye állampolgári jogon a Magyarország ellen indított holocaust perekben és próbapere az Amerikai Egyesült Államok ellen





Illinois Northern District Court
Chicago Office
Everett McKinley Dirksen
United States Courthouse
20th Floor
219 South Dearborn Street
Chicago, IL 60604


Tisztelt Illinois Állami Bíróság!

Alulírott dr. Bősze Ferenc (Magyarország, 8200 Veszprém, ... alatti lakos) tudomással bírok arról, hogy
a t. Bíróság előtt 1:2010cv00868 szám alatt folyamatban lévő perben ,,Magyar holocaust áldozatai" felperesek a Magyar Állami Vasút alperes ellen kártérítés iránti igényt jelentettek be, vagyoni és nem vagyoni kárigényük együttes összegét 1.240.000.000 USD-ban megjelölve,
továbbá 1:2010cv01884 szám alatti perben ,,Bank Theft holocaust áldozatai" felperesek a Magyar Nemzeti Bank alperes és társai ellen ugyancsak kártérítés iránti igényt jelentettek be, melynek pontos összegszerűségét nem ismerem.
Bejelentem, hogy ebben a két perben
b e a v a t k o z ó k é n t
részt kívánok venni, ugyanis ezen perek alperese valójában a Magyar Állam, hiszen ha bármilyen mértékben a Bíróság helyt ad a felperesek keresetének, a tulajdonosi pozíciójából fakadóan azért a Magyar Államnak kell ténylegesen helytállnia.
Én pedig a Magyar Köztársaságnak vagyok a polgára, mintegy tízmillió honfitársammal egyetemben. A fentiekből következik tehát, hogy ez a per végső soron ezt a tízmillió magyar állampolgárt érinti.
(Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha az alperesek egyezséggel ,,kimenekülnének" a perekből, nem beszélve arról, hogy a perindítás már okozott költséget az alpereseknek, hiszen képviselete ellátására egy amerikai ügyvédi irodát kellett, hogy megbízzon, amelynek megtérülése akkor is kétséges, ha pert nyerünk, hiszen a felperesek magánszemélyek, akiknek vagyoni helyzetét nem ismerjük.)



- 2 -


Ez a követelés, - amennyiben célt ér - jelentősen megnehezíti a kilábalást a válságból, ami országunkat sújtja.
Ezért fűződik elemi érdekem az alperesek pernyertességéhez, s alapozza meg, hogy beavatkozói minőségben elősegítsem az alperesek pernyertességét.
A pernek azonban nem csak anyagi következményei hatnak ki hazánkra, hanem annak társadalmi vetülete is. Ez a per ugyanis - már maga a perindítás ténye - oly mértékben megalázó és vérlázító a jelen kor magyar társadalmával szemben, hogy az alkalmas lehet, akár a köznyugalom megzavarására is.
Ez az ország - s így ez a nép is - túltette magát a történelem oly sok megrázkódtatásán, megfizette minden vesztes háborúja után a jóvátételt, elszenvedte a mindenkori országvezetés hibáiért ránk rótt büntetéseket.
Túltette magát azon is, hogy a II. világháború után a győztes nyugati hatalmak odadobták koncként - a többi kelet-európai áldozati állammal együtt - a szovjet birodalomnak. Ez a 45 éven át tartó alávetettségünk nem jöhetett volna létre a ,,nyugat" jóváhagyása nélkül, s ezért éltük meg ambivalens érzésekkel, hogy ugyanennek a ,,nyugatnak" köszönhető ,,keleti" alávetettségünk megszűnése.
Ennek tükrében is megengedhetetlen, hogy 2010-ben bármilyen összetételű és létszámú embercsoport igényt jelentsen be kártérítés iránt, olyan időszak hibáiért és bűneiért, amelyeket az országvezetés a német megszállás alatt ,,követett el", amikor a szuverén állami akarat nem, vagy csak korlátozottan érvényesülhetett.
Ha újabb és újabb igény lesz bejelenthető, - az egyéni sérelmekre is kiterjedő ,,kárpótlást" követően, amelyet minden érintett, igényelhetett - akkor sosem lesz vége a számonkérhetőségnek, a helytállni tartozásnak.
A mai magyar társadalom döntő többsége a holocaustot, s minden olyan történelmi bűnt, amit akkor elkövettek embercsoportokkal és egyénekkel szemben egyaránt - lettlégyen oka ennek akár származásuk, akár vallási hovatartozásuk, akár politikai meggyőződésük, vagy akár egyéni bátorságból fakadó megnyilvánulásuk - mélységesen elítéli, azzal semmilyen formában nem azonosul. Ezzel a mai magyar társadalommal szemben ennek a fajta igényérvényesítésnek egyáltalán a megkísérlése is megengedhetetlen, és elfogadhatatlan.





- 3 -


Ez a per azért is hordoz magában nagy veszélyt, mert ennek a tízmilliós közösségnek egy részéből szélsőséges reakciókat is kiválthat. A felperesek tehát ezért a veszélyhelyzetért is felelősek, amit az általuk indított perek előidéznek.
Ez a per árt a magyar zsidóságon kívül annak a sok tízmilliós zsidóságnak is a világban, akik hozzánk hasonlóan nem sebeket akarnak felszaggatni, hanem a holocaustot elítélni, s biztosítani egyszer és mindenkorra, hogy az meg ne ismétlődhessék.

Sem a zsidósággal, sem a cigánysággal, sem az örménységgel, de ugyanígy az ,,indiánsággal" szemben sem, mint ami velük történt meg a történelemben, Észak-Amerikában az angolok és a franciák, Dél-Amerikában pedig a spanyolok és a portugálok által.
Ez a per nem lehet érdeke azoknak, akik a világról a fenti módon gondolkodnak, ez pedig valamennyi társadalomban, - így a mienkben is - döntő többséget képez.
Ezért kérem tehát, hogy a t. Illinois Állami Bíróság a felperesek keresetét utasítsa el mindkét perben, s az ítéleti indokolásában elvi éllel is mutasson rá mindazokra a veszélyekre, amelyeket ez a perindítás kiváltott, illetve egyáltalán kiválthatott.
Veszprém, 2010. március 31.

Tisztelettel:
Dr. Bősze Ferenc
beavatkozó

________________________________________________________________________



Tisztelt Győr- Moson- Sopron Megyei Bíróság!
Győr
Szent István u. 6.
9021
Alulírott Dr. Bősze Ferenc 8200 Veszprém, ... szám alatti lakos felperes személyiségi jogaim megsértése miatt
k e r e s e t e t
nyújtok be az Amerikai Egyesült Államok Kormánya Washington (képv.: Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége Budapest, V. ker. Szabadság tér 12.) ellen az alábbi tényállás alapján.
Édesapám Bősze Ferenc - aki 1905. május 07-én született Sopronban, an: S. Ágnes - 1944. december 06-án a Sopront-Bánfalvával összekötő út mentén tartózkodott, amikor a szirénák légiriadót jeleztek. A bombázók elől a házakkal szomszédos erdőrészben keresett menedéket.
Rövidesen meg is kezdődött a bombázás, s azt az erdőrészt, ahol tartózkodtak több találat is érte. A szőnyegbombázás ,,eredményeként" az erdő tele volt halottakkal és sebesültekkel. Alig, hogy befejeződött a bombázás, a bombavetőket kísérő vadászgépek végiggéppuskázták ezt az erdőrészt, holott abból a magasságból, ahol tüzet nyitottak, látniuk kellett, hogy civileket lőnek. Ember végtagok és testrészek lógtak-hevertek szanaszét.
Apámat később megműtötték, életben maradt, a támadáskor kapott 49 szilánkból 47-et eltávolítottak a testéből, kettő - 1968-ban bekövetkezett haláláig - a fejében maradt, azt nem tudták volna onnan agyi károsodás nélkül eltávolítani. Bal keze könyékben, bal lába térdben béna maradt, 80 %.-os hadirokkant lett.
Én 1951. november 05-én születtem, majd később született egy húgom is 1955. november 02-án.
Apám ezen egészségi állapota végigkísérte gyermek- és kamaszkoromat, akarva-akaratlanul velünk élt a háború borzalma, nap, mint nap emlékeztetett bennünket arra az esztelen pusztításra, amit ez a háború, s különösen annak ez az 1944. december 06-i soproni eseménye jelentett.
Apám, miután mozgásában korlátozott volt, nem tudott velünk labdázni, futkározni, vízben pancsolni. Érzelmi téren természetesen pótolta ezt határtalan szeretetével.
Úgy éreztem, felnőtt koromra mindezt feldolgoztam, s életem lezárt korszakának tekintettem.
A közelmúlt eseményei felszaggatták bennem ezeket a sebeket, folyamatosan újabb és újabb igények jelennek meg különböző bíróságok és más hatóságok előtt, igényt jelentenek be, ma regnáló kormányok ellen, hogy vállalják, viseljék mindazon tettek jogkövetkezményeit, amelyeket az adott ország előző kormányai elkövettek, vagy elmulasztottak megtenni.
- 2 -
Az így felszaggatott sebek engem is arra indítottak, hogy bejelentsem
i g é n y t t á m a s z t o k
az Amerikai Egyesült Államok Kormányával szemben, kövessen meg mindazokért a szenvedésekért, amik az által értek, illetve elmaradt örömökért -amik nem értek - hogy apám egy olyan az amerikai kormány által jóváhagyott légitámadás áldozata lett, amely őt fizikai értelembe nyomorékká tette hátralévő életére, s ez a teher rányomta a bélyegét egész gyermekkoromra.
Reményeim szerint az Amerikai Egyesült Államok kormánya nem csak szavak, és hirdetmények formájában deklarálja, hogy a legdemokratikusabb rend hatalmát testesítik meg, s képviselik a világban, hanem ez egy ilyen gesztusban kifejezetttettben is megnyilvánul.
Én csak azt kérem, kövessenek meg engem mindazért, amit a 1944. december 06-i oktalan soproni bombázással és az azt követő géppuskázással apám ellen - s így születésem után ellene - elkövettek.
Ezidáig csendes tanúja, s elszenvedője voltam ennek a múltnak, de most perlekedő fél lettem, s nem csak abban bízom, hogy ennek eredményeként az Amerikai Egyesült Államok Kormánya megkövet, hanem abban is, hogy a per tanulságaként mindenki végiggondolja kivel szemben, milyen anyagi, vagy egyéb természetű igényt támaszt, illetve követelést kíván érvényesíteni.
A Ptk. 75. § (1) bek. szerint személyhez fűződő jogokat mindenki köteles tiszteletben tartani, e jogok a törvény védelme alatt állnak. A személyhez fűződő jogokat példálózó jelleggel sorolja fel a Ptk. 76. §, így a ... testi épség, az egészség, valamint a becsület és az emberi méltóság megsértését.
A fenti tényállás és jogi indokolás alapján tehát személyhez fűződő jogomat megsértették, így a Ptk. 84. § (1) bekezdésben rögzített igényeket támaszthatom,
a) követelhetem a jogsértés megtörténtének bírósági megállapítását,
c) követelhetem, hogy a jogsértő nyilatkozattal, vagy más módon adjon elégtételt, és hogy szükség esetén ehhez a jogsértő részéről vagy költségén az elégtételnek megfelelő nyilvánosságot biztosítsanak,
e) kártérítést követelhetek a polgári jogi felelősség szabályai szerint.
K é r e m ,
hogy a t. Megyei Bíróság
- állapítsa meg, hogy az elhunyt édesapám és az én személyemhez fűződő jogainkat megsértették,
- kötelezze az Amerikai Egyesült Államok Kormányát, hogy nyilatkozattal megfelelő módon adjon elégtételt édesapám és az én személyiségi jogaim megsértése miatt ehhez megfelelő nyilvánosságot biztosítson oly módon, hogy két-két magyar és amerikai országos napilapban tegye közzé a megfelelő elégtétel adására irányuló nyilatkozatot.
- 3 -
B e j e l e n t e m ,
jelen keresettel indított polgári peres eljárásra A nemzetközi magánjogról szóló 1979. évi 13. tvr. határozza meg a magyar bíróság joghatóságát. Ennek 62/C. § azt határozza meg, hogy általában nem járhat el a magyar bíróság, vagy más hatóság a külföldi állam, vagy külföldi állami szerv elleni eljárásban, azonban ezen szabály alól kivételt képeznek a 62/E §-ban meghatározott esetek. A 62/E. § (1) bek. c) pontja szerint a külföldi állam, vagy külföldi állami szerv elleni eljárásra joghatósággal rendelkezik a magyar bíróság, amennyiben az eljárás tárgya az élet, egészség, testi épség megsértése, feltéve, hogy a károkozó esemény belföldön következett be és a károsult annak időpontjában belföldön tartózkodott.
B e j e l e n t e m,
hogy jelen eljárásra a vonatkozó jog a magyar jog, figyelemmel az 1979. évi 13. tvr. 10. §-ának rendelkezéseire, a fenti rendelkezés szerint ugyanis az ember személyhez fűződő jogait személyes joga szerint kell elbírálni. A 11. §. (1) bekezdés értelmében az ember személyes joga annak az államnak a joga, amelynek állampolgára.
B e j e l e n t e m ,
hogy jelen személyhez fűződő jogok megsértésére alapított peres eljárás - illetve az e jogok megsértése miatt indított per is - az 1952. évi III. évi tv. 23. § (1) bek. szerint a megyei bíróság hatáskörébe tartozik.
B e j e l e n t e m ,
hogy a Pp. 37. § alapján jelen peres eljárásra a Győr- Moson- Sopron Megyei Bíróság, mint a károkozás helyének a bírósága rendelkezik illetékességgel.
B e j e l e n t e m ,
hogy jelen peres eljárás megindítása az 1990. évi XCIII. tv. 62. §. (1) bek. f) pontja értelmében tárgyi illetékfeljegyzési jogot élvez.
Veszprém, 2010. március 31.

Tisztelettel:

Dr. Bősze Ferenc
felperes


http://www.kulturaliskreativok.eoldal.hu/oldal/dr-bosze-ferenc-beavatkozo-igenye- a-mav-elleni-holocaust-perben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A "Fülkeforradalom"egyik betil
  2011-01-03 17:07:51, hétfő
 
  A "Fülkeforradalom"egyik betiltott verse lehet?


Petőfi Sándor



Mit nem beszél az a német,

Az istennyila ütné meg!

Azt követeli a svábság:

Fizessük az adósságát.



Ha csináltad, fizesd is ki,

Ha a nyelved öltöd is ki,

Ha meggebedsz is beléje,

Ebugatta himpellére!...



Ha pediglen nem fizetünk,

Aszondja, hogy jaj minekünk,

Háborút küld a magyarra,

Országunkat elfoglalja.



Foglalod a kurvanyádat,

De nem ám a mi hazánkat!...

Hadat nekünk ok izennek,

Kik egy nyúlra heten mennek.



Lassan, német, húzd meg magad,

Könnyen emberedre akadsz;

Ha el nem férsz a borödbe',

Majd kihúzunk mi belole!



Itt voltatok csókolózni,

Mostan jöttök hadakozni?

Jól van hát, jól van, jojetek,

Majd elválik, ki bánja meg.



Azt a jó tanácsot adom,

Jojetek nagy falábakon,

Hogy hosszúkat léphessetek,

Mert megkergetünk bennetek.



Fegyverre nem is méltatunk,

Mint a kutyát, kibotozunk,

Úgy kiverünk, jobban se' kell,

Még a pipánk sem alszik el!



Hát igen, a svábság helyébe Izraelt és a nemzetközi zsidó tőkét behelyettesítve a vers ma is időszerű lehetne. És akkor Petőfi könnyen Budaházy mellett találná magát a börtrönben.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 670 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 988
  • e Hét: 4752
  • e Hónap: 8497
  • e Év: 161993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.