Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Egy barát, aki mindig őszinte
  2011-01-30 23:11:02, vasárnap
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Reni saját videója
  2011-01-30 22:52:22, vasárnap
 
  Szia! Szép vasárnap délutánt kívánok!
Puszi Reni

Videó link Link
 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Böbétől szép kép
  2011-01-30 22:45:17, vasárnap
 
  Kedves Maroka!
Már tegnap este olvastam a net.-en a földrengésről. Nem is olyan alacsony értékű volt a rengés, majdnem 5-ös. Az ilyettségen kívül remélem nem lett senkinek baja. Az is éppen elég!!!!
További kellemes napot Böbe55




Válasz a Ning oldalon
 
 
1 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Zsóka mai képe
  2011-01-30 20:15:02, vasárnap
 
  Szia drága Barátnőm!
Kivánok neked csodaszép estét, jó éjszakát,
és hó- és fagymentes szép jövő hetet,
sok szeretettel: Zsóka

A féltékeny férj a paraván mögé bujt!



Hinni a szépet,
lehetetlent,
hogy egyszer valóra válik.
Hinni a vágyban,
akaratunkban,
ha kell, hát bízni halálig."
/Szabó Lőrinc/

 
 
1 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Földrengés: súlyosan sérült
  2011-01-30 19:17:20, vasárnap
 
  Földrengés: súlyosan sérült templom, megrepedt faluház
Frissítve: 2011.01.30. 14:35 Hír24

Repedések keletkeztek a várgesztesi templom falain, és megrepedt a faluház fala is.
Oroszlány mellett Kecskéden, Vértessomlón és Várgesztesen keletkezett a legtöbb kár a szombati földrengést követően - hangzott el a védelmi bizottság vasárnapi ülésén Oroszlányban.Takács Károly oroszlányi polgármester elmondta, hogy több panel épületen fedeztek fel repedéseket a szemle során, illetve megrongálódott több régi épület kéménye is. A kárbejelentéseket folyamatosan fogadják.

A templomépületet jelenleg statikus vizsgálja - mondta Menoni Gabriella, a Komárom-Esztergomi megyei Várgesztes polgármestere. Hozzátette, hogy a nemrégiben felújított templomról több helyen lehullott a vakolat, és komoly repedés jelent meg az épület és a torony találkozásánál. A vasárnap délelőtti misét mindezek ellenére megtartották, de a karzatra nem engedték fel a híveket.
A polgármester elmondta, hogy a karzatot mindaddig nem lehet használni, amíg a statikus nem végez a vizsgálatokkal. Jelezte, hogy a településen a faluház épülete is több helyen megrepedt, ám a károk nem olyan súlyosak, mint amelyek a templomon keletkeztek.
Kecskéden szinte minden épületen található hajszálrepedés, de komolyabb károkról nem kapott információt Grúber Zoltán polgármester.
Vértessomlón délelőtt a helyi tűzoltók is segítettek a károsodott kémények lebontásában, a balesetveszély megszüntetésében. A faluban 21 ingatlanban keletkeztek repedések, elsősorban az idősebb épületeken - mondta Hartdégen József polgármester.
A védelmi bizottság ülésén Bokod, Dad és Szákszend polgármestere nem számolt be számottevő károkról. A bizottság következő, összegző ülését kedden tartják az oroszlányi városházán.
Négy épület falán fedeztek fel repedést a Fejér megyei Pázmándon a szombat esti földrengés után. A pázmándi károkról a falu polgármestere értesítette vasárnap a katasztrófavédelmi igazgatóságot; a repedések jellegéről, mértékéről még nincs információ.
Székesfehérváron két panellakásból, illetve egy családi házból jelezték, hogy a belső falon repedések keletkeztek. A statikai vizsgálatot már elvégezték, a keletkezett kár egyik helyen sem jelentős. Kisebb repedésekről számoltak be Velencéről is.

Az ingatlanokban alig keletkeztek károk, többen az ijedtségtől lettek rosszul.
A szombat esti, 4,7 erősségű magyarországi földrengést több kisebb utórengés is követte éjszaka, ám ezek annyira gyengék voltak, hogy károkat nem okozhattak - mondta el Tóth László szeizmológus vasárnap reggel. Hozzátette, hogy a földrengéseket követően egyre ritkábban és egyre kisebb erősségű utórengések még akár néhány hétig is jelentkezhetnek.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap reggel azt mondta, hogy az ingatlanokban csak kisebb károk keletkeztek. Elsősorban Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyéből érkeztek bejelentések falrepedésekről, megdőlt kéményekről. Személyi sérülés nem történt, lakhatatlanná egyetlen épület sem vált, kiköltöztetni sem kellett senkit. Egyedül Vértesszőlősön bontották le egy ház kéményét, a dőlés megelőzése érdekében.
Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a földrengésben érintett megyék 104-es segélyhívó vonalán szombaton este számos bejelentés érkezett. Elsősorban a Komárom-Esztergom megyében élő magas vérnyomásos és idős, légzési elégtelenséggel küzdő betegek kérték a mentők tanácsait, többen az izgalom miatt ellátásra is szorultak.
A mentők az esetleges újabb rengésre felkészülve is intézkedéseket tettek, egy tömeges baleseti egységet - mely sok sérült ellátásra alkalmas felszereléseket tartalmaz - szombaton 19 órakor Tatabányára vezényeltek, a régió szabadnapos dolgozóit pedig otthonukban értesítették az esetlegesen várható riasztásukról. Újabb beavatkozásra azonban az éjszaka folyamán szerencsére nem volt szükség - tették hozzá.

Az épületekben sehol nem keletkezett komolyabb kár vagy sérülés a szombat esti földrengés következtében - közölte a fővárosi tűzoltóság ügyeletes tisztje szombat éjjel. A tűzoltóknál folyamatosan csörgött a telefon, este háromnegyed hét óta eddig több mint tíz helyről jelezték az ijedt lakók, hogy repedéseket találtak házukon.
A tűzoltók minden egyes esetben kivonultak a helyszínre, megvárták, illetve megvárják az ügyeletes statikust, aki eddig mindannyiszor megállapította, hogy a repedések vagy korábbiak, vagy csak a vakolaton, illetve a festéken keletkeztek vékony repedések. Ezek a repedések sehol nem veszélyeztetik a házak statikai állapotát, így aggodalomra nincs ok, és mindenhol megnyugodhattak a lakók.
A III. kerület polgári védelmi parancsnoka korábban közölte, hogy nem kellett senkit sem kiköltöztetni abból a két panelépületből, ahol a falakon repedéseket találtak. A statikusok sem a Huszti, sem pedig a Hollós Korvin Lajos utcai épületeken nem találtak a földrengéssel összefüggésbe hozható sérüléseket, repedéseket.
Egy XI. kerületi panelépületben is keletkeztek kisebb károk, a lakóknak itt sem kellett elhagyniuk az épületet. A Gazdagréti téren lévő tízemeletes házban a 7., a 8. és a 9. emeleten a lépcsőházban vakolatdarabok estek le.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Boldog Valentin napot
  2011-01-30 19:01:39, vasárnap
 
  ...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Valentin napra  
Évközi 4. vasárnap
  2011-01-30 18:58:36, vasárnap
 
  Abban az időben: Jézus, látva a tömeget, fölment a hegyre, leült, tanítványai pedig köréje gyűltek. Akkor szólásra nyitotta ajkát, és így tanította őket:
- Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa.
- Boldogok, akik sírnak, mert ők vigasztalást nyernek.
- Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.
- Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert ők kielégítést nyernek.
- Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak. Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják Istent.
- Boldogok a békességszerzők, mert őket Isten fiainak fogják hívni.
- Boldogok, akiket üldöznek az igazságért, mert övék a mennyek országa.
- Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak titeket és üldöznek, ha hazudozva mindenféle gonoszsággal vádolnak titeket.
Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a ti jutalmatok az égben."
Mt 5,1-12a

Imádság:
Uram, Jézusom! Erősítsd bennem a hitet és a bizalmat, hogy elinduljak az általad javasolt úton, az igazi boldogság útján. Te nem csupán földi boldogságot ígérsz, hanem az örök boldogságra akarsz elvezetni minden embert. Segíts megértenem, hogy benned találhatom meg a boldogság forrását.
Kedves barátaim!
Mindannyiunk nagy örömére megjelent a Családok imakönyve. Az aktualitást mindannyian tudjátok: most tart a Család éve. 270 oldal tele imával a gyerekek, az édesanyák, a feleségek, az apák, a férjek, a jegyesek, a nagyszülők és mindenki számára, aki imádkozni szeretne családjáért szeretteiért.Ajánlom mindenkinek, akinek van családja! És azoknak is, akiknek lesz!Ajánlom a szülőknek, a fiataloknak, az idősebbeknek, a hitoktatóknak és papoknak is!
Megrendelhető a Szombathelyi Egyházmegye kiadójánál, a Martinus Kiadónál a info@martinuskiado.hu címen. Ára 1200 Ft/db + 400 Ft postaköltség Magyarországra. Küldjétek el neveteket, postacímeteket és a kért darabszámot. Imádkozzunk együtt a magyar családokért!
Szeretettel: István atya


 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ma alkottam
  2011-01-30 14:37:49, vasárnap
 
  Alap kép, melyen csak a nevem szerepel (az egyik Ning oldalon van képszerkesztői verseny és minden héten más alapot tartalmazó képre kell szerkeszteni.




Itt már a szerkesztésem látszik




Szinek játéka




Szétnyíló szív



 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Pálfalvi Nándor: Farsang
  2011-01-30 14:13:31, vasárnap
 
  Szia drága Maróka!
Köszönöm a látogatásod és a szép képet amit hoztál.
Én most egy farsangi képet hoztam egy vidám versel,fogadd szeretettel.Nagyon szép vasárnapot kívánok.
Puszi:Jaskóné, Marika


Pálfalvi Nándor: Farsang



Táncra, táncra kisleányok,
daloljatok fiúk,
itt a farsang, haja-huj,
ne lássunk most szomorút!
Mert a farsang februárban
nagy örömet ünnepel,
múlik a tél, haja-huj,
s a tavasznak jönni kell!
 
 
0 komment , kategória:  Farsang  
Zsóka e-heti verseny képe
  2011-01-30 13:55:02, vasárnap
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5520
  • e Hét: 11321
  • e Hónap: 44475
  • e Év: 278222
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.