Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
CSAPDÁBAn
  2011-01-31 22:11:25, hétfő
 
  CSAPDÁBAN
A MAGYAR FELTÁMADÁS

A magyarság, a nemzeti oldal jelenleg egy a részére felállított, teljesen speciális, csak az ő elvárásai szerinti csapdában vergődik.
Ez nem más, mint a tudatlanságba, tehetetlenségbe és a kilátástalanságba, jövőtlenségbe csomagolt demoralizáló, bátortalan kishitűségbe fojtott helyben járása és akaratgyengesége!
A zsidóvilágban a magyar életképtelen, mert ez számára természetellenes és abnormális!

,,EGY ABNORMÁLIS VILÁGBAN A NORMÁLIS AZ ABNORMÁLIS!"

Ez nem véletlen vagy sorsszerű, ez szándékos!
Pontosan így lett felállítva előre megfontolt rosszindulatból, élettapasztalatból, ami az együttélésünkből adódott azok számára, akik eközben jól megismertek minket.
Mi ugyanis befogadtuk őket és emberi rangra emeltük az 1867-es Kiegyezés alkalmával, ami egyébként nem volt más, mint hatalmas és felelőtlen könnyelműség, hogy bíztunk abban, hogy az ősellenségünk a bizalmunkra, szeretetünkre való hivatkozással megváltozik, vagy magyarrá alakulva elveszíti öröklött és deklaráltan bizonyított emberi hitványságát.
Azóta már tudjuk, hogy ez képtelenség és ezzel a cselekedetünkkel kígyót melengettünk a keblünkön, és most jött el az ideje annak, hogy - ezt ,,meghálálva" - mérgével végérvényesen kiirtson bennünket...

,,Nemzeti oldal nincs, nemzeti média sincs, mi több valójában már igazi Nemzeti Oldal sincs!"

Valójában csak ennek hazudott, titkosszolgálati módszerekkel létrehozott és erre profilozott szervezetek és portálok vannak, olyan gyanútlan és tisztaszívű, nemzeti érzelmű magyarok számára, akik ekkora szemenszedett aljasságot, képmutatást és hazug nemzetgyalázást még elképzelni sem tudnának!

,,A nemzeti oldalon semmilyen hatékony faji alapú szűrés nincs és még azon is vitatkoznak, hogy erre egyáltalán szükség lenne-e, most, amikor már teljesen egyértelmű kellene, hogy legyen mindenki számára, hogy egy kegyetlen faji háború kellős közepén állunk!"

A média kivétel nélkül magyarnak és nemzetinek hazudott magyarellenes kezekben van és ontja magából a zsidózást, miközben ezeket a cikkeket maguk a zsidók szerkesztik és írják, terjesztik...
Miért teszik ezt?
Azért, mert aki zsidózik, abban megbízunk, mert képtelenek vagyunk benne felismerni azt a zsidót, aki ezzel igyekszik a bizalmunkba férkőzni, miközben szemmel láthatóan, nyilvánvalóan az! Ezzel jó szokás szerint is összekever minket, hiszen vannak jó zsidók is...
Nincs jó zsidó, csak zsidó, vagy ember van!

CSAK AZ ERKÖLCS, A MORÁL TESZ EMBERRÉ!

Nem tételezzük fel róla - magunkból kiindulva - az aljasságot és határtalan képmutatást, pedig úgymond a zsidó ,,ereje" pontosan ebben van, hiszen moráltalan és jellemtelen, ilyen kis apró gátlásokkal ő nem korlátozza magát, hiszen nem is érzi, hogy mi az...
Ezért sikeres eleinte a kereskedelemben és bárhol másutt is, mert nem rendelkezik emberi és morális értékekkel, erkölccsel, sem a szerelemben, magánéletében, sem pedig az emberi kapcsolataiban!

Megmutatkozik ez abban is, hogy szemrebbenés nélkül, mi több büszkeséggel éli azt meg, hogy hogyan sikerül másokat becsapnia, tévútra vezetnie, tönkretennie!
Ez számára a siker, különösen akkor, ha ebből előnye, különösen pedig anyagi előnye vagy hatalma származik!

A keverék tehát ez: hatalom és anyagi előny, haszon, pénz és jólét!
Általában a hatalom a pénzzel is együtt jár, és mint tudjuk, ezt különösen szereti...
A nemzeti oldalon lévő szervezetek, tömörülések nem mentesek a zsidók befolyásától, mi több, nem egyet ők maguk hoztak létre(!), hogy az alá felsorakozott nemzeti érzelmű és tenni is akaró erőket így tudják ellenőrizni, kordában tartani, tehetetlenségre kárhoztatni és bátortalan kishitűségre ,,nevelni"!
Mert ott is nevelés folyik, de nagyon keményen!
A célja az ellenség legyőzhetetlenségének emlegetése és belenevelése a leendő katonákba, hogy annak az ideje ,,még nem jött el"...
Még hiányzik húsz rohamsisak, négy öltözet ruha, két szakadt terepjáró és 300 kg krumpli, egyébként pedig a fegyverek garmadában állnak valahol, de többnyire jó messze, hogy ha kell még elérni se lehessen...

A hülye katonára jellemző egyébként az is, hogy igyekszik minél távolabb lenni a saját fegyverétől, mert abból baj nem származhat!
Kétségbeesve gondolok arra, hogy ha ezt a szokást az autószerelők, a pékek, vagy a mentők és tűzoltók is átvennék az eszközeikkel kapcsolatban...

Ez az idő egyébként ezek alatt a ,,Nagy Parancsnokok, Megváltók és Vezérek" jóvoltából sohasem fog eljönni, mert ők nem harcolni akarnak, hanem kivárni, hogy a zavarosban halásszanak, bár katonának híresztelik önnön magukat, de úgy, hogy a ,,fegyver" szóra, vagy pusztán csak ennek a hallatára is képesek kómába esni, szemüket esdeklően forgatni.

Tudomásul kellene vennünk végre azt az egyszerű alaptényt, helyzetet, hogy helyettünk, az érdekeinkért, élelmünkért, családunkért senki sem fog harcolni, majd hülye lesz!
De ezt nem mondhatják meg nekünk, mert akkor végre a saját kezünkbe kellene vennünk a saját életünket, saját sorsunkat és saját harcunkat, ezt meg ellenőrizni nem tudnák, és talán még így győznünk is sikerülne!
Ez a kulcs a csapdához!

A ,,nemzeti oldal" militáns ,,vezetői" egymást túllihegve, acsarkodva, kartellban támadnak minden olyan kezdeményezésre, amely más oldalról vagy szemszögből kísérli megkeresni a kiutat a jelenlegi csapdából, mert annak sikere esetén fény derülhet a számító játékaikra, összejátszásukra és hazaárulásukra a jelenlegi zsidóhatalom árnyékában!
Valljuk meg őszintén, nem kevesen élnek ebből és nem is rosszul!
Katonásdi, sportszeretet egyenruhában, ebből baj nem lehet, főleg ha még közben Istenként is tisztelnek minket a nem létező hazaszeretetünkért és bátorságunkért!
Persze fegyverek és harci feladat nélkül.
Azt csakis külföldön tartsuk!
Hiszékenyek és naiv elmebetegek számára minden mennyiségben: Idegenlégió, Magyar Légió, Légió-Légió, csak itt, ahol kellene, csak itt senki fegyvert ne fogjon, mert akkor úgymond ,,borul a bili"...
Kérdezem én: végül is nem ez a cél?!

Sok századossal találkoztam a nemzeti oldal katonai szárnyán.
Érdekes módon rengeteg századossal, attól feljebb szinte senkivel, lejjebb is csak alig-alig valakivel.
A századosok jó ,,szakmunkások", de nincs rálátásuk a stratégiára, ráadásul a bolsevik - vörös kommunista - kiképzés kissé szűklátókörűvé nevelte őket, és valójában nem vezéregyéniségek, félnek a feladattól és a nagyobb felelősségtől.
Valaki hiányzik felőlük, aki ezt átvenné!

Ami egyébként nem is lenne baj, mert az Igazi Vezér csak harcban mutatkozik meg, és így gyakorlatilag bárki lehetne az, ha harcolna is bárki...
Mivel nem harcol senki, mert a Vezérre vár, így Vezér sem lesz, csak annak magukat kiadó jellemtelen kis senkik, ,,megélhetési hadvezérek", úttörő szintű táborparancsnokok.
Ebből viszont van sok, ünnepeltetik is magukat, évfordulókat és eseményeket kisajátítva, ,,őrzik" azt a számukra sohasem létező Lángot, amit ugyan nem ők gyújtottak meg, de annak az emlékénél melegszenek és a régen Hősi Halált halt hősök tetteivel takaróznak!

Nekik nem melegedniük kellene, hanem gyújtani, Új Lángot Gyújtani, hiszen mára már nem elégséges a múlt dicsőségének felemlegetése, mert hisz él még a magyar állítólag!

A Nemzeti Oldal, ,,nemzeti oldalnak" hazudott árulói is összejátszanak...
Egymást szidják, miközben a díszletek mögött kicserélik egymással azoknak a névsorát, akik így vagy úgy, de rájöttek a hazugságaikra, sunyi játékaikra.

Ezek ellen együttesen lépnek fel, azt ellehetetlenítve!

Erre a legjobb példa Dósa parancsnok esete, mint a legígéretesebb...
A hazugság, a suttogó propaganda, az irigység és az ellehetetlenítés minden zsidó média formája itt megtapasztalható volt minden alakjában.

Személyeskedés nélkül: a Nemzeti Oldal legnagyobb ellensége maga a ,,nemzeti oldal", az, amelyiket annak a zsidó mészárosok, rendőrök és rendőrspiclik és deklarált ,,nemzetmentők" hoztak létre, élükön a mindenkori hangadókkal és kéretlen esemény- és hírmagyarázókkal, gyűlölködő és kritikát soha még csak el sem viselő vagy megtűrő egoista önjelölt Napóleonjaikkal!

Az elfekélyesedett nemzeti oldalon - a jóhiszemű tagságot leszámítva - több ellenséget szerezhetünk a tenni akarásunkkal, mint barátot, mert a látszatcselekvések nem fednek el minden árulkodó jelet, amelyek megmutatják a vezetők alkalmatlanságainak az igazi okát, és a háttérben megbúvó indítékát!

Nemzeti Gárda...
Ettől a falnak rohantam, de sikoltva!
A Nemzeti Gárda parancsnoka az az Ináncsi József alezredes, aki a Flottilla Helyettes parancsnoka volt Varró Gábor ezredes alatt, aki maga is a jelenlegi hatalom lojális - hithű - kiszolgálója volt, van és lesz is...
Ő azért volt ott, és van MOST ITT, mert erre parancsot kapott!

A Flottilláról tudni kell, hogy egyetlen(!) oka van a puszta létének: a Parlament védelme a Duna felől, hogy a hajóik gépágyúival azt a víz felől fedezzék, vagyis a tömeget lőjék széjjel alkalomadtán...
Amennyiben a Parlamentet szeretnék mégis inkább, akkor valószínűleg feloszlatják őket...
Így tehát itt nem lehet akárki parancsnok, ez bizalmi, mi több országos (zsidó)érdek!
(És úgy is fizetik meg őket.)
A Tűzszerészek elcsökevényesített és már csak mutatóba maradt néhány embere bárhová elosztható és átvezényelhető, ez gondot nem okoz, a két elsorvasztott fegyvernemet hozták így össze, egy helyre.
(A körülményeket ismertem, valamikor az SS86H jelzésű tengeralattjáróm a Flottillánál horgonyzott, és most meg azért nem horgonyozhat ott, mert a Flottilla már nem magyar...)

Nos ez az ember gondolt egy nagyot és merészet, megválasztatta magát a Nemzeti Gárda Parancsnokának, adott esetben a saját maga ellenségének...
(Mi lesz, ha gondol egyet és megint hirtelen, minden átmenet nélkül Flottillás lesz?!)
Erről természetesen a Nemzeti Gárda belső elhárítása (ha egyáltalán ez nem vicc értékű...) talán éppen Ináncsi ,,nemzettestvértől" kap parancsot, megbízatást, felderíteni a belső ellenséget, aki természetesen mindenki más lehet, csak nem ő...

És ez senkinek fel sem tűnik, senki még csak meg sem kérdezi, hogy ki az, akit a rendőrség azzal ,,hitelesít", hogy egy tömegdemonstráción (Margitsziget...) néhány kákabelű, visszeres valagú suhanc rendőrgyerekkel és egyenruhás prostituáltakkal - ,,rendőrnőkkel" - kísértet el látványosan!

Kérem, nagyon hülyék vagyunk!

Nagyon hülyék vagyunk, mert a ,,nemzetmentő" és ,,harcias mellényt viselő", a Parlamentet belülről szétrohasztani akaró Vona-Zázrivetz ,,Gabi" (Veszprémiek!) biztonságára, eközben az In Kal Security izraelben kiképződött ,,magyarjai" és a rendőrtiszti iskolások hada vigyázott, óvva őt a ,,magyar nemzeti lendülettől".
Ott voltunk, láttuk, tapasztaltuk...

(Vona, Staudt, Morvai, Gaudi, Szegedi, Szabó, és még folytathatnám a zsidó és cigány, valamint a zsidó-cigány kisebbség eme színevirágainak nemzetmentő ,,magyarságát", kik a ,,vérükkel"(!?) küzdenek a magyar jólétünkért és szabadságunkért a Rózsadomb idegfeszítő nyomorából...
Ennek miért nem néz utána a nép, az istenadta hálálkodó nép, a Jobbikosok és Barikádosok, Gárdisták nemzeti ,,fanjai"?!)
Ebből a Barikádból már csak ,,bari-kád" lett, egy nagy bégető, feketebárány fürdető-szépítő a második kiskanász birkaszagú legelőjén, úgymond a ,,jobbikon"...
Ugyanis az első cigány-zsidó (O.V.), a második pedig zsidó-cigánynak (V.(Z).G.) született, így az eredmény változni soha nem fog!
Ez meg nem jó nekünk!

Következetlenség...
Visszatérő szó a beszélgetéseinkben.

,,A következetlenség a hülyeség és gyáva naivság keveréke, mely öl, butít és nyomorba dönt!"

A nemzetinek hazudott internetes portálok ujjongva adják hírül a Parlamentből az oda ,,beválasztódottak" hatalmas tetteit, bátor mondatszerkesztésüket, férfias harcukat értünk(?!) és színpadias ,,megmondásaikat", melynek gyakorlati értéke egyenlő a nullával, de ezt meg lehet mindig magyarázni, és ők ezt mindig meg is magyarázzák.
Ezért vannak...

Ugyanis ott is zsidók ülnek, ez így lett kitalálva, nekünk feltálalva...
És mi esszük és esszük, miközben a saját hülyeségünkkel, és a befizetett járulékainkkal tartjuk életben - mit életben, bőségben, jólétben! - ezt a ránk szakosodott csürhét!
Mert ebből most jól meg lehet élni, mert ez tetszik valakiknek, akik a háttérben jókat röhögnek rajtunk és az ostoba, naiv hiszékenységünkön...

Zsidó: értelemmel bíró parazita emberutánzat, annak belső tartalma, lényege nélkül.
Fontos tulajdonsága, hogy csak a pénz és hatalom érdekli, de az mindenáron!
Kriptozsidó: aki nem született zsidónak, de zsidó értékrend szerint él: lop, csal, hazudik, stb.
Anuszim: kikeresztelkedett zsidó, ki a jóléte érdekében mindenre képes, akár még ezért képes ,,magyarrá" is válni, természetesen csakis akkor, ha ez előnyös ...
Marannus: álzsidó, ki ránézésre nem, de már magában hordja a mételyt...
Flepzsidó: bolsevik, vörös zsidó, kommunista, agitátor, ÁVH-s, rendőr-katonatiszt...
Cionista: hatalomvágyó és szervezkedő, gyűlölködő zsidó, Új Világrend stb...
Hitgyüli: megtévesztő vallásutánzat, zsidó fanatizmusba, hazugságba öltöztetve.
Hybridek: talán jobb szó erre a ,,keverékek" meghatározás, akik sem nem zsidók vagy cigányok valójában, hanem ezek fajkevertjei, kik a keveredés mértékétől függően rontották le emberi minőségüket, váltak talpnyaló gyáva, megélhetési jellemtelenekké.

Ők vannak többen: tehát az elkeveredettek, a tanítottan hülyék, a félemberek, kik teljes mértékben elhitték azt, hogy a modernség az egyenlő az utánzási képességgel és a beilleszkedéssel a karámban, megfelelési kényszerrel ,,liberalizálva"...
Ők a ,,fogyasztók", ,,tömegemberek" és a rabszolgák is egyben, kik az eszetlenségükkel és az önmagukba vetett vak kritikátlan beképzeltségükkel tartják fenn ezt a szétesőben lévő zsidó világot. Egy akciós tescós cipőért vagy ,,jutalomfalatért" mindenre képesek!

Ez a csapda tehát számunkra!
A tömeg nem akarja megérteni a saját helyzetét, a zsidók viszont értik, mert ők csinálták, ők ennek a haszonélvezői és kitervelői, mint paraziták, mi pedig, kedves vergődő magyarjaim, embertársaim, azok, akik ebbe belenyugodni nem tudunk és ezért még felelősséget is érzünk!

Ráadásul mi még a magyarságba öltöztetett hitvány nemzetárulóinkkal, helyezkedő zsidóbérenceinkkel, kiváró ,,hadvezéreinkkel", erőszakos zsidó ,,nemzetmentőkkel", szerb, szláv, orosz, román, szlovák, izraeli, amerikai és ki tudja még hány idetelepített, megvesztegetett (magyar?) ügynökkel vagyunk súlyosbítva, mert minden lehet, csak egy nem:

MAGYAR FELTÁMADÁS, MERT EZ A KIÚT A CSAPDÁBÓL!

Mert ez veszélyes!
Morálisan, erkölcsileg, jellemileg, talán még annyira is, hogy a Világ változna meg tőle!
Ezt le kell járatni, sárba tiporni, sárral dobálni, elfojtani és kigúnyolni, bolondnak nevezni, megölni és elgázolni, főleg azokat, akik ehhez az arcukat, a nevüket is adják!

A Magyar Feltámadás tehát annyira veszélyesen hatékony a fennálló világrendetlenségre, hogy ezért úgy érzem, már érdemes élni, harcolni és meghalni is...
Mert a végén úgyis mi győzünk, mert másképpen nem lehet, az Igazság és a Hit mindig győzedelmeskedik!
Még talán nélküled is, gyáva és hitetlen ,,roppant értékes nemzettestvérem", ki ezt tévedésből olvasod...

Mi viszont csak ennek élünk, mert ez az egyetlen értelmes cél, amiért élni érdemes!
Mi az Istennel kötöttünk Szövetséget és Ő adni fog ehhez erőt és segítséget, ahogy ott fenn, ugyanúgy itt lent is!
A mi Vérszövetségünk az, hogy az Ő vérét, hitét hordozzuk magunkban!
Mi Vele számolunk el, csakis és kizárólag Vele!
Mert Benne hiszünk!

Viszontlátásra égen, földön!

(Csatlakozz a Nemzeti Ellenállási Mozgalomhoz!
Mond magadban azt, hogy most már NEM, ott tartok be ennek a rendszernek, ahol tudok!
,,Ne működjön semmi, ami a megszállóink érdekeit szolgálja!"
Mi az egyenruhánkat a szívünkben hordjuk, és az Istenünkkel kötünk szövetséget, személyesen és névre szólóan!
Találkozni fogunk, kövesd az Ellenállási Mozgalom Tízparancsolatát!)
Nemzeti Ellenállási Mozgalom (NEM)

(Forrás: FEM. Tiszti Kiadás)
www.forintosgyula.blogspot.com

Bajtársi üdvözlettel: Forintos Gyula

Csonkaország 2011.01. 26

http://hunveerfarkas.blogspot.com/2011/01/csapdaban.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jön a Zrínyi Miklós-terv is
  2011-01-31 22:00:48, hétfő
 
  Jön a Zrínyi Miklós-terv is

2011. január 31., hétfő

A terv logója biztos üzletet ígér

,,A megfontoltak mellett a bátrakra is gondoltunk." - mondta el Matolcsy György a terv meghirdetésekor, amely 98% önerővel, az első öt évben negatív szaldójú üzleti tervvel jelentkező mikrovállalkozóknak biztosít visszatérítendő forrást, jen-alapon.

,,Tudjuk, hogy a 2% csepp a tengerben, de ugyanilyen volt Zrínyi Miklós is, aki maroknyi csapatával rohant ki az oszmánok sűrű tömegébe. Esélytelenül, de felszegett fejjel." - folytatta a stílusosan Szigetváron szervezett sajtótájékoztatón a nemzetgazdasági miniszter.

A támogatás az esélytelenek felzárkózását támogatja a lecsúszottakhoz, ahogy a projekt dokumentumokból is kiderül, így főleg külvárosi non-stop közértek, a létükért küzdő holland bálás üzletek és profiltisztításra képtelen videokazetta alapú szexfilm-kölcsönzők jelentkezését várják.


http://hircsarda.hu/3-gazdasag/16705-jon-a-zrinyi-miklos-terv-is/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz jövője
  2011-01-31 21:40:07, hétfő
 
  A Fidesz jövője

2011.01.31. 12:49

Talleyrand közismert találó megfogalmazása szerint ,,A Bourbonok semmit sem tanultak, és semmit sem felejtettek." A francia történelem azon korszaka volt ez, amikor a Bourbonok Napóleon bukása után újra hatalomra kerültek, s XVIII. Lajost követően Károly lett az uralkodó.

Jellemző eset volt, amikor a parlament alsóháza 1830.március 18-án feliratban bírálta az uralkodó intézkedését, mire Károly július 26-án rendeletet adott ki, amelyben betiltotta a személyét sértő kritikákat.



A Fidesz jelenlegi hatalomgyakorlási módszerét, bár sok hasonlóságot mutat a Bourbonokéval, mégis inkább úgy lehetne jellemezni, hogy Orbánék semmit sem tanultak és mindent elfelejtettek.

Vagyis például elfelejtették a 2002-ben történt választási vereségüket, annak okait.

De elfelejtették azt is, hogyan pusztította el a hatalmi gőg és arrogancia az MSZP-t.

Pedig a szocialisták története is nagyon tanulságos.

Úgy jártak , mint a matróz, akinek a vicc szerint a farkán az a tetoválás látható, hogy ,,róza", de a szöveg eredetileg még az volt, hogy ,,Mária Terézia leghűségesebb matróza".

Volt az MSZMP, amiből az ,,M" (vagyis a munkás) lekopott, s lett az MSZP, vagy, ahogy a nép elnevezte, a Maszop.

Mára pedig ebből már csak az maradt meg, hogy Szop.

De szopni fog a Fidesz is, ha így folytatja, méghozzá viszonylag elég hamar.

Az embereket felháborította az a gyakorlat, amit a szocik folytattak, hogy haveri körben boldognak boldogtalannak osztogatták a stallumokat, meg a sokmilliós végkielégítéseket. Felháborították az adótrükkök a céges vagyonokkal (Gyurcsány), offshore cégekkel (Bajnai) Felháborította a töméntelen korrupció, s egyéb, munka nélkül kifizetett pénzek.

Aztán egyszer csak azt látjuk, hogy a Fidesz ugyanezt csinálja.

Sőt. A szociknak gyakran jogszabályokat kellett szegni ahhoz, hogy a közvagyont elsíbolhassák. A Fidesz meg már normát sem szeg, hanem a törvényeket igazítja hozzá a zsebtömködéshez.

S, ha úgy tartja kedvük, az alkotmány preambulumába még azt is bele fogják majd szövegezni, hogy Kósa Lajos lánya a legjobb műkorcsolyázó Magyarországon.

Most aztán itt van még ez a Derce ügy is.

Ej-haj, ruca-ruca kukorica derce.

Vörös-iszap, löszfalomlás, földrengés, belvizek, benzinárak, svájci frank nyomorítják a népet. Derce út viszont havi 350.000 Ft-ot vághat zsebre élete végéig.

Már szinte hallom, hogy Gyurcsány Ferenc, mint a Demokratikus Koalíció Párt elnöke, Rogán Antal bonmotját ellopva 2014 tavaszán kijelenti majd, hogy rosszabbul élünk mint négy éve.

Csakhogy akkor majd ez a mondás tényleg igaz is lesz.

Ej-haj, ruca-ruca kukorica derce.

Ej-haj Fidesz- Magyar Polgári Szövetség...

Vigyázzatok, mert a végére csak annyi marad majd belőletek is, hogy: ég.


http://proszektura.blog.hu/2011/01/31/akik_mindent_elfelejtettek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A világégés szikrája? A tüntet
  2011-01-31 21:31:57, hétfő
 
  A világégés szikrája? A tüntetők mellé állt az egyiptomi hadsereg

2011. január 31. 21:06
Hunhír.info

Az egyiptomi hadsereg hétfőn bejelentette, hogy nem alkalmaz erőszakot az ország több városában tüntető több tízezer ember ellen. Egyúttal ,,legitimnek" nevezte az emberek követeléseit is.

Időközben a Muszlim Testvériség nevű szervezet azt közölte: nem támogatja az új kormányt. Egyúttal további tüntetésekre szólított fel. A szervezet szerint addig kell demonstrálni, amíg nem távozik a teljes vezetés Egyiptom éléről. ,,Addig tüntessünk Egyiptomban, amíg le nem mond az elnök, a kormánypárt, a miniszterek és a parlament" - közölte a Muszlim Testvériség.

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=37231
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán külpolitikai balfogása a
  2011-01-31 21:30:09, hétfő
 
 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Orbán külpolitikai balfogása a Kairói látogatás
2011.01.31. 14:04 NemzetHír

Orbán az egyiptomi látogatása állítólagos gazdasági kapcsolatok felvételéről szólt volna eredetileg, és mikor már javában forrt az iszlám forradalmi hangulat sem mondták vissza. Feltehetően gazdáik felsöbb utasítására. M1 tv Panoráma műsora Orbán kairói látogatásáról (alábbi videó), melyet a hétvégére át kellett írni és keményen megcenzúrázták az eredeti riportot mert azt leadni a nagy égés lett vona közszolgálati médiában (Média törvény alkalmazása?). Csak fel-fel villanó képkockákon lehet látni a narancsdiktátort. Szeretnénk látni az eredeti (cenzúrázatlan) felvételeket is.(ezen feltehetően a "minden nagyon szép minden nagyon jó" lett volna arculat szerepel. Ez az egész látogatás egy hatalmas külpolitikai blamázs mind Magyarországnak, mint a unió zsidajainak, de Orbán is legalább közelképet kapott a forradalomról, beleszagolhatott a "Jázmin illatába"

- Mi nem a civilizációk harcában, hanem az emberi méltóság tiszteletben tartásában hiszünk - fogalmazott Orbán Viktor kormányfő vasárnap Kairóban.A kormányfő a Magyar-Egyiptomi Üzleti Fórum után tartott sajtótájékoztatón úgy vélekedett, kétféle iskola létezik: az egyik szerint természetes, hogy a különböző civilizációk között a modern korban összetűzések vannak. A másik viszont úgy véli, ez egyáltalán nem szükséges, lehet együtt élni és együttműködni. A magyar miniszterelnök - mint mondta - utóbbinak a híve. A kormányfő a magyar-egyiptomi gazdasági együttműködés lehetséges területei között említette például a vasútépítést és a vízgazdálkodást.

- Orbán Viktor úgy látja, "Egyiptom kulcsszerepet játszik ennek a térségnek a stabilitásában. Ők szeretnék, hogy ha az EU ezt elismerné. (...) Egy 'advanced statust' szeretnének megszerezni, s mi ezt támogatjuk". Hozzáfűzte, az EU soros elnökeként Magyarország, majd az őt követő Lengyelország sokat tehet az EU és az arab világ kapcsolatainak erősítésében, ugyanis "valahogy a közép-európaiak jobban megtalálják a hangot Egyiptomban az arabokkal, mint a nagy államok képviselői". A Mubarakkal való tárgyaláson téma volt a magyar gazdaság helyzete is, amellyel kapcsolatban Orbán Viktor arról tájékoztatott, hogy az egyiptomiak javítani akarják a mérlegüket Magyarországon. Azt szeretnék, ha Magyarország egy közép-európai elosztó központként működne az egyiptomi termékek számára.

- Egyiptom és Magyarország között sok párhuzam felfedezhető. Legősibb a a fáraók és a magyar pásztor kezében lévő ősi eszköz a pásztorbot, babba Mária és a fekete madonna, vagy a török időkben elhurcolt magyarok a magyarábok Nilus mentén történő megtelepedése Itt van például ''56 és a szuezi válság, továbbá az asszuani viztározó építése, melyben komoly szerepválalás jutott a magyar szakembereknek. Ezekután komoly tapasztalatlanság és szolgai lelkűség kell, hogy egy magyar politikai képviselet ilyen cúdarul bebukjon Egyiptomban, de mi a népnek drukkolunk , az egyiptominak is és nem az őket eláruló politikai vezetéseknek.

MTI és mtv után NemzetHír


Tisztelt Szerkesztoseg,

A Magyar Miniszter Elnok felhivasa es kerelme: ..." Nem turhetjuk es nem nezhetjuk tetelenul, hogy szerencsetlen sorsu embertarsainkat, felelemben tartsak sajat hazajukban..." igen szivhez szollo, termeszetessen nagyobb szimpatiaval fogadnank sorsukal kapcsolatos fejlemenyeket, ha ok maguk is hasonlo megertessel viszonyultak volna a Palesztine szamuzottek iranyaba.

Most ne hogy az legyen, hogy a kitelepites elott allo Magyar allampolgarok hazaiba nyujtsanak menedeket ezeknek a " szerencsetlen sorsu embertarsainknak..."

A miniszter elnok urat meg kellene kerdezni, hogy mi is hasonlo .." jo szivvel ..." fogadjuk oket mint fogadtak a Palesztine menekulteket?

Most, hogy a "cipo a masik labon van, most egyszerre keresik a "jo szivet, a segitseget, uj othont, es egyszerre szerencsetlen sorsu embertarsak lettek...?" Mi lett New York, Lengyelorszg es Magyarorszag felvasarlasaval?

Orban Victor talan elfelejtette, hogy a Magyar nep a legpiszkosabb, " antiszemita nep a vilagon.." Miert akananak ezek a szerencsetlen sorsu embertarsaink egy ilyen legkorbe jonni? Talan azon kellene dolgoznia, hogy mas orszagok ahol nagyobb szeretetre es megertesre talalnanak " szerencsetlen sorsu embertarsaink" ott fogadnak oket nagyobb szamban.

Miniszter Elnok Ur, idejenek nagyobb reszet talan arra kellene forditsa, hogy megoldja a szerencsetlen helyzetbe jutott Magyar csaladok sorsat, tegyunk rendet a sajat hazunk tajan mielott, a szomszedok gondjaival foglalkoznank.

Talan alla irast kellene gyujteni, hiszen mi Magyarok .. " nem turhetjuk es nem nezhetjuk tetlenul, hogy szerencsetlen sorsu Magyar embertarsainkat felelemben tartsak sajat hazajukban..!!!"

Kerem foglalkozzanak levelem zaro sorainak eletre keltesevel.

Tisztelettel,
Osztroviczky Tibor
Winter Springs, Florida, USA
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A "forradalmi változás": a Rád
  2011-01-31 19:58:14, hétfő
 
  2011-01-31. 19:37
A "forradalmi változás": a Rádiótól az állami filmes cégek élére került a tolvaj zsidó


Új kincsesbánya a zsidó kezén2011. február 1-jével Such György a Dialóg Filmstúdió Kft., a Hunnia Filmstúdió Kft. és az Objektív Filmstúdió Kft. vezetője, és február 15-től ő lesz a Budapest Filmstúdió Kft. ügyvezetője is.
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) vezérigazgatója 2011. február 1-jével Such Györgyöt, a Magyar Rádió volt elnökét nevezte ki a Dialóg Filmstúdió Kft., a Hunnia Filmstúdió Kft. és az Objektív Filmstúdió Kft. élére, és február 15-től Such György lesz a Budapest Filmstúdió Kft. ügyvezetője is - közölte az MNV Zrt..
"Az MNV Zrt. az egyszemélyes állami tulajdonban lévő filmstúdiók új vezetőjétől azt várja el, hogy érvényesítse a hatékony gazdálkodás szempontjait, és magas színvonalon lássa el a társaságok filmgyártással, illetve -forgalmazással kapcsolatos tevékenységét" - olvasható a közleményben.
Such György közgazdász, újságíró, a közleményhez csatolt szakmai önéletrajz szerint 1990 őszétől rovatvezető volt a Magyar Narancsnál, 1994-től a TV3-at üzemeltető Budapesti Kommunikációs Rt. kereskedelmi és marketing igazgatója volt. 1998 márciusától a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyetteseként dolgozott, majd a Magyar Televízió Rt. gazdasági és kereskedelmi alelnöke volt.
Egy egyesült államokbeli ösztöndíj után az Antenna Hungária Rt. tanácsadója volt, majd 2002-től az InfoRádió programigazgatójaként dolgozott. 2006. augusztus 1-jétől négy éven át a Magyar Rádió Zrt. elnöki posztját töltötte be, és "a közszolgálati rádiót stabilan gazdálkodó intézménnyé alakította át" - olvasható az életrajzban.
(MTI)

http://kuruc.info/r/2/73501/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"a Haaretz, illetve a Jerusale
  2011-01-31 19:44:55, hétfő
 
 
"a Haaretz, illetve a Jerusalem Post aktuális számai ösztönzik a nyolcmilliós Izrael 35%-át kitevő kettős állampolgárokat, hogy veszély esetén fontolják meg eltávozásukat az országból. Izraeli elemző publicisztikák egyre inkább kész tényként kezelik, hogy az egyiptomi rendszer bedőlése esetén a zsidó állam az ellenséges Libanon és Törökország közelségében harapófogóba szorul. háborús feszültség esetén a lakosság oda fog menekülni, ahol a baráti fogadtatás mellett üresen álló lakóparkok várják"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új Weimar Európában és Magyaro
  2011-01-31 19:24:47, hétfő
 
  Új Weimar Európában és Magyarországon. Vajon meddig még?
2011. január 30. 19:19:55

A politológiai és történeti szakirodalomban gyakran használatos kifejezés a weimarizálódás fogalma.

Ennek eredete a német történelemben gyökeredzik. Történt, hogy a központi hatalmak - köztük a két meghatározó nagyhatalom, Németország és az Osztrák-Magyar Monarchia - tragikus módon vesztesként és a belpolitikai anarchia állapotába fulladva jutva kerültek ki az első világháborúból.

A forradalmi ex-lex állapotokat követően Németországban végül 1919 januárjában Goethe és Schiller városában - micsoda ordító ellentmondás - új alkotmányt fogadtak el, amelyet mai szóhasználattal afféle liberális, többpártrendszert garantáló, parlamentáris szisztémán alapuló demokratikus alaptörvénynek nevezhetnénk.

Az országban 1919 és 1933 között létező rezsimnek is nevet adott egyúttal az alkotmányt szülő város, ezért szokás e korszakot a weimari köztársaság korának nevezni. Maga a weimarizálódás szakkifejezés pedig azt jelenti, hogy az említett jogszabály olyan széles körű szabadságjogokat biztosított minden politikai formáció alapításához, hogy az ún. szélsőséges pártok is mindenféle korlátozás nélkül, a legnyíltabban szerveződhettek, s fejthették ki ideológiai nézeteiket.Mindez végül Weimar rendszerének bukásához vezetett az NSDAP, azaz a náci párt hatalomátvételével 1933-ban, a német társadalom csaknem kizárólagos többségének nagy megkönnyebbülésére.

Manapság széltében-hosszában divatos nyugaton és itthon egyaránt e politológiai szakkifejezés használata. Alkalmazói arra kívánnak ezzel utalni, hogy a "fasiszta" ördög itt vicsorog immár a kertek alatt, sőt nem egy országban már a törvényhozásba is bekerült, mi több, néhány lépviselője ott ül már az Európai Parlamentben is.

Holott erről szó sincs. Egyelőre legalábbis bizonyosan nem. Mert mindazon politikai erők, melyeket a liberális agytröszt emberei fasisztákként aposztrofálnak, messze nem azok, még kevésbé nemzetiszocialisták. Sőt, "megnyugtatásképpen", e pártok a politikai establishment szerves részei.

Csak olykor retorikailag bizonyos, a politikai korrektség határait kissé átlépő kritikát fogalmaznak meg a mai uralmi rendszerrel szemben. Ettől azonban még nem fog a liberális bankárvilág összedőlni, miként történt az univerzális humanistáink számára 1933-ban, ama nevezetes január 30-ai napon. Ismétlem: attól még nagyon messze vagyunk. Egyszóval: filantrópjaink és szocialistáink ma még fellélegezhetnek.

Persze az említett szellemi-politikai erők azt érzékeny lelki szeizmográfjaikkal módfelett helyesen érzékelik, hogy Európában nagy baj van, s valóban helyesen írható le a weimarizálódás fogalmával mindaz a gazdasági, pénzügyi, politikai, kulturális és morális csődtömeg, amelynek például az Európai Unió 500 milliós lakossága napi elszenvedője.

S mind történeti, mind eszmei-logikai megfontolások alapján teljesen helytálló feltételezés, hogy ennek az anarchiának és civilizációs pusztulásba hajló folyamatnak előbb-utóbb egy drasztikus politikai fordulat és a kemény kéz politikája fog majd véget vetni, mint a történelem során eddig még mindig. A kérdés mindössze annyi: mikor, s mennyit kell még erre várnunk?

Tudjuk, már az ókor klasszikus filozófusai közül Platón a demokráciát rossz államformának tartotta és a csőcselék uralmával azonosította (korántsem alaptalanul), s az ő ideális államában egyfajta diktatúra lenne, amelyet az erre kiválasztott szellemi elit, a filozófusok működtetnének. (No, természetesen nem a Heller Ágnes és a Vajda Mihály félék). Szókratész pedig axiómaként állapította meg, miszerint a demokrácia anarchikus állapotaiból szükségszerű végkifejletként következik a zsarnokság. A modern kor egyik meghatározó politikai gondolkodója és történésze, a francia Alexis de Tocqueville lényegében hasonló elvet vallott.

Ezen elvont, filozófiai tételeket aztán a történelem a legkülönbözőbb korokban rendre igazolta is. Az antik Hellász poliszainak zűrzavaros politikai csatározásaiból a megváltó kiutat Alexandrosz vaskézzel összetartott hellenisztikus birodalma jelentette. Hasonlóképpen a római köztársaság anarchiáját Julius Caesar, majd Augustus számolta fel, és teremtett végre rendet az akkori világ civilizációs csúcsát jelentő impériumában. Későbbi korok példái közül álljon itt a forradalmi Franciaország, amelynek kaotikus viszonyait Napóleon szüntette meg véglegesen.

S végül elérkezve Weimarhoz, ez esetben is szükségszerű volt, hogy annak a romlásnak és politikai bomlásnak, amely ezen érát jellemezte, előbb-utóbb vaskézzel valamely zseniális politikus véget fog vetni. A weimari korszak állapotai nem mellesleg kísérteties hasonlóságot mutattak a mai magyarországiakkal.Megtiport nemzettudat, porig alázott nemzet, morális züllés, a deviancia tobzódása, kezelhetetlen, 40%-os munkanélküliség, visszafizethetetlen államadósság, banki uzsorástőke, kamatrabszolgaság, kulturális csődtömeg és még sorolhatnánk tovább.

S még abban is hasonlóság mutatkozik a két korszak és a két ország történelmi múltja között, hogy Weimar liberális közgazdászai is papagáj módjára ismételgették, bizony nincs más út, mint a jóvátétel fizetése, a piac mindenhatóságát preferáló gazdaságpolitika, a globalitás törvényeihez történő alkalmazkodás és a banki uzsora fizetése, s a külső hatalmi elvárások lakáj módra való kiszolgálása. Istenem, mennyire ismerős, végtelenül ostoba szöveg, az embernek önkéntelenül déja vu érzése támad.

Aztán Németország az 1933. évi rendszerváltoztatással bebizonyította, hogy igenis, létezik, nagyon is létezik más út, ami persze az addig márkamilliárdokban pöffeszkedő "mértékadó" közgazdászoknak, politikusoknak, uzsorás bankároknak, no és persze a külföldi "befektetőknek" nagyon, de nagyon nem tetszik, a németek 99%-ának ellenben azonmód elnyerte szimpátiáját és a támogatását.

Hitler későbbi, zsidókkal kapcsolatos politikájáról gondolhat mindenki, amit akar, egy valami azonban tény: olyan sikeres válságkezelő politikát a világtörténelemben még egyetlen politikus sem hajtott eddig végre, mint ő. Választási ígéreteit valóra váltva, egy mi választási ciklusunknak megfelelő idő, azaz négy év alatt, 1937-re Némeországból jóléti államot teremtett.

Gyakorlatilag megszüntette a munkanélküliséget, kiiktatta a német gazdaságból a banki uzsoratőkét, leállította a jóvátételként eufemizált rablás fizetését, hatalmas közmunkaprogram vette kezdetét, beindította turbó üzemmódban a német gazdaság motorjait, visszaadta nemzetének tartását és önbecsülését (ami nem mellesleg nélkülözhetetlen egy nép alkotó energiáinak és kreativitásának mozgósításához, ez is kellett a német gazdasági csodához), megkezdte a Németországtól Versailles-ben elrabolt területek visszaszerzését, kiiktatta a német szellemi életből a különféle degenerált, deviáns kulturális megnyilvánulásokat stb.

(Csak érdekességképpen jegyezzük meg, hogy az 1938-tól gyártott népautó, a Volkswagen karosszériájának eredeti, vázlatos terve is az egyébként festőművész Hitlertől származik, aztán később Ferdinand Porsche konstruálta meg az autót, bár voltak "szerzői jogi" vitái e tekintetben Barényi Bélával - de ez már egy másik történet).

Végezetül újólag megállapíthatjuk, hogy mai "mértékadó közvélemény-formálóink" félelme a weimarizálódás kétségkívül meglévő viszonyai között jelenleg még teljesen alaptalan egy új, 1933-as rendszerváltoztatástól, hisz egyetlen politikai erő sem képviseli a 21. század elején - természetesen modernizált kiadásban - azt Európában, mint az NSDAP anno 80 esztendővel ezelőtt. A legkevésbé Magyarországon.

Aki például a Magyar Gárdával vagy a Jobbikkal kapcsolatban asszociált erre, az nemes egyszerűséggel: hülye. Persze, kétségtelen előbb-utóbb eljön Európa-szerte az új árja forradalom, s színre lép majd egy nagy kaliberű, zseniális politikus is, azonban ennek ma még semmi jelét nem észlelhetjük.Amennyiben pedig mindez mégsem következne be, akkor fehér civilizációnk belefullad a multikulturalitás fertőjének etnocivilizációs posványába.

Lipusz Zsolt

Forrás: Lipusz Zsolt


http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=1&Cal=&AID=0&Direkt=77860
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nácivá lett a szociáldemokrata
  2011-01-31 19:21:43, hétfő
 
  Nácivá lett a szociáldemokrata polgármester
2011. január 31. 08:25:17

A baloldali német hírmagazinban Frank Brunner Amint egy SPD-s polgármester az NPD ikonjává vált című cikkében számolt be Krauschwitz polgármesterének pálfordulásáról. Hans Püschel életében eddig mindent helyesen tett. A most 62 éves politikus néhány héttel ezelőttig mintademokratának számított. Az NDK-ban elítélték, mert szimpatizált a lengyel Szolidaritás szakszervezettel. A rendszerváltást követően az SPD egyik alapítója volt Szászország-Anhalt tartományban. Évek óta az 560 lakosú Krauschwitz polgármestere. Püschel tapasztalt önkormányzati politikusnak számít, tagja az egyházközségnek, és ismert szociális érzékenysége.

Hans Püschel ma az NPD egyéni választókerületi jelöltje és új sztárja. Az elmúlt években folyamatosan nőtt a polgármester elégedetlensége. ,,Egy lopakodó folyamat volt" - fogalmazott Püschel. Egy önkormányzati reform után Püschel végül teljesen eszköztelennek érezte magát. Január elseje óta Krauschwitz Teuchern városához tartozik. ,,Nem írhatunk alá többé szerződést, nem magunk igazgatjuk a sportcsarnokunkat és az önkormányzat épületét, még az óvoda működésére sincs befolyásunk" - panaszolja.

,,Ha a sok millió munkanélküli külföldi nem kap többé szociális támogatást, és visszaküldik őket szülőhazájukba, akkor elég pénz lenne a szegény németeknek is" - fogalmazott a polgármester. A CDU számára túl balos lett, az SPD felelős a szegényeket nyomorgató törvényekért, az FDP csak a bankokat és a lobbistákat támogatja, a Baloldali Párt, melynek álláspontját részben képviseli, egykori üldözőinek utódpártja. Maradt tehát neki az NPD.

Forrás: Der Spiegel, MNO


http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=77899
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz vs. Molnár Oszkár: egyr
  2011-01-31 18:58:15, hétfő
 
  Fidesz vs. Molnár Oszkár: egyre durvább a helyzet Edelényben

Hírszerző bullet 2011. január 31. 06:32

Komoly vádak, lejárató videofelvétel és harc milliókért - ezek tarkítják az árvíz-sújtotta település mindennapjait. Úgy tűnik, a kedélyek nem csitulnak, újabban a kórházigazgató állítólagos menesztésének híre és egy, a YouTube-ra feltett felvétel borzolja az idegeket.

Korábban az árvizek és a vis maior keretből folyósított összegek miatt került reflektorfénybe Edelény és Molnár Oszkár. Most a Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet igazgatója - aki egyben a Fidesz országgyűlési képviselője is - Daher Pierre menesztésének híre miatt kereste meg a Hírszerző az érintetteket.
,,Nem tudja elviselni, hogy már nem fideszes"

Molnár Oszkár polgármester a Hírszerző kérdésére elismerte, hogy megfordult a fejében, egykori politikai riválisának mennie kellene. ,,Nem biztos, hogy végleg letettem erről. Egy korábbi, belső ellenőrzés jegyzőkönyve a kezemben van, az abban foglaltak miatt akár fegyelmire is sor kerülhet" - mondta Molnár, aki - mivel azt még a képviselő-testület tagjai sem látták - nem kívánta kifejteni, mi áll a jelentésben.

A másik fél, Daher Pierre (Fidesz) elmondása szerint politikai támadásról van szó, a városvezető pedig azért nem meneszti, mert ,,nincs miért". ,,Itt senki nem tud rosszat mondani rám, az ellenőr nem talált kifogást, így nem tud kirúgni, mert nem vetne rá jó fényt, ha kiderülne, hogy politikai indíttatású lépéről van szó" - fogalmazott az intézmény vezetője, aki hozzátette: az elmúlt fél évben szinte az összes hatóság vizsgálódott a kórházban. ,,Szinte naponta kapok valami vizsgálatot, de állunk elébe. Molnár nem tudja elfogadni, hogy már nem fideszes, emiatt radikális, Fidesz- és Orbán-ellenes lett" - mondta Molnár egykori jó barátja, Daher, aki visszautasította a polgármester azon megállapítását, hogy ,,nem véletlenül van táppénzen hetek óta az ellenőr".

A polgármester ugyanis a Hírszerzőnek úgy fogalmazott: ,,megfélemlítő telefonokat kapott az ellenőr, akinek még pszichológushoz is kellett fordulnia". ,,Nyomást gyakoroltak az ellenőrre, hogy találjon valami hibát. Megküldte a jegyzőkönyvet, az ügyvédünk válaszolt rá és azután ment táppénzre. A múlt héten is mondtam neki, hogy bármikor jöhet, várjuk" - felelte Daher.

,,Daher úrral az az alapvető probléma, hogy csak így képes gondolkodni bárkiről: fideszes vagy sem, az ő besorolása szerint" - mondta Molnár. Hozzátette: véleménye szerint ez nagy baj egy közalkalmazott kórházigazgató esetében. "Politikai és emberi viszonyulásom tekintetében pedig elég csak megnézni, hogyan szavaztam a parlamentben az elmúlt közel egy évben is." - reagált Daher Fidesz-ellenességre vonatkozó megjegyzésére Molnár.
Politikai adok-kapok

Nemcsak törvényes eszközökkel vizsgálják Daher-t, úgy tűnik, ellenlábasai mindent bevetnek: a YouTube-ra január közepén került fel egy videofelvétel,


http://www.youtube.com/watch?v=hf3NuZ6LCT8

amin két mobilszámról indított sms látható. Az első telefonszámról a ,,Nézd meg az M1-en a Híradót 19:30-kor Oszkárral kapcsolatban" üzenetet küldték el, a másodikról - melyet Daher-nek tud be a feltöltő - azt írták: ,,Nézétek m1 19 30 tallai andrás oszkárról fontos küld továb" szöveget küldték el. ,,A jól megszervezett lejáratás folytatódik (...) Értékelendő lenne, ha nem a kórház telefonszámszámlájáról küldené (Daher) az SMS-t" - teszi hozzá a videót megosztó.

Az egyik telefon a szolgáltató tudakozója szerint a kórház nevén van. Aki felveszi, Baricska Jánosné, aki Daher személyi titkára, fideszes önkormányzati képviselője. A kormánypárti politikus ezt a számot adta meg elérhetőségeként a Polgármesteri hivatalban. A Hírszerző megkeresésére leszögezte: a telefonszámlát a kórház vezetője fizeti. Hasonlóan fogalmazott Daher is: elmondása szerint mindkét telefonszám az övé, csak az egyiket kölcsön szokta adni.

Molnár Oszkár a kormánynak is nekimegy, ha kell

A két fideszes politikus egyébként egybehangzóan állította, Molnár miatt nem tudja a város lehívni az árvíz sújtotta települések számára elérhető vis maior keretből a támogatás második felét és úgy vélik, a polgármester politikai tisztogatást végez. ,,Már az alakuló ülésen közölte, hogy 4 százalékos leépítés lesz az önkormányzat egyik kft.-jénél, ezek után felvett egy hozzá közelálló személyt, igen magas bérért, a szociális központ vezetőjének posztjára pályázatot akar kiírni, három részre akarja vágni a két évvel ezelőtt összevont oktatási központot és a városi Tv ügyvezetőjét is szándékában áll leváltani, mert leadta Lázár János lakossági fórumát" - sorolta aggályait Baricska Jánosné.

Molnár Oszkár ezzel szemben hangsúlyozta: polgármesterként nincs joga pályázatot kiírni, kinevezni, leváltani, ez a képviselő-testület jogköre. Elmondása szerint az önkormányzat egyetlen kft.-jénél elrendelt 4 százalékos leépítésről a testület döntött még tavaly októberben, a részlegvezetőt az ügyvezető vette fel. "A szociális központ élére pályázat nincs kiírva, tárgyalások folynak a görög katolikus egyházzal a működtetés átadásáról, amit egyébként éppen Baricskánéék kezdeményeztek. Az oktatási központ helyett három önálló intézmény létrehozásáról szintén a képviselő-testület nyilvánította ki szándékát 10:1-es szavazati aránnyal a hatékonyság és költségcsökkentés érdekében" - magyarázta Molnár, majd hozzátette: "a helyi és területi választási bizottság által is a választási alapelvek durva megsértése miatt elmarasztalt várositelevízió-vezető kivételével senkit nem távolított el az októberben megválasztott képviselő-testület".

Baricskáné a polgármesterrel való együttműködés kapcsán egy korábbi történetet is elmesélt. Mint mondta: a választások előtt őt és több fideszes társát behívta Molnár az irodájába és választás elé állította őket: vagy őt, vagy a Fideszt választják. A fideszes politikus hozzátette: miután ők a párt mellett tették le a voksukat, a polgármester közölte velük, hogy ,,mindent el fog követni annak érdekében, hogy szétverje a Fideszt". ,,Bosszúhadjáratról van szó" - fűzte hozzá a fideszes képviselőasszony.

"Baricskáné a helyzetet tisztázó megbeszélésen ott sem volt. Miután voltak információim, megkérdeztem a jelenlévőket, akik között intézményvezetők is voltak, hogy engem vagy a Fidesz jelöltjét fogják-e támogatni. Közölték velem, hogy nem kívánnak velem együtt dolgozni, a lakosság viszont döntött, kit akar képviselőinek és polgármesterének, most a város működésének és nyugalmának az érdekében le kellene vonniuk a konzekvenciát" - reagált a fideszes politikus által elmondottakra a polgármester.
Árvízi elszámolás

Molnár a helyi ellenfelein kívül a kormánnyal is harcot vív. Mint ismeretes, a térséget májusban és júniusban, két hullámban árasztotta el a Bódva. A kormánypárti politikusok és Tállai András államtitkár szerint Edelény 84 millió forinttal nem tud elszámolni, novemberben még nyomozás is indult a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságánál (VPOP) jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűncselekmény gyanúja miatt. A VPOP 12 millió forintnyi üzemanyaggal támogatta a települést, a belügyminisztérium gyanúja szerint azonban Edelény ezt az összeget kiadásként állította be és ki akarta fizettetni a tárca vis maior keretével.

Molnár a Hírszerzőnek úgy fogalmazott: az önkormányzat cége, amely felhasználta az - elmondása szerint nagyon rossz minőségű - üzemanyagot, messze a piaci ár alatt, 1500 forintot számolt el óránként a szivattyúk működtetéséért, amiben benne volt az eszközök kopása, a kezelők munkadíja, a lefoglalt gázolajat pedig érték nélkül adták át. "Így utólag kérdéses, hogy honnan a 12 millió forint. Állunk a vizsgálat elébe" - mondta a polgármester, aki hosszasan sorolta azokat az okokat, amelyek miatt elutasította a számlák kifizetését a Belügyminisztérium.

,,Volt olyan cégvezető, akinek időközben lejárt a határozott időre szóló megbízatása, a hosszabbítás folyamatban volt, mégis elutasították a számlát. Egy homokot fuvarozó céget egyetlen mérlegjegy eltűnése miatt nem akarnak kifizetni, egy másik esetben viszont úgy vélték, a vállalkozó nem a piaci áron, hanem drágábban bocsátotta rendelkezésünkre a gépeket. Egy 60 ezer forintos, lepedőkről szóló tételt azért nem fogott el a BM, mert a számlán, s nem külön papíron volt a teljesítési igazolás" - magyarázta az elutasítások okát Molnár, hozzátéve: több önkormányzattal együtt azt fontolja, jogi lépéseket tesz az ügyben. Összesen 53 millió forintnyi számlát utasított el a tárca. További 30 millió a még a Bajnai-féle ügyvezető kormány által májusban utalt vis maior előlegből maradt, amivel kapcsolatban azt kérte a város, hogy a júniusi védekezési költségekbe számítsák be.

Az önkormányzat egyébként visszautalta a BM számlájára az összeget. Daher és Baricska Jánosné szerint ezzel a húzással Molnár elismerte, hogy hibázott, a polgármester viszont azt mondja: a "törvényesség tiszteletben tartásával végrehajtották a minisztérium határozatát". Az edelényi önkormányzat ugyanakkor jelezte, hogy a számlák mögött valós teljesítések vannak, s ezért továbbra is fenntartja a város az igényét azok kiegyenlítésére.
Végleg elmérgesedett a viszony

A két férfi viszonya - akik egyébként korábban nagyon jó barátságot ápoltak - az országos választások előtt romlott meg. Mint ismeretes, Molnár Oszkár korábbi fideszes politikus 2009. végén került a figyelem középpontjába: többször is értekezett nagy nyilvánosság előtt a globális zsidó nagytőkéről és arról, hogy a várandós anyák az ország bizonyos régióiban hogyan károsítják meg saját magzatukat, hogy a fogyatékosan megszülető gyermek után segélyt vehessenek fel. Ezután a Fidesz nem kívánt Molnár mögé állni, helyette Daher-t biztosították támogatásukról. Az őszi, önkormányzati választásokon végül Molnár függetlenként mérettette meg magát és újrázott, Daher és a polgármester azonban azóta sem tudta rendezni nézeteltérését.


http://hirszerzo.hu/belfold/20110124_edeleny_haboru_molnar_oszkar#utm_source=hsz_ daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_01_31&utm_content= top
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 670 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.