Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Képek, videó mai napfogyatkozá
  2011-01-04 21:12:32, kedd
 
  Képek és videó a keddi napfogyatkozásról
Utolsó módosítás: 2011. 01. 04., 15:51 Origo

Véget ért a részleges napfogyatkozás, a megfigyelést hazánk több pontján is párás, ködös idő nehezítette. Az időjárás az ország nyugati felében élőknek kedvezett, itt több helyen felhők nélkül követhették figyelemmel a jelenséget.
A maximális fázis idején a Hold a napkorongnak közel 80%-át takarta le. Ahol derült volt az égbolt, a Nap felszínén két foltcsoport is jól látszott. Néhány hazai megfigyelő beszámolt arról, hogy a ködtakaró ellenére is kicsit sötétebb lett az ég és a táj a maximális fázis környékén, mint ami egyébként várható volt - ahol pedig derült égbolt mellett figyelték a jelenséget, ott a fényviszonyok változása egyértelmű volt.
A műholdképek alapján jól látszik, amit megfigyelők is tapasztaltak - hazánkban csak néhány hegy tetejéről és északnyugat Magyarország területéről lehetett megfigyelni a részleges napfogyatkozást. A Mátrából vagy Győr térségéből a jelenséget többnyire kék ég és vakító napsütés mellett követték. Az ország nagyobb részét borító ködtakaró 500-700 méter magasságig felért, ennek megfelelően a nagy érdeklődés ellenére csak kevesen látták a jelenséget.




8 óra után néhány perccel elkezdődött a részleges napfogyatkozás. Magyarországon a jelenség maximuma a megfigyelés helyétől függően 9.24 és 9.30 között következik be, Budapestről nézve 9.27-kor lesz. (A pontos időpontokat lásd korábbi cikkünkben.) A megfigyelést sajnos az ország több pontján is köd nehezíti, de vannak olyan csillagászati weboldalak, ahol élőben követhetjük az eseményt. Hazánkból a Galileo Webcast indított közvetítést, míg a külföldi oldalak közül ParsSky.com-ot ajánljuk.
11 óra után pár perccel az egész országban véget ért a részleges napfogyatkozás. A közel 3 órás jelenség megfigyelését az ország középső és keleti részén ködös idő nehezítette. A Dunántúlon élők ennél szerencsésebbek voltak, erről tanúskodik az alábbi olvasói videó és fénykép is.




Sok jó kép jelent meg a Spaceweather.com portálon, amelyek egyelőre az alábbi linken
Link

Képek az alábbi linkeken
Link

Link
 
 
1 komment , kategória:  érdekes képek  
Jeges Balaton
  2011-01-04 20:24:59, kedd
 
  Jeges Balaton







 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Jégből nagy Magyarország térké
  2011-01-04 20:23:55, kedd
 
  Jégből nagy Magyarország térképe




 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
ügyes vagy ilyet csináltál
  2011-01-04 19:46:33, kedd
 
  Szia Maroka!
Köszönöm a jókívánságokat, s ezt a szép naptárt, ügyes vagy, hogy ilyet csináltál. További szép estét kívánok Neked a jó meleg szobában: Ádányné,Ica / Somogyvári Judit, Ilona/




Válasz az iwiw-en
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Wass Albert: Angyalok tisztása
  2011-01-04 19:17:07, kedd
 
  Wass Albert : Angyalok tisztása

Angyalok - Asher quinn sacred heart
Videó link Link

Amikor az erdőre kimégy, figyelve lépj, és lábujjhegyen! Mihelyt a fák alá belépsz, és felrebben előtted az első rigó: akkor már tudnod kell, hogy az erdő észrevett. Ha megállsz egy pillanatra, hallani fogod a szellőt, ahogy a fák között tovaoson. Te már tudod, hogy ezt a szellőt az angyal rázta elő köpenye ráncaiból. Ha jól figyelsz, a manókat is hallhatod: surrannak, matatnak itt-ott a sűrűben. Sok dolguk van, igyekezniök kell. A virágokat is láthatod majd, és minden virág kelyhéből egy tündérke les rád. Figyelik, hogy rontó ember vagy e. Azoktól félnek.
De te látó-ember leszel, és a tündérek ezt hamar felismerik. Kiülnek a virágok szirmaira, és kedvesen reád kacagnak.
Amikor rábukkansz valahol egy forrásra, ülj le melléje csöndesen és figyelj! Nagyon csöndes légy, és akkor hallani fogod a zöld ruhás tündérke hangját a surranó vízből. Ha pedig jó füled van, és érted az erdő nyelvét, akkor meghallhatod azokat a csodaszép meséket, amiket a forrás, a csermely, a patak tündére elmond ilyenkor a fáknak. De akkor a patakot is meghallod, ahogy neked mesél csodálatos meséket az erdőről. Csak haladsz csöndesen, gyönyörködve, céltalanul, s egyszerre csak kilépsz az Angyalok Tisztására. Nem is tudod, hogy ez az, mivel az angyalokat nem láthatja a szemed. Csak annyit látsz, csak annyit érzel, hogy csodálatosan szép. És megállsz. És abban a pillanatban megnyílik a szíved, és az angyalok észrevétlenül melléd lépnek, egyenként, lábujjhegyen, és belerakják kincseiket a szívedbe. A legnagyobb kincseket, amiket ember számára megteremtett az Isten. A jóságot, a szeretetet, és a békességet.
Te minderről semmit sem tudsz akkor. Csak annyit hallasz, hogy a madarak nagyon szépen énekelnek körülötted, és a patak nagyon szépen mesél. Csak annyit látsz, hogy nagyon szép az erdő. A fák, a virágok, a fű, a moha, a magas kék ég és rajta az a nagy, csillogóan fehér felhő, amelyiken a Jóisten ül, bárányfelhőket pöfékel nagy kék pipájából, és jóságosan mosolyog.
Csak amikor visszatérsz újra az emberek közé, a rontó-emberek közé, és hiába gonoszak hozzád, te mégis jóval viszonozod gonoszságukat, szeretettel vagy mindenki iránt és az élet legsúlyosabb perceiben is derű és békesség van a homlokodon: csak akkor látják meg rajtad, hogy az Angyalok Tisztásán jártál, kedvesem.

 
 
0 komment , kategória:  versek  
Alvó kisbaba
  2011-01-04 19:02:50, kedd
 
  Alvó kisbaba

...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Részleges napfogyatkozás
  2011-01-04 13:20:04, kedd
 
  Csillagászati szempontból érdekesen kezdődik 2011, mivel január 4-én délelőtt jelentős mértékű részleges napfogyatkozás figyelhető meg hazánkból derült idő esetén, számol be a jelenségről a Magyar Csillagászati Egyesület.

Sajnos ebből semmit nem láttam a borús, ködös idő miatt.


Kurunczi Rita (Meteorológus) | 2011. január 2. 16:52 | Frissítve: 2 órája
Január 4-én délelőtt 76-78%-os napfogyatkozás volt látható hazánkból, bár nem sok helyen kedvezett az időjárás. Képekkel!
Szerencsésebb észlelőink az ország oly területein - nyugaton - tartózkodtak a napfogyatkozás alatt, ahol még látni is lehetett valamit a jeles eseményből, íme néhány felvétel.
Geo felvétele Győrből, valamint Szabó Levente fényképe Mersevátról, köszönjük!
.......
















A lenti két kép már a mai jelenségről készült (Indonézia, Jakarta)








 
 
1 komment , kategória:  érdekes képek  
csak gratulálni tudok
  2011-01-04 13:09:26, kedd
 
  köszönöm, amit hoztál, nagyon tetszett, na, ha igazán igy tudnál táncolni, mint a vidin, hu, szuper volna..nagyon ügyes vagy, hogy ezt is meg tudod csinálni.. a naptárakat is néztem, az albumodban, szépek..csak gratulálni tudok..Ditke

...... ........... ........


köszönöm szépen a dicséretet.
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4185
  • e Hét: 15815
  • e Hónap: 48969
  • e Év: 282716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.