Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
A Fidesz, a kommunikáció meg a
  2011-01-07 22:29:02, péntek
 
  A Fidesz, a kommunikáció meg a Vadnyugat
2011. január 7. - 03:11

Még a kampány alatt írtam arról, mennyire borzalmasan képtelen a Fidesz-kommunikáció a hirtelen meglepő helyzetek gyors és hatékony lereagálására. Az akkori megállapítás kormányon sokszorosára felerősödve él tovább. Mert ami itt az elmúlt hetekben történik a médiatörvény irgalmatlan nemzetközi kritikája kapcsán, az pontosan ennek a lehető legdurvább következménye.

Nincs felelős, ők annyit mondanak, szokatlan helyzet volt. Igen, ezt hívják úgy, hogy kommunikáció. Reagálni a szokatlan helyzetekre, ez annak a szakmának az egyik legnagyobb szépsége. És naná, egyben a legnagyobb kihívása is, de aki nem bírja ezt, az menjen autószerelőnek.

Megint ugyanaz történik, amit már sokszor láthattunk, csak most minden eddiginél súlyosabb kiadásban. Elterveznek valamit, hogy ők most úgy fognak kommunikálni, aztán a világ nem arra megy, amerre ők. És ezzel a helyzettel képtelenek mit kezdeni. Ezért jönnek elő az itthon jól bejáratott szlogenek. A luxemburgi külügyminiszter csak egy szocialista, a média meg átveszi a hazai baloldal félelmeit. Meg persze sértettségből csinálják csak a nyugatiak, amit, és egyébként is, csak nem tudnak mit kezdeni a kétharmad tényével. Ez itthon megy. De most, amikor már két kontinens kultúrállamai pofozzák a magyar kormányt, akkor sem látják be, hogy ez nem ugyanaz a nagyságrend.

Úgyhogy a Fidesz-vezérkar következő belső megbeszélésein tessék szépen nagybetűkkel felírni egy táblára a felcsúti lankákon: a kommunikáció olyan, mint a vadnyugat. Aki nem tud gyorsan reagálni, az halott ember. Kétharmad ide vagy oda.

Gulyásdemokrácia blog
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mirkóczki Adám: Szabadok és ra
  2011-01-07 21:08:13, péntek
 
  Mirkóczki Adám: Szabadok és rabszolgák

barikad.hu
2011, január 7 - 20:34

,,Ha kitartotok tanításomban, valóban tanítványaim lesztek, megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket." (Jn 3.32) Hát akkor lássuk az igazságot! A mai napon megjelent a Republicon Intézet legfrissebb elemzése, amely kizárólag az m1 Híradóját vizsgálta.
Cikk Front kép - 280x185:

,,Ha kitartotok tanításomban, valóban tanítványaim lesztek, megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket." (Jn 3.32) Hát akkor lássuk az igazságot! A mai napon megjelent a Republicon Intézet legfrissebb elemzése, amely kizárólag az m1 Híradóját vizsgálta. Íme, néhány döbbenetes idézet a tanulmányból:

,,A 20 szereplőből (a híradásban megjelenő személyekről van szó -szerk.) 16 kötődik a Fidesz-KDNP szövetséghez. A két parlamenti ellenzéki párt mindössze egy-egy politikussal tudott a TOP20-ba kerülni: a cseppet sem előkelő hatodik helyen Szanyi Tibort, a tizenötödiken Schiffer Andrást találjuk. A harmadik ellenzéki párt, a Jobbik egyetlen politikusa sem szerepel a listán. Az ellenzéki politikusok tehát szinte teljesen eltűntek a 2010-es Híradókból.

A 2010-es híradásokat minden szempontból Orbán Viktor dominálta. A miniszterelnök egymagában négyszer annyit szerepelt, mint az ellenzéki politikusok összesen, és majdnem kétszer annyit, mint elődje 2009-ben. 2009-ben az MSZP-hez és/vagy a kormányhoz kötődő híradások a megszólalások alig több mint felét tették ki. Nagyjából egynegyedes arány jutott a Fidesznek, míg az SZDSZ 12, az MDF 5 százalékkal szerepelt a megszólalásokból. Ezzel szemben 2010-ben példátlan Fidesz-túlsúlyt találunk.

A kormánypárthoz - és szövetségeséhez, a KDNP-hez - kötődő megszólalások aránya meghaladta a megszólalások négyötödét.

Az áprilisi választásokon 20 százalék körüli eredménnyel szereplő szocialisták, mint ,,vezető" ellenzéki erő, mindössze 8 százalékkal részesültek a megszólalásokból. Az LMP mindössze a politikával foglalkozó hírek 2 százalékában került említésre. A Fidesz-KDNP így tízszer annyit szerepelt, mint az MSZP, és több mint negyvenszer annyit, mint az LMP. A harmadik ellenzéki párt, a Jobbik pedig egyszerűen nem létezik a Híradó szerkesztői szerint: szereplési aránya egy százalék alatt maradt.

A 2009-es és 2010-es Híradókat összehasonlító elemzésünk egyértelmű tanulsága, hogy e műsorokban a Fidesz-KDNP rendkívüli túlsúlya érvényesült; az ellenzéki megszólalások szinte teljesen eltűntek. A Híradások nem csak hogy nem adtak helyet az ellenzéki véleményeknek, de a kontextus variálásával, a hírek szelekciójával és a ,,bújtatott" üzenetekkel is a kormányoldalnak kedvező értelmezéseket mutatták be."

Azt hiszem ennyi elég is. Mindezt úgy kell természetesen értelmezni, hogy az elmúlt 20 esztendőben ennyire egyoldalú tájékoztatás még soha nem volt, egyetlen kormányzati ciklus alatt sem. A ,,slusszpoén", hogy a Fidesz médiatörvénye, amely tovább fogja fokozni ezt a botrányos torzítást, még csak a napokban lépett életbe...

Az, hogy a Jobbik egyetlen képviselőjét sem hívták még be az ATV-be, nem meglepő, sőt bizonyos értelemben dicsőség. De hogy az adófizetők pénzén fenntartott, közszolgálati televízió híradója bojkottál egy 17 %-os parlamenti pártot, az egészen felháborító és nem mellesleg totálisan törvénytelen!

Tudtuk, hogy a médiakirekesztésünk nem fog eltűnni a parlamentbe kerülésünkkel, de arra kevesen számítottak, hogy amit az MSZP - SZDSZ nem mert velünk megtenni, az a Fidesz parancsai között az első legyen: nevezetesen, hogy a Jobbikot teljesen eltüntessék a médiából...

Hát igen, ez az igazság! 2011 Narancsországában a lakájnarancsok fénykora. Mindeközben pedig a korábbi szocialista kormányokkal azonos szintre süllyedt álszent, hazug és képmutató kormány tetszeleg most saját dicsőségében, elfeledve azt az egyetemes parancsot, hogy elsőkből lesznek az utolsók!

És valóban, az igazság szabaddá tesz! De akkor álljon itt egy költői kérdés: most vajon kik a szabadok és kik a rabszolgák?

Mirkóczki Ádám

egerjobbik.hu - barikad.hu

http://barikad.hu/mirk%C3%B3czki_ad%C3%A1m_szabadok_%C3%A9s_rabszolg%C3%A1k-20110 107
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
187 éves Nemzeti HIMNUSZUNK
  2011-01-07 19:43:47, péntek
 
  187 éves Nemzeti HIMNUSZUNK

2011. január 7. 11:35:06

187 éve, 1823. január 22.-én írta le Kölcsey Ferenc Himnuszunk szövegét szatmárcsekei magányában. Erkel Ferenc jó húsz esztendővel később zenésítette meg.

Gyönyörű költői mű e 64 sor.

A tudós irodalomtörténészek azonban nem túl gyakran emlegetik, hogy valójában miért is más ez, mint sok európai ország himnusza.

Mindjárt válaszolok rá - három példával is:

A németek például a Deutschland, Deutschland über alles, Über alles in der Welt kezdetű szöveget ma már nem éneklik. A második világháború után - mondjuk így - a győztes Európa tiltakozott e megfogalmazás ellen, mert e szöveg ugyebár annyit jelent, hogy Németország mindenek feletti, mindenek felett áll - az egész világon. Megmaradt Haydn gyönyörű zenéje és ma, az eredeti himnusz-vers harmadik szakaszát éneklik a németek. - Bármily hihetetlen is, de csak 1991 óta.

A Szovjetunió himnusza a soha nem létező szabadságot az emberiség legnagyobb pusztítóit, Lenint és Sztálin éltette évtizedeken át. A mostani Oroszországnak - mondjuk így a jogutódnak - csupán 10 esztendős a himnusza.

A franciáké, az úgynevezett La Marseillaise - a vérben álló harcról szól és fegyverbe hív.

E rövidke európai példákat csak azért hoztam ide, hogy lássuk a legfontosabbat. Azt ugyanis, hogy a mi Himnuszunk nem éltet királyt, uralkodót, nem himnusza még a honszerző Árpádnak sem, az ország építő IV. Bélának úgyszintén nem, de még a diadalt diadalra halmozó Mátyást sem dicsőíti. A mi Himnuszunk az évszázadokon át szorongatott, kétségbeesett nép IMÁDSÁGA a mi megtartó Istenünkhöz. Az irodalom tudós művelői tehát gyakran felejtik el - így emlegetni e csodálatos 64 sort.

Tehát, hogy ez egy KÖZBENJÁRÓ IMÁDSÁG: Isten áldd meg a magyart!

Amíg nem volt Kölcsey Himnusza, addig is volt a magyarságnak összetartó, kollektív imádsága, a nép ajkán őrzött énekekkel. Nem minden időszakban, nem mindig azonos belső erővel, hiszen pl. az elmúlt század diktatúrái / 1919-re gondolok és az 55 évig tartó magyar bolsevizmusra / tűzzel-vassal irtottak mindent, ami nem a parancsszó ideológiája szerint született.

De mondom: voltak a nép ajkán őrzött énekek, pl. a Boldogasszony Anyánk, a Csíksomlyói Szűz Mária (A székelyek régi nemzeti imádsága), később a Székely Himnusz / ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk /, a reformátusok 90-ik zsoltára: "Te benned bíztuk eleitől fogva", vagy az evangélikusok "Erős vár a mi Istenünk" kezdetű Luther éneke.

Tehát mindig az Isten segítségét, áldását kértük harcaink elcsüggedésünk, elnyomatásaink nehéz éveiben, vagy balsors tépte évtizedeink alatt.

Ilyen Himnuszt tehát egyetlen európai nép sem mondhat magáénak, mint amilyet nekünk hagyott örökül a 33 éves Kölcsey, a szatmárcsekei szoba csendjében. A Nemzeti Múzeumban őrzött kéziratban csak egy-egy parányi javítás látható, tehát szinte ömlött a tolla alól e felséges 64 sor.

Sajnos mindmáig nem védi az Alkotmány nemzeti imádságunkat, pedig rátört a sorokra maga Rákosi is az 5o-es évek elején mondván: az mégsem lehet, hogy a dolgozó nép Himnusza, vagy bármely ünnepség az Isten nevével kezdődjön. Alattomos terve céljából magához kérette Kodály Zoltánt azzal a felszólítással, hogy írjon másikat, a szocializmushoz illőt. Kodály rövid választ adott az élet és halál diktátorának.

Ezt mondta: Jó a régi.

Kodály a fejével játszott ebben a percben, de akkor Ő már Kodály Zoltán volt, a magyar zenekultúra és művelődés világszerte megkérdőjelezhetetlen tekintélye.

Rákosi nem nyugodott. Illyés Gyulát is magához intette, aki akkor a költészet, a haladó magyar gondolkodás legnagyobb vezéreként volt számon tartva itthon is, külhonban is, különösen Franciaországban. Írjon egy új Himnusz szöveget, mondta Rákosi, majd keresünk hozzá zeneszerzőt.

A felszólításra Illyés ennyit válaszolt csupán: meg van az már írva.

Miért fontos ma, hogy a hamar árvaságra jutó, betegségekkel küzdő, Kölcsey mit hagyott ránk e nemzeti imában?

Azért fontos, mert a Himnusz megírásának napját január 22.-ét 1989 óta a Magyar Kultúra Napjának mondjuk ugyan - ám a magyar művészetek, a kultúra a szemünk előtt silányul el vagy hever romokban.

Ez az állapot kiállásra, kitartásra, s ha kell kiáltásra kell, hogy kényszerítsen minden jóérzésű, gondolkodó embert, a magyar értelmiséget pedig kötelezően.

Mert látható módon megszűnt a tudás, a kultúra, az ifjúság oktatása és az Istenhit közötti sok évszázados, megbonthatatlan egység. Ez, amit mondok nem vallási, és még kevésbé templomi kérdés. Mert ott, ahol az iskolaügy, tehát a jövő nemzedékének oktatása, nevelése csak tantervi, tantermi feladat vagy egyszerűen csak munka vagy pénzkérdés - ott ezt az első számú nemzeti feladatot - elárulták!

OTT, ahol nem a magyar nyelv és történelem a legfontosabb tárgy, ott a jövő sírját ássák a nemzetoktatást eláruló politikusok.

OTT, ahol iskolákat zárnak be, vagy síneket szednek fel politikai parancsra - mindegy, hogy milyen indokkal - ott, azokon a helyeken temetők lesznek.

Ha hagyjuk.

OTT, ahol oly módon bomlik fel rend, hogy tanárverést látunk a képernyőn, ott, a kisebbség törvénytelensége tobzódik a többség felett egy - állítólagos jogállamban. Olyan kisebbségé, amely a Kárpát-medencében az elmúlt 6 évszázad alatt nemhogy egy templomot vagy iskolát, de még egy önsegélyező alapítványt sem tudott létrehozni magának, legjobb szándékú vezetőinek erőfeszítésével sem.

OTT, ahol egy Magyar Bálint nevű, magát a kultúra és oktatás miniszterének mondó ember kijelentheti, hogy nem a tudás az elsőrendűen fontos az iskolákban, hanem valamiféle reformanyag ilyen-olyan elsajátítása - ott a szellemi rókák garázdálkodnak a nemzet udvarán.

OTT, ahol a kabaréban téma lehet az úgynevezett buta paraszt - nénikének öltözött férfiként - ott ország-idegenek uralják a televízió és rádió stúdióit. Akik e hazában nyilvánvalóan, nem érzik jól magukat Ezt a gyalázatot nem követhetnék el büntetés nélkül egyetlen európai országban sem. Hogy ugyanis ostoba közröhej tárgyává tegyék az ország egyik nemzetmegtartó erejét, a parasztságot.

OTT, ahol a tovább tanuló gyerek miatt a családoktól elvesznek és nem adnak nekik, ott szellemi tolvajok járkálnak közöttünk és a társadalom legfontosabb sejtje a család ellen intéznek, előre megfontolt, sátáni támadást.

OTT, ahol az emelkedő árak ellenére - lassan SEM tud szaporodni a családi könyvtár - csak és kizárólag a CD-k és DVD-k - ott már a globalizmus ütött tanyát. És úgy lesz, miként a globalisták szeretnék: lassan elvész a Pál utcai fiúk, a Robinson, Fekete István Tüskevára, Vörösmarty, Petőfi, Kölcsey, Arany költészete, Jókai száz meg száz felejthetetlen hőse. Ott apránként le lehet majd tagadni Móricz Zsigmondot, s hogy egyáltalán élt Gyóni Géza, Nagy László, Illyés Gyula, Sütő András, Német László vagy Kányádi Sándor.

OTT, ahol az orvost, a rendőrt, a papot az éppen uralkodó hatalom nem fizeti meg kellő megbecsülés mellett ott a nemzetet a tekintélynélküliség barbár útjára akarják lökni.

És cselédsorba a 21.-ik században.

Wass Albert írja: "aki bántja a magyart, Téged is üt. Nemzeted jussát, igazát védeni kötelességed. Csak úgy lesztek erősek, ha megvéditek egymást. Mert bármelyik magyar vesztesége - a Te veszteséged is."

Mert, ha nem így tesszük, úgy némaságunkkal és bénaságunkkal hitelessé tesszük valamennyi, galád mozdulatukat.

A Magyar Kultúra Napján, csodálatos nemzeti közbenjáró imádságunk születésének évfordulóján tehát szomorúsággal kell megállapítanunk, hogy:

Magyarország bajban van!

S legelsőül azért, mert 93 ezer négyzetkilométeres ország az egyetlen a világon, amely saját országával van körülvéve.

Magyarországot - viharos, ám gyönyörű történelmével, máig példát adó kultúrájával, évszázadok óta a mai napig csodált művészetével - a jövő magyar generációjának kell átadnunk.

Mert Magyarországot, a mi Hazánkat, csupán megőrzésre kaptuk elődeinktől.

Magyarországot tehát meg kell menteni!

Kölcsey szavaival kérjük ezt, Himnuszunk utolsó versszakával:

Szánd meg Isten a magyart, kit vészek hányának,
Nyújts feléje védő kart tengerén kínjának,
Balsors, akit régen tép, hozz rá víg esztendőt,
Megbűnhődte már e nép
A múltat s jövendőt

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=75070

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Melyik a kisebb rossz? A közel
  2011-01-07 19:33:04, péntek
 
  Melyik a kisebb rossz? A közel-keleti, vagy a kínai lakópark?

2011. január 07. 15:44
Hunhír.info

A Magyarországon élő kínai kolónia még nem játszik fontos szerepet az ingatlanpiacon, de a GKI szakértője szerint várható az ingatlanbefektetők megjelenése. Ameddig hazánk egy függőségi rendszerbe kényszerített gyarmat, a rabszolgák csak kisebbik rossznak örülhetnek. A kínaiaknak legalább van hatalmas területű saját országuk...
hunhír.info

Elképzelhető, hogy kínaiak építenek ötcsillagos szállodát Balatonszemesen. Petz Rajmondot, a GKI elemzője az MR1-Kossuth Rádióban elmondta: Magyarországon elég jelentős kínai kolónia él, amelynek a vállalkozásaiból az elmúlt évtizedekben nagy tőke halmozódott föl.

A kínai állam anyagilag is támogatja a kínai vállalatoknak a külföldi tevékenységét, emiatt a kínai befektetők általában kedvezőbb finanszírozási háttérrel rendelkeznek, mint a válság során megtépázott európai bankrendszerekre alapozó európai befektetők. Emiatt a két tényező miatt valószínű, hogy a még nem túl jelentős kínai szerepvállalás a magyar ingatlanpiacon növekedni fog.

A jelenlegi kínai ingatlanpiaci jelenlét az lényegében a lakások és kisebb irodák birtoklására irányul, azonban, ha a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok tovább élénkülnek, akkor elképzelhető az, hogy újabban betelepülő kínai vállalatok magukkal hozzák az ingatlanüzemeltetőket, ingatlanbefektetőket is.

MR1-Kossuth Rádió

Hozzászólás
köles - 2011.01.07. 18:47
Most láttam egy filmet: Mongoliában nagyon megruházzák a nemzeti (nacionalista) mongolok az oda is bemerészkedö,betolakodó kinai árusokat!Nincs itt semmi szükség rájuk,takarodó innen,mondják az egészséges gondolkozású mongolok! Azoknak a lenézett jurtalakóknak több eszük van mint az agylugozott magyaroknak!


Leopard - 2011.01.07. 18:18
Azért nyalnak be a meleg sz@rig, mert a helytartónak ez alapvető kötelessége+ a hála jele.
Az elmúlt 20 év kormányai mind ilyenek voltak.
A mostani kétharmadot is jól megdolgozták az ideológusok, itt funclubok szavaznak valódi magyar érdekképviselet nincs.
Olyan iszonyú terheket raktak az emberek nyakába, és olyan fondorlatosan utáltatták meg velük a politikát, hogy egyenesen taszítja őket a közélet, így tájékozatlanok, hiszékenyek, manipulálhatók.
Ja, minden idegen betolakodó!
Magyarország a Magyaroké!
Szebb Jövőt!



kamikaaze - 2011.01.07. 18:10
Nem a kinaiakra kell haragudni,hanem azokra akik megengedik,hogy itt legyenek!!!!(es egyre tobben legyenek)eleg csak a Duna tv-t bekapcsolni mar sajat musoruk van!!!Amugy meg nagyon egyszeru nem szabad toluk venni semmit!!!Sem kajat sem bovlit SEMMIT!!!



antares - 2011.01.07. 17:56
Magyarország a magyaroké. Ideje érvényt szerezni ennek!



atomanti1 - 2011.01.07. 16:47
Egyik retek sem hiányzik!!!


valakise - 2011.01.07. 16:47
Igen! Így igaz! Russzki segg helyett azonnal benyaltunk Amerikának! Nem értem miért kell állandóan valakinek benyalni!? Nem lehetnénk önálló nemzet?!



vazole - 2011.01.07. 16:13
Teljesen mindegy melyik nem európai népet hozzák ide. A betelepült népek sajnálatos magatartását azonnal le lehet majd mérni, ez pedig a magyargyűlölet. Érdekes módon még a legprimitívebb népek is azonnal lenéznek bennünket, mihelyt befogadjuk őket. Szerintem, azért teszik ezt, mert nincs nemzeti büszkeségünk, önérzetünk és nem verjük szét a szemtelen külföldiek pofáját azonnal, hogy megtanulják mi a módi egy idegen befogadó országban, hogyan kell viselkedni, hogyan kell tisztelni a magyar otthont adó népet. Ez a liberálisok bűne, ők tették tönkre a nemzeti öntudatot.


zowi - 2011.01.07. 16:01
S ez még csak kicsiben menő téma. Ue van az általuk működtetett vendéglátásban is. Össze csal, lop 100 M Ft pár év alatt, s abból már tudja magát nagyban is forgatni, pénzt keresni pénzzel lehet nem tisztességes munkával a mai M.országon.



zowi - 2011.01.07. 15:58
Úgy könnyű vagyont halmozni,hogy nem fizetnek adó s járulékot.csalnak, lopnak stb. Nyíregyházán menjem ki avalaki a piacra, még pénztárgépe sincs a ferde szműnek. A magyart meg az Apeh a betonba verné ezért.......na így könnyen lehet alaptőkét össze seftelni...... .......



sehonnai - 2011.01.07. 15:51
Igen, es a kinaiak kozott is olyanok huzodnak meg akik kinanak dolgoznak es elhet magyarban egy eleten at, akkor is kinanak fog dolgozni. Nyugaton is ezt teszik. Egyik bevandorlo se jo bevandorlo. Mit mutat a magyar tortenelem? Bevandoroltak masok es most nezhetjuk magunkat ahogy megteremtettek amerikajukat magyar foldon. A jovoben meg tobb orszag no majd ki a mai csonka orszagbol. Bunosok vagyunk mi mind, mert hadjuk.


http://hunhir.info/?pid=hirek&id=36498
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsebben maradnak a fideszes vé
  2011-01-07 18:56:05, péntek
 
  Zsebben maradnak a fideszes végkielégítések - Orbán sem fizet

barikad.hu
2011, január 7 - 18:39


Eddig tartott a forradalmi hevület. Lázát János, a Fidesz frakcióvezetője azt kérte társaitól, hogy a 2002-es pénzek után is fizessenek különadót. Ám úgy tűnik mindenki a hatályos jogszabályok szerint jár el és nem fizet. Köztük a miniszterelnök, Orbán Viktor sem.
Cikk Front kép - 280x185:

Eddig tartott a forradalmi hevület. Lázát János, a Fidesz frakcióvezetője azt kérte társaitól, hogy a 2002-es pénzek után is fizessenek különadót. Ám úgy tűnik mindenki a hatályos jogszabályok szerint jár el és nem fizet. Köztük a miniszterelnök, Orbán Viktor sem.

Nem szívesen nyúlnak a zsebükbe az első Orbán-kormány tagjai: máig nem fizettek a 2002-ben felvett végkielégítések, szabadságmegváltások után, s valószínű, már nem is fognak. Az egykori kabinet fejének és minisztereinek körülbelül 7 millió forinttól kellene megválniuk, ha rájuk is érvényes lenne az a törvény, amely 98 százalékos adóval sújtja ezen bevételek 2 millió forint feletti részét. Csakhogy a jogszabályt 2005. január 1-je után felvett pénzekre rója ki a terhet, a 2002-ben szerzett milliókra már nem.

A jogszabály kiagyalója, Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint az elmúlt években felvett milliós lelépési pénzek ,,pártállástól függetlenül sértik az emberek igazságérzetét", így a fideszes potentátoknak is el kell gondolkozni azon, hogy adózzanak, még ha a törvény ezt nem is írja elő. Lázár kérése azonban süket fülekre talált. "Nem vagyok APEH, nem hajthatom be azt a pénzt" - mondta a Blikknek Lázár, majd hozzátette: "korábban úgy fogalmaztam, mindenkinek a lelkiismeretére bízom, mit tesz."

Lázárnak egyébként a törvény szerint fizetnie kellett: 2006-os szabadságmegváltása után körülbelül egymillió forint adót rótt le. Ezt annak ellenére kellett pluszba kifizetni, hogy az akkori juttatást hódmezővásárhelyi polgármesterként jótékony célra fordította.

Az érintettek legtöbbje a legkülönbözőbb magyarázatokkal kerüli, hogy tejeljen. Orbán Viktor miniszterelnöknek 2,1 millió forintot kellene befizetni Lázár elképzelése szerint. Szóvivőjétől, Szijjártó Pétertől azt a tájékoztatást kaptuk, Orbán ,,a hatályos törvényeknek megfelelően jár el" - vagyis úgy tűnik, nem fizet. Hasonló Varga Mihály egykori pénzügyminiszter érve is, aki 950 ezer forinttal gazdagíthatná a költségvetést.

"Hende Csaba törvényi kötelezettségének mindig eleget téve, az összes jövedelme utáni adót maradéktalanul befizette" - kaptuk a választ a Honvédelmi Minisztériumtól. Így a miniszter 1,1 milliója valószínűleg nem vándorol a közösbe.

Pintér Sándor mostani s akkori belügyminiszter nem nyilatkozott arról, mi lesz a kérdéses 300 ezer forinttal. Hiába firtattuk Stumpf István volt kancelláriaminiszter 950 ezer forintjának sorsát is. Stumpf emlékeztetett: alkotmánybíróként nem tehet politikai tartalmú nyilatkozatot.

"Nincsenek már meg az akkori adópapírjaim, épp a Blikkből értesültem, hogy 100 ezer forintot kellene befizetnem" - mondta lapunknak Demeter Ervin egykori titokminiszter. "Nem gondolkoztam arról még, hogy mit tegyek, de a szóban forgó összegnél többet fizettem az elmúlt években jótékony célra."

Blikk - barikad.hu


http://barikad.hu/zsebben_maradnak_fideszes_v%C3%A9gkiel%C3%A9g%C3%ADt%C3%A9sek_- _orb%C3%A1n_sem_fizet-20110107
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A TV2 kilóra megvette a fidesz
  2011-01-07 18:27:01, péntek
 
  A TV2 kilóra megvette a fideszes médiamunkást

2011. január 07. 16:55
Hunhír.info

Pindroch Ferenc, a Hír Tv korábbi szerkesztő-műsorvezetője lesz a kereskedelmi csatorna hírpolitikai tanácsadója. Sajtókörökben ezt a lépést úgy magyarázzák, a gagyitévé így akarja kamatoztatni Pindroch fideszes kapcsolatait az állami kommunikációs pénzekről való tárgyalásoknál.
hunhír.info

Az Index megkereste Pindroch Ferencet is, ő azonban nem nyilatkozott a munkahelyváltásról.

***************

Az első hallás után, úgy gondolom, hogy TV2 is beállt a sorba és már csak a szektatévét nem hajtotta iga alá Orbán. A kormánykommunikációt sikerre viszik, vagy inkább veszik?- esetleg kizsarolják? Vona megoldása jobban tetszett, bár sokat ártott a kampányban, ez tény. Egy a zászló, egy a tábor, egy a magyar igazság! Ezentúl tök mindegy, hogy melyik híradót nézzük, ugyanarról fog szólni. A hírtv és az echotv nézettsége drasztikusan csökkenhetett a választások óta. Mára már csak kormánytévé van. Az ATV meg vagy behódol, vagy előveszik Sanyit a milliárdok miatt. Ő sem fog kilógni a sorból sokáig.



http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=36501
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nonszensz
  2011-01-07 18:24:04, péntek
 
  Nonszensz

"A tönkrement gátakat a tervek szerint november 15-ig kellett volna újjáépíteni, ám a munkák még el sem kezdődtek. Nem lehetett mellőzni a közbeszerzést. Végül megszületett a döntés, és november 29-én kezdődött volna a munka, ám a vesztes megtámadta a közbeszerzési eljárást. Megjött a rossz idő, úgyhogy idén (2010 december) már biztosan nem indul a kivitelezés."

Molnár Oszkár edelényi polgármester, Heti Válasz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Archívum
  2011-01-07 16:49:36, péntek
 
  Archívum

A szegedi törvényszék ötös tanácsa hétfőn tartotta első tárgyalását. Az ötös tanács először Jakobsberg Artúr német zsidó emigráns hentesmester ügyét tárgyalta, aki június 24-én éjszaka a Kossuth Lajos sugárút egyik korcsmájában nagy mulatást rendezett. Amikor rendreutasították, rendreutasítóit gyalázkodó szavakkal illette és szidalmazta a magyar nemzetet és a magyarságot.

A tárgyaláson Jakobsberg tagadta a vádat, a bíróság azonban tanúvallomások alapján bűnösnek mondotta ki a magyar nemzet megbecsülése elleni vétségben, és ezért három hónapi fogházra, egyévi hivatali és jogvesztésre ítélte. Egyben elrendelte, hogy a büntetés kitöltése után az ország területéről kiutasítsák és a visszatéréstől örök időre eltiltotta. A bíróság súlyosbító körülménynek vette, hogy a magyargyalázó kijelentéseket már rendreutasítása után követte el. Az ítélet nem jogerős.

Az ötös tanács ezután Bornstein Zoltán 54 éves izraelita ószeres és Bornstein Berta 22 éves lányának a magyar nemzet megbecsülése elleni ügyét tárgyalta. A vádirat szerint a vádlottak május 1-én egy vita során piszkos magyaroknak nevezeték a körülöttük lévőket és ugyanakkor egyikük köpött is. A bíróság nemzetgyalázás vétségéért 100-100 pengő pénzbüntetésre és egyévi hivatali és politikai jogvesztésre ítélte őket.

Forrás: Budapesti Hírlap, 1938. augusztus 2., kedd
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az SZDSZ kísértetkarja rángatj
  2011-01-07 16:29:16, péntek
 
  Az SZDSZ kísértetkarja rángatja Matolcsyt?


Az SZDSZ egyik forrásteremtő javaslata volt még 2008-ban az általuk ajánlott adócsökkentéshez a Munkaerő-piaci Alap költségvetésének lefaragása. Úgy tűnik, az Orbán-kormány egyik ,,strukturális reformja" éppen ennek megvalósítása lesz. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mondta is akkor: rokonszenvesek az SZDSZ-javaslatok, mert mind jó irányba mutatnak.


Kis Miklós


2011. január 6. 06:44


Elárult már néhány részletet Matolcsy György a februárban bejelentendő “strukturális reformokról" (alias szerkezeti átalakítások, vagy ahogyan nem szabad nevezni: kiadáscsökkentő megszorítások).

Az egyik reformlépés a gyógyszerkassza csökkentése lesz, a másik a Munkaerő-piaci Alap költségvetésének apasztása. Hogy az azonos hatóanyag-tartalmú gyógyszerekből az orvos az olcsóbbat írja föl, erre már a szocialista párt is tett kísérleteket. A Munkaerő-piaci Alap apasztása az SZDSZ egyik kedvelt ötlete volt, amely az adócsökkentési elképzeléseik egyik forrása lett volna.

Kidobott pénz?

Nem érdemes egy 84 százalékos munkanélküliségű faluban virágkötőket képezni, ha ezt a pénzt járulékcsökkentésre költenénk el, az alacsonyabb járulékok által az olcsóbb munkaerő hatékonyabban növelné a foglalkoztatottságot - mondta az fn.hu-nak Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője még 2008-ban. A Munkaerő-piaci Alap egy jelentős része ugyanis a munkanélküliek képzési támogatására megy el.


Matolcsy György ugyanezidőtájt úgy fogalmazott: rokonszenvesek az SZDSZ-javaslatok, mert mind jó irányba
2010-ben pedig így egy lapunknak adott interjúban: A Munkaerő-piaci Alapnál a munkanélküli segélyek és az EU-források összege nem reformálható, de a többi igen. Ami pedig a ,,többi", azok leginkább a képzési támogatások, illetve ami még nagyobb tétel: itt számolnak el közfoglalkoztatási célra 64 milliárd forintot (amiből már aligha lehet faragni). Matolcsy szerint 100 milliárd körüli megtakarításra van lehetőség az alapnál, ez nehezen képzelhető el a képzési támogatások lefaragása nélkül (sőt, azzal együtt is nehezen képzelhető el - lásd keretben az alap kiadásait).

Nehezen tartható állítás lenne, hogy az átképzési pénzeket értelmetlenül költenék el, mivel a munkanélküliek mintegy fele tud a tanfolyam elvégzése után 3 hónapon belül elhelyezkedni. Nagyobb arányban azok, akik maguk választják ki a képzést (csak támogatást igényelnek hozzá), mint akik a munkaügyi központ által ajánlottat végzik el.


Versenyképességi hátrány


A - még Kovács Árpád vezette - Állami Számvevőszék 2009-es tanulmányából kiviláglik: a részben a Munkaerő-piaci Alapból finanszírozott magyar felnőttképzési rendszerrel akadnak ugyan problémák, de aligha olyan természetűek, amelyek a források drasztikus csökkentését indokolnák. Az ÁSZ szerint az egész életen át tartó tanulásban a magyar 25-64 éves népesség mindössze 3,1 százaléka vesz részt, szemben az EU25-ök 9,6 százalékos átlagával (a mezőnyt - nem meglepő módon - Svédország, Dánia és Finnország vezeti.) Az adatokból tehát inkább az következne, hogy radikálisan meg kell emelni a területre jutó forrásokat - amelyeket az uniós támogatások egyébként kiválóan kiegészítenek. Annál is inkább, mivel egy ország lakosságának képzettségi színvonala nyilvánvalóan döntően meghatározza a gazdaság növekedési kilátásait, illetve a foglalkoztatottság alakulását.


Emellett viszont nyilvánvalóan orvosolni kellene a felnőttképzési rendszer ÁSZ- jelentés által is említett problémáit: a képzetlenek nagyobb mértékű bevonását, a képzési kínálat nagyobb alkalmazkodását a tényleges szükségletekhez.

Növekedési hatás


Első körben a pénzügyi piacok azt árazzák majd, a februári szerkezeti reformok fenntarthatóvá teszik-e a magyar költségvetést - mondta lapunknak Róna Péter közgazdász. Lesz természetesen egy második kör, amikor a piacok mérlegelik majd, hogy a reformok hogyan hatnak a gazdasági növekedésre. Az biztos, hogy az oktatásra nem kellene kevesebbet áldozni, ellenkezőleg, éppen többet kellene - mondta Róna Péter.

Török Zoltán, a Raiffeisen vezető elemzője szerint is olyan hiba lenne kevesebbet költeni átképzésekre, amelyet a piacok is negatívan értékelhetnének. Az elemző viszont elképzelhetőnek tartja, hogy Matolcsy György nem pontosan fogalmazott, amikor a várható szerkezeti reformokról beszélt, ezért meg kell várni az értékeléshez az elképzelések februári nyilvánosságra hozatalát.


a munkaerőpiaci alap kiadásai 2011-ben (millió forint)

Foglalkoztatási és képzési támogatások 40 519,8

Foglalkoztathatóság EU-s társfinanszírozása 3 970,7

Közfoglalkoztatás kiadásai 64 000,0

TÁMOP 1.1 Munkaerő-piaci szolgáltatások és támogatások 30 925,2

TÁMOP 1.2 Foglalkoztatást ösztönző normatív támogatások 5 500,0

Járulékkedvezmény megtérítése 5 800,0

Szakképzési és felnőttképzési célú kifizetések 33 091,1

Álláskeresési támogatások 134 800,0

Nyugdíj-biztosítási Alapnak átadás 681,3

Bérgarancia kifizetések 7 000,0

Működtetési célú kifizetések 100,0

Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alap elő- és társfinanszírozása 850,0

Egyenlegtartási és kockázatkezelési keret 10 000,0

Összesen 337 238,1


Forrás: a 2011. évre vonatkozó, hatályos költségvetési törvény.





http://www.fn.hu/makro/20110105/szdsz_kisertetkarja_rangatja_matolcsyt/


*****


Készíti nekünk a februári megszorító csomagot. A gyógyszerár támogatás szinte megszűnik, és hatalmas gazemberségek lesznek. Erről már Hódmezővásárhely üdvöskéje, Lázár Janó is beszélt. A nyugdíjasok eddig is átmehettek a zebrán a piroson. Február 1-jétől kötelező lesz nekik!




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A sas nem kapod legyek után. K
  2011-01-07 16:12:54, péntek
 
  A sas nem kapod legyek után. Kivételek azonban néha vannak.

- 2011.01.07. 12:01

HírTv vs. Economist, körülbelül mint egy Loki vs. Manchester United meccs, mind a kettő roppant szórakoztató, és nem az angolok szopnak :)

Január 5-én a HírTv kezdte a mérkőzést:
"Nem lepődött meg a miniszterelnök szóvivője az Economistban megjelent manipulált miniszterelnöki fotón. A brit hetilap egy tavaly szeptemberi rendezvényről közölt olyan felvételt, amelyet megváltoztattak, a képaláírással pedig azt sugallták, hogy a magyar kormányfő maga az ördög.

Petromán László kérésünkre egy fényképet - melyen bárányfelhők láthatóak - ugyanezzel a technikával pillanatok alatt viharos égboltot ábrázoló képpé változtatott. Ez az eljárás a szakember szerint portréknál is jól használható, amely az egyszerű mimikát képes fintorrá változtatni. A miniszterelnök szóvivője azt mondta, nem lepődtek meg a felvételen.

"Sajnos megszokhattuk - akár a 1998-2002 közötti időszakra gondolok vissza -, hogy milyen manipulált, hamis, hazug, becsmérlő állítások jelentek meg a miniszterelnökről, tehát meglepődni nem kell." - fogalmazott Szijjártó Péter."

http://kep.index.hu/1/0/188/1881/18811/1881157_f70d161bdb6cfd12f2f552f8d20e4519_w m.jpg

Balra az AFP eredeti felvétele, jobbra az újságban megjelent fotó:


A sas nem kapod legyek után. Kivételek azonban néha vannak. Az Economist egy remek válaszlevéllel alázta porrá a HírTv-t, melyet John Micklethwait, az Economist főszerkesztője írt:

"Tisztelt Uram!

Azért írok, hogy visszautasítsam tegnapi adásuk teljesen megalapozatlan és lejárató vádját. Riportjukban azzal vádoltak minket, hogy manipuláltuk a magyar miniszterelnökről, Orbán Viktorról készült képet. Ez nem igaz, ahogy azt képszerkesztőnk el is magyarázta újságírójuknak a riport bemutatása előtt.

Riportjuk elfogadja, hogy minden kiadvány valamilyen formában szerkeszti a képeket. Valóban, mint minden más magazin, úgy mi is színkorrektúrázzuk felvételeinket a nyomtatás előtt. A képet meg is vágtuk, hogy hozzáigazítsuk hasábszélességünkhöz. Ezt szintén minden magazin megteszi nyomtatás előtt, és semmi lényegi nem maradt le a fotóról. Ennek ellenére az önök beszámolója azt feltételezi, hogy mi ezeken a rutineljárásokon túlmenően alapjaiban változtattunk a kép tartalmán.

Csatolom az AFP eredeti felvételét és a nyomtatásban megjelent, méretre vágott képet. Nyilvánvaló, hogy semmilyen manipuláció nem történt.

Az önök beszámolója lehangoló színvonalú. Újságírójuk maga is elismerte képszerkesztőnknek, hogy nem hasonlította össze a nyomtatásban megjelentet az eredeti felvétellel, és nem is tudja megmondani, hogy milyen módon manipulálhattuk a képet. Miután letette a telefont, nem telefonált újra, hogy kiegészítse a felületes interjúját, pedig ígéretet tett erre képszerkesztőnknek. Valószínűleg azért, mert továbbra se lett volna képes felmutatni bármilyen, manipulációra utaló jelet. Való igaz, hogy képszerkesztőnk nem hivatalosan nyilatkozott újságírójuknak. De a riportban meg sem említik, hogy elutasította a manipuláció vádját. Önök azóta se keresték szerkesztőségünket hivatalos nyilatkozatért.

Az Economist számára semmi sem értékesebb objektív és tisztességes tudósításaival nehezen megszerzett hirnevénél. Rosszindulatú támadásukkal, amit, úgy tűnik, valamilyen politikai haszonszerzés ösztönzött, a becsületünkbe gázoltak és félretájékoztatták nézőiket.

Hogy ezt helyretegyük, ezt a levelet weboldalunkon is nyilvánosságra hozzuk. Más magyarországi sajtótermékek talán alaposabban fel kívánják tárni az önök tudósításainak objektivitását, mint ahogy önök a miénket.

Tisztelettel,
John Micklethwait
Főszerkesztő "

A teljes sztori olvasható az economist.com-on is, szuper kommentekkel: Viktor Orbán and Hír TV

A HírTv jobban teszi, ha nem merészkedik a Lajtán túlra, a Loki is megtanulta már a leckét. Én mindenesetre köszönöm a HírTv-nek, roppant szórakoztató volt.

Soha jobb héttel nem indult még az új év! :)


http://vastagbor.blog.hu/2011/01/07/a_sas_nem_kapod_legyek_utan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 670 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2789
  • e Hét: 8521
  • e Hónap: 19632
  • e Év: 173128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.