Belépés
margit5.blog.xfree.hu
"Legyek én gyertya csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, ne tudjam soha kiért és kikért égek" (ismeretlen) Imre Margit
1950.07.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Ajándékok melyek nem,,,,
  2011-01-08 20:43:52, szombat
 
 

Ajándékok melyek nem kerülnek semmibe

Egy jó szót szólni,
Egy beteget felvidítani,
Valakinek kezet nyújtani,
Óvatosan csukni be az ajtót,
Apróságoknak örülni,
Mindenért hálásnak lenni,
Jó tanácsot adni,
Egy levél megírásával örömet szerezni,
Apró túlzásokon nem rágódni,
Jogos panaszt nem melegíteni fel újra,
Nem tenni szóvá, ha a másik hibázik,
Nem elutasításnak venni, ha háttérbe szorulunk,
Levert hangulatot nem venni komolyan,
Nem sértődni meg egy félresikerült szón,
Megtalálni az elismerő, dicsérő szót,
Együtt érző szó a megalázottnak,
Egy-egy tréfás szó a gyerekeknek,
Elismerni az elkövetett helytelenséget,
Örülni a holnapi napnak,
Bizonyos dolgokra aludni egyet
Mindenre rászánni a kellő időt és gondot.
és
MINDENKIHEZ SZERETETTEL LENNI!
(szerzője ismeretlen)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Noé és az államigazgatás
  2011-01-08 20:38:56, szombat
 
 

Noé és az államigazgatás

Így szólt az Úr Noéhoz: "Fél év múlva megnyitom az ég csatornáit, és addig fog esni, amíg a Földet el nem lepi a víz. De szeretnék megmenteni néhány jó embert és minden állatfajból egy párt, ezért építs bárkát!" Egy villámlás után a tervrajz ott feküdt a földön.

Fél év múlva elkezdett esni az eső, de az Úr legnagyobb megdöbbenésére Noé csak ült szomorúan a kertjében, bárka sehol.
- Noé, hol a bárka? - kérdezte felháborodva.
- Uram, bocsásd meg nekem, de felmerült néhány igen nagy probléma:

1. A hajóépítéshez engedélyt kellett kérnem, de a terveid nem voltak megfelelőek, ezért fogadnom kellett egy mérnököt az áttervezéshez.
2. A szomszédom feljelentett, hogy nem a rendezési tervben megengedett tevékenységet akarok folytatni a kertemben.
3. Nem tudtam fát szerezni, mert a fülesbagoly életterének megőrzése érdekében fakivágási tilalmat rendeltek el.
4. Ahogy elkezdtem begyűjteni az állatokat, beperelt egy állatvédő egyesület.
5. A Katasztrófavédelem közölte, hogy nem építhetem meg a bárkát, amíg nem készíttetek egy hatástanulmányt az özönvízről.
6. Ezután konfliktusba kerültem az Esélyegyenlőségi Hivatallal az ügyben, mennyi kisebbségit viszek magammal. Ennek az lett a vége, hogy lefoglalták a félkész bárkát.
7. Amikor el akartam hagyni az országot, közölték velem, hogy adótartozásom van, így nem mehetek sehová.
Most úgy ítélem meg,hogy körülbelül még 5 év kell a bárka elkészítéséhez.

Ekkor elállt az eső, és kisütött a nap.
- Úgy döntöttél, mégsem pusztítod el a Földet? - kérdezte Noé bizakodva.
- Nincs rá szükség,mondta az Úr, megteszi helyettem az államigazgatás.
(ismeretlen szerző)

Link
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Taníts meg Uram...
  2011-01-08 20:35:36, szombat
 
 

Taníts meg Uram...

Taníts meg Uram boldognak lenni,
Tiszta szívemből, könnyen szeretni.
Szállván virágra, miként a lepkék,
Könnyen cikázva, ahogy a fecskék.

Taníts meg engem, tisztának lenni,
Vissza nem nézni, előre menni!
Letenni minden terhet és gondot,
Látni magamban a középpontot...

Taníts még nekem egyszerűséget,
Hogy megláthassam mindig a szépet.
Igazgyöngy legyen szellemi lényem
A hamis ékszert még meg sem nézzem!

Taníts meg engem nyugodtnak lenni,
Útra kelőktől, szép búcsút venni.
Túltenni magam, azon mi nem megy,
Erősebb szenved, okosabb enged...

Taníts meg engem szerelmet adni,
Nem szalmalángként, parázs maradni.
Embernek lenni, minden esetben,
Segítő erő legyen kezemben!

Taníts még engem, hogyan lehessen,
Új reményt adni csüggedésemben!
Mindig, mindenkor emberi szóra,
Könnyet törölni, hajlani jóra.

Taníts meg engem, tanító tettre,
Példás jellemre, hű szeretetre.
Víg mosolyt csalni bánatos arcra,
Taníts meg Uram, erre a harcra!
(Szuhanics Albert forrás: poet.hu)

Link
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Véletlen sorscsapások
  2011-01-08 20:32:06, szombat
 
 


Véletlen sorscsapások

A természeti katasztrófák figyelmeztetnek bennünket.
A természeti katasztrófák az ezoterikus gondolkodás hívei szerint nem csupán véletlenszerű istencsapások. Akkor és ott törnek ránk, ahol az adott elem energiájával kapcsolatban túlkapásaink vagy hiányosságaink vannak.

Egy földrengésből, egy áradásból, egy tornádóból vagy egy erdőtűzből tehát következtethetünk a mögöttük meghúzódó világméretű társadalmi problémákra is. A Levegő elem például a gondolkodás, könnyedség és mozgékonyság szimbóluma, a szélviharok pedig az égi jelei annak, hogy gondolkodásunk túlzottan "begyepesedett", nézeteink elavultak, szemléletmódunk frissítésre szorul. Olykor egy falu vagy kisváros életében az előítéletek, a haladás lelassulása és a mindennemű változástól való tartózkodás olyan szélsőséges méreteket ölthet, hogy a természeti erőknek kell meghozniuk a pezsgést, lüktetést, elevenséget.


Maradiság ellen szélvihar


Ilyenkor semmi nem maradhat többé a régiben, minden korábbi megkérdőjeleződik. Az élet mozgásba lendül, az addig vaskalapos emberek összefognak, átélik az összetartozás élményét, és feléled kreatív energiájuk. Ismétlődő példa erre az, ami az Egyesült Államok középső részén zajlik évről évre. A keleti és nyugati part elevenségével ellentétben ez a terület a maradandóság és stabilitás megtestesítője. A szimbolikus gondolkodás segítségével megfejthető, miként kellene változnia a helyiek mentalitásának ahhoz, hogy ne hurrikánok és tornádók "segítségével" kelljen megélniük a Levegő elem dinamikáját. Újabban Magyarországon is komoly szélviharok szemtanúi lehetünk. Ezek azt is jelezhetik, hogy gondolkodásmódunk gyökeres és viharos gyorsaságú átalakítására van szükség.


Földrengés és gazdagság

Az anyagi javak felhalmozása a természet rendjével, a fejlődéssel ellentétes folyamat. A legtöbb anyag méreggé válik számunkra, ha túlságosan nagy mennyiségben kerül be a szervezetünkbe. Ha egyszerre sokat eszünk, gyomorrontást kapunk, és látványos szenvedés közepette ébredhetünk rá, milyen feleslegesen görcsölünk a túlzásért, és milyen rosszul járunk, ha többet fogyasztunk, gyűjtünk be a valódi szükségletünknél. Ha életünket nem az ősbizalom érzésével éljük, vagyis azzal a tudattal, hogy mindent megkapunk a maga idejében, veszítünk erőnkből. Amikor minden figyelmünk az anyag világa felé fordul, tulajdonképpen a fizikai élet kínálta lehetőségekhez mint pótcselekvésekhez menekülünk. Ám az új cipőbe olyan lábakat dugunk, amelyek nem akarnak valódi lépéseket tenni. Az új autóval is a régi irányba indulunk, amelyről már kiderült, hogy nem a valódi célunk felé vezet. Az új ház négy fala is azzal zár össze, akivel nem tudunk megújulni. Az egzotikus társasutazásra pedig egy látszólag vidám, de belül szomorú ember fizet be, aki szeretné elfelejteni, amit otthonról hozott.

A transzcendens tanítások szerint ha olyan fizikai előnyökhöz szeretnénk jutni, amelyeket lelkileg nem szolgáltunk meg, fájdalmas kártérítést kell fizetnünk: ellopják, kigyullad vagy balesetet szenvedünk miatta. A földrengés arra figyelmeztet, hogy a szellemvilág megelégelte, hogy az emberek a lelki fejlődés helyett az anyagi javak felé fordultak. Úgy tűnik, a Föld nem tűri tovább mérhetetlen kizsigerelését. Kaliforniában a világ leggazdagabb és leghíresebb emberei élnek, s talán nem véletlen, hogy a földrengések is itt a leggyakoribbak. Ezzel mindenki tisztában van, aki oda költözik, mégsem tudnak ellenállni az ottani csillogás-villogásnak. A földrengés célja, hogy az emberek megtapasztalják, milyen az, amikor önmagunkért szeretnek vagy nem szeretnek minket, s nem az számít, kinek mije van. Még a leggyengébb földmozgás esetén is egy tipikus jelenségről mindig beszámolnak: a csillárok himbálózásáról. A mennyezet a szellemvilág, a lámpa pedig az isteni fény szimbóluma...


Kiönt a víz, kevés a szeretet

A Víz elem az érzelmek, a szeretet jelképe. A drámai mértékben olvadó jégsapkák, a kiöntött folyók, az özönvízszerű esőzések jelzik, hogy életünkben az érzelmeinket kellene végre előtérbe helyezni. Akik víz közelében élnek, azzal a feladattal születtek, hogy szeretetük és érzelmeik kimutatását gyakorolják. Azok az időszakok, amikor napokon át ömlik az eső, a szeretet megnyilvánulásainak elakadására figyelmeztető jelek. Az otthonunkban állandóan csöpögő csap is érzelmi diszharmóniánkra utal — állítják az ezoterikus gondolkodásúak. Ha a konyhában teszi ezt, akkor az odafigyelésben, az anyáskodó törődésben szenved hiányt a család. Ha a fürdőszobában, akkor a szerelmi-szexuális odafordulás testi vagy lelki oldalán tapasztalhatunk hiányosságokat. A mellékhelyiség vízzel kapcsolatos problémái pedig olyan érzelmi blokkra utalnak, amelyen túl kellene lépnünk. Az elemi katasztrófák szintjén az árvíz az érzelmek felszínre hozatalának és kimutatásának hárítását, a szeretetnélküliséget fejezi ki. Környezetünk ilyenkor helyettünk nyitja meg a csatornáit, árasztja ki a szeretetet mindenre és mindenkire. A körülöttünk élők ilyenkor össze-fognak, és közösen segítenek megfékezni az árvizet. 1997-ben a század legnagyobb özönvizeit éltük át, ami arra figyelmeztetett, hogy már nem vagyunk képesek elég szeretetet adni.


Világégés és önpusztítás


A Tűz elem az isteni gondviselés, de egyben a büntetés jele is. Ennek az energiának teremtő ereje azonban manapság egyre ritkábban kerül felszínre. A technikai fejlődés azt hozta magával, hogy megkíméljük magunkat a nagy energiabefektetést igénylő tevékenységektől. Fölhalmozott és le nem vezetett energiáink két úton nyilvánulhatnak meg: vagy a szenvedélyben, mint a düh, az agresszió, a szexuális felfokozottság; vagy a befelé lángoló önpusztításban, mint amilyen az önmarcangolás, a gyulladásos megbetegedések és az allergia. Aki különösen fél a tűztől, és nem mer gyertyát gyújtani, az valójában attól retteg, hogy napvilágra kerülnek ellenséges érzései. Egy erdőtűz vagy lakástűz belső vívódásunkat jelzi. Ha a karácsonyfa is lángra lobban, az végképp lerántja a leplet az egymás iránt érzett elfojtott agressziónkról. A háborúk, robbanások, terrorcselekmények mind annak látványos jelei, hogy a Tűz elem kibillent egyensúlyából. Amikor a tüzet vízzel oltjuk, szimbolikus formában azt is kifejezzük, hogy csak a szeretet lehet a megoldás konfliktusaink rendezésére. S azt is könnyű ez alapján megértenünk, hogy miért a "világégés" kifejezéssel jellemezhetők leginkább a Föld huszonegyedik századi eseményei...
Oravecz Éva Csilla
(forrás:maximanet.hu)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes történetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 987 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 39
  • e Hét: 79
  • e Hónap: 1029
  • e Év: 1029
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.