2011-01-09 20:06:43, vasárnap
|
|
|
Sajtos kifli, ami bableveshez is tökéletes (mire kihűlne, addigra elfogy)
A receptben szereplő mennyiség 48 darab mennyei sajtos kifli elkészítéséhez elegendő, tehát ha kicsi a család, érdemes felezni, mert egész napra ott ragadsz a konyhában. Egyébként is, frissen a legjobb.
Mennyei, omlós sós kiflik - bableveshez, uzsonnára, vagy csak úgy... Ebből a mennyiségből 48 darab lesz, kisebb létszám esetén fél adagot érdemes sütni, mert frissen a legjobb.
Hozzávalók
(48 darab lesz belőle)
A tésztához: 70 dkg liszt, 2 tojás, 32 dkg kefir, 1 dl olaj, 1 dl tej, 5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor
A töltelékhez: 25 dkg vaj/margarin, 1 evőkanál só
A tetejére: 1 tojássárgája, reszelt sajt
A cukrot elkeverem a tejben, és felfuttatom benne az élesztőt. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrok (a kefirt több részletben adom hozzá, mert nem biztos, hogy az egész mennyiségre szükség van). A tésztát nyolc egyenlő részre osztom, és kör alakúra nyújtom. A vajat (margarint) habosra keverem a sóval. Ezzel a töltelékkel megkenem a tésztalapok felét, majd lefedem a maradék négy lappal. Kicsit megnyomkodom, hogy összeragadjanak, ezután minden kört tizenkét cikkre vágok.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|