Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjt!
  2011-02-11 23:55:25, péntek
 
 



Köszönöm a látogatást
 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
A csillagok útja
  2011-02-11 23:35:00, péntek
 
 



(A könyv szerkesztője és fordítója, Vágó Gy. Zsuzsanna engedélyével közölve)

Megnézhető:Link


Megvásárolható kedvezménnyel:Link



 
 
0 komment , kategória:  Vénusz Kódex  
Kellemes délutánt, jó pihenést
  2011-02-11 15:10:42, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kellemes délutánt!  
Angyali üzenet
  2011-02-11 15:09:05, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-02-11 14:47:27, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Egészségetekre!
  2011-02-11 14:43:51, péntek
 
  Meghívlak egy finom kávéra:



 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Szombat - menüajánlat
  2011-02-11 12:56:31, péntek
 
  Szombat - menüajánlat:


Reggeli: Ham and eggs (tükörtojás, pirítós- és sonkaágyon)
Előétel: Cibereleves aszalt gyümölccsel
Főétel: Sertéspörkölt galuskával, tejfölös uborkasalátával
Desszert: Lekváros fánk
Vacsora: Tepertőkrémes kenyér lilahagymával
Vegetáriánus ajánlat: Túrós rakott zöldbab


Tükörtojás pirítóson:

Hozzávalók:
toast kenyér
tojás
sajtkrém
sajt


Elkészítés:
A kenyérszeletekből pirítóst készítek, a tojásból tükörtojást. A pirítósokat megkenem a sajtkrémmel. Amikor a tojás majdnem kész, megsózom, és ráhelyezek egy szelet sajtot. Amikor ráolvadt a sajt, leveszem a tűzről, és óvatosan a serpenyőből (teflonos a legjobb) ráhelyezem a pirítósra. A tetejére mehet ketchup, majonéz vagy bármi ízlés szerint.

Megjegyzés:
Tetszés szerint variálható, hogy még mit teszünk rá, mint bármelyik szendvics.

A receptet Beus küldte. Köszönjük!


Tükörtojás gazdagon:

Hozzávalók 1 személyre:
3 tojás
2 evőkanálnyi olaj
10 dkg sonka
20 dkg gomba
1 TV paprika
póréhagyma
10 dkg füstölt sajt

bors
oregánó

Elkészítés:
Az olajban üvegesre pároljuk a póréhagymát a paprikával, majd rátesszük a gombát és a sonkát, és ezeket együtt sütjük tovább. Mikor jónak látjuk, ráütjük a tojásokat, majd megszórjuk sóval, borssal, oregánóval, majd a reszelt füstölt sajttal. Addig sütjük amíg a tojás a kívánt állagot eléri.

Megjegyzés:
A receptet Alma küldte. Köszönjük!


Cibereleves aszalt gyümölccsel:

Hozzávalók:
aszalt gyümölcs (tetszés szerint, szilva, barack, de bármi, amit kedvelünk)
2 dl tejföl
2 dl száraz fehérbor

kristálycukor
őrölt szegfűszeg
liszt

Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöt egy éjszakán át langyos vízzel kevert borban áztatom.

Másnap a levéből kivesszem, kimagozom, nagyobb lukú szitán áttöröm, az áztató lében felforralom, kevés sóval, cukorral, szegfűszeggel fűszerezem, majd tejfölös, lisztes habarással dúsítom.

Levesbetétként apró krumpligombócokat főzhetünk bele.

Megjegyzés:
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!


Sertéspörkölt:

Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
3 evőkanál olaj
1 evőkanál édesnemes pirospaprika

Elkészítés:


1. A húst megmossuk, falatnyi kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, húsukat apróra vágjuk.

2. Felforrósítjuk az olajat egy lábosban, megpirítjuk benne a hagymát. Félrehúzzuk, hozzákeverjük a pirospaprikát és a húst. Kevergetve megpirítjuk, alá öntünk 1 dl vizet. Sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és kb. 1 órát főzzük.

3. Ha a levét elfőné, kevés vizet öntünk alá. Nem sokat, csak annyit, hogy ne égjen meg, mert csak így lesz jó sűrű szaftja. Tarhonyával, főtt tésztával tálaljuk.

1 adag: 2200 kJ/523 kcal


Sertéspörkölt III.:

Hozzávalók:
1 kg sertéshús kockára vágva (comb vagy lapocka)
4 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma (közepes, de ha nagyobb, az sem baj, sűrűbb lesz a szaftja)
késhegynyi bors
késhegynyi őrölt köménymag
1 mokkáskanál ételízesítő, ha nem elég sós, még egy kicsi
2 mokkáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál cukor
1 fonnyadt vagy kicsi paprika (mindegy, hogy TV vagy erős, attól függ, ki mit szeret)

Elkészítés:
Kuktában a forró olajon a hagymát megdinszteljük kb. 5-6 perc alatt, kevergetve, nehogy leégjen. Ne legyen színes, csak fehér. Ezután jön a pirospaprika, azt csak elkeverjük benne, és belerakjuk a húst. Nagy lángon kevergetjük pár percig, és kb. 1 dl vizet hozzáadunk. (Ha a hús zsíros, nem kell víz, úgyis levet enged.) Ezután az összes többi fűszert és a paprikát (persze kockára vágva) egymás után belerakjuk. Pár perc kevergetés és a kuktát lezárjuk.

Amikor a kukta pöszögni kezd, a legkisebb lángra kapcsoljuk, és 20-25
perc múlva levesszük. Én a legnagyobb gázégőn szoktam csinálni, de a
másik is jó. Egy mákszemnyit feljebb tekerem, de nem pöszöghet nagyon, mert akkor túl sok víz megy el és leég.

A mosogatóba szoktam vizet engedni, beleteszem a kuktát és lehűtöm, hogy ki lehessen nyitni. A tetejére nem szabad vizet engedni, mert belemegy, és felhígul a pörkölt. Ha kinyitom és túl vizes, nagyobb lángon elforralom a megfelelő sűrűségűre.

Kóstolás után még egy kicsit ízesítem.

Ízlés szerint (4 tojásos) tésztával - csigával vagy csavart csővel - tálalom.





Megjegyzés:
Ha nem kuktában csinálom, akkor lefedem, és akkor is a legkisebb lángon főzöm, de gyakran megnézem, mert leéghet. Akkor többször kell rá vizet önteni. Kukta nélkül kb. 1 óra alatt van kész.

Anyu receptje, a feleségem és a fiam nem győznek betelni vele, mikor csinálok nekik! :)

A receptet és a fotót Attila28 küldte. Köszönjük!


Farsangi fánk egyszerűen:

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
4 tojássárgája
10 dkg sütőmargarin
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
kb. 3 dl tej
1 evőkanál rum
fél citrom reszelt héja

Elkészítés:
Az élesztőt egy kevés cukorral és kb. fél deci tejjel felfuttatom. A lisztet, a tojássárgával, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverem, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáöntöm. Annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, összedagasztom. Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzádagasztom. Kevés liszttel meghintem, aztán meleg helyen duplájára kelesztem. Miután megkelt, lisztezett deszkára öntöm, és sodrófával kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtom. Fánkszaggatóval kiszaggatom, majd a maradékot újra összegyúrom és újra szaggatom. Mikor elfogyott a tészta, még egy negyed órát kelesztem a nyers fánkokat. Addig egy lábasban olajat hevítek, és amikor már jó meleg, a fánkokat beleteszem. Először fedő alatt kis lángon sütöm, majd megforgatom, és nagy lángon, de fedő nélkül sütöm. Így lesz szép szalagos a fánk. Porcukorral és lekvárral kínálom!





Megjegyzés:
Nálunk nagyon bevált!!!

A receptet és a fotót Bercédesz küldte. Köszönjük!


Tepertőkrém:

Hozzávalók:
30 dkg töpörtyű
3 db főtt tojás
1 nagyobb lilahagyma vagy vöröshagyma
kb. 3 gerezd fokhagyma
2 teáskanálnyi pirospaprika
1 teáskanál csemege Piros Arany

bors
szerecsendió
kb. 2-3 evőkanál tejföl
2 evőkanál mustár (ha nagyon savanyú a mustár, akkor csak 1 evőkanállal használjunk belőle!)

Elkészítés:
A tepertőt megdaráljuk. A tojást megfőzzük, megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a megtisztított tepertőhöz. Megmossuk, apró kockákra vágjuk és szintén a tepertőhöz adjuk a lilahagymát és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, a mustárt, a pirospaprikát és a borsot. Jól összekeverjük, és kanalanként hozzáadjuk a tejfölt. Ha nagyon masszív a krém, több tejfölt használjunk.





Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!


Túrós rakott zöldbab:

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg fagyasztott zöldbab,
25 dkg tehéntúró
10 dkg sütőmargarin
1 dl tejföl
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál piros fűszerpaprika
ízlés szerint só
kapor
díszítésül 1 szál sárgarépa

Elkészítés:
a zöldbabot hagyom felengedni, levét szűrőben lecsöpögtetem. Felét kivajazott tűzálló tálra terítem.
az áttört túrót simára keverem a tejföllel, 5 dkg olvasztott, de már nem meleg vajjal, pirospaprikával, 1 teáskanál vágott kaporral, sóval és a tört fokhagymával. Felét rásimítom a zöldbabra. Betakarom a megmaradt a zöldbabbal, majd rákenem a krém másik felét. Végül rászórom a zsemlemorzsát, rámorzsolom a megmaradt vajat, és befedem. A tepsit előmelegített, forró sütőbe tolom és közepes lángon 30 percig párolom. A tetejét levéve kissé megpirítom. Sárgarépa-karikákkal és kaporral díszítem.





i idő: 60 perc
1 adag: 440 kcal (1848)


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 139 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1123
  • e Hét: 7924
  • e Hónap: 12962
  • e Év: 142669
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.