Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Tánczos Katalin: Az én miatyánkom
  2011-02-19 21:15:31, szombat
 
 







TÁNCZOS KATALIN: AZ ÉN MIATYÁNKOM


Mikor a szíved már csordultig tele,
Mikor nem csönget rád soha senki se,
Mikor sötét felhő borul életedre,
Mikor, kiket szeretsz, nem jutsz az eszükbe:
Ó lélek, ne csüggedj! Ne pusztulj bele!
Nézz fel a magasba, reményteljesen,
S fohászkodj: Mi atyánk, Ki vagy a menyekben.

Mikor a magányod ijesztően rád szakad,
Mikor kérdésedre választ a csend nem ad,
Mikor körülvesz a durva szók özöne,
Ó, Lélek, ne csüggedj! Ne roppanj bele!
Nézz fel a magasba, és hittel rebegd:
Uram! Szenteltessék meg a Te neved!

Mikor mindenfelől forrong a ,,nagyvilág"
Mikor elnyomásban szenved az ,,igazság"
Mikor a ,,Pokol" szabadul a Földre,
Népek homlokára ,,Káin" bélyege van sütve.
Ó, ,,Lélek", ne csüggedj! Ne törjél bele!
Nézz fel a magasba, hol örök fény ragyog,
S kérd: Uram, JÖJJÖN EL A TE ORSZÁGOD!

Mikor beléd sajdul a rideg valóság,
Mikor életednek nem látod a hasznát,
Mikor magad kínlódsz, láztól gyötörve,
Ó, Lélek, ne csüggedj! Ne keseredj bele!
Nézz fel a magasba, hajtsd meg a homlokod,
S mond: Uram! Legyen meg a Te akaratod!

Mikor a kisember fillérekben számol,
Mikor a drágaság az idegekben táncol,
Mikor a gazdagság milliót költ, hogy éljen,
Ó, Lélek, nem csüggedj! Ne roskadj bele!
Nézz fel a magasba, tedd össze két kezed,
S kérd: Uram! Add meg a napi kenyerünket!

Mikor életedbe lassan belefáradsz,
Mikor hited gyöngül, sőt ellen támadsz,
Mikor lázad benned, hogy tagadd meg Őt
Ó, Lélek, ne csüggedj! Ne egyezz bele!
Nézz fel a magasba, s hívd Istenedet:
Uram! Segíts, s bocsásd meg vétkeimet!

Mikor hittél abban, hogy téged megbecsülnek,
Munkád elismerik, lakást is szereznek,
Mikor verítékig hajszoltad magadat,
S később rádöbbentél, hogy kihasználtak
Ó, Lélek, ne csüggedj! Ne ess kétségbe!
Nézz fel a magasba, sírd el teremtődnek:
Uram! Megbocsátok az ellenem vétkezőknek

Mikor a nagyhatalmak a békét megtárgyalják,
Mikor a BÉKE sehol csak egymást gyilkolják!
Azt kérded: Miért tűröd ezt?! Istenem! MIATYÁNK!
Ó, Lélek, ne csüggedj! Ne pusztulj bele!
Nézz fel a magasba, s könyörögve szólj:
Lelkünket kikérte a Rossz, támad, tombol!
Uram! Ments meg a kísértéstől! Ments meg a Gonosztól

ÁMEN.


UTÓHANG

S akkor szólt a Mester, kemény szelíden:
Távozz, Sátán! Szűnj vihar! Béke, csend legyen!
Miért féltek ti, kicsinyhitűek?
Bízzatok! Hiszen Én megígértem nektek,
Pokoli hatalmak rajtatok erőt nem vesznek!�
Hűséges kis nyájam, Én Pásztorotok vagyok,
S a végső időkig Veletek maradok!

AMEN







Tánczos Katalin - Az én miatyánkom

Link


Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:

Link



Az én Miatyánkom... pps
forrás: kkm-pps.bloglap.hu

Link


Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom!


Tánczos Katalin: Az én Miatyánkom
Kairosz Kiadó, 2010

A szerző magát büszke magyar hajléktalannak vallja, aki a versírás tehetségét kapta - szinte semmi mást. Megalkuvást nem tűrő természete is oka ennek, sokszor szerencsétlen élethelyzetekbe sodorta, ám szenvedéseinek kohója a verseket élővé, maradandóvá tette. Lovagi segítői a ,,máltaiak" és ,,Ajándék-doktor" (Eőry Ajándok) nemcsak egészségi állapotán javítottak, hanem közreműködői voltak versei kötetbe szedésének. E kötettel egy félreértés is tisztázódik: a Papp Lajos szívsebésznek, kiadónk sikeres szerzőjének tulajdonított szépséges fohász - a kötet címadó verse - e tehetséges, hányatott életű költőnő alkotása.


Link



TÁNCZOS KATALIN HONLAPJA:

Link

















 
 
0 komment , kategória:  Tánczos Katalin  
A jég
  2011-02-19 21:08:18, szombat
 
 




A JÉG


Európai tudósok folytattak kutatásokat az alkoholnak az egészségre gyakorolt hatásairól, és egyértelműen megállapították az alábbiakat:


Vodka + jég = károsítja a vesét.

Rum + jég = károsítja a májat.

Viszki + jég = károsítja a szívet.

Gin + jég = károsítja az agyat.


Ki hitte volna, hogy az a kurva JÉG tesz tönkre bennünket !?





 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Egy párbaj története
  2011-02-19 20:45:30, szombat
 
 




EGY PÁRBAJ TÖRTÉNETE


HOFFMANN RÓZSA

A kétharmados forradalmat követő törvényalkotás talán két legfontosabb eleme a média- és az oktatási törvény, hiszen amint az előbbi a jelenben fogalmazza meg a méltányos szabadság szellemi paramétereit, az utóbbi a jövő záloga. Az Orbán-kormány a jelent a nemzetközi hisztéria ellenére remélhetőleg győzelemre viszi. A jövő azonban bukásra áll. Házon belül buktatnák meg.

A látszat szerint az oktatási törvény kapcsán a Fidesz szembefordult politikai szövetségesével, a KDNP-vel. A valóság azonban más. Súlyosabb: valójában két létfelfogás áll egymással szemben. Az egyiket az új oktatási államtitkár, Hoffmann Rózsa képviseli, a másikat Pokorni Zoltán. Az ellentét mára politikai súlyt kapott: ,,az oktatási államtitkár... elgondolásai alkalmasak arra, hogy a magyar oktatásügy visszaszerezze megérdemelt jó hírét" - áll a KDNP frakcióvezetőjének közleményében, amelyben egyértelművé teszi, hogy szemben a híresztelésekkel, pártja Hoffmann Rózsa mögött áll. És a Fidesz is felsorakozik Pokorni Zoltán mögé? Politikai párbaj kezdődik, vagy valami más? A Demokrata utánajárt.

Hogy egy ország milyen színvonalon képes szembeszállni a világ kihívásaival, az polgárainak tudásától, műveltségétől függ. Az oktatás egészét maga alá gyűrő liberális irányelvek megbuktak, bizonyíthatóan szinte már behozhatatlan hátrányba hozták Magyarországot. A választási kampány során elhangzott ígéreteknek megfelelően az új időszámítás az új felsőoktatási törvény beterjesztésével kezdődött. Hogy az oktatás értékelvűvé alakítása mennyire nem egyszerű feladat, jól jelzi, hogy mióta Hoffmann Rózsa államtitkár hozzálátott a piaci szemlélet helyett a nemzeti érdekeket előtérbe helyező, minőségi javulást célul tűző felsőoktatási és közoktatási törvény koncepciójának kidolgozásához, azóta nemtelen támadások pergőtüzében áll. Ami cseppet sem meglepő. Hiszen az, hogy a szocialista-liberális kormányok által milliós, olykor milliárdos nbevételekhez juttatott szereplők az oktatási területen sem mondanak le a nemzet többségének javára kiváltságaikról, jó előre tudható volt. Ahhoz sem fért kétség, hogy aki eme előjogaikat megnyirbálja, arra nemtelen támadásokkal teli, keserves küzdelmek várnak. Azon viszont érdemes eltöprengeni, hogy jóformán nem telik el úgy nap, hogy a Fidesz volt oktatási minisztere, a jelenlegi országgyűlés oktatási bizottságának elnöke, Pokorni Zoltán valamelyik baloldali médiumban ne támadná - hol névvel, hol név nélkül - a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának oktatásért felelős államtitkárát.

POKORNI ZOLTÁN

A dolog odáig fajult, hogy a KDNP országgyűlési frakcióvezetője, Harrach Péter nyilvánosan kellett kiálljon az államtitkár mellett, kimondva, hogy a sajtóban ,,szakmai köntösbe öltöztetett, személyes indíttatású támadásoknak" lehetünk szemtanúi. A mondat valóságtartalmát látszik igazolni az a tény, hogy a rendszerváltás óta nem volt olyan kormányzó pártkoalíció, amelyiknek országgyűlési bizottsági elnöke ilyen szisztematikus alapossággal felépített hadjáratot indított volna saját kormánya egy tagja ellen. Az eset rendkívüliségét növeli, ha még azt is figyelembe vesszük, hogy a Fideszt és a KDNP-t a megszokott koalíciónál lényegesen szorosabb pártszövetség köti össze.

Liberális káosz

Lapozzunk vissza a naptárban, idézzük fel, hogy mi is jellemezte az iskolaügyeket 1998 nyarán, mi is volt az, aminek tűrhetetlensége a Horn-kormány leváltáshoz vezetett. 1990-től a politika az oktatást stratégiai ágazatnak nevezte, ezért mindenki remélte, hogy visszakapja ennek megfelelő helyét. A pedagógusok öt évtizedes méltatlan sérelmeikre is gyógyírt vártak. Megbecsültségük azonban tovább romlott 1994 és 1998 között, a köznevelés anyagi mélypontra jutott. Az erre fordított kiadások a GDP-hez viszonyítva még az 1992-es, amúgy is csekély 5,2 százalékról 1998-ra 3,2 százalékra csökkentek. A gyermeklétszám drámai csökkenését iskolabezárásokkal, pénzelvonásokkal súlyosbították. Már az is sokat számított volna, ha legalább az érintettek véleményét meghallgatják az oktatásügy irányítói, erről azonban elfeledkeztek. Nem volt szerencsésebb az 1995-ben kiadott Nemzeti Alaptanterv sem, ami arra kényszerítette a pedagógustársadalmat, hogy helyi tanterveket hozzon létre, méghozzá rohammunkában. Ez fellazította a korábban egységes szempontrendszert, és felerősítette a pedagógusok megosztottságát, hiszen aki ezt elfogadta, azt nevezték haladónak, aki nem, az lett a hozzá nem értő, maradi. Az érettségireform mindenkinél kiverte a biztosítékot. A közoktatás egyre súlyosbodó minőségromlását a tanulói teljesítmények mérései jelezték; nem működött a szakmai és értékelői ellenőrzés. A tankönyvkiadásban eluralkodott piacelvűség kaotikus sokféleséghez vezetett, egyes tantárgyakat olykor tíz-tizenöt engedélyezett tankönyv valamelyikéből tanítottak. Az iskola mindig is nevelő intézmény volt, ahonnan teljes embert bocsátottak az életbe, ennek alapját az erkölcsi nevelés képezte. A nevelés-oktatás egyensúlya azonban 1998-ra felbomlott, mivel a családok egy jelentős része az előbbit is az iskolától várta, míg a jogok és kötelességek terén a pedagógusok az angolszász mintát követő liberalizmus következtében fellazult fegyelem miatt ezt nem tudták számon kérni. Ez vezetett oda, hogy egy, a közelmúltban tanárát megtámadó fiú esetében először a tanár felelősségét akarták megállapítani. Mindezen visszásságokra a felsőoktatási tandíj bevezetése tette fel a koronát, ami az említett okokkal kiegészülve végletesen szembefordította a társadalmat a bal-liberális hatalommal, és hozzájárult bukásukhoz. Vajon emlékeznek-e erre a tarthatatlan állapotra és hallatták-e hangjukat azok, akik az elmúlt hetekben belekötöttek az új felsőoktatási törvénytervezetbe?

Fordulat balra

A Fidesz 1998-ban Az új évezred küszöbén címmel hirdette meg kormányprogramját, amelyben szó volt az oktatás minőségének javításáról, az első diploma megszerzéséig a tandíjmentességről, az esélyegyenlőség javításáról és az oktatás-nevelés egyensúlyának helyreállításáról. Az elképzelések sikeres megvalósítása biztosíthatta volna a polgári kormány újabb négy esztendős hatalomgyakorlását, azonban a számításokba hiba csúszott. Pedig jól indult minden. Az első Orbán- kormány azonnal eltörölte a tandíjat és még a második diploma megszerzéséig is biztosította az ingyenességet. A bajok akkor kezdődtek, amikor Pokorni Zoltán oktatási miniszter a közoktatás minőségi javítását a ,,minőségbiztosítási rendszer" bevezetésével kívánta elérni. Az üzleti életben bevett gyakorlat, miszerint csak a minőségi árunak van piaca, nem alkalmazható az oktatásban, hiszen itt kötelező állami feladatról és kötelező állampolgári igénybevételről lévén szó, a piacról egyik fél sem vonulhat ki. Ugyancsak alkalmazhatatlanok a tömegtermelés szabványosításai - mivel az oktatás személyre szabott. Még az 1999-ben meghirdetett Comenius minőségfejlesztési program is mellékvágányra csúszott, hiszen igen komoly adminisztrációs feladataival a nevelőtestületek jelentős energiáit kötötte le, miközben nem javított az oktatás minőségén. Az pedig már maga a szégyen, hogy amíg a tanárok különmunkájukért éves szinten 50 ezer forint körüli összeget kaphattak, a különféle tanácsadó cégek másfél milliókat markoltak fel. Az esélyegyenlőség - noha ez elsősorban szociálpolitikai kérdés, a benne igen komoly szerepet játszó családi háttérrel - javítására született az előre mutató ,,kerettanterv", aminek 2001-es bevezetése azonban megkésett, az új MSZP-SZDSZ-kormány ismét kinevezett oktatási minisztere, Magyar Bálint 2002-ben sietve el is törölte. A pedagógushiányt csökkentő életpályamodell megvalósítására sem maradt elég idő, és nem történt semmi anyagi megbecsülésük terén sem, miáltal igen jelentős társadalmi réteg fordult szembe a polgári kormánnyal. Az őket követő szocialista-liberális kormányzat szakmát lekezelő hozzáállása sem változott, noha a polgári kormányban korábbi pedagógus lett a szakminiszter. Elmaradtak a párbeszédek, a döntéseket a miniszteri kabinet hozta, visszavonták az Országos Köznevelési Tanács egyetértési jogát, így nem csoda, hogy 2001 nyarán a pedagógusoknak már csak alig nyolc százaléka volt jó véleménnyel a közoktatás-politikáról. A négyesztendős kormányzás fő hiányossága mégis az oktatáspolitikai stratégia
elmaradása volt: nem születtek meg az oktatást nemzeti sorskérdéssé emelő intézkedések,
elmaradt az oktatásügy anyagi felemelése. Készült ugyan miniszteri rendelet az intézmények kötelező eszközfelszerelésről, ám a csekély anyagi forrásokból ezeket nem lehetett beszerezni. A korábbi időszakhoz hasonlóan elmaradt a szakmai ellenőrzés és értékelés rendszerének kidolgozása, az Országos Szakértői Névjegyzékben szereplő jogosultak munkavégzését sem szabályozták. A tankönyvpiac helyzete egyre bonyolultabbá vált, nem történt előrelépés a szakképzésben, megakadt az érettségireform terve, ami igen súlyos következménnyel járt. Mivel Pokorni Zoltán e téren Magyar Bálint szemléletét vitte tovább, a 2002-ben másodszorra visszatérő SZDSZ-es miniszter nyilván nem véletlenül, ,,hatéves folytonosságról" beszélt.

A közérdek az első

A négy év szakmai tapasztalatai alapján megállapítható, hogy nem volt egyensúly az eredmények és kudarcok között, és ha a jelenlegi polgári kormány nem akar a korábbi sorsára jutni, szembe kell néznie az akkor elkövetett hibákkal. Ezt ismerte fel Hoff mann Rózsa, amikor az új felsőoktatási törvényben célként tűzte ki a felelős értelmiség kinevelését, és hogy a felsőoktatást ne elsődlegesen profitszerző szolgáltatásként, hanem az állam által a ma élők és utódaik javára teljesített közszolgálatként szabályozzák. Az új felsőoktatási törvény koncepciójában deklarálta: szakítani kíván a jelenlegi szabályozás piaci és érték semleges szemléletével, az erőltetett tőkebevonás ugyanis a költségvetési egyensúly megbomlásához vezetett, a hallgatói létszámhoz túlzottan kötődő finanszírozási rendszer az intézmények teljesítményét rontva csökkentette az oktatás színvonalát. Sokak által megfogalmazott szakmai vélemény szerint a koncepció egyik leglényegesebb intézkedése az, hogy a pedagógusképzés átalakításával az oktatásirányítás jelentős lépést tesz a pálya presztízsének növelésére. Szakmai berkekben ugyanis gyakorlatilag első perctől kezdve heves vitákat váltott ki a diktátumként bevezetett többciklusú tanárképzési modell. Az új felsőoktatási törvény koncepciójának kidolgozói ugyan figyelembe vették a bolognai folyamat nemzetközi gyakorlatát, de a liberális szemléletű egyéni érdekkel szemben a közérdek elsőbbségét hirdették meg. A mai javaslat szerint egyébként a felsőoktatási intézmények megtarthatják autonómiájukat az oktatás tartalmának, kutatásaik tárgyának és módszereinek megválasztásában, vezetőik kiválasztásában. A docensi kinevezés továbbra is teljes egészében a szenátus jogkörébe tartozik, ezért a Doktoranduszok Országos Szövetsége egyetértett a kerettörvényi javaslattal és támogatta a doktori képzéssel kapcsolatos elképzeléseket. Ezért is furcsa, hogy a Magyar Tudományos Akadémia az egész koncepció elhagyását tanácsolta. Az elmúlt napok hírei szerint Pokorni Zoltánnal a háta mögött, Pálinkás József, az MTA elnöke saját javaslatát látná szívesebben a kormány asztalán.

Rejtett visszavágó

Természetesen nincs olyan változtatási szándék, amelynek ne lennének ellenzői, elvégre egy ilyen léptékű szemléletváltás jelentős érdeksérelmeket is okoz, ezért az nem csoda, ha a piaci szemléletű oktatás hívei és haszonélvezői, a mennyiség növelésében érdekelt intézményvezetők, magánegyetemek és a hatáskörében megcsonkított Magyar Akkreditációs Bizottság tagjai felemelik ellene a hangjukat. Pontosan megfeleltethető az oktatási törvény által kiváltott tiltakozási hullám a médiatörvény által kiváltott hullámnak, feltehetően azért, mert az alapvető indíték mindkét esetben ugyanaz: a liberális hegemónia megtörése, a többségi akarat és a józan ész érvényre juttatása. Nem véletlen tehát, hogy a botrányéhes sajtóban az a tény tökéletesen elsikkad, hogy a felsőoktatási szakmai fórumok és szakszervezetek alapvetően egyetértettek az új felsőoktatási törvény szükségességével, amint az is, hogy az első egyeztetések után a módosított szövegben az MTA és az összes szakmai fórum javaslatainak jelentős hányada megjelent. Például az akadémia elnökének buzdítására a szaktárca a tudomány és innováció szerepét megerősítette, de az egyházi felsőoktatási intézmények fenntartóinak javaslatai is szép számmal bekerültek a koncepcióba. Az összeállításból kitűnik, Harrach Péternek igaza lehet, a támadások mögött más, Hoffmann Rózsa személyén messze túlmutató okokat kell keresni. Fideszes berkekben egyesek úgy gondolják, Pokorni Zoltán pártbéli befolyását felhasználva, tulajdonképpen Orbán Viktornak akar viszszavágni. Ezt a feltevést támasztja alá ugyanis, hogy a kormányfő döntésével nemcsak államtitkárt választott, hanem annak személyében - ismerve életútját és állásfoglalásait - az oktatás alakításának irányvonalát is kijelölte. Ha tehát az oktatási törvényeket, a bizottság elnökének befolyására, a Fidesz-frakció a parlamenti szavazáskor elgáncsolná, az nemcsak Hoff mann Rózsa bukását, hanem a revánsot vevő liberális oktatáspolitika diadalát, ezáltal a miniszterelnök presztízsvesztését jelentené - párton belül és kívül egyaránt. S ami még ennél is nagyobb baj, a magyar oktatásügy újabb értékes éveket veszítene.

Szakács Gábor

Link









 
 
0 komment , kategória:  Média  
Így veszett el Erdély
  2011-02-19 20:08:02, szombat
 
 




ÍGY VESZETT EL ERDÉLY 1940 - 1944
Dokumentum film 4 részben


A filmben egykori katonák a riportalanyok, akik élményeikről mesélnek, s mikor már meseszerűvé válna mindaz, ami megtörtént, a hadtörténész szakszerű összefoglalója rávilágít a mögötte, a politikai "húzásokra", a kisded, néha személyes érdekhajhászásokra, amelyen ország, nemzet a tét. És közben a szövegkönyvíró folyamatosan kérdéseket vet fel, amelyek arra sarkallnak, hogy az idősek által mesélteket előkerítsük a memóriánkból, és felelevenítsük, kutassunk e négy év epizódjai után, s főként, hogy ne felejtsük el. Erdélyország e négy évét, amit bemutat a film, gyergyói szemszögből láttatják a filmkészítők: Zsigmond Attila és Bajna György.

A film a 2010-es Lakitelki Filmszemlén elnyerte a fődíjat és a Duna Televízió díját.







Link



Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:


Link












 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
Kretének uniója...
  2011-02-19 18:01:11, szombat
 
 






Kretének uniója...

Fején találja a szöget! Tökéletesen osztom a nézeteit!

A zsidó pénzvilág és a buzipárti liberális barmok egy évtized leforgása alatt "kivégzik" a hagyományos, keresztény erkölcsiségre épült Európát, minden értékével együtt...Szép új világ jön, mert hagytuk, hogy véghez vigyék a nagy agymosást... Vagy nem egészen???

Remélem megérem, amikor ez az elmebeteg, liberális monstrum képződmény, az "EU" darabjaira hull, mint a néhai CCCP !!!

Kretének uniója...

Rosszkor, rossz időben sikerült megszületnem. Minél öregebb vagyok, annál inkább érzem ennek a ténynek a hátrányait, és annál inkább feszül bennem egyfajta megmagyarázhatatlan undor. Azért érzem az undort, mert Európát elmebeteg, szellemi és genetikai hulladékok irányítják - a vesztébe. Mondhatom ezt azon a jogon, hogy amikor népszavazni kellett a belépésről, akkor nemmel szavaztam, és ehhez máig tartom is magam. Őrült és végzetes a nemzetállamok, az önálló keresztény kultúrák Európájában egy efféle, a liberalizmus - azaz a történelem rothadt ürüléke - elveinek alapján összegyúrni ennyiféle kultúrát - és ezzel a kulturálatlanságot is. Mert mi is történik ma az Unióban, amelynek ostorral csapkodott udvari bolondja ma Magyarország? Komoly dolgok történnek:

Például a disznóknak nem lehet moslékot adni, de színes játékokat kell az ólba tenni, hogy a "lelke" kiegyensúlyozott legyen. A csirkéket különleges ketrecekben kell tartani, mert az ő lelkük is ezt kívánja. Ezeket a bődületes hülyeségeket komolyan is gondolja az unió illetékes génhibás hülyéinek bizottsága. (Az senkit nem zavar, hogy a most társult Izraelben olyan állatkínzással vágják a kóser marhát, hogy azt a netes megosztó programon nézni is fájdalmas.) Igaz, Izraelben sem gyerek, sem öreg, sem várandós arab nem számít, ha gyilkolni kell őket. Az is igaz, hogy a legkevésbé sem érdekel, hogy az arabokkal mi történik, hiszen ők legalább annyira gyűlölik a keresztényeket, mint a zsidók... csak érdekességképpen említettem a dolgot a disznóvágás és a csirketartás szabályozásának okán... Jobb tehát, ha helyettünk inkább egymást irtja a zsidó meg az arab.

Szóval, hogy rengeteg genetikai kretén ül az európai parlamentben, az biztos, hiszen intézkedéseik erről tanúskodnak. Ezt jelzi számos intézkedésük is. Pl.; Sztálin és kommunista bűnök nem elítélendők, csak a zsidók elleni, Sztálinénál (Gulág, hadifogoly-gyűjtés - malenkij robot, lengyel tisztek Katyn-i kivégzése, 56-os beavatkozás, egyházüldözés és ennek áldozatai, ÁVH és Andrássy út...) kisebb atrocitás, a holocaustnak nevezett (és nem csak a zsidókat érintő!) II. világháborús gyilkosságsorozat. (Ennek a gaztettnek, ennek a határozatnak a takargatására találták ki a Magyarország elleni sajtó-és politikai háborút!)

Menjünk azonban tovább. Most a magyarságon, a magyarokon köszörüli a nyelvét és a magyarokat fenyegeti ez a génhibás európai vezetés. A magyarokat kárhoztatja Barroso is, miközben saját sírját már olyan mélyre ásta a bevándorlás liberalizálásával a degenerált Európai Parlament, hogy óhatatlanul megszűnik a fehér faj, s felváltja valamilyen korcs fajta, ami alig számít embernek. Mintha a kutya és a macska keresztezése volna. Nem beszélve az európai keresztény kultúráról. Az már-már csak nyomokban fedezhető fel. A liberális "mindenki egyforma" áldozata lett, vagy hamarosan lesz az öreg földrész. Ma pedig az UNESCO a fiatalok legalább 50 %-át akarja homokossá tenni - és ezt ki is mondják nyilvánosan! Isten, kereszt, hit mit sem számít. A keresztény templomokba beköltözik az iszlám pap, s lám, hiába volt minden harc a pogányok ellen, s kár volt Jenő herceg minden erőfeszítése Európa török elleni felszabadítása ügyében. A keresztény gyűlölet itt van, s ott van Egyiptomban, ahol a kopt testvéreinket ölik az arabok. S ölik majd Európában is a keresztényeket, csak idő kérdése... és persze a zsidókat is... Mert a keresztény gyűlölet nem békíti ki az iszlámot és a zsidókat, de mindenki mindenkinek az áldozata lesz, mert a zsidó nem érti meg: - jobb a keresztény Európában, egy keresztény Magyarországon zsidónak, mint egy iszlám Európában kereszténynek és zsidónak lenni.

Magyarország most ennek az uniónak az elnöki posztját tölti be, miközben záporoznak ránk a másik gyűlölködő nép, és a gyilkos kommunista söpredék rágalmai, fenyegetései. Médiatörvényt kifogásolnak úgy, hogy még le sincs fordítva az eredeti szöveg... a magyarországi vörös és liberális szenny már előre hazát és nemzetet árult, amikor e törvényről (félre) "tájékoztatta" nyugati zsidó szövetségeseit. Az a mocskos csőcselék lázít Magyarország ellen, amely hatvanöt évig cenzúrázott, amely 1956-ban és 2006-ban a tömegbe lövetett, amely söpredék a nemzetet szétzilálta, erkölcstelenné, magzatgyilkossá, rablóvá, spiclivé, hazaárulóvá, testvér- és Isten tagadóvá tette.

Fáj ennek a gyalázatos proli söpredéknek az új, tervezett alkotmány, amely Istennel és a kereszténységgel kezdődik majd - reményeim és ígéretük szerint. Fáj ez a liberális uniós csürhének. Fáj nekik, hogy nemzetünket az állampolgárság visszaszerezhetőségének lehetőségével újra egyesíti a magyar keresztény kormány - ha csak félmegoldás is ez egyelőre.

Vannak persze hibái ennek a kormánynak is, mint minden kormánynak. Vannak emberi gyengeségek, önös érdekek, égő zsebek... de nem olyan mértékben, mint volt ez a kommunista-liberális hazaárulók idején. A bűn minden oldalon bűn természetesen. Ám, felmerül a kérdés: van-e tökéletes, mindenkinek megfelelő és elfogadható kormány, ország vezetés? Úgy gondolom nincsen. Van azonban egy erkölcsi irány, egy nemzeti elkötelezettség, amely mellett a pártok akár fölöslegesek is lehetnének. Pártok azonban vannak, és lesznek is mindaddig, amíg a nemzetek föl nem ismerik, hogy elég magyarnak, németnek, románnak stb.... lenni, pártok és ellenségeskedés nélkül. A pártoskodást már bizonyos nem napkeleti bölcsek is jónak tartották arra, hogy szétziláljon minden nemzetet.

Vajon eljön-e az idő, amikor felismerik ezt a nemzetek, a népek? Nem lesz-e késő Európa számára? Bizonyára késő lesz, hiszen a sok elmebeteg "szakértő" aki a zsebe érdekében irányítja az uniót, s valami megfoghatatlan degenerált szellemiség hatja át minden rendelkezését, aligha engedi a helyes és tisztességes, bevált irányt visszaállítani. Európában, az Európai Unióban állandó háború van, hiszen egy nem európai pénz-és szellemi hatalom irányítja az uniót, amely vagy - a birodalom nagysága miatt - belebukik, vagy tökélyre viszi az erkölcstelenség, a hitnélküliség, az elnemzetietlenítés diktatúráját. Valószínű, hogy ez utóbbi tragédia előtt állunk, hiszen primitívvé tették egész Európát. Érzés szeretet, Isten nélküli, állati sorban, sárban hempergő társadalmak élnek immár Londontól Bécsen keresztül Bulgáriáig mindenütt. A keresztény egyházak elerőtlenedtek, olykor saját magukat elárulva gyengítették társadalmi, lelki lehetőségeiket, terüket.

Eddig minden újonnan unióssá vált ország gazdaságilag tönkrement, társadalma elégedetlen, az elszegényedés jellemzi a keleti blokkot, amit máig másként kezelnek a nagyhatalmak, mint saját magukat.

A francia elnök (mint a házastársi hűség mintapéldánya), s Merkel asszony (aki inkább egy NDK-s mosónőre hasonlít) veszi a bátorságot, és Magyarországot bírálja a magyarországi hazaárulók információi alapján, miközben saját országaikat és azok őslakosságát is két lábbal tapossák a liberalizmus átkos szellemében.

Igen, rossz időben és rossz helyre születtem. S születtünk még sok-sok millióan Európában. Tehetetlenek vagyunk, mert a demokrácia voltaképpen sok hülye proli és zsidó pénzember uralma az értelmiség fölött. Genetika az egész. Európának eme feléről elüldözték, megölték a nemességet, amely nem volt kizsákmányoló, mint ma a gyógyszermaffia, a mezőgazdasági maffia stb., azaz, hogy az unió szakbizottságai, szakértői, akik a disznóknak piros labdát rendeltek el, hogy jobb legyen a hangulatuk. Az elüldözött, nemzethez hű nemességet, középosztályt, felváltotta a proli, a tudatlan és igénytelen kommunista, a helyzetét kihasználó liberális, a haszonleső zsidó, s elkezdtek rombolni. (És lehetnek egyetemi tanárok, államfők, kormánytagok... a proli, proli marad, bármit tesz is hogy ez ne lássék rajta.) Minden, ami érték, ami keresztény, ami igaz, és ami évezredekig az európai élet alapfeltétele volt, rommá lett a liberális-kommunista ámokfutás alatt és miatt. Most önmagukkal együtt pusztulni kezdenek a rombolók is. Mert a felégetett búzamező nem terem, s a megölt paraszt már nem mutathatja meg, hogy kell vetni és aratni... Így tehát, a gyilkos is éhen hal előbb vagy utóbb.

Milyen szép is volna, ha Magyarországot "büntetésből" kiléptetnék az Európai Unióból. Magyarországnak ugyanis nincs szüksége erre a politikai, világuralmi, erkölcstelen és embertelen képződményre. Hiszen határok nem szűntek meg, nem lett jobb a kisebbségek sorsa sem, nem élünk jobban... minden hazugság volt, amit a csatlakozás előtt mondtak erről a kényszerű egységről. S ma már e hazugságokat a bőrünkön érezzük. Magyar, román, szlovák, osztrák, és bulgár egyaránt. "Európa-idegen", és ab ovo idegen érdekeket szolgál ez az uniós massza, amelynek a módszereihez képest Adolf Hitler egy jó szándékú kiscserkész volt, aki legalább jólétet teremtett a Birodalomban, s nem ellopta a nép javait. Még a tyúkokat is hagyta tojni, és a disznóknak sem tétetett piros labdát az ólba, mint az unió genetikai hulladék szakértői.

Most mi vagyunk az uniós elnöki székben. Mi magyarok! Ránk adták a bohócsapkát fél esztendőre azok, akik megmondják, mit kell tenni és miért nem jó egy magyar törvény, ha az nem tetszik a söpredék sztalinista, liberális milliárdos hazaárulóknak... Egy akolban lehetünk 90 év után fél évig mi, a szétszakított kárpát-medencei magyar nemzet... Ám ebből az "örömből" inkább nem kértem volna. Ahogy szeretem ugyanis Európát, olyan undorom van az Európai Uniótól, amely a világtörténelem eddigi legaljasabb és legkártékonyabb szervezete, egyben a legembertelenebb háború is az európai népek ellen.

Nem örvendek tehát sem az elnökségnek, sem a tagságnak, mert Magyarország és minden más állam lassan megszűnik létezni. Csak a németek és franciák tartják magukat elsőnek az egyenlők között, no meg a most partnerkapcsolatot létesített Izrael. Mit nekik a térkép, a távolság... Csupán egy dologra vagyok nagyon érzékeny: ha beleszólnak primitív és a magyarságot minden korban gyűlölő európaiak az én országom, hazám, Kárpát-medencém és a magyar nemzet dolgaiba. Most beleszólnak! Fenyegetnek, a forintot tapossák, s mindehhez a legaljasabb módon asszisztál a magyarországi liberális és kommunista söpredék és médiája. Mintha nem is itt élnének. Ellendrukkerek, nem magyarok! Csak azt nem értem, ha már uniós tag vagyunk, miért nem mennek el máshová mindazok, akik rettegnek a magyarországi fasisztáktól, a rasszizmustól, a kereszténységtől, a nemzeti érzésektől, annak megnyilvánulásaitól? Szabadon mehetnének bárhova, hiszen az Unió az övék. Bár az sem megoldás, mert láthattuk, hogy a magyart gyűlölő zsidó írók (a zsidóság elenyésző, de rendkívül hangos és befolyásos rétege) miként gyalázkodnak és hazudoznak Berlinben, és Bécsben Magyarországról...

Rossz idő, rossz hely... vagy mégsem az? Meglátjuk. Ma nem érzem jól magam sok százmillió európai polgárral együtt a zsidó, liberális és kommunista Európában. Mert ma Európa nem más, mint egy hatalmas kohó, amelybe az öntőmester: a zsidó tőke keveri az ötvöző anyagokat. Kísérletezik, és meg kell várni, amíg az a kémcső, amelybe beszorították Európa népeit, egy rossz vegyület miatt végre felrobban az alkimista kezében... Ám hogy mikor lesz ez a robbanás még nem tudni pontosan, de bizonyosan bekövetkezik. S utána szabad és független nemzetállamok élik majd újra békés, meghitt, szeretetteljes keresztény erkölcsi normák alapján életüket, megbecsülve a velük élő nemzeteket... A forradalom tehát elkerülhetetlen. Minél nagyobb a birodalom, annál hamarabb összeomlik. Adja Isten, hogy mielőbb így legyen!

Stoffán György
helyettes főszerkesztő - Európai Idő - Sepsiszentgyörgy







 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
György László: Mindörökké jó Atyánk
  2011-02-19 17:24:46, szombat
 
 




György László: MINDÖRÖKKÉ JÓ ATYÁNK


Mi Atyánk
ki a könnyekben vagy
szenteltessék meg a neved
te a múltat s jövőt együtt látod
jöjjön el hát szent országod
álmainkat zokon ne vedd
küldj minékünk alázatot
ossz örömet és bogozz bánatot
ingyen is - kölcsön is
miképp a mennyben
úgy a földön is tiszta fényt
ragyogj miránk
mindörökké
jó Atyánk
mindennapi vétkeinket
vedd el tőlünk ma
és bocsásd meg a mi kételyünket
miképp mi is megbocsátunk
az alattomban lépkedőknek
eget-földet meggyalázó
sárdobáló kérkedőknek
és ne vigy minket kísértésbe
de szabadíts meg a gonosztól
ostobától - túl okostól
szelíd szigorral vigyázd imánk
mert tiéd a test
a fény
a lélek és a szenvedés
mindörökre jó Atyánk.
Ámen.




 
 
0 komment , kategória:  György László  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 435 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2963
  • e Hét: 8185
  • e Hónap: 48006
  • e Év: 225881
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.