2011-02-19 22:20:20, szombat
|
|
|
Kekszkrémes tekercs
===================
Piskótát sütünk:
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
6 egész tojás
17,5 dkg porcukor
17,5 dkg liszt
1/2 citrom reszelt héja
1 sütőpor
csipet só.
A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral, beletesszük a citromhéjat,a sütőporos lisztet, majd a csipet sóval felverjük a tojásfehérjét. Óvatosan beleforgatjuk a habot a sárga színű alapba. Két részletben szoktam a habot hozzákeverni, akkor nem törik össze annyira. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. A tepsi oldalát ne kenjük ki, mert púpos lesz a tésztánk.
Piskótát sütünk 180 fokon tűpróbáig. 20 percig semmiképpen ne nyissuk ki a sütőajtót.
Míg sül a tésztánk, elkészítjük a bele valót.
Kekszkrém:
'''''''''''''''''''''''''''''''''''
50 dkg háztartási keksz
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
5 dl tej
2 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1 dl rum
20 dkg dióbél darálva
10 dkg mazsola (elhagyható annak, aki nem szereti)
A kekszet ledaráljuk, a mazsolát megmossuk, a rumba áztatjuk. 1 dl tejben elkeverjük a lisztet, kakaót, és hozzá öntjük a másik 4 dl tejet. Beleöntjük a cukrot, és a kis darabokra vágott margarint. Felforraljuk az egészet, közben kevergessük. A tűzről levéve beletesszük a diót, és a kekszmorzsát. Végül a mazsolát rummal együtt. Ne ijedjünk meg, ha hígnak tűnik, hűlés közben nyeri el krém formáját.
Közben a piskóta megsül. Langyosra hűtjük, és mivel általában szép magas, kettévágjuk. Két rúdnak való lapot kapunk belőle. A kihűlt krémet kettéosztjuk, és rákenjük a lapokra. Felhengergetjük. Hűtőben dermesztjük egy kicsit, majd szeleteljük.
Nagyon finom, nem émelyítő.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|