Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Rakott kelkáposzta
  2011-02-02 21:34:13, szerda
 
 


Rakott kelkáposzta
előkészület: 50 perc sütés: 30 perc

Hozzávalók 5 főre
1 fej kelkáposzta (kb. 1 kg)
60 dkg darált sertéscomb
10 dkg zsír
1 nagy fej vöröshagyma
24 dkg rizs /2 db főzőtasakos gyors rizs /
2 mokkáskanál őröltbors
1 nagy pohár 20 %-os tejföl (3,75 dl)
1 tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa


Elkészítés lépésről lépésre

A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk és leveleire szétválasztjuk.

Egy nagy fazék vízben, amit egy evőkanál sóval ízesítettünk, nem túl puhára főzzük a káposztát.
Közben a hagymát felkockázzuk és a zsír 2/3 részén megdinszteljük.

Hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük 1 teáskanál sóval és az őröltborssal. Egy kevés /kb. 1 dl/ vizet öntünk alá
.
20 percig dinszteljük, végül zsírjára sütjük, közben a rizst enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
A húst elvegyítjük a rizzsel.

Egy közepes méretű tepsit a maradék zsírral kikenünk és a zsemlemorzsával beszórjuk.
Beterítjük káposztalevelekkel, rászórjuk a húsos rizs felét, rákenjük a tejföl 1/3 -át, amit előzőleg az egész tojással összekevertünk.

Ismét káposztalevél, aztán a húsos rizs másik fele következik, amit beborítunk káposztalevéllel.
Rákenjük a maradék tejfölt.

Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul /kb. 3o perc/.


Forrás: nosalty
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Rakott káposzta
  2011-02-02 09:04:37, szerda
 
 


Erdélyi rakott káposzta recept

Alapanyag: fokhagyma, füstölt szalonna, fűszerpaprika, kolbász, rizs savanyú káposzta, sertéshús, tejföl, vöröshagyma, zsír .

Eőkészület: 25 perc főzés: 60 perc sütés: 50 perc

Hozzávalók 6 főre :

1 kg savanyú káposzta
70 dkg darált sertéshús
10 dkg füstölt mangalica szalonna
2 fej (kb 18 dkg ) vöröshagyma
1 duci gerezd fokhagyma
8 dkg zsír
3 ek olaj
30 dkg rizs
20 dkg füstölt csípős kolbász
2 tk só
1 mk őrölt bors
2 tk őrölt paprika
1 nagy pohár ( 3,75 dl ) tejföl
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 ek zsemlemorzsa


Elkészítés lépésről- lépésre részletesen

A káposztát hideg vízzel egyszer átöblítjük és annyi vízben, ami éppen ellepi 60 percig előfőzzük, majd leszűrjük.

Amíg a káposzta fő, a többi hozzávalót előkészítjük és megfőzzük.

A füstölt szalonnát felaprítjuk, kiolvasztjuk a zsírját és leszűrjük.

A kolbászt felkarikázzuk.

A hagymát felaprózzuk, a szalonnazsíron - amihez még további 5 dkg zsírt adunk - üvegesre dinszteljük.

Hozzáadjuk a darált húst, 1tk sót, az őrölt borsot, a zúzott fokhagymát és kb 20 percig tovább dinszteljük, ha szükséges 1-2 ek vizet öntünk alá.

Mielőtt levesszük a tűzröl, beletesszük a kolbászkarikákat és 1 tk őrölt paprikát.

A rizst megmossuk és 2 ek olajon megfuttatjuk, felöntjük fél liter vízzel, hozzáadunk 1 tk sót és 15-20 perc alatt félpuhára főzzük.

Egy sütőedényt a maradék 3 dkg zsírral kikenünk és 1ek zsemlemorzsával beszórunk.
Először beleterítjük a káposzta 1/3 részét, amire ráterítjük a rizs felét, majd erre tesszük a darált hús felét, rászeljük a paradicsomot és a zöldpaprikát, majd megismételjük a rétegezést.

Felülre káposzta kerül, amire rásímítjuk az előzőleg 1 ek olajjal elkevert tejfölt és meghintjük 1 tk őrölt paprikával.

Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 50 perc alatt szép pirosra sütjük.

Forrás: nosalty
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Arany gyűrűk
  2011-02-02 08:32:37, szerda
 
 

























 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 31 db bejegyzés
e év: 1671 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1382
  • e Hét: 3520
  • e Hónap: 35006
  • e Év: 239707
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.