Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Orbán a kommunista erőszakot n
  2011-02-04 20:22:41, péntek
 
  Orbán a kommunista erőszakot narancslében adagolja

2010. júl. 2. 2010. júl. 2. 21:31,

Orbán bekeményít. Igaz, előtte néhány nappal megengedte a házi pálinkafőzést, hadd zsugorodjonak a magyarok májai gyorsabban. Az átlagos életkor még mindig magas Dzsingisz kán idejéhez képest, és lehet csökkenteni 6-8 évvel, feltünés nélkül.

Orbán szerint semmi szükség félkatonai szervezetekre, mert a rendőrség és a nemlétező honvédség garantálja a közbiztonságot. Kicsit soknak tünik ennyi marhasággal gyarapítani az elmult húsz év alatt felhalmozott szemétlerakatot. Például a skandináv államokban is léteznek fegyveres félkatonai alakulatok (hemvernet), akik otthon tarthatják a fegyvereiket, hogy riasztás esetén készenlétben legyenek a legrövidebb idő alatt.

Viszont Orbánékat nem érdeklik más országok jól bevált gyakorlata ezen a téren sem, mert Orbánék FÉLNEK!

Orbán a háttérhatalom sugallatára cselekszik és érzi, hogy lejjebb szállt egy kicsit a népszerűsége, mint a higany szála a hőmérőben. Orbán 2/3-os győzelmét a proletár hasa vitte előre, akik még tegnap pufajkásokra és munkásőrsöpredékre szavaztak, de mivel elmaradt az ingyenes virsli és a kőbányai lötty május 1-én, így nagyot csalódtak és máshol próbálkoznak.

Tudja Orbán is, hogy a bázisa nagyon ingatag, de próbál határozottságot színlelni. Sovány vigasz, hogy a FIDESZ többet produkált, mint a pufajkás és Kurcsány együttvéve. Ebből ugyanúgy nem lehet megélni, mint az egykori aranycsapat focijából, melyhez a jelenlegi magyar futballnak semmi köze. Az egykori elvtársak és hóhérok átvilágítása, megkérdezése és esetleges biróság elé állítása természetesen szóba sem jön..... Mert most a Magyar Gárda a fő veszély szerintük. Hja, le kell nyugtatni az országhódítókat.


http://s79.freeblog.hu/archives/2010/07/02/Orban_a_kommunista_eroszakot_narancsle ben_adagolja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy multi adózása: a Tesco áll
  2011-02-04 19:32:08, péntek
 
  Egy multi adózása: a Tesco állítja, az Adózóna kommentálja

Utolsó módosítás: 2011. február 04.
Szerző: Adózóna összeállítás


Az Adózónán január 28-án megjelent Mennyit adóznak a multik és ki jár jól? című írásunk több pontját vitatta és egyben kifogásolta a Tesco Globál Áruházak Zrt., arra hivatkozva, hogy az írásban megjelent információk a társaság magyarországi jelenlétét kívánják rossz színben feltüntetni. Az alábbiakban összefoglaltuk az írás Tesco által kifogásolt pontjait, a cég véleményét, s idézzük Béres Molnár Gergelynek, a cikk szerzőjének reagálását is.


1. A HVG Online csoport által az Adózónán közzétett ,,Mennyit és hol adóznak a multik, s ki jár jól?" című Béres Molnár Gergely könyvvizsgáló, adószakértő által szerzett cikk egyoldalúan, bizonyos tények elhallgatásával igyekszik rossz fényben feltüntetni a Tesco-Global Áruházak Zrt. magyarországi jelenlétét, írja a társaság állásfoglalásában.

A cikk szerzője azonban úgy véli, a Tesco-Globál Áruházak Zrt. adózásával kapcsolatban közölt írás nem kívánta és kívánja rossz fényben feltüntetni a társaság magyarországi jelenlétét, amelyre egyebek között a cikk záró mondata is utal: ,,Nem feltételezhető, hogy a TESCO Globál Áruházak Zrt. megsértette volna az adójogszabályokat Magyarországon. A szerző célja az volt, hogy a figyelmet felhívja arra, hogy "egy blue chip (vagyis a vezető tőzsdei cégek közé tartozó) céggel szemben mások az elvárások, annak társadalmi és gazdasági súlya miatt."

2. A Tesco állásfoglalásában kifogásolja, hogy annak ellenére, hogy a szerző a szöveg elején is arra hivatkozik, hogy nyilvános adatokat tesz közzé, annak végén a csatolt hivatkozás, mint adatforrás már egy vállalkozást reklámozó honlapra mutat.

A szerző a szöveg elején valóban arra hivatkozik, hogy nyilvános adatokat tesz közzé, miután a közölt link jelenleg is a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálatának oldalára mutat. A cikkben közölt adatok - tehát minden kétséget kizáróan - nyilvános adatbázisokban szerepelnek. Ennek alátámasztására csatoltuk (lsd a cikk alatt) azt a négy a Tesco-Global Zrt. beszámolóját tartalmazó pdf dokumentumot, amely a hivatkozásban is megjelölt honlapról letölthető.

Amennyiben, ahogy az állásfoglalásban szerepel, a link egy vállalkozást reklámozó honlapra mutatna, önmagában az sem zárná ki azt a tényt, hogy az adatok nyilvánosak, azaz bárki által hozzáférhetőek.

3. Visszatérve az elhallgatott tényekre, ha az Olvasó felkeresi a www.e-beszamolo.kim.gov weboldalt, ott megtekintheti a teljes valóságot, miszerint Tesco-Global Áruházak Zrt. a 2010.02.28-án zárt pénzügyi évében 2,695 milliárd forintot fizetett be például helyi iparűzési adóként. Csak remélhetjük, hogy a cikkíró által említett ,,20-25 jobban kereső egyéni vállalkozó" ezt szintén megtette. Mindezen felül meg kell említeni, hogy a Tesco-Global Áruházak Zrt. a 2010.02.28-án zárt pénzügyi évében további több mint 650 millió forint építményadóval finanszírozta a helyi önkormányzatok és példának okáért több mint 10 milliárd forint társadalombiztosítási járulékkal az állam működését.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. állásfoglalása azonban olyan információkat közöl (helyi iparűzési adó, építményadó, társadalombiztosítási járulék), melyek nem voltak a cikk témái.A cikknek, hangsúlyozza Béres Molnár Gergely, nem volt célja, hgoy elemezze a Tesco-Globál Áruházak Zrt. teljes tevékenységét, illetve adózását. A szerző csupán arra az ellentmondásra kívánta felhívni a figyelmet, hogy a Tesco PLC. az éves jelentésében 26,4 százalékos nyereségadóval számol, ezzel szemben a Tesco magyarországi vállalata csak 1,6 százalék nyereségadót fizetett Magyarországon a 2010. február 28-án lezárt pénzügyi évében.

4. És hogy hogyan ,,sikerült" a társasági adót a cikkben említett 57 millió Ft-ra csökkenteni? Nyilván minden adózással foglalkozó szakember számára világos, hogy fentebb említett helyi iparűzési adó nemcsak ráfordításként volt elszámolható 2009. december 31-ig, hanem társasági adóalap csökkentő tételként is szerepeltetni kellett a hatályos jogszabály alapján. Ennek adóhatása 431 257 000 forint volt. Továbbá a Tesco-Global Zrt folyamatosan beruházásokat végez, amelynek szintén adóalap csökkentő hatása van a fejlesztési tartalékra vonatkozó szabályok miatt. Ez adóévenként 500 millió forint adóalap után 80 millió forint adócsökkenést eredményez. Természetesen a Tesco-Global Áruházak Zrt. a 2010. február 28-án zárt pénzügyi évében is - mint a megelőző években - 500 millió forintot jelentősen meghaladó, több mint 30 milliárd forint beruházást eszközölt. Tehát csak ez a két tétel 511 257 000 forint adócsökkenést eredményezett, mely minden adóalany számára hozzáférhető adócsökkentő jogcím.

Béres Molnár Gergely, a cikk szerzője nem vitatja, hogy a helyi iparűzési adó összegével és a fejlesztési tartalék összegével is lehet csökkenteni az adóalapot. De a magyarországi Tesco esetében, ahogy a beszámolóból is kiderül, nem ezek voltak a meghatározó tételek az adóalap csökkentésekor, hanem a külföldi fióktelep miatt eszközölt adóalapcsökkentés, ami összesen 7 millió 457 ezer forint volt. A Tesco-Globál Áruházak Svájci fióktelepe 7,4 milliárd adózás előtti eredményt ért el, s ez után 133 millió forint (1,8 százalék) adót fizetett meg Svájcban.

5. Természetesen időszerűbb adatokkal is szolgálhatunk a társaság adófizetési szokásait illetően. Ennek mi sem ékesebb bizonyítéka, mint az utóbbi időkben sokat tárgyalt ágazati különadó. A Tesco-Global Áruházak Zrt. 2010. decemberében több mint 10 milliárd Ft-ot fizetett be ezen a jogcímen az akkor még APEH néven ismert állami hivatalnak. Ez meghaladja a Tesco előző év adózott eredményét. Érdekességként megemlítendő, hogy az élelmiszer-kiskereskedelmi piacon, árbevétel alapján, a 2. 3. 5. legnagyobb élelmiszerlánc különadó befizetése aránytalanul elmarad a piacvezetőjétől, és mindössze néhány millió forintban realizálódik, kizárólag tulajdonosi struktúrájuknak köszönhetően.

Ezt a két állítást az Adózóna írása nem vitatta és kommentálni sem kívánja.


http://adozona.hu/aktualis/20110204_multi_adozas_Tesco_valsagado_tarsasagiado.asp x
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Modernkori nagyjaink ábrázolás
  2011-02-04 19:25:30, péntek
 
  Modernkori nagyjaink ábrázolása


Igyekszem tartani magamat ahhoz a rég bevált szokásunkhoz, hogy halottról vagy jót vagy semmit sem mondunk . Igyekszem tehát jót írni a magam módján, a Debreczeni József által szerkesztett Antall József életrajzzal szemben . Milyen érdekes, hogy az átszervezett Duna Televízió ezt a megközelítést tartja jónak, általa engedi megismertetni magyarok millióival a rendszerváltásunkat levezénylő, paktumos miniszterelnökünk életét . Pedig mindannyian tudjuk azt, hogy amilyen képet festenek rólunk mestereink, olyan kép marad meg a jövendő számára .

Mindannyian egyezünk abban, hogy semmiben sem egyezünk ma már, politikai elkötelezettségünk családokat emészt fel naponta ebben a kiábrándító helyzetben, amit az elmúlt 66 év történelme zúdított reánk . Antall József egyszer csak megjelent előttünk, megjelentette a sztárcsináló média, majd üstökösként beleloccsant a magyar rendszerváltozás fortyogó kráterébe . Minden megváltozott egyszerre, kimondatlan sérelmek, eltusolt felelősségek feszítették az emberek mellét, miközben előkészített bőröndjeiken ültek azok, akik attól rettegtek, hogy kiteszik szűrüket az országból . Nem tették ki ...

Antall jött, látott és meghalt, miután kiegyezett a nemzet ellen ágáló SZDSZ-el, és Göncz Árpádon keresztül a volt kommunisták utódpártjával, az MSZP-vel . Ezek a volt pártvezetők átmentették nemzetünk államosított vagyonát maguknak, amit pártvagyonként azóta is működtetnek . Antallnak ki kellett egyeznie ezekkel a rózsadombi szélhámosokkal, akik másoktól rabolt palotáikban élnek ma is, ha el nem vitte őket az ördög azóta . Az oroszok figyelték mi történik nálunk, láthatták ebből azt is, ami náluk fog megtörténni hamarosan . Magyarország kiszolgáltatott helyzete egyedülálló volt a KGST tagállamai között, mivel vezetői mindannyian idegenek, nemzetellenesek voltak, néhány délibábot kergető megtévedt embert leszámítva .

Ezek a megtévedettek voltak a leggyalázatosabb magyar verők . Czinege Lajosra már csak kevesen emlékeznek, de ő volt a jászság félelmetes kulákverő gyilkosa . Ő is a Rózsadombon lakott mástól rabolt palotában, ahol bóbitás felszolgáló sürgött-forgott körülötte, mint annak idején az átkosban élő burzsoá gazdagok idejében . Jól követték a 19-es példát, ahol Szamuelly és Kun Béla halálbrigádjai megfosztottak mindenkit birtokától, kiirtották szakképzett arisztokráciánkat, akik azóta is nagyon hiányoznak nekünk . Nagy szavakkal felosztotta birtokát Károlyi Mihály, de arról senki sem beszél, hogy az a birtok már nem volt az övé, hanem az adósaié .

Történelmünk olyanná válik, amit róla énekelnek nekünk . Ezért kell állandóan megismerni a források eredetét, mielőtt szomjunkat oltanánk belőle . Mérgező eszmék aljas kiszolgálói azért, mert magyarul írnak, nem jelenti azt, hogy magyarként éreznek szívükben . Kétfelé osztották a magyarságot, hasonlóan a belga helyzethez, ahol bár két valódi társadalom feszül egymásnak, a flamand és a vallon, de minálunk ez teljesen értelmetlen a szentistváni nemzetértelmezés miatt . Jobb és baloldalra terelték a szilaj marhákat, azóta öklendezve lökdösik egymást, több helyet követelve maguknak, miközben elfogyott körülöttük az életnek tere . Mindezt jó pásztorainknak köszönhettük, akik a bikákat egymás mellé lökték, helyt adva állandó küzdelemnek . Tehenekkel nincs annyi baj, hiszen nekik elegük van már akkor, amikor minden reggel meg este megfejik őket . Jó pásztor közösséget épít, vigyáz rájuk, megvédi különféle veszedelmektől, tanítja, neveli őket, hogy ökör lehessen belőlük .

Szegény Antall József talán többet tett mint gondolnánk értünk, talán ezért kellett meghallania miniszterelnöksége idején . Nem olyan könnyű paktumot kötni egy amúgy becsületes magyar embernek anélkül, hogy szembe ne kerüljön a dolgok lényegével . Háttérkötődéseit nem ismerjük, bár mindannyian tudjuk, hogy politikusainknak meg kell felelniük különféle titkos társaságok követelményeinek, melyeknek programjai gyakran kerülnek szembe saját nemzetük érdekeivel . Megoldást szolgál nekik idegen kultúra bomlasztó hatásait elterjeszteni az ősi nemzet hajdanán büszke tagjai között úgy, hogy megtanulja nyelvét, s gyermekeit tudatosan hazaárulásra neveli . Így ezek a gyermekek kettős identitástudattal rendelkeznek majd, ahol a domináns zsiványság eluralkodik bennük idővel .

Megtévesztett internacionalistáink rengeteg segítséget kaptak betyárbecsületre hivatkozva azoktól, akik tudatosan nemzetükre törtek, bár eltakarták előlük kilógó patájukat . Ezek az aljas összeesküvők beházasodtak, már generációk előtt nemességünk eladósított családjaiba, így rokon vonásokat mutatnak földünk bármely pontján ezek az új politikai vezetők . A többinek állandó kenyérharc jut osztályrészül, azt sem tudja a szerencsétlen, hogy bolondját járatja velük saját vezetésük, akiket ők maguk választanak meg képviselőnek . Mihelyt megválasztották, azonnal szolgálni kezdi azokat, akik őt megteremtették . Ebből kiindulva megállapíthatjuk, hogy rendszerváltásunk tragikus sorsú miniszterelnöke is valószínűleg együtt vakolt rejtett társaival, mielőtt rábízták hazánk vezető szerepét .

Rengetegen boncolgatják ezeket a szálakat, de ugye a halottról vagy jót, vagy semmit . Családja is belenyugodott abba, hogy bevégeztetett . Mi meg szerencsétlen magyar emberek, azóta is nyögjük a bankárok összeesküvéséből reánk maradt dollármilliárdos hitelek kamatterheit . Időnként húzunk egyet nadrágunk szíján, majd mikor ideje lenne engedni egy kicsit, megint csak húznunk kell rajta . Nemzetközi összeesküvés áldozatai lettünk, pedig saját magunkat tartjuk ebben a kiszolgáltatott helyzetben, mert mi lenne ha mégis kezünkbe vennénk a sorsunkat, s élni kezdenénk monetáris jogainkkal, saját, kamatmentes pénzzel látna el bennünket az állam . Egyszer eljön majd az idő, és akkor az elszámoltatás 70 éves folytatását sem halaszthatjuk el . Sok mindenért megfizettünk már új urainknak, már csak el kellene követni azt is, amivel ennyi időn át alaptalanul megvádoltak bennünket .
Nagyjainkról pedig olyan képet kell alkossunk, amelyre büszke lehet majd az egész világ, nemcsak Európa . Rengeteg tartozást kell behajtani elnyomóink mulasztása, félretájékoztatása végett . Wass Albert figyelmeztetése pedig ott kell lebegjen minden magyar ember fejében . Olyan tisztán látó őszinte, nemzetét annyira szerető, azért annyit tévő ember, kevés akad a történelmünkben . Könyveinek üzenete mélyen belénk vésődött, elvezethet bennünket a rég elvesztett létra felé, amelyen kimásztunk annak idején a paradicsomból . Viszont rézkígyóra, színes ingesekre, aranycsinálóra nincs szükség többé!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eltakarták a tolvajok érzelmei
  2011-02-04 19:01:27, péntek
 
  2011-02-04. 17:28
Eltakarták a tolvajok érzelmeit zavaró nagy-Magyarország szőnyeget

A Financial Times blogja arról számol be, hogy letakarták a Brüsszelben, a magyar EU-elnökség keretében kiállított történelmi szőnyeget, amely korábban többekből - a magyar történelmi valóságot tagadókból - ellenérzést váltott ki.
Az FT szerint kérdés, hogy a magyar kormány vajon meghátrált-e az 1848-as szőnyeg ügye kapcsán, miután ma egy zöld anyaggal letakarták a konfliktusok forrását.
Mint ismeretes, a szőnyeg azért váltott ki ellenérzést egyes szlovák és román politikusokból, mert a két ország bizonyos területei Magyarország részeként szerepeltek a térképen, ami a kor valóságának amúgy teljesen megfelelt.
A magyarok számára felemelő látvány mindenesetre most eltűnt, letakarták, bár állítólag azért, mert a nagy jövés-menés kárt tett benne. Az FT ígéretet tett arra, hogy a továbbiakban is követi a "szőnyeg sagát".


(Financial Times, VGO nyomán Kuruc.info)

http://kuruc.info/r/26/73743/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves Viktor!
  2011-02-04 18:52:27, péntek
 
  Kedves Viktor!

Hagyd már abba a duzzogást! Nem csaptalak be, nem azt mondtam, hogy a módszeremmel örök időkig hatalomban lehet maradni. Neked harminc év már smafu???

Barátsággal:
...Hoszni

*****************
Orbánnak nincs véleménye Egyiptomról?


2011. február 04., péntek, 06:30

Orbán Viktor épp az egyiptomi zavargások kezdete előtt tért haza Kairóból, ahol Hoszni Mubarak egyik utolsó magas rangú vendége volt. Azóta az EU-elnökséget betöltő magyar kormány vezetőjeként hivatalosan nem foglalt állást a fejleményekkel kapcsolatban.

Az Egyiptomban zajló összecsapásoknak és politikai fordulatnak köszönhetően itthon máig téma maradt Orbán Viktor január végi kairói látogatása, az EU soros elnökségét betöltő magyar kormány feje ugyanis az egyik utolsó európai vezető volt, aki még ,,békeidőben" tett udvariassági látogatást Hoszni Mubarak elnöknél. Az Orbán Viktor vezette delegáció - amelynek több hazai üzletember mellett tagja volt Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár és Tállai András, a belügyi tárca államtitkára is - január 22-én érkezett Egyiptomba. Orbán 24-én találkozott Mubarakkal és 25-én reggel utazott el Egyiptomból - épp aznap, amikor kezdetét vette a kormányellenes demonstrációk sorozata.

,,Lehet, hogy utoljára látta Mubarakot, utolsó pillanatban jött haza" - írta az egyik látogató a kormányfő Facebook-oldalán, ahol több más mellett arról is értekeztek a hozzászólók, hogy a magyar miniszterelnök épp az EU soros elnökségét betöltő kormány vezetőjeként vendégeskedett Kairóban. ,,Ez k..a jó politikusi lépés volt, mint soros EU elnök elmenni egy diktátorhoz szövetséget ajánlani" - írta például sommásan az egyik kommentelő.

Orbán és Mubarak január 24-én
Fotó: Facebook

Maga az utazás ötlete uniós diplomatáktól származott - írta tegnap meg nem nevezett kormányzati és külügyi forrásokra hivatkozva az Origo, amely szerint a név nélkül nyilatkozó források szerint nem lehetett előre látni, hogy mi készül Egyiptomban, azóta pedig Mubarak legfőbb szövetségese, Barack Obama is máshogy látja Egyiptom helyzetét, mint másfél hete. A találkozón viszont az éppen kibontakozó egyiptomi fejleményekről nem esett szó, Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője a hvg.hu erre vonatkozó kérdésére azt válaszolta, hogy Orbán Viktor a magyar-arab kapcsolatok újjáépítéséről és a magyar-egyiptomi gazdasági együttműködésről folytatott tárgyalásokat.

Nem beszélt róla, mióta hazatért

Az MTI a látogatás után kiadott jelentése szerint Orbán Viktor úgy látta, hogy ,,Egyiptom kulcsszerepet játszik ennek a térségnek a stabilitásában. Ők szeretnék, hogy ha az EU ezt elismerné. (...) Egy 'advanced statust' szeretnének megszerezni, s mi ezt támogatjuk". A beszámoló szerint hozzáfűzte, hogy az EU soros elnökeként Magyarország, majd az őt követő Lengyelország sokat tehet az EU és az arab világ kapcsolatainak erősítésében, ugyanis ,,valahogy a közép-európaiak jobban megtalálják a hangot Egyiptomban az arabokkal, mint a nagy államok képviselői".

A magyar delegáció Egyiptomban
Fotó: Facebook

A Külügyminisztérium január 30-án közleményben foglalta össze a magyar álláspontot az egyiptomi helyzettel kapcsolatban, de az EU elnökségét betöltő kormány vezetőjeként Orbán Viktor eddig hivatalosan nem nyilvánult meg az ügyben. Szijjártó Péter nem válaszolt arra a kérdésre, Orbán Viktor tervezi-e, hogy nyilvánosan is állást foglal Egyiptomról, illetve hogy az EU-elnökséget betöltő kormány vezetőjeként egyáltalán feladata-e megnyilvánulni a kérdésben, vagy az más EU-vezető felelősségi körébe tartozik. A hvg.hu kérdésére a magyar EU-elnökség stábjának egyik tagja úgy fogalmazott, ,,a miniszterelnököknek senki sem tilthatja meg, hogy elmondják a véleményüket", de külügyi kérdésekben az EU álláspontját mégsem a soros elnök fogalmazza meg; a közös kül- és biztonságpolitika vezető ,,hangja" Cathrine Ashton főképviselő.

Hazaüzent a Gyurcsány-viccel

Orbán Viktor mindenesetre kihasználta az utazást arra, hogy haza is üzenjen: Gyurcsány Ferenc egykori, viccesnek szánt kommentárjára hivatkozva azt mondta, hogy Magyarország néhány évvel ezelőtt elveszítette az arab világ jóindulatát, amikor ,,idétlen megjegyzésekkel a terrorizmus és az iszlám közé egyenlőségjelet tettünk". Szerinte azóta dolgozik a magyar diplomácia azon, hogy visszaszerezzük a jó kapcsolatok lehetőségét a térségben, és miniszterelnökként az EU-elnökség átvétele után az EU-n kívül épp ezért utazott először Egyiptomba.

Gyurcsány Ferenc nem mulasztotta el az alkalmat, hogy visszavágjon. ,,Tunéziában már elkergették az elnököt és mindenki arról beszélt, vajon terjedni fog-e a forradalmi hangulat az arab világban. Orbán meg, mintha mi sem történt volna, úgy nyilatkozott kairói látogatásán, hogy Egyiptom kulcsszerepet játszik a térség stabilitásában. Erre nesze neki, lázad a fél ország, az összecsapásoknak több mint száz halálos áldozata van" - írta a blogján kedden. ,,Talán ez a fiaskó lehet az oka annak, hogy az unió soros elnöki tisztét betöltő Magyarország miniszterelnöke hallgat, mint hal a vízben és egy szót sem mond az egyiptomi válságról" - tette hozzá.


http://hvg.hu/itthon/20110203_orban_mubarak_egyiptom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendőrállam a régi
  2011-02-04 18:38:49, péntek
 
  A rendőrállam a régi
2011. február 4. 01:26:15

Akkor? Mi változott? - Semmi ami a lényeghez tartozik.

Tegnap este megint visszaléptünk az időben. Pontosabban nem is léptünk vissza, csak balga módon mi gondoltuk eddig kicsit azt, hogy haladtunk előre. Pedig nem. Ma is nagyrészt ugyanaz minden, mint ami volt egy, vagy két évvel ezelőtt. A hangsúlyok kicsit tolódtak, de a lényeg jottányit sem változott.

Amikor tavaly tavasszal OV és PiSa kéz a kézben bejelentette, hogy két hét alatt rend lesz az országban, sokan kétkedve néztek, még többen pedig harsányan felröhögtek. Azonban a nagy többség mégha tudta is, hogy a bejelentés erős túlzás, bízott abban, hogy azért ha nem is hetek alatt, de néhány hónap alatt lehet majd változásokat elérni. Hogyha nem is oldódik meg minden egycsapásra, de azért majd lesz egy irány, ami efelé mutat.

Ma már jól látszik: nem lett. És nem hogy megoldás nem lett, de még irány sem. A súlyosan cigányfertőzött részeken tovább romlott a helyzet és máshol sem lehet azt érezni, hogy a közbiztonságban bármi javulás lenne. Szinte minden napra jut egy-egy olyan megdöbbentő történet, ami joggal háborítja fel és borzasztja el a társadalom nagy többségét, és ami mögött kivétel nélkül mindig cigányok állnak.

Persze most sokan mondhatnák akár a narancsos, akár a liberált oldalról, hogy ennek a problémának a megoldása nagyon összetett feladat, hogy a cigánybűnözés visszaszorítása együtt jár más társadalmi kérdések megoldásával is. És jönne még a többi szokásos, évek óta hangoztatott blablabla.

De legyünk nagyvonalúak és mondjuk azt, hogy rendben. Igazuk van. Magyarország dolgozza ki azt a romafelzárkoztatási stratégiát, ami aztán majd az unió alapprogramja is lehet. Menjen rá még fél év és szülessen meg a nagy megoldás. De addig is és eddig is, miért nem lehet és lehetett legalább azt megtenni, hogy a legsúlyosabban veszélyeztetett településeken kiemelt járőrözés folyik?

Miért nem lehet, vagy lehetett azt megtenni, hogy ott, ahol a lakosság nap, mint nap veszélyeztetve érzi magát a bűnöző cigányhordáktól, hogy ott, ahol ezt nap, mint nap jelzik az illetékeseknek, fokozott rendőri jelenlét legyen?

Tegnap este a radikálisok erre, és ezekre a kérdésekre szerették volna felhívni a figyelmet, amikor fáklyás felvonulást szerveztek a Borsod megyei Lakon annak az idős néninek az emlékére, akit másfél hete szórakozásból brutálisan gyilkolt meg négy cigány.

Az elkövetők, akik közül még egyik sincs több 14 évesnél, hetek óta azzal szórakoztak, hogy esténként a falut járták, és ha valahol világosságot láttak, beugrottak az udvarra, lekapcsolták a villanyórát.

A néninél is ezt játszották el, de ő észrevette és számon kérte őket. A szóváltást követően a retkek az udvaron egyszerűen agyonverték az idős asszonyt.

Erről az embertelen tettről szólt volna a megemlékezés és a figyelemfelkeltés. Azonban az este másképp alakult. PiSa rendőrsége nagy erőkkel vonult a helyszínre és ahelyett, hogy biztosította volna a rendezvény zavartalan lebonyolítását, a megemlékezőt kezdte vegzálni. A legnagyobb problémát számukra ismét az jelentette, hogy a megjelentek közül néhányan a Magyar Gárda oroszlánját viselték a ruhájukon. És ez akkora főben járó bűn volt, hogy az egyik gárdistát, aki történetesen Kiss Robi ex-gárdakapitány volt, felszólították arra, hogy vegye le a mellényét.

Tegyük hozzá rögtön, hogy érdekes mód a többi, több tucatnyi ugyanilyen mellény nem zavarta a rend éber őreit, nekik csak is kizárólag Kiss Robi mellénye okozott problémát. De ez olyan nagyot, hogy amikor a volt kapitány közölte, hogy márpedig ő nem vetkőzik, akkor a rendőrség úgy döntött, hogy előállítják Kisst. A felháborító eljárás hírére, ekkor a többszáz megjelent jobbikos szimpatizáns egy része az autó elé állt, így az nem tudta elhagyni a helyszínt. A helyzet végül odáig fajult, hogy a rendőröknek fizikai erőszakkal kellett eltávolítani az útból az embereket.

Ilyen előzmények után lépett a mikrofonhoz Vona Gábor, aki mindjárt az első mondataiban, a jelenlévő rendőröknek címezve kimondta az este legfontosabb kérdését: ,,Önök hol voltak akkor, amikor az idős nénit agyonverték?"

És tovább fűzve a gondolatot: Hány embernek kell még halnia, hány rettegésben töltött napnak kell még eltelnie, hogy történjen végre valami? Hogy lehet az, hogy most jutott százötven rendőr a helyszínre, más napokon pedig a rendőrség hiánya miatt szabadon garázdálkodnak a bűnözők?

És a legdurvább az egészben az, hogy ha átírnám a bejegyzés dátumát és az illetékesek neveit egy, vagy két évvel korábbira, mindenki azt gondolná, hogy véletlenül egy régi írást hoztam le ismét.

Pedig nem. Ez most van.

Akkor? Mi változott?

gabeebee

Forrás: radicalpuzzle.blogspot.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal&AID=0&Direkt=78068
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kultúrterror tovább folytató
  2011-02-04 18:37:28, péntek
 
  A kultúrterror tovább folytatódik Magyarországon


2011-02-04. 15:52
Alföldi 2012-re is tervez: Óz, a csodák csodájának "sajátos felnőtt változata"

Szokatlanul korán, február 3-án megtartotta sajtótájékoztatóját a következő évadról Alföldi Roberta, a Nemzeti Színház deviáns színképek iránt rajongó igazgatója. Itt többek között kijelentette: jó a viszonya a kulturális kormányzattal, senki nem közölte vele, hogy távozzon vagy az utódját keresnék, sőt, figyelemmel kísérik a színház programját. Ennyit az új országról és a forradalomról.
Ami a folyó évadot illeti, arról elhangzott például, hogy még az előző kormány csökkentette tavaly tavasszal, az évad közepén 1, 7 milliárdról 1, 450 milliárdra a Nemzeti Színház büdzséjét. Emellett a színház korábbi támogatója is visszalépett, ennek dacára nem kellett se áthidaló kölcsönt felvenni, se előadást elhagyni. A Nemzeti Színház egyébként működési formát váltott: zárt részvénytársaságból (zrt.) nonprofit zrt. lett, így az előadóművészeti törvény által garantált társaságiadó-kedvezménnyel járó ,,adománygyűjtésbe" foghat.
Ötven százalékkal nőtt a bérletek és tízezerrel a nézők száma, majdnem 95-97 százalékos a látogatottság. Tehát nem igazak azok a hírek, hogy pang a nézőtér. Alföldi szerint a legfiatalabbak teszik ki a nézők harmadát: ez körülbelül negyvenezer embert jelent.
A társulat a következő évadban annyiban változik: ide szerződik a Krétakör egyik alapító színésze, Nagy Zsolt, Rátóti Zoltán pedig nem lesz tag, mert idő közben a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója lett, de megtartja Nemzetis szerepeit.
Az idei programból egyedül a János vitézt veszik le a jövő évi műsorról. Noha hatalmas sikerrel mutatták be három éve, az előadást övező ,,hisztéria" megbuktatta a produkciót - mondta a téli hidegben sem fázó igazgató, célozva ezzel a nemzeti radikálisok által indított, János vitézt degradáló színdarab elleni indított offenzívájára.
Jövőre egyébként a klasszikusok évadját tervezik, kilenc bemutatóval: G.B Shaw Szent Johannájával indítanak, amelyet Moliere-től A fösvény követ, majd az Óz, a csodák csodájának ,,sajátos felnőtt" változata. Ez utóbbitól joggal tarthatunk, ha olvasóink közül valaki úgy dönt, hogy megnézi Óz ,,sajátos felnőtt" változatát, akkor annyit ajánlhatunk: lehetőleg kerülje el az olyan helyzeteket, amikor mások előtt kell lehajolnia.
Sütő Andrástól az Egy lócsiszár virágvasárnapja, Bródy Sándortól pedig A tanítónőt veszik elő. Az évadban két Shakespeare-premier is várható, az egyik a Hamlet, a másikat még nem tudni, csak annyit: Andrei Serban rendezi. Ifjúsági előadás a Náthán gyermekei és új helyszínen, a színpad alatt játsszák Osborne-tól az Ide nekem a hazafival! című darabot.
Vidnyánszky Attila többször is bírálta különböző cikkekben Alföldi előadásait. Újságírói kérdésre a Nemzeti direktora elmondta: nem reagál a debreceni Csokonai Színház igazgatójának nyilatkozataira. Megtette ezt Vidnyánszky Ludas Matyi-rendezésére a debreceni Jobbik. Ugyanazokat a jelzőket használták, amelyeket ő aggatott Alföldire.
Azt is megtudtuk, a Magyar Ünnep felemásra sikerült koprodukciója után a direktor egyelőre nem tervez együttműködést a Művészetek Palotájával. ,,Egy intézmény nem tud megsértődni" - mondta arról, hogy a Müpa 2010 novemberében egy nappal a bemutató előtt közölte: ,,technikai okok" miatt nem ad otthont az előadásuknak.
Összegezve: forradalom ide, új ország oda, a destruktív, devianciákat népszerűsítő kultúrterror tovább folytatódik Magyarországon.

http://kuruc.info/r/26/73735/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy közbeszerzés margójára
  2011-02-04 17:30:45, péntek
 
  Egy közbeszerzés margójára
Szerző: Vendégblgr
- 2011.02.04. 10:15

A Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége összesen 390 millió forint - opcionálisan pedig további 30 százaléknyi - hús- és hentesárura írt ki nyílt közbeszerzést. A felhívásra 4 ajánlat érkezett, de a felhívásban megjelölt 2010. december 6. délelőtt 9 órakor nem tudták azokat felbontani, mert az ajánlatkérő székhelyén ebben az időpontban katonai delegációt fogadtak, és a biztonsági szolgálat korlátozta az objektum épületeiben és udvarán a mozgást. Az ajánlatkérő faxon értesítette az ajánlattevőket, a bontást délután 3 órára halasztotta. A bontás rendben le is zajlott, de utána az egyik ajánlattevő mégis a KDB-hez fordult: a bontás idejét csak a felhívás módosításával lehet eltolni, ez pedig elmaradt. A KDB megállapította a formális jogsértést, és a teljes eljárást - bele értve a bontást is - megsemmisítette.

LL írt nekünk ezzel kapcsolatban:

"Namost egyrészről adott a HM LOGISZTIKAI Ügynöksége, akik a 2011-es EU elnökség idejére - amikor egymás seggébe érnek a díszdelegációk meg az attasék - sikeresen a saját székhelyüket jelölik meg egy közbeszerzésen bontási helyszínként, ami egy szép nagy ojjektum. Ha nincs épp parádés felvonulás vagy dísszemle, akkor is igazoltatnak boldog-boldogtalant, az emberfia nem sétafikál összevissza még egy kaszárnyában sem. Gondolom, egy honvédelmi logisztikai ügynökség ezzel talán tisztában van. Ha egyvalakitől kérnek egy otthonhagyott személyit, akkor ennek alapján is mehet a levegőbe a tender, amit nemkevés pénzért előkészítettek, meghirdettek, adminisztráltak, stb. Többek között ezért célszerű saját vagy külső céget bevonni, amelyik csak ilyen közbeszerzésekkel foglalkozik, és az ilyen malőr esete szinte kizárt.

Másrészről, micsoda jófejség a t. ajánlattevőtől, hogy egy ilyen helyzetben gondol egy vidámat, meghekkeli a rendszert, mert az egész világ egy nagy Disneyland, és a Kbt. benne a ringlispíl. Lényeges, hogy a cikk szerint az illető szépen csendben maga is elment egy szó nélkül a 9 óra helyett a 3 órás bontásra, és utána nyomta fel a bagázst a Közbeszerzési Döntőbizottságnál (KBD). Nem kell hozzá álmoskönyv, hogy ennek megfejtése a közbeszerzési törvény (Kbt.) 80.§ (3) bekezdésében keresendő, amely ugyanis úgy hangzik, hogy az ajánlatok felbontásakor ismertetni kell az ajánlattevők nevét, címét (székhelyét, lakóhelyét), valamint azokat a főbb, számszerűsíthető adatokat, amelyek a bírálati szempont (részszempontok) alapján értékelésre kerülnek. Namost hogyha a később értékelendő, főbb számszerűsíthető adatok ismertetésre kerülnek, és a t. ajánlattevők szépen végighallgatják egymás ajánlatainak főbb számait akkor ugye mindenki kb. be tudja lőni, hogy széna-e vagy szalma. Ezután nyugodtan lehet nekiugrani a KBD-nek, hogy a bontás nem volt szabályszerű.

Egy kis adalék: A hatályos magyar Kbt. büszke 404 §-ból áll; míg a sokszor hivatkozott finneké mindössze 17-ből.
Kérdés, melyik országban kisebb a korrupció, illetve melyik kezeli átláthatóbban a közpénzeket. Én tudom a választ."


http://vastagbor.blog.hu/2011/02/04/egy_kozbeszerzes_margojara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szögletes narancs
  2011-02-04 17:16:40, péntek
 
  Szögletes narancs

2011/02/04

A szemforgatás magasiskolája, amit orbán viktor kormánya megenged magának! Két pofon a gárdistáknak, és hazazavarja őket! Ugye emlékezünk erre a jaffaszagú kitételre? És mit tettek volna a tizennyolc fős tartalékos állománnyal bővelkedő hendéék árvíz idején? A gárdisták nem nézték, hogy ki a magyar, és ki a cigány! Mentették, amit kellett - derékig vízben, napokig a saját szabadságuk terhére, önként. Erre nincs és nem lehet ellenérv.

Kolontár és Devecser! Magyar Csernobil!
Hogy nagyobb disznóságok ki se derülhessenek, ott már összekaparták a képességeiket, de ott is feltűntek az önkéntesek. Emberek! Esik szét MAGYARORSZÁG. Tény.

Mi meg az eu ülepét tisztogatjuk, és ehhez még engedélyt is kérnek “jeleseink"? Hol élünk?! Bölcsen tenné orbán pajtás, ha azoknak a rendőrnek látszó kommunista kövületeknek saját kezűleg osztaná ki az inkriminált két-két fülest, amit a Magyar Gárdának adresszált. Csak őket mundér nélkül kell haza zavarni! Talán magyarabbnak látszana! Csak talán, és látszana az egész pártocskájával együtt!

Milyen véletlen, hogy az évente tizenkétszer ciklikusan a postaládáinkba hajigált szadista csekkek színe halvány jaffa! Eszük ágában sincs könnyíteni a magyar nemzet sorsán, amire egyébként a megbízásuk szól az adónkból érettünk el és kitartva. Engedelmesen kiszolgálják a hosszú fekete kabátban, gördülő talpakon (a Szent Koronánk előtt is kalapban hasat düllesztő) flangáló sorstalanul közismert, ám polkorrekten láthatatlan gazdáit.

Nem egészen összeesküvési elmélet, ha azt véljük tapasztalni, itt valami kegyetlenül nem kerek. Micsurin mester forog a sírjában, hiszen ilyet ő sem tudott volna nemesíteni.
Emberek! Szögletes a narancs!

Ferencváros, 2011. február 3.

Lengyel Károly

Nemzeti InternetFigyelő


http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/02/04/szogletes-narancs/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összenő ami össze tartozik! Zs
  2011-02-04 17:09:21, péntek
 
  Összenő ami össze tartozik! Zsák a foltját, avagy cionbolsevik a likudistát, mindig megtalálja!


Nemzeti konzultációs testület jött létre az új alkotmány előkészítéséhez

2011. február 4. 10:57

Nemzeti konzultációs testületet hozott létre Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő, akit Orbán Viktor miniszterelnök kért fel az új alkotmány előkészítésével kapcsolatos nemzeti konzultáció vezetésére. A politikus közölte, kérdőívet kap minden választásra jogosult állampolgár, amelyen keresztül elmondhatja véleményét az új alaptörvényről. Szájer József sajtótájékoztatóján bejelentette: a nemzeti konzultációs testület tagja Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöke, Csák János, Magyarország londoni nagykövete, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Szili Katalin volt házelnök, korábban szocialista, most független képviselő.
A fideszes EP-képviselő szeretné, ha a testület munkájában "kültagként" részt venne Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője is, de a többi képviselőcsoport tagjaival is szívesen konzultál, ugyanis szoros kapcsolatban szeretne lenne mindegyik országgyűlési frakcióval.







A testületi tagokkal kapcsolatosan - akik tiszteletdíjban nem részesülnek - kifejtette: Járai Zsigmond felkérése a tervezett közpénzügyi fejezettel függ össze. Magyarország és a világ egyik legsúlyosabb problémája ugyanis - folytatta - az eladósodás és költségvetési forrásoknak a jövő nemzedékek elől való felélése. Az ezzel kapcsolatos társadalmi viták jelenleg is folynak, ezért fontos, hogy gazdasági szakemberek is részt vegyenek a konzultációban - mondta, hozzátéve, hogy ugyanez az indoka Csák János nagykövet felkérésének, aki korábban a Mol vezetője volt.



Pálinkás József révén az akadémia segítheti az alkotmányhoz kapcsolódó tudományos kérdések megvitatását - emelte ki.



A testület negyedik tagjának, Szili Katalinnak a felkérését azzal magyarázta Szájer József, hogy a volt házelnök egy olyan környezeti, környezetvédelmi és szociális szempontot jelenít meg a testületben, amely "minden magyar állampolgár számára fontos". Szili Katalin "szövetségesünk" abban, hogy új alaptörvényre van szükség - fűzte hozzá, megjegyezve, nem kívánnak "ideológiai karanténba" kerülni.



A nemzeti konzultációs testület léte a kormány hozzájárulása az alkotmányozási folyamathoz - fogalmazott. A tanács döntéseket nem hoz, csak közvetít, begyűjti, majd továbbítja a véleményeket.



Hangsúlyozta, minden állampolgárnak lehetőséget kell biztosítani, hogy részt vehessen az alkotmányozásban. Az ezzel kapcsolatos konzultáció már folyik, hiszen például a napokban érdekképviseletekkel egyeztetett az Országgyűlés alkotmány-előkészítő eseti bizottsága - emlékeztetett, felidézve, hogy internetes felületen szintén véleményt lehet mondani. Meggyőződése, hogy a civil szervezetekkel való konzultáció keretében határon túli szervezetekkel is kell egyeztetni.



Megkeresik a napokban az önkormányzatokat is, hogy közmeghallgatások keretében, közgyűléseken, önkormányzati üléseken vitassák meg azokat a kérdéseket, amelyek Magyarország előtt állnak, az alkotmányozással kapcsolatosak. Ehhez segédanyagokat küldenek majd a helyhatóságok részére, és azt kérik tőlük, a viták után levélben foglalják össze álláspontjukat - ismertette.



Az új alaptörvény előkészítésével kapcsolatos nemzeti konzultációnak a legfontosabb része, hogy minden választásra jogosult állampolgár egy tucatnyi kérdéskört tartalmazó kérdőívet kap, amelyen keresztül véleményt mondhat az új alkotmányról - közölte Szájer József. A nemzeti konzultációs testület legkésőbb a jövő héten fogalmazza meg a kérdőíven szereplő - elsősorban nem szakmai jellegű - kérdéseket, felvetéseket, amelyeket azután átad a kormánynak. Az emberek a válaszaikat - akár név nélkül - önkéntesen és díjmentesen küldhetik majd vissza a konzultációs testületnek, amely eljuttatja azokat az országgyűlési képviselőknek is. "Ez egy iránymutatás" - fogalmazott. Megjegyezte, a közpénzügyekkel összefüggésben biztosan lesz kérdés a kérdőíven.



Újságírói felvetésre közölte, nem azt kérdezik majd, hogy akarnak-e az emberek új alkotmányt, hanem konkrét tartalmi kérdések szerepelnek majd az íven.



Ugyancsak kérdésre emlékeztetett: Magyarország jelenlegi jogrendje nem teszi lehetővé az alkotmány népszavazással történő elfogadását.



A mostani közjogi, államszervezeti kérdésekben nem lehet radikális változásokra számítani - mondta, hozzátéve ugyanakkor, hogy az új alaptörvényben valamilyen formában szerinte meg kell jelennie a magyar alkotmányjogi hagyománynak. Példaként említette Szent István törvényeit, az Aranybullát, az 1848-as törvényeket és az Alkotmánybíróság elmúlt húszéves alkotmányossági tevékenységét. Ezekre szerinte nemcsak udvariassági utalást kell tenni, hanem a magyar jog élő részévé kell tenni őket.


(MTI

http://prohungaria.ning.com/profiles/blogs/oesszeno-ami-oessze-tartozik?xg_source =facebookshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 508 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.