Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Deviza alapú hitelkiváltás...
  2011-02-09 23:14:33, szerda
 
  Deviza-alapú-hitel-forintra-váltása hitel-átváltás-forintra forintra-hitel-átváltás-forintra deviza-forintra-váltás hitelek-hitel-átváltás-forintra deviza-hitel-átváltás-forintra bejegyzés elolvasása


Deviza alapú hitelkiváltás minden hitelintézetnél más feltételekkel zajlik, ezért érdemes szétnézni más hitelintézet ajánlatai között is. Nem ajánlott a korábbi devizaalapú hiteleket átváltani forint alapú hitelre, sőt ha van rá lehetőség ajánlott a hitelkiváltás ugyan olyan deviza formában.
A hitelek hosszú futamidejűek és jelenleg nem is érdemes az euró- és frankhiteleket forintra váltani.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legutóbbi, pénzügyi stabilitásról készített jelentéséből kiderül, hogy a devizahitelek állománya még mindig magas. A jegybank szerint a fennálló devizahitel-állomány az átlagosan 13-14 év hátralévő futamidővel rendelkező jelzáloghitelek magas aránya miatt csak igen lassú ütemben épülhet le. Ha az emberek nem vennének fel ezentúl devizahitelt, akkor az MNB becslése szerint a fennálló devizahitel-állomány 2011 végéig mintegy 13 százalékkal csökkenne, majd a rövidebb lejáratú ügyletek kifutása miatt az állománycsökkenés lassulna.


A bankok és a jogszabályi környezet az új hitelfelvevőket már a forintkölcsönök felé irányítják, viszont azok számára, akik már el vannak adósodva devizában - főként pedig svájci frankban - most nem javasolt hitelük átváltása forint hitelre. Ennek oka a forint gyengesége a frankkal szemben.

Az MNB jelentésből az is kiderül, hogy a devizahitel-állomány csökkentése forinthitelre történő váltással megoldható lenne, azonban ez a megoldás a jelenlegi, már kedvezőbb kamatkondíciójú forinthitelekkel számolva a törlesztőrészlet 20-25 százalékos növekedését okozná. A bankok sem nagyon szorgalmazzák a váltást, mivel a devizahiteleknél 5-6 százalék a kamatfelár, addig a forintalapú hiteléknél jellemzően 3,5-4,5 százalék, vagyis kevesebbet keresnek a forinthiteleken.
Ha tehát a megemelkedett árfolyam ellenére is a deviza alapú hitel forintra való átváltása mellett dönt, akkor az árfolyamveszteséget azonnal realizálja.

Tételezzük fel, hogy Ön 10 millió forintnak megfelelő összegű hitelt vett fel 160 forintos svájci frank árfolyamon. Így a fennálló tőketartozás frankban kifejezett értéke 62.500.- CHF. Példánkban a hitel kiváltásakor a svájci frankban fennálló tartozás összege 60.000.- CHF, ám ha időközben az árfolyam 160-ról 185 forintra emelkedett, akkor a 60.000.- CHF összegű tartozás forintban kifejezett értéke 11.100.000.- forintot tesz ki, vagyis a rendszeres törlesztések ellenére a folyósított összeghez képest lényegesen többet kell visszafizetnie, így azonnal realizálódik tehát az árfolyamveszteség.

Számolni kell azzal is, hogy a forinthitelek kamata - bár az elmúlt időszakban lényegesen mérséklődött - még mindig magasabb, mint a korábban felvett devizahitelek kamatlába. Forinthitelek esetén ugyan nem kell számolni hónapról hónapra az árfolyamkockázat veszélyeivel, azonban a magasabb mértékű forinthitel kamatok, illetve az árfolyam miatt megemelkedett tőketartozás miatt, ha deviza hitelét forint alapúra váltja, nem biztos, hogy kedvezőbb törlesztő részletet ér el.

A hitelek finanszírozási arányával kapcsolatban még tudni érdemes, hogy március 1-től csökkent a hitel/fedezeti arány. Forint alapú hitelkonstrukció esetén a fedezetül szolgáló ingatlan forgalmi értékének legfeljebb a 75 százalékáig igényelhető kölcsön.

Ha azonban hitelkiváltásról van szó, s a felvenni kívánt kölcsön összege nem haladja meg a fennálló tőketartozás összegét, akkor figyelmen kívül hagyható a fenti - forinthitelek esetén érvényes - 75 százalékos korlát. Ilyen esetben az egyes pénzintézetek által megadott finanszírozási arányok figyelembe vételével történik a maximális nyújtható hitel összegének megállapítása.

Nemcsak a devizahitelek forintra váltása esetén, hanem minden egyes hitelkiváltás esetén tudni kell, hogy a bankok nem váltanak ki olyan hitelt, melynek törlesztése nem volt szerződésszerű, vagyis a kölcsön hátralékkal rendelkezik.

A bankpiac legkedvezőbb forint alapú adósságrendező hiteleinek havi törlesztő részletét Ön is kiszámolhatja Hitelkalkulátorunk segítségével, konkrét ügylet esetén pedig személyre szóló ajánlatot is kérhet díjmentesen!



http://bankihitel.blogter.hu/tag/deviza-alapu-hitel-forintra-valtasa_kolcson-kiva ltas_lakashitel_hitel-kivaltas_gyorskolcson_otp-kolcson_azonnali-kolcsonok_kedvez o-lakashitel_deviza-hitel-kivaltas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új lengyel biztosító Magyarors
  2011-02-09 23:06:42, szerda
 
  Egy olyan témában keresem,ami nem új,de a megoldás még várat magára.
Ez a téma,a biztosítók által fizetendő kártérítés.Valahogy úgy alakulnak mindig a dolgok,ha a biztosító kártérítést kell fizessen,főként nagyobb összegek esetében,hogy a kár nagysága mindig vita tárgya,időben elhúzódik a kifizetés,összegében is kevesebb az elvártnál.
Ez máshol is így van,vagy volt,pl. Lengyel- és Csehországban megoldódott a helyzet,még törvényt is módosítottak,hogy a biztosítók mennyi idő alatt kell fizessenek, 3 hónap,egy nagy lengyel cég tevékenységének köszönhetően.

Ez a cég most nyitott Magyarországon is,célja,hogy a biztosítók záros határidőn belül teljesítsék a vállalásaikat.Sikerülni fog,mert 90-95 %-os hatékonysággal dolgoznak a fent említett országokban.Nagysága,profizmusa révén itt is eléri ezt a teljesítményt.
Segítség mindenkinek,hiszen a károsultnak nincsenek előzetes költségei,nem kell a bíróságokat járni évekig,amíg a jogos követelését kifizetik.

Első körben olyan személyeket keresünk,aki 5 éven belül gépjármű balesetet szenvedtek,akár utasként,és a biztosító nem,vagy csak keveset fizetett.Halál estén a hozzátartozója a jogosult.
Szívesen adok tájékoztatást,akár személyesen is.Segítségét előre köszönöm.

Tisztelettel.Tamucza Zoltán TZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 399 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 517
  • e Hét: 1260
  • e Hónap: 2207
  • e Év: 38148
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.