Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Szabadulni a világhatalmi békl
  2011-02-09 22:16:37, szerda
 
 
Szabadulni a világhatalmi béklyóktól - Jobbikosok Irán nemzeti ünnepén

barikad.hu
2011, február 9 - 21:54

Az iráni iszlám forradalom 33. évfordulójának, Irán nemzeti ünnepének az alkalmából adott fogadást az egyik fővárosi hotel dísztermében a perzsa ország nagykövetsége.
Cikk Front kép - 280x185:
Az iráni iszlám forradalom 33. évfordulójának, Irán nemzeti ünnepének az alkalmából adott fogadást az egyik fővárosi hotel dísztermében a perzsa ország nagykövetsége. Az ünnepségen jobbikos képviselők is részt vettek, Gyöngyösi Mártont, a nemzeti párt frakcióvezető-helyettesét pedig egy beszéd megtartására is felkérték.

Az iráni iszlám forradalom 1978-ban tört ki Mohamed Reza Pahlavi sah elnyomó, az ország gazdaságának súlyos károkat okozó, korrupt uralma ellen. 1979 elejére sikerült elűzni az uralkodót, és a Ruhollah Khomeini ajatollah vezette siíták kerültek hatalomra. Az új vezetés 1979. április 1-jén kikiáltotta az Iráni Iszlám Köztársaságot, amelynek december 3-án fogadták el az alkotmányát, és nagyjából 1981-re sikerült befejeznie az államberendezkedés kialakítását.

Dr. Saead Seyed Agha Banihasihemi, Irán magyarországi nagykövete köszöntötte röviden a forradalom évfordulójára, egyben Irán nemzeti ünnepére emlékező egybegyűlteket. A diplomata megemlékezett a forradalomról és kiemelte annak jelentőségét hazája mindennapjaira vetítve.

Gyöngyösi Márton a Jobbik frakcióvezető-helyettese (az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke) beszédében kiemelte: személyesen is büszke rá, hogy az országnak abból a térségéből, a Jászságból származik, melynek lakói rokonságban vannak az ókori Irán népével. Kiemelte: bár Magyarország földrajzilag Nyugaton van, szellemileg és lelkileg a magyar nemzet a kelethez kötődik. Hangsúlyozta: kívánatos lenne az elmúlt húsz év kizárólag transzatlanti külpolitikájának az egyensúlyba állítása, emellett egy nagy erejű gazdasági és kulturális nyitás a Kelet, így az Iráni Iszlám köztársaság felé. Ez Gyöngyösi szerint immár indokolható a világpolitikai térképen egyre jobban eltolódó határokkal, az eddigi transzatlanti Status Quo közeljövőbeni megszűnésével is.

Gyöngyösi szerint a Kelet politikai, gazdasági, pénzügyi és katonai növekedése világpolitikai szinten is megkérdőjelezhetetlen. Példaként említette a hallgatóságnak Közép-Ázsia országait, Kínát, Törökországot, Oroszországot, a muszlim világot és Iránt.

A jobbikos politikus szerint ezek az országok úgy voltak képesek elérni elképesztő fejlődésüket, hogy a pozitív változások komoly katalizátora volt egy-egy nemzet hatalmas történelmi, kulturális öröksége. A fejlődő Irán ötezer éves történelme, hagyománytisztelete ma tükröt tart a globalizálódó nyugati világnak, melyet a korrupció, a kettős mérce alkalmazása, a képmutatás és a hazugság jellemez.

Gyöngyösi szerint Irán 1979 óta nyugatbarát politikáról váltva visszatért a gyökereihez, tradícióihoz. A nyugati Irán-ellenes propagandáról elmondta: lehet, hogy az iráni rendszer nem makulátlan, talán nem is tökéletes, de ez az iráni emberek által választott út. A jobbikos politikus többek közt a magyar forradalmakkal is párhuzamot vonva érzékeltette a két nép függetlenségi vágyát a jelenlegi világhatalmi béklyóktól.

A nemzeti párt részéről Gyöngyösi mellett jelen volt az ünnepségen Hegedűsné Kovács Enikő, Szilágyi György, Vágó Sebestyén, ifj. Hegedűs Loránt, Lenhardt Balázs, Balczó Zoltán és Hegedűs Tamás.

Horváth Ádám

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán és a mesebeszéd
  2011-02-09 21:32:22, szerda
 
  Orbán és a mesebeszéd


Orbán Viktor tegnap elmondta 13. évértékelő beszédét. Szinte csudálatos hangulatban lehet most az ország, pedig egy fia konkrétumot nem hallhatott Szeretett Vezetőnk szájából. Három dologról nem beszélt:

- Mit fogunk csinálni
- Mikor fogunk hozzá
- Mi lesz belőle

Ennek ellenére ne higgye a nyájas olvasó, hogy Orbán Viktor semmitmondott, vagy a semmit mondta. A pátosszal nyakon öntött közhelygyűjtemény felolvasása nem volt hasztalan, csodálatos költői képekkel lettünk gazdagabbak. Elsőre kiderült, Orbán egy politikai veterán Fülig Jimmy, aki nem babonás. Mert, aki minden hétfőn hármat köp kelet felé egy barna kőre, azt nem érheti rontás. Ezúton üdvözlöm a tényt, hogy a beszédíró olvasott Rejtőt, egyúttal hálát rebegek magának a mesternek is a fogalmazásért. Gondoljatok bele mi lenne, ha barna kő helyett mondjuk a Sárga folyót írja a szövegbe a köpdösés célpontjának? A baráti Kínával éppen most romlana meg az áhított viszony.

"Aki akasztófára született az nem fulladhat vízbe - mondaná erre Orbán Viktor bölcsen - ahogy tette tegnap - bennünk meg azért legyen meg a jóindulat, hogy figyelmeztessük: nono! Biztos vagy te ebben?
A szebbnél szebb előcitált idézetek és példák közül nekem a Fidesz kormány alapvetésének is nevezhető határidős kiszólás tetszett a legjobban:

"A határidő fontos, a terv is fontos, de a legfontosabb, hogy ez a kettő soha ne szerepeljen egy mondatban."

Orbán ehhez tartja magát a választások óta, és ehhez tartotta most is. Az évértékelés kimerült a megszokott kormányzati panelek random dobálásából, aggódtam is, hogy Mádl elnök urat el ne találja valamelyik a szálkásra kopott sarkával. Ott ült volna szegény betört fejjel, miközben agyon nyomja egy szólavina. Kiderült még, hogy a jövőkép egy terv, illetve TERV, hangsúlyozta harmadszor: T E R V , ami ha nem jön be, akkor ugye nyilván a körülmények lesznek a hibásak, esetleg még a mindenért felelős Gyurcsány Ferenc. Ettől függetlenül Budai Gyula húzzon bele, mert a gombás tenyér viszket, nem érünk rá szarakodni. Úgy vannak ezzel Viktorék, mint felcsúti paraszt a dugással: húzni még tudja, tolni már nem.

Örömmel láttam-hallottam, hogy Kedves Vezetőnk igyekszik követni a kor szellemét. Miközben ő a faszbúkos kommentekből szemezgetett, ámulva csodálkoztam: ez ám a webkettes kormányzás jövőbe mutató sugárútja, aminek végén a digitális mennyország kapuja várja. Csak aztán meg ne torpanjon a lendület a kapu előtt.
A kommentelőknek meg kellett elégedniük a ténnyel, hogy elhangzott a vélemény, ám választ csak annyit kaptak amennyit megszokhattak. A devizahitelesekkel majd lesz valami, ahogy a tartósan munkanélküliekkel is. Itt azért megjegyezte, hogy mindenkit vissza kell terelni a munkába. Mert vannak akik akarnak dolgozni, de nem tudnak, vannak akik nem is akarnak, és vannak a tyúktolvajok, akik úgy tesznek mintha, közben meg mégsem. Utóbbinál lenézett a jobbkezére akaratlanul:Pedig a munka fontos, finanszírozni kell az országot, mert drága a külföldi hitel. Azt nem tette hozz, hogy lassan kérni sincs kitől, mert a potenciális finanszírozók arcáról éppen most csurog lefelé a Matolcsy turha. Kiemelte, hogy talált pénz nincs, mire a hallgatóság morajlani kezdett: nabazz, már a manyup lóvét is elvertétek? Ezzel a beszéd elérkezett a csúcsára, és Viktor bedobta a slusszpoénnak szánt tanmesét:

Edison műhelye leégett, de ő 67 évesen sem adta fel, sőt. Kijelentette: "a katasztrófa legnagyobb haszna, hogy minden tévedésünk is elégett".

Kitaláljátok mi következik ebből? Az, drága Feleim, hogy mi úgy győzhetjük le a válságot, hogy megértjük és szembenézünk vele: elsöpörte a tévedéseinket is. Vagyis huss, vótnincs tévedések tömkelege, tiszta lapra írunk a válság után maradt összedőlt romok tetején, de legalább színes ceruzával.
Csomagoljuk ki egy kicsit ezt a tézist, és fordítsuk le: picsábamár a baszogatással, terítsünk spongyát az einstandra, nem baj, ha kilátszik a sarka. Forduljunk arccal a kánaán felé és fürdessük arcunkat a felkelő nap éltető fényében. Jövőre úgyis fényevők leszünk elég sokan.

Orbán Viktor szerint ennyi volt 2010: összefogtunk, megmentettünk éjjáó. Az, hogy év végén nyakunkba szakadt a világ összes kritikája a médiatörvényért, és 102 ezren adták írásba, hogy köszi, minket ÍGY nem kell megmenteni, nem fért bele a pátosztengerbe. Hiába, ha csak a tagságnak kell szellemi mannát prezentálni, akkor elég az alternatív valóságot elemezni saját szájíz szerint.

http://varanus.blog.hu/2011/02/08/orban_es_a_mesebeszed
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több a vállalati csőd nálunk,
  2011-02-09 21:30:54, szerda
 
 
Több a vállalati csőd nálunk, mint Görögországban
2011. 2. 9. 08:20 MTI - Világgazdaság

Miközben Nyugat-Európában tavaly már kevesebb volt a vállalati csőd, mint egy évvel korábban, Magyarországon 18,7 százalékkal több cég vált fizetésképtelenné ugyanilyen összehasonlításban - derül ki a németországi Creditreform elemzéséből.

Az elemzés megállapította: bár a gazdaság élénkülésének köszönhetően tavaly kevesebb volt a vállalati csőd Nyugat-Európában, számuk még mindig igen magas, Kelet-Európában pedig még tovább nőtt a számuk. A Creditreform adatai szerint a vizsgált tíz kelet-európai országban 35 581 cég vált fizetésképtelenné tavaly, 14,1 százalékkal több, mint 2009-ben. A legnagyobb csökkenést Észtországban regisztrálták, 27,3 százalékot, a legnagyobb növekedés Litvániában volt, 28,1 százalék. Magyarországon 14 832 vállalatnál indult csődeljárás.

A visegrádi országok közül Magyarország mellett csupán Csehországban nőtt a vállalati csődök száma, 6,2 százalékkal, míg Szlovákiában 7,8 százalékkal, Lengyelországban 10,1 százalékkal csökkent. A 15 uniós tagországban, illetve Svájcban és Norvégiában összesítve 175 677 cég vált fizetésképtelenné tavaly, 1,4 százalékkal kevesebb, mint 2009-ben. Ez a második legrosszabb adat az elmúlt tíz évben, ami jelzi, hogy a gazdasági válság elhúzódó hatásait még 2010-ben is sok vállalat érezte, főként finanszírozási nehézségek miatt.

Nyugat-Európában Franciaországban volt a legtöbb fizetésképtelen cég, a listán következő Németország, utána Nagy-Britannia következik. Meglepő adat, hogy a súlyos válsággal küszködő Görögországban tízezer vállalatra mindössze hét fizetésképtelen jutott, Spanyolországban a második legkevesebb, tizennégy, Írországban 75, míg a nyugat-európai átlag 68. A legtöbb vállalati csőd Luxemburgban (321) és Dániában (207) volt tavaly tízezer cégre vetítve.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2048: Orbán Viktor: Vörös kuty
  2011-02-09 21:27:34, szerda
 
  2048: Orbán Viktor: Vörös kutya, vörös ló, vörös ember egy se jó
2048 orbán viktor évértékelő

Nemzeti Hírügynökség (Nemhír) - Dokumentumszolgálat

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Asszonyok, sőt, Anyák! Magyarok, barátaim, nemzetisorsközösségi társaim! Nyolcmillió magyar minden emberi kézzel meghúzott határon innen és túl, határok nélküli eszmei-lelki közösségben! Vagy, közvetlenebb hangon, ahogy azt Fülig Jimmy is tette: szervusz nép, szervusz király!

A megújulás küzdelem. Sorsfordító küzdelmet vívunk, a Kétharmados Forradalom büszke, dicsőséges és sorsfordító harmincnyolcadik évében is. Hosszú idő ez, sok víz lefolyt a Dunán, de aki fél a víztől, ne egyen halat, egyébként pedig aki siet, elkésik! (taps)

Barátaim, tisztelt hölgyeim és uraim! Ne feledjük: aki á-t mond, mondjon bé-t is. Tudjuk a klasszikus magyar költő bölcsességét, vigyázó szemünket Pekingre vessük, hiszen ár ellen nehéz úszni és az arany a sárban is arany. Verekedő pásztorok közt jó dolga van a farkasnak, az ellőtt nyilat nehéz visszahozni.

Barátaim, küzdőtársaim! Kétszer ad, aki gyorsan ad, hát ne legyünk restek, adjunk. Hiszen jobb adni, mint kapni. De hátrább az agarakkal: ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát. A múlt visszatérhet, a múlt válságai, a válságnak a terhei itt lihegnek a nyakunkban. Felelősségrevonás kell, nem lehet tovább az, hogy a múlt gyökerei minden lépésünket befolyásolják, hogy nyolc évnyi szocialista kormányzás tévedései meggyötörjék a derék magyar embereket, akik hadat üzentek a múlt erőinek, az államadósságnak, az igazságtalanságnak. Hiszen tudjuk: "Vörös kutya, vörös ló, vörös ember egy se jó" (taps, nevetés), az ilyen ember olyan, mint Gorcsev Iván, sohasem mond igazat, de nem is hazudik.

Nehéz örökségünk van, nem tehetjük ki magunkat többé a piacok kényekedvének, mert aki egyszer hazudni mer, többet hitelt nem érdemel. Tudnunk kell, nem mindig az arat, aki vet. Nem babra megy a játék, a magyar ember a maga ura akar lenni, azért dolgozunk, hogy a magyar ember is dolgozhasson. Sok beszédnek sok az alja és sok bába közt elvész a gyerek. De sebaj, még csak fél tizenkettő, éjfélig még bárhová betörhet, utána viszont már késő bánat, eb gondolat. Üzenem a múlt erőinek, az aggódóknak, az aggasztóknak: amelyik tyúk sokat kotkodácsol, keveset tojik, és viszont tréfából is lehet igazat mondani.

Azt kérdezte tőlem a kisunokám, apu, hod megy be?

Igen, ebből is látszik, hogy miközben a mi generációnk a múlt hibáinak a terheit nyögi, addig a jövőnk, gyerekeink és unokáink már nyitott szemmel néznek a világra, készen állnak a megújulásra a példátlan összefogás eredményeként. (taps) Hej, micsoda jövő ez! Csalánba nem üt a mennykő, aki fejen áll, az fejre áll, és tudja: hiába az ellenoldal, a múlt sötét árnyainak ármánykodása, akik elköltenék Dárius kincsét is, azt az én jobbkezemre bízom. Lehazudnák ők a csillagot az égből, de későn jövőnek csont az ebédje.

Sokat beszélek azokról, akik miatt az ország évtizedek óta nem tud lélekben és értelemben megújulni. És mondhatnák, igen, disznóra gyömbért ne vesztegess, én mégis azt mondom: két dudás egy csárdában nem fér meg, aki nem dolgozik, ne is egyék. Fogas ebnek való a csontrágás, és senki nem tudhatja, mi történik a falu határában. Ki elbízza magát, könnyen megszégyenül, de többet ésszel, mint erővel.

Hadd foglaljam hát össze mondandómat: a süllyedő hajót elhagyják a patkányok, de csak az nem követ el hibát, aki nem dolgozik, bár jobb kétszer kérdezni, mint egyszer hibázni. Aki időt nyer, életet nyer, de ígéretekkel tele a padlás. Kinek milyen kalapja van, olyannal köszön, de a kerék is jobban forog, ha kenik. Mégsem hagyhatjuk tovább elburjánozni a korrupciót, ha a mi kutyánk kölyke hibázik is, nyomtató lónak nem kötik be a száját, nem lehetünk vele megbocsátók, hiába, hogy kutyaharapást szőrivel gyógyítják.

Száz szónak is egy a vége, búcsúzóul, erőt adóan csak azt mondhatjuk: igen, megújítjuk ezt az országot. Lassan, de kitartóan megújítjuk. Kemény fába vágtuk a fejszénket, de teher alatt nő a pálma, és nem magunk alatt vágjuk a fát (nevetés, taps), és mi látjuk a fától az erdőt. Az idei év a megújulás, a küzdelem, az újjászületés éve. Jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint, és ahol füst van, ott tűz is van.

Mi ezt a tüzet szítjuk, míg ellenségeink, a múlt emberei a füstöt látják. Ez ne vegye kedvünket, hajrá Magyarország, hajrá Magyarok!

(Orbán Viktor Nemzetfőnek, a Nemzeti Ügyek Kormánya Első Emberének jubileumi, ötvenedik évértékelő beszéde a Hódmeződebreceni Vármegye székhelyén, a Nemzeti Együttműködés Napján, április 25-én)

http://holnapiujsag.blog.hu/2011/02/07/2048_orban_viktor_jubileumi_orszagertekelo _beszede
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mennyit ér nekünk Lázár János?
  2011-02-09 21:17:42, szerda
 
  Mennyit ér nekünk Lázár János?

A Fidesz frakcióvezetője a tegnap esti RTL híradójában befeszített, mint tetanuszra váró kisnyugdíjas a körorvosnál, és arcunkba tolta a valóságot:

- Majd a választók eldöntik, jár-e neki a mindennapi luxus, nyugdíj megtakarításokból foltozott költségvetés idején. Az S8-as Audi nem státuszszimbólum, nem pénisztoldalék, nem vizuális felszopás, hanem maga a biztonság azzal a 450 lóerővel. Utóbbira mondta is az Audi bótban, bőven bele, mert nem gyereknek lesz.
A biztonság fontos dolog, Lázár János pedig sokat autózik. Vagyonnyilatkozata alapján lakhatási támogatást nem vesz igénybe, minden nap haza kocsikázik Hódmezővásárhelyre. Szerinte erre futja a havi 300 ezer benzinpénzből, a bérleti díjat meg összedobja a Fidesz frakció és Hódmezővásárhely hálás népe. Azé a városé, amelyik 2008-ban a legeladósodottabb megyei jogú város volt Magyarországon, és aminek vezetése érthető okokból nem rajongott a Progresszív Intézet 2010-ben készült felméréséért, így adatot szolgáltatni sem igyekezett. Ettől függetlenül azért kiderült, a 400 ezer/fő adósságtömeggel még mindig országelsők. Vagyis a luxus mindenképpen indokolt, mert a hódmezővásárhelyi polgárok szívesen megfizetik. Az is könnyen meglehet, hogy kétszer.

Bizony, jár úgy az ember néha, hogy illusztráció keresés közben érdekes képek esnek ki legjobb barátunkból, Mr. Gugliból. Alattuk pedig van egy paparazzi képekre alapozott poszt, ami szerint Lázár János nem egy, hanem két luxusautót használ felváltva. Csodáljuk meg mi is a két tökegyforma, csak a rendszámukban különböző autókat:
A biztonság mindenek felett, ugye. Egy autó nem autó, még el talál kopni a velúrszőnyeg, kiöblösödik a fotel, rojtosodik a váltógomb és a bőrkormány, ezek pedig káros hatással vannak a menettulajdonságokra. Ám, ha már a technikai arzenálnál tartunk, vessünk egy pillantást a márka hazai forgalmazójának oldalára is, üssük fel a prémium modell katalógusát, és lapozgassuk. Legyünk nagyvonalúak, bár drágább, válasszuk a benzinest az alapmodellek közül. Lássuk be az alapigazságot: Isten a kocsit benzinesnek teremtette, ergo: a dízel Isten ellen való vétek, a gázos ( bár ilyen A8 nincs) pedig út a megbocsátás felé.

Ha ezzel megvagyunk máris jönnek szembe a számok:

-Legolcsóbb A8 : 23 755 000 Ft
-Legdrágább : 39 914 500 Ft

Ha megnézzük a két verzió adatlapját máris szembesülünk a ténnyel: sok bizbasz rendelhető hozzájuk, de biztonságtechnikai megoldás szinte egy sincs ezek között. Ugyanis a fapadosban is benne van minden 23 milláért. Talán a sávelhagyásra és ráfutásra figyelmeztető elektronika az egyetlen kivétel, de ezt talán pótolja az emberi erőforrás Lázár sofőrös kocsijában. Így nyugodtan kijelenthetjük, hogy még prémium biztonság esetén is lehetne spórolni a bérleti díjon némi aprót. Pláne, ha kettőn kellene esetleg, ugye. De, ha azt vesszük, hogy Orbán Viktor Vw Multivanja hol van biztonságtechnikában a fapados A8-hoz képest...

Na mindegy. A lényeg, hogy Lázár János a kezünkbe tette a döntést tegnap: szerinte a választópolgárok és Hódmezővásárhely népe dönt arról, mennyit is ér meg az ő munkája. Érdemes megnézni a cinizmust Lázár arcán, amint a képünkbe tolta ezt, ebben a formában:
Kezünkben a döntés jogával vessünk egy pillantást Lázár parlamenti munkájára. A parlament.hu adatai szerint Lázár János 2010-ben 30 önálló, és 33 társtettesként elkövetett nagyüzemi törvénygyártásban vett részt. Saját ízlésem szerint válogatva nekem ezek tetszenek a legjobban:

1: P/16 iromány, a Nemzeti Együttműködésről, magyarul a szétröhögött NENYIről.

2: H/516 iromány Schmitt Pál köztársasági elnökké jelöléséről.

3: T/649 iromány alkotmánymódosításról, amivel a legröhejesebb bakot lőtték, és aminek a

4: T/676 irományt, vagyis a lex Borkai néven elhíresült törvényt köszönhetjük a lex Haverek példatárba.

5:T/1445 alkotmánymódosítás, ami meghatározta, hogy költségvetést befolyásoló tényező, adó, illeték, vám, helyi adók témában nem lehet népszavazást tartani. 98%-os különadó, 2 millió feletti végkielégítés, és a nyugdíjtörvény előszele. Emlékszünk, ugye?

6: T/1446 iromány az Alkotmánybíróság jogköreinek megkurtításáról.

7: T/1447 iromány a különadóról.

A munkája alapján tőlem a legnagyobb luxus amit kaphat(na), az a szamaras kordé bakjára szögelt ülőpárna. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én utálom, ha egy politikus elmerészkedik odáig, hogy ki merje jelenteni: vele kéz a kézben jár a fényűzés, őt így kell elfogadni, ezzel együtt kell megválasztani és kész. Le van szarva a válság, a tény, hogy az ország és a városa egy tipegésnyit se ment sehová előre, de a luxus az járjon alanyi jogon a fent felsorolt pótolhatatlan munkáért. Ami nem igényel nagyobb erőfeszítést a bólogató nejlonkutya fejének megfelelő irányba billegetésénél.

Lófaszt, kedves János.

Létezik a pofátlan, pökhendi közpénzszórásnak olyan foka, amiért büntet a választópolgár. Ha emlékszel még, ezt hívjátok azóta fülkeforradalomnak. Te tipródj el ezen, ti meg kommenteljétek ide, mennyit ér meg nektek Lázár János.

http://varanus.blog.hu/2011/02/09/mennyit_er_nekunk_lazar_janos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Győzikéről nevezik el a megúju
  2011-02-09 21:09:24, szerda
 
  Győzikéről nevezik el a megújult ferihegyi irányítótornyot

2011. február 9.

Talán még díjat is kap az új design

Az új ferihegyi terminál márciusi átadására felújítják az irányítótornyot is, és ebből az alkalomból új nevet is kap.

A furcsa névválasztást egy véletlennek köszönheti a reptér. Az intézmény vezetője hallotta amint két alkalmazott arról beszél, hogy a felújítás után annyi gép jön majd Ferihegyre, nem tudják, győzik-e majd fogadni a gépeket és az utasokat.

A névváltozás apropóján a légi közlekedés kommunikációjában is változásokat javasolt a Ferihegy Airport Zrt. ,,Ha már megkapta a Győzike arculatot a torony, akkor beszéljenek úgy a pilótákkal a légiirányítók, mint Győzike!" - zárta egy csettintéssel nyilatkozatát Hardy Mihály szóvivő. Az új kommunikációban hasonló mondatok lesznek hallhatóak: ,,Ferihegy, a GMLS78-as járat már nagyon sukár!" ,,GMLS78-as járat, zsamaj le mostmár, csárije!,,


http://hircsarda.hu/5-elet/17328-gyozikerol-nevezik-el-a-megujult-ferihegyi-irany itotornyot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer Zsolt lesz a zsidóvédelm
  2011-02-09 21:04:15, szerda
 
  Bayer Zsolt lesz a zsidóvédelmi megbízott?

2011.02.07. 08:44


Hende Csaba háromnapos nem hivatalos látogatáson tartózkodik Izraelben, ahol részt vesz a 11. Herclija biztonságpolitikai konferencián.
...a magyar kormány határozottan fellép és a jövőben is fel fog lépni minden antiszemita izgatás, megnyilvánulás ellen is. Ebben az ügyben nem ismerünk alkut: a zsidó közösség számíthat ránk.

Hende: a magyar zsidóság számíthat ránk
http://hvg.hu/itthon/20110206_hende_zsidosag_izrael

A fideszlogika szerint most az következne, hogy iziben kinevezik Bayer Zsoltot zsidóvédelmi megbízottá.

Bayer Zsolt
ötös számú FIDESZ-KDNP párttag

Egyúttal új káromkodás is születik: Tudod mit? Védjen meg téged a fidesz!!!

http://orulunkvincent.blog.hu/2011/02/07/bayer_zsolt_lesz_a_zsidovedelmi_megbizot t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit tilos a buszmegállókban? I
  2011-02-09 20:56:26, szerda
 
  Mit tilos a buszmegállókban? Itt a teljes lista

2011. február 8., kedd

A Hírcsárda is örömmel vette, hogy immár dohányozni is tilos a buszmegállókban. Azonban kevesen tudják, mi minden mást is tilos a BKV állomásain. Mi összegyűjtöttük.

Szigorúan tilos!

Tilos bálnára vadászni érvényes jegy vagy bérlet nélkül.

Tilos ellenőrre vadászni akár érvényes jeggyel is.

Tilos hamburgerrel alagutat fúrni kijárási tilalom idején.

Szigorúan tilos bohócot inzultálni felizzított lyukasztóval, majd Demszky karóval addig verni, amíg képes lufioroszlánt hajtogatni.

Szabálysértésnek számít hőlégballonnal műrepülő bemutatót tartani délután 2 és 4 között, kivéve a vasár- és ünnepnapokat, mert akkor 2 és 5 között.

A mozgólépcsőn tilos visszafelé beszélni.

A metró egész területén tilos zsiráfot legeltetni és szájkosár nélkül celebet szállítani.

A metróban tilos a biztonsági sávon index nélkül előzni.

Tilos Fedél nélkül-t árulni nyitott sportkocsiból norvégul.

Tilos a buszmegállókban kombájnnal körmöt vágni.

Tilos a villamost harapdálni, a felsővezetéken ruhát szárítani és sportorvosi alkalmassági nélkül a villamos alá ugrani szuszpenzor nélkül.

A vezetővel menet közben tilos cimbalmozni.

Tilos a vezetővel menet közben arról beszélni, hogy neki is jó-e.

A buszmegállóból kihajolni életveszélyes, ezért tilos.

A megállókban található kutyaszarba illetékteleneknek belépni tilos.

Pénzbírságra számíthat, aki mások által hallhatóan bömbölteti a száztagú cigányzenekart.

A megállókban tilos rádiót szabad hallgatni.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar celebek
  2011-02-09 20:44:44, szerda
 
  Magyar celebek

2011.02.09. 16:47

Régebben voltak híres emberek, híres zenészek, színészek, politikusok, stb. Akiket sokan ismertek és tiszteltek. Aztán egyszer csak megjelentek hazánkban az úgynevezett celebek. A szó a celebritas - híresség, előkelőség - latin szó rövidítése.

Ezekre a honi celebekre többnyire az jellemző, hogy a tehetségük ugyan nem sok, ha van nekik ilyen egyáltalán, ám annyit mutogatják az ábrázatukat, hogy az emberek előbb-utóbb felismerik őket az utcán, és összesúgnak mögöttük: ez az a... hirtelen nem ugrik be a neve...hát tudod már ki...

Később aztán persze leesik nekik, hogy például valamelyik fingóversen, vagy böfögőverseny győztese az illető.

Az általunk használatos celeb szónak bizony van némi stichje. Leginkább a gagyi hírességek, előkelőségek kaphatják ezt a jelzőt.

Celeb például a kereskedelmi tévé bemondónője is, aki celeb mivoltára hivatkozva cirkuszt rendezhet egy hotelban akkor, amikor a szauna használatát más földi halandókkal kellene megosztania. A celeb az ilyen helyzetet megalázónak tartja, hiszen azt gondolja, hogy miután ő hiresség és előkelőség, a helyzete is kiváltságos kell, hogy legyen. Vagyis reá más szabályok vonatkoznak, mint a nagy átlagra.

Lang Györgyi ma reggel tipikus példáját adta ennek az übermensch cseleb-gondolkodásnak, amikor egy reggeli tévéműsorban, ha jól értettem kissé zavaros gondolatait, mintha azt nehezményezte volna, hogy a Tesco biztonsági őrei miért tettek Bakács Tibor ellen feljelentést. ,,Ha én lettem volna a biztonsági őr, és hát észrevettem, akkor szóvá tettem volna e- vagy esetleg lett e volna bennem annyi erősség, hogy azt mondom halló Settenkedő úr tegye vissza a szalámit mert látjuk."

És akkor ugye Bakács úr visszateszi a szalámit, s akkor ugye, most nincs ügy.

De Lang Györgyi szájából ezen túl is elhangzott még egy nagyon érdekes mondat.

Eszerint: ,,ha ott akkor konkrétan éhes lett volna, akkor kér tíz deka szalámit szeletelve, s ami ugye egyszer már bevált, egy kifli kíséretében megeszi."

Mit jelent az a megjegyzés, hogy ,,ami ugye egyszer már bevált"?

A képzelet szárnyalni kezd.

A kifliről jut egyébként eszembe, hogy kilenc évvel ezelőtt éppen ugyanebben a Tescoban keveredett lopás gyanújába Selmeczi Gabriella, napjaink fülkeforradalmának nyugdíjvédő komisszárja is.

Akkor kiderült, hogy a képviselőnő feltehetően ártatlan, valójában egy ismerőse, akivel az üzletben futott össze, fogyasztott el fizetés nélkül egy sóstanglit.

Selmeczi szerint eleinte őt gyanúsították, de a közel kétórás kihallgatás második részében már tanúként kérdezték őt.

De most utólag már nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy a jobboldal csak ne dumáljon, ne törjön pálcát a baloldali kötődésű Bakács Tibor fölött. Hiszen tény, akárhogy is magyarázzák ezt, hogy Selmeczi bizony - kár tagadni - mégis csak kabát, akarom mondani kiflilopási ügybe keveredett.

http://proszektura.blog.hu/2011/02/09/magyar_celebek_1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zemberek narancsködben fogna
  2011-02-09 20:31:14, szerda
 
  A zemberek narancsködben fognak fázni!!!

2011-02-09. 15:22
Növelné a távhő árát Lázár - ezt is az emberek akarták

Jelentősen emelkedne a távhő ára, és romlanának a városlakók körülményei, ha a parlament elfogadná Lázár Jánosnak, a Fidesz frakcióvezetőjének javaslatát - mondta Bercsi Gábor, a Magyar Kapcsolt Energia Társaság elnöke szerdán Budapesten.
Lázár János 2010. január 21-én az Országgyűléshez benyújtott javaslata a távhővel kapcsolt áram átvételi árát 15 százalék helyett 25 százalékkal csökkentené, ami az "ártámogatás" drasztikus csökkentését jelentené már az idén.
Bercsi Gábor hangsúlyozta, hogy a gázfűtéssel szemben a távfűtéshez 11 százalékkal kevesebb földgáz kell, ami 6 százalékkal csökkenti az importot. A távhővel 3,4 millió tonnával, az energetikai kibocsátás 16 százalékával csökken a szén-dioxid-kibocsátás.
A főváros távhő ellátásában legnagyobb szerepet játszó Budapesti Erőműnél a Lázár-javaslat elfogadása az idén 20-30 százalékos bevételcsökkenést eredményezne, amit a hő árában érvényesíteni kellene a gazdálkodási egyensúly fenntartásáért - válaszolta újságírói kérdésre Rudolf Viktor, az MKET szakmai alelnöke.
(MTI)

Kapcsolódó: Eszébe jutott Lázárnak az Audi S8-as, de szerinte az emberek akarták

http://kuruc.info/r/2/74049/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 508 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 664
  • e Hét: 6416
  • e Hónap: 10161
  • e Év: 163657
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.