Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Úgy játszanak velünk a világha
  2011-03-01 22:04:16, kedd
 
  Úgy játszanak velünk a világhatalmista erők, mint macska az egérrel

2011. március 01. 18:38
Hunhír.info

A forint gyengült az euróval szemben, miután a kormány ismertette a költségvetési strukturális reformokat. Lehet itt nagy mellénnyel emberkedni, meg szájkaratézni, mindig az történik a gyarmaton, amit a bankárista világhatalom megenged. Ha nem tetszik valami, borul a forint. Ha kritizáljuk a mutyizó liberálisokat, borul a forint, ha "magyarkodunk", borul a forint. Nem a piacok, tisztelt honfitársaink. A piacok urai azok, akik pórázon rángatnak bennünket.

A forint 271-es záróárfolyamról 269,6-ig erősödött reggel, miután felfokozott várakozással tekintettek a befektetők a kormány reformcsomagjára. Az előzetesen kiszivárgott információk miatt is indokolt lehetett az erősödés, mert a várakozásoknál nagyobb méretű csomagról kapott információt a piac.

A délelőtt folyamán a hazai deviza elvesztette erejét, és 271-es szintig gyengült, miután a piac megismerhette a következő évek költségvetési keretszámait és a strukturális intézkedéseket.

Navracsics Tibor és Matolcsy György beszédének a végére a forint egészen 271,5-ös szintig gyengült. Miután biztossá vált, hogy nem ismerheti meg a piac a reformcsomag pontos részleteit a forint 272 fölé esett. A napi leggyengébb árfolyam 272,88-as szinten alakult, és a reformintézkedések bejelentése után a hazai deviza a 272-272,5-ös szintek között mozog az euróval szemben.

A forint reggel a régió legjobban teljesítő devizája volt, míg délutánra a régió sereghajtójává vált

Hunhír.info - vgo

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=38295
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem is tudtam: hadat üzentünk
  2011-03-01 21:54:31, kedd
 
  Nem is tudtam: hadat üzentünk Líbiának?

Hajdú a sajtótájékoztatónHajdú a sajtótájékoztatónMeghallgatható a Letöltésekből: Innen

Nekem a Mézga családból ismert Superbellum bolygó vezérellenbátornagya jutott eszembe, amikor minden csatornán Hajdú Jánost hallgattam, aki még arra is gondosan vigyázott, hogy a célterületre utazásáról is belső készítésű felvételeket kaphassunk. Az arcok gondosan, ám eléggé barbár módon kitakarva - csak és kizárólag a hősies zsandárdandártábornok képe látható, jól felismerhetően a felvétel bal oldalán. Igaz! Nem kell nekünk tudni, mi is történt.

Csak mondja a ,,pizsama nadrágos" a magáét, mondja, egyre csak mondja - mint ha betanulta volna a szöveget.
Már-már úgy érzem, valami ismeretlen helyen lefolyt és Magyarország számára rendkívül fontos, titkos háborút nyertünk meg.
Egyet azért nem értek: ha ilyen ütőképes - mink is? hadseregünk? vagy rendőrségünk? - van nekünk, hogyhogy nem foglaltuk még vissza Nagy-Magyarországot? Felvidékre egy nap, Őrvidékre és Délvidékre egy nap, Erdélyre - na jó, legyen! - két nap, hogy aztán Kárpátalján végezzünk 3 óra alatt.

Az egyik dandárzsandárAz egyik dandárzsandárErre az emberre kellene bízni ezt a hadműveletet is. Ért hozzá! Ez látszik a sajtónyilatkozatokon is. De csak azon. Hajdú zsandárdandárellentábornagyra kell bízni Magyarország újraegyesítését. Végre egy megfelelő ember a megfelelő poszton! Végre!
És Hóvirágra! Mert ne feledkezzünk meg a kutyáról se! Én ugyan nem feledkezem meg róla! Ezek a kutyák...! Én már Kántor óta tudom, hogy a németjuhászok valamit tudnak... Én meg ,,kérek engedélyt örülni"! Hajdú dandárzsandártébolynagytól.

Folyik, ömlik, árad a dicsekvés - mit dicsekvés? - a már-már beteges háryjánososkodás.
Én meg ülök a képernyő előtt, és csak nézek. Aztán elképedek. Nem értem - a zsandár-dardártébolynagy fűzi a szót, bonyolítja, fényezi magát, és valami olyasmit mond, hogy bizony ők vittek magukkal fegyvert, mondván: ha meg kell védeni a magyarokat....

Végre! Valaki megvédi a magyarokat!
Hol is? Líbiában? Aha, az egyik legrégebbi magyar gyarmatunkon, ott a Ferenc József-föld mellett, jobbra, amit még Aba Sámuel királyunk hódított meg - anno. 4500 éve. Emlékszem.

Ha félretesszük azt a kényszerképzetünket, hogy Hajdú túl sok Rambo-filmen nőtt fel, és igazán több volt benne a tisztánlátását akadályozó ... szempont, mint a realitás- és főként a diplomácia-érzék, halkan és alázatosan egy kérdést legyenek szívesek nekem megengedni:

A másik zsandárdandárA másik zsandárdandár- Most mi van?

Mert semmi közöm hozzá, hogy ezek a legények, a ,,szép magyar leventék" a világegyetem legnagyszerűbb fegyveres testületéből származnak, akik egyébként olyan nagyszerűek, hogy félujjal ki tudják lőni egy véletlen arra kóborló tüntető szemét vagy közúti igazoltatás során szájjal elkövetett ismerkedésre kötelezni a gépjárművezetőket, de hogy még Kadhafi legyőzhetetlen Amazon-Gárdáját is képesek lettek volna legyőzni, ez nekem bizony történelmi, haditechnikai és diplomáciai újdonság.

És miért is büszkélkedünk azzal a bizonyos fegyverrel? Mert? Hadat üzentünk Líbiának? Miről beszél Hajdú? Hogy 50 kilométeren keresztülhajszolva minden magyart, a tengeren szállították volna el őket? Vagy ha nem, akkor 200 kilométeres gyalogmenettel, Tunézián keresztül? Most, nem azért... de normálisak vagyunk? Mivel is dicsekszünk? Hogy egy szuverén államba volt erőnk (?) leszállni fegyveresen, amit sem nem használtunk, sem nem lett volna szabad használni? Sőt, a repülőtérre is kérdéses, hogy be lett volna-e szabad vinnünk? És utána meg ezzel villogunk?

De nem is ez a kérdés! Hanem, hogy mi a fenének mentünk oda? Hogy mennyiért, már meg sem kérdezem. Mi a fenének mentünk oda így? Elvetélt Rambóként.

De rendben, menjünk, rambózzunk. De pont Afrikába?
Akkor már csak egy kérdés marad: miért is vagyunk rá büszkék, hogy mit tudom én hány magyart otthagytunk, mert ,,csak" fénymásolt útlevelük volt? Fénymásolt útlevéllel már nem is tudjuk megállapítani, hogy magyar-e az illető? Ki vizsgálta ezt? Melyik hős magyar szemkilövő vitéz? Mármint, hogy ki is a magyar?
Nem túlságosan nagy hozzáértéssel rendelkeztek, ha Ferihegyen derült ki, hogy 96 állampolgárból csak 24 volt magyar.
Nehéz dolog is eldönteni! Szerintem, el kell kezdeni velük énekeltetni a Szózatot, és már nincs is kérdés. Mert nem gondolom, hogy útlevél-ellenőrnek, pecsételő határőrnek mentek ki - és akiké nem volt meg, azoké biztosan ,,okkal" nem volt meg.

Úgy, elképzelem: mi van, ha a fénymásolt útlevéllel otthagyott embereket valami kóbor fekete-afrikai zsoldosok lemészárolják, akkor vajon ugyanilyen büszke lesz rá Hajdú cserkész - mit cserkész!? úttörő pajtás! - zsandárdandáralszertábornagy, hogy otthagyta őket? Majd díszlövést vezényeltet itthon a temetésükön? Á, dehogy, ott nem lesz belső videofelvétel, sárga mellénnyel és sajtótájékoztatóval meg Hóvirággal... És ha hazahozták volna őket - valahogy - aztán majd itthon eldöntik, hogy magyarok-e, vagy erre már kevesek voltak a ,,fiúk" fiúi...? Pedig milyen szép terveket dolgoztak ki jó pénzért - az íróasztalnak - az 50 kilométeres gyalogmenetről...

Mert én, mi ott hagytam, hagytuk abba a Rambó-filmek nézését, hogy a saját ,,katonánkat" nem hagyjuk hátra! És a hajdúk sem hagyták régen hátra. A XVII. században. De a XX-ban hátrahagyta. És milyen egyenruhában? Magyarban? És, mennyi pénzünkért is engedte őket a bizonytalan halálban maradni? Mármint mennyi magyar forintért? Ha már odamentünk - ,,magyart menteni"... Mármint 25%-os hatékonysággal. Hisz a többi az valahogy bosnyák, angol, cseh vagy ki tudja milyen náció volt.

Az egykor volt Kadhafi ezredes mai híres-hírhedt Amazon-Gárdája (részlet)

Köszönjük zsandárdandártébolynagy úr! Vagy... van jobb ötletem, be kellene tiltani a Mézga család vetítését, esetleg a Rambót, hogy ilyenek, ilyen gondolatok ne juthassanak eszünkbe, hogy a saját fajtánkat nem hagyjuk hátra, főleg ha sokunk pénzén mennek nyaralni. De hallom, szívesen mennének újra... Gondolom, megint az én pénzemen... és gondolom, összegyűjteni Kadhafi női testőrségét. Hátha van köztük is magyar!

Na, szegény Szent Korona Rádió, most aztán magunkra haragítottuk a Hajdút, mert ,,ezek" a szájhősök, ,,azon" kívül amit tesznek vagy nem tesznek, még nagyon hiúk is szoktak lenni. Most aztán megfigyelnek minket is... még jobban ... amíg a Médiatanács a Mézgáékat be nem tiltja, és nem asszociálunk egy bugyuta rajzfilm-meséről a büszkélkedő butaságra és az öreg obsitosra.

http://szentkoronaradio.com/blog/nyugati-level/2011_03_01_nem-is-tudtam-hadat-uze ntunk-libianak?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A +atisztamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kis magyar terrorelhárítás
  2011-03-01 21:53:26, kedd
 
  Kis magyar terrorelhárítás

2011.03.01. 12:05

Eddigi tapasztalataim alapján arra számítottam, hogy ez a dandártábornok, a tavaly ősszel több mint tízmilliárdért létrehozott Terrorelhárítási Központ igazgatója, egy kövérkés, pohos, kopaszodó, szódásüveg szemüvegű, korpás hajú úr, aki tán még kicsit nagyothall, s selypít is. Hiszen mifelénk nem az a lényeg, hogy valaki ért-e ahhoz, ahová tették, hanem, hogy megbízható legyen. Az még jobb, hogy ha valamelyik politikai potentátnak is a rokona.

Ám azt látom, hogy bizony nem egy tornából felmentett, hanem egy jó kiállású, snájdig raszta hajú férfiú. (Persze az ő megbízhatóságához sem férhet kétség. Orbán személyi testőre volt.)

Aki esetleg nem tudná, a Terrorelhárítási Központ jogszabályban meghatározott feladata a Magyarország terrorfenyegetettségének elemzése-értékelése, a kormányfő és az államfő személyi biztosítása, a Magyarország területén történt terrorcselekmények, emberrablások felderítése.

De hát hol itt a terror?

Persze Murphy stílusában mondhatnánk, hogy ahová villámhárítót telepítenek, oda előbb-utóbb belecsap a villám is.

Ám egyelőre itthon az istennek sincs olyan mérvű terror, amit el kéne hárítani. Így hát addig is körül kellett nézni a térképen. Azért a sok milliárdért mégsem ülhetnek hónapokig tétlenül, ölbe tett kézzel. Szerencsére most találtak ilyen helyet. És átruccantak Líbiába.

Egyelőre tehát azzal van tele a sajtó, hogy a hazai terrorelhárításra szakosodott urak halált megvető bátorsággal hogyan mentettek ki embereket Líbiából, minden véráldozat nélkül. De mit fognak csinálni majd ezután? Bár biztató, hogy az egész arab világ forrong, minden nap azért még sem lesz szükség rájuk, hacsak néha egy-egy csődbe ment utazási iroda kint rekedt utasainak hazaszállítására is nem őket fogják felkérni.

Ülnek szerencsétlenek a körletükben, talpig készenlétben, beöltözve, tettvágytól fűtve, s az istennek nem akad sehol egy kis elhárítandó terror. Mert az mégsem az igazi, hogy lökött Jobbikosokat és Fradi ultrákat figyeljenek naphosszat.

Annál viszont nincs rosszabb, mint a tétlenség.

Ám a brigadier general és csapata arról álmodozik, hogy előbb-utóbb azért lesz egy jó kis szaftos hazai terror is, aminek elhárításával címlapokra kerülhetnek. Addig pedig afféle bemelegítésként közönséges bűnözőket hajkurásznak. Csak jóval drágábban, mint a többi rendőr.

A napokban Hajdú dandártábornok úr egyébként reménykedve azt nyilatkozta, hogy hazánkban nincs ugyan terrorveszély, de a fenyegetettségünk valamelyest nőtt az utóbbi években.

Remélem nem az állam terrorjára gondolt.

http://proszektura.blog.hu/2011/03/01/kis_magyar_terrorelharitas_2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona Gábor az Orbán-csomagról
  2011-03-01 21:29:48, kedd
 
  Vona Gábor az Orbán-csomagról
2011. március 1. - 20:49

Megismerhettük, bár továbbra is homályosan, mit is takar a Fidesz "strukturális reformcsomagja". Matolcsy György maga mondta a bejelentéskor: másfél-két év kíméletlen reformprogramot kell végrehajtanunk. Engedjétek meg, hogy hosszas kommentár nélkül néhány olyan pontot kiemeljek, amely magáért beszél:

- "Kíméletlen reformprogram". Talán ez valami freud-i elszólás lehetett. Nem hiszem, hogy a Fidesz sajtóosztály repdesett az örömtől, amikor Matolcsy száján kicsúszott az igazság.

- Orbán nem adta az arcát a bejelentéshez, hanem meggyötört tekintettel hallgatta végig azt az első sorból. A piszkos munkát leszervezte, de ettől még a tény tény: visszatértek az elmúlt 20 év politikájához, a megszorításokhoz, amely a nyugdíjasokat, a betegeket és a munkanélkülieket fogja leginkább sújtani.

- A miniszterelnök fb-jén már a számonkérést sürgette. Ez a hang fel fog erősödni, mert a csomagról ezzel a ricsajjal akarják majd elterelni a figyelmet. De felteszem a kérdést: Ki a fene akadályozza Orbán Viktort abban, hogy elszámoltasson. 2/3-os kormányfő. Ne javasolja az elszámoltatást, hanem csinálja, mert ez így hiteltelen.

- A megszorítások érvényben hagyják a korábbi szocialista megszorításokat, azokra épülnek rá új terhekként.

- A meghirdetett gazdasági szabadságharc még mielőtt kitört volna, már véget is ért. Az egész Orbán-csomagnak IMF-diktátum szaga van.

- A kormány most jön rá, 2011-ben, hogy az államadósság a legnagyobb baj? Mióta is szajkózzuk mi ezt?

- Az államadósságtól pedig megszorításokkal Magyarország már nem fog megszabadulni, időlegesen csökkenthető, de mivel az kódolva van a rendszerben, újra visszalopakodik. Ezért ez az újabb csomag egy újabb értelmetlen áldozatvállalásra kényszeríti a magyar társadalmat egy délibábért. Az államadósságot tehát újra kell tárgyalni (újrarendezés, átütemezés, moratórium, részleges leírás, stb.), mert ha ebben nem leszünk aktív kezdeményezők, majd passzív szenvedőként kényszerít rá bennünket a kíméletlen törvényszerűség.

Összefoglalva, ez a ma bejelentett megszorító csomag - amelyet a Fidesz, ahogy korábban a szocialisták is, elnevez majd minden földi jónak, csak hogy ne kelljen bevallani: megszorítás -, a Széll Kálmán-terv egy elbizonytalanodott kormány kétségbeesett, széllelbélelt kísérlete, amely nem hogy 2018-at, de még az idei év végét sem éli majd meg. Elfújja a szél...

Vona Gábor

http://szebbjovo.hu/node/7019
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZT-tisztek listája a világhál
  2011-03-01 21:15:17, kedd
 
  2011-03-01. 15:57
SZT-tisztek listája a világhálón - Medgyessy kollégáival ismerkedhetünk

Országosan ismert személyek és politikusok is szerepelnek azon az internetes oldalon, ahová több száz nevet tartalmazó lista került fel azokról, akiket a rendszerváltás előtt a Belügyminisztérium Személyzeti Osztálya szigorúan titkos állományú tisztként tartott nyilván.
,,Jelen összeállításban azon személyek szerepelnek, akiket a Belügyminisztérium Személyzeti Osztálya szigorúan titkos állományú tisztként tartott nyilván, és akiknek iratanyaga az állambiztonsági Szolgálatok történeti Levéltára részére átadásra került. Abban a kérdésben, hogy ezen személyek valóban SZT-tisztnek tekinthetők-e, a kutatás nem kívánt állást foglalni. Az összeállítás csupán azzal a céllal készült, hogy bemutassa, kik szerepeltek SZT-tisztként a korabeli Belügyminisztérium nyilvántartásában" - olvasható a szigoruantitkos.hu honlapon. Az Emlékpont által támogatott oldalon lévő információkat Boér Zoltán, Fráter Olivér és Ungváry Krisztián történészek levéltári kutatásaik során gyűjtötték össze.
A hálózati személyektől az SZT-tisztek abban különböztek, hogy munkájukat fedőmunkahelyükhöz és beosztásukhoz kötötten végezték, rendfokozattal és ezzel összefüggően anyagi juttatásokkal is rendelkeztek, számos szempontból a hivatásos állománnyal egyenrangúnak számítottak, és talán ami a legfontosabb, sohasem kényszerből, hanem önkéntesen, ideológiai indíttatásból vállalták ezt a "munkát".
Régi ismerősök
A történészeknek 670 SZT-tisztre vonatkozólag sikerült adatot nyerni, akik közül 548 személyt név szerint is beazonosíthattak. ,,A csak fedőszámmal szerepeltetett 122 fő közül azonban - további levéltári kutatás révén - még számos személy azonosítható be" - írják a honlapon. A kutatók nemcsak az SZT-tisztek nevét hozták nyilvánosságra, hanem személyiségükre, politikai meggyőződésükre és állambiztonsági munkájuk megítélésére is közöltek információkat a fellelt iratok alapján.
A nyilvánosságra hozott nevek között több ismert személy is felbukkan. Az egykor az első Orbán-kormány Phare-minisztereként tevékenykedő Boros Imre az összeállítás szerint századosi rendfokozatban dolgozott az állambiztonságnak, s 1990-ben kérte nyugdíjazását. Az 1981-1988 között az MNB Arbitrázs-osztályának vezetőjeként dolgozó Boros a rendszerváltás előtt a Magyar Hitelbankba távozott a VW-ügy miatt. ,,A németországi VW-konszern néhány alkalmazottja devizaüzletkötői bizonylatokat hamisított, és ebbe az MNB is belekerült, mivel a hamisítások az MNB nevére történtek" - írják az oldalon. Borost 1989 februárjában nevezték ki főoperatív tisztnek a III/II-8 osztályra, amely az idegenforgalom területén végzett elhárító tevékenységet. Boros Imre mindezért 12 400 Ft fizetést, valamint 800 forint SZT-pótdíjat és 3300 forint nyelvpótlékot kapott a történészek által összegyűjtött adatok szerint.
Boros Imre 2007-ben azt állította, a VW-ügy nyomozása miatt szakértőként kérték fel, szakértői megbízatása után pedig kitöltetlen és dátum nélküli iratokat töltettek ki vele a rendőrségen. Ugyanakkor anyagában a történészek az alábbi kézzel írt, az Állambiztonsági Szolgálat vezetőjének írt szöveget találták meg: ,,Alulírott D-8-as az Önök konspiratív állományában dolgozom szakértői minőségben. Minisztériumukat az utóbbi időben ért folyamatos támadások miatt úgy érzem, hogy - noha szakértőként dolgoztam - a jövőben ez számomra elviselhetetlenül magas egzisztenciális kockázattal jár, amit vállalni nem tudok. Ennek alapján kérem, hogy az állományból azonnali hatállyal elbocsátani szíveskedjenek. Kérem nyilvántartási anyagaim és kartonjaim megsemmisítését. Tisztelettel: D-8-as".
Medgyessy Péter exkormányfő neve is a listán szerepel, akiről 2002-ben már kiderült, hogy D-209 fedőnéven SZT-tisztként dolgozott. 1979 nyarán így jellemezték munkáját az állambiztonságnál: ,,1978. dec. 1-től D-180 SZT alezr. elvtárs rezidenshez lett csatolva [Varga József] Nagyfokú fedőmunkahelyi leterheltsége mellett egyre aktívabb az állambiztonsági munkában is kezdeményező. Fedőmunkahelyén konspirációs helyzete kiváló. [...] 1977 óta alapszervi párttitkár, tagja a Pénzügyminisztérium Pártbizottságának.[...] Kezdeményezőkészsége, önállósága több esetben is megnyilvánul. Konspirációs érzéke és helyzete jó. [...] Az eddig eltelt időszakban adott jelentése, állambiztonsági szempontból megalapozottak és pontosak voltak. [...] Az osztály szervezésében történő szakmai oktatásokon rendszeresen részt vesz, mely biztosítja számára, hogy állambiztonsági tapasztalata és állambiztonsági munkájának színvonala emelkedjen."
Majd mielőtt 1982-ben tartalékállományba helyezték, a következőket írták róla: ,,Jelentős segítséget nyújtott az IMF és Világbank delegáció tárgyalásai során titkos úton megszerzett dokumentumok pénzügyi és egyben állambiztonsági szakvéleményezésében, értékelésében. [...] szóban és írásban egyaránt úgy nyilatkozott, hogy megfelelő kapcsolati rendszer kialakítása esetén továbbra is szívesen vállalja a hivatásos tiszti szolgálatot. A fentiek alapján javaslom hogy 'D-209' elvtárs továbbra is aktív állambiztonsági tisztként teljesítsen szolgálatot alosztályvezetői /K-10/ beosztásban, alezredesi rendfokozatban. Beosztási illetményét 7000 forintban javaslom megállapítani, SZT pótlékának változatlanul hagyása mellett. A jövőben a kapcsolatot a csoportfőnökség parancsnoki szintjén alakítjuk ki".
Az ügyvédi kamara elnökhelyettese is a listán van
Kevésbé ismert, de ma fontos pozícióban lévő személyek is szerepelnek a történészek által közzétett listán. Közéjük sorolható például dr. Bérczes Róbert, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettese. Az 1973 óta ügyvédként dolgozó Bérczes feladata volt 1989-ben az október 23-ai tüntetés biztosítása. Valószínűleg meg voltak elégedve munkájával, mert a hetvenes években miniszteri kitüntetésben részesült, 1980-ban pedig KISZ KB Aranykoszorús Érdemrenddel tüntették ki.
A Kaposvári Egyetem Művészeti Kara Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszékének címzetes docensét, Békés Sándort pedig így jellemezték az állambiztonságnál: ,,munkájára mindenkor a pontosság, a precizitás jellemző, nagy politikai hozzáértésről tesz tanúbizonyságot, komoly áttekintőképességgel rendelkezik. [...] Elvhű kommunista, munkájára a bátorság, a rendíthetetlenség jellemző. [...] elemző-értékelő készsége kiemelkedően jó."
A Szegedi Orvostudományi Egyetem Kari Kollégiumi Igazgatóságának jelenlegi igazgatójáról, Bella Károly Imre SZT-tisztről pedig a következőt írta az állambiztonság: ,,A szűrő-kutató munka mellett folyamatos feladatát képezi a beszervezési jelöltek látókörbe hozása, tanulmányozó munkában történő aktív és hatékony részvétel". Az összeállításban megtalálható a 2010 Sanghaji Világkiállításon felállított magyar pavilon kivitelezője, Dégen István is, akivel tavaly részletesen foglalkoztunk.
(HVG nyomán)


http://kuruc.info/r/6/75214/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2011-03-01 21:07:32, kedd
 
  MÁRCIUS 1 - A FIDESZ ÖNMAGÁVAL LEVELEZ
ELKÉPESZTŐ FIDESZ SZÉLHÁMOSSÁG


https://lh4.googleusercontent.com/-1Dgrxk17mOA/TW1HAmMAtHI/AAAAAAAAP4k/69e6Urfy-d g/s640/feds+oldal.jpg

Kép: a Fidesz főoldalán ez a hazugság!

Ugyan miért nem akarják megnevezni a bűnözőket? Hiszen ott van az ügyészség, a rendőrség és a bűnözési kormánybiztos....Budai Gyula. Mégsem csinálnak semmit. Amit látunk a tévékben és hallunk a hírekben, az csak egy szinpadi, cirkuszi habzás. Ha valaki figyeli a Fidesznek ezt a cirkuszi műsorát, annak nyomban "dezsavű" (olyan mintha korábban láttunk volna ilyet) érzése támad. Gyurcsány is előjött 10- 20 aztán 100 ponttal, de azokból csak a népnyúzást csinálta meg. Most a Fidesz már a II. és a III. Széchenyi-tervet gyártja, s most előjöttek a Széll Kálmán-tervvel....Minden kéthónapban előjönnek valami hangzatos dologgal, miközben semmi sem mozdul, minden be van fagyva. Fideszéknél úgy hiszik, hogy a nép száját ezekkel az olcsó mutatványokkal be lehet fogni.
Gyakorlatilag semmit sem tesznek az ELSZÁMOLTATÁS érdekében.


http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/2011/03/marcius-1-fidesz-onma gaval-levelez.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Homályos foltok a Széll Kálmán
  2011-03-01 21:05:44, kedd
 
  Homályos foltok a Széll Kálmán-tervben



Belföld
Továbbra is rengeteg homályos folt övezi a Matolcsy György és Navracsics Tibor által ismertetett kiigazítási csomagot, épp ezért nehéz is értelmezni azt - mondta el az ING Bank elemzője. Németh Dávid szerint a program részleteinek hiányával magyarázható, hogy a forint enyhén gyengült a bejelentést követően.


A Széll Kálmán-terv összességében nagy meglepetést nem tartalmaz, hiszen az előző napokban már kiszivárogtak a tételek - mondta az InfoRádiónak az ING Bank elemzője, aki hozzátette: csalódást jelentett, hogy sok részletet nem lehetett megtudni, és továbbra is rengeteg homályos folt övezi a csomagot: nem tudni, hogyan fogják pontosan megvalósítani a kiadáslefaragásokat, illetve a megtakarításokat. Amíg ezeket nem jelentik be, nehéz értékelni a csomagot - emelte ki.

Arról, hogy a kormány a tervezett két év helyett háromra veti ki a bankadót, Németh Dávid elmondta: korábban is két-három évet emlegettek, hogy utána harmonizálni tudják az uniós jogszabállyal. A piac valószínűleg nem száz százalékosan azt a forgatókönyvet árazta be, hogy 2012 végéig marad a magas bankadó, így emiatt kiábrándulás lesz érzékelhető a bankszektorban - fűzte hozzá a szakértő.

Kiemelte azt is, hogy nemcsak a bankszektort érintik a többletkiadások, hiszen a gyógyszer-támogatási rendszer átalakításán belül a gyógyszergyártókra is többletteher hárul majd. A társasági adó magasabb szinten való beragadása a tőzsdén jegyzett cégekre nézve bír negatív hatással, mert továbbra is 19 százalékot kénytelenek adózni, miközben alacsonyabb szintre számítottak.

Németh Dávid szerint egyelőre nem lehet kedvező nemzetközi fogadtatásról beszélni, a bejelentést követően a forint is gyengült az euróval szemben. A csomag méretét már jó előre beárazta a piac, mivel azonban nem lehetett részleteket megtudni, ismét kivárásos taktikára kell helyezni a hangsúlyt.

InfoRádió

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=74845
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszorítáááááás...!
  2011-03-01 20:51:54, kedd
 
  Megszorítáááááás...!

2011.03.01. 19:32


Címkék: orbán csomag megszorítás fricztamás

Minket meggyőzött. A Vincent blog nem fog csatlakozni a fanyalgókhoz, a kákán is csomót keresőkhöz, az akadékoskodókhoz, a tudálékosokhoz, a saját bűneiket másra hárítókhoz. Mi örömmel üdvözöljük a Széll Kálmán tervet, mely végre kiutat mutat a szocialista kormányok által hátrahagyott romhalmazból.

A mi dolgunk, bloggereké, az, hogy harcoljunk a csúsztatások, a gúnyolódások, az ellenzéki hazugságok, a 2x2 trivialitásai ellen.

http://m.blog.hu/or/orulunkvincent/image/beatles%20fans.jpg

A következő érvanyaggal szeretnénk bemutatni, hogy miért tévednek azok, akik a Széll Kálmán tervet megszorító csomagnak nevezik, illetve Orbán Viktorral akarják összekapcsolni.

1. A Fidesz szakított a megszorítások politikájával, tehát a Széll Kálmán terv eleve nem lehet megszorító csomag. A választók kétharmados legitimációt adtak a Fidesznek a szocialisták elhibázott megszorításainak kijavítására, így érthetetlen, miért akarják egyesek hírbe hozni a Fideszt a szocialistákra annyira jellemző zsákutcás, öncélú, kizárólag populista politikai célokat szolgáló megszorításokkal. Ez a felelőtlenség teljesen idegen egy polgári, konzervatív párttól. A Széll Kálmán terv, ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök úr többször hangsúlyozta, az ország megújításának és szerkezeti reformjainak terve.

2. Ha nem tudnánk: egy megszorító csomaggal szemben az a legkevesebb elvárás, hogy a költségvetés megtakarítási céljait tartalmazza összegszerűen. A Széll Kálmán tervben pedig semmi ilyesmi nincs. Ezzel szemben konkrét szerkezetátalakítási intézkedéseket és határidőket tartalmaz, szigorúan felelősök nélkül, mert az Orbán-kormány szakított elődeinek azzal a rossz gyakorlatával, mely a politikai érdekeket a nemzet érdekei elé, a kormánypártot pedig a törvény fölé helyezte. Mind egyetérthetünk abban, hogy éppen ezeket a konkrétumokat hiányolta eddig a piac. Ha az úgynevezett elemzők ezután is csalódottak, mint az előző négy alkalommal, az már igazán nem a nemzeti kormány hibája. Egyébként nem tudtam nem észrevenni, hogy egyesek kezdettől fogva irreális elvárásokat támasztanak a kormányzati munkával szemben, összetévesztve a felelős ellenzékiséget a kibickedéssel.

3. Az is érthetetlen, miért nevezik ezt egyesek Orbán-csomagnak, amikor mindenki láthatta, hogy Navracsics Tibor és Matolcsy György prezentálta, Orbán Viktor pedig csak nézőként vett részt a bemutatón. Sokkal jogosabb lenne Gyurcsány-csomagnak nevezni, mivel az egészre a Gyurcsány-kormány nem kevesebb, mint hat, sehová sem vezető, öncélú, zsákutcás, populista megszorító csomagja miatt van szükség. (Mi sem jelzi jobban a terv megalapozottságát, mint hogy azért kellett a csomag bejelentését február közepéről március elejére halasztani, mert eddig tartott megszámolni a szocialisták megszorító csomagjait. Hat csomag! Ember, fel tudja ezt fogni?)

4. A legmegátalkodottabb kételkedő is kénytelen meghajolni az előtt a tény előtt, hogy az intézkedés-csomagnak azért nem lehet Orbán-csomag a neve, mert Széll Kálmán tervnek hívják és Orbán Viktor nem Széll Kálmán, mint ahogy a terv sem csomag. Mi szégyelljük magunkat, hogy ilyen evidenciákat kell leírnunk.

Láthatjuk, hogy időben széthúzva, lassan, lépésről-lépésre, tervezetten folyik a reform, építve és figyelembe véve a hagyományokat is. A számolgatás, a kisstílű méricskélés, a fontolgatás a gyávák és a megalkuvók mételye, amivel megpróbálják lefogni a közös jövőnkért tenni akaró milliók kezét. Először kínálkozik lehetőség az elmúlt ötszáz évben, hogy egy kétharmados legitimációjú, nemzeti kormány mély, strukturális reformokat hajtson végre és kirángassa hazánkat a csüggedésből, az adósságból, a kishitűségből.

Tudjuk a receptet. Most felírtuk, a betegnek már csak be kell ve
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán csomagol
  2011-03-01 20:46:07, kedd
 
  Orbán csomagol

Véget ért egy álom. Ma délelőtt Orbán Viktor kinevezett szárnysegédei bejelentik végre, hogy az ábrándokra épülő költségvetés foltozása és az ország alapszinten való működtetésének biztosítása érdekében miből mennyit vágnak. A bejelentés pillanatában hivatalosan el szertefoszlik a látomás, véget ér a Nagy Gazdasági Forradalom, miszerint megszorítás és a költségvetési kiadások megfaragása nélkül is kilábalunk a válságból. Orbán Viktor ha elég tökös lenne maga szaggatná szét a víziót saját szurkolótábora előtt, kimondaná nekik arcból arcba, hogy elkúrtuk, megszorítunk. Nem kicsit, nagyon.

Élénken emlékszem, hogy a választás fülkeforradalmi hevületében egyetlen dolognak tudtam örülni, annak is csak egy fél napig: Kövér Lászlónak kicsúszott a száján, hogy nem lesz egyszeri, nagyarányú adócsökkentés. Kárörvendés helyett tényleg örültem a józan hangnak, feléledt a kósza remény, hogy ezek talán mégsem olyan hülyék. Aztán Kövért leteperték, a száját befogták, és a forradalmi lendület pénzvonata megállíthatatlanul száguldott bele a semmibe. A frissen alakult kormány hiánycélt feszegető törekvéseit letörték Brüsszelben, mire a félkegyelműek elkövették a legnagyobb ostobaságot amit lehetett: bevezették az egykulcsos adót.
Ez a jelenlegi helyzetben olyan, mintha a Edward John Smith kapitány leintené a jéghegyet, hogy ugyan kérlek, ne butáskodj, és helyette a saját kezével verne egyre nagyobb léket a Titanic gyomrába.

Az eltelt két hónap alatt világosan kiderült, hogy a munkavállalók kétharmada nem, hogy jól nem járt az egykulcsossal, cserébe kifejezetten rosszul jártak. A vágott lék befoltozásának mégsem a legegyszerűbb módját választják, - kidobják az egykulcsost - hanem olyan pótcselekvéseket, amik mindannyiunknak sokba kerülnek. A kiadási oldal reformja időszerű - sőt, régen kellett volna - a rokkantsági ellátást kapók és a korkedvezményesen nyugdíjba vonulók felülvizsgálata jogos igény, a bárpótló juttatások rendszere sem jó. Viszont ez mind semmit nem ér egy kivitelezhető közmunkaprogram nélkül. Arról viszont amúgy Orbánosan megint annyit tudni, hogy lesz. Majd. Egyszer. Ahogy egyénileg vezetett nyugdíjszámla az állami pillérbe visszalépőknek. Gombhoz varrják a kabátot, ami szokás szerint vagy szűk lesz mindenkire, vagy az eddigi gyakorlatnak megfelelően összevágják egy szabó ollóval, és két múlva már úgy tesznek, mintha világ életükben az ellenkezőjét akarták volna megvalósítani.

Ez a nem értjük, de kivizsgáltatjuk Selmeczi Gabócával, vagy Rogán Tonyóval, istibizti! - gazdaságpolitikája.

Orbán szerint a kormánynak innentől azt kell felénk kommunikálni a gyurcsányferencelmúltnyócéven kívül, hogy az államadósság csökkentése a fő cél. Ők mégis elköltenek az einstandolt nyugdíjpénzekből ezermilliárdot folyó kiadásokra. Idén 530, jövőre 90, 2013-2014-ben 220-220 milliárdot élünk föl a jövőnkből. Szeretem, mikor ennyire hülyének néznek. Azt különösen, hogy a nyugdíjpénzek elfolynak, de a felélő nagy vízfej marad. Ugyanis a Szent Tehénként kezelt államigazgatáshoz nem nyúlnak, sőt, a létszámot minden ígérgetés ellenére felduzzasztják. Így az a röhejes helyzet alakul ki, hogy a nagy megszorítás és reformok közepén az egyetlen államigazgatási spórolás Lázár János visszavont Audi bérlete lesz. Havi kilencszázezer forint, és ennyi. Szegény Jani lesz a vezéráldozat, aki majd valami szerénység mellett lesz kénytelen kormányzati anorexiásnak lenni.Szerintem nem gondolták ezt végig egészen. A megvágni szándékozott nyugdíjasok, a nép, aki egyre többet fizet a közlekedésért, a gyógyszertárban a Maripenért, a bérpótló nélkül, közmunka hiányában kilátástalanul tengődő munkanélküliek, a kiebrudalt rokkantnyugdíjasok, a korkedvezményes nyugdíjtól eleső rendvédelmi szervek dolgozói és a tűzoltók, a 15 évesen munkára kényszerített gyerekek képeznek olyan széles és elégedetlen tömeget, hogy a hibázásra, kísérletezésre nem nagyon van mód. Egy hiba, egyetlen elszámolt tétel, nem sült ötlet ami keresztbe húzza a számításokat és felborítja a Nagy Művet elég lesz, hogy ők mind kint ordítsanak a Kossuth téren a frissen választott új dolgozószoba ablaka alatt.

Viktor pedig csomagolhat. Ha futás közben lesz rá ideje.

http://varanus.blog.hu/2011/03/01/orban_csomagol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak nálunk: Pokorni Listája
  2011-03-01 20:43:50, kedd
 
  Csak nálunk: Pokorni Listája
2011. március 1., kedd

Miután kiderült, hogy a bálnákkal foglalkozó tudomány, a balneológia oktatása fizetős lesz, szerkesztőségünk mindent megtett a teljes lista megszerzése érdekében, és sikerült.

A hozzánk került tervezetben szerepeltek a beterjesztő Pokorni Zoltán személyes megjegyzési is, így kivételesen teljes képet kapunk egy döntési mechanizmus részleteiről. Íme az állami támogatásból kikerülő szakok listája:

Kriminológia - mivel nem magyar félszigetről van szó, így ez is fizetős lesz, de: ha tihanyológia szak indul, az mehet ingyen.

Esztétika - kedveljük a Baltikumot, de a Tallini Egyetemen sincs magyarétikai tanszék, ha ott lesz, mehet. (Szóljatok a Martonyi Janinak, hogy gyorsítsa!)

Sinológia - menjen át a Műszakira, és nem támogatjuk: a vasút a múlt, a repülés a jövő!!!

Turkológia - ne szórakozzatok! Bálásológia, meg használtangológia ne legyen??? NO!

Radiológia - ezzel foglalkozzanak az Annamariék, nem támogatom.

Patológia - ezzel nem tudom mi legyen, várjunk. Ha a Debrecen leigazolja a AC Milántól, akkor a Kossuthon lehet ilyen szak.

Mongolisztika - az ELTE-ről tegyétek át a SOTE-ra, legyen fizetős, de húzzátok be szponzornak a Pető Intézetet.

Mentortanár-képzés - nem fizetjük, RTL-hez átirányítani mindenkit.

Judeolisztika - itt valamit elírtatok szerintem, de menjen a TF-re, ott oktassák a cselgáncsot!


http://hircsarda.blog.hu/2011/03/01/csak_nalunk_pokorni_listaja_az_allami_tamogat as_alol_kikerulo_szakok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 420 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.