Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Földrengés, cunami Japánban
  2011-03-11 22:45:01, péntek
 
 




8,9- es földrengés, cunami Japánban

Igen erős, a Richter-skálán elsődlegesen 8.9-es magnitúdójúnak értékelt földrengés rázta meg Japánt. A földrengés epicentruma ugyanott volt, mint két nappal ezelőtt a 7.2-es földrengésé. A Csendes-óceánon szökőár riasztást rendeltek el, illetve figyelmeztetést adtak ki, több országban megkezdték az alacsonyabban fekvő partszakaszokról az emberek evakuálását.
Az áldozatok száma folyamatosan emelkedik, elérheti a tízezret is. Az anyagi kár - elsősorban a szökőár következtében - hatalmas. Japán területén még nem volt ekkora magnitúdójú földrengés és ilyen pusztító szökőár.

21:00 órakor elérte a szökőár az amerikai partokat. A kaliforniai Crescent City kikötőjében hajók törtek össze, egy hajót négy fővel a fedélzetén elragadott a víz. Félő, hogy a katasztrófa egy ember halálát okozta a Csendes-óceánnak ezen a felén is. A kikötőben az anyagi kár jelentős és hasonló a helyzet Santa Cruzban is, ahol vitorlásokat ragadott el és rongált meg a víz és megrongálódtak a dokkok is. Crescentnél a szökőár magassága közel két méteres volt - írja a Los Angeles Times.

Szombat hajnalban újabb rengés rázta meg, amely viszont gyengébb volt a péntek délutáni, a Richter-skála szerinti 8,8-as értékű földrengésnél. A délutáni földrengés során körülbelül 150 ember vesztette életét, 200 ember holttestét pedig Japánnak azon a partvidékén találtak meg, amelyet elért a példátlanul erős földrengés által kiváltott cunami. A szökőár épületeket, autókat sodort el. Leállt a fukusimai atomerőmű egyik reaktorának hűtőrendszere is, amely miatt nukleáris vészhelyzetet hirdettek a térségben.

Fontosabb részletek

- A Richter-skála szerinti 8,9-as erősségű földrengés rázta meg Japán északkeleti partvidékét magyar idő szerint péntek kora reggel.

- A földrengés után hatméteres hullámokkal szökőár árasztotta el Japán egyes részeit.

- Két japán atomerőművel is gondok akadtak, az Onagawában tűz ütött ki, a Fukushima reaktorhűtője pedig elromlott.

- A Fukushima erőmű környékét evakuálták, nukleáris veszélyhelyzetet rendeltek el.

- A földrengés után a Csendes-óceán teljes medencéjében cunamiriadót rendeltek el, de ott
eddig nem okozott komolyabb károkat a szökőár.


F R I S S V I D E Ó K


Devastating tsunami hits Japan

Link


Link

Link

Link


Katasztrófa előtt és után

Link



Megdöbbentő képek Japánból: ilyen volt, hat nap után ilyen lett - Nekünk mennyi időbe telne?

Link



A döbbenet után azért egy szép relax videó // TAKACHIHO / JAPAN 2010

Link



K É P E K








































 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Égésre - tojásfehérje
  2011-03-11 21:57:51, péntek
 
 






ÉGÉSRE - TOJÁDFEHÉRJE


Egy kurzuson tanították, ahol a tűzoltókat készítették fel elsősegélynyújtásra. Ha valaki megég, - legyen az bármilyen nagy terjedelmű -, legelőször a megégett részt folyó hideg víz alá kell tartani, míg a megégett bőr lehűl. Azután egy tojásfehérjét kicsit felverünk habnak, csak hogy könnyebb legyen kenni. Több rétegben rákenjük a megégett felületre.

Egy nő feltett vizet főni. Mikor le akarta venni a tűzről, ráömlött a kezére és egy nagy részen leégette a bőrt. Azonnal hideg vizes csap alá tartotta, míg le nem csillapodott kicsit a tüzessége - bár az erős fájdalom maradt.

Azután felütött 2 tojást, a fehérjét kicsit felverte és rákente az égett bőrre. Annyira meg volt égve a keze, hogy ahogy rákente a fehérjét a bőrre, az rögtön rászáradt és egy hártyát képezett rajta, ami azután megkeményedett - ez tulajdonképpen natúr collagen volt. Legalább 1 órát tartott, míg rétegenként rákente az egész tojásfehérjét.

Később már nem érzett fájdalmat és másnap már csak alig volt az égés helye pirosas-barnás.

Eredetileg azt hitte, hogy nagy hegesedések maradnak vissza az égés után, de legnagyobb csodálkozására 10 nap múlva semmi nyoma nem maradt! A bőr színe sem változott el. A megégett bőr teljesen regenerálódott, köszönhetően a tojásfehérjében található colagennek, ami valójában egy placenta és tele van vitaminnal.

BÁRMIKOR SZÜKSÉGE LEHET VALAKINEK ERRE A TUDÓSÍTÁSRA;
KÜLDD TOVÁBB!




 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
„Védjük Meg Kamillát!
  2011-03-11 20:26:56, péntek
 
 




,,VÉDJÜK MEG KAMILLÁT!"
(Eddig összegyűlt: 7536 aláírás)


Ön is aláírja?

Alulírottak, a Natúrsziget portál - www.natursziget.com - kezdeményezéséhez csatlakozva, tiltakozunk a gyógynövények és a gyógynövény alapú termékek forgalmazásának erőteljes korlátozása, illetve megszüntetése ellen. Ehhez az Európai Parlament és a Tanács 2004/24/EK irányelve (2004. március 31.), valamint az ennek nyomán született magyar jogszabályok - 2005. évi XCV. Gyógyszertörvény, az 52/2005 (XI. 18.) EÜM rendelet, valamint az 53/2005 (XI. 18.) EÜM rendelet - teremtették meg a jogi feltételeket.

Úgy véljük, hogy az új szabályozásban foglaltak sértik az egészség védelmére, a gyógyulás módjának, eszközeinek szabad megválasztására vonatkozó, alapvető emberi és állampolgári jogainkat. Nézetünk szerint ezek a jogszabályok ellentétesek az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) Pekingben 2008. november 8-án tartott, a hagyományos orvoslásról szóló kongresszusának résztvevői által elfogadott nyilatkozattal is, amely elismerte ,,a hagyományos orvoslást mint az elsődleges egészségmegőrzés egyik formáját", és leszögezte: ,,A hagyományos orvoslás tudományát, az eljárásokat és gyógymódokat tiszteletben kell tartani, meg kell őrizni, támogatni kell..."

Tiltakozunk, amiért az évszázadok, esetleg évezredek óta ismert, bevált és részletesen kutatott, a szakirodalomban ismertetett gyógynövényekről, illetve az azokat tartalmazó készítményekről ismét be kellene bizonyítani azok ártalmatlan voltát, és amiért ezekhez a jövőben egyáltalán nem vagy csak igen nehezen férhetünk hozzá. Tiltakozunk az ellen is, hogy a szabályozás a ,,növényi gyógyszer" kategória felállításával, azonos minősítési eljárású besorolásával a gyógyszerekével azonos módon ítéli meg a gyógynövényeket és a gyógynövény alapú készítményeket.

Felkérjük az ombudsmant, hogy állampolgári, választási és önrendelkezési jogaink védelmében - a gyógyítás szabadsága, a hagyományos orvosláshoz, a természetes hatóanyagokhoz történő akadálymentes hozzáférés az egészségügyi szolgáltatások körében - kezdeményezzen eljárást. Felhívjuk a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságát, hogy tekintse át és vizsgálja felül a jogi szabályozást - annak érdekében, hogy ne sérüljenek a gyógynövény-alapú készítményeket gyártók, forgalmazók és az ilyen termékeket vásárlók jogai. Kérjük, hogy a magyar kormány, illetve az EU parlament magyar képviselői kezdeményezzék az uniós szabályozás felülvizsgálatát.

Ha Ön egyetért a fenti tiltakozással, töltse ki az alábbi űrlapot és kattintson az ,,Aláírom" gombra.


A témához kapcsolódó cikkünket itt olvashatja.

Link



Kérjük, hívja fel barátai és ismerősei figyelmét is erre a lehetőségre, hogy csatlakozhassanak a ,,Védjük Meg Kamillát!" kampányhoz.

Link



Hát ezért akarja az eu a gyógynövények betiltását!!!

Ez a rövid videó összeállítás azt a célt szolgálja, hogy a Codex Alimentarius vitaminok szabad kereskedelmét érintő korlátozásaira felhívja a figyelmet. Ian R. Crane és Rima Laibow évek óta kutatják ezt a témát, érdemes az interneten utánaolvasni a részleteknek.


A Codex Alimentarius eltitkolt, valódi célja

Link



Vitaminszabadsag - Codex Alimentarius

Link










 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Belehalhatunk a kalciumba?
  2011-03-11 20:15:42, péntek
 
 




BELEHALHATUNK A KALCIUMBA?


Növeli a szívroham és a szélütés kockázatát a kalcium szedése

Kalciumot szed? Tervezzen be egy szívrohamot

Az időskori csontritkulás kezelésére sokféle kalciumtartalmú gyógyszert, táplálékkiegészítőt hoztak forgalomba, de a legújabb adatok arra utalnak, hogy ezeknek az adása a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának növelése szempontjából nagyobb veszélyt jelent, mint amennyit az oszteoporózis mérséklésében segít. Új-zélandi kutatók erre vonatkozó, összefoglaló tanulmányát az International Hospital folyóirat közölte.

A tudomány bizonyította, hogy a csont ugyanolyan élő szövet, mint testünk minden porcikája: folyamatos felépülés és lebomlás eredménye. Gyermekkorban robbanásszerű növekedés után a harmincas életév táján egyensúly alakul ki a csontképzés és a bomlás között, aztán sokféle tényező játszik szerepet abban, mi történik idős korunkra.

A csontok erősségét döntően a bennük lévő kalcium adja és az utóbbi idő tanulmányai igazolták, hogy a csontok lebomlását jelző biokémiai változások kalcium adása esetén 15-20 százalékkal lassulnak. A kalcium hatására a csont ritkulása csökken, de nem áll meg. A csonttörés kockázata csaknem hétezer idős ember vizsgálatának tanúsága szerint 10 százalékkal lett kisebb.
hirdetés

A csontok fejlődéséhez D-vitaminra ugyancsak szükség van, de a kalcium és a vitamin együttes szedése is csak 13 százalékkal mérsékelte a csonttörés gyakoriságát. Mark Bolland és munkatársainak az Angol Orvosi Hetilapban közölt eredményei 2008-ban viszont azt is jelezték, hogy a csontokra gyakorolt, mérsékelten kedvező hatással szemben a szívinfarktus kockázata 49 százalékkal, az agyi katasztrófa veszélye pedig 37 százalékkal nőtt.

Bolland professzor és munkacsoportja összegyűjtötte az elérhető orvosi szakirodalomból mindazon tanulmányokat, amelyekben megfelelő vizsgálati feltételek szerint, véletlenszerű beválasztás alapján vizsgálták kalcium és D-vitamin együttes alkalmazásának hatását. A kalciumot ezekben a megfigyelésekben mindig az étkezés módosítása vagy táplálékkiegészítők adása útján adták a résztvevőknek.

A kutatók 11 tanulmány adatait összesítették. Egyértelműen azt találták, hogy a kalcium mesterséges adagolása idősebb embereknek átlag 30 százalékkal növeli a szívroham, a szélütés kockázatát. A kalciumot tartalmazó szerek adásának veszélye többszöröse annak a mérsékelt előnynek, ami ezek szedésétől remélhető.


Link





 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2011.03 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 435 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 204
  • e Hét: 8441
  • e Hónap: 35064
  • e Év: 172436
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.