Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Tojásról
  2011-03-12 19:52:48, szombat
 
  Tények és tévhitek a tojásról

A tojásnak kiemelten magas a fehérjetartalma, kiváló a tápértéke, tele van nélkülözhetetlen vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és segít a betegségek megelőzésében is. Csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések, a daganatos betegségek és AZ időskori szembetegségek kialakulásának kockázatát is. Sok diéta kiváló eleme, hiszen növeli a teltségérzetet, cserében viszont szinte semmi szénhidrátot nem tartalmaz. Ehhez képest még nem is olyan régen a magas koleszterintartalma és a szalmonellaveszély miatt is sokan támadták ezt AZ élelmiszert. A napjainkban végzett kutatások azonban bebizonyították, hogy ezek tévhitek.

Hogyan válasszunk tojást a boltban?

Tudta-e hogy?

- A tojás héján mintegy 17 ezer pórus található, melyen keresztül vizet veszít a tárolás során, de felvehet idegen illatot, ízt is, ezért célszerű kartondobozban tárolni.
- A tojást a dobozba hegyes végével lefelé kell behelyezni, mert így a sárgája középen marad, és nem tapad a héjhoz.
- A tojás szobahőmérsékleten 1 nap alatt "öregszik" annyit, mint hűtőszekrényben 1 hét alatt.
- Hűtőben tárolva a vásárlás után egy hónapig sem veszít a minőségéből.
- Az 1-2 hetes tojás héja a főzés után könnyebben leszedhető, mintha friss tojást főztünk volna meg.
- A nyers vagy főtt tojás könnyen megkülönböztethető, ha AZ asztallapon megpörgetjük. Ha könnyen pörög, akkor főtt, ha kalimpál, akkor nyers.
- A sárgájához tapadó két fehérje rostos köteg nem fejlődő embrió, hanem a sárgáját rögzítő "jégzsinór".

Először is NE csak a tojás dobozát nézzük meg, hanem bátran nyissuk fel a dobozt, és nézzük meg magán a tojáson lévő feliratot. A tojásra bélyegzett számsorban betűk is szerepelnek, a HU Magyar, a NL Holland, a DE német, a PL lengyel tojást jelöl. Célszerű a HU feliratú Magyar tojásokat keresni, hiszen ezek biztosan frissek, nem utaztak több ezer kilométert, és biztonságosak is, mert itthon kötelező a szalmonella elleni védőoltás AZ állatállományokban. A tojáson lévő számsor a mezei vásárló számára teljesen érthetetlen, ezért most bemutatjuk olvasóinknak, hogy pontosan MI mit jelent. Például: 3HU63T18/6

A számsor első számjegye AZ állattartási technológia kódja (ez lehet szabad tartás - 1, alternatív tartás -2, ketreces tartás - 3, ökológiai tartás - 4), majd következik AZ ország kódja, Magyar tojás esetében (HU). Ezután jön a megyék/főváros kódja (01-től 20ig), ezt követi AZ állategészségügyi kerület sorszáma, majd a tojótyúk jelölése (T), AZ állattartótelep sorszáma, s végül a / jel után AZ istállók száma.

A tojás értéke

A fogyókúrák, a szénhidrátmentes diéták legjobb alapja a tojás, hiszen gyakorlatilag nem tartalmaz szénhidrátot. A tojásban lévő zsírsavak összetétele optimális, túlnyomórészt telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ami élettanilag nélkülözhetetlen. A tojás zsírjainak összetétele és kellő mennyisége egyedülállóan tökéletesen működteti AZ ember emésztőrendszerét. Ezért különösen jó, ha reggelire minél gyakrabban fogyasztunk tojásételeket. Egyébként a legtöbb tojásos fogás kevesebb, mint 15 perc alatt elkészíthető.

A tojás AZ egyik legkitűnőbb D-vitamin-forrás, segít a csontritkulás kialakulásának megelőzésében, valamint a legkiválóbb kolinforrás, ami elősegíti AZ agy fejlődését, a jó memória megtartását, segít AZ Alzheimer-kór megelőzésében és kezelésében.

Tények és tévhitek

A tojást sok-sok éven át veszélyesnek minősítették, mint nagy koleszterol tartalmú élelmiszert, ami növeli a vér koleszterinszintjét. Napjainkban azonban a tudományos kutatók felülvizsgálták ezt a nézetet, és bebizonyították, hogy a magas koleszterinszintért a telített zsírsavak AZ igazi felelősök, a tojásban pedig főként telítetlen zsírsavak találhatók.

Az egyik leggyakoribb vád a tojással szemben, hogy a szalmonella miatt növeli AZ ételmérgezés kockázatát. A szalmonellák már 70 °C-on elpusztulnak, tehát a megsütött, megfőzött tojás már kockázat nélkül fogyasztható. Magyarországon egyébként kötelező a két legveszélyesebb szalmonella elleni vakcinázás, és a legtöbb termelő rendszeresen vizsgáltatja állatállományát.

Sokan azt állítják, hogy a tojás miatt akár AZ egész emberiséget fenyegető járvány (madárinfluenza) alakulhat ki. Nos, a madárinfluenza állatbetegség, a vírus átalakulása egyelőre csak feltételezés. A vírus ugyanúgy elpusztul hő hatására, mint a szalmonellabaktérium. Magyarországon nincs madárinfluenza, és a legveszélyeztetettebb távol-keleti térségben sem halt meg több ember madárinfluenzában, mint ahányan humán influenzajárvány miatt vesztették életüket.


 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Mérgek vagy gyógyszerek?
  2011-03-12 11:53:15, szombat
 
 

Miért éri meg orvosának Önre traktálni őket?

Nagyon fontos és minden kétséget kizáróan bizonyított tény, hogy egyetlen gyógyszer, vagy műtét sem képes gyógyítani! Pusztán legjobb esetben is csak megnyitják az utat a szervezet öngyógyító képessége előtt. A szervezetünkben gyógyszerek által pusztán elfojtott, félre tett betegségeket azonban ki kell takarítani, különben később kamatostól jönnek azok vissza! Ezért elengedhetetlenül fontos része életünknek a salaktalanítás, méregtelenítés és a vitaminraktáraink megfelelő mennyiségű utántöltése. Mai modern táplálkozásunk rendkívül kevés vitamint hordoz magában. És akkor még nem hogy növelnék, hanem egyre inkább csökkentik a mennyiséget meghatározó, magukat szakembernek nevező pénzéhes döntéshozók a napi mennyiséget. Már egész az alsó határoknál tartunk, hisz pl.: napi 60 mg C-vitaminnál kevesebb bevitel esetén skorbutot fogunk kapni. Vagy Önök szerint eladható volna a most forgalmazott számtalan prosztata gondra, haj-bőr-köröm problémára való készítmény, ha az RDA által javasolt 10 NE helyett, megkapná szervezetünk a napi 400 NE-t, melyet a hivatalos tudomány is igazoltan előír? Véleményem szerint az RDA adatai, meghatározásai egyszerűen nevetségesek és átláthatóan, a gyógyszer gyártók által erősen manipuláltak.
Látott már Ön szegény gyógyszergyárat, gyógyszerforgalmazó céget, gyógyszertár tulajdonost?

Szerintem nem. És ez nem is csoda ha azt nézzük, hogy egyes készítmények, gyógyszerek 5660%-os (nem elírás) haszonkulccsal kerülnek forgalomba, de 2000% alatt szinte egyik sincs! Így aztán nem csoda a jólétük.

Egy-egy televízió reklám fél perce főműsor időben meghaladhatja a 3 millió forintot és ehhez még jön a rádió, napi sajtó, magazinok, óriásplakátok, kirakati reklámok, büntetések, és nem utolsó sorban az orvosoknak adott kenőpénzek, amiért az egyes gyógyszergyárak termékeit javallják, illetve írják fel a betegeknek. Ezek a kenőpénzek persze nehezen foghatók, hisz legtöbbször ajándéktárgyak, irodabútor, rendelő berendezés, számítástechnikai termék, ajándékutalvány, wellness hétvége stb. Így hát Ön minél nagyobb vehemenciával igyekszik minden apró kis problémájával felkeresni orvosát, ő annál inkább tunkolja Önre a veszélyesebbnél veszélyesebb mérgeket. Neki az az érdeke, hogy két - három helyről is kapja a juttatásokat Ön után. Tehát Ön minél tovább marad beteg, orvosa annál jobban gazdagszik. Higgye el, hogy sokkal kézenfekvőbb az a megoldás, ha egy kicsit odafigyel a bevitt táplálékra, folyadékra és megfelelő mennyiségű vitaminokra!
Nézze meg, olvassa el pontosan a betegtájékoztatót, valamint a mai világban egyre inkább elterjedő internetes lehetőség által őszinte, valóságos jellemzéseket, ellenjavallatokat bemutató hiteles oldalakat készítményről!

Ha van rá lehetősége, akkor még a gyógyszertárba indulás előtt tegye! Nagyon sok gyógyszerben és gyógyhatású, valamint étrend-kiegészítő készítményben találkozhatunk a kimondottan rákkeltő ASZPARTAM nevezetű édesítő méreganyaggal, vagy fluorral. Ez a vegyszer már Európa legtöbb, míg Amerika összes államából ki van tiltva. Nálunk mindenesetre nyugodtan használhatja a gyógyszeripar, üdítőipar (pl.: Coca-Cola), rágógumi ipar (pl.: Orbit, de márkanévtől függetlenül szinte mindegyikben megtalálható). Ön szerint miért van a csomagolására írva, hogy túlzott fogyasztása hasmenést, emésztési problémákat okozhat!? Persze azt a túlzott mennyiséget nem számszerűsítik, hisz van akinek már napi 2-3, míg másnak akár 10-15 darabnál jelentkezhet a tünet. Ők csak mutogatnak majd a csomagolásra ha panaszkodni mernénk. Mi jeleztük, hogy gond lehet. Csak azt felejtik el mellé írni, hogy a csodatermék által, maradandó károsodásokat is szenvedünk. Persze amíg a forgalmazást engedélyező maffiapartnereik támogatják őket megfelelő jutalékért, addig nekik nem fontos a mi egészségünk.

A fluort, fluoridot a vegyipar patkánymérgek, rovarirtó mérgek, rendkívül ellenálló és bio-akkumulatív, vagyis szervezetbe beépülő vegyi anyagok, papírgyártás, szőnyeg és ruhaipar, stb. előállításánál alapanyagként használja. Nálunk gyógyszer, fogkrém, rágógumi stb. készül belőle, de a hitványabb, szennyes ásványvizekbe is szeretettel rakják a palackozók a biológiai minőség javítgatására. Nyugodjon meg, orvosaink nem buták annyira (persze vannak kivételek), hogy szembeszálljanak a nekik aranytojásokat tojó gyógyszergyárakkal.

Nézzük meg például az ALEVE nevezetű fájdalomcsillapítónak kikiáltott mérget, gyilkost! Nem régen a televízió és a lapok ontották róla a reklámokat, ám a megszámlálhatatlan agyvérzést, agyi trombózist, infarktust, maradandó szívkárosodást okozó "jótékony" hatása miatt betiltották a forgalmazását. Rengeteg maradandó egészségi károsodást okozott. Persze a gyártót a fene sem kényszeríti kártérítésre. Nehéz is volna, hisz nincs az az orvos aki szembeszállna a neki bőséges zsebpénzeket adó gyártókkal, forgalmazókkal. Vitathatatlan orvosi szakvélemény nélkül pedig nincs az a bíró, aki megítélné a kártérítést.

Vagy nézzük az ASZPIRINT. Minél gyakrabban szedjük, annál nagyobb valószínűséggel jelentkezik valamely mellékhatása a központi idegrendszerben. Lehet ez halláskárosodás, de a látásunkra, stb. is kihathat. Amennyiben hosszasan 1-2-3 hónap ideig szedjük az Aszpirint, akkor az erős májkárosodást okozhat. Pedig a televíziós reklámokban hallhatjuk, hogy "Szedje kúra szerűen a betegségek elkerülése, megelőzése érdekében!". Nem árt tudnia, hogy az összes gyógyszer reklámért egytől-egyik kemény pénzbüntetést kell fizetni a reklámozónak. Persze ez is jócskán bele van kalkulálva a vételárba. Az is tudományosan bizonyított tény, hogy az 1-18 év közötti fiataloknál hosszú idejű Aszpirin kúra után nagy eséllyel fordul elő Reve szindróma, ami agyvelőgyulladással és a máj heveny elzsírosodásával jár, de gyakran halállal is végződhet. De ez pusztán kettő a sok közül.
Ígérem Önöknek, hogy a már készülő könyvemben sokkal szélesebb körben fogom feltárni a kártékony gyógyszerek listáját.

Már nagyon sok készítménynek meg van a negatív ajánlása azon külföldi országokból, akiknek van eszük és nem az a fontos a minisztereknek, hogy partnerek legyenek a gyógyszeripar maffiájával a tudatos mérgezésekben és ezért hatalmas szembehunyási juttatásokat vegyenek fel tőlük. Nem tartja Ön azt furcsának, hogy még egyetlen gyógyszergyárat meg nem rángattak ország-világ előtt? Nekik igen kevés büntetés jár, de az APEH, és a munkaügyi vizsgálat sem mindennapi. Sőt! De ezen kívül még nagyon sok olyan alól mentesülnek, amiért egy hétköznapi embert, vállalkozást életfogytig tartó büntetésre ítélnének. Nem csoda, hisz hatalmas feketén csúsztatott kampánypénzek forrásai ők a mocskos pártok számára. Lehet az akármelyik, hazánk vezető pártjai közül is, teljesen mindegy. Normális és inkorrupt országokban a józanész dönt és nem a pénzéhség. Az olyan országok egészségbiztosítási pénztárai nem támogatják egyáltalán a mérgező adalékokat, összetevőket tartalmazó készítményeket.


 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Mindíg csak adni
  2011-03-12 11:21:51, szombat
 
 



Az igazi boldogság forrása önmagunkban rejlik,senki nem teheti boldogtalanná azt aki boldog akar lenni.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Boldogságról**  
Arra koncentrálj ami van...
  2011-03-12 11:18:38, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Boldogságról**  
Szent János
  2011-03-12 11:14:55, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Boldogságról**  
Hesse
  2011-03-12 11:10:51, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Boldogságról**  
Út
  2011-03-12 10:59:43, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Istenről *❤  
A leg...
  2011-03-12 10:49:03, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ♥ Gyermekeimnek,útravaló  
Adassék
  2011-03-12 10:34:24, szombat
 
 



Ha észreveszed a lelkesedés hiányának és a közönynek az első jeleit, légy résen! Az egyetlen módja, hogy megelőzzük ezt a betegséget, az, ha megértjük, hogy a lélek szenved, nagyon szenved, ha arra kényszerítjük, hogy felszínesen éljen. A lélek a szép és mély dolgokat szereti.


El kell fogadnunk, hogy a lelkünk - bár örökkévaló - jelen pillanatban az idő hálójában vergődik, annak pedig megvannak a maga korlátai és lehetőségei.


Az az életem értelme, amit én akarok neki adni.


Soha ne légy öntelt az alázatosakkal szemben. És soha ne légy alázatos az önteltekkel szemben.


Ha abbahagyod a kételkedést, akkor az azt jelenti, hogy megálltál az utadon.


Amikor a lelkünk legmélyéből szeretünk valakit, hiszünk valamiben, erősebbnek érezzük magunkat a világnál, és olyan derűs nyugalom száll meg minket, amely abból a bizonyosságból fakad, hogy hitünket semmi sem győzheti le. Ez a különös erő teszi, hogy mindig biztos döntéseket hozunk a megfelelő időben, és amikor a célunkat elérjük, meglepődünk a saját képességünktől.


A titok a jelenben rejtőzik; ha a jelenre összpontosítasz, meg tudod jobbítani. És ha jobbá tetted a jelent, akkor az is, ami utána következik, jobb lesz. Felejtsd el a jövőt, s éljed életed minden napját a Törvény tanítása szerint, és abban a hitben, hogy Isten gondoskodik gyermekeiről. Minden nap magában hordozza az Örökkévalóságot.


Én úgy akarom élni a életemet, ahogy megálmodom, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják.

Paulo Coelho





Einstein:
A legszebb, amit átélhetünk, a dolgok titokzatossága.
A képzelőerő fontosabb, mint az ismeret.


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Kedvenc aforizmáim  
Becsüld meg magad
  2011-03-12 10:27:47, szombat
 
 




Ha akarsz valamit, az egész Mindenség összefog, hogy kívánságodat megvalósítsad.

Paulo Coelho


Az élet nem arról szól, hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról, hogy megtanuljuk, hogyan kell táncolni az esőben.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Kedvenc aforizmáim  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 594 db bejegyzés
e év: 12096 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 681
  • e Hét: 1290
  • e Hónap: 9960
  • e Év: 65893
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.