Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
Nem ezt ígérték...
  2011-03-14 21:15:36, hétfő
 
  Nem ezt ígérték...

2011. 03. 14. hétfő. - 13:37

A Dunántúli Napló tudomására jutott információkkal felkerestük Pápa Lászlót, a Független Rendőr Szakszervezet dél-dunántúli régiójának elnökét, aki megerősítette a feltételezést, hogy a romló körülmények között egyre nehezebb lesz az elvárt teljesítményt nyújtani. Kérdésünkre, hogy hány százalékkal csökkent a benzinkeret, Pápa László elmondta, erről pontos információt nem kapnak a szakszervezetek, de idén átlagosan 10-15 százalékkal kevesebb pénz jut az üzemanyagra és minden más dologi kiadásra is.

A mindenkori kormány emellett soha nem veszi figyelembe az üzemanyag árának folyamatos emelkedését, így azonos norma esetén is kevesebb lesz a felhasználható üzemanyag mennyisége. A korlátozott benzinkeret miatt szerinte a rendőrség nem fog tudni kellőképpen reagálni az eseményekre: a parancsnokok több gyalogos szolgálatot rendelnek majd el a járőröknek, a nyomozók kevesebbet tudnak kimenni adatot gyűjteni, csökken - főként a falvakban - a rendőri jelenlét, ezzel egyenes arányban nőni fog a bűncselekmények száma, illetve fordított arányban a felderítési eredményesség.

A nehezítő körülményeket a másik oldalon sem próbálják meg kiegyenlíteni: a rendőrségen évek óta nincs béremelés, a ruhapénz 50 százalékát visszatartják, lecsökkentették a kifizethető túlórák számát, felülvizsgálják a pótlékok jogosultságát, az egykulcsos adórendszer bevezetésével pedig tovább csökkent az állomány jelentős részének a nettó bére, még a kompenzációval is - hangsúlyozta a régióelnök. Az ORFK ráadásul saját hatáskörbe vonta a kinevezéssel kapcsolatos személyzeti kérdéseket is, így a megszorítások miatt nem engedélyeznek olyan kinevezéseket, amelyek többletköltséggel járnának, pedig sokan már magasabb beosztásban dolgoznak, de az alacsonyabb beosztásra járó bérért.

Pápa László hozzátette, a szakszervezet minden törvényes eszközzel tiltakozik a rendőrök járandóságainak csökkentése, a munka és szociális körülményeik javítása érdekében, és 2011. április 9-én demonstrálni is fognak az Európai Szakszervezeti Szövetséggel közösen a közszférát érintő megszorítások ellen.

,,Kiegyensúlyozott a helyzet a főkapitányságon"

A költségvetésre, a benzinpénzre és a hatáskörökre vonatkozó kérdéseket feltettük a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságnak is, amely azonban szűkszavúan csak annyit közölt, hogy gazdálkodásuk a nehéz körülmények között is kiegyensúlyozott volt és az is marad, illetve, hogy rendelkeznek a szükséges erő-, és eszközrendszerrel.

A Szakszervezet szerint azonban a rendőrök egyre kiábrándultabbak, egyre elkeseredettebbek. Amellett, hogy a munkájuk elvégzéséhez szükséges feltételeket egyre kevésbé biztosítják számukra, a teljesítményt növekvő szigorral kérik rajtuk számon. Sokan gondolkodnak a pálya elhagyásán, hiszen most már egy civil munkahelyen is meg lehet keresni 2-3 műszakban 85-100 ezer forintot, minden felelősség nélkül, magyarázza Pápa László.

Az elvonások és növekvő terhek következménye egy lehangolt, reménytelen rendőri állomány lesz, a bűnügyi osztályokon és a körzeti megbízottaknál létszámhiány léphet fel, sokan inkább leszerelnek majd, vagy áthelyezésüket kérik egyik kapitányságról a másikra, véli a régióelnök.

(bama.hu)

http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/nem-ezt-igertek
.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért kísért a SZDSZ szelleme
  2011-03-14 21:02:00, hétfő
 
  Miért kísért a SZDSZ szelleme március 15-én?

A Jobbik budapesti elnöksége magyarázatot vár Tarlós István fideszes főpolgármestertől arra, hogy a főváros március 15-i hivatalos ünnepségén milyen megfontolásból kérte fel beszédre Kaltenbach Jenőt, az LMP frakcióvezetőjét?


Főpolgármester urat szeretnénk emlékeztetni arra, hogy a közélet írott és íratlan szabályai szerint az ilyen rendezvényeken mind a Fővárosi Közgyűlést, mind pedig Budapest lakosságát egyszemélyben ő maga képviseli. A napi politikának itt csak annyiban van helye, hogy a városvezető személye - mellékesen - egy politikai párthoz köthető. A liberális SZDSZ megbukott, a fővárosiak jelentős hányada nem kíváncsi annak zöld klónjára, az LMP-re sem. Meggyőződésünk, hogy Kaltenbach Jenő ünnepi szereplését még számos Fidesz-szavazó is ellenzi, hiszen az emberek többsége tisztában van azzal, hogy az LMP valójában egy szélsőséges, idegen érdekeket képviselő, magyarellenes politikai párt.

A Jobbik fővárosi vezetése arra kéri Tarlós István főpolgármestert, hogy személyzeti politikájával ne okozzon több csalódást a szavazóinak! Liberális tanácsadóinak száma - élükön Atkári János volt szabaddemokrata főpolgármester-helyettessel - már így is meghaladta az elfogadható mértéket, vagyis a nullát. Demszky Gábor március 15-i "ünnepi" beszédeitől végre megszabadultunk, nem kérünk az SZDSZ utódpártjának képviselőjéből sem!

Staudt Gábor, a Jobbik budapesti elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Weimari végnapok Európában és
  2011-03-14 20:43:13, hétfő
 
  Weimari végnapok Európában és Magyarországon - a második árja forradalom előtt?

2011. 03. 11. péntek. - 12:45


A politológiai és történeti szakirodalomban gyakran használatos kifejezés a weimarizálódás fogalma. Ennek eredete a német történelemben gyökeredzik.

Történt, hogy a központi hatalmak - köztük a két meghatározó nagyhatalom, Németország és az Osztrák-Magyar Monarchia - tragikus, az európai jövőre nézve végzetes módon, vesztesként és a belpolitikai anarchia állapotába fulladva kerültek ki az első világháborúból. A bolsevik forradalmi ex-lex állapotokat követően Németországban végül 1919 januárjában Goethe és Schiller városában - micsoda ordító ellentmondás - új alkotmányt fogadtak el, amelyet mai szóhasználattal afféle liberális, többpártrendszert garantáló, parlamentáris szisztémán alapuló demokratikus alaptörvénynek nevezhetnénk. Az országban 1919 és 1933 között létező rezsimnek is nevet adott egyúttal az alkotmányt szülő város, ezért szokás ezen érát a weimari köztársaság korának nevezni. Maga a weimarizálódás szakkifejezés pedig azt jelenti, hogy az említett jogszabály olyan széles körű szabadságjogokat biztosított minden politikai formáció alapításához, hogy az ún. szélsőséges pártok is mindenféle korlátozás nélkül, a legnyíltabban szerveződhettek, s fejthették ki ideológiai nézeteiket. A szabadosság végül is teljes belpolitikai, szociális, szellemi és morális krízist eredményezett. Ezt az elviselhetetlenségig fokozta az 1929-33 között tomboló gazdasági világválság. E fejlemények végül Weimar rendszerének bukásához vezettek az NSDAP, azaz a náci párt hatalomátvételével 1933-ban, a német társadalom csaknem kizárólagos többségének nagy megkönnyebbülésére és örömére.

Manapság széltében-hosszában divatos nyugaton és itthon egyaránt a weimarizálódás politológiai szakkifejezésének használata. Alkalmazói arra kívánnak ezzel utalni, hogy a "fasiszta" ördög itt vicsorog immár a kertek alatt, sőt, nem egy országban már a törvényhozásba is bekerült, mi több, néhány lépviselője ott ül az Európai Parlamentben is. Holott erről szó sincs. Egyelőre legalábbis bizonyosan nem. Mert mindazon politikai erők, melyeket a liberális agytröszt emberei "fasisztákként" aposztrofálnak, messze nem azok, még kevésbé nemzetiszocialisták. Sajnos, egyelőre nem "fenyeget" Európa egyetlen országában sem az a "veszély", hogy bármi néven nevezendő nemzeti párt abszolút többséggel kerüljön be a törvényhozásba, s ez feljogosítsa őt a kormányalakításra. Ennélfogva a közeljövőben még nem fog a liberális bankárvilág összedőlni, miként történt az univerzális humanistáink számára 1933-ban, ama nevezetes január 30-ai napon. Ismétlem: attól még nagyon messze vagyunk. Egyszóval: filantrópjaink, mássághéroszaink és derék szocialistáink ma még fellélegezhetnek.

Persze az említett szellemi-politikai erők azt érzékeny lelki szeizmográfjaikkal módfelett helyesen érzékelik, hogy Európában - erős eufemizmussal szólva - nagy baj van, s valóban helyesen írható le a weimarizálódás fogalmával mindaz a gazdasági, pénzügyi, politikai, kulturális és morális csődtömeg, amelynek például az Európai Unió 500 milliós lakosságának többsége mindennapi elszenvedője. S mind történeti, mind eszmei-logikai megfontolások alapján teljesen helytálló feltételezés, hogy ennek az anarchiának és civilizációs lepusztulásba vezető folyamatnak előbb-utóbb egy drasztikus politikai fordulat és a kemény kéz politikája fog majd véget vetni, mint a történelem során eddig még mindig. A kérdés mindössze annyi: mikor, s mennyit kell még erre várnunk?

Tudjuk, már az ókor klasszikus filozófusai közül Platón a demokráciát rossz államformának tartotta, és a csőcselék uralmával azonosította (korántsem alaptalanul), s az ő ideális államában egyfajta diktatúra lenne, amelyet az erre kiválasztott szellemi elit, a filozófusok működtetnének. (No, természetesen nem a Heller Ágnes- és a Vajda Mihály-félék). Szókratész pedig axiómaként állapította meg, miszerint a demokrácia anarchikus állapotaiból szükségszerű végkifejletként következik a zsarnokság. A modern kor egyik meghatározó politikai gondolkodója és történésze, a francia Alexis de Tocqueville lényegében hasonló elvet vallott a 19. században.

Ezen elvont, filozófiai tételeket aztán a történelem a legkülönbözőbb korokban rendre igazolta is. Az antik Hellász poliszainak zűrzavaros politikai csatározásaiból a megváltó kiutat Alexandrosz vaskézzel összetartott hellenisztikus birodalma jelentette. Hasonlóképpen a római köztársaság anarchiáját Julius Caesar, majd Augustus számolta fel, és teremtett végre rendet az akkori világ civilizációs csúcsát jelentő impériumában. Későbbi korok példái közül álljon itt a forradalmi Franciaország, amelynek kaotikus viszonyait Napóleon szüntette meg véglegesen.

S végül, elérkezve Weimarhoz, ez esetben is szükségszerű volt, hogy annak a degenerációs romlásnak és politikai felbomlásnak, amely ezen rezsimet jellemezte, előbb-utóbb vaskézzel valamely zseniális politikus véget fog vetni. A weimari korszak állapotaival nem mellesleg kísérteties hasonlóságot mutatnak a mai magyarországiak, sőt, ezen túl, az európaiak is. Akkortájt a német viszonyokra az alábbiak voltak a jellemzők: megtiport nemzettudat, porig alázott nemzeti közösség, morális züllés, a deviancia tobzódása, kezelhetetlen, 40%-os munkanélküliség, visszafizethetetlen államadósság, banki uzsorástőke, kamatrabszolgaság, kulturális csődtömeg és még sorolhatnánk tovább. S még abban is hasonlóság mutatkozik a két korszak és a két ország történelmi múltja között, hogy Weimar liberális közgazdászai is papagáj módjára ismételgették kortársaiknak, bizony nincs más út, mint a jóvátétel fizetése, a piac mindenhatóságát preferáló - már akkor látványosan történelmi csődöt mondott - gazdaságpolitika erőltetése, a globalitás vastörvényeihez történő alkalmazkodás és a banki uzsora lerovása, s a külső hatalmi elvárások lakáj módra való kiszolgálása. Istenem, mennyire ismerős, végtelenül unalmas és ostoba szöveg, az embernek önkéntelenül déja vu érzése támad.

Aztán Németország az 1933. évi rendszerváltoztatással bebizonyította, hogy igenis létezik, nagyon is létezik más út, ami persze az addig márkamilliárdokban pöffeszkedő "mértékadó" közgazdászoknak, politikusoknak, uzsorás bankároknak, a nemzetközi cionista köröknek, röviden, a külföldi "befektetőknek" nagyon, de nagyon nem tetszik, a németek 99%-ának ellenben azonmód elnyerte szimpátiáját és lelkes támogatását. Hitler későbbi, zsidókkal kapcsolatos politikájáról gondolhat mindenki, amit akar, egyvalami azonban tény: olyan sikeres, egyben villámgyors válságkezelő politikát a világtörténelemben még egyetlen politikus sem hajtott eddig végre, mint ő. Választási ígéreteit valóra váltva, egy magyarországi választási ciklusunknak megfelelő idő, azaz négy év alatt, 1937-re Németországból jóléti államot teremtett. (Az 1936. évi berlini olimpián a nyugati delegációk elámultak attól a gazdasági csodától, amit a Führer birodalmában láttak). Gyakorlatilag megszüntette a munkanélküliséget, kiiktatta a német gazdaságból a banki uzsoratőkét, leállította a jóvátételként eufemizált, a nemzetközi bankárvilág által menedzselt rablás pénzügyi előírásainak teljesítését, hatalmas közmunkaprogram vette kezdetét, beindította turbó üzemmódban a német gazdaság motorjait, visszaadta nemzetének tartását és önbecsülését (ami nem mellesleg nélkülözhetetlen egy nép alkotó energiáinak és kreativitásának mozgósításához, ez is kellett a német gazdasági csodához), megkezdte a Németországtól Versailles-ben elrabolt területek visszaszerzését, kiiktatta a német szellemi életből a különféle degenerált, deviáns kulturális megnyilvánulásokat stb. (Csak érdekességképpen jegyezzük meg, hogy az 1938-tól gyártott népautó, a Volkswagen karosszériájának eredeti, vázlatos terve is az egyébként festőművész Hitlertől származik, aztán később Ferdinand Porsche konstruálta meg az autót, bár voltak "szerzői jogi" vitái e tekintetben Barényi Bélával - de ez már egy másik történet).

Végezetül újólag megállapíthatjuk, hogy mai "mértékadó" közvélemény-formálóink félelme a weimarizálódás kétségkívül meglévő viszonyai között jelenleg még teljesen alaptalan egy új, 1933-as forgatókönyv szerinti rendszerváltoztatástól, hisz Európában egyetlen politikai erő sem képviseli a 21. század elején - természetesen modernizált kiadásban - azt a politikai filozófiát, mint az NSDAP anno 80 esztendővel ezelőtt. A legkevésbé Magyarországon. Azon liberális széplelkeink, akik bármely mai, EP-képviselettel rendelkező párttal kapcsolatban asszociálnak a Führer mozgalmára, nos, azok nemes egyszerűséggel szólván: szimplán hülyék. Persze, kétségkívül előbb-utóbb fellobban Európa-szerte az új, tisztító árja forradalom tüze, s színre lép majd egy nagy kaliberű, zseniális politikus is, azonban ennek ma még semmi jelét nem észlelhetjük a nemzetközi politikai horizonton. Amennyiben pedig mindez mégsem következne be, akkor fehér civilizációnk belefullad a multikulturalitás fertőjének etnokaotikus posványába. A vén kontinenst ugyanis az ultraliberális degeneráció halálos kórjától csak jobboldali, tekintélyelvű katonai diktatúrák menthetik meg, s kelthetik újra életre tetszhalotti állapotából.

Kereszteslovag

(kuruc.info)

Kitartás.hu kommentár: A szerző valóban jól lájta a folyamatokat, s azt is, hogy jelenleg nincs a törvényhozásban olyan párt, mely nemzetiszocialistának lenne nevezhető, és valóban, reaálisan fel tudná, fel akarná venni a küzdelmet Európa ellenségeivel. Nem másról van szó, mint gőzlevezetésről. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincsenek Európa-szerte olyan erők, melyek képesek lehetnek majd a jövőben történelmet formáló szerveződésekké előlépni. Attól, hogy nincsenek reflektorfényben, még léteznek és készülnek. A törénelem pedig hamarosan kihívás elé fogja állítani a nemzetben gondolkodók táborát Magyarországon is, és annál sikeresebben vehetjük fel a harcot a cionisták ellen, minél többen ismerik fel és látják be a Hungarizmus igazságát, és akkor esély kínálkozik arra, hogy a Hungarista Mozgalom komoly és mélyreható változásokat érjen el hazánkban.

.http://kitartas.mozgalom.org/publikaciok/weimari-vegnapok-europaban-es-magyarors zagon-masodik-arja-forradalom-elott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hosszú út lefelé
  2011-03-14 20:11:59, hétfő
 
  Hosszú út lefelé

Török Gábor, vélemény.


2011. március 14. 17:30

Most először érzem úgy, hogy az elmúlt hónapok politikai eseményei kezdenek kirajzolni egy világos, pontosabban a korábbiaknál világosabb haladási irányt.

,,Sok minden történt már a kormányváltás óta, a folyamatot sokan és sokféleképpen mesélték el. Ezen a helyen magam is igyekeztem folyamatosan figyelemmel követni az eseményeket, elsősorban azt keresve, hogy vajon a tavaly tavasszal radikálisan megváltozott politikai tér milyen alakzatot vesz fel, milyen dinamikát követ. A politikai verseny egyik szépsége éppen az, hogy a ciklus kezdetén még millió lehetséges irány látszik, ám a politikai döntések sorozata és számtalan más körülmény szépen lassan kijelöli azt az utat, amelyen a politika haladni fog. Ha vannak is kényszerpályák, azokat általában maguk a szereplők hozzák létre, választásaikkal, lépéseikkel, viselkedésükkel. (...)

Most először érzem úgy, hogy az elmúlt hónapok politikai eseményei kezdenek kirajzolni egy világos, pontosabban a korábbiaknál világosabb haladási irányt. A »részérveket« elmondtam már az egyes ügyeknél, s azt hiszem, hogy a kereteket is valamennyire sikerült kijelölnöm egy tavaly júliusi írásomban:

»Az első a tág értelemben vett nagy alkotás. A politikusi teljesítmény, amely maradandót hoz létre számos területen. Új kezdetet jelent, intézményeket alakít át, szokásokat változtat meg, berendezkedik. Konkrétabban: többségére támaszkodva új alkotmányt fogad el, új szabályokat alkot és sikereket mutat fel a szimbolikus politikán túli területeken is. A másik részben ugyanennek a megfordítása: a nagy gátlástalanság. A túlhatalom, az erőpolitika, az egyeduralomra törekvés. Amely minden pozíciót magának követel, amely nem ismeri a gesztusokat és amely minden szabályt a maga képére formál. Az első szinte kiveti, kizárja az alternatívákat, a másik csaknem könyörög értük, tálcán kínálja a váltás lehetőségét.«

Újragondolva az akkor mondottakat, most valóban úgy látszik, hogy a »történetnek« van, lehet látványa: s az összeálló kép kétségtelenül egyre kellemetlenebb a kormányon lévőknek. Azt tapasztalom, hogy ezt a sajátos percepciós megvilágosodást már maguk a szereplők is érzik, de egyrészt iszonyatos erőfeszítéseket igényelne a tehetetlenségi erőt is felülíró irányváltás, másrészt pedig számos olyan súlyos tényező akad (közvélemény-kutatásokban látott fölény, ellenzék erőtlensége stb.), amelyek megnyugtatják, lecsendesítik azokat, akik a közelgő Sztálingrádról beszélnek."

http://mandiner.hu/cikk/20110314_hosszu_ut_lefele
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Évi 3 milliárd alkotmányellene
  2011-03-14 17:39:04, hétfő
 
  2011-03-14. 17:11
Évi 3 milliárd alkotmányellenes "kárpótlás" a Mazsihisznek


Amit Orbánéktól hiába várunkMa Köves Slomó lubavicsi rabbi beszélgetett a nem csak a földrajzi értelemben vett Szent István-parki zsidóság házi adója, a Klubrádió műsorvezetőjével, amikor kibökte, a Mazsihisz évi 2-3 milliárd forintot kap az államtól, amit a ,,rebe" a világon egyedülállónak nevezett. Ugyanis a Mazsihisz a II. világháború után a zsidóktól államosított vagyon után kapja ezt az irdatlan nagy összeget.

Az mellékes, hogy Slomónak az egész azért fáj, mert az ő szervezete nem kap a kizsarolt zsákmányból. De az már nem, hogy kiderült, a kormány diszkriminálja azon nem zsidó magyarokat, akiknek vagyonát a Rákosi-banda államosította, és csak a zsidóktól államosított vagyon után fizetnek kárpótlást.

Az alkotmány tételesen tiltja meg, hogy az állampolgárok között diszkrimináljanak.

Csak remélni tudjuk, hogy a Jobbik jogi szakértői azonnal kikérik a vonatkozó dokumentumokat, azokat megvizsgálják, és ha valóban az történik, amit Köves Slomó mondott el, akkor az ügyet az Alkotmánybíróság elé viszik.

Abruzzo

http://kuruc.info/r/26/75798/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forradalom, új ország: Kaltenb
  2011-03-14 17:26:25, hétfő
 
  2011-03-14. 16:30
Forradalom, új ország: Kaltenbachot hallgathatják a fővárosiak 15-én Tarlósnak köszönhetően

A Jobbik budapesti elnöksége magyarázatot vár Tarlós István fideszes főpolgármestertől arra, hogy a főváros március 15-i hivatalos ünnepségén milyen megfontolásból kérte fel beszédre Kaltenbach Jenőt, az LMP frakcióvezetőjét - áll a párt közleményében.
Főpolgármester urat szeretnénk emlékeztetni arra, hogy a közélet írott és íratlan szabályai szerint az ilyen rendezvényeken mind a Fővárosi Közgyűlést, mind pedig Budapest lakosságát egyszemélyben ő maga képviseli. A napi politikának itt csak annyiban van helye, hogy a városvezető személye - mellékesen - egy politikai párthoz köthető. A liberális SZDSZ megbukott, a fővárosiak jelentős hányada nem kíváncsi annak zöld klónjára, az LMP-re sem. Meggyőződésünk, hogy Kaltenbach Jenő ünnepi szereplését még számos Fidesz-szavazó is ellenzi, hiszen az emberek többsége tisztában van azzal, hogy az LMP valójában egy szélsőséges, idegen érdekeket képviselő, magyarellenes politikai párt - írja Staudt Gábor.
A Jobbik fővárosi vezetése arra kéri Tarlós István főpolgármestert, hogy személyzeti politikájával ne okozzon több csalódást a szavazóinak! Liberális tanácsadóinak száma - élükön Atkári János volt szabaddemokrata főpolgármester-helyettessel - már így is meghaladta az elfogadható mértéket, vagyis a nullát. Demszky Gábor március 15-i "ünnepi" beszédeitől végre megszabadultunk, nem kérünk az SZDSZ utódpártjának képviselőjéből sem! - zárja szavait a Jobbik budapesti elnöke.

(Kuruc.info)


http://kuruc.info/r/2/75796/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Siklósi András: Elszánt kiált
  2011-03-14 17:23:58, hétfő
 
 
Siklósi András: Elszánt kiáltások március idusára


Honfitársak, Magyarok!

Meddig tűrjük még, hogy a liberál-kommunisták a fejünkön járjanak, és összes javainkból kiforgassanak? Vegyük észre, hogy ez az út zsákutca, mely elkerülhetetlenül a pusztulásba visz. A gengszterváltás óta ugyanaz a sötét, alvilági horda ül a nyakunkon, s ez a fondorlatos hazugsággal, csalással, erőszakkal hatalomra került, hétpróbás rablóbanda gúnyosan röhög rajtunk, szerencsétlen balekokon. Nincstelen ,,alattvalóit", azaz egész népünket kezdettől fogva halálra ítélte, ill. rabszolgalétre szánta. Ha nem teszünk ellene semmit, a sorsunk végleg megpecsételődik; s drága hazánkat, vérrel-verejtékkel, kínok közt megőrzött közös tulajdonunkat, páratlan természeti kincseinket örökre elveszítjük. Nem nézhetjük tovább közönyösen a ragadozó zsiványok garázdálkodását, nem fogadhatjuk el, hogy a bőrünket nyúzzák, és csontig lecsupaszítsanak!

Igazságot, szabadságot, fajtánkat védő és segítő törvényes rendet, emberhez méltó életet követelünk! Meg akarunk maradni magyarnak ősi szülőföldünkön! Tisztuljunk meg a szennytől, s cselekedjünk együtt, összefogva mindnyájunk jövőjéért! Talpra magyar, most vagy soha! Ne higgyünk, s ne bocsássunk meg ellenségeinknek, ne hátráljunk többé egy arasznyit sem! Fejezzük be 1848 és 1956 tragikus bukásában is csodálatos forradalmát, s ne engedjünk hőseink, mártírjaink magasztos eszméiből, céljaiból és rendíthetetlen keménységéből!

Teremtsünk egy olyan független, semleges, önellátásra törekvő országot (a rendkívül káros izraeli és euroatlanti gyarmati kötelékek elszakításával, a sarcfizetések megtagadásával), melyben tisztességesen, értelmesen s testvéri szeretetben élhetünk! Ahol mindenkinek otthona, állása, biztos kenyere van. Ahol a betegeket meggyógyítják, ahol gondoskodnak az elesettekről, ahol a diákok ingyen tanulhatnak, a nyugdíjasok élvezhetik munkájuk gyümölcsét, ahol megbecsülik a családokat és az anyaságot, ahol nincsenek zsarnok idegenbérencek, korrupt vezetők és terrorista rendőrök, ahol a bűnözőket lefülelik, és börtönbe zárják. Ahol az Alkotmány nem bolsevista fércmű, ahol a kormány, a parlament s az állami/önkormányzati hivatalok - szemtelen packázás és önkényeskedés helyett - a népet szolgálják.

Betelt a pohár! Ideje végrehajtanunk az elsikkasztott rendszerváltást! Ébredjünk föl bénító álmunkból, kapaszkodjunk össze, s álljunk csatasorba! Buktassuk meg vérszívóinkat, zavarjuk el a globalizmus haszonélvezőit, söpörjük ki a nemzetrontó, gyűlölködő árulókat! Építsük újjá lerombolt hazánkat, és alapozzuk meg békés, biztonságos, erkölcsös és boldog életünket!

Lehetőleg valamennyi honi településen mielőbb alakuljanak meg önvédelmünk és önszerveződésünk alapsejtjei. Ne féljünk, a gonoszság birodalma megdönthető! A népet nem lehet leváltani, sem folytonosan becsmérelni vagy rettegésben tartani. Torkig vagyunk már, türelmünk elfogyott, jogos dühünk az egekig tornyosul! Ez itt Magyarország, ahol minden a miénk, és kizárólag tőlünk függ minden. Ne felejtsük: olyan életünk lesz a Szent Korona felségterületén, a Kárpát-medencében, amilyet megérdemlünk s kiharcolunk magunknak. Másokra most sem számíthatunk, drámai küzdelmünkben komoly segítséget nem várhatunk sehonnan. Emlékezzünk jó szívvel történelmi nagyjainkra s vitéz elődeink önfeláldozó, diadalmas csatáira. Vegyünk példát tőlük, s igyekezzünk mi is hozzájuk hasonulni, hogy megnyerjük az előttünk álló honmentő háborút, hogy sikerrel vívjuk meg az immár elkerülhetetlen élethalálharcot!

Ennek a pimasz, felelőtlen, élősködő rezsimnek semmi se drága. A saját törvénytelen hatalmának és harácsolt vagyonának megtartásán túl semmi sem érdekli. Fütyül a magyarság terheire és egyre mostohább sorsára, csupán az fontos neki, hogy hűbérurainak, az idegen, cionista hódítóknak maradéktalanul megfeleljen. Lakájszellemű szálláscsinálóként, a bankok és multicégek bérenceként a legelemibb nemzeti érdekeinkről is könnyedén lemond, hogy pünkösdi királyságát meghosszabbíthassa; s ennek fedezeteként nem átallja elprédálni össznépi javainkat, beleértve valamennyi ingó és ingatlan értékünket, így bőven termő földjeinket s éltető vizeinket is.

Kérdezem én, mit érdemel az a nemzetgyilkos vámpírcsorda, amely előtt semmi se szent, amelyiknek hitvány önzése és jellemtelensége nem ismer határokat? Bizony mondom, felelniük kell gaztetteikért, s a számonkérést nem úszhatják meg. Sokan közülük megértek a teljes vagyonelkobzásra, sőt a bitóra is, de legalább arra, hogy hátralevő napjaikat rácsok mögött töltsék.

Barátaim! Szabadítsuk föl végre magunkat a külső és belső elnyomásból; tegyünk igazságot, szerezzük vissza évezredes jussunkat, ami kizárólag minket illet, s teremtsünk itt egy olyan országot, ahol úgy élhetünk, ahogy nekünk tetszik! El kell döntenünk, hogy gyáván megfutunk, vagy - lebírva kétségeinket - merészen szembeszállunk a pokol zsoldosaival. Imádkozzunk, és esküdjünk meg a magyarok Istenére, hogy elég volt, rabok tovább nem leszünk! Aztán tömegesen lépjünk ki az utcákra és terekre, hogy végre elegen legyünk!

Lám, az arabok éppen most rázzák le sok évtizedes béklyóikat, hát pont mi mondanánk le az üdvözítő szabadságról? A siker, a győzelem főként rajtunk, a mi elszántságunkon, kitartásunkon múlik. Nincs okunk habozni és félni, a láncainkon kívül már semmit sem veszíthetünk. Ennél a lenullázott, kilátástalan életnél, ennél a keserves, lassú haldoklásnál nincs semmi rosszabb. Ha Égi Patrónánk is úgy akarja, ennél csak jobb jöhet. Készüljünk föl méltóképpen a közeli gyökeres, sőt kozmikus változásokra! Fegyverkezzünk testben és lélekben! Legyünk szolidárisak, bátrak és erősek, s a haza fényre derül!

Siklósi András 14 politikai verse

Márciusi tűz

Gyúlj ki pusztákon
hegyek gerincén
kicsi házakban
börtönök mélyén
romok virága hajnali tűz

Mérgezett szívünk
gyógyító álma
halottak mécse
bujdosók lángja
ragyogó csillag királyi tűz

Legázolt népünk
titkos reménye
kifosztott hazánk
megváltó fénye
tomboló harsány vulkáni tűz

Kapd el ruhánkat
csókolj hajunkba
forrald föl vérünk
égess húsunkba
naplángok sarja mennyei tűz

Tégy igazságot
kíméld a gyengét
pusztítsd a férgek
sátáni rendjét
hatalmas bíró rejtelmes tűz

Lázas kohódban
tisztítsd meg lelkünk
gyilkos csatákban
ne hagyj elvesznünk
örökké ifjú győzelmes tűz

Ébreszd a magyart
röpítsd a csúcsra
szabad országban
élhessünk újra
Lobogj föl bennünk isteni tűz
Magyar költősors Világos után
(Mindenkori üldözöttjeinknek)

Hontalanként sodródsz az időben
Ősi országunkban és
nyelvünk dzsungelében bujdosol

Száraz rongycsomó a szád
tüdődből vér szivárog
mégis énekelsz
Vesédet szétrugdosták
bordáid összetörték
te mégis dalolsz
Örökre bilincsbe vertek
és sárba tapostak
de onnan is beszélsz
Naponta megfojtanak
naponta megmérgeznek
ezerszer széjjeltépnek
ezerszer elvermelnek

Újra és újra fölkelsz
Fölényesen mosolyogsz rajtuk
szemük közé nézel
arcukba vágod dobogó szíved
Belső emigrációba vonulsz
a csillagok közt sétálsz
hóhéraidnak nem hajtasz fejet

Őseid csontján állsz
népedből építkezel
hiába tesznek bármit ellened
Nincsen már semmid
nem veszthetsz semmit
nincs miért megalkudnod
Még él a magyarság
együtt lélegzel vele
csak érte szólsz
Saját törvényed követed
magad vagy a törvény

Elnémítottak
Ha írsz is nem közölnek
Szemgödreiddel kiáltasz
fölmutatod megkötözött kezed
s egész testeddel üvöltesz

Túléled eltipróidat
és azok utódait
Fölzabáltatod magad
gyilkosaiddal
Nem remegsz nem félsz
ők rettegnek tőled
Nem árthatnak neked
Névtelen és láthatatlan
betyárként járod a pusztát
s megölhetetlen legendává magasodsz

Kiszámíthatatlanul törsz rájuk
rémálmukban vagy mámoros tivornyáikon
Egyedül is
te leszel mindig túlerőben
Hatalmas szabad úr vagy
zászlóvivő kürtös
csatáink legbátrabb bajnoka
Ők sunyi szolgák
gyáva idegenek csak
júdáspénzen tartott árulók

Bárhova kergetnek
örökké e tájon maradsz
A tiéd itt minden
szétosztod
magadat a versben
Büszke sasé a röptöd
Költő vagy
forradalmár
hazádnak
hűséges fia
Böjti fohász

(Mindszenty bíborosnak odaátra)
Alszik szunnyad szinte minden
halálos zord néma csöndben
Bár közeleg jön a húsvét
tombol a tél támad ismét
Erdő mező csonttá dermed
növény állat pusztul szenved

Hófúvásban jégben élünk
egyre fogyunk s hull a vérünk
Temetőben ifjúságunk
a szakadék szélén állunk
nyakunkon a hóhér bárdja
süllyedünk az éjszakába
Csak a zsarnok vasárnapol
s bennünket a sárba tipor

Ébredj ember virulj élet
rügyezz gyönyörű természet
Süss fel nap égj perzselj hétrét
tündököljön föl a húsvét

Engedd Isten hogy a néped
hittel zengje dicsőséged
Add vissza elrabolt álmunk
évezredes szabadságunk

Idegen ne bántson minket
ne fossza ki a földünket
ne alázzon ne védjen meg
ne szeressen s ne öljön meg

,,Testvérre" nincs több szükségünk
söpörd ki az ellenségünk
sújts le tigrisre cápára
taposs rá a viperára

Elég volt a vereségből
gyalázatból rettegésből
Meguntuk a börtönt bitót
a sok férget rongy besúgót
Elég már a szolgaságból
rombolásból és romlásból

Esedezve kérve kérünk
engedj újra szépen élnünk
Adj hazánknak tisztességet
bort búzát és békességet
méltó népet és virágzót
förgetegben is megállót
Fordítsd felénk derűs orcád

Tavaszodj ki Magyarország

A Sátán kegyeltje
Féktelen rabló kegyetlen gyilkos
az orra horgas a bőre nyirkos
Embervért iszik agyakban turkál
hősöket mocskol sírokon ugrál
Rombolni bír csak sohasem épít
poklába rántja a tiszta égit
Fölzabál megront összezúz mindent
a pénzt imádja s gyűlöli Istent
Övé a világ még sincs hazája
könyve a Talmud zenéje lárma
Hízeleg kábít fölavat ,,szentté"
s nem tudod mikor fűrészel ketté
Békéről papol s viszályt szít folyton
ávóshad őrzi vízágyú kordon
Képedbe röhög remeg a gyomrod
meddő haragod lőrébe fojtod
Káromkodsz tompán kiköpsz a földre
nem érted hogyan s miért tett tönkre
Rabszolga lettél üldözött birka
megölnéd nyomban ha módod nyílna
De csak könnyezel köhögsz a gáztól
érzed lelkedbe szívedbe gázol
Beteg vagy halott Élve temetnek
Üvöltve rohansz a végtelennek

Haláltánc
Száraz bokor int zörgő csontváz
bagoly rikoltoz varjú kontráz
Villámlik dörög Remeg a hold
Reszket az élő mozdul a holt
Ajtó nyikorog ablak csörren
férgek hemzsegnek oszló dögben
Levélpénz pereg gyümölcs pottyan
kazlak indulnak csapatokban
Hullámzik a rét Tolvaj róka
menekül farka égő csóva
Lángnyelvek kapnak fűbe fába
lobog a bűvös báli máglya

Farkasok jönnek hüllők kúsznak
bőregér röpköd lárvák csúsznak
bika bakkecske vadkan csörtet
Csillagstrázsák őrzik a földet
Őrült zenészek rút pogányok
bolondítják a sokaságot
Bőgő buffog gitárhúr pattan
dob dübög kürt sír duda harsan
Fals a ritmus hangzavar támad
Forgószél ront árva hazánknak
Borzas banyák vasorrú bábák
söprűn röpködik át a máglyát
Rémes robajjal kilenc sárkány
tűzszekerén vágtat a Sátán
Döbbent hatás Mindenki tátog
de ő máris kezdi a táncot

Szőlőcsősz járja kereplővel
mosónők csorba fateknővel
péklegények sütőlapáttal
kovácsok mázsás kalapáccsal
szoptatódajkák rengő mellel
békepapok kígyómart nyelvvel
Járják sintérek stricik rablók
szajhák besúgók s gyáva alvók
farizeusok népvezérek
sátánimádók s keresztények
ártatlanok és bűnös bírák
Nyomukat egyként porba írják

Királyok ropják követekkel
bankárok rongyos tömegekkel
jámbor lovagok pártütőkkel
vitéz poéták hitszegőkkel
tsz-pribékek kulákokkal
urbánusok a subásokkal
Zord rabok járják ordas lánccal
,,tréfás" hóhérok véres bárddal
Barbár tempóban kéjelegnek
Igába döntve nyög a nemzet
,,Testvéri nép" ,,baráti ország"
ruszki rác tót oláh meg osztrák
karöltve táncol s önfeledten
minket fosztogat telhetetlen

Bűzt böfög a temető árka
fejfák és sírok kapnak lábra
Csontvázak serege bokázik
országvesztőkkel parolázik
Nincs itt se élet se szabadság
fejvesztve szétfut a magyarság
Zeng a legelő döng az aszfalt
az is táncol ma aki meghalt
Együtt kavarog élő s hulla
ropja ,,fasiszta" kommunista
Ringyó kurafi vámpír ördög
csámcsog közösül szellent s dörmög
térdig velőben vérben gázol
Tombol a gyilkos haláltábor
Átvágják torkát belét ontják
némán szétrohad Magyarország

Sorvad lerobban romlik minden
hol a megváltás hol az Isten
Mit hoz a hajnal mit a holnap
meddig szolgálunk zsarnokoknak
Bírunk-e újabb ezer évet
lelünk-e immár menedéket
Meddig folyik még pusztulásunk
véget ér-e a haláltáncunk

Harc az alvilág ellen
Mi a mi bűnünk
Miért gyaláznak bennünket szüntelen
mért ássák ezerszáz éve sírunkat
mért törik csontunkat
mért ontják vérünket
a nagyétvágyú őrült zsarnokok
Mért szívják el előlünk a levegőt
mért rágják le egünkről az éltető napot
az alvilág iszonyú férgei

Ki ítélhet el minket
kinek van joga megrontani széttépni országunkat
Miféle gyilkos törvény
taszíthat nyomorba milliókat
s teheti hazátlanná ártatlan fiainkat

Ébredjetek föl leigázott meggyötört magyarok
sumérok szittyák hunok avarok elárult ivadékai
Fény és igazság hordozói
ne törjetek le
A föld kardjának születtünk
Azért jöttünk
hogy utat vágjunk az elaljasodott világ lelketlen dzsungelében
s Nimród nyilaival
reményt röpítsünk a csüggedt szívekbe
s a kontinensek kínjait cipelve
védjük az elesetteket
s vigyük el a hit örömét
a hitetlenség szörnyű sivatagába
s a Tejútra fölfeszítve is
az életről daloljunk

Börtönbe zárva hátunkba döfött késsel
se hagyjuk meghamisítani elrabolni múltunkat
ne engedjük fölrobbantani jövőnk alapjait
Harcoljunk egymásért mielőtt kiirtanak
vagy elkergetnek szülőföldünkről mindnyájunkat

Balsorsunk serkentsen helytállásra
küzdelmeink kovácsoljanak egységbe
Az arcunkon futkosó döghalált okádó patkányok
az idegeinket felőrlő láthatatlan démonok
s a sátáni agyafúrtsággal kieszelt csapdák közt
kapaszkodjunk össze
hogy meg tudjunk maradni

Imádkozz értünk őseinktől származó Boldogasszony
mi vagyunk a te néped
a mi hazánk a te országod
Fiad Krisztus a világ Megváltója is a mi fajtánkból indult el
hogy megtanítsa a megvadult gyűlölködő embert a szeretetre
Az ő segítségével vészeltünk át minden pusztító háborút
s a sok ránk erőszakolt irgalmatlan békét

Ő biztat ma is
szálljunk szembe barbár hóhérainkkal
söpörjük el az alvilág erőit
Legyünk lobogó láng
világítsunk a föld eltiportjainak és kisemmizettjeinek
a ránk boruló kegyetlen éjszakában
Királyok ropják követekkel
bankárok rongyos tömegekkel
jámbor lovagok pártütőkkel
vitéz poéták hitszegőkkel
tsz-pribékek kulákokkal
urbánusok a subásokkal
Zord rabok járják ordas lánccal
,,tréfás" hóhérok véres bárddal
Barbár tempóban kéjelegnek
Igába döntve nyög a nemzet
,,Testvéri nép" ,,baráti ország"
ruszki rác tót oláh meg osztrák
karöltve táncol s önfeledten
minket fosztogat telhetetlen

Bűzt böfög a temető árka
fejfák és sírok kapnak lábra
Csontvázak serege bokázik
országvesztőkkel parolázik
Nincs itt se élet se szabadság
fejvesztve szétfut a magyarság
Zeng a legelő döng az aszfalt
az is táncol ma aki meghalt
Együtt kavarog élő s hulla
ropja ,,fasiszta" kommunista
Ringyó kurafi vámpír ördög
csámcsog közösül szellent s dörmög
térdig velőben vérben gázol
Tombol a gyilkos haláltábor
Átvágják torkát belét ontják
némán szétrohad Magyarország

Sorvad lerobban romlik minden
hol a megváltás hol az Isten
Mit hoz a hajnal mit a holnap
meddig szolgálunk zsarnokoknak
Bírunk-e újabb ezer évet
lelünk-e immár menedéket
Meddig folyik még pusztulásunk
véget ér-e a haláltáncunk

Szent Lászlóhoz
Tán sehol se volt ekkora vitéz
ilyen fenséges győzelmes király
Hited sugárzik erőd megigéz
lelked a mennyből gyakran visszaszáll

Reményt hozol védsz ma is bennünket
éles bárdod hóhérainkba vág
Szívünkbe bújsz fölszítod tüzünket
s vérünkben vágtatsz hét határon át

Nem pihenhetsz amíg magyar néped
rablók tiporják pribékek verik
Vezess minket Ősi tekintélyed
s érckarod nélkül hazánk elveszik

Kiálts harcolj és imádkozz értünk
hogy ne sújtson vész ne rontson métely
Ha velünk vagy semmitől se félünk
megbirkózunk minden ellenséggel

Dicső táltos hős bajnokunk László
űzd a gonoszt s mi bátran követünk
Te égi láng te szentséges zászló
Szabadíts föl Mentsd meg az életünk

A hatalom torzszülöttjei

1.) A zsarnok talpnyalói

Álarcos ellenséggel harcolsz
arctalan banditákkal

Barátként viselkednek
önzetlen jótevőként
Hazudnak hízelegnek
bátorítanak somolyognak
s kiszedik féltett titkaid
Lesből támadnak
vagy álmodban lepnek meg
fegyverrel csapnak le
a fegyvertelenre
Lelkedbe gázolnak
szívedet marcangolják
vesédbe szádba rúgnak
Semmi se szent előttük
nem riadnak vissza semmitől

Bántja őket az ártatlanság
irtóznak erkölcsi fölényedtől
hideglelősen gyűlölnek
mert másként gondolkozol
mert ellent mersz mondani
és szabad vagy

Hamis vádakkal bemocskolnak
elnyomnak száműznek
bolonddá nyilvánítanak
Árgus szemmel
figyelik minden lépésedet
Besúgnak lehallgatnak
agysejtjeidbe is behatolnak
Percig se lehetsz
soha egyedül
Félnek tőled
verítékezve pisztollyal alszanak

Nézz el fölöttük
megvetéssel fordíts hátat
s várd ki míg összeomlanak
Azt hiszik övék a hatalom
pedig csak annak rabjai
nyomorult világuk
sivatag-sivár
Önbizalmuk ledőlt
rettegnek társaiktól
előttük mindenki gyanús
Rosszabbak mint a dögvész
mindent elpusztítanak
Aljasságuk határtalan
barbárságuk pokoli
Inged alá bújnak
bőrödbe petéznek
véredben költik ki lárváikat
Lerágják rólad a húst
kizsigerelnek s csupasz
csontokkal sorsodra hagynak

Villámsújtottan állsz
élve is halott vagy
törött bordáidon
süvítve orgonál a szél

Lehajolsz
fölveszed elgurult koponyádat
összerakod szétszórt csontjaid
Vonulsz a temetőkön át
holt őseid seregével
Megszállod a hegycsúcsokat
visszafoglalod a síkságokat
Fegyelmezetten némán
biztos öntudattal
és elsöpörhetetlenül
megindulsz
az ágyútorkok felé

2.) A ,,reform" szóvivői
Ők azok akik
agyonverték apádat
elhurcolták családodat
kifosztottak és megaláztak
Ők tiporták el
hegy-mozdító hited
ők gázoltak becsületedbe
ők alacsonyítottak szolgává
ők tanítottak gyűlöletre
ők vették el reményed
ők neveltek árulóvá
hitvány kis csalóvá
ők szívják ma is a véred

Nem bízhatsz bennük
Ne hagyd hogy megtévesszenek
mézes szavaikkal
Békegalambjuk szárnya
géppuskafészek
baráti jobbjuk
neked szánt tőrt szorít
Bármilyen gaztettre készek
habozás nélkül
ismét ölnek ha kell
Horrorfilmbe való
minden moccanásuk
lélegzetvételük is hamis
Régi zenészek ők
modern hangszerekkel
új időkkel jelvényt váltó
elvtelen udvaroncok
és szélirányba fordult
tolla hullt kakasok
Menekülnek a süllyedő nemzetről
csörtetve más hajókra másznak
s ringatóznak a hatalom tenyerén

Ne akarj velük megegyezni
ne fogadd el a felkínált koncot
nem lehet velük semmi dolgod
nem állhatsz velük egy zászló alá
porotok sem pihenhet
közös temetőben
Viselkedj méltósággal
nézd őket levegőnek
fölényesen mosolyogj
jogos rettegésükön

Szállj le a keresztről
s készülj a feltámadásra
Rád vár a népünk megmentése
Be kell kötöznöd
az üszkösödő sebeket
meg kell állítanod
az országos pusztulást
Légy különb náluk
Takarítsd el és büntesd meg őket
de ne állj bosszút
ne avatkozz Isten ítéletébe

Szétesett minden körülöttük
Idegesen kapkodnak fűhöz-fához
fékevesztetten harácsolnak
mert érzik hogy idejük lejárt
s véget ért szörnyű rémuralmuk
Önmaguk elől nem futhatnak el
nem lehet soha nyugodalmuk

Nem mások ők
mint nyálas férgek
levitézlett sötét haramiák
jövőtlen bukott kommunisták
lelketlen gyáva gyilkosok

Országos temetőben

Sokezer éves lázban
állok az elmúlásban
Számig érnek a sírok
Virrasztok Némán sírok
Fojt a temető csöndje
csontvázként csuklom össze
Megrohannak a rémek
és félek félek félek
Mit tehet itt a költő
hol koporsó a bölcső
ahol az ablak lőrés
s a lakodalom dögvész
ahol tilos az álom
s fosztogatnak a vámon
Reménytelen az ének
ahol fázik a lélek

Mint az elhagyott gyermek
olyan béna a nemzet
Ködbe veszett az arca
és hitét rég föladta
Tetőtől-talpig vérzik
s tiporják nyúzzák tépik
Egyre rosszabb a sorsunk
Nem létezünk Csak voltunk
Kiégtünk barbár tűzben
s elsüllyedtünk a bűnben
,,Kegyes" hozzánk az Isten:
dúskálhatunk a nincsben
Sárkányfogak közt járunk
s áruló minden társunk

Mikor támadsz föl népem
meddig alszol még tétlen
Le kell győznünk e hordát
vagy széthullik az ország
s leszünk förtelmes szajha
zsiványok birodalma
Szökjetek talpra holtak
betegek megraboltak
Bújjatok elő árvák
vitézek hősök s gyávák
Fogjatok kopját kardot
meg kell vívnunk a harcot
Ütött a végső óra

Két vers a Kárpát-medencéből
külföldre menekülő magyaroknak

1.) Ne menj el

Ne hagyd itt az országot
ne menj el

Itt születtél
ez a földed
itt tetted az első lépéseket
itt tanultál beszélni
itt voltál először szerelmes
itt tudsz csak élni
Ne menj el

Szükség van rád
veszélyben vagyunk
Elpusztulunk
elfogyunk ha elmész
Megromlik szép nyelvünk
eltörlik múltunkat
megrohad a jövőnk
Maradj itt
vállald a sorsod
Dolgozz és harcolj
gyilkosaink ellen
Állj őrhelyeden
szülj nemes utódokat
védd a rád bízottakat

Ne vidd tudásodat
messze idegenbe
Ott csak megvesznek
kihasználnak
s megvetnek mint egy szolgát
Sose lesz ott
hazád becsületed
Ide-oda hányódsz csak
mint hajó a parttalan vízen
Ne menj el

Sokezer éve lakunk
a Kárpátok alatt
Barátod itt erdő-mező
madárdal frissíti napjaid
veled búsulnak a falusi harangok
ide kötnek a folyók
szelíd ezüstszalagjukkal
téged mulattat a borpincék
tüzes bora
érted aggódnak porladó őseink
a roskatag temetőkben

Felelős vagy
Nincs jogod eldobni
amiért milliók vére hullott
Ha meghalsz se adhatod
ordas népek kezére
Ott légy magyar ahol vagy
bárhogy ütnek ne fuss el
Ne menekülj
ne hagyd el a hazát

Itt kell maradnod
Ne menj el

2.) Ne csüggedj

Föl a fejjel
ne félj a jövőtől
Ne szomorkodj ne sírj
ne bánkódj
ne hagyd el magad

Mióta küzdünk már
a megmaradásért
micsoda vérzivatarokon
ment át nemzetünk
Hány csatát háborút vesztettünk
hány árulás viszály
bomlasztott morzsolt
hány ellenség akart
elpusztítani végleg
Hányan szeretnék ma is
elvenni kis földünket
s megölni népünk
szétszabdalt maradékát

Csüggedt vagy
oda a reményed
erős hited meggyöngült
elbátortalanodtál
Mindenről lemondasz
nem érdekel semmi

Pont ezt szeretnék
akik életünkre törnek
Vértelenül akarnak győzni
elvárják hogy magunk
csomózzuk nyakunkra a kötelet
sírunkat is megásatják velünk
Összemosolyognak fölöttünk
vállukat veregetik
s leköpik haló porunk
Előbb rabszolgává tesznek
majd letörölnek a föld színéről
ha hagyjuk

Ne add meg magad
légy szívós és ravasz
Verj vissza minden támadást
védd ki a rágalmakat
Fogj össze véreiddel
bárhol is élsz
Szülőfölded véded
múltad anyanyelved
Igazságos a harcod
győznöd kell
nem bukhatsz el

Ne félj
ne keseredj el
Ne csüggedj soha

Sötét angyal
Sötét kor angyala szárnyal
ég és föld közt lebeg
fülsértő károgással
Egy szó kell csak és lesújt ránk
mint a ,,fölszentelt" hóhér
Borzalmas napokat élünk
lelkünk elkárhozott
lábunk félig a sírban
Ablakaink temetőkre néznek
falvaink visszanőnek a földbe
porladó csontunkból nem sarjad jövő
Mi vagyunk népünk végső maradéka
előttünk öregek
mögöttünk többé senki

Forgasd fokosod fekete angyal
mert most arcodba vágunk
Nincs már mit félnünk
nincs mit vesztenünk
Ezerszer átkozottak lettünk
ezerszer eltiportak
Századok sara mocskolt és rohasztott
puhány férgek vagyunk
hitetlen öngyalázók

Talpra mihasznák
fülünkbe sikolt a holnap
szívünkben őseink dobolnak
Fel a zászlóval a csúcsra

Ébresztő álomba fulladt nemzet
munka és harc vár ránk
hogy újra becsüljék a népek
nagy múltú szép nevünket
hogy zord teled kitavaszodjon
hazánk elvérző Magyarország

Turul induló

(dr. Bánki Károlynak)

Szállj szállj sólyommadár
röpülj föl az égre
vess életet s boldogságot
a romlás helyébe

Jöjj közénk vigyázz ránk
emelj fénybe minket
Jézus király igazsága
gyógyítsa lelkünket

Tündöklő szent Turul
hitünk ős-jelképe
szétroncsolt Kárpát-hazánkat
forraszd új egységbe

Add vissza jussunkat
s elillant reményünk
mosd tisztára vértől szennytől
minden nemzetségünk

Isten-küldte Turul
mutasd meg hatalmad
hozz békét és szabadságot
az összes magyarnak

Tanácsok honfitársaimnak
Catullus a római költő így írt:
gyűlölök és szeretek
Konfucius a kínai bölcs szerint:
csak az szerethet igazán aki gyűlölni is tud
Ellentétek mozgatják a világot:
derűre ború jön
egészségre betegség
aszályra árvíz
déli verőfényre sötét éjhomály
Az angyalokkal ördögök birkóznak
élet és halál együtt vet s arat
Ugyanaz a kéz simogat vagy fenyít
egy testben lüktet áldás és átok

Csak a mi népünk nem gyűlöl senkit
Emiatt gúnyolják híres jámborságát
s ezért támadják fönnállása óta
ezért fogyatkozik gyöngül 500 éve
emiatt tépték szét örökös hazáját
s zuhant immár tátongó sírgödörbe

Vessünk véget ennek
másképp kell gondolkodnunk eztán
Nem ölelhetjük keblünkre zsarnokainkat
hóhérainkkal szembe kell szállnunk
csak azt pártolhatjuk aki nekünk is jót akar
Ismerjük meg az indulat a harag s a düh ízét
köpjük le a besúgót ítéljük el a rablót
kövezzük meg az árulót kössük föl a gyilkost
intézzük el a nemzet ellenségeit

Derék magyarom ne légy bamba birka
tanulj meg gyűlölni is
Szükséged lehet rá megmaradásodhoz
hiszen családot becsületet menthet
s visszavívhatja elorzott kincseid
Bocsáss meg az ellened vétőknek
ha gazságukat őszintén megbánják
és sérelmeidet készek orvosolni
Ám a nemzetrontóknak országhódítóknak
sohase kegyelmezz
s ne kíméld a Sátán hazug prófétáit

Ne füstölögj ok nélkül
őrizd meg józanságodat és szíved tisztaságát
Vigyázz mert a szüntelen háborgás
eltorzítja felőrli a lelket
Amíg hagynak élj csöndes békességben
ha nem üldöznek te se bánts másokat
Tűrd a szenvedést ha Istentől való
viseld el sorsodat ha hazád parancsolja
De ugorj talpra ha kell
s álmodban is éberen figyelj
Tartsd számon bitang vérszopóidat
ne hátrálj előlük ne adj át nekik semmit önként
ne engedd hogy mézes szavukkal megtévesszenek
s ne áldozd föl magad mohó idegen érdekekért

Szeresd földünket becsüld fajtánkat
igazunkat védd minden erőddel
Szabadságunkért boldogabb jövőnkért
verekedj vitézül s ne habozz meghalni sem
Járj rendelt utadon biztos lépésekkel
végezd a dolgod töltsd be küldetésedet
Légy hős mint legkiválóbb őseink voltak
ne rettenj meg semmilyen veszélytől
A jog a méltóság s az égi fény nevében
állj ki a gátra a pokol seregei ellen
Üsd-vágd és győzd le azokat
kik árva nemzetünk életére törnek


Vihar előtt
A testünk börtön s a rabságot
lelkünk nehezen viseli
Ereinkben a nyugtalan vér
a szabadságot keresi

Az ember küzd úszik az árral
s hol elsüllyed hol fönnmarad
Sátáni sötétben sínylődik
ritkán mosolyog rá a nap

A szerelem csalóka tükör
arcunk a mélyén széttörik
A barátság se tart sokáig
fölvillan s máris eltűnik

Másokért szólsz népedet véded
közben elveszted önmagad
Ellenségeid kigúnyolnak
nem lehetsz hős csak áldozat

A lét beteg gyógyíthatatlan
A föld fájdalma egyre nő
Az élet sír Megdermed lassan
mint a jégre tett csecsemő

Elzüllöttek a forradalmak
szétfoszlanak a nemzetek
Minden értéket fölhabzsolnak
a kíméletlen vérebek

Árnyék zúdul ránk szörnyű bánat
az öröm félve menekül
Otromba férgek uralkodnak
Szívünkön gyilkos átok ül

Kongassuk meg a vészharangot
támadjon elsöprő vihar
Harcoljuk ki a szabadságot
Csöpp hazánk maradjon magyar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alkotmányba: "Minden magyar
  2011-03-14 17:21:00, hétfő
 
  Alkotmányba: "Minden magyar területen a magyar érdeket kell szolgálja "


A HírTV mai déli híradójában egy cukorrépatermesztő nyilatkozata kapcsán elhangzott, hogy a 12 egykori cukorgyárból megmaradt egyetlen üzem az ország szükségletének 1/3-át állítja elő. Tehát ha még kettőt feláűllítanának, akkor az szinte a teljes szükségletet fedezné. A nyilatkozó elmondta, hogy a fölös cukorrépatermést Szlovéniába, Szlovákiába biszik feldolgozni, onnét jön vissza a kész cukor. Nos, ha utaztatással együtt is olcsóbb a szlovén, szlovák cukor, akkor esetleg meg lehetne próbálni, hátha mindenféle répatúra nélkül is menne ...



Az elmúlt nyáron volt nálam egy vásárló, aki elpanaszolta, hogy Szolnokon verik szét a korábban privatizált cukorgyár szinte zsírúj (privatizáció előtt felújított üzem)gépeit.



A Cukortermelők honi Szövetségének vezetője már 3-4 évvel ezelőtt jelezte egy német újságcikk nyomán - t.i.arról szólt Németországban, hogy "ne aggódjonak a német parasztok, mert németországgban nem fogják csökkenteni a termelést"- hogy ennek kormányzati beavatkozás nélkül igen súlyos következménye lesz...



LETT !



És most le kell vonnunk a konzekvenciát :

Alkotmányba:

"Minden magyar területen a magyar érdeket kell szolgálja "
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Undort keltett a Közel-keleti
  2011-03-14 17:19:50, hétfő
 
  Undort keltett a Közel-keleti kvartett
2011. március 14. 12:16:41

Március 13-án szombaton New Yorkban a közel-keleti kvartett (az ENSZ, az EU, Oroszország és az Egyesült Államok) szükségét látta kiadni egy olyan nyilatkozatot, amely ,,a legerősebb" szavakkal ítélte el egy öttagú izraeli család ,,erőszakos meggyilkolását" Ciszjordániában.

Műhelyünk az átnézett külföldi lapokban nem találta nyomát a hivatalos kommünikének, pedig megérdemelte volna, hogy közöljék, ugyanis ennek nemcsak hírértéke van, hanem rámutat arra, ami miatt az arab utcának teljes mértékben elege van e kvartettől és attól a gyomra forog.

A kvartett diplomatái máskor a hét végét nem azzal töltik, hogy nyilatkozatokat adjanak ki akkor sem, ha valakit meggyilkolnak például az Izrael által megszállt palesztin területeken, holott ott ez rendre előfordul. De ha már eldöntötték, hogy kiadnak egy elítélő nyilatkozatot, miért nem egészítették ki rosszalló szövegüket egy olyan résszel, amelyben a leghatározottabban elutasítják az erre adott izraeli választ, azaz több száz illegális ház/lakás építését a megszállt területeken, vagyis lopott palesztin földön?

És egyáltalán: miért kellett kiadni egy elítélő nyilatkozatot egy olyan gyilkosság ügyében, amelynek a tettesét nem ismerik, azaz az indítékot sem? Más bűncselekmények esetében is kiadnak hasonló nyilatkozatokat? Vagy arra számíthatunk a jövőben, hogy egy illegális zsidó telepen lévő lakásba való betörést is elítéli majd a kvartett?

A Nyugat valóban azt hiszi, hogy az ilyen nyilatkozatokkal közelebb hozza az asztalhoz a palesztin tárgyalófelet, amely kijelentette, addig nem vesz részt a ,,béketárgyalásokon", ameddig az izraeliek nem állnak le azonnal az illegális építkezésekkel?

A Nyugat valóban azt hiszi, hogy az ilyen nyilatkozatokkal nem idegeníti el tőle még inkább az arab utca emberét, aki naponta látja a Nyugat és a kvartett Izrael-barát részrehajlását?

Vajon ez a nyilatkozat a világbékét erősíti vagy azt gyengíti?

A kvartettnek pedig meg kellene tanulnia saját lábára állni, amelyből legalább négyszer kettő van neki.


Forrás: Ordosz műhely


http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=79776
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budapest 1945-2008
  2011-03-14 17:14:47, hétfő
 
  Budapest 1945-2008

http://vimeo.com/707753


Budapest városfotók 1945-ből és 2008-ból. A képek pontosan ugyanazon a helyen ugyanolyan szögből készültek 63 év különbséggel. A klip a W. T. zenéjével mutatja meg hogy miben és hogyan változott meg a városkép a főváros ostroma óta eltelt időben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 420 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 155
  • e Hét: 3257
  • e Hónap: 14368
  • e Év: 167864
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.