Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A Szentkorona állameszme
  2011-03-15 10:42:48, kedd
 
  A Szentkorona állameszme különös rendszer, amely egy valóságos tárgyhoz fűződő jogi, politikai, társadalmi és gazdasági elvonatkoztatás, ahol a tárgyat élő személyként képzelte el a magyarság, s bonyolult személyiségként kezelte.

Mint tárgy:
Koronázási beavató ékszer. Az egyetlen fennmaradt ősi királyi korona Európában. Aurája van, tehát mérhető a kisugárzása.

Mint szimbólum:
a Kárpát-medencét lakó nemzetek közötti kapcsolat és összetartozás, valamint a Magyar Államot alapító magyar nemzet tagjait és a nemzet összességét megjelenítő, sőt az államterületet is szimbolizáló jelkép.
A Szent Korona mindig jóval több volt, mint egy egyszerű szimbólum, sok-sok évszázadon át az ország állami létét és más államoktól való (szuverenitását) függetlenségét is jelképezte, s ezt a folyamatot csak a bolsik törték meg 1949-ben.

Mint jogalany:
A Szentkorona közjogi elvonatkoztatás, erkölcsi-jogi tanítás, az állami főhatalmat is jelképező személyiség, a főhatalom teljességének egyedüli letéteményese, tehát a teljes szuverenitás egyedül nála jelenik meg.

Mint a hatalommegosztás biztosítéka:
A közérdekű kérdésekben hozott döntéseket, bírósági ítéleteket Szent István koronájának nevében kell meghozni, mert az, a Kormányzót és a Nemzetet (tehát a hatalom közvetlen gyakorlóját és a népet) együtt, s azonos jogokkal felruházva személyesíti meg.
A jogi tanná vált Szentkorona-eszmével megerősödött közjogi gondolkodás, illetve az alkotmány megtartásáért folyó küzdelmek edzették a magyarságot és alakították ki a korona által ,,uralt" államot: a Szent Korona Országainak szövetségét!

Mint harmóniateremtő:
Itt a Kárpát-medencében, utoljára a Szent Korona volt képes egységet teremteni, pl. a politikai nemzeten belül.
Nem volt jelentős széthúzás sem a vallási, sem a nemzetiségi különbségek miatt a Szentkorona - egyenlő esélyű - tagjai között. Békés egymás mellett munkálkodást eredményezett: a szlovák, román, magyar, szerb, horvát, ruszin, örmény stb. országlakosok között, akik szeretve tisztelték az ,,angyal hozta" koronát.(Csak amióta, az őket befogadó magyarságot kifosztották és kirekesztették: azóta gyűlölnek minket, részben tudatalatti bűntudatuk, részben a saját nacionalista uszítóik hatására!)
A törvényt tisztelők imádságos szeretettel, a törvényt kényszerből megtartók, félve tisztelték a Szent Koronát. Senki sem volt közömbös iránta, s így jött létre a személyek és népek (Hungarus) harmóniája, itt a Kárpát-medencében.

Mint misztérium:
Sajnos a magyar emberek körében megkopott a tudata annak, hogy mindannyian a Szent Korona tagjai vagyunk. Pedig a nehéz történelmi helyzetekben mindig ennek a tudata és a koronától kapott erő segített, és soha nem a pénz, amit bálványoznak és istenné is emeltek a bolsik. (Ami az aranybornyú imádatával kezdődött, s a dollár ,,mindenhatóságának" összeomlásával fog végződni, mert ezekkel a papírokkal nem lehet mit kezdeni, ha elértéktelenedik.!) A Jóistentől származó beavató koronánk, objektíve akkor is egyedülálló a világon, ha valaki nem hívő! Titokzatos erejével, magnetikus aurájával magához húz minket. A kíváncsiságot páratlan tiszteletté oldja, s a szeretet odaadását éri el.
Minden magyar erőfeszítés benne rejlik, mint ahogy fennmaradásunk szent titka is. Ha találkozol vele, akkor érezned kell a magyar küldetést! Kocsis István, neves Szentkorona szakértő írta: ,,Az égből alászállt Szent Korona megerősíti a magyarságot annak hitében, hogy Isten sajátos értelmet szánt a magyar létnek." Hiszen a mi égi királynénk viselheti egyedül a Szent Koronát a fején. Még a pápaság is elfogadta ezt az ábrázolást, s az egyház a korona ,,szent" mivoltát is magáévá tette. Sőt még a reformátusok sem tiltakoznak a korona szentsége ellen.
A korona fantasztikus erejét a rajta véghezvitt átalakítások, a képcserék sem tudták teljesen megszüntetni - de el kell ismernünk -, hogy csökkentették. Ám még így is tartja a kapcsolatot a fenn és lenn, az égi világ és a földi között. (Csak az önmagunkban való hit hiányzik, hogy méltóak legyünk rá!)

A Szent Korona mint személy:
Miként is fogható fel élő személyiségnek és miképpen tekinthető a magyar államhatalom legmagasabb alanyának a korona?
Mint tudjuk a hatalomba kerülő személyek is gyarló emberek, akik hibáznak. A koronánk személyisége az absztrakciónak (elvonatkozatás) egy nagyon korai megjelenése, amely az emberi hibát küszöböli ki az uralkodásból, azaz szakrális királyhelyettesítő személlyé emeli a koronát. Így lett vallásokon felülemelkedően ,,Szent" a Korona, így vált államfővé, nemzetegyesítővé, jogi személyiségű föld- tulajdonossá, a joguralom foglalatává, s ezzel a nép és az állam védelmezőjévé! A Személyként ,,viselkedő" Szentkorona minden, a nemzetből eredő közhatalom egyedüli tulajdonosa, amelynek birtokosai voltak: a király és a nép, illetve az államfő és a nemzet: az egymásra utalt egyenrangúság közösségében. Ez egyúttal a hatalommegosztás sajátosan magyar elve is, amely egyedülálló elv a világon. Más népeknél ilyen tiszta hatalommegosztási elv nem fejlődött ki. A korona tagjai tehát mellérendeltségben alkotják a jogot és egymással is betartatják. Ez a valódi joguralom rendszere.


Arisztotelész három jó és három rossz államformája szerint a királyság elve a szeretet, az arisztokráciáé a megfontoltság, a demokráciáé a szabadság, csakhogy mindhárom hajlamos a romlásra és torzulásra, sőt az ellentétbe való átcsapásra is.

Mivel a szegények kormányzata a demokrácia, így könnyen válhat a szabadságból szabadosság! Mivel a gazdag arisztokrácia kormányzata, sokszor nem a közjót szolgálja így lesz abból oligarchia: ahol csak a vagyonosok érdekei érvényesülnek. S ha a király csak a saját egyeduralkodói érdekét követi, akkor zsarnok lesz! Ám a számszerű, az erénybeli és vagyonbeli egyenlőséget vagy egyenlőtlenséget egyedül az összetett elvű alkotmányosság joguralma tudja kiegyensúlyozni!

Ha a középosztály kellően erős, szervezett és nagy, akkor meg tudja akadályozni, hogy akár a túl gazdagok, akár a túl szegények javára billenjen el a hatalmi mérleg! Inkább kell tehát a törvényt vezetőnek választani - a koronánk éppen ezt jelképezi -, mintsem bármily kiváló emberi személyt, aki csak őre és szolgálója lehet a mi közjogi gondolkodásunkban a törvényi igazságnak, azaz a Szent Koronánknak! Arisztotelész ezt a politikai rendezettséget és joguralmat gondolta politeiának!

Mint alkotmány:
A Szent Korona foglalata és szimbóluma is egyszerre, az állam felett álló - tehát az államot is korlátozó -, igazságos, méltányos jognak.
A Szent Korona tehát a (természetfeletti) szakrális király jogutóda, s a magyar nemzet jogi igazságérzetének megjelenítője, de nem a királyság, hanem a joguralmi állam biztosítéka.
Ha vissza kívánjuk állítani a joguralmi állam természetjogi rendszerét, akkor ragaszkodnunk kell a szokásjogi normákhoz is, de meg kell határoznunk taxatíve a nemzet értékrendjét, az alkotmányos elveket is. Világossá kell tennünk azt is, hogy az ezt sértő törvény, vagy rendelet, mint a nemzet akaratával ellentétes jogszabály, megsemmisítésre kerül, de nemzetellenes normák megalkotóit büntető és kártérítési szankcióval is súlytani kell.

A kiemelt 14 nemzeti érték:

A Szentkorona. A Haza.
A nemzeti vagyon (leltár szerint!)
A politikusok kizárólagos kötelessége: a közjó önzetlen szolgálata.
Munka
Otthon
Család
Egészség vagy inkább betegségügy
Nemzettudatú oktatás és főleg nevelés!
Igaz tájékoztatás
Nemzetté tevő kultúránk
Rend
Szabadság, amely a nemzeti értékrendet nem sérti.
Nemzeti szimbólumok
Jus resistendi.

A törvényhozás - akárhogyan is ellenkezik a Szentkorona alapelveivel - tavasszal alkotni fog egy alaptörvényt vagy sarkalatos törvénycsomagot, amelyet a társadalom megtévesztése okán alkotmánynak fog nevezni.

Ez a átnevezés, sokkal nagyobb jelentőséggel bír, mint ahogy először gondoltam. Ugyanis ez a kulcsa a bolsevikok majd a globalisták általi tévedésbe ejtésnek, s ezt használja majd ki tavasszal a törvényhozó hatalom arra, hogy tévedésbe tartsa a jóhiszemű polgárokat. Ezt a csalást, vagy népszerű mítoszt a ,,pénzügyesítők" háttérereje erőlteti a politika színházára, hiszen a magyar alkotmányos berendezkedés tudott legtovább (1944-ig) ellenállni a monetáris diktatúra mindent elnyelő nyomásának.

A pénzoligarchia tehát, azért akar új alkotmányt, hogy örökre zárjuk ki az életünkből a joguralom igazságos rendszerét, felejtsük el szokásjogainkat, az ősi alkotmányt végképpen felejtsük el, mert azon még felépülhetne a természetjogi alapú ősi jogrend modernizálása is. Sajnos én nem hiszek azoknak, akik tavaly nem akarták örökre eltüntetni a kommunista utódpártot! (Lásd a néphatalom.hu honlapon!)

Lesz tehát egy új alaptörvény, amihez utóbb az egész államapparátus ragaszkodni fog mindaddig, amíg a FIDESZ lesz hatalmon. (S mivel a csodavárás nem jön be, így visszajönnek majd az elvtársak, más pártnév alatt és újabb arcokkal, de jönnek!) S ez annak lesz köszönhető, hogy a Fidesz nem fogja teljesíteni a társadalom elvárásait.)

Ha majd a törvényhozás jelenlegi összetétele megváltozik, ez a FIDESZ befolyásának csökkenésével fog járni. A jelen helyzetben az a lenne legfontosabb, hogy olyan alaptörvényt hozzanak, mely igazodási alapként jelöli ki a nemzeti értékrendet. Ha pedig be is betonozza, akkor minden jogszabálynak ez az értékrend lesz majd a hivatkozási alapja. Ha ezek az alapok a bevált természetjogi elvekre épülnének, akkor legalább a ,,lehetséges" megvalósulna. Sajnos a ,,kívánatosnak" a lehetősége távol áll a jelenlegi realitásoktól. Törvényt pedig most hoznak. Ezért hatni kell rájuk, hogy az általunk kínált megoldás az ő távlati céljaikat is támogatja. Ha csak annyit ért meg az átlagember, hogy: minden természetes személynek vannak hibái, rossz tulajdonságai, gyengeségei. Tehát nem bízhatjuk rá a főhatalmat, hanem egy olyan ,,személyt" kell megbíznunk, aki hibátlan - s ez a Szentkorona! -, akkor meg fogják érteni azt, hogy nem elég a preambulumban megemlíteni, vagy hivatkozni rá, mert a közjog csúcsán a helye!
Ezt először el kell fogadtatni a lakosság nagy részével.

Én nem vagyok biztos abban, hogy a népszavazáskor (ha lesz esetleg ilyen) az emberek a Szentkoronát akarják majd, de át kell adni az embereknek az ősi közjogi tudást.
Mint tudjuk, a pártpolitika létrejöttének egyetlen oka az, hogy elhitesse az emberekkel a többségi uralom jogosságát. Pedig évszázadok óta egy nagyon szűk kisebbség szervezi meg és uralja az államok intézményrendszerét, s ezzel lehetőséget kap arra, hogy éljen a közhatalommal a közjó érdekében, vagy visszaéljen és a jólfizetett ,,alkalmazottaival" kizsákmányoltassa a többséget. A józan ítélőképességétől megfosztott állampolgár-rabszolgák pedig a sötétben tapogatózva, de a megnyomorítóikat hűségesen kiszolgálva éltek/élnek.

Az alkalmazott vezetőréteg jól, vagy kevésbé jól, de az alsóbb osztály nyomorogva, hónapról hónapra tengődve - viszont a tökéletes illúzió világában él-, ahol a televízió és a befolyásolt tudatállapot, a ,,népképviseleti demokráciának a hite" eltakarja a valójában kifosztott emberek szeme elől a riasztó valóságot.
A küszöbön álló ,,New World Order" világdiktatúrája fogja az emberiség teljes ,,háziállattá szelídítését" végrehajtani. Mindennek a mozgatórugója az a TULAJDON, aminek a szentségét egyedül a történelem folyamán a magyar közjogi gondolkodás törte meg, s amely nem bolsevik köztulajdont (azaz a kisebbség által korlátlanul magáncélra kihasználható rendszert), hanem valódi és biztosítékokkal teli közösségi, de magánkézben működtetett tulajdont, un. birtokjogot adott, kizárólag az arra érdemes közjószolgálóknak.

Ez volt az ősiség törvénye, amelynek tűzzel-vassal történő kiirtásához a magyar történelem nagy alakjai is akarva-akaratlanul hozzájárultak. A magyar Szentkorona állameszme tehát nem valami ósdi butaság - mert akkor nem küzdenének ennyire ellene a pénzelit megbízottjai -, hanem egy óriási szellemi produktum, amelynek továbbfejlesztése hozhatja el a pénzkapitalizmus reális alternatíváját.
(,,ami tegnap igaznak tetszett, ma már nem az")

Ne feledjük, hogy kereskedelmi bankok hazánkban nem kívánják bővíteni a hitelezési tevékenységüket, sőt, szűkítik, drágítják, ráadásul kivonják a pénzt a vállalatokból, és a nemzeti banknál tartalékolnak. Ami további válságszituációt teremt. Nem arról van szó tehát, hogy a válság hatására gyengül a gazdaság, hanem a bankok magatartása miatt gyengül, és ezt mi érzékeljük válságként!

Rihmer István javaslatai alapján, leegyszerűsítette, majd bonyolította: BG

 
 
3 komment , kategória:  Általános  
Ünneprontó gondolatok
  2011-03-15 10:18:56, kedd
 
  Valaki azt írta nekem a minap, hogy védjem meg Magyarország miniszterelnökét a pedofil- két baloldalas europer erkölcsi hullának, Chon Bendit-nek alaptalan vádjaitól, amikor eszembe jutott, hogy nekem ehhez nincs meg az erkölcsi alapom.

Hiszen, nem tehetem, mert olyan helyen lakom, ahol a fideszes polgármesterjelölt (már a 2006-os kampány óta) folyamatosan eltűrte az olyan kiadványokban megjelent emeszpés HAZUGSÁGÁRADATOT, mint amilyen az un. Ellensúly című kiadvány 12 oldalán jelent meg. http://furaila.xfree.hu/217622
Meg is nyerte az emeszpés polgármester jelölt a választásokat ismét, majd a fideszes jelölt, mint alpolgármester, behasalt az emeszpés polgármester alá!!!

Mi ebből a tanulság?

Számomra csak annyi, hogy minden álmom romba dőlt ismét és megpróbálom megszokni azt, ami ellen egész eddigi életemben oly hiába küzdöttem... Megszokni a tengersok hazugságot, amivel évtizedeken keresztül félrevezették az én nemzedékemet, majd a gyermekeimét és most, pedig az unokáimét... Megpróbálok beletörődni abba, hogy nincs mit tenni ezek ellen az erkölcsi hullák ellen mindaddig, míg vannak, akik rájuk szavaznak és akik az ő hazugságaikat hiszik igaznak...

Nincs mit tenni, hiszen Wittner Mária is teljesen feleslegesen mondta el azt a bizonyos beszédét a magyarnak csúfolt Parlamentben 2001-ben, melyben erkölcsi hulláknak nevezte az emeszpé (mint az emeszempé utódpártjának) képviselőit.
http://franka-egom.ofm.hu/irattar/irasok_gondolatok/wittner_maria_parlamenti
_beszede/wittner_maria_parlamenti_beszede.htm

Mit tehetnék, ha Wittner Mária is tehetetlen ezekkel szemben?

A Bp. XX. kerületi fideszes alpolgármester mentségéül szolgálhat az a tény, hogy nagyon fiatal ahhoz, hogy az IGAZSÁGOT meg tudná különböztetni a HAZUGSÁGTÓL.
Ő azok közé a jó tanulók közé tartozik - mint gyermekeim is - akikbe a bolsevik-fasizmus hazug tanait, mint az egyetlen demokratikus tanokat sulykolták...

Hogyan védhetném meg Orbán Viktort, hazám jelenlegi miniszterelnökét - az öt gyermekes példás családapát - innen a kis házi-őrizetes magányomból egy nemzetközileg is elhíresült pedofil európai parlamenti képviselővel Chon Bendittel szemben?

Hiszen, mindaddig pusztába kiáltott minden szavam - mint Wittner Máriáé - míg lesznek olyanok, akik ragaszkodnak a több évtizedes hazugságokhoz és az ELHALLGATOTT IGAZSÁGHOZ! Igen, jól értették, hogy az is HAZUGSÁG, ha ELHALLGATJÁK az IGAZSÁGOT!!! Az még csak a HAZUGSÁG A JAVÁBÓL!!! MERT amiről nem is tudunk, az ellen tehetetlenek vagyunk...

Hiszen, én is annak köszönhetem az életemet - gyermekeim, unokáim életét is - azt, hogy egyáltalán fedél van a fejem felett, hogy egy HÁZASSÁGNAK LÁTSZÓ HAZUG kapcsolatban éltem le az életemet...

Mindaddig, míg ez így van én nem ünnepelhetek az ünneplőkkel, mert a HAZUGSÁG-ra épített ÉLETEN nincs mit ünnepelni...

Talán, a Szent Korona Alkotmányával - tiszta fehér lappal - elkezdhetné a magyarság az IGAZSÁG-alpú társadalom építését... Talán...De joggal tiltakozhatnának ez ellen a kijelentésem ellen azok, akik úgy gondolják, hogy én ezt innen a házi őrizetemből nem tudhatom hitelt érdemlően megítélni...

Bp. 2011. március 15.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 50 db bejegyzés
e év: 399 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1278
  • e Hét: 2988
  • e Hónap: 11592
  • e Év: 47533
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.