2011-03-17 20:16:52, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók: (négy személyre)
500 g brokkoli
100 g 12%-os tejföl
14 g liszt
10 g fokhagyma
30 g hagyma
80 g krumpli
3 g light margarin
ételizesítő vagy zöldségleves kocka
petrezselyem, snidling
só, bors, őrölt szerecsendió
Brokkoli krémleves elkészítés:
A krémleves nem egy energiaszegény étel. Némi változtatás kell ahhoz, hogy beleilleszthető legyen a fogyókúrába. Tejszín helyett 12%-os tejfölt használjunk, sűrítésre nemcsak lisztet, hanem részben krumplit.
Először feldarabolom a hozzávalókat. A megforrósított margarinon (ami sajnos, nem túl sok) kicsit átforgatom a hagymát, ráteszem a fokhagymát és a krumplit, és állandó keverés mellett rövid ideig együtt pirítom. Utána felengedem 1 liter vízzel, beleteszem a brokkoli vastagabb, feldarabolt szárát, sót, delikátot, szárított snidlinget, petrezselymet. A brokkoli rózsáit valamivel később adom hozzá. Mikor puhára főtt, a lisztből és a tejfölből készült habarással együtt két részletben összeturmixolom. Utána egy pici őrölt fekete borssal és szerecsendióval felforralom.
Feltétnek nem vajban pirított mandula, vagy pirított zsemlekocka lesz, hanem egy kis zöld petrezselyem vagy pár félretett brokkoli rózsa. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|