Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
óriás
  2011-03-19 20:43:08, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
smile
  2011-03-19 20:39:36, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ecler fánk
  2011-03-19 19:02:05, szombat
 
 







 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Ismét a brokkoliról
  2011-03-19 13:00:05, szombat
 
 


A brokkoli már jól ismert a táplálkozás-tudományban előnyös élettani tulajdonsága miatt. Elsősorban a rák ellenes hatása miatt került a tudomány látóterébe, és mára sikerült meghatározni azt az összetevőjét, ami legfőképpen ezért felelős. Dr. Jonny Bowden: A 150 legegészségesebb étel a Földön című könyvében a brokkoli az első tízben szerepel. Ez nem is meglepő, hiszen nagyon értékes tápanyagösszetétele van. Megtalálható benne számtalan vitamin és létfontosságú ásványi anyag. Jelentős mértékben tartalmaz: A-vitamint, thiamint (B1-vitamin), riboflavint (B2-vitamin), niacint (B3-vitamin), B6-vitamint, C-vitamint, E-vitamint, folsavat, K-vitamint, pantoténsavat, kalciumot, rezet, vasat, magnéziumot, mangánt, foszfort, káliumot, cinket és egyebeket. A közelmúltban egy új tanulmány azt az eredményt hozta, hogy a brokkoli szerepet játszhat az idősebb korban tapasztalható immungyengeség leküzdésében.
A tanulmány kimutatta, hogy van egy hatóanyag a brokkoliban, névszerint a sulforaphane aktivál néhány olyan enzimet a szervezetben, amiknek erős antioxidáns tulajdonságuk van és emiatt eredménnyel veszik fel a harcot a sejteket károsító szabad gyökökkel. A szabad gyökök olyan kémiailag instabil molekulák, amik károsítják azokat a sejteket, amikkel kapcsolatban kerülnek és emiatt elsődleges szerepük van az öregedési folyamatokban és az ezzel együtt járó krónikus betegségek kifejlődésében. A kutatást vezető Dr. Andre Nel azt mondta: “az oxidative stresszel szembeni védekező képességünk fogja meghatározni az öregedésünk gyorsaságát, valamint azt, hogy ez az öregedés miként fog megtörténni. Kutatásunk kimutatta, hogy a brokkoliban található vegyület több módon is fokozza az antioxidánsok elleni immunharcot és lassítja ennek öregedéssel arányos hanyatlását.

A Los-Angeles-i egyetem kutatói öreg egereknek adtak brokkoliból kinyert sulforaphanet, és ezzel megállították és visszafordították a csökkenő sejtszintű immunfunkcióikat. Hasonló eredményre jutottak akkor, amikor immunsejteket távolítottak el az egerekből, majd kezelték őket sulforaphane-al, és ezután visszaültették a sejteket az egerekbe. Hyon Jeen kutató, aki elsőnek publikálta az eredményt kijelentette, hogy “Úgy találtuk, hogy a sulforaphane-al kezelt öreg egerek immunválasza felfejlődött az egészséges, fiatal egerek szintjére." Dr. Andre Nel azt mondta, hogy a következő lépés lehet az eredmények embereken történő ellenőrzése. Addig azt ajánlja, hogy mindenki tegyen brokkolit a napi diétájába.

Azok a szülők, akik természetes és veszélytelen megoldásokat keresnek gyermekük immunrendszerének megerősítésére, inkább brokkolival etessék őket, mint halált, bénulást és autizmust okozó védőoltásokkal. Azt ugyanis nagy biztonsággal állíthatom, hogy egy nagy tál brokkolikrém levestől még egyetlen gyermek sem halt meg.

Létezik brokkoli kivonat kapszulázott étrendkiegészítő formájában is. A Swanson választékában kapható olyan is, ami kimondottan a sulforaphane-ra van standardizálva és a nyers brokkolinál 20x többet tartalmaz ebből a hatóanyagból.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
vicc
  2011-03-19 12:40:34, szombat
 
  A papucs férj - mai tanmese

Egy papucsférj nagyon megelégeli a házasságban betöltött szerepét, és elmegy a pszichiáterhez. Megtudja tőle, hogy az egész azért van, mert nincs kellő önbecsülése, nagyon kevésre tartja magát és ezen változtatni kell. Ehhez segítségként kap is rögtön egy könyvet.
A fickó a hazaúton végig lázasan olvas és szívja magába a tudást.
Amikor hazaérkezik, rögtön nekiesik a feleségének:
Na idefigyelj! Mostantól minden megváltozik! Én vagyok a ház ura és te azt teszed, amit én parancsolok. Most azt akarom, hogy azonnal készíts nekem egy pompás vacsorát. Utána hogy azt megettem egy ízletes desszerttel fogsz meglepni. Aztán eresztesz nekem kellemes fürdővizet, hogy a kádban kipihenhessem magam. Végül pedig mit gondolsz, ki fog szépen felöltöztetni és megfésülni engem?
Mire a feleség:
A temetkezési vállalkozó.
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
fehér tea
  2011-03-19 01:52:18, szombat
 
 


A németországi Beiersdorf AG kutatói a közelmúltban publikáltak egy tanulmányt, ami egy új, természetes módját jelentheti a fogyókúrának és a felesleges zsíroktól való megszabadulásnak. Ez egy meglehetősen fontos hír, és nem csupán azoknak, akik a télen felszedett zsírszöveteiktől szeretnének megszabadulni és a tavalyi fürdőruhájukba beleférni idén nyáron. Az elhízás lassan az egész világon jellemző egészségügyi problémává válik, ami számos ebből következő súlyos betegség elsődleges forrása.

"Az iparosodott országokban a túlsúlyosság növekvő előfordulása kapcsolatba hozható a következtében fellépő szív- és érrendszeri betegségek növekvő számával valamint a diabétesz rohamos mértékű növekedésével. Az eredményeink azt mutatják, hogy a tea lehet az a természetes megoldás, ami megállíthatja ezt a romlást." - mondta egy nyilatkozatban Marc Winnefeld vezető kutató.
A kutatók a fehér tea EGCG nevű kivonatának biológiai hatását tanulmányozták. A fehér tea nem más, mint a tea növény (Camellia sinensis) legkíméletesebben termelt és feldolgozott formája. A tanulmány eredményei, amit a BioMed Central's folyóiratban publikáltak azt mutatták, hogy a kivonat hatékonyan gátolta az emberi zsírsejtek (adipociták) kialakulását. Mi több, a már meglévő szövetekben található sejtek mobilitását is megnövelte az EGCG. Más szóval a tea úgy tűnik a testünkben lévő többlet zsírtól szabadít meg és ezáltal hozzájárulhat a túlsúlytól való megszabaduláshoz.

Az eredmények laboratóriumban születtek. Emberi zsírtároló sejteket (pre-adipocita) tenyésztettek és azt találták, hogy ezek zsírfelvételi képessége látványosan lecsökkent amikor a tea kivonatával is táplálták őket. Ráadásul a kezelés másodlagos eredményeként azt figyelték meg, hogy a sejtek a saját tárol zsírmennyiségüket is elkezdték felhasználni.

Figyelemre méltó, hogy ennek az egyetlen anyagnak, a fehér tea kivonatának egyszerre két olyan hatása is van, ami segíthet a fogyásban. Nem csupán hatékonyan akadályozza meg az adipogenezist (zsír felhalmozódás a sejtekben), hanem ugyanakkor gyorsítja a lipolízist (a zsírszövetek lebomlása és kibocsátása).
A fehér tea nem más, mint ugyan annak a növénynek a hajtás csúcsán növő első levele és rügye, amit nálunk is fogyasztanak zöld vagy fekete tea formájában.

A betakarítása a levelek megóvása érdekében ma is teljes mértékben kézi erővel, gépesítés nélkül történik. A fehér tea rügyeit a leszedésük után bambusz szitára terítik ki, majd éppen csak fonnyasztják 2 nap alatt, nem túl erős napsugárzás mellett. Ekkor válik igazán fehérré az oxidáció hatására.

A gondos és kíméletes eljárásnak köszönhetően a nem csupán a fehér bolyhok, hanem a levelek cellafalai is épségben maradnak.

 
 
0 komment , kategória:  egészség  
rubin
  2011-03-19 01:22:28, szombat
 
 


A világ legszebb drágakövei-rubin

A rubin neve a latin Rubeus szóból származik,
ami pirosat jelent.
A rubin legfontosabb termőhelye Mianmar (régen Burma), mégpedig Mogouk vidéke Mandalaytól északkeletre,
ahol a rubin anyakőzete durva szemű, fehér színű mészkő.
Magában az anyakőzetben azonban csak kevés rubint találnak, a túlnyomórészt e kőzet mállási termékéből és a víz által elszállított hordalékanyagból nyerik.
A sárgás- vagy barnás¬színű homokos, agyagos málladékban a rubin mellett zafír, továbbá spinell, cirkon, turmalin, topáz, gránát és krizoberill is előfordul.
A legtöbb kő színe kissé az ibolyásba és kékesbe hajlik a galambvér-vörös színűek viszonylag ritkák.
Az eredeti kőzetben előforduló rubinkristályok sík lapokkal határoltak, az élek élesek, míg a másodlagos lelőhelyeken, a víztől tovahordott anyagokban találtak többnyire erősen legömbölyödöttek.
A teljesen hibátlan kristályok általában nem nagyok, 6-9 karátos, szép hibátlan kő már csak ritkán fordul elő.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
vicc
  2011-03-19 01:12:49, szombat
 
  Az ír Malcolm O'Reilly egyik este a kocsmában felemelte korsóját és a következő tósztot mondta fennhangon:

- Bár lenne az életem örök és tölteném azt az asszony lábai között!
Ezzel O'Reilly megnyerte az este legjobb tósztjának fődíját.
Boldogan ment haza és otthon elmesélte a feleségének, Marynek:
- Képzeld, ma én nyertem a legjobb pohárköszöntőért járó díjat a kocsmában!
- És mit mondtál? - kérdezte a feleség kíváncsian.
- Azt, hogy: Bár lenne az életem örök és tölteném azt az asszony mellett, a templom falai között.
- Nahát, ez tényleg milyen jól hangzik, drágám!
Másnap Mary összefutott az egyik ivócimborával az utcán. A haver már messziről integetett vidáman:
- Tegnap Malcolm jó kis köszöntőt mondott a kocsmában, ami rólad szólt!
- Tudom, mesélte. - felelte Mary. - Csak azon csodálkozom, hogy a múlt évben összesen kétszer járt ott, egyszer erőszakkal kellett odavonszolnom, másodjára meg elaludt közben.
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 569 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 931
  • e Hét: 2606
  • e Hónap: 3598
  • e Év: 35327
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.