Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Földanya
  2011-03-19 18:52:10, szombat
 
  Ó ember, te átkozott,
ki e Földet a romlásba taszítod.
Szűnj meg, bújj el,
e világról most tűnj el!
Ne árts, ne mérgezd,
az anyaföldet többé ne büntesd!

Kaptál életet, kaptál álmokat,
De te mindezt most eldobtad.
Áruló lettél!
S szülőanyád ellen
gonosz terveket szőttél.
Loptad, csaltad, értékeitől megfosztottad.

Most azonban hagyd,
nem bántsd, kérlek.
Legyen vége mindennek!
Elfáradt már, ezt te is láthatod.
Inkább hoz néki vidám dallamot.
Ha éhes, most te tápláld testeddel.
Ha szomjas, most te itasd könnyeddel.

Hidd el, Ő hálás minden apró jóért.
Egy odaadó gondos szóért.
Tekints fel az égre,
és magad is láthatod,
ha majd napsütés simogatja arcod.
Lásd a szépet, érezd a jót,
Mit néked otthonod, csak adni tudott.

Drága gyermek, tele élettel.
Milliónyi lélek, szerető szívvel.
Nyisd ki kezed, halld meg hangomat.
Lelkedben legyen béke,
testedben uralkodjék harmónia.
Ha szenved jó anyád,
Sírd el bánatát.
Ha egymaga viseli ezrek terhét,
Öleld át Földanyát.

Horváth Csongor





 
 
0 komment , kategória:  A mi Földünk  
Fiam
  2011-03-19 18:03:13, szombat
 
  Próbálj meg Édes Fiam,
csakis önmagad maradni,
ne akarjál ismeretlenül
soha senkit alábecsülni.
Mert az is lehet, hogy ők
érzelmileg más utakon
járnak, s igazán örülni
sem képesek a legszebb
virágnak. Te a céljaidat
mindig magad előtt lássad,
hidd el az őszinte tetteid,
életednek hosszútávon,
lélekerősítő értelmévé válnak.





 
 
0 komment , kategória:  Lélekmorzsák 8.  
Igéző kék szemek
  2011-03-19 17:57:51, szombat
 
  A léleknek is van színe igen, van. A tiéd kék. Gyönyörű kék. Tengerkék.
Benne van a tenger végtelen nyugalma, féktelen szenvedélye, vadsága.
És benne van a szeretet mélysége és a bizalomé, a biztonságé. Benne
pezseg az élet, megszámlálhatatlan csodával, szépséggel, izgalommal.
Igen. A te lelked csodálatos kék. Érzem. És látom.

Csitár-Hock Tamás





 
 
0 komment , kategória:  Lelkünk titkai 1.  
Jelentéktelen jelentés
  2011-03-19 17:47:50, szombat
 
  Rácsai Róbert :

Jeltelen vagyok és jelentéktelen;
amolyan kis szürkén tétova porszem.
Néha felkavar a szél,
megszédít és magasra röptet.
Olyankor színesnek képzelem magam,
csodásnak és érdekfeszítőnek.
Akkor néznek szivárványnak
- érdekes optikai csalódás -
azt hiszik, nekik festem a képeket,
pedig mind délibábszerű hazugság ...
Néha egy-egy részem leszakad rólam
és belemar az emberek szemébe
- odavitt a szél, én nem akartalak bántani titeket! -
De aztán a képeket elmossa az eső
és szétázik a szivárvány is:
elnehezült színei lecsepegnek a sárba,
áttetsző lesz, mint egy nylon szatyor
- csak az lassabban bomlik el,
én talán nem vagyok olyan mérgező -
Az emberek is kitörölnek a szemük sarkából,
aztán szépen hazamennek.
Talán hullatnak egy könnyet utánam.





 
 
1 komment , kategória:  Esős 1.  
Drágább lett
  2011-03-19 12:54:36, szombat
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Hazám hazám 2.  
Szép tájkép
  2011-03-19 12:45:05, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Emlékeim 2.  
Paradicsomos káposzta
  2011-03-19 12:06:25, szombat
 
  A klasszikus paradicsomos káposzta receptje
Gyermekkori kedvenc

A főtt húsok elmaradhatatlan körete elronthatatlan is egyben.

A tökéletes paradicsomos káposzta titka a nem túl puhára főzött káposztában és a finom, friss, házi paradicsomlében rejlik, ha ezek megvannak, rossz már nem lehet.

Akár hússal együtt is főzheted, ekkor a dinsztelt hagymán pirítsd fehérre a húst, és csak utána add hozzá a káposztát, a többi már nagyjából ugyanúgy mehet, érdemes ekkor egy kicsit tovább párolni.

Paradicsomos káposzta

Hozzávalók:

1 szép nagy fej káposzta
1 közepes vöröshagyma
1 liter házi paradicsomlé
3-4 evőkanálnyi sűrített paradicsom
1 evőkanálnyi - ízlés szerint lehet több - cukor
só, frissen őrölt bors
1 teáskanálnyi őrölt kömény
1 evőkanálnyi pirospaprika
olaj, vagy valamilyen zsiradék

Elkészítés ideje:

40 perc.
Elkészítés menete:

A káposztával kezdd! A külső leveleit szedd le, a torzsát vágd ki, majd vágd nagyjából egységes méretű csíkokra az egészet, mosd át jó alaposan, majd tedd egy kicsit félre. A hagymát kockázd fel, majd egy mélyebb edényben, ahol majd jól elfér minden, némi olajon kezdd el dinsztelni. Ha már szép üveges, mehet hozzá a káposzta, majd a fűszerek, a kömény, a bors, ízlés szerint só, aztán a pirospaprika

Ha mindent hozzáadtál, öntsd fel a paradicsomlével, és keverd hozzá a sűrítményt is. Fedd le, és hagyd párolódni a káposztát, nagyjából 15 percig.

Amikor ez letelt, kóstold meg, hogy megpuhult-e eléggé, ha már jó, akkor le is veheted a tűzről. Ekkor rakd bele a cukrot ízlésednek megfelelő mennyiségben, keverd jól el, és már kész is vagy.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 3.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 10 db bejegyzés
e hónap: 468 db bejegyzés
e év: 2969 db bejegyzés
Összes: 34510 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 510
  • e Hét: 3322
  • e Hónap: 20003
  • e Év: 128647
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.