Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Elnézést kért Lázár János
  2011-03-20 15:11:02, vasárnap
 
  ,,Akkor diktatúra volt..."


Egy kis szocilológiai ismeret ennek bizonyítására:
Az történt, ugyanis, hogy mire ifjúvá serdült az 1940-es években születettek korosztálya, akkorra már a PÁRT a KISZ és az ágazati SZAKSZERVEZETEK függetlenített apparátusai olymértékben telepedtek rá a gazdaságra, a kultúrára, az élet minden területére, hogy az 1970-es évek ifjúságának már semmi lehetősége nem volt az önerőből való továbbtanulásra, otthonteremtésre, családalapításra, a megélhetésre és ... törvényt (1971. évi IV. törvény) kellett hozni az ífjúságról!

2009. okt. 25-én éjjel elküldtem levelező-listámra Vukics Ferenc (MSZ) külföldi előadásait tartalmazó linkeket. Elküldtem anélkül, hogy meghallgattam volna azok tartalmát. Most, miután sikerült meghallgatnom az 1. részt,
http://www.onlinetv.gtk.hu/falcon_tv/tv_mediaplyer.php?servercim=VUKICS_FERENC_BE RNBEN_1.flv

melyben Vukics Ferenc - többek között egy olyan közbeszólásra, hogy "akkor diktatúra volt" - azt válaszolta: "...a kádári időkben voltam gyerek és nekem boldog gyerekkorom volt. Mert akkor még működött a család, amely védelmezőn meg tudta a gyermeket védeni a bűnözőktől. Ma meg pont ez szűnt meg, a családnak a védelmező szerepe és ma már nem tudja úgy elengedni egy szülő a gyermekét, hogy ne rettegne attól, hogy megerőszakolják, vagy megölik az utcán..." Ennek a részletnek az igazságtartalmát csak részben tudom elfogadni. Ugyanis, azokban a családokban lehetett boldog gyermekkora egy gyermeknek, ahol jó volt a szülők káderlapja...
Mert bizony, ahol ez hiányzott, ott maga a hatalom erőszakoltatta meg azt a nyomorult gyermeket, aki egy láthatatlan skarlátbetűvel megbélyegezve, rossz káderlappal kellett azt a bizonyos kádár-korszakot TÚLÉLNI!!! Amit oly tragikus módon nehezített az 1956-os forradalom leverését követő véres megtorlás!

1956-ÉRT EGY EGÉSZ NEMZEDÉKNEK AZ ÉLETÉVEL KELLETT FIZETNIE!!!

Ez a nemzedék (az 1940-es években születettek) amelyikhez tartozók még túl kicsik voltak ahhoz, hogy elmeneküljenek nyugatra a megtorlás elől, de már elég nagyok voltak 1956-ban ahhoz, hogy emlékezzenek az 1956-os forradalomra. Arra a felszabadultságos- együvé tartozásos- boldogságérzésre, amit már az akkori tíz év körüli korosztály képes volt átélni!!!
Nos, ezért érte a legkeményebb megtorlás 1957-től és még 2006-ban is ezt a nemzedéket, és maradékait.
Ezt a nemzedéket szokás "nagy generációnak" is címkézni, mert ez a nemzedék ifjú- pályakezdő értelmiségije kidolgozta az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS című, társadalomjobbító tervét 1968-ban. Ezt azonban a SZU-ban nem hagyták jóvá és akkor Kádár János kacsintott egyet és azt mondta: "...csináljátok meg elvtársak gebinben!"

Hát, megcsinálták! Lehetett a ledolgozott kötelező 8 órai munka után a vállalti GMK-ban, háztájiban - másodállásban, v. fusiban - a másik 8-10 órát, szintén végig robotolni... Az akkori huszonéves ifjaknak nem jutott már lakás sem és bizony, ha nem volt jó a káderlapja, akkor még arra a panelra sem fizethetett be, mert akkorra már elfogytak a kiutalható tanácsi bérlakások és ennek a nemzedéknek már meg kellett vásárolnia 30 éves törlesztő részletre OTP hitelre, ha aláírt legalább 2 gyermek megszületésének vállalását!!!
A havi törlesztő részlet egy 47-50 négyzetméteres panel lakásnak 2.600,- Ft volt ugyan, ami bagatellnek tűnik, csakhogy, ennyi volt a havi fizetése egy szakmunkásnak. A feleség, aki otthon volt az akkori nagy vívmány szerinti GYES-en (ami 800 Ft volt) ebből kellett volna kifizetni a havi közüzemi díjat és fedezni a megélhetés költségeit. És akkor még az otthoni munkavégzést törvény tiltotta...
Meg egyébként sem voltak ezek a penel lakások alkalmasak az otthoni munkavégzésre! Nem maradt más ennek a nemzedéknek a relaxációra és a rekreációra, mint a gyárkapuba telepített italkimérőknél való lerészegedés! Nem véletlen, hogy ennek a korosztálynak a halandósági rátája a legmagasabb! Bizony, 80-as, sőt! 90-es nénikék és bácsikák temetik 50-es-60-as fiaikat, lányaikat!
És, ami a legaljasabb- sunyi számítása az 1990 utáni mindenkori hatalmat gyakorló pártokratáknak, hogy direkte utaznak arra, hogy ennek a korosztálynak már nyugdíjat se kelljen fizetni!!! Sőt, ha valaki túlélte ezt a kizsákmányoló életmódot, de belebetegedve még eléldegélhetne, mint nagypapa, vagy nagymama már gyógyíttatni se legyen nekik miből és hol!

*

Visszatérve az 1971-re, amikor Vukics Ferenc még "boldog" gyermekkorát élte, akkor akkora bajban volt az akkori ifjú nemzedék, hogy TÖRVÉNYT (1971. évi IV. törvény) KELLETT HOZNI AZ IFJÚSÁGRÓL.
Jellemző erre a törvénynek nevezettre is a kontraszelekció (hármas ,,T"="T"ilt- ,,T"űr-,,T"ámogat) érvényesítésére való törekvés. Péládul, annak módja, ahogyan ,,T"ámogatták a NYELVOKTATÁST!
Idézet a törvényből: ,,...A fiatalok nyelvismerete - különösen a jövő szakemberével szemben támasztott irényt tekintve - népgazdaságilag igen jelentős." "... a vállalatok szervezzenek nyelvtanfolyamokat és a KISZ szervezet javaslata alapján az arra érdemleges fiatalokat munkaidő kedvezménnyel, költséghozzájárulással segítsék."
Aki pl. éppen gyesen otthon volt az aktuális kisbabájával, nem volt ÉRDEMLEGES egy ilyen nyelvtanfolyam elvégzésére!!!
A munka melletti továbbtanulást sem támogatta bárki számára a munkahely, hiszen az is káder-függő volt!

Mit írnak a Törvényben az ifjúság MŰVELŐDÉSRŐLés a SPORTOLÁSRÓL?

"A fiatalok művelődési, kulturális igényeinek kielégítésekor az össztársadalmi cél tehát kettős: egyrészt a szocialista eszméket és életmódot magáénak valló új generáció kialakítása, a szocialista emberré válás elősegítése; másrészt a kulturális, művelődési igények sokoldalú kielégítése, a szabad idő kulturált eltöltésének biztosítása..."

Tetszik érteni, hogy mi volt a "CÉL"? A "SZABAD IDŐ" kulturált eltöltésének diktálása!!! A hogyan megmondása!!! Vagyis, csakis a PÁRT által megszabott módon!!! És ehhez még tessék hozzávenni azt is, hogy az akkori ifjak többségének - főleg az 1945 utáni ,,proletárdiktatúra" általi helycserés támadással létrehozott - új munkás-paraszt réteghez tartozóknak NEM VOLT SZABADIDEJÜK!!!
Nem véletlenül válhattak ezek a hatalmas lakótelepek lakásai ÉJJELI MENEDÉKHELYEKKÉ!!!

Abban igaza van Vukicsnak, hogy mostanra azért sírjuk vissza ezeket az időket, mert akkor legalább HAGYTÁK DOLGOZNI a magyar munkást és parasztot! Most meg minimálnyugdíjon, vagy rokkantnyugdíjon hajléktalanná válva tengődhet valahol az országban, a saját hazájában!!!

Ifjúsági törvény ide- vagy oda, mégis az 1980-as évek munkássága volt a legszegényebb. Őket érte a rendszerváltozás a legrosszabb szociális helyzetben, mert nem rendelkeztek semmilyen eszközzel (ismereti- kapcsolati- anyagi tőke) ahhoz, hogy a saját életükön változtatni tudjanak.
,,... a munkások voltak azok, akik szülői minőségükben "csak" az élet lángját adják tovább, már ezzel is sokat tettek és tehetnek jövőnkért, mindannyiunk jövőjéért. Ezért, a társadalom felelőssége, hogy a leendő anyák és apák olyan gazdasági helyzetbe kerüljenek, hogy az otthonteremtési elképzeléseik szorgalmas és kitartó munkával megvalósítható legyen. Hogy a születendő gyermek egzisztenciálisan ne hozza szüleit halmozottan hátrányos helyzetbe!

Ezt a problémát is taglalja Báthory Zoltán: a "Tanulók, iskolák, különbségek (Egy differenciális tanuláselmélet vázlata)" című könyvében. Megjelent: 1992-ben a Tankönyv Kiadónál.
Báthory Zoltán olyan statisztikai adatokra hivatkozik ebben, a mások munkáját is összegző könyvében, melyek azt bizonyítják, hogy az 1980-as évek szakmunkás rétegének gyermekei teljesítenek a legrosszabbul az iskolákban. A továbbtanulási arányuk egyre kisebb... Az okokat "kutatva" megállapítják a szerzők: a szegénységgel, az egzisztenciálisan halmozott hátrányos helyzettel magyarázhatók az "alul teljesítések" (vagyis: képességeik szerint többre lennének képesek).
Ez a tény egy másik, politikai ellentmondásra hívta fel a figyelmemet, ami miatt fel kellett tennem kompetenséknek a nagy KÉRDÉST:
Hogyan lehetséges, hogy az 1890-as években, a Magyar Népköztársaságban, az uralkodó osztálynak kikiáltott munkásosztályhoz tartozó népesség volt a legszegényebb?
Erre az ellentmondásra is kaptam részleges magyarázatot az egyik kultúraközvetítés elmélete c. előadáson. Az előadó egyetemi tanár az "értelmiségi" fogalmára és "funkciójára" keresett és talált magyarázatot, Szelényi Iván: Az értelmiség az államszocialista társadalmak osztályszerkezetében című műve alapján:.
"... a kelet-európai értelmiség nyilvánvalóan nem osztály. Nemcsak hatalmának osztályjellegét nem ismeri fel, de az osztálynélküliség és a megegyezés ideológiáját pártolja, s - ami még nagyobb paradoxon - azt állítja, hogy a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma."

Egy másik alkalommal, a művelődésszociológia című tantárgy óráján, a helyettes előadó az 1950-es évekről tartott előadásában kijelentette: "... a proletárdiktatúra nevében, az ötvenes évekre - a kitelepítések, az államosítások, az ellenérték nélküli kisajátítások - az erőszakos, tömeges proletarizálás és kollektivizálás volt jellemző." "...ez a korszak is kitermelte a maga elitjét, amelyik meghatározója lett a korszak művelődési irányvonalainak..."

A kultúraközvetítés elmélete tantárgy-tematikájában - az 1960-as, 70-es és 80-as évek könnyebb megértéséhez és megismeréséhez - az ajánlott irodalom jegyzékében (többek között) Pozsgay Imre: 1989 Politikus-pálya a pártállamban és a rendszerváltásban című műve szerepelt. Pozsgay így ír a pártállami művelődés-politikáról:
"...Valójában a párt akarata a művelődés területén Aczél György akaratát jelentette." "... Aczél a maga koncepcióját az ú.n. három "T" kategóriájában helyezte el: támogatás, tűrés, tiltás. A harmadik T-t a tiltást, az alkotók igyekeztek eleve, önszántukból elkerülni..." (Püski Kiadó/1993. Bp.)
(Részlet az ADJÁTOK VISSZA A GYÖKEREIMET! - Tiborca története -c. regényből)
A pártapparátushoz tartozók közül is sokan belerokkantak, belehaltak... a szocializmusnak hazudott diktatúrába. Ennek bizonyságául olvassunk bele az alábbi szövegbe!
Életutak az MSZMP KB művelődésügyét képviselők közül
Nagy Miklós (1932-1974) gépészmérnök. 1959-től adjunktus a miskolci egyetemen. 1963-től az MSZMP KB munkatársa, később alosztályvezetője; 1970-től 1973-ig osztályvezető. A Kultúrkapcsolatok Intézete vezetője (1970-től), művelődésügyi miniszter (1973-74). Öngyilkos lett.
Nagy Sándor (1922-1990) kubikus, tanár, író. 1942-től illegális kommunista, a háborúban hadifogságba esett. Belépett az új hadseregbe. Az NPP, majd 1948-tól az MKP/MDP tagja. Lapszerkesztőként, kollégiumi nevelőtanárként is dolgozott. 1947-től jelentek meg novellái. 1952-ben Sztálin-díjat kapott. 1956. okt.-ben ő is követelte a parlamentben Nagy Imre kormányfői kinevezését. A forradalomtól megrettent, 1957-ben hűségnyilatkozatot tett Kádárnak, de fönn kívánta tartani az elv igazához ragaszkodó ,,balos" függetlenségét. 1960-64 közt magyar-történelem szakon végzett Szegeden. 1964-ben letartóztatták, és a ,,kínai-albán perben" elítélték. 1967-ben szellemileg megrokkanva került ki a börtönből. 1967-71 között gyári munkás volt, majd leszázalékolták. (A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.)
Hol voltak a történelmi egyházak ezekben az években? Miért nem álltak ki a nép ezen nehézsorsúvá váló tagjai mellett? Azért nem állhattak ki, mert igen is diktatúra volt! Olyan hivatalokat hoztak létre, melyek ellehetetlenítették a történelmi egyházakat szolgáló- pasztoráló tevékenységet folytató papokat. Úgy járt az egyház, mint a bibliai édesanya, aki - hogy mentse édes gyermeke életét, inkább elengedte a kezét. (Királyok I. Könyve 3. rész, 26. vers)
DIKTATÚRA VOLT, ami intézményesülve valósult meg, létrehozva az alábbi hivatalait:
Idézet a Wikipédiából, a szabad enciklopédiából:

Az Állami Egyházügyi Hivatal a magyar állam és a vallásfelekezetek közti egyezmények valóra váltására, valamint az állam vallásokkal kapcsolatos igazgatási teendőinek ellátására 1951-ben létrehozott intézmény. 1989-ben jogutód nélkül megszűnt.
Elnökei
• Horváth János (szül.: 1931) vasesztergályos. 1951-1956. X. 26-ig az ÁEH elnöke

A szocialista korszak egyházpolitikáját tükröző irategyüttes az Állami Egyházügyi Hivatal (XIX-A-21) fondja. Az 1951. évi I. törvénnyel létrehozott hatóság az addigi Vallás- és Közoktatásügyi Minisztérium egyházakkal kapcsolatos ügykörét vette át. Az országban működő összes egyház és felekezet felügyelete volt a feladata. Ennek során a legapróbb részletekre kiterjedően adminisztrálta az egyházi ügyeket, sőt lényegében döntött minden kérdésben, névlegessé téve az egyházak, felekezetek önállóságát. A hivatal önállóságát az 1956. évi 33. törvényerejű rendelet megszüntette, munkáját a rendelkezés hatálybalépését követően mint a Művelődésügyi Minisztérium Egyházügyi Hivatala látta el 1959-ig, amikor is az 1959. évi 25. törvényerejű rendelet előírásai folytán ismét a Minisztertanács közvetlen felügyelete alá került. Az Állami Egyházügyi Hivatalt az 1989. évi 14. tvr. jogutód nélkül megszüntette. A 162,46 fm terjedelmű irategyüttes a Hivatal nyílt és minősített (TÜK) iratait egyaránt tartalmazza. Ezek sorában megtalálhatóak az egyházak "támogatásával", ellenőrzésével, befolyásolásával kapcsolatos dokumentumok. A kutatás a korabeli segédkönyvek, illetve a levéltárban készített áttekintő raktári jegyzék alapján lehetséges. A fondon belül - a nyílt és minősített iratok mellett - a harmadik nagyobb irategyüttes az úgynevezett Adattár, amely tematikus rendben tartalmazza az egyes egyházakra vonatkozó tanulmányokat, feljegyzéseket, jelentéseket.
Az állami ellenőrzés 1956 előtti szerveinek elnevezése 1945-1956 között többször változott, a Legfőbb Állami Számvevőszék 1945 és 1949 között keletkezett iratai hiányosan (XIX-A-3; 2,37 ifm), a szocialista korszak állami ellenőrzési rendszerének megalapozását szolgáló 1948-ban létrehozott Közérdekű Vizsgálatok Nyilvántartója iratai töredékesen maradtak fenn (XIX-A-29; 0,84 fm). A szervezet neve 1948-tól Állami Ellenőrzési Központra változott (XIX-A-20; 7,20 fm), majd 1949-ben hozták létre az új állami ellenőrzési szervet az Állami Ellenőrző Központ, (1954-1956: Állami Ellenőrzés Minisztériuma (XIX-A-30; 103,46 ifm) elnevezéssel. Ezen szervek iratai főként vizsgálati jegyzőkönyvekből állnak, amelyeket vizsgálati számok szerint rendeztek. A korabeli segédletek, valamint raktári jegyzékek alapján kutathatóak. (1956 után az állami ellenőrzés irányítását a Központi Népi Ellenőrzési Bizottság vette át. Ismertetését lásd fentebb, a XVII. fondfőcsoportnál.)

Kelt: 2010. június 8-án (a 2009. okt. 26-i megfogalmazásaimat felhasználva)

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden pártnak üzenem
  2011-03-20 13:20:10, vasárnap
 
  TILTAKOZOM AZ ELLEN, hogy bárki bármi rosszat a segélyezettekre hárítson!
Azt a szocialista segélyezési rendszert nem a cigányok találták ki maguknak, amelyik önmaguk mennyiségi reprodukciójára kényszerítő életmódra kárhoztatta őket!
Ezzel a demográfiai bombával is a magyarság ellehetetlenítésére törtek és törnek, akik mos meg ilyen áthárító propagandával úgy tesznek, mintha ők semmiről nem tehetnéneke, sőt, a cigányság jótevői lennének!!! Ugyanakkor, úgy tesznek, mintha nem is az akkori orvosok kaparták volna ki a magyar lányokból, asszonyokból azt a 6 millió magzatot - egyetlen ELLENVETÉS NÉLKÜL!!! Mintha... sorolhatnám vég nélkül, de már megtettem ezerszer csak oda kellett volna figyelni rá!!!

Amikor kertes házba költöztem fogalmam nem volt - ismeretek hiányában - hogyan fogjak hozzá a kert megműveléséhez. Ráadásul semmiféle szerszámom nem volt hozzá és megvenni sem tudtam volna, mert pénzem sem volt rá. De én legalább tudtam olvasni és a könyvtárból kikölcsönzött könyvekből mindent meg tudtam tanulni, míg volt állásom. Amikor azt elveszítettem, már megszűnt a könyvtárhasználati lehetőségem is, majd a könyvtár is...

Nem is Orbán Viktort hibáztatom azért, hogy ilyen helyzetbe hozták azokat a népcsoporthoz tartozókat, akiket olyan helyzetben ért a rendszerváltozásnak hazudott fölfordulás, hogy 1990-ben a 15 éves és ennél idősebb népesség 20,7 %-a nem rendelkezett befejezett 8 osztályos általános iskolai végzettséggel, és 1,2 %-uk iskolába sem járt, megállapíthatjuk, hogy Magyarország lakossága kettészakadt: a még mobilizálható tudással rendelkezőkre és a reménytelenül leszakadókra. (1991-es Statisztikai évkönyv.)

Namármost, kérdezem én, az írni-olvasni tudó, hogy a csudában és hol- meg kitől tanulja meg az a nyomurlt analfabéta a kertművelést????? Ugyanakkor, amikor 1990-ben - az 1945 előtti arisztokrácia utódait - kárpótolták és visszakaphatták rangjukat, címeiket, azalatt bezárták az összes dolgozók esti iskoláit, piacosították azokat az ingyenes kulturális intézményeket - mint pl. a Csili Művelődési központot, amit a vasas szakmunkások építettek föl 1916-ban, mint munkásotthont a saját túlórapénzeikből!!!
Mostanság már 20. éve pont ezen vasas dolgozóknak a teljesen elszegényített és eladósított leszármazottjaik szorultak és szorulnak ki ebből az intézményből, amit egyébként, a milliárdos ingó és ingatlan vagyonokkal rendelkező MSZP INGYEN vehet igénybe...

Visszatérve arra, hogy mindezen tényeket és igazságokat ELHALLGATJÁK a pártok körül tevékenykedő különböző "tanácsadók", akik arra használják kontraszelektált ismereteiket , hogy frázisokba csomagolva azt továbbítsák. Ez mind-mind a kádári időkből átmentett és ma is kompetenciával rendelkező ÉRTELMISÉGIEK MINDEN FELELŐSSÉGET MAGUKRÓL ELHÁRÍTÓ tevékenységére jellemző!!!

A 2005-ben is létrehozott Nemzeti Konzultációs Testület tanult és illusztris tagjai MINDEN - hozzájuk ezrével érkezett - információt elhallgattak Orbán Viktor elől, mert derogált volna fölvállalni, hogy ahhoz a lepusztultsághoz azért ők is (akár közvetlen, vagy közvetve) hozzájárultak, hogy ilyen nagymértékben beteg a magyar társadalom...azon többmilliós tábora, akiket RÉSZBEN, MÁR1990-re is teljesen ellehetetlenítettek....
Azon már nem is lehet csodálkozni, hogy a Magyar Írószövetség 1996-ban meghirdetett "Magyarság önképe az ezredfordulón" c. szociográfiai pályázatára beérkezett több, mint 2000 pályaművéből is ez a társadalmi kórkép kiáltott értő lelkek és SZELLEMISÉGŰ VEZETŐK UTÁN!!! De azon még ma is csodálkozom hogyan lehetséges, hogy mindezt ELHALLGATva került 1998-ban a díjkiosztásra sor. Jókai Anna, pedig tagja volt a szociográfiákat elbíráló zsűrinek is és a Nemzeti Konzultációs Testületnek is!!!!

Számomra sem a MIÉP nem volt kivétel, sem a Jobbik politikusai nem kivételek, sajnos ezen ELHALLGATÁSOS és minden FELELŐSSÉGET ÁTHÁRÍTÓ politizálás alól!
Abban bíztam, hogy a Jobbik a nemzeti oldalt fogja majd a parlamentben erősíteni... de már a kampány során lehetett érezni annak hátrányát, hogy az ő soraikban is ugyanazon komcsi iskolákat végzettek szereztek kompetenciát a jelöltséghez, mint más pártok képviselő JELÖLTJEI...

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden képviselőnek üzenem
  2011-03-20 09:24:48, vasárnap
 
  és Lázár Jánosnak arra a kijelentésére, hogy: "...aki nem vitte semmire az életben, annak az élete annyit is ér."

http://www.youtube.com/embed/3OX-J01QHjQ

Hogyan lehetséges, hogy Lázár János nem tud arról, hogy a recskihez hasonló haláltáborokban kiszenvedettek utódai a mai napig semmit nem tudhatnak rokonaik szenvedéseiről és arról, hogy miattuk volt egész életükben a negatív megkülönböztetés (diszkrimináció) az osztályrészük még 1990 után is!!!

Hogyan lehetséges, hogy soha semmiféle kárpótlásban nem részesülhettek ezek az utódok, akiknek akár feleségként, akár menyasszonyként, akár a gyermekükként titkos gyászban és a társadalom peremére szorítottan kellett leélniük az életüket?

Mert nem csak a recskihez hasonló haláltáborok lakóinak jelentett és jelent a mai napig priuszt, hanem az utódaik számára is.


Ez a legálságosabb bűn, amit elkövethetnek velünk: UTÓDOKKAL szemben!!!


Ki kell végre mondani, hogy a kommunista eszmék jegyében is milliókat irtottak ki a világ számos országában, köztük Magyarországon is!
Ráadásul, ez a népirtás nem egy-két évig tartott, hanem évtizedekig. 1956-ig sikerült likvidálniuk, illetve "átnevelniük" kommunistáéknak - bolsevik mintára - az "osztályidegennek" kikiáltott "burzsuj-reakciós elemeket".

Az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni megtorlással, pedig végleg megsemmisítették a polgári demokráciáért, az emberi szabadságjogokért harcolókat. Mert, akit nem akasztottak föl, hanem életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek - az, ha megélte a szabadulást - valójában soha többé nem lehetett szabad!!!
Halálraítélt, belső-emigránsként kellett meghalnia, mint számkivetettnek!!!

Mi lett a sorsuk családtagjaiknak?

Ugyanaz, mert a magyar családok és családtagok is BELSŐ EMIGRÁNSKÉNT kellett, hogy tengessék az életüket, mert a politikai diktatúra kidolgozta és "sikerrel" alkalmazta velük szemben a negatív megkülönböztetés (diszkriminációs kontraszelekció) minden formáját.

Ennek jó példája a mindenki számára ismert aczéli hármas "T", melynek fokozatai a "t"iltom, "t"űröm, esetleg "t"ámogatom voltak. Aczél György ugyan nem volt kultuszminiszter, de mint az MSZMP KB kulturális ügyekért felelős vezetője, sikerrel alkalmazta évtizedeken keresztül a kontraszelekciót az oktatásban, és a kultúra minden területén. Hogyan tehette, ha nem is ő volt a kultuszminiszter?

Ez csakis egyféleképpen válhatott valóra...hiszen az 1990 előtti EGYPÁRTI DIKTATÚRA olymódon telepedett rá az egész magyar társadalomra, hogy minden gyárban, üzemben, intézményben működött egy "alapszervezete" - amelyiknek többnyire függetlenített vezetői - tagjai voltak a vállalati, v. intézményi vezetőségnek.
Ez azt jelentette, hogy a "cég" igazgatója semmiben nem dönthetett a függetlenített kisz- párt- és szakszervezeti titkár nélkül!!! Csakhogy, sem igazgató, sem kisz- párt- és szakszervezeti titkár nem lehetett csakis párttag.
Ennek a hatalmas apparátusnak a bérét és infrastrukturális hátterének létrehozási- és fenntartási költségét (irodák és berendezései) valamint alkalmazottai bérét a "dolgozó nép" termelte meg. Ezen dolgozókba beléjük sulykolták iszonyatos propagandamunkával, hogy az ő érdekükben gyakorolják a HATALMAT!

A "t"ámogatandók csoportjába tartozók ezt el is hitték és rájuk, főleg a szavazataikra a mai napig bizton számíthattak és számítanak az utódpárt politikusai is. A hatalomnak "csak" azokkal volt/van gondja, akik a "t"iltás és "t"űrés negatív diszkriminációs csoportjába tartoztak. Nos, miattuk kellett kitalálni és létrehozni a munkásőrséget, melynek a feloszlatásakor 60.000 tagja volt! Rájuk is bizton számíthatnak a mai napig!

Az 1980-as évek végére olymértékben felélte ez a hatalmas pártapparátus a dolgozó nép által megtermelt javakat, hogy már bért sem tudtak számukra fizetni, csak úgy, hogy hitelt vettek föl, méghozzá attól a "rothadó-kapitalista" nyugattól! Ez olyan válságba sodorta Magyarországot, hogy az MSZMP KB üléseken (a korabeli jegyzőkönyvek tanúsága szerint: http://furaila.xfree.hu/140848 )már ilyenek hangoztak el, mint pl. az

1989. jun. 23-24-i ülésen:
"...Ami a gazdaságot illeti, mindnyájan tudjuk, hogy Magyarország ma gazdasági értelemben szuverenitása nagyobbik részével már nem rendelkezik. A világ számos, SULYOSAN ELADÓSODOTT ORSZÁGÁHOZ HASONLÓAN, A GAZDASÁGI LÉT VAGY ÖSSZEOMLÁS NAPI DELMMÁJÁVAL KÜZD. Ebben a helyzetben nem csupán az politikai kérdés, hogy el tudjuk-e kerülni a fizetésképtelenséget.../1101 GRÓSZ KÁROLY/"

Vagy pl.: szeptember 1-i ülésen:
"...a devizatartalékok "lesujtóan" alacsony színvonalon vannak. Ezek tulajdonképpen azon a határon mozognak, ami már BIZTONSÁGUNKAT VESZÉLYEZTETI, SULYOSAN VESZÉLYEZTETI ... Úgy gondolom, hogy rendkívül mértékben megnövelheti problémáinkat, ha FIZETÉSKÉPTELENSÉGET KELL BEJELENTENI KÜLFÖLDÖN... /1584 MEDGYESSY PÉTER/
...De azt ne felejtsük el hozzátenni, hogy 1971 ÓTA MEGVÁSÁROLTUK A LÁTSZÓLAGOS POLITIKAI NYUGALMAT ÉS AZ ÉLETSZÍNVONALAT, méghozzá KÜLFÖLDI FORRÁSOKBÓL VÁSÁROLTUK MEG, és ENNEK ÁRÁT FIZETJÜK MOST, és FIZETJÜK MEG A KÖVETKEZŐ ÉVEKBEN /1616 HORN GYULA/"

És, milyen megoldásokat találtak ki saját maguk és pártjuk számára? Mert arról szó nem volt ezeken az üléseken, hogy mi lesz Magyarországgal és a benne élőkkel: a "dolgozó néppel"?!


Íme 1-2 ötlet az 1989. jun.23-24-i, valamint a szept. 1-i ülésről:

"A sajtóval, televízióval, rádióval kapcsolatban... mindnyájunk számára teljesen nyilvánvaló, hogy akié a tömegkommunikáció, azé a hatalom, legalábbis a hatalom gyakorlásának fantasztikus hatása... /1140 SZILÁGY Tibor/
Én azzal értek egyet, hogy a GAZDASÁGPOLITIKA AMIT FOLYTATUNK, GYÖKERESEN HIBÁS VOLT, ELVETÉLT és nekünk újat kell kialakítani... /1171 HORN GYULA/"

szept.1.:
"...Teljes bátorsággal verhetjük-e vissza a párt vagyoni dolgaival összefüggő vádakat... nem a párt tagságának a pénzéről van csupán szó, ha arról lenne szó, nem lenne gondunk, azzal sem, HOGY HOGYAN ÉS HOVÁ DUGDOSSUK... /1488. RAJKI Sné/
...használja ki a Közp. Bizottság, és nyilván az ezzel foglalkozó szervezete mindazt a törvényes lehetőséget, amellyel bizonyos fokú védettséget biztosít a nem tulajdonában lévő ingatlanjainak. Ugye a védettség az úgy alakul ki, hogy beviszem egy kft-be, a kft elmegy egy másik vegyes vállalkozásba, ne adj isten még külföldi tőke is érdekelt benne, és VÉGÜL EL LEHET TÜNTETNI ...(1495 IVÁNYI P)"


Miközben, AKIK AZT HITTÉK, HOGY ELJÖTT VÉGRE A VALÓDI VÁLTOZTATÁS LEHETŐSÉGE, éjt- nappallá téve munkálkodott ezért, mégsem jutott szóhoz... Márpedig, aki helyi szinten ,,labdába sem rúghatott", az országos feladatoknak még csak a közelébe sem kerülhetett.
Ezen elkötelezett és elhivatott emberek ma már visszavonultak ,,emigrációjukba" és azóta is folyamatosan keresik a rendszerváltás kudarcának okát.

Majd, amikor kiderült a D-209-es tsz-ügynökről, ami...?
Az emberek elkezdtek kombinálni és jogosan!
Sokan emlegettek egy bizonyos paktumot, amiről Boross Péter így nyilatkozik:

"...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."

Köszönöm a visszaemlékező Boross Péternek az MDF-Fórum 2003. decemberi, 5. számában megjelenő mondatot! Ez az egy mondat adott magyarázatot egy sor, azóta is érthetetlen történésre!

KIK AKADÁLYOZHATTÁK MEG 1990 UTÁN IS A NEHÉZSORSÚAK KOMPETENCIÁHOZ JUTÁSÁT? KIK AKADÁLYOZHATJÁK MEG FOLYAMATOSAN A MAI NAPIG, HOGY A NEHÉZSORSÚAK BÁRMIT TEHESSENEK A HAZÁJUK ÉS A BENNE ÉLŐK - KÖZTÜK A SAJÁT - SORSÁNAK JOPBBARAFODÍTÁSÁÉRT??????????????

Kinek állt érdekében, hogy a NEHÉZSORSÚAK jobbító és változtató szándékaikat ne tudják érvényesíteni?

Elsősorban a kádári suttyom-terrort megvalósító titkosszolgálati hálózatot működtető titkosszolgálati vezetőknek. Nekik volt a legfőbb okuk arra, hogy ne legyenek elszámoltatva, mint a németeknél pl. a Stázi...

Így fordulhatott elő, hogy a titkos-szolgálatokat működtető vezetők megtarthatták hatalmukat és az 1990 előtti "tudás", valamint az "ismeretek" birtokában, sikerrel privatizálják át a társadalmi (állami) vagyonokat a magánvagyonukat gyarapítandó magánvállalkozásaikba. Ugyanakkor, részben illegalitásba vonulva - továbbra is (vissza)élhettek és (vissza)élhetnek az előzőleg elraktározott információk és "tudás" adta előnyeikkel!


Ők azok, akik mindenkinél jobban tudják, hogy ki az, akit el ,,kell" lehetetleníteni, aki elől - saját magánvagyonuk és hatalmi kompetenciájuk megtartásának érdekében - el "kell" zárni minden lehetőséget! Mindebből következik, hogy nem is annyira a "kis" MEGBIZOTTAK ártalmasak, hanem a MEGBÍZÓIK! Azok: a milliárdossá vált egyének, akik továbbra is "szolgálatban" tarthatták és tartják a jól bevált - zsarolással és minden más aljas - módszerekkel a megbízottakat - többnyire nem "hivatalosan", hanem mindenféle bujtatott un. fedő- állásokban elhelyezve az élet minden szintjén és területén őket.

Napjainkban is jelen vannak MÉG a CSALÁDOKBAN is(!) és rátelepednek a magánéletünkre, BLOKKOLVA MINDEN TEVÉKENYSÉGÜNKET!!!. Van, ahol olyan mértékben, hogy még magánélete sem lehet annak, aki szembe mer helyezkedni velük... Ezért, "kellett" olyan tragikusan hiábavalóvá váló módon, éjt-nappallá téve dolgozniuk a pártoktól függetlenül is tevékenykedő, jó-szándékú, valódi rendszerváltozást akaróknak!


Ezért is fordulhatott elő, hogy oly sokan nem vitték semmire, de azt visszautasítom, hogy erről csakis ők/mi tehettünk, tehetünk és emiatt nincsenek emberi értékeink!!!
A NEHÉZSORSÚAK NEM TANULHATTAK INTÉZMÉNYESEN TOVÁBB! NEKIK SOHA NEM VOLT ELÉG JÓ A KÁDERLAPJUK AHHOZ, HOGY AZ ÖSSZEKUPORGATOTT, A 2. ÉS 3. GAZDASÁGBAN MEGTERMELT KIS PÉNZÜKBŐL BEFIZETHESSENEK EGY LAKÓTELEPI LAKÁSRA... HOGY KIÉRDEMELJÉK AZ AKKORI EGYETLEN BANKTÓL AZ OTP-TŐL A KÖLCSÖNT!!!!


És, ha valaki mégis lakást, otthont, családot akart a NEHÉZSORSÚSÁGA ELLENÉRE IS, akkor PROSTITUÁLNIA kellett magát egy, a MINDENKORI HATALOM által TÁMOGATOTT, JÓ KÁDERLAPPAL RENDELKEZŐVEL... Csakhogy, attól fogva soha többé ki nem kerülhetett ebből a prostitucióból!!!

Az ilyen kapcsolat által megszerzett lakásból soha NEM válhatott OTTHON!

Az ilyen "házasságból" származó gyermekek SOHA NEM ÉLHETTÉK ÁT AZ IGAZI CSALÁDHOZ TARTOZÁS ÉRZÉSÉT!

Az ilyen kapcsolatban a nehézsorsú prostituált fél SOHA NEM LEHETETT - és nem is lehet - EGYENRANGÚ- ÉS JOGÚ partnere a MINDENKORI HATALOM által TÁMOGATOTT "házastársának"!!!!!

És, ami a LEGTRAGIKUSABB A NEHÉZSORSÚ SZÜLŐ SZÁMÁRA: MEG KELL, HOGY TAGADJÁK GYEREMEKEI, HA ÉRVÉNYESÜLNI SZERETNÉNEK!!!!.

Az történik ugyanis, ha mégis kiállnának nehézsorsú szülőjük mellett, akkor azzal fel kell vállalniuk azt a KESERVES SORSKÖZÖSSÉGET, aminek a következménye a LÁZÁR JÁNOS ÁLTAL IS EMLEGETETT "ÉRTÉKTELEN" EMBERSÉG... Tehát, mint szülő is ellehetetlenül és "incstelenné" "ÉRTÉKTELENNÉ" válik a NEHÉZSORSÚ EMBER...


Egy diktatúrában a negatív megkülönböztetést elszenvedők olyanok, mint a jogfosztott rabszolgák, akik jogokkal fölruházottságuk ellenére SEM TUDTAK ÉLNI JOGAIKKAL!!!
EZEN NEHÉZSORSÚAKNAK ADÓSA MARADT AZ 1990 UTÁNI - mindenkori - POLITIKAI HATALOM ÉS ÚGY TŰNIK, HOGY a fideszes kormányzással VÉGLEG a hatalom LIKVIDITUMAIVÁ VÁLNAK.

Bóna Mária Ilona

 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Szakmai képzés, tömeggyártás
  2011-03-20 08:51:54, vasárnap
 
  Oktatás, szakmai képzés és tömeggyártás

Találkoztam a tanári pályán mindenféle generációhoz tartozó emberrel, de valahogy, a műhelyben dolgozó villanyszerelőnek, meg a targonca kezelőnek és a gépkocsi-vezetőknek a lelkivilága sokkal emberibb volt bármelyiknél!!!

Hova tűnt a lelkük a fényes szelek értelmiségiének? Ott van az egyik Erdélyből áttelepült magyar szakos tanárnő ismerősöm, aki föl volt háborodva azon, hogy a lányom miért készít annyi szemléltetést az óráihoz? Miért készít szép kis rajzos munkalapokat olyan találós kérdéshez hasonló illusztrációkkal... és ezt miért fénymásolgatja a saját költségén minden számon-kérő óra előtt, vagy éppen arra? Azt mondta a papné, hogy ott a tábla, a kréta és slussz! Vannak tankönyvek, füzetek, és dolgozzanak abban.

Egyébként, azt tapasztaltam a gyerekeim tanárainál, hogy nem adták le a kötelező tananyagot sem és főleg nem haladtak a tankönyv szerint. Információs blokkokat oktattak, ha oktattak, amit nem lehetett fölfűzni egy logikai láncra.
Az 1970-es években - Pozsgay idejében - bevezetett feladatlapokkal történő számonkéréskor a feladatlapok sem kapcsolódtak a tankönyvhöz és bizony nekem is sokszor órákig tartó fejtörést okozott 1-1 kérdésre adandó helyes válasz megfogalmazása, vagy kiválasztása az A. B. C. válaszok közül. Azt meg egyenesen tisztességtelennek tartottam, hogy büntetésként írattak számonkérő dolgozatot és olyan tananyagból, amit még nem vettek, vagy egyenesen kihagytak... És ez bevett szokás volt azokban az iskolákban is, ahol taníthattam...
Ilyen "tanár" volt a mostani pesterzsébeti polgármester is.

A szakoktatással kapcsolatban is nagyon igaz az, hogy nem engedik a tanoncokat kísérletezni. Nehogy elrontsa a munkadarabot és akkor hogyan és kinek a költségén pótolják az újabb munkadarabhoz szükséges anyagot? Van, ahol csak takaríthatnak a 3 tanulóévük alatt, meg kifutóskodhatnak. Amikor meg el kell helyezkedniük a szakmában azt sem tudják hogyan is kezdjenek hozzá egy feladat elvégzéséhez... Nekem sem adtak a tanműhelyben ruhaanyagot a házi feladatok elkészítéséhez. Szerencsére, anya is varrt otthon és mindig volt valami, amiből ki lehetett szabni az adott modell 2/3-os méretarányosan kicsinyített változatát. A gond csak akkor volt amikor el kellett készíteni ugyanazt első- második- harmadik próbára, vagy pluszba teljesen készre. Még most is megvannak ezek a kis méretű szoknyák, blúzok, kosztümök. Annak a lánynak volt nagyon nehéz, aki első generációs varrónő volt a családjában és nem volt hozzá semmiféle otthoni támogatottsága.
Szerintem, nincs csodálatosabb, mint amikor apáról fiúra, vagy anyáról leányra szállnak ezek a tradicionális foglalkozások! Az indiai kézművesek is azért készítenek olyan könnyedén oly csodás tárgyakat, mert már szinte átörökítik a génjeikkel - a több generáción keresztül fölhalmozott - tudást. Már, szinte ,,benne van" születésükkor a kezükben, a fejükben a munkadarab megmunkálásának a módja. Rááll szinte magától...

Nálunk, sajnos azt a kis iparosodó középosztályt is szétverték 1945 után, amelyik a Horthy korszakban már arra volt hivatott, hogy kialakuljon egy erős középosztály ezekből a mesterekből és gazdálkodókból. Klébersberg Kuno csodálatosan kidolgozta és megvalósította azt az oktatási programját, amelyik nem engedte elkallódni a szegény, de tehetséges-értelmes gyerekeket.
Az akkori félfeudális viszonyokon úgy lehetett változtatni egyetlen generációváltással, hogy a földműves gazdákat arra biztatták, hogy taníttassák a gyerekeiket! Büszkeség volt a tanyasi gyerekeket a városba küldeni szakmát tanulni!!! A városi rokonság meg mozgósítva volt ezeknek a gyerekeknek a befogadására a tanonckodás idejére.
Ravasz László így ír erről: "Isten teremtette az egyéniséget...azért, hogy a közösségnek szolgáljon; a közösséget azért, hogy az egyéniséget hordozza, táplálja és kivirágoztassa."
Meg kellene tanulni újra hordozni-tudni a közösségeknek az ő tehetségeit, hogy azután, a tanultakat az őt HORDOZÓ közösség számára hasznosíthassa...
Ravasz László is annak a Horthy korszaknak volt református teológusa, aki a papi hivatásban a legfontosabbnak tartotta a közösségek pasztorálását, vagyis: lelki gondozását.

A mai napig gyűlölettől eltorzult arccal tiltakoznak minden ellen - azon tanerők, akik a Horthy korszakról csakis kizárólag rosszat, el- és megvetendőt tanultak és tanítanak... Oly mélyrehatóan beleivódott nemzedékek sorába a Horthy Miklós kormányzóról és az ő kormányzása idejéről kialakított negatív rossz, hogy még nem is tudom hány évtizednek kell eltelnie ahhoz, hogy ez megváltozzon és az összes pozitívumát annak a korszaknak követendő példaként felmutassuk???
Nem azt mondom, hogy kizárólag az legyen a minta, de a nemzetközi oktatással kapcsolatos ismereteinket sem árt bizony mérlegelni, hogy mi az, amit érdemes lenne átvenni...

Ezen a téren is azt vallom, hogy gondolkodjunk globálisan és cselekedjünk lokálisan.
Ez, egyébként az élet minden területére érvényes kellene, hogy legyen.

Tudomásul kellene végre venni, hogy a Föld nevű bolygó minden egyes lakója felelős ennek a bolygónak az állapotáért.
Véget kéne vetni a profitot hajszoló gazdálkodásnak, mert az csak a fogyasztás kultuszának erősítésével tartható fenn, mert egy idő után elfogy a fizetőképes kereslet a tömeggyártással előállított sok felesleges termékre.
Raktárra termeltünk 1990 előtt is, meg már Rákosi idején is, de mégis a teljesítmény határa a csillagos ég volt - Rákosi szerint leginkább..
Nem lehet esztelenül ezt tovább folytatni, mert ... ezekből a termékekből egy idő után szeméthegyek lesznek és az senkinek nem lesz jó, ha a fölhalmozott szemét egy hatalmas szemétdombbá változtatja ezt a csodálatos földi világot!

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszönjük Tomcat!
  2011-03-20 07:28:52, vasárnap
 
  Röhögtünk már Szanyi kapitányon eleget - szexi MSZP, lájkolás stb. -, de ekkorát még sosem.

Az élményt ezennel hálásan köszönjük Tomcatnek.

A pólógyáros blogger hosszú idő után hozta legjobb formáját, amikor is némi telefonbetyárkodással lépre csalta az MSZP Tibor utónevű elnökségi tagját.

"Tegyünk egy próbát: vajon be lehet-e adni neki akármilyen hülyeséget, és továbbítja-e a sajtónak ellenőrzés nélkül?
Elhisz-e bemondásra bármilyen rémhírt, legyen az akármilyen hihetetlen?" - volt a kérdés.

Tomcat tehát kiötlötte Lakatos Márió gyöngyöspatai munkanélküli roma figuráját, s annak bőrébe bújva hívta föl Szanyit valótlanságokkal, mondván, maga a jobbikos parlamenti képviselő, Zagyva Gyula jelent meg Gyöngyöspatán, s fekete ruhás gárdistákkal terrorizálja a romákat.

Egy óra múlva meg is jelent az MSZP közleménye - mindenféle ellenőrzés nélkül. Tomcat továbbment az abszurd felé:
a következő beszélgetésnél "Lakatos" arról számolt be, hogy az előző éjszaka kettős keresztet állítottak, meggyújtották, a magyar Ku-Klux-Klan van jelen.

Szanyi kiállt, sajtótájékoztatót tartott, tényként tálalva ezt a kamut is.

A sajtó meg szépen átvette.

Bizony, a politika ilyen.

Ha érdekei úgy diktálják, ha megerősítve látja saját virtuális világát, melyben ott a gonosz, amely ellen ő harcol, tehát amely az identitását adja, hálás.

A valóság nem érdekli.

A történet persze nem csak Szanyi Tiborról szól.

Ugyanígy hitte el és adta tovább a médiatörvény apropóján Európa haladó baloldala, hogy Magyarországon diktatúra épül, s védi a mítoszt még most, a törvény módosítása után is.

Heller Ágnes-i technikával: egyszerűen elfelejti, hogy a törvényt már módosítottuk - az Európai Bizottság megelégedésére.

Stumpf András- nezopont_online@hetivalasz.hu 2011.03.18.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 50 db bejegyzés
e év: 399 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 101
  • e Hét: 443
  • e Hónap: 3569
  • e Év: 35299
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.