Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Lázár magyarázkodik.
  2011-03-25 19:37:42, péntek
 
  Cser Ferenc: Lázár magyarázkodik.


Dátum: 2011. March 21. Monday, 16:17

Publicisztika
Ha tolvaj, uzsorás, sikkasztó, akkor lehet politikus, ha becsületes akkor nem?
Lázár tezsvír vitatott kijelentéséről van szó. Ugyan agyonragozott az ügy, mégis nem mehetünk el mellette szó nélkül.


Lázár magyarázkodik. A pártja jogi eljárást helyezett kilátásba, mert úgymond: meghamisították a felvételt. Ebben nem kívánok állást foglalni, mert elég annyi, amit a 'jegyzőkönyv' és a 'hiteles' hangfelvétel mond.


Ezekről lesz most szó, nem pedig azokról a bizonyos, vitatott kijelentésekről.
Idézek Lázár sajtótájékoztatójából:
,,Egy politikusnak mindig és mindenkor vállalni kell a felelősséget minden elhangzott mondatért, ami a száját elhagyja. Bennünket, a polgári oldal képviselőit másoktól az különböztet meg, hogy a szavakért vállaljuk a felelősséget az elmúlt nyolc esztendővel szemben - fogalmazott Lázár János."


Most kérdezzek vissza? Pintér és atyjafia, Orbán azt ígérték, hogy két hét alatt rendet tesznek. Azóta a cigánybűnözés csak fokozódik és amikor a társadalom ez ellen igyekszik föllépni, akkor a cigányok garázdálkodását korlátozók ellen lépnek fel. Pintér tezsvír vállalja a szavait? Orbán tezsvír vállalja a szavait? Együtt mondták. A tettek a szavakkal köszönő viszonyban sincsenek. Hazudtak - és Lázár is hazudik, hazudott. Vállalni a felelősséget? Még mit nem! Rákenni másokra - pl. azokra a becsületesekre, akik nem voltak képesek vagyonokat összelopni, összeguberálni, összecsalni. Mert mondjuk dolgoztak és ezért nem volt idejük pénzt keresni.


Közvetlenül a fenti szavak alatt ez olvasható:
,,A frakcióvezető tudomásul veszi, megérti és vállalja annak a felelősségét, hogy a mondatai félreérthetőek voltak, ezért kér bocsánatot azoktól, akiket ezek a mondatok megbántottak."
Ezek szerint lemond? Távozik a posztjáról? Legalább az egyikről, hiszen több lovon csücsül egyidejűleg! Hát egy nagy frászt! Lázár elvtárs marad a helyén és a szájkarate, a zsigeri hazudozás folytatódik! Mondhatnám: ez Lázár és tezsvírei alapkultúrájának a terméke.


De lépjünk az eredeti szöveg közelébe. A jegyzőkönyv és a hangszalag szerint ez hangzott el:
"Én ahhoz a mércéhez tartom magam, hogy az ember, ha egyszerű, kétkezi munkásember, akkor ahhoz a jövedelemhez képest érjen el valamit, ha egyetemi ember, akkor ahhoz a jövedelemhez képest érjen el valamit, de akinek a saját társadalmi viszonyaihoz képest semmire nem futotta, semmit nem tudott letenni az asztalra, az ne üljön például a képviselő-testületben"


Szép. Nem az utcai koldust vádolja, hanem a 'megélhetési politikust' ítéli el. Mert, ugye, politikus csak az legyen, az ország házában, vagy akármelyik képviselő testületben csak olyan üljön, akinek vagyona van. Vagyona. ,,de akinek a saját társadalmi viszonyaihoz képest semmire nem futotta" ,,az ne üljön például a képviselő-testületben".


Nézzünk csak a dolgok mélyére. E sorok írója a tudományok doktora, kutató mérnök volt, dolgozott több mint négy évtizedet - és nincs vagyona. Nincs, mert mint kutató mérnök azért hagyta el hazáját, mert jövedelme a kezdő buszsofőré alá esett, éhkoppra került. Bűnös? Bűnös, hogy nem akarták programozóként dupla bérért alkalmazni, mert ,,egy olyan szellemi kapacitást, mint te bűn lenne kódolóként alkalmazni, neked többet kell tenned, nem degradálhatlak egyszerű kódolóvá" - azaz 1988-ban már 'túlképzett' volt egy dupla jövedelmet kínáló munkához? Ezek szerint e sorok írója nem alkalmas politikusnak, mert becsületes, mert nem lop, mert nem tapos mások nyakára, mert nem lett gazdag? Nos, ezek után tiszteljem és becsüljem a becstelen tolvajokat, rablókat, uzsorásokat - politikusokat? Sajnos, erre képtelen vagyok.


Lázár itt nem állt meg. Ezt is mondta:

"2006-ban az akkori egy szem gyermekemnek (...) a vagyonnyilatkozatát - helyi szinten példa nélkül - nyilvánosságra hoztam, a feleségem vagyonnyilatkozatát is. Ebben euró- és svájcifrank-megtakarítások szerepelnek, és ezeket váltották át, és nevesítették helyi szórólapokon, hogy az én gyerekemnek mennyi pénze van. Az én megjegyzésem e tekintetben erre vonatkozott, és ezt vállalom is"


Nos, e sorok írójának nem egy szem gyermeke volt. Négyet saját jogon, és egy ötödiket is fölnevelt. Érthető, hogy semmije sincs, hiszen a cucilista rendszerben gyereket nevelt és nem másodállásban gyűjtötte a vagyonkáját. Idegenbe szakadva is jövedelmét gyermekei oktatásába fektette, ezért neki saját tőkéje nincs, minimális nyugdíjból él. Lázár felfogása szerint ha netalántán képviseleti testületbe kerülne, akkor 'megélhetési politikus' címet ragaszthatna rá. Hogy miért? Mert esetleg nem a Lázárhoz hasonló hazug politikusok és támogatóik érdekében politizálna, hanem ne adj isten - micsoda szörnyűség! - a kisember érdekeit képviselné.


Merthogy itt van az eb elhantolva. Lázár és pártja - pontosan ugyanúgy, ahogy a ballib pártjai, az MSZP, az SZDSZ és klónja az LMP - a gazdag embert képviselik. A gazdagot a társadalom kirablásában. A társadalom rabigába döntésében. Az egyetlen apró különbség a retorikában van és talán abban, hogy a FIDESZ legalább szavakban adna is a szegényeknek - no nem emberi életet, hanem az éhhalálhoz képest megnyújtott életlehetőséget - mert belátta: ,,a birkát etetni is kell, ha nyírni akarjuk".
Lázár a 'helyreigazításával' semmivel sem lett elfogadhatóbb politikus. Pártja sem. A szavak és a tettek itt is ellentétben állnak. Érvényes rájuk is: akkor hazudnak, amikor a szájukat kinyitják!


Lázár gondolatai szerint tehát az ország képviseletébe kell küldeni a gazdag cigányuzsorásokat, a társadalmi tulajdont elprivatizáló csirkefogókat, az országot felvásárló izraelitákat, mindenkit, aki már kellőképpen összelopta magát - merthogy az ország képviseletében csakis a pénznek van döntnöki joga, az erkölcs onnan ki van, ki lenne tiltva. Ahogy ezt Gyurcsányi tezsvír megfogalmazta 1993-ban, valahogy így: Moralitás? Nem hiszek a moralizálóknak. A pénz a fontos! Lázárnak is.


Nekünk, egyszerű, de becsületes embereknek pedig ezzel szögesen ellentétes a véleményünk. Csakis olyan 'politikust' tudunk támogatni, aki bebizonyította, hogy becsületes. Elsősorban becsületes és ezért a társadalom széles, becsületes rétegét képviseli, nem pedig a bűnözőket. Sem a megélhetésit, sem pedig a pénzügyileg ügyeskedőt, álláshalmozót. Azokat, akik dolgoznak, nem pedig azokat, akik rajtuk élősködnek. Mert élősködni csak azokon lehet, akik értéket teremtenek és nem azokon, akik azt a maguk javára kisajátítják.


2011. március 21.

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4277
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint miért bégetünk együtt e
  2011-03-25 19:29:53, péntek
 
  Megint miért bégetünk együtt ezekkel?

Azért azt bátran kijelenthetjük, hogy az elmúlt pár napban szépen rátelepedett a Lázár-ügye a teljes magyar média. Kissé vidékiesen fogalmazva mondhatnánk akár azt is, rákaptak a történetre, mint tyúk a reggeli napfényben selymesen csillogó takonyra.

A fenti hasonlat ugyan nem igazán képernyőre való, de azt gondolom, ez fejezi ki legjobban az egész ügy lényegét. Valaki odahányt valamit a földre, aztán az egyik hírvadász anélkül, hogy megnézte volna, hogy mi is az, elkezdett rohanni vele a világba, a sok baromfi meg utána. Végül utolérték, szétcincálták, és mindenki vitte tovább a maga koncát beterítve ezzel az egész baromfiudvart.

Ha jól belegondolunk ennyi a történések eszenciája. Meg az, hogy mi radikálisok megint úgy kezeltük ezt az egész kérdést, mintha most láttunk volna ilyet először, és ahelyett, hogy önálló véleményünk lenne, megint sikerült beállni az elempé és az elvtársak alkotta bégetőkórusba. Pedig egy kicsi odafigyeléssel ebből megint sokkal jobban is kijöhettünk volna bemutatva azt, hogy miként viselkedik, miként kéne viselkednie egy normális politikai erőnek.

Gondoljuk csak végig.

A Kuruc nyilvánosságra hozott egy több évvel ezelőtti felvételt, amin Lázár olyan dolgokról beszél, ami finoman szólva is necces nemcsak egy politikus, hanem még egy átlagember szájából is. Azonban az egyértelműen látszik, hogy a felvétel összevágott, hogy azon a szöveg önkényesen ki van emelve az eredeti szövegkörnyezetből.

Ennek ellenére a teljes magyar média lecsap rá, és senkinek eszébe sem jut megnézni, hogy az adott mondatok mikor, milyen körülmények között és milyen környezetben hangzottak el. A hír szenzáció lesz, mindenki ezen csámcsog és elindulnak a pártok hivatalos reakció is. Schiffer és Szanyi elvtárs azonnal kiállnak a mikrofonok elé, és már öklendezik is fel a jól ismert szövegpaneleket. Erre jövünk mi, és gondolkodás nélkül beállunk melléjük. És nyomatjuk tovább ugyanazt a szar szöveget, amit ezek ketten már megkezdtek.

Azonban a narancsos média sem hagyja magára Lázárt és elindul a mosdató propaganda is, a nemisúgy, a nemisazt, és a nemisazért indokok jól ismert sorával. A gyanútlan népeknek pedig megint az jön le, hogy a jobbikosok karöltve az elvtársakkal és a liberáltakkal oktalanul támadják a szegény fideszes képviselőket, akik a nagy forradalomban pedig mindent megtesznek az ország boldogulásáért. És az egész ügy a végére egy idétlen gumicsonttá válik, amiből ráadásul megint teljesen szarul jövünk ki.

De miért nem lehetett okosabban lépni ebben az ügyben?

Miért nem lehetett mondjuk megkérdezni a Kuruc szerkesztőit, vagy ne adj' Isten magunktól utánanézni annak, hogy az eredeti felvételen mi van? Miért nem lehetett előre gondolkodni? Főleg úgy, hogy az eredeti felvétel és a teljes szövegkörnyezet ismerete sem változtat Lázár mondanivalójának lényegén?

Mennyivel elegánsabb és politikailag előnyösebb lett volna úgy kiállni a mikrofonok elé, hogy közöljük a médiával és a többi szardobálóval, hogy veletek szemben mi megvizsgáltuk a történetet. Ez egy megvágott felvétel, de itt van az eredeti, a teljes, de ez sem változtat a lényegen.

Ezzel az egy mozdulattal kifoghattuk volna a szelet a narancsosok vitorlájából, ezzel az egy mozdulattal ismét bebizonyíthattuk volna, hogy nem vagyunk olyanok, akik bedőlnek félinformációknak, hogy mi a maguk útját járjuk, és figyelünk a részletekre is. És legfőképp megmutathattuk volna, hogy mi nem azok vagyunk, akiknek az az alapvető politikai küldetésük, hogy lejárassák a másikat, hanem az, hogy normális irányba próbálják terelni az ország dolgait.

Gondolom, még mindenki emlékszik arra, amikor az egész ország Szanyin röhögött a múltkori keresztégetős kamutelefonálgatás után. Akkor mi vertük legjobban a tamtamot, hogy milyen gyalázatosan működik az elvtársak és a liberáltak kommunikációja és milyen szánalmas a balliberált honi média, mert úgy vesz át és úgy közöl le újra híreket, hogy annak nem győződik meg a valóságtartalmáról. Most pedig mi is eljátsszuk ugyanezt. Most pedig mi is megyünk a többiek után, mint a birkák, ahelyett hogy gondolkodnánk kicsit.

És mielőtt félreértés lenne, azért jegyezzük meg azt is: Nem baj, pontosabban nincs azzal semmi baj, hogy a Kuruc egy ilyen összevágott anyagot bedobott a köztudatba. Azzal sincs szerintem nagy gond, hogy ez alapvetően egy manipulált anyag. Egyrészt, mert ez simán belefér, mondjuk úgy a portál hangulatába, másrészt meg ilyen a politika. Néha előfordulnak mocskos és nem túl tiszta játszmák. Aki beszáll ebbe a játékba, az tudja mit vállal. Arról már nem is beszélve, hogy Lázárnak bőven megérett már egy ilyen orrba gyűrés a sok pökhendi gyökérségéért.

De könyörgöm...

Ha már kvázi a mi oldalunk robbantja ki ezt az ügyet, akkor legalább mi jöjjünk ki a lehető legjobban belőle. Nem hiszem el, hogy nincs ott valaki nálunk, akinek az a dolga, hogy kitalálja, szervezze és ügyesen lereagálja az ilyen eseteket. Ha meg tényleg nincs, akkor meg tegyetek oda valakit, mert azt hiszem, azt joggal várhatjuk el innen az utcáról, hogy lassan egy év parlament tapasztalat után, ekkora amatőrségeket már ne kövessünk el.

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2011/03/megint-miert-begetunk-egyutt-ezekkel.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Wittner pártja szerint a kommu
  2011-03-25 19:08:51, péntek
 
  2011-03-25. 14:18
Wittner pártja szerint a kommunista gyilkosok ugyanolyan "túlélők", mint áldozataik


A túlélő"A múlt nagy vitái még mindig itt vannak közöttünk" - közölte a Fidesz parlamenti frakciójának sajtóosztálya a képviselőcsoport egyik tagjának, Wittner Máriának az Országgyűlésben csütörtökön elmondott szavaira reagálva.
Wittner Mária Novák Előd felszólalására reagálva - amelyben a jobbikos politikus arról beszélt, hogy Horn Gyuláék komolyabban vették a nemzeti együttműködést, mint a jelenlegi kormánypártok - hóhérnak nevezte a volt szocialista kormányfőt, majd úgy folytatta: "most pontosan a miniszterelnökünknek a jóvoltából, az önök, az én adómból és mindenki adójából, de emberségből már három éve ott kezelik, és ott vergődik a Honvédkórházban, mert képtelen meghalni". (Videó itt.)
A Fidesz-frakció sajtóosztálya ezzel kapcsolatosan az MTI-vel azt közölte: "mi a tisztelet kultúrájának pártján vagyunk, de itt egy kegyetlen megtorlásba és diktatúrába torkolló szabadságharc túlélőinek egymás közötti vitájáról van szó. Ez is azt bizonyítja, hogy a múlt nagy vitái még mindig itt vannak közöttünk."
Mi pedig csak azt nem értjük, miért ölték meg a zsidók szegény Eichmannt a második világháború után, hiszen hozzájuk hasonlóan ő is túlélő volt...

(MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/2/76483/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rekord magasságban a Jobbik né
  2011-03-25 18:56:26, péntek
 
  Rekord magasságban a Jobbik népszerűsége

barikad.hu
2011, március 25 - 14:59


A Medián és a Nézőpont Intézet szerint 13, a Tárki felmérése alapján 14, a Szonda Ipsos legújabb kutatása szerint jelenleg 15 (!) százalékon áll a nemzeti radikális párt
Cikk Front kép - 280x185:

Már a legnagyobb hazai közvélemény-kutató intézetek is kénytelenek elismerni: a Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatottsága - párhuzamosan a kormányzati teljesítmény egyre negatívabb megítélésével - fokozatosan felfelé ível.

Amint arról már korábban beszámoltunk, a Nézőpont Intézet - tíz legismertebb magyar politikus állami vezetői alkalmasságát mérő közvélemény-kutatásában - Vona Gábor egyre pozitívabb megítélésről számolt be a lakosság körében. A Jobbik elnökének emelkedő népszerűsége nem előzmények nélküli: az utóbbi hetekben minden hasonló felmérés a nemzeti radikális párt népszerűségének növekedését mutatta.

Csak az emberek 53%-a gondolja úgy, hogy a komoly megszorításokat is tartalmazó Széll Kálmán Terv előnyös az országnak - olvasható a Nézőpont Intézet március közepén nyilvánosságra hozott jelentésében. A Fidesz-közelinek mondott közvélemény-kutató intézet arról is beszámol, hogy Orbán Viktor miniszterelnök munkájának megítélése - saját táborában - a kormány megalakulását követő 84%-ról az önkormányzati választásokig 92%-ra kúszott fel, ez azonban a legfrissebb kutatások szerint mára 78%-ra süllyedt: azaz minden negyedik Fidesz-szimpatizáns elégedetlen Orbán Viktor teljesítményével. A teljes lakosság körében is hasonló negatív tendencia tapasztalható: a második Orbán-kormány munkájának megítélése a Medián február végi felmérése szerint egy hasonló 100 pontos skálán a 2010 júliusi 54-ről 44-re csökkent. A Medián a pártnélküli választók számának szokatlan ütemű növekedéséről is beszámol: 2010 júliusában még csak a megkérdezettek 25%-a nyilatkozott úgy, hogy nem tudja, vagy nem akarja megmondani, hogy kire szavazna, ez 2011. februárra 35%-ra emelkedett. (Ehhez hasonló méretű ,,bizonytalan" tömeg a Medián szerint közel 6 éve nem volt.)

Ennél is érdekesebb, hogy a potenciális szavazók, illetve a biztos pártválasztók körében a Jobbik egyértelmű erősödése mutatható ki. A párt korábban hivatalosan 10 százalékot alig meghaladó népszerűsége a Medián és a Nézőpont Intézet szerint 13, a Tárki felmérése alapján 14%, sőt, a Szonda Ipsos legújabb kutatása szerint a januári 11 és a februári 12 után jelenleg 15 (!) százalékon áll. A liberális kötődésű, Jobbik-szimpátiával nehezen vádolható Medián február végi elemzésében leszögezte, hogy az általános kiábrándultságból ,,egyedül a Jobbik profitált", két százalékpontnyit erősödve. Érdekes adalék továbbá, hogy a devizahitelesek körében a 2010 júliusi 53-ról az év végére 39 százalékra csökkent a magukat Fidesz-szavazóknak vallók aránya, az elpártolók pedig nagyrészt a Jobbik szavazótáborát erősítették.

illusztráció

Bár az egyes felméréseket mindig bizonyos hibaértéken belül kell értékelni, a tendencia egyértelműen kedvezőtlen a kormánypártok számára, és jelenleg úgy tűnik, az ellenzéki pártok közül egyedül a Jobbik tudta megszólítani a társadalom szélesebb rétegeit. A száraz számadatok elemzésekor nem árt emlékeztetnünk magunkat, hogy az említett közvélemény-kutató intézetek mind az európai parlamenti, mind az országos választások előtt jócskán alulmérték a nemzeti radikális pártot, nem kizárható tehát, hogy a Jobbik tényleges népszerűsége még ennél is nagyobb. A Jobbik számára kedvező hír továbbá, hogy a választások óta még sosem volt ilyen magas a Fidesz elutasítottsága. Jelen pillanatban az emberek 35 százaléka véli úgy, hogy ha a közeljövőben választásokra kerülne sor, biztosan nem szavazna Orbán Viktor pártjára.

B.J.

barikad.hu


http://barikad.hu/rekord_magass%C3%A1gban_jobbik_n%C3%A9pszer%C5%B1s%C3%A9ge-2011 0325
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 420 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 336
  • e Hét: 675
  • e Hónap: 4420
  • e Év: 157916
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.