Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
A gyerekek is okosabbak, mint
  2011-03-26 23:35:05, szombat
 
  A gyerekek is okosabbak, mint a kormány

A ,,nemzeti konzultáció" egyik állomása a zuglói szakközépiskola volt, ahol a tanulóknak kötelező jelleggel kellett meghallgatniuk a Fidesz-es képviselő eszmefuttatásait, melynek lényege a kétharmados kormány fényezése volt.

A jakobinus diktatúra nyíltan beviszi az iskolákba is a politizálást - sőt a pártpolitikát. De ugyanez folyt már a választás előtt is a Fidesz-es érdekeltségű településeken.

A fejtágítás azonban félresikerült. A fiatalok ugyanis józan ésszel kifogásolták az alkotmánytervezetet. Többek között a tankötelezettség korhatárának csökkentését. ,,Minél több tanult embernek kellene lennie az országban, és így ezzel egy kicsit visszaszorítják, és nem biztos, hogy ez mondjuk egy jó ötlet." A választójogot illető változások szintén ellenérzést váltottak ki a fiatalok között is.

Az eset tanulsága: a gyerekeknek is több esze van, mint az egész kétharmados kormánynak!

Bükkfalvi Roland - Jövőnk.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halál és fejlesztés éhgyomorra
  2011-03-26 23:28:35, szombat
 
  Halál és fejlesztés éhgyomorra

Reggel csörög a telefonom: az egyik szomszéd utcában lakó édesanya felakasztotta magát. Megdermedek, a fájdalom elönti testemet. Egyidősek vagyunk. Voltunk.

Még alig hevertem ki az előző napok híreit: Pilisen huszonéves lány vesztette életét motorbalesetben, társa súlyos sérült, előtte pedig egy tizenéves fiút gázoltak halálra a zebránál. Aztán tódulnak az előhívott emlékek az elmúlt időszakról: egy fiatal fiú fejbe lőtte magát, egy lány egérmérget vett be, a másik az ereit vágta fel, a harmadik pedig egy marék gyógyszerben keresett menekülő utat. Egy idős néni halálra fagyott, de hívott egy sínek mellett álló édesanya is, aki zokogva mesélte: ha most nem vettem volna fel a telefont, a következő vonat elé ugrott volna, ahogy barátnője tette nemrégen - a sínek melletti kereszten friss koszorú őrzi emlékét. Aztán itt van az idős néni segélykiáltása felém: már nem bírom, negyvenszer raboltak ki! De a kettős gyilkosság áldozatai is várják az igazság pillanatát.

Ki kell mennem a levegőre, mert megfulladok. A postaládában újság, kiveszem. Hú, ez is fáj! A címlapon ordító propaganda: ,,Százmilliós beruházás Pilisen" EU-s pályázatok: szigetelés, tető, ajtó, ablak, homlokzat, fűtési rendszer. A százmillió forint nem a helyi vállalkozók zsebében landol, de erről nem írnak. Arról sem, hogy évtizednyi idő óta nincs ifjúsági ház Pilisen.

Két hír: halál és fejlesztés - éhgyomorra. Nincs kedvem reggelizni, inkább írok. Siratom azokat az embereket, akik éhezve, fázva, munka nélkül, agyongyógyszerezve nem tudnak együtt örülni a fideszes városvezetéssel a százmilliós nyílászáró-cseréknek, nem érzik jól magukat a bőrükben, inkább levetik azt, végleg. Hány árverezést, öngyilkosságot el lehetett volna kerülni e százmilliós összegből! Súlyos mulasztás, hogy a néhány ezer forintba kerülő, lelki-készenléti telefonos ügyelet beindításáról szóló egyéni képviselői indítványomat a testület elutasította. Pedig néhány lélek talán kapaszkodót találhatott volna utolsó perceiben.

Egyik gyermekem mutatja a helyi fiatalok facebook bejegyzéseit: ,,Pilis elátkozott város". Ma először elmosolyodom: ők látják, érzik a problémát, és egyre többen jelölik meg a Jobbik Ifjúsági Tagozatát ismerősnek. Az átok már nem tart sokáig...

Gajdosné Nagy Tímea
( a Jobbik pilisi önkormányzati képviselője )

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mi országunk kétharmadát nem
  2011-03-26 23:19:53, szombat
 
  2011-03-26. 14:55
Szaniszló Kadhafiról és saját helyzetünkről: "A mi országunk kétharmadát nem az arabok vették el"


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Vhb_OQUURug


http://kuruc.info/r/34/76532/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megvágták Lázár János költemén
  2011-03-26 23:18:20, szombat
 
  Megvágták Lázár János költeményét


2011.03.21. 00:51
1.

Petőfi Sándor jogi lépéseket fontolgat

Petőfi Sándor jogi képviselője szerint a Fidesz a "15-dik Március, 1848" című verse ügyében is a hamisítás "jól bevált eszközéhez folyamodott".

Petőfi Sándor most azt vizsgálja, hogy milyen jogi lépéseket tehet a hamisítók ellen, mert a megvágott, manipulált szöveg semmilyen módon nem fedi a valóságot, közölte Petőfi Sándor jogi képviselője.

A költő úgy fogalmazott: "mint már annyiszor, a fideszesek most is a hamisítás szerintük jól bevált eszközéhez folyamodtak." Azt a szöveget, amelyet a nemzeti ünnepen, a Nemzeti Múzeum lépcsőjén elszavaltak, megvágták, manipulálták úgy, hogy az elveszítette az eredeti értelmét, közölte.

Aki ismeri Petőfi Sándor forradalmi költészetét, pontosan tudhatja, hogy számára a sajtó szabadsága az egyik legfontosabb forradalmi cél volt, amely a zsarnoki hatalom hazugságainak leleplezésével szolgálja a nemzetet, hangsúlyozta Petőfi Sándor.

A költő jogi képviselője szerint aki csak egy kicsit is veszi a fáradságot, ellenőrizheti az interneten, hogy a szavalat "ebben a formában közönséges hamisítvány".

2.

A kuruc.info közleménye

A kuruc.info nevű szélsőséges portál a Lázár János kiszivárogtatott beszédével kapcsolatos kérdéseinkre a következőket válaszolta, melyet közlemény formájában is kiadott:

Szónoklat, vita és jegyzőkönyvrészletekből, tehát nem minden esetben a teljes művek bemutatásából állt a kuruc.info szerkesztett tartalma, mint minden politikai koncepció alapján szerkesztett portál általában.

A portálnak is, számos - többek között művészeti, dramaturgiai és időbeni - szempontnak kell megfelelnie. E szempontoknak megfelelően, bizonyos beszédek nem teljes terjedelemben jelentek meg (például az idézett Lázár-beszéd), és mint ismert, még a Himnuszt sem szoktuk teljes terjedelemben énekelni az ünnepeinken sem.

Tavaly több tízezer ember kordonokkal, gyűlöletkeltéssel ünnepelhette március tizenötödikét. Értetlenül és megdöbbenve állunk minden olyan próbálkozás előtt, amely ezt a bulit az idén már el kívánja venni az emberektől. Zsidók!

3.

Kósa Lajos a frank pozíciói zárását fontolgatja

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke szerint Petőfi Sándor Lázár János költeményének ügyében is a hamisítás "jól bevált eszközéhez folyamodott".

A Fidesz azt vizsgálja, hogy milyen jogi, politikai és katonai lépéseket tehet a hamisítók ellen, mert a megvágott, manipulált szöveg semmilyen módon nem fedi a valóságot, közölte Demeter Ervin, a kuruc.info jogi képviselője.

A politikus úgy fogalmazott: "mint már annyiszor, Petőfi Sándor most is a hamisítás szerinte jól bevált eszközéhez folyamodott." Azt a szöveget, amelyet a nemzeti ünnepen, a Nemzeti Múzeum lépcsőjén elszavaltak, Petőfi Sándor átírta, manipulálta úgy, hogy az elveszítette az eredeti értelmét, közölte.

Aki ismeri Lázár János polgármester költészetét, pontosan tudhatja, hogy a neve alatt lévő svájci bankszámláján mennyi befizetés történt, amely a nehéz helyzetben lévő, szegény, rászoruló Lázár-gyerekeket segítette, hangsúlyozta Kósa Lajos.

Idén Lázár János a kordonokkal, gyűlöletkeltéssel teli megosztott ünnepek után több millió forintos, megérdemelt költségtérítéssel ünnepelhette március tizenötödikét Zürichben. Értetlenül és megdöbbenve állunk minden olyan próbálkozás előtt, amely ezt az összeget utólag el kívánja venni Lázár Jánostól.


http://orulunkvincent.blog.hu/2011/03/21/megvagtak_lazar_janos_koltemenyet#c13032 391
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár polgártárs, egyszer eljö
  2011-03-26 21:06:35, szombat
 
  Lázár polgártárs, egyszer eljön a pillanat.

Hát ezt is megértem. A Fidesz frakcióvezetője Lázár János elmagyarázta megfelelő pontossággal, hogy én, aki jelenleg az életben maradásért küzdök egyre kisebb energiával, én aki a középosztályból megállíthatatlannak látszódva csúszom lefelé, valójában azért csúszom le, mert szart se érek. .
Lázár János megmondta, mindenki annyit ér, amennyi anyagi javat fel tud mutatni. Amikor az ember szemébe mondják, hogy ő semmit ér, akkor kénytelen szembenézni pár nagyon kényelmetlen dologgal.

Amikor futott még a szekerem, nagyon jól kerestem, nagyon magas színvonalon tudtam élni az életemet. Sokat dolgoztam azért, hogy jól élhessek, de nem voltak érdemi anyagi gondjaim a gyerekeim is mindent azonnal megkaptak, amire vágytak, leginkább erre költöttem már akkor is a vagyonomat. Amikor futott a szekerem, magam is hajlamos voltam elhinni, mert ezt szívesen hiszi el az ember, hogy azért mennek jól a dolgaim, mert egy értékes és tehetséges ember vagyok, a tehetségem adja az értékemet, ami be is forintosítható. Bár akkor is azt mondtam, értékemen alul vagyok megfizetve. Hajlamos voltam elhinni, hogy valóban mindenki saját sorsa kovácsa. Meg ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát és sorolhatnék még egyéb színes dakota közmondásokat.

Igaz, soha nem gondoltam úgy, hogy egy ember értékét a vagyona adja. Az én fiamat nem azért tartom és tartottam jó partynak egy lány számára, mert van neki svájci bankszámlája, hanem azért, mert tele van a szíve szeretettel, mert csodálatosan szép szemei vannak, mert jó humora van és szerintem jó apa és jó társ lesz majd belőle. Társat
és barátot sem választottam soha jövedelmi szempontok alapján, mindig hagytam, hogy az érzelmeim vezessenek. A jobb anyagi lét idején is úgy gondoltam, az én igazi vagyonomat, értékemet elsősorban a gyerekeim adják, a párom, akire számíthatok jóban és rosszban, a barátaim a pártom az SZDSZ és a csapatom az MTK.

Aztán hirtelen fordult körülöttem a világ egy nagyot. Ehhez hozzájárult egy válás is, ami lelkileg és anyagilag is padlóra tett. Hozzájárult a magyar vállalkozások halálát jelentő körbetartozás rendszere. Ezek adták az első nagynak mondható pofonokat, majd az utolsó cseppet a kormányváltás hozta el, ahol a politikai érdek értéktelenné tett engem minden érdemi indok nélkül. Fentről nagyot zuhantam a mélybe. Fájt a zuhanás és összetörtem magam rendesen. De ennek ellenére, úgy, hogy úszom jelenleg az adósságban, értékes embernek tartottam magam. Aztán jött Lázár János frakcióvezető, aki a képembe vágta kendőzetlenül, hogy szart sem érek, hiszen lassan nincs semmim. És igaza van.

Vagyonom a semmivel azonos szinte. Van egy kis lyuk lakásom, ami viszont számomra az otthon, a maga silányságában is és szeretem. Van egy autóm, ami 10 éves, de nem is az enyém, hanem a banké, aminek minden hónapban nyögnöm kell a részleteit. Van pár műszaki cikkem, de nem nagy cucc az egész. Viszont van jelentős személyi kölcsönöm, amit azért kellett felvennem, hogy ne kapcsolják ki nálam az áramot. Van két hitelkártya-tartozásom, ami iszonyú kamatokkal ketyeg a nyakamban és már nem tudom a részleteit se fizetni. Lám így kerül szemétdombra egy értéktelen rongy Lázár úr szerint, aki én volnék, a magyar választópolgár.

Tudod, Lázár Jani, lehet, hogy te valóban sikeres dúsgazdag ember vagy. Lehet, hogy a vagyonod boldogságot is tud adni neked, hiszen a vagyonból vehetsz magadnak nőt is akár vagy barátnak látszó partnert. Lehet, sokan mosolyognak rád a pénzedért. Te luxusautóval furikázhatsz a tőlem elvett közpénzekből, szép nagy, és kényelmes házat nevezhetsz az otthonodnak. Van munkád, ahonnan politikai okok miatt nem akar kirúgni senki, akkor se, ha lenne rá indok. Úgy érezheted, te vagy az élet császára és kipöckölheted felém a csikkedet. Te vagy a jani, Janikám! Csakhogy belegondoltál már abba, hogy aki fent van, az egyszer kerülhet nagyon mélyre is onnan? És minél magasabbra mászik valaki, annál nagyobb lehet a végén a zuhanása? Ha elbuksz egyszer majd mindent, akár önhibádon kívül is, vajon mit fogsz majd magadról mondani a mélység poklában? Önmagadat is szarnak fogod tekinteni, vagy akkor majd kétségbeesetten fogsz vinnyogni, hogy segítsen valaki?

Lázár polgártárs! Tudod, a gyerekeim amikor meglátnak engem, hozzám rohannak és átölelnek boldogan. A 8 éves lányom arról mesélt múltkor nekem, hogy ha majd öreg leszek és beteg, ő eljön hozzám és kimossa a ruháimat, főz nekem finom ebédet. 10 éves fiam azt mondta, ő rám a legbüszkébb az életében és engem szeret a legjobban a világon. Csóró vagyok, a te szemedben senki, a gyerekeim szemében a Világot jelentem! Csóró vagyok, a te szemedben senki, de életem párja, a szegénységben és a kilátástalanságban is hozzám bújik és tartja bennem a lelket. Csóró vagyok, a te szemedben senki, de barátok állnak mellettem a bajban, akik igyekeznek segíteni legjobb tudásunk szerint. Emberek mosolyognak rám, emberek nyújtják felém a kezüket. És én tudhatom, János, hogy nem a pénzemért, nem a vagyonomért szeretnek. Nekem megadatik, hogy tudjam, értékeimért tartanak értékesnek akik
annak tartanak.

Te azt mondtad, senki vagyok és szart se érek. János, körbenézek magam körül és valóban szegénységet, súlyos anyagi problémákat látok. De ha körbenézek magam körül, leginkább mellettem álló, engem nagyon szerető embereket látok. És amikor ezt látom, nem vagyok meggyőződve - János - arról, hogy te vagy a gazdagabb és a sikeresebb, bár nem érted miről beszélek és ezért ma már nem is haragot, inkább szánalmat érzek irántad. Szánalmat és bevallom, megvetést is. Tőlem nem kell bocsánatot kérned. Szegénységemben is még adott a lehetőségem, hogy megválogathassam, kinek a bocsánatkérésére tartok igényt és kiére nem. A tiedre nem. Semmi közünk egymáshoz. Élj boldogan a vagyonodban fürdőzve, aminek nem kis részét az én adóforintjaimból vetted el magadnak. De egyszer, János, mindenkinek eljön a pillanat,amikor tükörbe kell majd nézni, lehet az utolsó lélegzet után, de akkor is. Nem irigyellek.

Rózsa Mihály
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az új alkotmány tiltaná a kett
  2011-03-26 20:52:06, szombat
 
  Az új alkotmány tiltaná a kettős mássalhangzókat


2011. március 25.,

Schmitt Pál javaslatára mássalhangzót ezután csak magánhangzó követhet, ami alól az államfő neve sem kivétel, de abban a második ,,t"-t ezentúl magáhangzónak kell tekinteni.

Szintén alkotmányi szintre emelkedhet néhány értelmetlen nyelvtani szabály is. Az új alkotmány értelmében ezentúl helyes lesz a ló tárgyeseteként a ,,lót", a ,,köt" pedig a kő tárgyesete lenne, ami magával vonja a hosszú ékezetek megszüntetését is, mint fülkeforradalmárhoz méltatlan szocialista nyelvi csökevényt.

A köztársasági elnök sok évtizednyi polgári akaratnak eleget téve megszünteti az ,,ly"-t, ezentúl minden szót ,,j"- vel kell írni, még azokat is, amikben eredetileg nincsen ,,ly". Ez a szabály viszont nem vonatkozik azokra a szavakra, amik tetszenek az elnöknek, mint például a ,,muszály".

Szabad lesz keverni a "ban-ben"-t és "ba-be"-t, feltételes módban "nák"-kal kell ragozni és olyan szó, hogy "egyelőre" pedig nem is lesz.

Az egybeírás-különírás kérdését is egyszer, s mindenkorra rendezné az új alkotmány és egységes szabályként engedélyezi bármely szó egybeírását, sőt azt is, hogy szavakat akár egymásra írjunk. Az elnök e cikkelyhez fűzött kommentárjában kifejti, hogy a szabad egybeírás azért is indokolt, mert a "különírás"-t is egybeírjuk, ami szerinte vicces, bár nem biztos benne, hogy tényleg egybe kell-e írni.

Az alkotmányba foglalandó nyelvtani szabályokról szeretett volna véleményt mondani az MTA Nyelvtudományi Intézete is, amit csak az azonnali megszüntetése után fog tudni megtenni.


http://hircsarda.blog.hu/2011/03/25/az_uj_alkotmany_tiltana_a_kettos_massalhangzo kat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Philip lesz a Széll Kálmán ter
  2011-03-26 20:15:43, szombat
 
  Philip lesz a Széll Kálmán tervből

2011. március 25., péntek

A kormány az ellenzéki, és a független gazdasági elemzői észrevételekre ezúttal konstruktívan reagálva, módosítja a Széll Kálmán Tervet.

Matolcsy György döntése alapján korszerűsítik a programot, és átnevezik Széll Philipre. ,,Sokan támadtak, hogy megint a múltban keressük az aktuális kérdésekre a választ, hát akkor most ez így tényleg uptodate lesz!" - mondta a miniszter. Az új terv elindítására ünnepélyes keretek között kerül sor, amit összekötnek a munka ünnepének rendezvényeivel.

Május 1-jén teljes hosszában lezárják a Könyves Philip körutat, ahol többek között nagyszabású sporteseményeket is rendeznek. Mészöly Philip védnöksége mellet bonyolítják le a nemzetközi tengó kupát, ahol világhírű magyar származású sportolók is szerepelnek a meghívottak között, így számíthatunk Lahm Kálmán és Neville Kálmán érkezésére is. ,,Ott leszek, mert nagyon megtisztelő egy olyan futballista, mint a legendás Blond Rock védnöksége" - nyilatkozta Neville.

Az új tervet ünneplő majálison a talpalávalót a Balogh Philip Gipsy Band fogja biztosítani, a műsort pedig az azóta megtért Philip Olga vezeti. Mikszáth Philip részleteket olvas fel Csala Zsuzsa, míg a vidám pódiumon fiatal színészek Latabár Philip számokat fognak előadni. Főszponzor a Kálmán Morris.

A külföldön élő magyarokra is gondoltak a szervezők, így a München-Budapest között közlekedő Philip Imre expressz május 1-én ingyen szállítja a Kálmán nevű utasokat.

http://hircsarda.blog.hu/2011/03/25/philip_lesz_a_szell_kalman_tervbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kétharmad „kirúglak, h
  2011-03-26 20:10:16, szombat
 
  A kétharmad ,,kirúglak, ha ellentmondasz" ámokfutása elérte Esztergomot is
2011.03.23. 17:16



Történt ugyanis, hogy miközben Tétényi Éva Gödöllőn részt vett egy konferencián, távollétében Baloghné Mezei (Ágacska, mert a Tuskó Hopkins név már egy világhírű klasszikus regény hőseként foglalt, a bunkó titulus még túl korai lenne a számára, ahhoz még Ritácskának fel kell nőnie a volt főnökéhez, vagy a kétharmad meghatározó személyiségeihez) Rita felépülve akut munkaundoritiszából berobogott a hivatalba és azonnali hatállyal felmondott a polgármester protokollfőnökének és sajtósának. Természetesen indoklás nélkül, hisz a ,,Mindenkivel együttműködünk, aki azt csinálja, amit mondunk" kormány kötelezővé tette az ilyenfajta felmondást. Az persze egyáltalán nem érdekelte Rituskát, hogy a törvény szerint a hivatal dolgozóinak indoklás nélkül csak a jegyző mondhat fel, a polgármester egyetértésével. De hát miért is érdekelte volna?

Először is Ágacska egyszerűen el van tiltva a gondolkodástól, simán utasítást hajtott végre. Másodszor Meggyes Akinemveszéletveszélyesmélygarázstazhülye Tamás megígérte neki: ,,Nyugi Rituskám, ha valaki megemlíti, hogy ez törvénytelen, majd szólok odafönn a cimboráknak (mert tudok ám róluk ezt-azt, különben annyi baromság után amennyit én az utóbbi években elkövettem kiállnának még mindig mellettem?), hogy hozzunk erre is visszamenőlegesen egy új törvényt, aztán 48 órán belül legális lesz a kirúgás oszt annyi."

Mint megyebeli kíváncsian figyelem a ,,Tízek bandájának" (akik most kibővültek egy tizenegyedik taggal) titulált városi frakció további ámokfutását. Érdekel mit lépnek arra a hírre, hogy a sajtós, akit nem lehetett megfélemlíteni néhány telefonnal, úgy határozott, hogy amíg a polgármester a helyén van addig, ha kell akár társadalmi munkában is, de tovább segíti a munkáját.

Persze nem kell hozzá nagy fantázia, hogy mit fognak tenni. Első lépésként kitiltják a hivatal épületéből. Valaki folyton szemmel fogja tartani és szépen szaporodni fognak a fenyegető telefonhívások. Egyre sűrűbben állnak meg majd autók a lakása előtt és feltűnően figyelik majd őt. Ha ennyi sem lesz elég a sajtósnak, jöhet a komolyabb figyelmeztetés, mondjuk mondvacsinált feljelentés (ez lehet akár magánvádas is, hisz Meggyes úr(?) 30 milliós védelmi pénzébe belefér még egy-két ügy). Végső esetben törvényt is lehet hozni, vagy mivel még nincs kész az alkotmány, akár abba is bele lehet foglalni, hogy Tétényi Éva sajtósa nem lehet más, csak akit Meggyes Tamás kinevez.


http://okos-tojas.blog.hu/2011/03/23/a_ketharmad_kiruglak_ha_ellentmondasz_amokfu tasa_elerte_esztergomot_is
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó Péter iszik vagy dro
  2011-03-26 20:00:58, szombat
 
  Szijjártó Péter iszik vagy drogozik?
2011.03.26. 14:56

Mert, az világosan látszik, hogy nincs a tudatánál. Miből gondolom? Nos, az MTV ,,Az este" című műsorában március 22-én arra a kérdésre, hogy mit szól az április 9-re tervezett szakszervezeti tüntetéshez Szijjártó Egybites Péter olyat mondott, hogy majdnem a szék mellé ültem. Petya kijelentette, hogy ez a tüntetés nem magyar, hanem nemzetközi (ami igaz is, mert más országok szakszervezeteinek képviselői is eljönnek szolidaritásból) és csak azért tartják hazánkban, mert most mi vagyunk a soros EU elnökök. Aztán úgy folytatta az agymenését (itt már erősen kapaszkodtam a szék karfájába, mert kezdtem szédülni), hogy a kormány üdvözli a tüntetést, hisz a Nemzeti Egyedülműködés Kormánya is a megszorítások ellen van. Péterünket nem zavarta (vagy el sem jutott a tudatáig), hogy a MAGYAR szakszervezeti vezetők világosan kijelentették, hogy a tüntetésüket az aránytalan és igazságtalan adórendszer, a táppénz csökkentése, a nyugdíjrendszer felelőtlen átalakítása, a korkedvezmény és a korengedmény eltörlése miatt szervezték meg.

A miniszterelnök személyes Mellébeszélője egy levegővétel után még folytatta, hogy a kormány örül, hogy a szakszervezetek a kormány gazdaságpolitikája mellé állnak és különben is Gyurcsány a hibás (na, ezt már a földön ülve hallgattam, mert bátor vagyok, de nem vakmerő, ekkora pofátlanság hallatán úgyis leszédültem volna a székről).

Gyorsan hasra vágtam magam és úgy vártam a folytatást, mert azért még az ülő helyzetből való hanyatt esésnek is vannak rizikói. Vártam, hogy Kétharmad Péter bejelentse, hogy a kormány támogatja a tüntetést, és ha valami fatális véletlen folytán nem lennének a tüntetők legalább ötvenezren, a kormány besegít, és annyi statisztát küld a helyszínre, hogy kilegyen a létszám. Természetesen fizetett (és szerződött, de csak utólag, ha valaki megpiszkálná a dolgot) statisztákkal, akiknek egy sima vonulásért 1500 Ft, fütyülve vonulásért 2000 Ft, a ,,kormány mondjon le" bekiabálásért 5000 Ft, az ,,Orbán takarodj" szöveg skandálásáért 10000 Ft ütné a markát.

De ettől a bejelentéstől megkímélt a műsor riportere, mert még mielőtt mindenki Péterkéje kifejthette volna, ,,majd meglátjuk" felkiáltással témát váltott.

http://okos-tojas.blog.hu/2011/03/26/szijjarto_peter_iszik_vagy_drogozik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Javaslat a nyugdíjrendszer ref
  2011-03-26 19:54:08, szombat
 
  Javaslat a nyugdíjrendszer reformjára:

- Felosztó-kirovó rendszer helyett sorsolásos - aki nyer, az nyugdíjas lesz,
aki nem, az dolgozik tovább.

- Testvérnyugdíjas program - mindenkinek kisorsolnak egy testvérnyugdíjast,
akit el kell tartania, ezzel párhuzamosan a nyugdíjjárulék megszűnik. Akinek
nem jut testvérdolgozó, az így járt.

- GDP rulett - a kormány minden évben egy szektortól vagy egy nagyobb cégtől
elvesz annyit, amennyi a nyugdíjra kell. Ehhez szerencsekereket használ
Alkotmánybírók jelenlétében.

- Nyugdíjszerző háborúk indítása szomszédos országokba, akikre nem annyira
figyel a nemzetközi közvélemény.

- 13. havi munka bevezetése - ennek bevételét a Nyugdíjasmentő Alapnak
ajánlják fel.

******************************

Mit tegyünk a kötelező magánnyugdíj-pénztárban lévő megtakarításunkkal?

- Nyomtassuk ki az utolsó egyenleget, keretezzük be és emlékezzünk rá!

- Hagyjuk bent egy évig és a pénztár magától is lenullázza, ami az addigiból
megmaradt.

******************************

Amit a kormány tenni fog a magánnyugdíj pénzekkel:

- Olcsóbb magánnyugdíjasokat vásárol Kínából.

- Módosítják az Alkotmányt, így minden 4 életben töltött év csak 2 évnek fog
számítani a jövőben.

- Matolcsi György felteszi a 24-esre Monte Carloban.

- Keres egy olyan excel rovatot a költségvetésben, ahova befér ez az összeg,
és beírja.

*****************************
A legrosszabb mondat, amit a nyugdíjas postástól hallhatunk 20 év múlva:

- Ne tessék aggódni, a Gitta néni a 3/d-ből sokkal rosszabbul járt, tőle
minden hó végén elviszek 980 forintot a diákhitelére.

- 82 évesen már nem szedem olyan gyorsan a lépcsőket, de már csak 6 évem van
hátra a nyugdíjig.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 420 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 761
  • e Hét: 3863
  • e Hónap: 14974
  • e Év: 168470
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.