Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Gavallér János: Lelki válság
  2011-03-03 22:59:53, csütörtök
 
  Gavallér János: Lelki válság



Az önön valóságától megfosztott ember, az identitás zavarokkal küzdő társadalom, mint a test, előbb-utóbb betegségeket, pszichiátriai tüneteket, működési zavarokat produkál. A liberalizált világ, egy olyan erőszakot követ el a tudatalattiban, amely felborítja azt az egyensúlyt, amely biztosította az emberiség számára a végtelen folyamatosságot, vagyis a fa, fa volt, a víz, víz, a virág, virág, a férfi, férfi, a nő, nő, az arab, arab, a magyar, magyar minden rendelkezett saját tulajdonságokkal és minden működőképesnek bizonyult. A szabadságnak kikiáltott identitás zavar, testi és szellemi koncentrációs problémákat idéz elő, amely minden emberben teljesítmény visszaesést eredményez. Hogy a tudomány bizonyítja-e a lélek uralta test, ezen működésmechanizmusát, az lényegtelen, mert a teljesítménykövetkezmény, a betegségek sokasodása, a rák-gomba burjánzása mind bizonyítja, hogy az immunrendszer átlagban gyengül. (A statisztika világában csak statisztikai adatokkal lehet meggyőzni a statisztikusokat, hogy a statisztika nem ér semmit!) A kétségek közé sodort elme, a központirányító lélektől, nem kap instrukciókat arra nézve, hogy milyen programmenühöz csatlakoztathatja életgenerátorait, így több szálon, több identitást futtat egyszerre, vagyis roncsolja az egységes energia mezőt.

Minden mindennel összefügg - áll a világtudomány előtt felállított Isten, megdönthetetlenül-, és minden változás mindenben változást idéz elő. A nagy társadalmi változások, így a ,,lehetőségek hazája" is csak egy igazságferdítés által kihasznált érdek-erőfitogtató hazugság, mivel nem teremthető úgy jólét, hogy az át ne hágná a viszonyrendszeren alapuló mindenség szabályait, azaz fel ne borítaná a működésbiztosító egyensúlyt. Jelenleg a világot irányító gazdaság, politikai nézet, bankvilág (Bildenberg-csoport), vagy bármilyen strukturális rendszer ott van tévedésben, hogy mihelyt kialakul a megkérdőjelezhetetlen fölénye, azonnal működésképtelenné teszi önmagát (Lásd: Az USA vezető szerepe a világban, amint megkérdőjelezhetetlen vezető, egy pólusú lett a világ, minden hibája, túlsúlya önmaga bomlasztójává tette.). Az idő megjósolhatatlanul egyoldalú dimenzió ahhoz, hogy egy-egy gazdasági teória meghatározza az emberélet minőségét, kimutatható változást idézzen elő pszichikai hatások nélkül, így az irányított életérzés, a skatulya-kaszt felhatalmazottnak tekinti magát az emberiség normaprezentációjára. Azaz zsákutcában gyorsít a világelit.

A káosz-lehetőség pillanatnyilag rózsaszínre festi a zavarosban halászó vadkapitalizmus spekulációs guruinak az eget, de hosszútávon pontosan csapdát ásnak önmaguknak, mivel a felülírhatatlan erkölcsi normák az emberi alázatra épülve esélyegyensúlyt kell, hogy szüljenek a testet irányító központban, ám a spekuláció épp a fordítottját idézi elő. A testi reakciók a lélekegyensúlyon múlnak. A rendszerváltásnak titulált gazdasági szemfényvesztés, a remény napról-napra történő leértékelése, azaz a felelőtlenség hitelesítése -az idődimenzió tükrében-, ahhoz köti a lelki tönkretételt, aki fémjelzi átfogóan a kort (a mi esetünkben a Fideszhez, a többi párt, az idődimenzióban degradálja önmagát). A társadalom reakcióképessége egyenes arányban nő azzal, ha illúzióhazugságokkal (cirkusszal) van ébren tartva, de teljesítőképessége fordított arányban romlik, így a ,,kizsákmányolhatóság" rohamosan csökken, az egészsége depressziós-diffúzió által dühkitörésekben fog megnyilvánulni: Az ,,emberi minőség" leértékelődik.

A liberalizáció által, identitástól megfosztott ember irányíthatatlanná, működésképtelenné teszi az egymás mellett élés, az egymás kiegészítésén alapuló életet. A kommunikációs hatásvadászat, a modern cirkusz elnyújtja az egyensúlyt vesztett társadalmak összeomlását, de az állandó inflációs-manipuláció, a szolgáltatások, az élelmiszer árak vissza-visszatérő drágulása, az infrastrukturális kiszolgáltatottság depresszió növelő hatása előbb-utóbb romba dönti a tervstatisztikára épülő globalizációt. Hazánkban ráadásul évtizedek óta a hazug és korrupt szocializálódás az erkölcsi norma, legfeljebb titkosításokhoz fordul az elit, annak érdekében, hogy hatalmi mámorában tovább fürödhessen. Tisztában vannak-e professzoraink, docenseink, dékánjaink azzal az egyszerű valósággal, hogy a tanítványok azonosulnak az oktatók életvitelével, vagyis a jelen nemzedék, az elitkaszt oktatóiktól sajátították el az erkölcsi normákat, ami megállíthatatlan áramlatként söpör végig a társadalmon a legutolsó piti tolvajig. Azaz mindenki elfogadhatónak ítéli meg a lopást, kacsintósjános országlása óta, mivel se az a párt, se azok a személyek nem lettek felelősségre vonva a lélekromboló gyakorlat miatt.
A nyolc évről szónokló kommunikációs fogás nehogy rosszul süljön el! Ugyanis ez azt jelenti, hogy a privatizáció, az Antall, a Horn és az első Orbán kormány megfelelően látta el feladatát, ha viszont törvényileg és társadalmilag elfogadható az, hogy az előző rendszer működtetői a következő rendszer haszonélvezői, akkor a gátlástalanság gyalázatában megrothad a lélek.

Trükkök százai sem billenthetik a serpenyő nyelvét egyensúlyba, ha a gyakorlat azt bizonyítja, hogy napról-napra kilátástalanabb egy nemzet helyzete, ugyanakkor egy olyan számmisztikai bankspekuláció uralja a nemzetgazdaságot, amely a végtelenben sem képes egalizálni az adósságainkat. A mindennapi élet azért képtelen a megelégedettség életgenerátorát, a lelket kiegyensúlyozni, mert a számmisztika távol áll a megdönthetetlen valóságtól, a gyakorlattól. Az élet olyan súlyos ferdülésen megy keresztül, amely az összeomlás felé kormányozza a társadalmat. A slamasztika színezése idejét múlt diktátum.
A problémák sziszifuszi görgetése nem vezethet eredményre, miközben emberek állatokat megalázó körülmények között élnek (Vajon Hegedűs Zsuzsa kutyája, vagy egy hajléktalan él jobb körülmények között?). A döntéshozók kötelessége visszaadni az emberi élet méltóságát, ezzel elősegíteni az egységes energia mező működését, a lélektisztaságra épülő erkölcsös életet.

2011. 03. 02.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha már hazudni sem tudnak...
  2011-03-03 22:49:25, csütörtök
 
  Ha már hazudni sem tudnak...


Mikor kell elgondolkodnia egy kormánynak azon, hogy valamit kurva szarul csinálnak? Ha rájuk omlik a Matolcsy vízió, és manyup vagyon ide vagy oda, de megszorítani kell? Vagy, ha a soros elnökségünket mostohagyerekként kezelik az Unióban, és elterelnek minden fontos dolgot tőlünk a lehető legtávolabb? Esetleg, ha már a választópolgárok 61%-a mondja, hogy rossz irányba megyünk?

Frászt.

Leginkább akkor kell, ha már a hazugság és parasztvakítás készlet is kimerülőben van, hegyet hordanak össze hülyeségből, és ostobaságot tesznek rá koronának. Tegnap reggel még azon vitatkoztunk, hogy mennyi létjogosultsága van a kormány alkotmányos kérdőívének. Ebéd mellé az indexen olvashattunk átfogó írást a forradalmi alkotmány készülésének kulisszatitkairól, majd egy óra múlva Lézer János bejelentette: Szájer József alkotmányügyi kérdezőbiztos benyújtotta alkotmányszöveg tervezetét, amit hetedikén már tárgyalnak is a nagyszerűek.

Bazzeg, azt azért nem gondoltam, hogy a Magyar Posta ilyen nagyszerű cég. Egyik nap kézbesíti a kérdőíveket, másnap délre meg a nép által kitöltött válaszokat. Amiket nyilván fel is dolgoztak, és a népakaratot Szájer bizonyára figyelembe is vette az alkotmányszöveg gyors leskiccelésénél. A manus gyorsabban ír, mint a Nemzet Tolla, és azért ez már világviszonylatban is elismerésre méltó teljesítmény.

Kedves alkotmányozó pajtások! Én a saját kérdőívemet széles ívben dobtam ki a kukába. Innentől teljesen felesleges azt hazudni, hogy a mi véleményünk érdekel titeket. Faragjatok magatoknak pártalkotmányt ahogy tetszik, minket meg hagyjatok békén a legitimálós faszságaitokkal! Legyen Magyarországnak olyan alkotmánya, aminek készítői leszarják az itt élőket, cserébe ígérjük, mi is ezt tesszük az alkotmányotokkal. Ha Orbán Viktor magyar állampolgárként kijelenthette, hogy nem tiszteli az érvényes alkotmányt, akkor a példát követve bármelyik magyar állampolgár kijelentheti ezt az övéről. Felesleges volt kidobni ennyi pénzt az ablakon, ha a kérdőívek célállomása nyilvánvalóan előre látszik.
Ehhez képest csak kis színes, hogy Budai Gyula eltévedt a jogi útvesztőben, belegabalyodott a törvények labirintusából kivezető aranyfonálba, és szorult helyzetében mondott kapitális baromságot. Úgy esett az eset, hogy Budait rácsibészelte volna az LMP az esztergomi pajszeres Meggyes Tamásra. Gyulusnak viszont forró ez a kása, égeti a száját, az istennek se akarózik akoltársat baszogatni Heller Ágnes után. Szegénynek a kifogások keresésében lefüstölhetett az agya, mint a Wartburg kuplung, és égett szagot párologtatva magából hebegte a következőt:

Hááááátőőőőizéééé, ő nem vizsgálhatja Meggyes ügyeit, mert az jogszabályba ütközik.

Először: az elszámoltatási kormánybiztost feladata, hogy elszámoltasson bárkit - figyeltél, Gyulám? - az elmúlt nyolc év közpénzeinek felhasználásáról.

Másodszor: lehet hivatkozni arra, hogy oppadron mégsem, mert az önkormányzati szerződéseket az ÁSZ hivatott vizsgálni. Csakhogy ezen a vizsgálatom Esztergommal kapcsolatban túl vannak, ők mondták ki, hogy hajszál van Meggyes Tamás takonypüréjében. Tétényi Éva az ÁSZ dokumentumok alapján feljelentést tett az ügyészségen.

Innentől melyik jogszabály köti a kezedet Gyula? Esetleg, ha idéznéd, persze csakis az okosodás végett. Mert így még az a látszat keletkezik, hogy füllentesz te is minden irányba, mert olyan jogszabályt én nem ismerek, ami kizárná Meggyes aprólékosabb vizsgálatát, és adott esetben felelősségre vonását. Akár általad. Vagy az őszi törvénygyártás alatt született egy olyan, ami kizárja a Fideszes tisztségviselők piszkálást, csak elkerülte a figyelmünket?

Gyurcsánnyal úgyis felsülés gyanús az ügy, a közvélemény meg a Főnökkel együtt eredményt vár. Újabb blamázs helyett mehetnél ezúttal biztosra.

http://varanus.blog.hu/2011/03/03/ha_mar_hazudni_sem_tudnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Svájci frank alapú hitelezést
  2011-03-03 21:41:00, csütörtök
 
  Svájci frank alapú hitelezést vezetnek be a benzinkutaknál

2011. március 3., csütörtök

Mivel egyre több autós nem tudja kifizetni tankolását, a kutaknál ezután a liter és az ár mellett a havi részleteket is feltüntetnék 1 éves, 5 éves és 10 éves futamidőre.

A kormány is beavatkozást tervez, így elképzelhető, hogy a svájci frank hitelekhez hasonlóan limitálnák, hogy mennyit tankolhat egy autós, megtiltanák a 10 évnél régebbi kocsikba való üzemanyag vételezést, illetve a benzinkutas megvizsgálhatná az éppen tankolók jövedelmét, és havi járandóságának 20%-ánál többért nem adhatna ki üzemanyagot

Egy társadalmi szervezet demonstrációt hirdetett a MOL székház előtt, ám a magas üzemanyagárak miatt a tüntetők inkább otthon maradtak. A BKV-nál is fontolgatják a légitársaságoknál használatos gázolaj pótdíj bevezetését, így a 3 kilométernél hosszabb viszonylatokon 50 forintot is meghaladó összeget fizethetnek az utasok.

Máshol is jelentkeznek már a magas üzemanyag árak okozta gondok, így például több McDonald's is engedélyezte a McDrive használatát gyalogosok számára és a pizzafutárok is csak előre utalás esetén viszik már ki a rendeléseket. A taxisok tájékoztatása szerint hamarosan előfordulhat, hogy taxirendelés esetén a sofőr busszal érkezik és az utast udvariasan hazakíséri.

http://hircsarda.blog.hu/2011/03/03/svajci_frank_alapu_hitelezest_vezetnek_be_a_b enzinkutaknal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megy a cigány gyónni
  2011-03-03 21:24:31, csütörtök
 
  Megy a cigány gyónni, s látja, hogy a pap letette óráját a gyóntatószékre. Letérdel, s bal kezét ráteszi az órára.
- Mi a vétked?
- Lopok, atyám...
- Mondd úgy: loptam!
A cigány zsebre dugja az órát.
- Loptam - feleli.
- Mit, gyermekem?
- Egy órát.
- Visszaadtad-e a gazdájának?
- Én magának adom, atyám.
- Ej, fiam, ne nekem add, hanem a gazdájának!
- Próbáltam, de nem kellett neki.
- Hát akkor tartsd meg, fiam . .
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
FIDESZ kérdőívet hozott a post
  2011-03-03 21:15:09, csütörtök
 
  FIDESZ kérdőívet hozott a posta



az teljesen nyilvánvaló, hogy eszükben sincs foglalkozni azzal, hogy milyen válaszok érkeznek. Nekem felfordult a gyomrom, amikor megláttam a két hazaáruló pofázmányát a boriték belsejében - mindezt küldik nekünk a mi pénzünkön.
Undorító egy társaság. A népszavazás viszont nem kell nekik, mint ahogy a Szent Korona alkotmánya sem!
Nekem viszont nem kell sem a kommunista, sem a fidesz alkotmánya.


Az alkotmányozással kapcsolatos �kérdőív�et illetően néhány megjegyzés

1) A kézhez vett borítékban elhelyezett válaszboríték nem szabványos, a négyrét hajtogatott A4-es lap nem fér bele, csak még egy hajtogatás után. Vajjon honnan szedték ezt a semmi szabványos kis borítékot?

2) A kérdőív értékelésének hitelességét illetően

- a komoly kiértékelési szándékot nem tükrözi a kérdőív felépítése. Hiányzik a gépi értékelést lehetővé tevő négyzet egy-egy kérdés után (ahova az értékelő beírt egy számot, amit már géppel lehetett oilvasni)

- aki volt szavazatszámláló bizottsági tag, emlékszik arra, amikor pl. két szavazólap volt (a képviselő és a pártlista) . A szavazókörzethez � ahol tag voltam � kb. 4000 szavazó tartozott, bejött kb. 2000 szavazó. Ez 4000 szavazólapot jelentett. Ennek összeszámlálása és adminisztrálása az első szinten 7 embernek 4 órai munkája volt, azaz 28 emberóra. És ez csak az első szint. Az alkotmány-íven 12 kérdés van, ez az analógiával élve 12 szavazólapak felel meg. Feltételezve, hogy a kiküldött kb. négymillió lap közül jó ha 400 ezer visszajön, ami 4800000 (négymillió nyolcszázezer) �parlamenti� szavazólap kiértékelését jelenti. A tapasztalatom szerinti arány szerint �kézi� értékeléssel ez kb. 1200 emberóra, ami 150 ember 8 órai munkája (ebéd- és pisi-szünet nélkül). Ez az első szint (technikailag azt jelenti, hogy a beérkezett 400 ezer kérdőívet 150 számláló között osztják el, egy fő 2667 kérdőívet kap értékelésre. Nyolc órai munkát feltételezve, ez óránként 2667/8=333 kérdőívet. jelent, azaz percenként 333/60=5,5, két percenként 11 lapon kell a 12 kérdést értékelni és az eredményt valahogy rögzíteni. Ami ezzel a létszámmal lehetetlen.

- És hol van még a kontrol?

Véleményem szerint az egész komolytalan pótcselekvés. A megkívánt végeredmény a statisztikai adatokkal együtt már OV páncélszekrényében közlésre készen van. Remélem, jól számoltam.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
'Alkotmányozási' gondok –
  2011-03-03 20:28:11, csütörtök
 
  'Alkotmányozási' gondok - és gondolatok

2011. február 17. 01:56:11


Ezen a fórumon számos gondolatot olvashattunk már az alkotmányozásról, a múltbéli és a jövőbeli alkotmányról, annak tartalmáról. Itt mindjárt az elején leszögezem: magam a hagyományos, Szent Korona Tan szerinti alkotmányt máig életben lévőnek vélem, hiszen csak felfüggesztődött, de el nem törlődött. Csihák György tanulmánya [1] alapján állítom, hogy azt csak a magyar nemzet gyűlése helyezhetné törvényen kívül és hozhatna helyette esetleg újabb alkotmányt. A trianoni békediktátum óta azonban magyar nemzetgyűlés nem ült össze, így Magyarország 1944-es idegen megszállásával a hagyományos magyar alkotmány csak felfüggesztődött, de hatályon kívül nem helyeződött. Azaz máig érvényes erejű.

Mire akkor mégis e az írás?

Elsősorban a jelenlegi körülmények és az alkotmányozás folyamatát kívánom billentyűzetemre tűzni. Ugyanis a háttérhatalom piszkos átverési politikája áll a háttérben.

Az 1989-ben módosított alkotmányt akkor valóban átmenetinek alkották meg, pusztán csak az 1949-es bolsevik alkotmány gyilkos szakaszainak kiiktatása, működésének befagyasztása és a nyugati demokráciákhoz hasonló demokratikus szerkezet meghatározása volt a célja. Akkoriban a remény még élt, hogy Magyarország a hajdani magyar műveltséget folytató, nem-diktatórikus hatalmat valósíthat meg, ahol a mellérendelő magyar műveltség a hatalomgyakorlatban is megnyilvánul és ehhez meg lesz a nemzet ereje, ezért hamarosan összeülhet a nemzetgyűlés és dönthet alkotmánya ügyében.

Hiú remény volt. 1989-ben valójában csak gengszter- és nem rendszerváltás történt. Ezt hűen tükrözi az azóta toldott-foldott, de valójában máig lecserélhetetlennek bizonyult ideiglenes alkotmány.

Az ország műveltsége ugyanis már a XX. század elejétől láthatóan határozott és alapvető kettősséget mutatott: az urbánusok és a népiek ellentéte az elmúlt évszázad során feloldhatatlan hatalmi ütközetté vált. Az ország szellemi életét az urbánus 'értelmiség' kívánta meghatározni és számára a népi, a nemzeti az a megvetett 'parasztit' jelentette, merthogy ők a városiak hazátlan szellemét hirdető nemzetköziséget képviselték a népiek 'nacionalista' nézetével szemben.

Szándékosan nem használom a zsidó/raj és goy/gádzsó jelzőket, mert itt nem a vélt származásról, nem faji, hanem alapvetően műveltségi kérdésekről van szó. A magukat kiválasztottaknak tekintők mélyen lenézik, a számukra csak 'paraszt' jelzővel illetett hagyományos műveltség híveit, képviselőit, megélőit és mindent megtesznek, hogy a hagyományos magyar életfelfogást, szemléletet, műveltséget felszámolják.

Az elmúlt 20 év megmutatta, hogy ebben a szellemi háborúban egységes, a nemzet érdekeit tükröző alaptörvény nem készülhet el. A balliberális és a nemzeti tábor a döntéshozók fórumán képtelen volt egységes rendszerben megállapodni. Képtelenek voltak, mert olyannyira ellentétesek a követelményeik, hogy bármiféle megállapodás alapvetően nem is volt lehetséges.

Mindezekről árulkodott az SZDSZ agonizálása során Fodor Gábor feltétele: hajlandók belemenni egy új idő előtti országgyűlési választásba, amennyiben a FIDESZ lemond alkotmányozási szándékáról! Féltek, hogy nem a nemzetietlen, hanem esetleg nemzeti felfogás válik abban meghatározóvá egy esetleges kétharmados többséggel.

A FIDESZ nem mondott le a szándékáról, holott egyáltalán nem biztos, hogy valójában a népi felfogást akarta, akarja az alkotmányba megjeleníteni.

Így állt elő az a helyzet, hogy már a gazdik sem tudták a népharagot lecsillapítani és a ballib értelmiség hatalmasat bukott a demokratikusnak kikiáltott, ám mégis átmenetinek vélt alkotmány szerint is. Így került a FIDESZ mégis és valójában is kétharmados parlamenti többséggel alkotmányozási helyzetbe: nincs szüksége az ellenzéki urbánusok támogatására, maga is megalkothatja az ország új alkotmányát!

Csakhogy az urbánusok nem véletlenül állnak a nemzetköziség talaján. Nincsenek egyedül! Európa urai, a pénzbirtokos gazdik ugyanezen talajon állnak és számukra egy nemzeti szellemiségű alkotmány elfogadhatatlan, hiszen az Európai Unió egyik alapfeladata éppen a nemzetek felszámolása, a nemzetek közös birkaólba terelése és nemzetek feletti korlátlan urbánus uralom biztosítása.

Ismét hangsúlyozom: az urbánus nem zsidót jelent! Még akkor sem, ha a hazai zsidóság szellemi krémjének zöme magát ide sorolja. Nem minden zsidó urbánus és nem minden hatalmi körben lévő urbánus zsidó, vagy zsidó származású! Sokkal inkább használható rájuk a benjamita jelző, ami könyvem címét is tükrözi.

A FIDESZ tehát alkotmányozási hatalmi erőre tett szert a 2010-es parlamenti választásokon. Nagy erő. Állandóan ki is használja, mondván, hogy a nép többségének akarata szerint cselekszik.

Sajnos ez azonban így nem igaz. Mert akkor mondhatná ezt, ha a választások előtt meghirdetett programjában a hivatkozott pontok szerepeltek volna és a választók ennek tudtával adják rájuk a szavazataikat. Már pedig a FIDESZ választási programja tele volt szándékkal, álommal, viszont konkrét programot az elszámoltatáson kívül alig lehetett belőle kiolvasni. Így az alkotmányozás sem szerepelt benne.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy jogilag ne alkotmányozhatnának. Csupán csak a folyamat mögé nem lehet a többségi szavazók akaratát állítani. Még akkor sem, ha a népességnek valóban a többsége véli úgy, hogy készüljön új alkotmány. A kérdés azonban az: milyen? Készüljön-e, vagy állítsák-e helyre a történelmi alkotmány érvényességét? A FIDESZ eredeti szándéka - éppen az 1989-es torzóra hivatkozva -, hogy alkotmányozási kérdésekben a népszavazás kizárt. Naná, még esetleg nem a gazdik változatát fogadná el, vagy a ballib média uralmi helyzetéből fakadó agymosással az urbánus változat mellé állna.

Ezért sem a hagyományos alkotmány érvényre juttatása, sem az általuk összeállítottal kapcsolatos népszavazás a FIDESZ alkotmányozási folyamatában fel sem merült. Ugyan a preambulumban megemlítik a Szent Korona Tanát, mint a múlt egyik elemét, ugyancsak megemlítik az ország keresztény jellegét és múltját, ami ellen a ballib urbánus körök máris hörögve tiltakoznak, de hogy a Szent Korona Tan érvényességét újra kijelentsék, ez a lehetőség részükről teljesen lehetetlen. Több okból is.

Az egyik, hogy a koronát nagy általánosságban királyi jelvénynek vélik, ezért, ha a tan alkotmányos erőre emelkedne újra sokaknak az ország királysággá alakulását jelentené. Holott ez tévedés! A Szent Korona Tan ugyan a királyt a Szent Korona teste részének tekinti (fej), de ez a fej nem szükségképpen egyházi fölkenetéssel a népesség fölé emelt uralkodó, király. A Szent Korona Tana ugyan királyság idején jelent meg a köztudatban, ám nem szükségképen királyi államformát képvisel. Sőt, a mellérendelő szelleme egyáltalán!

Csakhogy a nyilvánosságra kerülésekor éppen az európai uralkodó hűbéri rendszer káros hatásainak kivédését szolgálta a mellérendelés szellemében. A király itt nem lehetett a terület és a népesség birtokosa, hanem csak a test feje! A testnek jogai voltak, melyeket a király köteles volt betartani - és ezt az Aranybulla már írott formában ki is fejezte. Ilyen jog volt az ellenállás joga, melyet a mai uralkodók - a demokrácia nevében - éppen minden erejükkel elleneznek. A 2006-os tüntetések véres leverése igazolja ezt.

Éppen ez a szellem, amit az EU vezetése és az urbánus értelmiség a leghevesebben ellenez. Ugyanis számukra a 'demokrácia' azt jelenti, hogy az agymosott néppel 'megszavaztathatják' akár saját halálos ítéletét is - az urbánus kívánságoknak megfelelően. A média az ő kezükben - semmiféle korlátozást el nem ismernek, ők a megmondók - így a hírközlés monopóliumának a legkisebb sérelme is heves ellenállásukat váltja ki. Ez látható volt az ú.n. 'médiatörvény' heves kritikája során. Pedig az Orbán kormány a médiatörvényt elsősorban a szélsőségesen nemzetinek - gyakorlatilag népinek - tekintett médiumok ellen dolgozta ki és kívánta felhasználni. Minthogy azonban a ballib média monopóliumát sértette, hevesen támadták - eredménnyel.

A másik gond a 'szent' jelzővel van, amivel sokan eleve egyházi jelleget kölcsönöznek neki. Holott a 'szent' jelző nem ezt jelenti, hanem szakrálisat. Most a kérdés az, hogy az urbánusok számára mi a nagyobb baj: egyházi, vagy szakrális? Elképzelhető, hogy ez utóbbi. A Szent Korona ugyanis - az aranyművesek és fizikusok elemzései alapján - föltehetően soha sem volt egyházi 'ékszer', hanem szerepét tekintve beavató korona lehetett. Képi mondanivalója pedig egyáltalán nem a keresztény, hanem sokkal inkább a gnosztikus felfogást tükrözi - aminek Róma eszmeisége az egyik legnagyobb ellenzője.

A harmadik, hogy a Szent Korona már a nevéből eredően is az ország koronája, azaz a Szent Korona Tana az országot a Szent Korona birtokában lévőnek nyilvánítja. Holott a pénztőke semmiféle szakrális birtoklást nem kíván elismerni: maga akar a birtokos lenni!

Ehhez kapcsolódnak a továbbiak: a Szent Korona testének a fejét a testtel egyenrangúnak nyilvánítja a Tan és ezért valójában maga a test dönthet arról, hogy azt a szerepkört kire ruházza. Már pedig ez ellentétes a politika pártok rendszerével, a nyugati típusú demokrácia alapkérdésével, ahol pártok döntenek, eszmei maszlagok uralkodnak és ha mégsem, akkor is az ezek mögött álló pénzuralom feltétlenül biztosított marad.

A hazai ballib értelmiség tehát aggódik. No nem azért, mintha a Szent Korona Tan érvényességre juttatásától félne, hanem attól, hogy az általa kívánt alkotmányos rend és a Szent Korona Tan közé álló új alkotmányt teremt a kétharmados törvénykezés és lehetetlenné teszi annak közeli időkben való ismételt önkényes megváltoztatását. Lehetetlenné teszi az esetleges új honfoglalók számára a terep előkészítését, biztosítását. Túl sokat ad a nemzetnek, a 'parasztnak', és túl magasra emeli a saját műveltség erejét, a nép önbecsülését.

Még az a kevés is sok nekik, amire a FIDESZ szellemisége képes lenne.

Ez látszik a szocialisták és az újliberálisok, azaz az urbánusok parlamenti viselkedéséből: bojkott! Nemzetköziség segítségéért való kiabálás! A nagytőke megmozgatása az alkotmányozási folyamat megbénítása érdekében! Csak akkor léphessen érvénybe egy új alkotmány, ha két különböző parlament kétharmaddal, négyötöddel, akárhánnyal megerősíti - magyarán mondva: soha. Ezért ragaszkodnak a mostanihoz, hiszen a zavaros vizekben könnyebb horgászni és nekik minél zavarosabb, annál kevésbé nemzeti a kérdés.

Közben szerveződnek a nemzeti körök is. A hagyományos alkotmány érvényességének helyreállítása mögé egyre többen állnak be. Támogatom a szándékot. Ahhoz, hogy eredményes legyen az izmosodó mozgalom, elsősorban nemzetközi téren kell hatékonyabban föllépnie. Itthon hiába teszi, politikai ereje, hírközlő felülete nincs. Nemzetközi síkon azonban sem Izrael, sem a Benjámin, senki nem támogatja a hagyományos, mellérendelő szemléletű magyar alkotmány érvényre juttatását, mert az határozottan ellenkezik az Urak szándékával: megvalósítani az emberi egyenlőséget a nincstelen bérrabszolgák nulla szintjén és az egyenlőbbek politikai egyenlőségét a gazdag uralmi szinten! Megvalósítani a szabadságot: az erős korlátlan szabadságát a gyengébb felett. Megvalósítani a testvériséget: a felsőbbrendű emberek 'testvéri' uralmát az egyedekké darált társadalom felett. Társadalom? Az már nem az, az csupán tömeg.

Március közepéig az idő rövid. Hogy a FIDESZnek formailag a nép hangját megszólaltatni hivatott, ám alapvetően álságos 12 kérdésére milyen válaszok érkeznek, azokkal majd mit tesznek és aztán milyen alkotmány tervezetet 'vitatnak' meg és fogadnak el, az már más kérdés. Politika erő teremt majd meg egy másik 'alkotmányt', politikai erő erőlteti aztán rá a népre, pontosan ugyanúgy, ahogy tették 1949-ben és 1989-ben, azaz a nemzet számára az 'új' 'alkotmány' érvényessége is csupán annyi lesz, mint az elődeiké. Még akkor is, ha turbó hangerővel fogják üvöltözni: a nép kétharmadának, azaz minősített többségének akarata szerint járnak el - holott az új alkotmányban a nép óhajának feltehetően halovány nyoma sem lesz. Nem is lehet.

A háttérhatalom hiába is akarja mindezek ellenkezőjét elhitetni velünk. Az a háttérhatalom, aminek a FIDESZ ugyancsak kiszolgálója - még ha látszólag 'szabadságharcot' is folytat ellene. Látszólagost, mert a FIDESZ kormány sorozatos visszavonulása (ahogy a médiatörvénnyel, de a nemzeti oktatáspolitikával kapcsolatban is láthattuk) sajnos éppen erre utal.

A magyar nemzet számára viszont érvényes új alkotmányt csak a nemzetgyűlés teremthet. Már pedig nemzetgyűlés Trianon óta és okával nem volt - és egyelőre nem is várható, hogy lesz. Ha akarná a FIDESZ, akkor sem tudná összehívni, mert az urbánusok érdekeit az aztán rohadtul sérti - feltéve, hogy abban éppen nem az ő hangjuk nyilvánulna meg, válna uralkodóvá és mindent meghatározóvá.

Remélem, ettől azért még messze állunk.

Cser Ferenc

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=0&AID=0&Direkt=78763 &offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lámpavas!
  2011-03-03 20:19:56, csütörtök
 
  Lámpavas!

2011. március 2. 22:29:13

A lámpavashoz ez is hozzátartozik

http://nemenyi.net/lib/gall/egyeb/akaszto-csomo.jpg

Magyarország a nyolcéves szocialista-szabaddemokrata rémkorszak után normális ember számára élhetetlen és lakhatatlan provinciává züllött. A magyarság csaknem 90 %-a nyomorult páriaként tengeti mindennapjait, ,,s nem lelé honját a hazában". Vegetál és retteg a holnaptól. Ha még van állása, akkor azért, ha már nincs, úgy azért. A tisztességes, értékteremtő állampolgárok közösségére nézve mindenképpen helytálló ez a megállapítás. Az ide tartozók emberhez méltó életszínvonalat nem tudnak maguknak és szeretteiknek biztosítani, úsznak az adósságban, s dolgoznak azért, hogy a szörnyállam, no meg holmi financiális, parazita guruk elszedjék tőlük nyomorult keresményük egészét.

Ma hazánk a bűnözők és élősködő férgek Kánaánja és földi paradicsoma. Hogy tisztelt olvasóinkat ne hagyjuk kétségek között gyötrődni, e szociológiailag nehezen interpretálható szimbolikus kifejezéseken egyfelől az uzsorás harácstőkét, a politikai vezetőréteget, másfelől a naplopó és purdénemzésre specializálódott cigányságot értjük. (A kollektív megbélyegzés és az általánosító kinyilatkoztatás vádjának deklarálása és stigmatizációs bélyegként való ránk sütése előtt közöljük, hogy azon kevesekkel - tartozzanak akár az előbbi, akár az utóbbi társadalmi csoporthoz -, akik normális életvitelűek, produktív, értékteremtő tevékenységet folytatnak, a világon semmi bajunk nincsen).

Csakhogy az sajnálatos szociológiai tény, hogy ma Magyarországon az ember a normális napi létfenntartáshoz igényelt anyagi szükségleteit (lakás, autó, utazás, szórakozás, kultúra, gyermekeik iskoláztatása, kirándulás, sport stb.) kizárólag bűnözés, illetve a hatályos törvények kijátszása révén tudja kielégíteni, s aki becsületesen dolgozik, az nem ér rá pénzt keresni. Lehet hipokrita, szemforgató módon ezen a kijelentésen megbotránkozni, s e sorok szerzőjét a pokol fenekére kívánni, attól ez még tragikus tény. Miként a francia realista regényíró, Stendhal a Vörös és fekete című regényében fogalmazott: ha egy társadalom, illetve annak prominensei felette rútnak látják magukat a tükörben, alkalmasint nem a tükör a hibás érte, s nem azt kell összetörni, hanem a lehetetlen társadalmi viszonyokat és szerepeket kell megváltoztatni, emberivé formálni.

Sokan remélték - szerénységem nem tartozott ezen optimisták körébe, ugyanis már semmi jót nem várt e hazában egyetlen politikai erőtől sem, hiszen csak a korlátlan, ostoba egoizmust, illetve banális kisstílűséget, valamint szervilizmust látta és látja valamennyi közéleti faktorban -, hogy a tavalyi választások után új időszámítás kezdődik Magyarország történetében. Sajnos, nem így történt. Ady után, szabadon: maradt a régiben a bús, magyar élet... A magyar családok legalapvetőbb létfenntartási és egzisztenciális problémái nem hogy enyhültek volna, vagy legalább ne romlottak volna tovább, ellenkezőleg: a krízis tovább mélyült. A teljesen eladósodott, fizetésképtelen, a leviatán állam és a magánszektor bankjai és közszolgáltatói által totálisan kifosztott helóták előtt még csak a megmaradás halovány reménysugara sem csillant fel. Az új kormányzatnak ideje lenne végre már felismernie, miszerint a magyar társadalom e téren érintettjeinek túlnyomó többsége nem azért jutott fizetésképtelen helyzetbe, mert csaló gazember, hanem pontosan fordítva igaz ez a tétel: csaló gazemberek kergették őket kilátástalan, megoldhatatlan pénzügyi és egzisztenciális helyzetbe. Kezdődött a történet a magyar történelem egyik legkártékonyabb, hazaáruló kormányának, az Antall-kabinetnek a tevékenységével, amely megvetette a ,,rendszerváltoztatás" fundamentumát, s kijelölte a jövőbeli követendő, neoliberális gazdaságpolitikai-pénzügyi csapásirány főútvonalát: földig rombolni a nemzeti ipart és mezőgazdaságot, megszüntetni a védővámokat, s minden nemzetstratégiai ágazatot és szektort átjátszani a külföldi rablóprivatizátorok, illetve hazai csatlósaik Shylock-karmai közé. Ami ezután következett, már csak ráadás volt négy tételben.

Jelenlegi viszonyainkat tekintve pedig több mint vérlázító aljasság, hogy miközben a kormányzat áldozatokat, lemondást vár az élet minden területén az alattvalóktól, ő maga, s az egész politikai osztály még csak nem is korlátozza hedonizmusát, sőt közpénzekből újabb és újabb luxuskiadásait finanszírozza. Egyetlen példaként vegyük a Fidesz-frakcióvezető esetét. Neki pártja 30 milliós luxuskocsit bérel a válság kellős közepén, mert úgymond Lázárnak ,,munkái elvégzéséhez gyors és megbízható autóra van szüksége". Erre mondják amúgy póriasan: nem semmi. (Csak mellékes körülményként: ha a frakcióvezető úrnak efféle gépjárműre van igénye, javallott olyat keresni, amelynek alvázszáma ,,J"- vel kezdődik, hiszen még a német autóklub, az ADAC megbízhatósági top-listájának első tíz helyén is évről évre 5-6 japán márka szerepel). S csak egyetlen történelmi példázat arra, hogy mi különböztette meg a Horthy-korszak elitjét a mai pszeudoelittől. A mostanihoz hasonló jellegű 1929-33-as gazdasági világválság idején gróf Károlyi Gyula kormányfő megvonta a miniszterek szolgálati autóhasználati jogát és csökkentette fizetésüket az államtitkárokéval és a kiemelten magas javadalmazású állami tisztségviselőkével egyetemben. Hiába, úrnak születni kell...

Kérdés, hogy a mostani arab 1848 mintájára mikor érkezik el az új magyar 1956. Hiszen a mai ,,elit", valamint az összes létező morális és jogi norma fölött álló bankokrácia esztelen ámokfutása egy bizonyos határon könnyen társadalmi robbanást idézhet immár elő. S a mindenéből kifosztott, megalázott, tönkretett, veszíteni valóval nem bíró embertömeg bízvást ribilliót robbanthat ki. S akkor a bűnöző politikusok, harácstőkések, bankárok, a követeléskezelő-behajtó cégek féreggurui végre oda kerülhetnek, ahová egyébként társadalmi károkozó tevékenységüket és haszontalanságukat, parazitizmusukat tekintve valók: a lámpavasra. Volt már rá nem egy példa a történelem során. Nem lenne kár egyikükért sem. Elvégre egy nemzet létezése mégis fontosabb az övékénél.

Lipusz Zsolt
Forrás: Lipusz Zsolt

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=79387
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Málta és Lengyelország az EU-b
  2011-03-03 20:08:17, csütörtök
 
  Málta és Lengyelország az EU-ban sem engedi az abortuszt

Posted on 2011/02/27

Csak 18 éven felülieknek! - Abortusz után

A hír nem éppen mai, de nálunk most nagyon is aktuális, hiszen a kormány nem akarja komolyan szigorítani az abortuszt. A FIDESZ vezetése attól fél, hogy ezzel újabb támadási felületet nyújt a balliberális erőknek és az EU-nak, s hazai szavazóbázisából is jelentősen veszíthet. A hír 2002.12.30-án az euro.hu -n jelent meg, de ma Hazánkban sokakat foglalkoztat a téma. Hazánk állítólag nemzeti kormánya gyáva ahhoz, hogy határozottan fellépjen az évente városnyi életet kiirtó magzatgyilkosság ellen. A kétharmados kormány fél az EU-tól, és a balliberálisoktól. A magát kereszténynek hazudó KDNP pedig talpnyaló, megalkuvó módon asszisztál a tömeggyilkossághoz. (NIF)

Az EU-csatlakozás után sem legalizálja az abortuszt Málta és Lengyelország.

Sőt: a lengyel katolikus egyház kéri, hogy - Máltához hasonlóan - a csatlakozási szerződéshez csatoljanak egy előírást, amely megerősíti a tiltás alkalmazását.

Málta Írországhoz példáját követte, amikor egy, a csatlakozási szerződéshez illesztendő protokollal biztosítja, hogy országában továbbra is tiltott maradjon a művi vetélés. Írország 1973 óta tagja az Európai Uniónak, s egy időben az erős vallási gyökerű katolikus ország volt az egyedüli Európában, ahol nem lehetett megszakítani a terhességet.

Az ugyancsak mélyen vallásos Lengyelországban - a máltai példát látva - az egyházi vezetők kérték a baloldali kormánykoalíciót, hogy hasonló kitétellel biztosítsák a tiltás fennmaradását. Kicsit későn jelentkeztek igényükkel, csak azután kaptak észbe, hogy egy lengyel politikus, Marek Dyduch azt nyilatkozta: a csatlakozás után a kormány előveszi az abortusztörvény liberalizálásának kérdését.

A kormány valószínűleg kénytelen lesz változtatni álláspontján, miután a katolikus egyházat a csatlakozási ,,igen“ kampányának támogatására szeretnék felkérni. (Egyébként a koppenhágai találkozó előtt a lengyel kormány nem mutatott semmilyen érdeklődést egy hasonló jellegű szabályozás beiktatásával kapcsolatban.)

Az Európai Unió legtöbb országában a művi vetélés nem tiltott. Egységes európai szabályozás ebben a kérdésben nincs és vélhetően nem is lesz, ám az írek, a lengyelek és a máltaiak ,,biztos, ami biztos“ alapon a csatlakozási megállapodásban szeretnék rögzíteni, hogy az európai térségben általános szabályozást nem fogják rájuk kényszeríteni.

Forrás: jogiforum.hu

Végül egy megrázó kép magyarázattal:



Érző magzat

“Ez az egyik legfantasztikusabb fénykép, amit az ismert univerzumban valaha is készítettek. Egy amerikai fényképész készítette egy operáció alatt, amin egy súlyos gerinc-rendellenességet próbáltak helyrehozni egy magzaton az anyaméhen belül a terhesség 23. hetében. A fényképész akkor még nem gondolta, hogy élete egyik legfontosabb képe lesz ez, hiszen a cél csupán a méhen belüli gerincműtét fényképeken is történő dokumentálása volt.

Miközben Paul Harris fotós az Egyesült Államok-beli Tenesse állam Nashville városának Vanderbilt egyetemén a sebészeti klinika műtőjében fényképeket készített a műtét folyamatáról, megörökítette azt a pillanatot is, amikor a baba az anyai méhből kiemelte a kis kezét, és az őt operáló orvos ujját megfogta.

Ez a hihetetlen fénykép a világ rengeteg újságjában megjelent, s Írországban az egyik “legerősebb zászlója" lett az abortusz legalizációja ellen küzdőknek. Az ici-pici kéz, ami meghódította a világot, Samuel Alexanderé, aki tavaly december 28-án megszületett (amikor a fénykép készült, alig több, mint 5 hónapja volt a mama hasában). Ha komolyabban elgondolkodunk, megértjük, hogy az élet tényleg csak egy hajszálon múlik. Az orvosok biztosak voltak benne, hogy nem tudták volna életben tartani a kisfiút a méhen kívül, így a méhen belül műtéttel kellett megoldani azt a rendellenességet, amit nem tudott volna túlélni. A méhet bevarrták, hogy a baba normálisan fejlődhessen tovább.

Ezért is ezt a képet nyilvánítják napjaink egyik legfontosabb orvosi fényképének. Samuel a legfiatalabb paciens, aki ilyen operáción túlesett. Valószínű, hogy Samuel Alexander Armsnak megszoríthatja majd egyszer Dr. Brunner sebészprofesszor kezét - most már az anyai méhen kívül. Justine McCarthy tévé-bemondónő megjegyezte, hogy képtelenség nem elérzékenyülni a pici kéz hatalmas erejét látva, amint egy operáló sebész ujját szorítja, és lehetetlenség nem elgondolkodni azon, hogyan tud egy kéz életet menteni..."

2006. február USA

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/02/27/malta-es-lengyelorszag-az-eu-ban- sem-engedi-az-abortuszt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország földrajzi fekvése
  2011-03-03 20:02:52, csütörtök
 
  Magyarország földrajzi fekvése jó - mondja a zsidók fenegyereke



Külföld
Egy magas beosztású izraeli diplomata szerdán közölte, hogy megválik tisztétől, mert nem akarja képviselni a jelenlegi jobboldali kormány külpolitikai irányvonalát és különösen nem Avigdor Liberman nacionalista külügyminiszter nézeteit.


Ilán Baruh, aki a Dél-afrikai Köztársaságban volt Izrael nagykövete, az izraeli rádiónak nyilatkozott lemondási szándékáról, amelyről indoklásával együtt kedden tájékoztatta a külügyi tárca alkalmazottait.

Baruh a nyílt levélben úgy vélte: a mostani kormányok eltemették a palesztinokkal való megbékélés ügyét, politikájuk veszélyezteti Izraelnek a nemzetközi színtéren elfoglalt pozícióját és jó hírét.

Az elmúlt két évben az ország vezetőinek nyilatkozatai megbotránkoztatták, s nehezére esne, hogy becsületesen képviselje és védje ezeket a megnyilvánulásokat - írta levelében.

A külügyminisztérium megerősítette az írás létét, de nem fűzött hozzá megjegyzést.

Elemzők szerint a szókimondásáról ismert Liberman valóban gyakran tesz olyan kijelentéseket, amelyek még Benjámin Netanjahu kormányfő számára is kínosak, és kénytelen tőlük elhatárolódni. Legutóbb az AFP-nek nyilatkozva Liberman leszögezte: teljesen irreális, hogy legalábbis egy évtizeden belül megállapodást kössenek a palesztinokkal, és szerinte a világ túlságosan sokat foglalkozik az érzelmektől fűtött izraeli-palesztin konfliktussal.

A külügyminiszter tavalyi magyarországi látogatásakor a Heti Válasznak is kifejtette véleményét a palesztinokkal való konfliktusról: ,,A nemzetközi szervezetek azt hiszik, hogy egy tollvonással meg lehet alkotni a békét. Ez tévedés. Ahhoz korábbi lépések kellenek - elsősorban biztonságra és stabil gazdaságra van szükség" - fogalmazott lapunknak.

,,Mi támogatjuk Mahmúd Abbász palesztin elnököt, sőt, ő nem is képes nélkülünk létezni. Hasznosnak tartom, hogy tárgyalóasztalhoz ültünk vele, mert így a politikai megoldás lehetőségét fenn lehet tartani. Javítottuk a palesztinok utazási lehetőségeit, korlátoztuk a zsidó telepek építését Szamáriában. A gazdasági növekedés mutatója a palesztin területeken nyolc százalék körüli. Állíthatom, hogy Abbász számára nem Izrael jelent fenyegetést, hanem a Hamasz, amely a Gázai övezetben leszámolt a Fatahhal, Abbász mozgalmával" - mondta Liberman, aki ugyanakkor elégedetten nyilatkozott hazánk és Izrael kapcsolatairól:

,,Magyarország és Izrael elsősorban a legfejlettebb technikák terén tud hosszú távon együttműködni" - szögezte le a politikus, majd hozzátette: ,,Az izraeli üzleti élet szereplői máris sok pénzt fektettek be itt, s jelen van önöknél a Közel-Kelet legnagyobb gyógyszeripari vállalata is. Ez és más magas presztízsű cég jelenléte kifejezetten jó jelzés. Magyarországnak rendkívül előnyös a földrajzi fekvése is."

Heti Válasz
Dátum: 2011. March 03. Thursday

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=74924
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy elkeseredett tűzoltó nyílt
  2011-03-03 19:57:21, csütörtök
 
  Egy elkeseredett tűzoltó nyílt levele Orbán Viktornak és Pintér Sándornak

barikad.hu
2011, március 3 - 15:54


Munkaidőm ellentételezés nélkül magasabb, mint bármely más Magyar munkavállalóé.
Cikk Front kép - 280x185:

Tisztelt Miniszterelnök Úr, tisztelt Miniszter Úr!



Elkeseredettségem oka, hogy a Magyar Állam megszegni készül adott szavát, egy velem - 1997-ben - kötött megállapodást. Ezt a megállapodást úgy hívják, hogy ,,Hivatásos Szolgálati Törvény" (1996.évi, XLIII.tv.), melynek ,,preambulumát" idézem.

1996. évi XLIII. törvény

a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról

,,A Magyar Köztársaság függetlenségének, alkotmányos rendjének, valamint a lakosság és az ország anyagi javainak védelmét ellátó szervek hivatásos állományától az állam tántoríthatatlan hűséget, bátor helytállást követel. A hivatásos állomány tagjai a törvények és más jogszabályok, valamint a nemzetközi jog előírásainak megfelelően, a fegyveres szervek feladataihoz igazodó szakmai ismeretek birtokában különleges közszolgálatot teljesítenek. Az Országgyűlés - elismerve a hivatásos szolgálattal járó nagyobb áldozatvállalást és az azzal arányban álló erkölcsi és anyagi megbecsülés indokoltságát - a fegyveres szervek hivatásos állományának szolgálati viszonyáról a következő törvényt alkotja:"

Mielőtt aláírtam ezt a megállapodást, gondosan tájékozódtam a feltételekről. Részletesen elmondták, hogy alkotmányos jogaimat több tekintetben is korlátozzák, és még ezen felül is számtalan kötöttséggel jár a hivatásos szolgálat. Néhányat megemlítenék, a teljesség igénye nélkül:

Munkaidőm ellentételezés nélkül magasabb, mint bármely más Magyar munkavállalóé. Az utóbbi pár évben heti 48 óra, de több évig heti 54 óra volt.

Esküm értelmében, a munkám során kapott parancsot, utasítást, akár életem kockáztatásával is végre kell hajtanom.

A parancsot, utasítást (kivéve, ha az bűncselekmény elkövetésére szólít fel) nem bírálhatom, akkor sem, ha az nyilvánvalóan megalázó, vagy jogszabálysértő. Jogorvoslatra, csak a parancs végrehajtását követően van lehetőségem.

Szabadságról, szabadnapról bármikor és bárhonnan visszarendelhetnek, ha a szolgálati érdek úgy kívánja.

Állandó lakhelyem elhagyását mindenkor jelentenem kell, tartózkodási helyem, és elérhetőségem megadásával.

Szolgálati helyemen politikai tevékenységet nem folytathatok. Politikai pártban tisztséget nem vállalhatok, mely tiltást szolgálati viszonyom megszűnését követő három évre kiterjesztették.

Az ún. megbízhatósági törvény bevezetésével provokálhatóvá, megfigyelhetővé, leinformálhatóvá váltam én, és családtagjaim is, miközben a parlamenti padsorokban, az önkormányzatokban, több, korábban köztörvényes ügyekben jogerősen elítélt képviselő dönt a ,,sorsomról".

És végül, de nem utolsó sorban: Az Európai Unió szabályozásával is ellentétesen, nincs sztrájkjogom.

A megkötések fejében, Önök bizonyos kedvezményeket ajánlottak, tudván, hogy ennyi kötöttséget ellentételezés nélkül, épeszű ember nem vállal.

Önök ajánlottak a vállalásaimmal arányos anyagi és erkölcsi megbecsülést. Az előbbiről évek óta csak álmodom, az utóbbiról szinte naponta biztosítanak a hétköznapi emberek. Ez elmondhatatlan büszkeséggel tölt el, de sajnos tejet és kenyeret nem kapok érte a boltban.

Ajánlottak, és adtak 13. havi fizetést, amit aztán néhány éve el is vettek, hivatkozva a ,,társadalmi igazságosságra". Kénytelen-kelletlen elfogadtam.

Biztosítottak arról is, hogy minden szolgálatban eltöltött 5 évemet 6 évnek ismernek el.

(1.2-es szorzó) Ezt egyébként nem kedvezményként értékelem. Munkaóráimat tekintve, 5 év alatt valóban 6-ot teljesítek.

És végül a mézesmadzag leghosszabb, legvastagabb és legmézesebb része a nyugdíjszabályozás volt.

Önök azt ígérték ,,jogfosztásom" fejében, hogy 25 év szolgálati viszony után, amennyiben az egészségem oly mértékben megromlana, hogy a hivatásos szolgálatot ellátni már nem tudom, vagy betöltöttem az 50. életévemet, teljes összegű szolgálati nyugdíjra leszek jogosult. Erős, egészséges fiatalemberként az egészségkárosodás meg sem fordult a fejemben. Az 50 éves nyugdíj korhatár volt az, ami miatt úgy döntöttem, hogy vállalom a kötöttségeket, és a munkával járó mindennapos veszélyt. Később aztán rájöttem, hogy a fokozott fizikai és pszichés terhelés miatt az egészségkárosodás lehetőségét sem lehet kizárni, de még így is korrektnek tartottam a szerződést.

Ezeket a kedvezményeket nem én követeltem magamnak egy demonstráció, egy sztrájkfenyegetés vagy egy fegyveres hatalomátvétellel történő megfélemlítés által.

Ezeket a kedvezményeket Önök ajánlották a korlátozások fejében. Én mérlegeltem, és elfogadtam az ajánlatukat.

Tudomásom szerint, Önök most a megállapodás felrúgására készülnek, oly módon, hogy a nyugdíjra jogosító szolgálati viszony időtartamát minimum 5 évvel (de a Jó Isten tudja mennyivel...) meg kívánják hosszabbítani, megfejelve ezt, az 1.2-es szorzó eltörlésével.

Arról már nem is beszélve, hogy a nyugdíjszámítás módját (ami egyébként szintén az eredeti megállapodás része volt) korábban, szintén számomra kedvezőtlenül módosították.

Ez, így nem járja!

Az Önök kormánya - egyébként nagyon helyesen -, a bankok esetében törvényileg tiltotta meg az egyoldalú szerződésmódosítást. Most maga az ,,államgépezet" készül ugyan így egyoldalúan szerződést módosítani!

Uraim! Ha Önök 14 évvel ezelőtt a most tervezett feltételeket ajánlották volna, akkor én kinevetem magukat, és tovább állok.

A mostani tervezetük alapján 58 (vagy Isten tudja hány...) évesen leszek nyugdíjjogosult, de van olyan kollégám, aki mivel 34 évesen szerelt fel, csak 60 akárhány éves korára.

Ennek két hátulütője is van.

Az egyik, hogy továbbra is komolyan veszik a rendeletekben szabályozott alkalmassági követelményeket, és ez esetben 52-53 éves koromra hivatásos szolgálatra alkalmatlannak találnak, és elhajítanak, mint egy koszos rongyot. 25-28 évnyi szolgálatot ugye nem így akarnak ,,meghálálni"?

A másik, hogy nem veszik komolyan, ez esetben pedig sérül az állampolgárok biztonsághoz való joga.

Ugye belátják, hogy ezt a hivatást ötvenen túl már csak alapjáraton lehet űzni, és ez, figyelembe véve, hogy tűzoltókról van szó, megengedhetetlen.

Meglátásom szerint is irritálja a civileket a 40 éves nyugdíjas, ezért szükséges az újra szabályozás, de az történjen úgy, ahogy 1996-ban is történt. Módosítsák a nyugdíjba vonulás szabályait (meghagyva az 50 évesen megszerzett nyugdíjjogosultságot), de az csak a törvény hatályba lépését követően felszerelőkre vonatkozzon.

Amennyiben Önök az érvelésem ellenére úgy gondolják, hogy a ,,társadalmi igazságosságra" való hivatkozással jogosultak a szerződésünk felrúgására, úgy jelzem, hogy igazamért, a legfelsőbb nemzetközi fórumokig is hajlandó vagyok elmenni.

Nem figyelmen kívül hagyandó azon aprócska tény sem, hogy - bár úgy tűnik, mint ha saját, személyes problémámról tájékoztatnám Önöket, azért - ez közel 63.000 fegyveres (!), és rendvédelmi dolgozó problémája is.



Őszintén remélem, hogy mindenki számára elfogadható, bölcs döntés születik a kérdésben.



Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete

barikad.hu

http://barikad.hu/egy_elkeseredett_t%C5%B1zolt%C3%B3_ny%C3%ADlt_levele_orb%C3%A1n _viktornak_%C3%A9s_pint%C3%A9r_s%C3%A1ndornak-20110303
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 420 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.