Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Várlak máskor is ! ........
  2011-03-31 16:07:50, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
További szép napot kívánok....
  2011-03-31 16:04:44, csütörtök
 
 





Semmihez sem kell nagyobb bátorság, mint hogy nevetés mögé rejtsük szomorúságunkat.

További szép napot kívánok, kellemes pihenést mindenkinek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az élet rövid.....
  2011-03-31 16:01:01, csütörtök
 
 


Az élet rövid. . . nem maradhatok a múlt fogságába, mert még a végén a jövőmet vesztem el. . .
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az érzelemről.....
  2011-03-31 15:59:28, csütörtök
 
 


Néha azért játsszuk az elérhetetlent, hogy megbizonyosodjunk a másik érzelmeiről.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kell a lelkemnek....
  2011-03-31 14:14:21, csütörtök
 
 



Úgy kell a lelkemnek!!

Úgy kell lelkemnek egy simogatás,
Jó szó, egy ölelés, bátorítás,
De félek megtörni a csendet,
Érzem, most minden megtörténhet.

Kisszobámban az ablak tárva,
Ketten állunk a félhomályban,
Vállam néha válladhoz ér,
Tavasz illatát hozza a szél.

Néma csendben csak szívem beszél,
Hallgasd, mennyire szeretlek én,
Érezd, ölellek gondolatban,
Nyíltan akarlak, nem titokban.

Lassan leszáll az éjszaka ránk,
Fordulj felém, nézz kicsit rám,
Nincs szükségünk szép szavakra,
Szótlan ölellek, átkarollak.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kellemes délutánt....
  2011-03-31 14:07:47, csütörtök
 
 


Kellemes délutánt kívánok mindenkinek !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért leszünk bolondok ápr.1én
  2011-03-31 14:00:09, csütörtök
 
  Miért leszünk bolondok pénteken?
Az ókorból származik, vagy a XVI. századi Franciaországból, ezt ma már nem lehet biztosan megmondani. Április elseje hagyományosan a bolondok napja, megmutatjuk az egyik első áprilisi tréfát is.
A szokás eredete homályba vész. Vannak, akik az ókori szaturnáliák folytatásának tekintik - a féktelen vidámsággal megült ünnepen úr és szolga szerepet cserélt, s a rabszolga azt tehette, amit akart, mások a Kübelé-kultusszal összefüggő római-görög hilaria ünnepre vezetik vissza.
A legelterjedtebb magyarázat szerint a bolondok napja a középkori Franciaországból származik. Az év kezdete ugyanis hagyományosan április elsejére, a tavasz kezdetére esett, amikor ajándékokkal kedveskedtek egymásnak az emberek. 1564-ben IX. Károly január 1-jére helyezte át az Újévet, de az emberek csak lassan fogadták el a rendelkezést. Sokan megszokásból vagy a régi hagyományhoz ragaszkodva továbbra is küldözgettek ajándékokat, ezek változtak idővel tréfás semmiségekké, meglepetésekké: a hamis évkezdetet hamiskodással ülték meg. A büntetlen csínytevés szokása gyorsan elterjedt, s mára hagyománnyá vált: ezen a napon ajánlatos fenntartással kezelni még a televíziók, rádiók híreit is.

Az egyik első április elsejei tréfát Toulouse grófja, XIV. Lajos francia király fia követte el: éjszaka szűkebbre varratta egy márki ruháját, így az reggel nem tudta felhúzni sem a nadrágját, sem a mellényét. Szobájában sorra jelentek meg a csínytevők és szörnyülködtek, mennyire felpuffadt a márki. Rögvest orvost is hívattak, a beavatott doktor fejét csóválva megírta a receptet, amivel szaladtak a patikushoz. Aki szintén a fejét csóválta, de ő azért, mert nem értette a dolgot: a recept ugyanis így szólt latinul: Végy egy ollót és vágd fel a mellényed...

Szúnyogzsír és trombitahúr

Magyarországon ezen a napon szúnyogzsírért küldték a kiskanászt, esetleg trombitahúrt, libatejet hozattak velük a boltból. Skóciában volt szokás a bolondjáratás: egy balekot megkértek, hogy vigyen el egy levelet a szomszédba. A levélben ez állt: ,,áprilisnak elseje, küldd a maflát másfele". A szomszéd visszaragasztotta a borítékot és még egy útra kérte a jámbor embert - így folyt a játék, amíg a ,,postás" észbe nem kapott.

Tréfának vették a vészjelzést

A brit közönséget 1864-ben az egyik újság szamárkiállításra hívta meg, a helyszínen összegyűlt tömeg azonban egyre elégedetlenebb lett, mert szamárnak se híre, se hamva nem volt. Végül valaki elkiáltotta magát: április elseje!, az emberek pedig nevetve hazamentek a kiállításról, amelynek ők voltak az attrakciói. 1878-ban sok amerikai készpénznek vette azt a hírt, amely szerint a zseniális feltaláló, Edison a fonográf után olyan készülékkel állt elő, amely a földet gabonává, a vizet borrá változtatja, így megoldja az éhezés kérdését. Több országban többször elhitték, hogy az időszámítás tízes alapú lesz, 1980-ban pedig Angliában tiltakozó levelek áradatát indította el az a kacsa, hogy a Big Ben órája digitális kijelzőt kap.

A mai világban annyi információ zúdul az emberekre, hogy nehéz különbséget tenni valódi és hamis között, így megesik, hogy az április 1-jei tréfának szánt hírek pánikot keltenek, a valós híreket pedig tréfaként fogják fel. 1946. április 1-jén például egy földrengés után 150 áldozatot követelő szökőár söpört végig Alaszkán és Hawaii szigetén, és sokan tréfának vették a vészjelzést.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia....
  2011-03-31 09:13:09, csütörtök
 
  Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Kacagás hatja át.

Kard - Harc, harcos, hatalom

A szamurájok eszköze, a huszárok fegyvere. A harc a karddal nem csupán külsőséges, hanem belső harc is egyben. Jelöli a harcot magunkkal, a világgal. Attila kardját épp úgy megtestesíti, mint Arthur király legendás fegyverét. Számtalan kard legenda segít a kard jelképének megfejtésében. Tűz analógia, az erős akarat jelképe. Nagy Sándor zsenialitásának kulcsa - a probléma megoldása egyetlen huszárvágással. A kar meghosszabbítása, a védelem és támadás eszköze. Az erkölcsi erő kifejlesztője, mert amire használod, olyan, mint a mágia. A legtöbb kard kereszt markolatú. A kard isten felé mutat, de ha rosszra használod, lefelé, a pokolra vezet. (Kardtól vész, ki kardot ragad.) A kard mint varázstárgy érdekessége, hogy elveszti erejét, ha a sajátodon kívül más vér kerül rá, vagyis ha ölsz, sebzel.

Szerelmi üzenete: Ha párkapcsolatban élsz,légy gyengéd a szerelemben. Mutasd meg, hogyan kell hagyni a másik nemet győzni. Védhet, de el is vághat egy párkapcsolatot. Párkeresőknek küzdelmes viszonyt jelöl.

Ezt mondja neked:

Legnagyobb ellenfelünk saját árnyékszemélyiségünk, vele kell minden nap megküzdeni.
A kard a becsületes harcosok fegyvere, akik nem támadnak lesből, hanem vállalják a szemtől szemben kiállás felelősségét és tisztaságát.
Vigyázz ma az éles tárgyakkal és a tűzzel!
Erre is gondolj: keress nagy kardművészeket az irodalomban, történelemben. Például Zorro, Tulipános Fanfan, a Tenkes kapitánya stb... Nézz meg filmet, vagy olvass újra egy könyvet, amiben kardoznak! Magyar hagyomány, hogy kést-kardot sosem ajándékozunk, csak pénzért - akár jelképes összegért - adunk, mert elvágja a kapcsolatot, a barátságot. Asztrológiai jegye: Mars. Georg Herwegh: A végső diadal című versében így ír: ,,Jó kardért kulcsolja kezét, / kiben még él a hit." A tarot kis arkánumának vezető jelképe.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 194 db bejegyzés
e év: 874 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 697
  • e Hét: 1255
  • e Hónap: 6215
  • e Év: 51422
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.