Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Le Pen a legnépszerűbb francia
  2011-03-05 21:31:37, szombat
 
  Le Pen a legnépszerűbb francia elnökjelölt
2011. 03. 5. szombat. - 20:13
Egy friss közvélemény-kutatás szerint a francia Nemzeti Front vezetője, Marine Le Pen nyerné meg az elnökválasztás első fordulóját, megelőzve jelenlegi államfőt is. A beilleszkedni képtelen bevándorlók által elözönlött Franciaországban ezen nem is csodálkozhatunk.

A Harris Interactive nevű közvélemény-kutató és elemző cég felmérésének eredményeit a Le Parisien című napilap vasárnapi számában ismertetik, de előzetesen már szombaton közöltek részleteket belőle.
Eszerint Marine Le Pen - akit január közepén választott meg elnökévé a Nemzeti Front (FN), s aki így apja, a pártot megalapító Jean-Marie Le Pen örökébe lépett - az első fordulóban a szavazatok 23 százalékára számíthatna, míg Nicolas Sarkozy és Martine Aubry szocialista pártelnök egyaránt 21-21 százalékkal kellene, hogy beérje.

A CSA közvélemény-kutató intézet legutóbbi felmérésének adatai szerint a "jobboldal" legjobb jelöltje Sarkozy lenne, mert egyedül ő képes megelőzni az FN elnökét. Bár a franciák 59 százaléka nem kívánja, hogy Sarkozy induljon az elnökválasztáson.

(MTI)



--------------------------------------------------------------------------------



Kitartás.hu-kommentár: A beilleszkedni képtelen bevándorlók és muzulmánok milliói által elözönlött Franciaországban ezen a híren nem is csodálkozhatunk. Az a csoda, hogy a másik két jelölt még mindig ilyen népszerű...
.

http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/le-pen-legnepszerubb-francia-elnokjelolt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így verték szét a magyar cukor
  2011-03-05 21:25:02, szombat
 
  Így verték szét a magyar cukorgyártást


2011. 03. 3. csütörtök. - 20:31
Az uniós cukorreform árát fizetjük meg a boltokban. Az EU ugyanis korábban támogatást adott a cukorgyártás felszámolásához, így hazánkban szinte megszűnt ez az ágazat. A cukorhiány miatt viszont most néhány hét alatt a duplájára nőttek az árak.

- Egy kiló cukor most 349 forint volt. Karácsonykor fele ennyiért vettem - panaszkodott a szolnoki Kovács István. Jelezte: ha megkapja a fizetését, akkor még vesz pár kilót, mert úgy hallotta, még feljebb is kúszhat az ára.
E mögött megfontolatlan privatizáció és az uniós cukorreform áll. Brüsszel ugyanis éveken át a tagállamok adófizetőinek pénzéből óriási összegeket fizetett a cukorgyáraknak és cukorrépa-termelőknek azért, hogy hagyjanak fel a munkájukkal.A hazai cukorgyárak a rendszerváltás után főleg német, osztrák és francia kézbe kerültek. A tulajdonosok pedig az uniós kényszereknek engedve csökkentették a termelést. S nem az anyaországi gyáraik kapujára tettek végleg lakatot, hanem a magyar feldolgozókra. Még akkor is, ha hazánkban kedvezőbb feltételei voltak, vannak a cukorrépa termesztésének.

A rendszerváltáskor működő tucatnyi cukorgyárból pedig csak egy maradt az országban. Tizenegyet bezártak. Szolnokon közel száz év után, 2007-ben szűnt meg a cukorgyártás. Az egyedüliként megmaradt kaposvári üzem a hazai igények egyharmadát tudja kielégíteni. Az uniós szabályok szerint ugyanis a gyár évente 105 ezer tonna cukrot állíthat elő.



Három éve az illetékesek állították: mindettől még nem lesz cukorhiány. Tévedtek. Mint ahogy az EU döntéshozói is. Mára ugyanis az egész unióban kevés a cukor, az önellátási szintje 75 százalék alá esett vissza. A világpiaci ár négy éve folyamatosan emelkedik, mert Kína, India egyre többet fogyaszt. Az egyik legnagyobb exportőr, Brazília pedig mind több nádcukrot használ etanol előállítására, mellyel kiváltja a dráguló benzint.

Váradi Csaba, a Jászkun Teszöv titkára, a Szolnok Térségi Cukorrépa-termesztők Szövetségének titkáraként is tevékenykedik, így jól ismeri az ágazat vesszőfutását. Úgy vélte: hosszú folyamat eredőjeként alakult ki a mostani helyzet. Ebben közrejátszott az európai termelést és a belpiaci árak csökkentését célzó uniós cukorrendtartási reform, a világpiaci trendek, amelyek a megyei termelőket is a jóval jövedelmezőbb kukorica- és búzatermesztésre ösztönözték akkor, amikor hektáronként 60-120 ezer forint veszteséggel lehetett cukorrépát termeszteni.

Persze az is szerepet játszott a leépülésben, hogy megfogalmazása szerint filléreken múlt a megegyezés a felvásárlási árat illetően a feldolgozó és a térség répatermelői között, az előbbi ugyanis nem akarta megadni az uniós árat. Mivel az átvételi ár évről-évre csökkent, miközben a termeléshez felhasznált anyagok rohamosan drágultak, így nem mehetett tovább. A szakember azt is hozzátette: több évtizedes munka eredményeként felhalmozódott az a technológiai és szakmai tudás, amivel a környéken cukorrépát termesztettek, és ez a cukorgyárak bezárásával mind veszendőbe ment.

Székely László, a megyei agrárkamara titkára megerősítette: a változások 2006-ban kezdődtek, mikor az Európai Unió a hatmillió tonnányi éves túltermelés miatt útjára indította a cukorreformot. Magyarország ekkor még a csatlakozás előtt kialkudott négyszázezer tonnányi cukorkvótával rendelkezett, míg az évi cukorfelhasználásunk háromszázezer tonna körül mozgott. Az uniós reformelképzelés szerint ekkor minden visszaadott cukorkvóta tonna után 730 euró járt, melynek tíz százaléka a termelőt, kilencven pedig a gyárat illette.

A cukorrépa felvásárlási árát ezzel párhuzamosan hatvan százalékra csökkentették. Az elképzelés azonban a gyakorlatban nem működött. Ezért drasztikusabb intézkedés következett, 2007-ben a termelőknek jóval magasabb összeget (237,5 eurót) csillantottak fel és a gépi szolgáltatók is bekerültek (62,5 euró/tonna összeggel) a kompenzálandók körébe. A hatás nem maradt el: a kabai, a szerencsi, a szolnoki és a petőházi cukorgyár bezárt, egyedül a kaposvári maradt talpon. A négyszázezres kvótánk százötezerre csökkent, a munkagépek nagy része Ukrajnában és Fehéroroszországban talált új gazdára, a gazdálkodók jelentős százaléka pedig abbahagyta a cukorrépa termesztését.

Közel száz éve alapították a gyárat

A szolnoki cukorgyárat 1912-ben alapították, az első kampány két esztendő elteltével zajlott a gyárban. Az első jelentősebb beruházást 1970-ben hajtották végre. A feldolgozható répamennyiség bővítése után újabb húsz év telt el a következő korszerűsítésig. E munkálatok befejeztével a céget 1991-ben privatizálták. Ekkor került a gyár a francia Eridania Béghin-Say tulajdonába, mely az ezredfordulón átszervezéseket és nem sokkal később újabb kapacitásbővítést is végrehajtott. 2002-ben aztán német kézbe, a Nordzucker AG érdekeltségi körébe került a cukorgyár, amelynek területén 2003-ban vadonatúj cukorsiló épült, közel másfélmilliárd forintból.

Az utolsó időszakban évi 70 ezer tonna cukor készült Szolnokon. A gyár bezárásával 110 állandó dolgozó közül 85 főnek szűnt meg azonnal a munkája. A többiek azért maradhattak, mert akkor még úgy volt, hogy az 50 ezer tonna terményt befogadó tárházat bértárolónak hasznosítják. Ám egy két-év múlva a cukortárolás és csomagolás is megszűnt Szolnokon. A közel százéves gyárat, a legutóbb épült cukorsilóval együtt szinte teljesen elbontották.

(szoljon.hu)


http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/igy-vertek-szet-magyar-cukorgyartast
.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki lesz az utolsó csatlós?
  2011-03-05 21:22:52, szombat
 
  Kitörés az euroatlanti csapdából - Ki lesz az utolsó csatlós?


Az utolsó csatlós szerepe és történelmi megítélése mindig vitákkal terhelt és hosszú időre megosztja a társadalmi közbeszédet, de a korszellem változásával a hangsúlyok eltolódnak, és lehetővé válik a történelmi események tárgyilagos értékelése. A pusztító világerők mindenhatóságának megrendülésével felszínre törhet a népi emlékezet, áttörve az egykor áthatolhatatlannak tűnő szellemi terror üvegburáját, búvópatakként törve előre veszi vissza az őt megillető teret a társadalmak szövetében. Így válik a Kitörés emléke a nemrég még szélsőséges csoportoknak tulajdonított rendezvényből Becsület Napja néven nemzeti ünneppé, így lesz mára az egykori 'utolsó csatlós' megbélyegző címből, a cionizmus igáját lerázó európai testvérnépek által elismert hősi helytállás.

Az akkori döntés a harc folytatása mellett egy nemzet döntése volt, ellenszegülve a hintapolitikát folytató, árulóvá vált vezetéssel és eltávolítva azt a hatalomból. A nemzet akarata által adott a Hungarista Mozgalom Nemzetvezetőt az országnak, vállalva minden történelmi felelősséget és a megtorlás következményeit. Akkor ez nem egy szűk érdekcsoport döntése volt a társadalom feje fölött, hanem a magyar nemzet akarata. Ez az, ami megkülönbözteti a jelenlegi szövetségi rendszertől, a NATO-hoz és az Európai Unióhoz való csatlakozástól, amelyet demokratikusnak nevezett választási színjáték után vertek keresztül, elképesztő összegeket fordítva a lakosság meggyőzésére a média által. A hetven évvel ezelőtti szövetséget vérrel és vassal pecsételték meg, nem 'kerekasztalok' és fülledt szabadkőműves páholyok mélyén született paktumokkal. Ezek azok a tények, amelyek megkülönböztetik az akkori és a mostani 'csatlósságot'. Ezek a különbségek szolgáltatják a jogalapot a természetjog szerint, hogy elhagyjuk ezt a bukásra ítélt szövetségi rendszert és végre kivívjuk függetlenségünket.

A rendszeren belül tevékenykedő politikai tényezőktől semmilyen megoldás nem várható, mivel képtelenek válaszokat megfogalmazni a korszak kihívásaira. A gordiuszi csomó átvágása nem kerülhető el, minden javítgatás és reformálgatás kudarcra van ítélve. Új nemzetpolitika, új, kölcsönös előnyökön - és nem kiszolgáltatottságon - alapuló stratégiai partnerség más országokkal lehet a megoldás, amit a változást zászlajára tűző vezető erőnek meg kell valósítania. Semmilyen jogfolytonosság az 1945 után alakult államformákkal fenn nem tartható, így a változások után a jelenlegi szövetségi rendszerekhez való tartozás is érvénytelennek tekintendő. Természetesen ez vonatkozik az államadósságra is. Elvárható lenne egy ekkora huszárvágás a jelenlegi politikai szereplők bármelyikétől is? Aligha.

A régi polgári rendszerhez ezer szállal kötődő entitások képtelenek kilépni abból a szellemi síkból, amely a jelenlegi rendszer korlátait képezik, kisszerű materialista világnézetük és függőségük miatt erre a 'térugrása' alkalmatlanok, bár egyes gondolkodóik helyes diagnózis felállítva, de a megoldási javaslatot rosszul meghatározva maradnak meg továbbra is a jelenlegi, kimúlásra ítélt vonatkoztatási rendszerben. A párhuzamosan létrejövő új felépítmény lesz a váza annak a rendszernek, amely felváltja a jenlegi elhasználódott és ezer sebből vérző struktúrát. Nem ideológiák és működésképtelen politikai klisék mentén szerveződve, hanem az igazságosságot és a kor kihívásaira adott magyar érdekű válaszokat vezérfonalnak tekintve fog kibontakozni az új vázszerkezet, elutasítva minden idegenszerűséget, de egyúttal történelmi anakronizmust is, és felszámolja a jelenkori, semmilyen eszmei vagy erkölcsi elvvel nem igazolható csatlós státuszt, amely magyar érdeket egyáltalán nem szolgál - idegent annál inkább. Az új népmozgalom ennek a szabadságharcnak a megvívásához várja a társadalom támogatását: ,,de mi is ki fogunk törni, ki kell törni..."

Újszászi István - Jövőnk.info

http://jovonk.info/2011/03/04/kitores-az-euroatlanti-csapdabol-ki-lesz-az-utolso- csatlos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van-e cigányterror? - Ellentmo
  2011-03-05 21:17:42, szombat
 
  http://szebbjovo.hu/node/7062





Van-e cigányterror? - Ellentmondás egy honlapoldalon belül

2011. március 5. - 13:50



Meg szoktam nézni olykor az Indexet. Érdekes dolgokat tud produkálni. Éppen most, március 4-én hajnalban a következő cikkek linkje szerepelt a címoldalon. A fenti fősor közelében egy tudósítás arról, hogy a magyar fiatalra a Tavaszmező utcában csoportosan rátámadó cigányokat közösség tagja elleni erőszakért is elítélték (első fokon), nem csupán szimpla garázdaságért vagy testi sértésért. Merthogy a cigányok hangos magyargyalázás közepette, a Tavaszmező utcát cigány birtoknak nyilvánítva támadtak egy főiskolásra.



A tudósításban meg is hivatkoznak még két hasonló esetet; egyet Miskolcról, egyet Sajóbábonyból. No meg ide sorolhatnánk a közismert olaszliszkai lincselést is...



Ugyanezen március 4-i hajnali címoldalán az Index tudósít az Echo TV elleni eljárásról, bizonyos rasszista kijelentések miatt. Az alábbiakat olvashatjuk:



A műsorvezető többek között kijelentette, hogy Magyarországon "cigányterrorizmus" folyik, a "valójában munkanélküli, ingyenélő emberszabású elveszíti emberségét, emberarcát", majd megfogalmazta azt is, hogy "a végén valakinek, valakiknek innen menniük kell".



Nos, a fentebbi tudósítások szerint bizony, Magyarországon cigányterrorizmus folyik. Ezt magam is megerősíthetem, "kicsiben" nap mint nap ezt látom. Ugyebár minek kéne nevezni, ha a cigány "beteg" (két hete fáj a feje, háziorvoshoz nem ment, minek is) tizenöt kigyúrt "hozzátartozóval" érkezik (hétköznap nappal, persze, hiszen egyikük se dolgozik), és fél perc után ordítva követelik a soron kívüli vizsgálatot, magasról leszarva, hogy sokkal súlyosabb betegek várnak fegyelmezetten. És ha netán valaki meg meri nekik mondani, hogy nem kapnak semmiféle jogtalan előnyt (én így szoktam tenni), rögtön ordítanak, hogy "hááá' meeee' cigány vagyoooook!" "Rohad g..i paraszt, kivágom a beled!"



A műsorvezetőnek egyszerűen igaza van, legfeljebb nem volt polkorrekt. Az Index meg már nem tudja jódolgában, kinek nyaljon be, a "rasszistáknak" vagy a polkorrekteknek. Merthogy a fentebbi bírói eljárásokból úgy tűnik, mintha
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Körlevél a konzultációs kérdőí
  2011-03-05 21:08:18, szombat
 
 


Körlevél a konzultációs kérdőívek kapcsán

Dátum: 2011. March 05. Saturday, 16:05 Szerző: akac

Közlemények
Remélem azt, hogy sokan megértik azt, hogy a “konzultáció" valójában egy ellenőrizetlen népszavazás szerepét tölti be a hatalom számára, nekünk pedig egy fontos lehetőséget ad arra, hogy véleményt nyilváníthassunk! Kérem önöket, olvassák el az alábbi körlevelemet, s az utána szervezzék meg a kérdőívek összegyűjtését!

Szájer Józsefet hallgattam pár napja, ahogy az Országgyűlés alsóházi termében megnyilatkozott. “

....az 1990 előtti szocialista korszak nem része a jogfolytonos magyar államnak, kivéve ebből a rövid 1956-os időszakot.... Magyarországnak soha nem volt kartális alkotmánya, s csak az elmúlt 20 évben vált “élő" alkotmánnyá a kartális......nem az EU szuverenitása jön ide, hanem fordítva, tehát a mi szuverenitásunk ad életet az EU-nak......felelősséget kell éreznünk a jövő nemzedékekért, gátat kell szabni annak, hogy a jövő kormányai tovább tudják folytatni az eladósításunkat.......20 éve egy nem legitim parlament alkotmányozott, s ebben a saját felelősségemet is elismerem... a képviselők - tehát önök - joga és felelőssége ezen változtatni!"

Sok igazságot mondott ki Szájer úr, bár néhány szóhasználattal nem értek egyet, de úgy érzem itt az idő ismét arra, hogy az MSZ által 2009-ben elkészített alaptörvény tervezet változásairól tájékoztassam önöket. Előre jelzem, hogy március 15-e előtt pár nappal itt, közre fogom adni Tagozat által elfogadott Nemzetvédő Alaptörvény változatát. Nem bízom sajnos abban, hogy ez az alsóház elé kerül, de minden magyarnak szent kötelessége az alkot mányos jogfolytonosság helyreállítása, s így nagy feladat vár ránk a hamis közbeszéd megszüntetése kapcsán.

Remélem azt, hogy sokan megértik azt, hogy a “konzultáció" valójában egy ellenőrizetlen népszavazás szerepét tölti be a hatalom számára, nekünk pedig egy fontos lehetőséget ad arra, hogy véleményt nyilváníthassunk! Kérem önöket, olvassák el az alábbi körlevelemet, s az utána szervezzék meg a kérdőívek összegyűjtését!


Kedves Szövetségesek!

A ,,konzultációs" kérdőíveket úgy kell nekünk kitölteni, hogy felhívjuk a politikusok figyelmét a Szent Korona Alkotmányának és a történelmi jogfolytonosság helyzetére. A képviselőknek visszaállítani a magyar jogrendet és a történeti alkotmányosság jogfolytonosságát nem joguk, hanem szent kötelességük! Ezért a kérdőíveket nem szabad egyenként visszajuttatni, hanem megyénként össze kellene gyűjteni azért, hogy ne lehessen visszaélni a bizalmunkkal és jóhiszeműségünkkel.A szövetségünk csak ebben lát ma lehetőséget a pártpolitika befolyásolására. Én átérezve az ügy fontosságát, vállalom a gyűjtést Szegeden, esetleg a megyémben is.

A keresztülhúzott, de aláírt és ,,Szentkorona főhatalmát vissza" jelzéssel ellátott kérdőíveket, egy meghirdetett tüntetés keretén belül kell átadnunk majd a Házelnöknek!

Minden településen fel kellene vállalni a kérdőívek összegyűjtését valakinek. Én Szegeden minden egyes csütörtökön (esetleg szerdán)

17 órától a Roosevelt téri Halászcsárda pincetermében várom azokat, akik vagy segítenek a munkában, vagy elhozzák a saját, vagy családi, ismerősi körből a kérdőíveket!

Aki postán szeretné nekem eljuttatni: 6725 Szeged, Nyíl u. 48

Szeged, 2011-02-28
Bene Gábor S.
Nemzeti InternetFigyelő

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4267
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Seszták Ágnes: Utálat vagy egé
  2011-03-05 21:03:44, szombat
 
  Seszták: A Fidesz már elkövette egyszer ezt a hibát
Frigyesy Ágnes, 2011. március 5., 15:55

A Fidesz már elkövette egyszer ezt a hibát, hogy gesztust gesztus hátán gyakorolt a liberális táborral, és most ugyanezt a hibát készül újra elkövetni, vérig sértve azokat, akik végig kitartottak mellette

Seszták Ágnes igazsága



Seszták Ágnes: Utálat vagy egészen más

2011. március 2. 08:34

MNO

Azért kell az utolsó közfillérrel is elszámolni, mert mindent mi fizettünk meg. A Fidesz a maga értelmiségével hasadtlelkűen bánik. Egyfelől olyan kinevezések látnak napvilágot, amelyek meghökkentik a szakmát, másfelől a Fidesz hamarabb tüntet ki egy virtigli liberálist, mint egy jobboldali közszereplőt. A miértre Kulin Ferenc adta meg a választ, amikor azt mondta, a jobboldalnak az a baja, hogy amikor cselekszik, a fél szeme a liberálisokon van. Ha azok igent bólintanak, nagy az öröm, de ha csóválják a fejüket, akkor nagy a riadalom, mivel lettek megbántva.



A Fidesz már elkövette egyszer ezt a hibát, hogy gesztust gesztus hátán gyakorolt a liberális táborral, és most ugyanezt a hibát készül újra elkövetni, vérig sértve azokat, akik végig kitartottak mellette. A Fidesz a sajtóban lehangoló. Durva, ócska, át- és átitatva a kisemberek által könnyen megehető hazugságokkal, de most már a világban is nagyon rossz a híre az Orbán-kormánynak, köszönhetően annak a liberális értelmiségi színtársulatnak, amely toporzékol és sikoltozik külföldön, mert érzi, a pénzesőnek vége. Az igazi ok ugyanis ez, a hivatkozás az antiszemitizmusra, a rasszizmusra, a demokrácia lebontására csak átlátszó ürügy, mellesleg szánalmasan undorító is.



(Magyar Nemzet, 2011. március 2.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZT-tiszt volt a Gyurcsány-ko
  2011-03-05 20:59:44, szombat
 
  SZT-tiszt volt a Gyurcsány-kormány külügyi államtitkára
Index
2011. március 5., szombat 10:56

A BM személyzeti osztálya szt-tisztként tartotta nyilván Horváthné Fekszi Mártát - írja a Magyar Nemzet [1] a szigoruantitkos.hu által nyilvánosságra hozott adatok alapján.

Egy éve a Magyar Nemzet már megkereste a volt külügyi államtitkárt, aki akkor tagadta, hogy szigorúan titkos tisztként alkalmazták volna. A lap akkori értesülései szerint Fekszi a III/I-es csoportfőnökség 8-as osztályánál dolgozott.

D-249

A Gyurcsány-kormány volt külügyi államtitkára a mostani adatok szerint a III/II-es csoportfőnökség állományában D-249 és K-583-as fedőkód alatt dolgozott, vagyis a központi kémelhárítás és a külföldi hírszerzés kötelékében.

Fekszi Márta név szerint nem szerepel az szt-tisztként nyilvántartottak névsorában, személyére vonatkozóan mégis találhatók adatok a honlapon, közzétették ugyanis anyja nevét és születési dátumát [2] .


A Szigoruantitkos.hu oldal szerint Fekszi (akit a személyes adatok alapján a Magyar Nemzet azonosított be) D-249 és K-583 fedőkód alatt dolgozott, 1981-ben a BM III/II-es csoportfőnökség (ez a kémelhárítás) 10-es osztályán. A 10-es osztályon azokat alkalmazták, akik a nemzetközi együttműködéssel, a vámeljárásokkal, valamint az idegenforgalommal kapcsolatos területeken dolgoztak.

A nyilvánosságra hozott adatok szerint Fekszi Márta 1981-ben 10 ezer forint jutalmat is kapott ,,a szakosítón elért eredményéért". Ebben az időben egyébként Fekszi a kijevi főkonzulátuson konzulként tevékenykedett.

http://index.hu/belfold/2011/03/05/besugo_volt_gyurcsany-kormany_kulugyi_allamtit kara/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Heller Ágnes, és a húsosfazék
  2011-03-05 19:59:34, szombat
 
  Kaslik Péter



Heller Ágnes, és a húsosfazék



"Újabb filozófuspályázatok ügyében tett feljelentést Budai Gyula. Két újabb filozófus-pályázat ügyében tett feljelentést a rendőrségen Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos ismeretlen tettes ellen." HírTv


Fejtő Ferencet halálát követően, ma a magyarországi baloldal felkent nagyöregje, illetve nagyöregasszonya Heller Ágnes, akiről a minap kiderült, hogy nem az igazság, illetve a bölcsesség szeretetéből ,,filozofált", hanem állami pénzeken értékesítette elfekvő írásait. Lukács Györgytől, Heller Ágnes, és a többi magyarországi hivatalos ,,filozófus" szerepe abban nyilvánult meg, hogy egy értelmetlen ideológiának az érthetetlenség eszközeivel igyekeztek mélységet kölcsönözni.

A következőkben vizsgáljuk meg az elmúlt neoliberális kormány udvari filozófusának a ,,Húsz év múlva" c., ma is igen bántó, és az elmúlt neoliberális kormányzat lényegét tartalmazó írását. Heller Ágnes: ,,Húsz év múlva" című írása, a Heti Világgazdaság 2009. újévi, (2009/01 (január 3.) számában jelent meg. Heller Ágnes többek között azt üzeni, az általa a ,,rendszerváltás veszteseinek" minősülő magyaroknak, hogy az államtól ne várjanak semmit, mert sorsukért ők maguk felelősek - menjenek külföldre "szerencsét próbálni." (Ez a ,,Blame the victim" - "Hibáztasd az áldozatot" neoliberális kifogás jellegzetes példája.)

A ,,Húsz év múlva" c. írás, annak embertelen, és nemzetellenes üzenete mellet, nyelvezetét tekintve, és mint fogalmazvány is a magyar nyelv, és az írott szó teljes mérvű megcsúfolása. (,,Nem tudták átadni saját képüket." " Mind felül, mind alul, mind a politikai osztályban, mind a ,,népben", mind az időseknél, mind a fiataloknál.")

Biblia magyarázat, vagy amit akartok...

Heller Ágnes: ,,Húsz év múlva" c. írása, “a reformok elkerülhetetlenségének" parancsát vallási szintre emeli, az emberek életét gúzsba kötő megszorításokat, pedig egy orwelli fordulattal a személyi szabadság megnyilvánulásának minősíti:

,,A történet új, a mi utolsó húsz évünk, a rendszerváltás utáni történeteink története. A történet veleje azonban igen régi. Is­ten kiszabadította Izraelt az egyiptomi fogságból, hogy többé csak neki, azaz a törvénynek engedelmeskedjenek, hogy ne legyenek többé egy zsarnok kiszolgáltatott rabszolgái. A nép eleinte ujjongott. De mikor nem ment minden olyan simán, ahogy azt elképzelték, azonnal visszavágyódtak Egyiptom húsosfazekaihoz, s imádni kezdték az aranyborjút. Dióhéjban ez történt az utolsó húsz év alatt nálunk is."

Heller Ágnes, a dühödten vallásellenes bolsevik, Kun Béla népbiztosának, Lukács Györgynek a tanítványa, és egykori pártfogoltja. Megdöbbentő, hogy a tüntetőleg ateista gyökerekkel rendelkező Heller Ágnes, a magyarországi társadalmi állapotokat egy vallási példával igyekszik megmagyarázni. Heller Ágnes fenti írásában Izrael, ó testamentumbeli történetének egyik meghatározó szakasza Magyarország területére kerül, és ezzel Izrael népe azonossá, tehát felcserélhetővé válik a magyarokkal. Ennek a szemfényvesztő, de igen leleplező helycserének érdekében Heller Ágnes félremagyarázza magát a Szentírást is.

Heller Ágnes ó testamentumi példázata, annak teljességében, és részleteiben is téves. A magyarok, a (szovjetek) fogságából való kiszabadulásukkor nem vándoroltak a pusztában, mert otthon voltak. A Birodalom összeomlott, és a fáraó katonái kivonultak. Végső fokon, pedig csak az történt, hogy az oroszok kivonultak, a Világbank, és a Nemzetközi Valuta Alap pedig bevonult. A magyar vályogvetők csak gazdát cseréltek. Még a munkafelügyelők, és a hajcsárok is maradtak ugyanazok.

Heller Ágnes bibliai párhuzamai részleteikben sem állják meg a helyüket. Heller Ágnes szerint: ,,...mikor nem ment minden olyan simán, ahogy azt elképzelték, azonnal visszavágyódtak Egyiptom húsosfazekaihoz, s imádni kezdték az aranyborjút." Az Ó Testamentum szövege szerint, a "húsosfazékhoz" való visszavágyódás miatti zúgolódás, és az aranyborjú imádatához való visszaesés, két külön esemény. A zsidók, a pusztában való kilátástalan vándorlásuk idején zúgolódtak, és vágytak vissza az egyiptomi húsosfazékhoz (Mózes Második könyve 16. 1-15. Mózes Negyedik Könyve 14. 1-3.) Az aranyborjú imádata, pedig már a Tízparancsolattal, s a kőtáblák összetörésével kapcsolatos. (Mózes Második Könyve 32. 1-6 ) Az izraeliek nem azért tértek vissza az aranyborjú imádatához, mert visszavágytak az egyiptomi rabságba, hanem azért, mert Mózes túl sokáig maradt a hegyen és a népnek szüksége volt valamire, ami ,,előttük" járjon." Az aranyborjú imádatához való visszaesés, a szellemi vezetés fontosságáról, az ember esendőségéről, és a megpróbáltatásokról szól, nem pedig a Marx által meghatározott társadalmi ideológiák helyességét, vagy a ,,haladás" eszméjét hivatott bizonyítani. Heller Ágnes fenti írásában külföldre küldené a magyarországi neoliberális politika veszteseit: “De mire várnak? Segélyre? Arra, hogy életük saját hozzájárulásuk, rizikóvállalásuk nélkül, majd valahogy, az ,,állam mama" jóvoltából, jobbra fordul?

Napjainkban, azonban kiderült, hogy maga Heller Ágnes éppen az ,,állam mama" jóvoltából, és az igazán rászorulók kárára igen bőven részesült a húsosfazék legjavából.

Heller Ágnes, fenti írásában nem mulasztja el a ,,bűnös nép" bélyegének elismétlését sem. Heller Ágnes szerint, azért, hogy Magyarország tagja lett az európai Uniónak nem szabad elfelejteni, hogy a magyarok mindkét világháborúban a ,,rossz" oldalon álltak. Heller Ágnes szerint, most azonban a ,,győztesek"(a jó) oldalán állunk. Jobb lenne, ha Heller Ágnes a magyar jellemről való hányaveti megállapítások, és a felhántorgatás helyett, a helyes magyar nyelvhasználatra, a rászorulókkal való együttérzésre “ mert, amint Kosztolányi írja, a szóhasználat, a nyelvtan, a stilisztika, és erkölcstan egy. Heller Ágnes megélhetési ,,filozófiájával" az a legnagyobb baj, hogy hiányzik belőle, nemcsak a bölcsesség szeretete, de az értelem, és a józan gondolkodás, és az alapvető emberség minden jele is- hiszen, amint az kiderült, pénzért, és megrendelésre íródott.

http://www.huncor.com/heller/hellerpenzekhtm.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rejtélyes amnézia terjed a kor
  2011-03-05 19:58:51, szombat
 
  Rejtélyes amnézia terjed a kormánypártban
Szerző: laspalmas
- 2011.03.05. 10:15

dr.Zsiga Marcell még csupán 32 éves, de már Cavintonra szorul a jelek szerint. Vagy valami Fidesz-elvonóra. Szijjártóhoz hasonlóan ugyanis ő is elfelejtkezett arról, hogy két helyről is kap fizetést.

Egyrészt parlamenti képviselőként bruttó 394.230 Ft tiszteletdíjat + 251.076 Ft választókerületi pótlékot + 115.950 Ft lakhatási támogatást.

Másrészt Miskolc alpolgármestereként bruttó 555.000 Ft-ot + 111.000 Ft (20%) költségátalányt.

Csakhogy az OGY képviselők javadalmazásáról szóló törvény kimondja, hogy


"Az a képviselő, aki megyei, fővárosi közgyűlés tisztségviselőjeként, illetve tagjaként, továbbá települési önkormányzat képviselő-testülete tisztségviselőjeként, illetve tagjaként - nyilatkozata szerint - költségtérítésben (költségátalányban) részesül, ennek összegével csökkentett mértékű választókerületi pótlékra jogosult."



Miután a Blikk kiszúrta, hogy dr. Zsiga esetében a törvény nem érvényesül, ő természetesen meg tudta magyarázni. Nem is akárhogy!

"- Hónapokkal ezelőtt néhány fideszes képviselőtársammal úgy döntöttünk, hogy költségtérítésünket a devecseri iszapkatasztrófa áldozatainak ajánljuk fel - magyarázta a Blikknek Zsiga. Állítása szerint ezután feledkezett el róla, hogy kap ilyen juttatást."

"- Éppen a múlt héten beszélgettem egy kollégámmal, és hirtelen eszembe jutott, hogy alpolgármesterként az önkormányzattól és képviselőként az Országgyűléstől is költségtérítést kapok - mesélte. Ezután - mint mondta - első dolga volt, hogy a parlamentben jelezze a ,,hibát".

- Intézkedtem, hogy a jövőben levonják a parlamenti pénzemből a miskolci költségtérítés összegét, Miskolcon pedig a havi fizetésemből kezdték el levonni azt a pénzt, amelyet már átutaltak, pedig nem szabadott volna - mondta."

Természetesen arra is volt magyarázata, hogy az idén leadott vagyonnyilatkozatában +2,8 millió forint megtakarítással és egy WV Passattal több szerepel, mint a tavaly júniusiban.

- Használtan vettem a Passatot, 1,1 millió forintot fizettem érte - magyarázta Zsiga Marcell. A képviselő azt mondta, szüleivel és testvérével él egy háztartásban szerény körülmények között, így jöhetett ki a vagyonnyilatkozatában az említett gazdagodás.

Biztos vagyok benne, hogy életmód-tanácsadóként még nagy karrier vár erre az emberre. Dolgozik és gyarapodik is, mert családjával együtt spórol. Beszép!

Az mondjuk kissé árnyalja a képet, hogy apu és tesó is a miskolci önkormányzatnál kapott állást nemrégiben...., de Matolcsy megnyugodhat, ilyen életvitellel Zsiga Marcell biztos nemsokára tud majd lakást venni. Az lesz az igazi sikertörténet!

http://vastagbor.blog.hu/2011/03/05/rejtelyes_amnezia_terjed_a_kormanypartban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két orvostanhallgató üldögél e
  2011-03-05 19:31:29, szombat
 
  Két orvostanhallgató üldögél egy parkban, és figyeli az elhaladó embereket.
Azzal szórakoznak, hogy megpróbálják az arra tévedők bajait diagnosztizálni,
csak úgy ránézésre. A diagnózisok teljesen egyformák, ám akkor arra megy
egy öreg Párttitkár, aki furcsán csoszog, közben a lábait szinte egyáltalán nem
hajlítja be.
A két srác hatalmas vitába kezd, majd egyikük odamegy a Párttitkárhoz és
megszólítja:
- Elnézést, Elvtársam, de a barátom szerint Önnek elmeszesedtek a lábízületei,
míg szerintem
inkább ízületi gyulladása van. Melyikünknek van igaza?
- Nézze etásam, az előbb én azt hittem, szellentenem kell, de sajnos
mindhárman tévedtünk...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 420 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 64
  • e Hét: 403
  • e Hónap: 4148
  • e Év: 157644
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.